CİNLERİN-İfritlerin-Perilerin ÖZELLİKLERİ - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Havas ilmi Genel Bilgiler > Nazar ve Büyü Uygulamaları

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 04.06.16, 07:04
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.11.14
Bulunduğu yer: Edremit/Balıkesir
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 2751 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart CİNLERİN-İfritlerin-Perilerin ÖZELLİKLERİ

CİNLERİN ÖZELLİKLERİ

A). Cinlerin kılıktan kılığa, şekilden şekle girme özellikleri vardır.Cinler bir çok kılığa girdikleri gibi, daha çok insan kılığına da girmeleri mümkündür. Enfal Suresi Ayet: 30 Sayfa: 181 ayetindeki ifade aynen şöyledir; Bir gün Kureyş kafirlerinin ileri gelenleri bir araya gelip, ‘Muhammed’i hapsedelim mi? Öldürelim mi? Veya Mekke’den sürelim mi? ‘ diye birbirleriyle istişare ederken, cinlerin ilk yaratılanı şeytan, namı diğer iblis, üstü başı pis, kötü bir insan kılığında bunlara yanaşıp, öldürmeleri için vesvese ile telkin etmiştir.Hz. Ayşe validemiz bir gece cinler tarafından yatağından kaldırılarak yüksek bir mahkemenin huzuruna getirilir. sebebini sorunca cinler aleminden bir Müslüman cini öldürdün. Bunun mahkemesi görülecek, denildi. O da: Ben nerede bir cini öldürdüm dedi. Sen Kuran-ı Kerim okurken, bizim Müslüman cin kardeşlerimizden birisi bir yılanın içine girerek seni dinlemeye geldi. Siz hanenizde o yılanı görünce öldürdünüz. Dolayısıyla içinde bulunan kardeşimizde öldü. Bunun hesabı görülecek. Bu Hadisenin sonunda barış ve anlaşma yapılarak. Olay tatlıya bağlandı.Cinler insanlar gibi canlı, şuurlu, ve akıllı varlıklardır. Yalnız akıl ve muhakeme konusunda insan daha üstündür. Cinlerin sürat ve görüntü verme, geçmişe gidip gelme gibi bizden üstün tarafları da vardır. Bununla beraber bizim gibi onların da ruhları vardır. Ruh sayesinde canlı kalmaktadırlar. Aramızdaki fark bizim ruhumuz molekül yığını yeni maddedir. Cinlerin ruhu ise bir enerji akımının içindedir.

B). Hızlılık özellikleri vardır.Cinler sesten hızlıdırlar. Titreşim hızlılıkları saniyede 300.000 km den fazladır. Bir saniyede Dünyanın bir yerinden diğer yerine ulaşacak hızlılıktadırlar.

C). Semaya çıkıp, semadaki haberleri çalıp öğrenme özellikleri vardır. Ancak, Hz. Peygamber’ in doğumundan sonra bu yasaklanmıştır.Peygamber Efendimiz (SAV) yanında bulunan arkadaşlarına; “Herkese cinlerden bir arkadaş verilmiştir.” buyurdular. Sahabe; “Ya Resûlullah sana da mı cinlerden bir arkadaş verildi?” diye sorduklarında, Resûlullah; “Evet, bana da cinlerden bir arkadaş verildi. Ancak Allah ona karşı beni güçlü kıldı. O cin Müslüman oldu.” buyurdular.Cinler de inanlar gibi Allah’a ibadet ve itaat etmekten mesuldürler. Bunlara akıl verildiği için yaptıkları işlerden sorumlu olurlar. Bu itibarla akıl sadece insanlarda, cinlerde ve meleklerde vardır. Hayvanlarda akıl yoktur. Zeka, his, içgüdü ve ilham vardır. İpek böceğinin ipek, arının bal yapması zekası, içgüdüsü ve ilhamı sayesinde olur.

CİNLERIN MELEKLERDEN FARKI NELERDİR

A). Allah melekleri nurdan, cinleri ise ateşten yarattı.
B). MELEKLER Allah’a isyan etmezler. ŞEYTAN Allah’a isyan etti.
C). MELEKLER, yemezler, içmezler, üreyip, çoğalmazlar. CİNLER ise, yerler, içerler, üreyip, çoğalırlar. Sayıları insanlardan daha çoktur. Cinlerin latif ve ince varlık olmaları, üreyip çoğalmalarına engel değildir. Kendilerine iyiliği dokunan insanları ödüllendirirler, saygısızlık yapanları da cezalandırırlar. Bazı insanları etki altına alıp kendi isteklerine alet ederler veya kötü işler yaptırırlar. Hatta bazen insanlara aşık olan cinler bile vardır, bu durumda sevgililerini kaçırarak onlara sahip olurlar. İslamiyet açısından, iyi huylu “Müslüman cinler” ve kötü huylu “kafir cinler“ de vardır. Bu tür cinler daha çok büyücülükle uğraşanların ilgisini çekmektedir. “Huddam” (hizmetçiler) adı altında bulunan bu cinler sayesinde hastalıkların iyileştirildiği, kötülüklerin defedildiği ve bir takım doğaüstü olayların meydana getirildiği varsayılmıştır.



