İlginç hikayeler devamı 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Gizemli Olaylar ve Mekanlar

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 27.03.17, 01:02
aşk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 08.10.14
Bulunduğu yer: Eski Zelanda
Mesajlar: 25,945
Etiketlendiği Mesaj: 136 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart İlginç hikayeler devamı 2

arkadaşlar lütfen hepsini okuyun...

------------
-----------


6530 Senedir Yaşıyorum

Margaret Lindberg adındaki Belçikalı bir kadın 6350 yıldan beri yaşadığını iddia ederek "Bugüne kadar birçok kez öldüm, ama bir sene sonra tekrar dünyaya geldi." Diyor. Şimdi 60 yaşında olduğunu belirten Margareth 6000 yıllık geçmişini de şöyle özetlemekte: "İlk kez bundan 6350 yıl önce taş devrinde dünyaya geldim ve bir mağara kadını olarak yaşadım. Çok kıskanç bir yaratılışım vardı. Çocuğum babasını benden daha fazla sevmeye başlayınca onu öldürdüm. Ailem de beni taşlayarak ölümle cezalandırdı. 18. Yüzyılda Almanya'nın kuzeybatısındaki kara ormanlar bölgesinde yeniden dünyaya geldim. Nicolet Roder adıyla yaşadım. 24 yaşında, o kadar güzel bir kızken yörenin bütün erkekleri bana aşıktı. Beni kaçırmasınlar diye ailem tarafından bir kuleye hapsedildim. Orada da beni fareler diri ,diri yediler. O zaman çektiğim acıyı hala unutamıyorum. 19. Yüzyılda Osmanlı padişahlarından Abdülmecit'in gayri meşru kızı olarak dünyaya geldim. Fakat çok yaşamadım. Çok kısa bir süre sonra öldüm. Son olarak 1936 yılında Belçika'nın Liege kentinde bürokrat bir ailenin kızı olarak doğdum ve şu anda 60 yaşındayım." Lingberg bu ilginç açıklamalarından sonra Florida Üniversitesi tarafından Amerika'ya davet edildi. Daha sonra da bu kürsünün yetkilileri tarafından üzerinde programlı bir biçimde deneyler yapılacağı açıklandı. Ancak Lingberg'in anlattıklarının gizemi çözüldü mü? Bunu maalesef bilemiyoruz.

--------------------------------
--------------------------------

Açıklanamayan İzler


Amerika'nın Washington kentinde 1922 yılında Romen asıllı bir kız incelemeye alındı. Eleanora Zagan adlı kızın incelenmesinin nedeni vücudunda kendi kendine oluşan izlerdi. Araştırma sırasında bilim adamlarının gözleri önünde aynı izler kendiliğinden oluştu. Kızın vücudunda ve ensesinde bir sürü çizik belirmişti. Çiziklerin yanı sıra ısırık izleri de vardı. Bu ısırıkların ve çiziklerin hiçbir doğal nedeni bulunamadı ve kedi ısırığına benzediği görüldü. Ancak tüm bilimsel verilere göre bu izlerin nedeni ve nasıl oluştukları bir türlü anlaşılamadı.


