Kısmet açma duası - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > islam & Tasavvuf > Dualar & Dua Kardeşliği > Dua Kardeşliği

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 04.11.16, 14:03
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: United States
Mesajlar: 2,809
Etiketlendiği Mesaj: 63 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kısmet açma duası

Aktaracağımız duanın kısmet açmak için neden bu kadar etkili olduğunun sebebini izah ederek duamıza geçelim.

Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam, içinde Allah’ın esmaül hüsnasının ve Kur’an-ı Azimüşşan’ın surelerinin geçtiği duaların kabule karin olduğunu dile getirmiş ve kendisi de mübarek dualarında bu esmaları ve sureleri istimal etmeye (kullanmaya) çalışmıştır.

İşte aktaracağımız kısmet açma duası da, içerisinde Kur’an-ı Azimüşşan’dan 3 sure ve Allah’ın esmaül hüsnasından 5 isim barındırdığı için oldukça etkilidir.

O Sureler, hepimizin çok iyi bildiğimiz Fatiha Suresi, İhlas Suresi ve Nas Suresi‘dir;

Esmalar ise Ya Azîz, Ya Cemîl, Ya Kuddûs, Ya Câmi ve Ya Vedûd esmalarıdır.


Bu surelerin ve esmaların kısmet açma duasındaki yerinin ve öneminin altını çizdikten sonra, bu dua için Hasan-ı Basri’ye isnat edilen şu etkileyici söze de kulak verelim:


“Ben, yıllardır kısmetini açmak isteyen insanların boş işlerle uğraşıp durmalarını ve hiçbir faydası olmayan işler yapmalarını şaşkınlık içerisinde izliyorum. Bu durum, hem canımı yakıyor hem de beni hayretler içinde bırakıyor. Halbuki bu insanlara, kısmet açma duasını önerdiğimde kısa zaman içinde muratlarına kavuşuyorlar. Öyleyse elimizde böyle güçlü bir silah varken asla dua dışındaki yollara tevessül etmemeliyiz.”


Evet, Hasan-ı Basri Hazretleri’ne isnat edilen bu sözün ardından artık duanın açılımına geçebiliriz:



KISMET AÇMA DUASI NASIL YAPILIR?


Önce, kendimizi rahat ve huzurlu hissettiğimiz bir zaman diliminde ve mümkünse sabahın erken saatlerinde hiç kimsenin bizi rahatsız etmeyeceği bir vakitte, kıbleye dönmeliyiz.


Böyle sükûnet dolu bir vakitte kıbleye döndükten sonra, 1 kez besmele çekerek diz üstü çökmeli ve 1 kez daha besmele çekerek ellerimizi gökyüzüne doğru açmalıyız.


Üçüncü kez besmele çekip kısmet açma duasının niyetini yapmalıyız:


“Allah’ım, kapalı olan kısmetimin açılması için dergahına gelen ve senden yardım dilenen şu ellere merhamet et. Kalbimdeki yakıcı duyguların masum arzusunu sana arz ediyorum ve senden bu masum duyguların hatırı için duamı kabul buyurmanı niyaz ediyorum.”


Bu niyetin ardından, ellerimizi indirmeden 3 kez Fatiha Suresi, 1 kez İhlas Suresi ve 1 defa da Nas Suresi okumalıyız.


Fatiha, İhlas ve Nas Sureleri’ni içtenlikle ve bütün kalbimizle okuyup bitirince de bu surelerin şu özel duasını okumalıyız; tabi bu özel duayı da tüm kalbimizle okumak zorundayız, çünkü samimiyet, duaların kabulünün ilk şartı sayılır:


“Allah’ım, senin Fatiha Sureni duama vesile kılarak senden kısmetimin açılmasını niyaz ediyorum; Allah’ım, senin İhlas Sureni dualarımın kabulüne vesile ederek senden yüreğime nazar etmeni istirham ediyorum; Allah’ım senin Nas Surene iltica ederek senden kalbimin masum arzusuna cevap vermeni diliyorum.”


