Ya Rezzak Esması ve Sırları - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Esmalar > Esmaül Hüsna

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 04.02.17, 02:59
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.04.15
Bulunduğu yer: Nefes Aldığım Yerde
Mesajlar: 15,069
Etiketlendiği Mesaj: 883 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Ya Rezzak Esması ve Sırları

Arapca Yazılışı الرزّاق

Her sabah namazından sonra 308 defa Ya Rezzak ismini zikredenin rızkı artar, maddi sıkıntıları sona erer. Aç karnına günde 20 defa okuyanın zekası ve zihni açılır. İşini gördüreceği kişinin yüzüne 26 defa okunursa işi görülür. Kötülüklerden ve fitnelerden korunmak için sabah namazı vakti girmeden evin dört tarafına onar defa Ya Rezzak ismi okunarak üflenir. Ya Fettah Ya Rezzak isimlerini hergün beraber okuyana; kapalı kapılar açılır, maddi sıkıntıya uğramaz, rızkı artar.

Allah'ın bu adı şu Kur'an âyetlerinde geçmektedir;

(51:58) Şüphesiz ki, rızık veren O sağlam kuvvet sâhibi olan Allah'tır.
__________________
Sözün kıymetini '' Lal'' olandan,
Ekmeğini kıymetini ''Aç '' olandan,
Aşkın kıymetini ''Hiç'' olandan öğren..

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 27.01.19, 09:23
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 07.01.19
Bulunduğu yer: Tr
Mesajlar: 363
Etiketlendiği Mesaj: 22 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Esselamu Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuhu Ve Magfiratuhu Ebeden Ve Daimen



Rezzak esmasının faydaları, havası ve esrarı
Ömrünün bol rızık içinde geçmesini isteyenler bu esmayı günlük ‘ Ya-Rezzak’diye 308 defa zikir saatlerinde okuyup zikretsinler.
“İnnellâhe huve-rezzâku zulkuvvetilmetîn.
“Şüphe yok ki Allah, rezzâk, kuvvet sahibi metîn O” ‘Ya-Rezzak’ ismi çekildikten sonra bu ayeti kerime ile niyet edilerek dua edilip Allah’tan rızık istenmelidir.
Seher vaktinde sabah namazı kılmadan evvel evinizin sağ köşesinden başlayarak her bir köşesinde ‘Ya-Rezzâk’ ismini zikredip okursa rızkı bollaşır.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 05.04.19, 16:22
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 03.10.18
Bulunduğu yer: Dünyada!
Mesajlar: 742
Etiketlendiği Mesaj: 188 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Er Rezzak Esması ve Sırları