-----------------------------
-----------------------------

Ağzından Alev Çıkaran Adam

ABD'de, geçmişte gizemleri inceleyenlerin eline eski gazete ve dergi kupürlerinde çeşit, çeşit haberler ele geçer. İşte o yıllardan kalan gizemli bir haber. Michigan News adlı bir tıp dergisinin 1800 yılına ait bir sayısında, nefesiyle alev çıkaran mucizevi bir adamdan söz ediliyordu. Bu doğaüstü güce sahip olan adam A. W. Underwood adlı 24 yaşında bir zenci idi. Kendisinin üzerinde yapılan tüm araştırma ve deneylerde Underwood'un açıklanamayan kabiliyetinde hiçbir hile olmadığını anlayan dr. Woodman olayı şu şekilde açıklamıştır: " Underwood herhangi bir kişinin mendilini ağzına götürür ve sadece bir üfleyişiyle tutuştururdu. Hile yapmadığını için soyunmaya ve ağzını herkesin gözü önünde çalkalamaya da rıza gösterirdi. Üzerine üflediği veya nefesinin değdiği kağıtlar ve kumaş parçalarının birden parlayarak alevler içinde kalmalarına imkan yoktu. Underwood'un topladığı kurumuş yaprakları bile nefesiyle tutuşturduğunu defalarca gördüm." 1927'da yayınlanan bir başka haber isse şöyledir: Başkan yardımcısı Charles G.Dawes bir diğer alev çıkaran adamla bir dizi deney yapmıştır. Bilim adamlarının tüm aksini ispat etme çabalarına rağmen bu deneylerde de bir hile bulunamamıştır. Ancak bu tür deneylerdeki bilinen en üstün yetenekli insan, ilk olayda anlattığımız ve üzerinde bir kobay gibi deneyler yapılmasına izin veren ilk örneğimizdeki zenci Underwood'dur.

---------------------------------
---------------------------------

Ateş Üzerinde Yürüyenler

Yıllardır hayretle izlenmesine rağmen, mantıklı bir açıklaması yapılamayan olaylardan biri de "Ateş üzerinde yürümektir. Tarihçesi 4 bin yıl öncesine dayanan ateşte yürümenin, önce hangi ülkede denendiği bilinmemektedir. Ancak eldeki belgelerden ilk kez Hindistan'da ortaya çıktığı anlaşılmaktadır. Ateş üzerinde yürüme iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Isıtılmış taşlar üzerinde yürümek Hawaii, Cook ve Soclety gibi Büyük Okyanus adalarında çok geçerlidir. Kızgın korlar üzerinde yürüyenler ise, Hindistan, Trinidat, Nepal ve Japonya'dan çıkmaktadır. Ateş veya kızgın taşlar üzerinde yürürken, belki sistemler değişiktir ancak varılan sonuç aynıdır. Kızgın korların üzerinde yürüyen insanlarda, hiçbir yanık izine rastlanılmamaktadır. Yürüme olayı ancak çıplak ayakla yapılmasına rağmen, kişide en küçük bir ize rastlamak imkansız gibidir. Bu arada hemen hatırlatalım, üzerinde yürünen kor yığınının genişliği 3.60, uzunluğu ise 18 metredir. Ateş üzerinde yürüme olayı, bilim adamları tarafından yıllarca incelenmiş ancak inandırıcı bir sonuca ulaşılamamıştır.

-------------------------------
-------------------------------

Atın Kökeni

Günümüzün sevimli hayvanlarından at, çok eski çağlardan beri Avrupa'da, Asya'da ve Kuzey Afrika'da biliniyor ve kullanılıyor. Oysa, Cortes ve Pizzare'nin komutalarındaki İspanyol orduları Amerika'yı işgal ettiği zaman, at üstüne binmiş askerleri gören Aztekler ve İnkalar dehşet içinde kalmışlardı. Çünkü onlar, at denen hayvanı ilk kez görüyorlardı. Bazıları atı insanın bir parçası zannederek iyice paniğe kapılmışlardı. Bu olay bilim çevrelerinde ilk önce doğal karşılandı. Ancak, 1960'lı yıllarda Amerika'da yapılan bazı kazılarda bulunan at iskeletleri işleri karıştırdı. Bulunan at iskeletleri 50 bin yıllık bir maziye dayanıyordu.


------------------------
-------------------------

Balıkçı Düşmanı Katil Gemi

15-20 yıl öncesine kadar Yeni Zelanda’nın 400 mil güneydoğusundaki Chatham Adalarında balıkçılık yapanlar uğursuzluk getiren bir hayalet gemiden çok korkarlardı. Bu geminin ilk görünüşünden kısa bir süre sonra içinde 11 balıkçı bulunan bir tekne beklenmedik bir şekilde battı. Kurtulan kimse olmadı. Bir başka seferinde de bu gemiyi gördüğünü söyleyen ballıkçı birkaç gün sonra denize düşerek boğuldu.