Bu özel dualardan sonra ise, Ya Azîz, Ya Cemîl, Ya Kuddûs, Ya Câmi ve Ya Vedûd esmalarının okunuşuna geçerek kısmet açma duasını bitiriyoruz.


Tabi, kısmet açma duasının en önemli kısmının bu esmalar olduğunu belirtmek zorundayız; dolayısıyla bu 5 esmanın okunma şekline ve özel dualarına son derece dikkat etmek zorundasınız. Şöyle ki:


Aşağıda aktaracağımız her esma, ilk olarak 7 kez okunacak, sonra 1 kez besmele çekilecek, ardından da esmanın özel duası okunacak. Yani her esma için şu sırayı talip etmelisiniz:


7 kez esma + 1 kez besmele + 1 kez özel dua


Örneğin:

7 Kez Ya Azîz +1 Kez Besmele + 1 Kez Azîz Esmasının Özel Duası…


Şimdi Ya Azîz esması ile başlayıp nasıl yapacağımızı ve hangi özel duaları okuyacağımızı teker teker izah edelim.




Ya Azîz ve Kısmet Açma Duası


Burada, evvela 7 kez Ya Azîz diyoruz, sonra 1 kez besmele-i şerifi getiriyoruz ve sonra da aşağıdaki özel duayı dile getiriyoruz:

“Allah’ım, senin izzetine ve celaline, azametine ve kudretine iltica ederek, senin yüceliğine ve büyüklüğüne sığınarak, bütün mahlukata güç ve takat gönderen merhametine ve şefkatine sığınarak senden duamın kabulünü niyaz ediyorum. Âmin.”



Ya Cemîl ve Kısmet Açma Duası

Yukarıda, Ya Azîz esnasında uyguladığımız yöntemi, burada da uygulayacağız ve yine 7 kez Ya Cemîl, 1 kez besmele ve sonra da şu özel duayı okuyacağız:

“Allah’ım, güzeli ve güzelliği yaratan kudretin, gözlerimize fer ve neşe, yüreklerimize merhamet ve sevgi pırıltıları saçar. Allah’ım, dara düşen her kul, senin sonsuz kereminden nasiplenmeye ve bu sayede gönlüne güzellik katmaya çalışır. Ne olur, benim arayışıma da cevap vererek beni muradıma kavuştur. Âmin.”



Ya Kuddûs ve Kısmet Açma Duası

Yine aynı şekilde, 7 kez Ya Kuddûs, 1 kez besmele-i şerife okuyarak aşağıdaki özel duaya başlayacağız:

“Allah’ım, temizliği ve nezafeti yüreklerimize eken ve kâinatı bu tohum sayesinde tertemiz tutan kutsiyetin hatırına, bize bahşettiğin sonsuz lütuflar hakkı için, içimdeki masum hislerime de cevap ver, benim kısmetimi en güzel şekilde aç. Âmin.”



Ya Câmi ve Kısmet Açma Duası


Yine 7 defa Ya Câmi, 1 kere de besmele okuyup Ya Câmi esmasının şu özel duasını okuyacağız:

“Allah’ım, hikmetinin ve kudretinin sınırsızlığı, dünyanın her tarafına hikmetli nakışlar serpilmesine vesile olduğu gibi, bu nakışların her bir zerresi de bize varlığının sonsuz güzelliğini gösteriyor. Varlığının sonsuz güzelliği hatırına bana ve iç dünyama hayırlı bir nasip bağışla. Âmin.”




Ya Vedûd ve Kısmet Açma Duası

Burada da yine 7 kez Ya Vedûd ve 1 kez de besmele-i şerif okuyacak, sonra da kısmet açma duasının son özel duası olan şu cümleleri içtenlikle telaffuz edeceğiz:

“Allah’ım aşkın varlığın, aşkın ve sevdanın yaratıcısı olduğu gibi, bu aşkı gönüllerde yaşatan da yine sensin. Sen, insanların kalbine hükmederek onları istediğin sevdaya götürür, istediğin sevdadan da döndürürsün. Ne olur, bana sevdadan dönmeyecek koca bir yürek bağışla. Âmin.”