ER-REZZÂK: Bol bol rızık veren, rızıklandıran, azıkları yaratıcı, bedenlerin ve ruhların gıdasını yaratıp veren, her bir yaratığın rızıklarını ayrı ayrı,tam bir ölçü, intizam, rahmet ve hikmetle aksatmaksızın vakti vaktinde veren,yaratılmışlara, faydalanacakları şeyleri ihsân eden. Rızık, Allah Teâlâ’nın bilhassa yaşayan mahlûkatına faydalanmalarını nasib ettiği her şeydir. Rızık yalnız yenilip içilecek şeylerden ibaret değildir.Kendisinden faydalanılan herşeye rızık denir. Maddî rızık, her türlü yiyecek ve içecek, giyilecek ve kullanılacak eşya, para, mücevher, çoluk-çocuk, vücudun çalışma kudreti, bilgi, mal-mülk, servet v.s. gibi şeylerdir. Manevî rızık ise, ruhun ve kalbin gıdası olan şeylerdir. Başta iman olmak üzere insanın manevî hayatına ait bütün duygular ve o duyguların ihtiyacı olan şeyler, hep manevî rızıktır. “Şüphesiz Allah rızık verendir, güçlüdür, çok kuvvetlidir.” (Zâriyât, 51:58)
“Yerde hiçbir debelenen yoktur ki, rızkı Allah’ın üzerinde olmasın. O, onun karar kıldığı noktayı da bilir, emanet edildiği yeri de. Her şey, apaçık bir Kitap’tadır.” (Hûd, 11:6) buyuruluyor. Bu ayetlere göre rızkı veren Allah’tır ve herkese ne kadar vereceğini de tayin eden yine odur. Ancak bunu yalnız ve mutlak olarak düşünmemek lazım. Çünkü bu rızk, hayatın devamı için zorunlu olan miktardaki rızktır. Ondan sonrası, çalışıp çabalamaya ve gerekli yollara başvurmaya bağlıdır:
“Gerçek şu ki, insan için çalışıp didindiğinden başkası yoktur. Ve onun çalışıp didinmesi yakında görülecektir. Sonra karşılığı kendisine hiç eksiksiz verilecektir.” (Necim, 53:39-41)
Zenginlik konusu da Allah’ın vermesi iledir ama neticesi veya kazanç yolları kişiye bırakılmıştır: “Hiç kuşkusuz, zenginlik veren de O’dur, nimete boğan da…” (Necim, 53:48)
Allah (c.c), insana akıl-fikir vermiş, onu kullanıp düşünsün taşınsın, işine gücüne çeki düzen versin, hayatını güzelleştirsin diye. Rızkın zorunlu olanından sonrası da kişinin aklını ve elindeki malını-mülkünü iyi kullanmasına, çoğaltıp geliştirmesine bağlıdır. Ancak ayetlerde öyle görülüyor ve anlaşılıyor ki, zenginlik gerçekten Allah’ın vermesi iledir ve O (c.c) da, kime ne vereceğini ve ne kadar vereceğini de iyi biliyor. Ancak verdiğinden almasını da bilir. Rızkı bolca veya ölçülü olarak vermesinin tek nedeni var: İmtihan (sınav)! “Onlardan bazı çiftlere, kendilerini imtihan etmek için iğreti hayatın süsü olarak verdiğimiz nimetlere gözlerini dikme! Rabbinin rızkı hem daha hayırlı hem daha süreklidir.”(Tâhâ, 20:131)
Çalışıp çalışmama, elindekini doru kullanmama gibi belli sebeplerin dışında, vermediklerine neden vermediğinin sebebi ise yine Kur’an’da belirtilmektedir: “Allah, dilediği kimse için rızkı alabildiğine açar da sınırlayıp kısar da. İğreti dünya hayatıyla sevinip şımardılar. Oysaki dünya hayatı, âhirete oranla sadece küçük bir nimetlenme.” (Ra’d, 13:26; İsra, 17:30.)
Verdiklerinden almasının sebebi ise şükürsüzlük… Yani azgınlık ve taşkınlık etmektir.
Bütün yarattıklarının devamlı olarak rızıklarını veren Hak Teala, bu adı ile kullarına, kendisine rızk istemeleri için yapacakları dualarında bu adını bir anahtar olarak ihsan buyurmuştur.
Ancak şunu da bilelim ki, Allah katında bulunan rızklar dünyadaki rızıklardan kat kat üstün ve çoktur. Bunun derecesini dünya rızıkları ile ölçerek bulabilirsiniz. Allah daima ihsan edicidir.
Bu adla Cenabı Hakk’ı sık sık anan kimseler hiç bir vakit rızk sıkıntısı çekmezler. Yemelerinde, içmelerinde bolluk ve kolaylık görürler.
ER-REZZÂK isminin zikri (308) adettir. Zikir saati Zühre, Cuma günüdür. Havas alimleri, bu ismin Hz. Mikâil (a.s)’ın tespihi olduğunu söylerler. Cuma günü Zühre saati sabah erken ve ikindiden sonradır. Gece ise akşamdan sonraki ikinci saat ve gecenin yarısından sonradır.
1. Borçtan ve maddi sıkıntılardan kurtulmak ve borçlanacak duruma düşmemek için REZZAK isminin zikrine başvurulur.
