Bitlisli Belkıs - insan suretine mi bürünmüş? - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Gizemli Olaylar ve Mekanlar

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 19.11.18, 23:50
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 07.01.15
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 4,739
Etiketlendiği Mesaj: 130 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Bitlisli Belkıs - insan suretine mi bürünmüş?

Bitlisli Belkıs...
(Bitlis'te Yaşanmış Akıl Almaz Bir Hadise)

İnsan Suretine Bürünmüş Bir Şeytan Mıydı?

Belkıs, (aşağıda fotoğrafta) Anadolu’nun en tanınmış büyücüsüydü. Yıllar boyunca birçok yuva yıkmıştı, yaşadığı dönemde kaybolan birçok çocuğun sorumluydu.



Bundan 50 yıl önce Bitlis’in gözden uzak köylerinde çocuklar hastalıklı doğmaya başladılar. Çocukların bir kısmı elleri ayakları olmadan bir kısmı da tek gözlü yada derisi yılan derisine benzer şekilde doğuyordu. Her zaman için engelli çocukların dünyaya gelme ihtimali vardır. Bu hayatın bir parçasıdır. Fakat Bitlis’te yaşanan olay bundan çok daha farklıydı.

Çünkü doğan çocukların neredeyse tamamında bu sorunlar vardı. Köylüler üzerlerinde bir bela bir lanet olduğunu düşündüler. Buna bir çare arayan halk bölgede büyü bozmasıyla tanınmış bir kadına gitmeye karar verdi. Bu kadın köylülerin Belkıs Ana olarak bildiği Dabbe filminde ise bize Bitlisli Belkıs olarak tanıtılan o ünlü kadın.

Hasan Karacadağ’ın yönetmenliğini yaptığı Dabbe serisinin 5. filminde konusu geçen Bitlisli Belkıs. Filmde musallata uğramış bir kıza yardım etme amacında gözüküyor. Fakat ilerleyen sahnelerde Bitlisli Belkıs’ın yardım etmek gibi bir niyetinin olmadığı ve aslında şeytani amaçlar beslediğini görüyoruz. Yaşanan gerçek olaylarda neredeyse bire bir aynısıdır. Filmde Bitlisli Belkıs olarak tanıtılan gerçek hayatta ise o bölgede onu Belkıs Ana olarak tanıdığı bu kadının geçmişi hakkında pek fazla bilgi yok.

Genel olarak yaşanan olaylar şöyledir. Bundan 50 yıl önce yani 60’lı yılların ortalarında Bitlis’te meydana gelen ve bir çok çocuğun hastalıklı bedenlerinin eksik doğması gibi sorunlar nedeniyle köylüler bir belanın lanetin üzerlerine çöktüğünü düşünerek Belkıs Ana’dan yardım isterler. Bitlisli Belkıs köylülere yardım edebileceğini söyler. Köylülerin işledikleri günahlar yüzünden başlarına bir bela çöktüğünü ve her ailenin hastalıklı doğan çocuğu ona getirmesini ister.

Bu olayların şahitlerinden birinin jandarma kayıtlarındaki ifadesi şöyledir:

Ben kendisini bir defa gördüm. Onun mübarekliğine ve ilmine böyle şahit oldum. Bir gece yeni doğmuş hastalıklı çocuklardan biri yine kendisine getirilmişti. Oda diğer çocukların analarını evinin bahçesine çağırdı. 10-12 kadar kadın Bitlisli Belkıs’ın evinin bahçesinde oturmuş ellerinde Kur’an-ı Kerim hepsi bir ağızdan Belkıs’ın söylediği ayetleri okuyorlardı.

Onlar bunu yaparken Belkıs Ana’da yeni doğmuş ve iki gözü de yerinde olmayan bir çocuğu beşiğin içinde köylülerin önüne koydu. Çocuğun gözleri yoktu. Gözlerin olması gereken yer alın kısmıyla bütünleşmiş gibi deri ile kaplıydı. Çocuğun yüzüne göz şekilleri çizdi ve tuhaf yazılar yazmaya başladı. Bir kaç dakika sonra hiç duymadığım sözler okuyarak gittikçe yükselen bir sesle bağırmaya başladı.

