Defineciler İçin Püf Noktalar - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Define Uygulamaları

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 13.07.18, 09:18
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 03.05.17
Mesajlar: 619
Etiketlendiği Mesaj: 71 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Defineciler İçin Püf Noktalar

Bir defineci öncelikle define nerede aranır bunu bilmelidir, coğrafi mantık dediğimiz olay çok önemlidir, araziye çıktığınızda çıplak gözle doğayı iyice gözlemleyin, arazının insan yaşamına elverişli olup olmadığına kanaat getirmeden işe başlamayın. Aşağıda sırladığımız unsurlar etrafında yoğunlaşıp araştırmaya öyle başlayın aksi taktirde boşa zaman ve emek harcayabilirsiniz.

1– Harabe yerleri: Özellikle tektekçilerin can damarıdır, buradan bulunan tek paraların haddi hesabı yoktur, nadir olan bazı sikkelerin 100.000 TL ye satıldığını biliyoruz.

2– Yığma tepeler; (Tümülüs ve Höyük yapılarıdır. Muhtelif gömü ve objeler bolca bulunur, biz bunlara aşiret reisleri, kabile reisleri deriz, gelir düzeyleri oldukça yüksek oldukları için mezarlarda iştah kabartıcıdır.

3– Çeşme veya pınar gibi su kaynakları çevreleri 1 numaralı gömü noktalarıdır, neredeyse her pınarın çevresinde gömüye rastlanmaktadır.

4– Üzerinde işaret resim veya sembol bulunan kayaların çevresi (Geneli Mezarlarıdır, içinde muhtelif mezar hediyeleri bulunur.)

5– Çeşitli medeniyetlere ait mezarlık alanlarında çokça mezar vardır bunların bir kısmı boş olup gelir seviyesi yüksek olan kişilere ait mezarlar araştırılmalıdır, bunlarda bolca hediyeler bulabilirsiniz.

6– İnsan yaşantısına uygun mağara önleri (Gömü bulunabilir, yaşayan insanlara ait muhtelif araç ve gereçler ele geçirilebilir.)

7– Dini yapılar kilise, manastır ve şabeller buralardada iyi paralar vardır. ( sebep ne olursa olsun saygılı davranmak gerekir İnancımızın gereğidir. )

8– Çakıl yığınlar ( Büyük çakıl yığınları Roma dönemine ait tümülüslerdir, ufak olanları yine mezarlardır, bir çoğunda mezar hediyesi bulunmamaktadır.)

9– Şelale arkaları: Önemli bir araştırma alanıdır, mezar ve gömü bulunmaktadır.

10– Kale surlarının önleri: muhtelif sikke, savaş malzemesi bulunur.

11– Halk arasında define var olduğu söylentisi olan alanlar ( Yakın tarihe aittir, sabit ve kalıcı olan yüzey unsurları üzerinde durulmalı)

12– Köprü ayakları ve kemerler: Köprüler ve kemerleri küçük definelerin en çok olduğu yerlerdir biz buna şahıs gömüsü deriz, biz heybe, bir kese şeklindedir, köprü yapı taşlarında farklı olanı vardır bunlar sonradan oturtulmuş şekildedir dikkatli bakarsanız anlarsınız, bu taşları çektiğinizde elinizi dirseğe kadar sokar meblağı alırsınız, dikkat edin burada define var deyip yapıyı bozmayın bu iş bilgi ister yanlış iş yapıp yapıya zarar vermeyiz.

13– Burunlar: coğrafi yapıyı iyi etüt edin bulunduğunuz dağın kenar noktaları çok önemlidir biz buna dağın burnu deriz definenin ve mezarların en sık rastlandığı noktalar buralardır.

14– Kiliseler; Definenin kesin olduğu noktalardır, bir kilisenin en az 12 yerinde define vardır, kilise çeşmesinden tut mihrabına kadar her tarafa bakılmalıdır, papaz mezarı ve mahzen odaları yine önemli noktalardır.

15– Yaşlı ağaçlar: Defineciliğin olmazsa olmazları arasında ağaçlar vardır, boş boş dururlar ama içi define sırlarıyla doludur, sizin bulamadığınız bir çok define ağaca bakar, ağaçta defineye bakar şekildedir, ömürler böyle geçer gider.

16– Kuyular: Neredeyse her kuyuda define vardır bunun bir kısmı kuyunun içinde bir kısımda dış kenarındadır, nadirde olsa kuyudan belirli mesafeye saklanan definelere rastladık o yüzden kuyuları es geçmeyin.

17– Yaşam alanlarındaki dağların doğu etekleri çok önemlidir, güneşin doğarken ilk vurduğu etek genelde mezardır bir çok gömü yine buralara yapılmıştır.

18– 3 tepeler, biz buna kutsal üçleme deriz, 3 tepe varsa biri mutlaka doludur güneşin hem doğarken hemde batarken vurduğu tepeye bakın mal oradadır.

19– Eski evlerin bir çoğunda define bulundu bazıları hala duruyor iyi bir araştırma ile kalanları alabilirsiniz.