2. Kalbinde sıkıntı ve içinde daralma olan bir kimse belirtilen miktarda okursa, sıkıntısı gider, genişlik ve ferahlık kazanır.
3. Her gün sabah namazından sonra veya güneş doğarken (308) defa okuyan kimse, hiç ummadığı yerlerden ummadığı şekilde rızk sahibi olur ve çeşitli nimetlere kavuşup bolluk içinde yaşar.
4. Sabah namazından sonra evin sağ köşesinden başlayarak her köşede on defa“Ya Rezzâk” ismi şerifini okuyup evinin dört bir köşesini dolaşanların evlerinde bereket artar.
5. Günde 315’er kere beş gün zikrine devam eden kimsenin maddi isteği yerine getirilir.
6. 21 gün yemekten önce “YA REZZAK” okuyan kimsenin zihni açılır. Hafızası kuvvetli, anlayışı ince ve kolay olur.
7.Esma-i İlahilerden her biri kendi başına okunabildiği gibi, ilgili ayetlerle de bağlantılı olarak okunabilir. Rızık bolluğu için her gün yüz yirmi bir kere: “ إِنّ الَّ هُوَ الرّزّاقُ ذُو الْقُوّةِ الْمَتِينُ İnnallâhe huver rezzâku Zul kuvvetil metîn(metînu).”(Zariyat 58) Ayeti celîlesini okuyanın rızkı bol olur.
8. Ya Fettâh, Ya Rezzâk ism-i şeriflerini günde yüz yirmi defa okuyanın Cenab-ı Hak rızkını kolaylaştırır ve kapalı kapıları açar. Kısmet kapalılıklarında ve her türlü hacetlerde Yasin suresinin her mubininde yukardaki ayeti 121 kere okuyup Ya Rezzak Ya Fettah Ya Vehhab zikrini sayısız okuyup Yasini tamamlasa ve haktan dileğini istese müstecabtır.
9. Unutmayın bu esma bütün rızıkları içine alan bir esmadır maddi manevi her şeyi. Aslolan insanın bu esma ile baki kalacak rızıklara talip olup fani olan dünya rızıklarına talip olmamasıdır.Alttaki ayette çok büyük hikmetler vardır. Önemli isteklerde hacetlerde bu ayetleri mümkünse 2 rekat namazın içinde fatihadan sonra okuyup namazı kılmak eğer mümkün değilse başka ayet sure okunur namazın bitiminde bu ayetleri 41-70 kere okuyup peşinden Ya Rezzak Ya Vehhab zikrini okuyup haktan isteğinde bulunsa haceti revadır. Bu ayetlerde gerçekten çok sır saklıdır. Mesela bir özelliğinide yazayım her hangi bir işinize birileri engel oluyor veya isteğiniz var yerine getirilmiyor hakkınızken bu ayetleri 41 kere okuyup hakka tevessül edin düğümler çözülecektir; Mâ yeftehillâhu lin nâsi min rahmetin fe lâ mumsike lehâ, ve mâ yumsik fe lâ mursile lehu min ba’dih(ba’dihî), ve huvel azîzul hakîm(hakîmu).Yâ eyyuhen nâsuzkurû ni’metallâhi aleykum, hel min hâlikın gayrullâhi yerzukukum mines semâi vel ard(ardı), lâ ilâhe illâ huve fe ennâ tû’fekûn(tû’fekûne). Allah, insanlar için ne rahmet açarsa, artık onu tutacak (engelleyecek) yoktur. Neyi de tutarsa, bundan sonra onu gönderecek yoktur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. Ey insanlar! Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Allah’tan başka size göklerden ve yerden rızık veren bir yaratıcı var mı? O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O hâlde nasıl oluyor da haktan döndürülüyorsunuz? (Fatır 2-3)
“Göklerin ve yerin kilitleri/anahtarları O’nundur. Rızkı, dilediğine açıp bol bol verir. Kısarak, ölçüyle de verir. Gerçek şu ki, O her şeyi en iyi biçimde bilmektedir.”(Şûra, 42:12) Vermezse de üzülmemek lazım. Aşırı istekte bulunsak bile olmayınca isyan etmemek, “bir hikmeti vardır yada benim için hayırlı değilmiş ki bana vermiyor..” demek lazım. Nitekim Kuranda bu hususa işaretle şöyle buyuruyor: “Eğer Allah, kulları için rızkı yayıp döşeseydi, yeryüzünde mutlaka azarlardı. Ama O, dilediğince ölçülü olarak indiriyor. Çünkü O, kullarından gereğince haberdardır, onları iyice görmektedir.” (Şûra, 42:27) Yani kime ne kadar vereceğini iyi bilir. Ona teslim olmak verdiğine razı olmak ve daha muhtaç olanları düşünerek, verdiği kadarına da şükretmek gerekir.
Not:Alıntı,derleme...
__________________
Allah doğru yolu seçenleri daha derin bir doğru yol bilinci ile destekler.(Meryem 76)
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 02.08.19, 19:19
 