Allah’ım o sırada siyah bir gölgenin çocuğun yattığı beşiğe doğru geldiğine oradaki bütün kadınlarda bende şahit oldum. Bu siyah gölge çocuğu alarak hızla götürdü. Oradaki kadınlarda bende herkes çığlık çığlığa bağırarak dağıldık. Hiç birimiz böyle bir olaya şahit olmamıştık. Benim duyduğuma göre aynı olay başka çocuklar kullanılarak 4-5 defa daha tekrarlanmış. Bu çocukları böylesine götüren siyah gölge neydi nasıl bir güç böyle bir şey yapabilirdi.

Bitlisli Belkıs tarafından alınan çocuklardan birinin babasının verdiği ifade şöyledir; İki çocuğumuz olmuş ikisi de hastalıklı doğmuştu. Çocuklarımdan birinin elleride kolları da yoktu.

Diğerinin ise ALLAH kimsenin başına vermesin derisi yılan derisi gibi dili ise tıpkı yılanların ki gibi çatallıydı. Bitlisli Belkıs olarak bildiğimiz ve bizim gibi hastalıklı çocuğu olanları iyileştiren bir hoca olduğunu öğrenince onun köyüne giderek durumu anlattık.

Bizden para veya başka bir şey istemedi. Ama bizden yeni doğmuş olan ve derisi yılan derisine benzeyen çocuğumuzu isteyerek üzerimizdeki belanın lanetin gitmesi için ona vermemizi Allah’ın izniyle bundan sonra doğacak olanların sağlıklı olacağını söyledi. Bir domuz öldürmemi ve domuzun derisini yüzerek ona getirmemi aynı zamanda domuzdan akan kanı her akşam yatsı namazından sonra birer kaşık içmemizi söyledi.

Dediklerini yaptık, domuz kanını hangi gece içsek sabaha kadar evin içinde bir takım ayak sesleri duyuyorduk. Sanki birileri kaçarcasına evin içinde koşuşturuyordu. Karım uyurken kendi kendine Bismillah Bismillah diye bağırdıktan sonra Allah’a küfürler ederek uyanıyordu. Sonrasında söylediği tarihte çocuğumu ve domuzun derisini Bitlisli Belkıs’a götürdüm. Evinde bizim gibi hastalıklı çocukları olan ailelerde oradaydı.

Getirdiğim domuzun derisini yeni doğmuş olan çocuğun üzerine sardı. Deriyede bir takım arapça harfler yazdı. Bunu yaparken bana dönerek oğlunu bu belayı kaldırmak için feda ediyor musun diye 3 kere sordu. Bende ediyorum diyerek cevap verdim. Allah’ım toplandığımız odanın kapısı kendi kendine açıldı. Odadan siyah bir gölge gelerek beşikteki domuz derisine sarılı bebeği alarak götürdü. O gölgenin ne olduğunu anlamadım. Ama odadaki kadınlarda erkeklerde bağırışarak kaçıştılar.

Çocukları ellerinden alınan köylüler aradan bir kaç yıl geçmesine rağmen yeni doğanlarında hastalıklı olması ve hayatlarının kötüye gitmesi başlarının musibetlerden kurtulmaması üzerine toplanırlar. Bitlisli Belkıs adlı hocanın evine giderler. Fakat onu evinde bulamazlar. Anlatılanlara göre eve girdiklerinde şahit oldukları şeyler bir çok kişinin o köyleri terk etmesine neden olmuş. Çünkü Bitlisli Belkıs’ın evi sanki yıllardır kullanılmamış içerisinde kimse yaşamamış gibiydi.

Evde bulunan eşyaların üzerini kalın bir toz tabakası kaplamıştı. Belkıs Ana’dan hiçbir iz yoktu. Bu çocuklara ne olmuş bu insanlar nereye gitmişti. Bu konuda jandarma kayıtlarında köy muhtarının anlattıkları şöyledir:

Köylüler sinirliydi. O kadar insan başlarındaki bela kalksın diye evlatlarını feda etmiş ama hayatları dahada kötüye gitmişti. Çevre köylerden toplanan 20-30 kişi kapımı çalarak Bitlisli Belkıs’ın evine giderken yanlarında olmamı söylediler. Bende köylülerle birlikte Belkıs Ana’nın evine giderek ona seslendim. Kapısı kilitliydi, açanda olmadı. Bizde kapıyı kırarak içeri girdik.