20– Dikili taşlar çok önemlidir tıpkı ağaç gibi sessiz sedasız aynı yerde günlerini geçirirler ama bir çok definenin bekçisidir.

Uzun soluklu araştırmalarımız sonucunda definenin en sık rastlandığı alanların bunlar olduğuna kanaat getirdik. umarım faydasını gören arkadaşlar olur.

Şunu unutmayalım; insanlar yaşadıkları yerlerde mutlaka bir kalıntı bırakmışlardır, bırakılan çeşitli kalıntılar zamanında yaşamış insanlar hakkında bilgi verir.

Define bu alanlar içinde olduğuna dair Arkeoloji bilimi ispatlamıştır. Başka yanlış yalan ve dolandırırcıların peşinde gidip zaman ve paranızı ziyan etmemenizi tavsiye ederiz.



Ayrıca Define sadece çil çil altınlardan oluşmaz, bir yazılı toprak tablet, bir figürlü vazo, bir yazılı kaya parçası v.s eser ve objeler kilolarca altın değerinden olduğunu unutmamalıyız, tahrip etmekten şiddetle kaçınmalıyız.

Defineci, gün dönümü yani 21 haziran günü doğaya çıplak göz ile izlemeye çalışması profesyonel defineciliğin gereğidir. Çünkü bu gündönümü gömünün atlar gibi bitkiler üzerinde etki edip sarartacaktır. İkinci gözlem dönemi rüzgarsız lapa lapa yağan kar zamanında doğayı gözlemlemektir. Gerçekten yer altında bulunan muhtelif metallerin otları sararttığı, kar yağışı esnasında karı erittiği çevresine göre karı geç tutup erken erittiği görülecektir. Bir başka gözlem yolu; kazılan toprak üzerinde ne kadar zaman geçerse geçsin mutlaka orijinal tabakaya göre yumuşak duracak birde üzerinde yetişen ot gibi bitki türlerinin boyu farklı ve kökleri kalın olacaktır. Bu gözlemler defineciyi ulaşmasında ciddi şekilde götürecektir.

Mezarlık alanlarında bitki örtüsü boyu çok yüksek sığ olmakla birlikte toprak rengi çevresine göre bir ton daha siyah olur. Bununda sebebi insan bedeninin de yüksek seviyede yağ bulunmasıdır.Toprak altında bulunan altın ve gümüş gibi metaller atmosferdeki 15 ile 27 derece ıssı seviyesinde doğal olarak ısınacak ve genleşecek ısınma ve genleşme ile doğal olarak yaydığı manyetik alanı da aynı yönde açığa çıkacaktır. İletkenliği çok yüksek olan altın ,sıcaklığın etkisi ile elektronlarında büyük ölçüde bir hareketlilik olacaktır, bu hareketlilik sonucunda manyetik dalgaları sıkışarak toprağın en zayıf yerinde atmosfere dağılma yapacaktır. Elektronların genleşmesi ile meydana gelen manyetik üst seviyede bir sıkışma meydana getirecektir. Sıkışma ve sürtünme olayında ateşlenme olayı da gerçekleşebilir.Bu nedenle ot ağaç gibi bitki örtüsünün toprak altındaki damarlarını zayıflatıp çevresine göre erken sarmalarına neden olacaktır, eğer sıkışma ve sürtünme fazla ise o yerde bitki örtüsü kalmayacaktır. (Definecilerin hava ısısının 14 ve üzeri derecelerde detektörle arama yapmaları daha avantajlıdır.)

alıntı
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 14.07.18, 08:23
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.04.15
Bulunduğu yer: Nefes Aldığım Yerde
Mesajlar: 15,069
Etiketlendiği Mesaj: 883 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], konu paylaşımınız için teşekkür ederiz.
__________________
Sözün kıymetini '' Lal'' olandan,
Ekmeğini kıymetini ''Aç '' olandan,
Aşkın kıymetini ''Hiç'' olandan öğren..

Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 14.07.18, 22:55
RvP RvP isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Manevi
 