Üyelik tarihi: 29.06.19
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 223
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

kaçgün deevam etmeliyiz teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 11.06.20, 21:25
Swordsfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 24.10.19
Bulunduğu yer: TR
Mesajlar: 2,490
Etiketlendiği Mesaj: 78 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Ya Rezzak Esması ve Sırları



Bütün mahlukatın maddi manevi rızklarını veren Allah demektir. Bu ad tabiat işlerinden sorumlu
olan Mikail Aleyhisselamın ve avenesinin zikridir. Maddi ve manevi rızk için,bereket için bu esma ism-i azam sırrı taşır.
Bu isma devam edenler ummadıkları yerden rızka kavuşurlar. Sevgi rızkı elde ederler. Kalp huzuru bulurlar.
Arkadaş sayıları ve çevresi artar. Ticareteinden bereket görür. Rızkı yağmur gibi yağarak gelir...
* İş yaptırmak için kişinin karşısında 26 defa ” Ya Rezzâk celle celâlühû ” okunur.
* Hasta üzerine 100 defa okunur . Kalp sıkıntısına Cuma namazından sonra 100 defa okunur.
* Maddi , manevi rızık için ve bereket için bu esma ismi azam taşır. Rızık yağmur gibi gelir.
* Her sabah namazından sonra 308 kere ” Ya Rezzâk celle celâlühû ” denir, ardından da
“ İnnAllâhe Hüver-Rezzâku zül-Kuvvetil-Metîn ” okunursa, en kısa zamanda kazanç kapıları açılır.
Ömür boyunca geçim sıkıntısı çekilmez. * Her gün 308 kere ” Ya Fettâh, Ya Rezzâk celle celâlühû ” zikrine devam den, her işinde başarılı olur.
* Hergün yemeklerden evvel aç karnına 21 kere “ Ya Rezzaku Celle Celalüh” esmasını okuyan Müslümanın zihni açık ve anlayışı çok kuvvetli olur.
* Güneş doğmadan evinin sağ köşesinden başlayıp dört bir yanında dolaşarak “ Ya Rezzaku Celle Celalühü “ esmasını
her köşede 10 kere okursa bereket gelir. Okuyan karlı çıkar. Evine ebediyyen fakirlik girmez.
Ebced değeri ve zikir sayısı ; 308 Zikir günü ; Cuma Zikir saati : Zühre (Sabah erken ve ikindiden sonra.
Gece okumalarında akşamdan sonraki iki saat ve gece yarısından sonra.) Vücut haritasındaki yeri
(Zikri hangi organa iyi gelir) : Mide ve sol kaval kemiği, kalp kasları, akciğerler ve mide. Gezegeni : Jüpiter.
__________________
-Eğer duanız olmasa RABBİMİN katında ne ehemmiyetiniz var.
-Başınıza gelen her musibet kendi yapıp ettikleriniz yüzündendir;kaldı ki Allah birçoğunu da bağışlar.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 13.06.20, 02:36
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 11.06.20
Bulunduğu yer: MARS
Mesajlar: 133
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Güzel bir anahtar var içerisinde hemde keşfi açan bir anahtar kimin nasibinde var ise o satırı okurken bir aydınlanma olur zaten
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 01.02.24, 12:01
 