Yanımdakiler Allah Allah diyerek korku içinde kaldı. Evde sanki kimse yaşamamış gibi bir hal vardı. Daha bir kaç gün öncesine kadar herkesin girip çıktığı bu evde bir tek iz dahi yoktu. Eşyaların üzerini toz kaplamıştı. Bizde durumu jandarmaya haber verdik ve siz geldiniz.

Jandarma yapmış olduğu araştırmalarda böyle bir kadının varlığına dair hiçbir resmi evrak bulamadı. Bitlisli Belkıs bölgede bir çok insanın hayatını karartmasına rağmen neredeyse hiç yaşamamış gibi kendisine hatta kendi anne ve babasına dair hiçbir bilgi bulunamamıştır. Bu nedenle bugün bu olaylara şahit olmuş bir çok insan Belkıs Ana’nın çocuk sahibi olamayan ailelere yaptığı büyüler nedeniyle bu topraklara gelmiş insan şeklinde bir cinni bir ifrit olduğunu düşünüyor.

Bitlisli Belkıs’ın büyülerinde kullandığı ve bir takım gölgeler tarafından insanların gözü önünde götürülen çocukların ne olduğu başlarına ne geldiği ise hala bulunamadı. Fakat Bitlisli Belkıs hakkında bugüne kadar gelmiş tek bir fotoğraf var. Allah onun gibi belalardan şerlerden hepimizi korusun... Amin.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 20.11.18, 19:47
 
Üyelik tarihi: 07.06.18
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 332
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Tırstım bu cesaretle filmi de seyredemem kusura bakmayın. Allah böyle insanların şerrinden hepimizi muhafaza etsin
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 25.02.19, 23:18
 
Üyelik tarihi: 11.10.18
Bulunduğu yer: Kocaeli
Mesajlar: 417
Etiketlendiği Mesaj: 103 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ben izledim filmimni
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 26.02.19, 01:07
 
Üyelik tarihi: 11.02.19
Bulunduğu yer: Berzah
Mesajlar: 291
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bitlisli Belkistan daha cok CGI Belkis gibi olmus fotograf.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 14.03.19, 09:48
 
Üyelik tarihi: 31.08.15
Mesajlar: 157
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Garip işler
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 14.03.19, 10:24
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 12.03.19
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 47
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

HasbinALLAHU Ve Nimel Vekil
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 07.04.19, 09:39
Üye
 
Üyelik tarihi: 03.04.19
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 49
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ben izledim filmini, güzeldi.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 07.04.19, 15:11
Ömür - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08.03.19
Bulunduğu yer: Konya
Mesajlar: 200
Etiketlendiği Mesaj: 15 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Gerçekten ürktüm hasbi naAllah ve nimel vekil..
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 23.08.19, 21:37
Aeastroom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08.12.18
Bulunduğu yer: Bartın
Mesajlar: 459
Etiketlendiği Mesaj: 11 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Güzel bir yazı okurken insan geriliyor teşekkür ederim
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 25.08.19, 00:31
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 13.04.19
Bulunduğu yer: İlmül cevherül Su
Mesajlar: 910
Etiketlendiği Mesaj: 117 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Tamamen abartı bir hikaye.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
belkis, bitlis, büyücü

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Süleyman(as)'ın baş Veziri Asaf b. Berhiyya Ve Belkıs'ın Tahtını Getirme Olayı yakupcelebi6778 Allah Dostları & Evliyalar 0 29.10.21 21:17
Cinlerin insan öldure bilmesi ve insan ve cinler evlenebilirmi La Tahzen12 Sorularınız 8 11.05.21 22:54
Belkıs tılsımı tütsü ve azimeti Erza Sorularınız 1 07.02.20 21:40
Aklın, nefsin ve ilahi hikmetin sembolü Belkıs Drogo Tasavvuf & Tarikatler 0 20.05.19 03:31
Hz. Süleyman, Hüdhüd Ve Belkıs Tuana Parapsikoloji & Spiritüalizm 0 26.03.17 21:10


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147