Üyelik tarihi: 08.07.15
Mesajlar: 3,129
Etiketlendiği Mesaj: 147 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Turizm Müdürü İbrahim Sudak, define arama yönetmeliği hakkında açıklama yaptı. İl Müdürü Sudak, kültür varlıklarının korunmasının, tescilinin ve yer altından çıkarılmasının yasal düzenlemeye tabi olduğunu söyleyerek, kanuna aykırı davrananların cezalandırılacağını belirtti. Define aramak isteyenlerin ilgili yerin mülki amirine dilekçe sunmalarının gerektiğini ifade eden Sudak, dilekçede maksadın açıkça belirtilmesi gerektiğini vurguladı. Sudak, "Define arayanların bulunduğu yerin mülki amirine verdiği dilekçede, arama maksadı açıkça belirtilir ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir. Ayrıca bu yerin ekili, dikili, meskun, gayrimeskun, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanır. Define aranacak sahanın yetkili teknik elemana çizdirilmiş, İl Bayındırlık Müdürlüğünce tasdikli, 1/500 ölçekli tasviye münhanili haritası veya krokisi ile krokisi çıkarılamayacak ev ve bunun gibi yerler için ise ada, parsel ve çap numarasını belirten vaziyet planı, uzaktan ve yakından olmak üzere çeşitli yönlerden çekilmiş net fotoğrafları, define aranacak yer sahipli ise; gerçek kişilerden noterden tasdikli muvafakatname, tüzel kişilerden de yetkili organlarından alınacak muvafakat yazısı eklenir. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretlenir. Mülki amir, define aranacak yerin 2863 Sayılı Kanun`un 6`ncı maddesinde belirtilen yerler ile tespit ve tescil edilen sit alanları ve mezarlıklar içinde olup olmadığını, define aranmasından sakınca bulunup, bulunmadığını, en yakın müze müdürlüğüne tespit ettirir. Müze Müdürlüğünce, müracaat uygun bulunduğu takdirde define arama ruhsatı verilir. Ruhsatname bir yıl sürelidir. Define araması aralıksız en çok bir ay devam eder. Hava muhalefeti veya tabii afetlerden dolayı bu süre içinde bitirilemezse bir defaya mahsus olmak üzere mülki amirce en çok bir ay daha uzatılabilir. Define araması, define aranacak yere en yakın müzeden görevlendirilecek ihtisas elemanı başkanlığında, Maliye ve Gümrük ve İçişleri Bakanlıklarının mahalli birer temsilcisi gözetiminde yapılır" şeklinde konuştu.
YEVMİYE ÖDEMESİ DEFİNECİYE AİT
İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yevmiye ödemesinin defineciye ait olduğunu belirterek, "Define arama işlemine katılacak olan memurun yevmiyesinin, define arayan kişi tarafından karşılanacak. Define aranacak yeri incelemeye gidecek müze ihtisas elemanı ile aramada bulunacak ihtisas elemanı, Maliye, Gümrük ve İçişleri Bakanlıkları temsilcilerinin yol masrafı ve birinci derece devlet memuru harcırahı üzerinden yevmiyeleri define arayıcısı tarafından ödenir. Bu yevmiler günlük zorunlu giderleri karşılamadığı takdirde, aradaki fark yevmiyelerin %50`sini geçmemek şartıyla define arayıcısı tarafından ayrıca ödenir. Define aramasından doğacak zarar ziyan ve kazı yapılan yerin eski haline getirilmesi ile ilgili masraflar define arayıcısına aittir. Bu masrafların tahmini tutarı ilgili müze müdürlüğünce tespit edilir. Define arama yerini incelemeye gidecek müze ihtisas elemanın harcırahı ise arama başlamadan önce arayıcı tarafından bir devlet bankasına müze müdürlüğü adına yatırılır. Müze Müdürü aramadan önce görevlilere avans öder. Hizmetin yerine getirilmesinden sonra görevlileri verecekleri hak ediş belgelerine göre kesin hesap yapılır. Artan para aracıya iade edilir. Çalışmalar, görevliler ile arayıcının imzasını taşıyan tutanaklarla günü gününe tespit edilir. Bu tutanaklar ve arama sonunda tanzim edilecek nihai tutanak bakanlığa gönderilir. Define aramasının mevzuat hükümlerine göre ilgililerce durdurulması halinde arayıcı hiçbir hak, zarar ve ziyan talebinde bulunamaz açıklamasında bulundu. Definenin bulunması durumunda aramaya son verilecek" dedi.
BAKANLIKÇA İNCELENİR
İl Kültür ve Turizm Müdürü Sudak, son olarak şöyle konuştu: "Definenin bulunması halinde kazı ve arama çalışmaları durdurulur. Arayıcı bulunan kültür ve tabiat varlıkları üzerinde hiçbir hak iddia edemez. Define aramasında çıkan buluntular bakanlıkça tayin edilecek en az üç kişilik bir uzman heyetine incelettirilir. Elde edilecek buluntular kültür ve tabiat varlığı ise müzelere, define ise, Maliye ve Gümrük Bakanlığına teslim edilir. Bulunan definenin Maliye ve Gümrük Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit edilir."
__________________
“gücümü, içimdeki güçsüzlükle boğuşurken tükettim.”
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 04.12.21, 11:40
 
Üyelik tarihi: 24.08.20
Bulunduğu yer: kocaeli
Mesajlar: 433
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Paylaşımınız için ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
defineciler, noktalar, puf, İcin

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Şakkul ard (Defineciler için) Yeri Patlatma Astra Keşif ve istihare Uygulamaları 4 22.02.23 22:58
defineciler baksin kaderse Define Uygulamaları 17 03.12.21 16:45
Defineciler gelsin!! 4sanatutkunum2 Define Uygulamaları 12 29.11.21 18:36
Defineciler Nani Define Uygulamaları 5 25.11.21 00:28
Antik Ölçü Ağırlık Sistemleri (Defineciler bunları öğrenin) HeartLess Define Uygulamaları 5 12.04.18 15:07


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147