Üyelik tarihi: 15.09.22
Bulunduğu yer: Konya
Mesajlar: 159
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Esmaü'l Hüsna - Er Rezzak

Esmaü'l Hüsna - Er Rezzak

Hamd alemlerin Rabbi, sahibi, hakimi, ilahı olan Allah’a, salat ve selam efendimiz, önderimiz, rahmet ve savaş peygamberi olan Resulullah’a, ehl-i beytine, ashabına ve yolunu takip eden müminlere olsun.

Allah-u Teala’nın er-Rezzak isminin anlamı yaratılmışlara faydalanacak şeyleri ihsan eden demektir. Rızıklandıran, varlıkları rızıklandırmak için sebepleri yaratan, sürekli besleyen, bütün rızka muhtaç olanların rızkını veren anlamına gelir.

El-Halimi Rezzak ismini şöyle açıklar: ”Rezzak bedenlerin ayakta durması için zorunlu olan şeyleri insanlara veren, ihtiyaç duydukları nimetleri kendilerine ulaştıran demektir. Rızık nimetlerin yokluğu nedeni ile hayatın durmaması için gereklidir.”

Hattabi ise şöyle der: “Rezzak, rızık vermeyi üstlenen ve her canlının ayakta kalmasını sağlayacak azığı verendir. Mübah olsun olmasın, her yönden gelen ve canlıya yarar sağlayan herşey Allah’ın verdiği rızıktır. Özetle canlıların varlıklarını devam ettirmelerini sağlayan herşey, her azık rızıktır.” Zira Yüca Allah şöyle buyurmaktadır: “Ve gökten mübarek (bereket ve rahmet yüklü) su indirdik. Böylece onunla bahçeler ve biçilecek taneler, birbiri üstünde dizilmiş tomurcuk yüklü yüksek hurma ağaçları bitirdik. Kullara rızık olmak üzere.” (Kaf / 9-11)

İnsanoğlunun belki de en çok zaafa düşrüğü konuların başında rızık meselesi gelmektedir. İnsanoğlu gelecek kaygısı olan bir varlıktır. Bu sebeple yaşaması muhtemel olan günlerde ne yiyip içeçeği hususunda sürekli kaygı içerisinde yaşar. Bu kaygının hayatı yönlendirdiği noktada ise insanlardan çok büyük bir kısım kendisinde rızık konusunda aracı olan kimseyi ilah görme eğlimine girer. Oysa ki insanoğlunun yeryüzüne gönderiliş gayesi Allah-u Teala’ya ibadet etmektir. Bu ibadetten yüz çevirttiren en önemli amil ise rızık korkusudur. Nitekim Allah’u Teala Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmuştur: “Be cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. Ben onlardan rızık istemiyorum. Beni doyurmalarını da istemiyorum. Şüphesiz rızık veren, güç ve kuvvet sahibi olan ancak Allah’tır.” ( Zariat / 56-58)

Rızka muhtaç olan tüm canlıların rızıklarını veren yalnız Rezzak olan Allah-u Teala’dır. O’ndan başka rezzak yani rızkı veren yoktur. Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette tüm varlıkların rızıklarını verenin sadece Allah olduğu belirtilir. ”Yeryüzünde bulunan bütün canlıların rızıkları ancak Allah’a aittir.” ( Hud / 69)

Allah’ın Kullara Verdiği Rızık

Allah’ın kullara verdiği rızık genel ve özel olmak üzere 2 türlüdür:

1-Genel Rızık: Varlıklarını devam ettirebilmeleri ve yaşayabilmeleri için bütün varlıklara ihtiyaç duydukları şeyleri vermesidir. Böylece rızkı onlara kolaylaştırır, bedenlerini bir düzene sokar ve küçük büyük her organa ihtiyaç duyduğu azığı ulaştırır. Allah’ın bu düzeni iyi ve kötü, inanan ve inkar eden her insan, cin, melek ve bütün canlılar için geçerlidir. Rızık, mükellefler için bir başka açıdan da genel anlam taşır. Mükellefler ihtiyaç duydukları rızıkları helal yoldan elde ederlerse, bunda bir günah yoktur. Ancak haram yoldan kazanırlarsa günaha girer ve yaptıklarından hesaba çekilirler. Fakar her iki durumda da elde edilen şey rızık olarak adlandırılır. Ve bu itibarla nimet sayılır. “Allah ona rızık verdi” denilince bu, mutlak rızık anlamındadır. Helal veya haram yoldan elde edilmiş olması farketmez.

2-Özel Rızıklandırma: Bu, dünya ve ahirette yararı devam eden rızıktır. Bunda iyi ve kötü, mümin ve kafir, salih ve fasık, çalışan ve çalışmayan, isteyen ve istemeyen ayırımları söz konusu olur. Bu rızık türü de iki çeşittir.

A-Kalplerin Rızkı: Kalplerin rızkı ilim, iman ve bunlara bağlı gerçeklerdir. Her kalp gerçeği bilmek ister ve buna son derece muhtaçtır. Bunun için yalnız Allah’ı ilah olarak kabul eder ve sadece O’na ibadet eder. Böylece gönül zenginliğine kavuşur ve ihtiyaçları giderilir.

Kureyşi bu tür rızık hakkında der ki: “Kalplerin rızkı işte budur. İlahi marifet ve bilgiler. Bu bilgiler temiz ve kirli olmak üzere iki türlüdür: Temiz bilgiler, melekler vasıtasıyla kalplere giren bilgilerdir. Kirli bilgiler ise şeytanlar vasıtasıyla kalplere giren bilgilerdir. Yüce Allah zahiri rızıkları dilediği kimselere az veya çok verir, sonra da bunu tamamen keserek onları öldürür. İşte kalplerin rızkı da aynen böyledir. Allah kimilerine öyle bol ilim verir ki bu ilmin nuru yeryüzüne dağıtılacak olsa bütün yeryüzünü aydınlatır. Kimisine de sadece kendisine yetecek kadar ilim verir, kimse onun ilminden yararlanamaz. Kimisine de hiç ilim vermez ve öylece yaşayıp ölür. Hayvanlarla arasında hiçbir fark olmaz.”

B-Bedenlerin Rızkı: Sahibine bir sorumluluk ve günah yüklemeyen helal rızıktır. Müminlerin Allah’tan istedikleri ve sadece kendisine has olan rızık, bu iki rızık türünü de kapsar.

Doğan bir bebek güç, istek ve zekaya sahip değildir. Ona, rızık annesi vasıtasıyla gelir. Bebek doğmadan önce anne göğsünde süt yokken, onun doğmasıyla anne göğsünde bebeğin rızkı olarak süt yaratır Rabbimiz. Kışın kupkuru olan ağaçlar baharda yeşillenip her çeşit meyvesini bize sunuyor. Zehirli bir sineğin eliyle şifalı ve tatlı bir balı bize yedirmek, hayvanlarda kan ve fışkı arasında sütü bizim için çıkarmak, elsiz bir böceğin eliyle ipek gibi yumuşak bir elbiseyi bize giydirmek, denizi bizlere taze balık deposu ve incileriyle, mercanlarıyla ziynet dükkanı yapmak, tavuğun yumurtasından tutun gökyüzünde inen yağmura kadar sayamadığımız ve saymakla da bitiremeyeceğimiz daha nice nimetler üzerinde Allah’ın Rezzak ismi gözükür.

Rezzak olan Allah insana daha geniş rızık vermek için göz, kulak, kalp, akıl gibi nimetler vermiştir. Mesela göz, yeryüzünde ki güzellik be cemal gibi kıymetli hazineleri açan bir anahtardır. Dil, yiyecekler alamini açan bir anahtardır. Kulak, sesler aleminin anahtarıdır... Demek ki her bir aza nimetlere kavuşmaya vesile oldukları için Rezzak isminin tecellisidir.