Sevgili okurlar, kısmet açma duasını bu şekilde noktalamış oluyoruz, ne var ki 3 önemli noktaya daha temas etmemiz şart.



Kısmet Açma Duası Hakkında 3 Önemli Nokta

Bu duada, hem sureler hem de esmalar tam olarak tarif edildiği şekliyle okunmalı, aksi takdirde duanın makbul olma ihtimali düşebilir.

Özellikle özel dualar kısmına ve bilhassa esmaların özel dualarına dikkat etmelisiniz ve yanlış okumamaya çalışmalısınız.

Kısmetinin kapandığını düşünen bazı okurlar, kendilerine uygun duayı bulmaya çalışırken yanlış yerlere gidebiliyorlar.
Kaynak: ALINTI
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 04.11.16, 15:16
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 25.10.16
Bulunduğu yer: Kayseri
Mesajlar: 413
Etiketlendiği Mesaj: 33 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Cok yararli bir paylasimi daha bizlere ulastirmisin abla allahrazi olsun.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 07.05.17, 16:52
Üye
 
Üyelik tarihi: 07.05.17
Bulunduğu yer: malatya
Mesajlar: 50
Etiketlendiği Mesaj: 19 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kısmet açma duasi

Taha süresini gün aşırı 21 defa okuyan kişinin kısmeti artar şansı döner
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 04.06.17, 15:59
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 07.01.15
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 4,739
Etiketlendiği Mesaj: 130 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

EVLENEMEYEN KADINLAR , KISMET ,İŞ ,İÇİN TERKİPLER .kismet ve baht açıklıgı için
Aşağıda yazılan ayeti kerimeyi okumayı adet edinen ve buna (40) gün günde en az (500) defa okuyan bir hanıma bu müddet zarfında mutlaka hayırlı bir talip çıkar ve evlenir.

Bismillahirrahmanirrahim
Alellâhi tevekkelnâ*
Rabbeneftah beynenâ ve beyne kavminâ bil hakkı ve ente hayrul fâtihıyn*
Ya fettâhu iftah lenâ hayral bâbi bi câhi sâhıbil vesîleh*

Bu okuma sadece hanımların kısmetlerinin açılmasına mahsus değildir.
- İş arayanlar,
- Hapisten kurtulmak isteyenlere,
- Davası sürümcemede kalanlara,
- Hasılı insanların yenemediği bütün zorluk ve müşkillerde istifade olunan bir can simidi gibidir.

Bu duayı günde (500) defa okuyaman kimse en azından ara vermeksizin (111) kere okumalı.
Ve (489) defada duadan sonra “Yâ Fettâh” ismi şerifini zikir ederse inş Cenabı Hakk ın kapısından eli boş döndürülmez.
Okumalarınıza başlarken istiğfar ve duanın başında ve sonunda salavat getirmeyi ihmal etmeyin .kabulü için köprüdür

Her zikri ALLAH’ın C.C. huzuruna Melekler yükseltir “LÂ İLAHE İLLALLAH” ise aracısız, engelsiz ve direk olarak ALLAH’ın C.C. huzuruna çıkar, ALLAH’ın huzurunda söyleyen kişinin mağfiret olunması için inler durur. “LÂ İLAHE İLLALLAH” ile ALLAH C.C. arasında perde yoktur.
Cennet’in 8 kapısı üzerinde yazar. Yedi kat gökleri ve yerleri ve içindeki her şeyi ve yaratılmış her şeyi, terazinin bir kefesine koysanız bir kefesine “LÂ İLAHE İLLALLAH” Kelime-i Tevhid’ini koysanız, “LÂ İLAHE İLLALLAH” ağır gelir.
Seksen senelik kafir’i bile bir kere kalp ve dille söylemesiyle tertemiz eder BİİZNİLLAH.