---------------------------
-----------------------------

Bilim Adamının Rüyasındaki Keşif

19. Asrın ortalarında bilim adamlarını hayrete düşüren bir olayın hikayesi bilim tarihinin sayfalarındaki yerini aldı. Bu ünlü Alman kimyacısı Friedrich August Kakule'nin rüyasıdır. 1850'de İngiltere'nin sisi hiç eksik olmayan şehri Londra'da çalışmalarını sürdüren Kakule, yorgun argın laboratuarından oteline dönerken uyuyakaldı. Biraz sonra da bir rüya görmeye başladı. Rüyasında atomlar zıplayıp oynayarak karşısında dans ediyorlardı. Bunlardan bazıları ise el ele verip zincir şeklinde bir halka meydana getirmekteydiler. Arabanın fren yapmasıyla birlikte Kakule uyandı. Fakat rüyası büyük değer taşıyordu ve ona çok şey öğretmişti. Gördüğü imajları formül haline getirip defterine kaydetti. Rüyadan yararlanarak ortaya attığı teori ile de meşhur oldu. Böylece bu rüya sayesinde kimya ilminde büyük bir hamlenin öncülüğünü yapmış oldu. Aradan 15 sene geçti. Bir kış günü Kakule, çalışma odasının şöminesinde yanan odunların çıtırtısını dinlerken uyuyakaldı.Yine rüya görmeğe başlamıştı. Rüya bir evvelki gibiydi ama evvelkinin devamı niteliğini de taşıyordu.Yine rüyada atomlar hoplayıp zıplayarak dans ediyorlardı ama, onları birbirlerine kenetleyen zincirler de birer yılana benziyordu. Sonra yılanlardan biri aniden dönerek kendi kuyruğunu ısırdı. Bu esnada Kakule uyandı. Böylece karbon atomlarının zincirler şeklinde halkalar meydana getirebileceğini rüyası sayesinde fark edebilmişti. Bunun sonucu olarak da iç yapısı çözümlenemeyen benzinin yapısı anlaşıldı.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 03.04.17, 13:02
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,588
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Emeğine sağlık teşekkürler.
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 20.04.17, 16:21
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 07.01.15
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 4,739
Etiketlendiği Mesaj: 130 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

PayLaşım İçin TeşekküRLeR
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 20.04.17, 16:33
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 18.05.16
Mesajlar: 1,295
Etiketlendiği Mesaj: 246 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

maşallah maaaşallar
__________________
Önüne çıkan yanlışa ne kadar çabuk hayır dersen hayat karşına o kadar çabuk doğru çıkarır.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 01.06.17, 13:12
Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 19.05.17
Bulunduğu yer: denizli
Mesajlar: 271
Etiketlendiği Mesaj: 27 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

paylaşım için teşekkürler.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 16.06.18, 22:50
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.04.15
Bulunduğu yer: Nefes Aldığım Yerde
Mesajlar: 15,069
Etiketlendiği Mesaj: 883 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sayın aşk, konu paylaşımınız için teşekkür ederiz.
__________________
Sözün kıymetini '' Lal'' olandan,
Ekmeğini kıymetini ''Aç '' olandan,
Aşkın kıymetini ''Hiç'' olandan öğren..

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
devami, hikayeler, İlginc

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
yaşanmış hikayeler.. PARADOX islam & islami Konular 8 10.04.21 09:28
Çok ilginç hikayeler ....!! DiLara Gizemli Olaylar ve Mekanlar 6 30.06.19 22:56
Paranormal Hikayeler madlen Gizemli Olaylar ve Mekanlar 3 30.05.18 10:43
nimetin devamı için dua Ebuhamza Rızık ve Bereket Uygulamaları 8 12.05.18 18:50
mevlanadan hikayeler... canturk Hayat Dersleri & Hikayeler 6 10.01.18 22:14


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147