Rasulullah efendimiz bize kuşları örnek veriyor: “Onlar sabahleyin karınları aç yola çıkar, akşamları karınları tok dönerler, sizin de tevekkülünüz onlar gibi olsaydı, sizi de rızıklandırırdı.”

Yerde ve gökte bulunan tüm canlıların rızıklarını verenin Allah olduğuna inanmakla beraber, rızık için sebeplere başvurmak ve çalışmak da gerekir. Çünkü Allah rızıkları bazı sebepler aracılığıyla yaratmıştır. Rızkı da sebebi de yaratan Allah’tır. Bu nedenle Allah’a tevekkül edip O’ndan istemekle beraber O’nun takdir ettiği rızkı elde etmek için bunu aramak, çalışmak ve yeryüzünde dolaşmak gerekir.

Bir insanın rızkının geniş veya dar olması, o insanın Allah katındaki kıymetini göstermez. Ama insanlar rızık genişliğini kendi yeteneklerine ve kıymetlerine, rızık darlığını da Allah’ın kendilerini küçük düşürmesine bağlarlar. Bolluğu da, darlığı da kul için bir imtihandır.

Kulun rızkının genişliğinin sebeplerinden biri, günahlardan kaçınmak ve ibadetin özü olan namazı tadili erkan ile kılmaktır. Yüce Allah şöyle buyurur: “Kim Allah’tan korkar ve günahlardan kaçınırsa, onun için bir çıkış yeri kılar ve onu ummadığı yerde rızıklandırır...” ( Talak / 2-3)

Er-Rezzak isminin hayatımızdaki yansıması nasıl olmalıdır?

1-Rızkı helal yoldan kazanmalı, rızkı Allah’tan bilmeli ve O’na şükretmeliyiz.

2-Rızık elde etmek için sebeplere müracaat etmeli yani çalışmalı, fakat rızkı bu sebeplerden bilmemeliyiz.

3-Elde ettiği rızıktan dolayı Allah’a şükretmeli ve rızkına kanaat etmeli, israftan kaçınmalıyız.

4-Eğer Allah kendisine rızkı bol vermişse ihtiyaç sahiplerine de vermeli yani infak etmeliyiz.

Allah’ım Rezzak olan sensin, merzuk olan, rızka muhtaç olan biziz. Allah’ım Rezzak isminle dünya ve ahirette rızkımızı bol ve geniş eyle. Bizi kanaatkarlıkla rızıklandır. Bizi verdiğin nimetlerden dolayı şükreden kullarından eyle. (AMİN)

DAVAMIZIN SONU ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH’A HAMD ETMEKTİR.

Ümmü Huzeyfe
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 26.03.24, 21:53
Acemi
 
Üyelik tarihi: 18.01.24
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 11
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allaha hamd olsun belli bir süre rezzak esmasını çektim faydasını gördüm
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 26.03.24, 22:17
Üye
 
Üyelik tarihi: 24.07.22
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 83
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

O kadar süre Esma zikri yle uğraştım Ya Rezzak ismini hiç tecrübe etmedim inşallah tecrübe edeceğim Allaha razı olsun
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
el rezzak, esma sırları, esmaların sırları, rezzak, yâ rezzâk

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ya Kuddüs Esması ve Sırları aşk Esmaül Hüsna 11 09.05.20 02:01
Ya Hadi Esması Ve Sırları Tuana Esmaül Hüsna 2 01.08.19 04:47
Tasavvuf ve harflerin sırları HeartLess Tasavvuf Sohbetleri 0 13.06.19 14:05
Yâ Rezzâk Esması Havâs ve Esrârı Mucella Esmaül Hüsna 14 10.05.19 01:28
Ya Reşid Esması Ve Sırları Tuana Esmaül Hüsna 1 19.03.17 00:03


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147