"LAİLAHEİLLALLAH" bütün günahları mahveder, mizana konulmaz çünkü onun karşısında bir şey durmaz.1 kere sadakatle söylendiğinde, 4000 büyük günahı defterden sildirir ve 4000 derece yükseltir.

Şaban ayında bu duayı okuyana bin sene ibadet etmiş sevabı yazılır. Bin senelik günahı da olsa silinir. Kabrinden yüzü ayın ondördü gibi çıkar ve ALLAH C.C. indinde sıddık olarak yazılır. "Lailaheillalahu velâ ne'büdü illa iyyehü mühlisine lehüddine velev kerihel kâfirune"

Son nefeste imanı kurtarma duası: "Ya Hayyu Ya Kayyumu, Ya Zel Celâli Ve'l İkrâm, ELLAHÜMME inni es'elüke en tühyiye kalbi bi Nûri ma'rifetike ebeden, Ya ALLAH, Ya ALLAH, Ya ALLAH Celle Celâlüh" Sabah namazının sünnetiyle farzı arasında okunacak.
Çok önemli bir duadır...

Sabah ve akşam namazının farzında selâm'dan hemen sonra 10 kere
"LA İLAHE İLLALLAHU VAHDEHU LA ŞERİKELEH LEHÜL MÜLKÜ VE LEHÜL HAMDÜ YUHYİ VE YUMİT VE HÜVE HAYYUL LA YEMÜT BİYEDİHİL HAYR VE HÜVE ÂLA KÜLLİ ŞEY-İN KADİR" günahları tertemiz eder, akşama/sabaha kadar günah yazılmaz

"ELHAMDÜLİLLAH demenin katlı mükafatı gibi hiçbir zikrin mükafatı olamaz" Hadis'i Şerif. Yer ile gök arasını doldurur. Bu hamd'de mizan'ı doldurur.

°Yatarken 3 kere
"Estağfirullah el Aziym Ellezi La İlahe İllahü El Hayyul Kayyumu ve Etübü İleyk"
diyenin deniz köpüğü kadar günahı olsa afvedilir.
(tabii ki tam bir pişmanlıkla söylenmeli)
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 03.03.18, 17:33
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 26.12.16
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 2,337
Etiketlendiği Mesaj: 64 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun, her gün 1 kere 21 gün okunan bir uygulama şekil vardı,çok etkili..
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 11.03.19, 17:20
Üye
 
Üyelik tarihi: 28.05.18
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 84
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Hocam bende bakim ve tedavi istiyorum burada acemiyim yardimci olurmusunz
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 31.05.19, 16:12
 
Üyelik tarihi: 25.02.19
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 123
Etiketlendiği Mesaj: 11 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun bunu başkasına niyet okuyabilirmiyiz
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 25.01.20, 23:06
Acemi
 
Üyelik tarihi: 17.02.18
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 21
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

selamunaleykum aynı dua bekâr erkek için de kabul olur mu?
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 30.01.22, 02:58
Üye
 
Üyelik tarihi: 28.01.22
Bulunduğu yer: Trabzon
Mesajlar: 53
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Evlilik

Evlilik kısmeti kapalı olanlar nasıl dua etmeliler ?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
acma, duasi, kismet

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ramazan-I Şerif Risalesi 1XBHIX ibadetler 4 10.03.24 19:28
Sadece 9 Günde Etkisini Gösteren Döngel Duası! MrBerkHD Dualar & Dua Kardeşliği 9 13.10.23 20:41
şans ve kısmet ve sıkıntı açma duası Manevitokat Dualar & Dua Kardeşliği 25 10.04.23 20:56
Etkili Kısmet açma duası Adalet Diğer Havas Konuları 10 23.06.22 09:29
Kısmet açma duası Fatmasevvalim Tecrübe Ettikleriniz 21 09.04.22 12:57


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147