CİNLER NEREDE YAŞARLAR

BİLAL BİN EL-HARİS’ten rivayettir :”Bir yolculuk sırasında Resulullah’la birlikte bir yerde konakladık, defi hacet için dışarıya çıktılar. Bende peşinden ibrik götürdüm. Yanına yaklaştığımda bazı insanların birbirleriyle kavga eder gibi, ağız dalaşı yaptıklarını gösteren sesler işittim. Hiç böyle ses işitmemiştim, sonra Resûlullah geri döndüler, kendisine YA Resûlullah; senin yanında bazı erkeklerin kavga seslerini duydum. Ama ağzından konuşan kimseyi görmedim, dedim. Resûlullah (SAV) Müslüman cinler ile müşrik cinler birbirleriyle kavga edip, çekiştiler, beni aralarına hakem tayin ettiler. Kendilerini bir yerlere yerleştirmemi istediler. Ben de Müslüman olan cinleri köy ve dağlara, müşrik olan cinleri de, dağlarla denizler arasına yerleştirdim buyurdular. “Ayrıca cinler hamamlarda, mezarlıklarda, pis yerlerde, ahırlarda, çöplüklerde, ıssız yerlerde, duvar deliklerinde ve ağaç kovuklarında yaşarlar. Peygamber Efendimiz(SAV); ” Bana Nusaybinli cinlerden bir grup geldi, iyi cinlerdi. Benden yiyecek istediler, bende Allah’a dua ettim. Rastladıkları kemik ve tezekler onların yiyecekleri olsun. Tezek ve kemikle taharet almayın. Çünkü onlar cin kardeşlerinizin azığıdır.” buyurdular. Cinler insan artıklarını yerler. Cinlerin yemekleri besmele çekilmeden yenen yemeklerdir. Ayrıca tezek ve kemikler de onların yiyecekleridir. Cinlerin insanlar gibi sosyal hayatları vardır. Onların da düğünleri, şenlikleri, toplantıları, seminerleri, konferansları vardır. Üreyip çoğalırlar. Yerler, içerler. Fakat onların yiyip içmeleri, koku duyusuyladır. Nefsani olarak doyarlar. Ayrıca cinlerin para kuru soğan ve sarımsak kabuğudur. Bunlar kesinlikle yakılmayacaktır. Aksi halde cinlerin hışmına uğrarsınız, yani zarar görürsünüz.

İnsan alemi gibi cinler alemi de vardır. Bunların ulvi ve süflîleri vardır. Cinlerinde din ayrımı vardır. Bunların Müslüman olanlarından hariç diğer dinlerde olanlarda bulunmaktadır. Ayrıca ateist cinler de vardır. İfritler ise şeytani cinler takiminin en güçlüleridir. Bu varlıklarla insanlar üzerinde sihir ve büyüler yapılarak ölümüne dahi sebep olunmaktadır.



Değerli üyelerimiz lütfen forumdaki konulara yorumlar yazınız,sorular sorunuz,konular açınız,Konulara mesajlar yazınız ve chat bölümündeki sohbetlere katılınız.Sizleri forumda daha aktif görmek isteriz.Hep birlikte forumumuzu canlı tutalım.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 04.06.16, 07:11
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.11.14
Bulunduğu yer: Edremit/Balıkesir
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 2751 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

CİNLER NELERİ ÇOK SEVERLER?

Bunlar en çok neyi seviyor derseniz, pirinci çok severler, erik gibi, kemik gibi şeyleri severler. Ama bütün menüleri bu kadar değildir. Mesela bazı insanların lokmasından, tabaklarından da faydalanırlar. İnsanlar tuvalete giderken dudaklarını oynatmadan besmele çeksinler, yemek yerken de besmele çeksinler, aksi takdirde Şeytanî cinler sofralarından faydalanır.

Değerli üyelerimiz lütfen forumdaki konulara yorumlar yazınız,sorular sorunuz,konular açınız,Konulara mesajlar yazınız ve chat bölümündeki sohbetlere katılınız.Sizleri forumda daha aktif görmek isteriz.Hep birlikte forumumuzu canlı tutalım.oynamak
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 12.09.16, 20:43
Üye
 
Üyelik tarihi: 09.09.16
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 54
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bilgilendirme için teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 27.09.16, 07:37
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 21.06.16
Bulunduğu yer: Indonesia
Mesajlar: 687
Etiketlendiği Mesaj: 90 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

bundan dha guzel bir aciklama olamaz ustadim tesekkurler
aklima takilan tuvalete girerken neden dudak kapanmali?
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 27.09.16, 10:12
 
Üyelik tarihi: 07.07.16
Bulunduğu yer: mexico city
Mesajlar: 189
Etiketlendiği Mesaj: 12 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

konu paylaşımı için teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 27.09.16, 10:44
Ejder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 13.07.16
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 478
Etiketlendiği Mesaj: 42 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun
__________________
Bu Sin û Lam fakirindir,
Eli bağlı esirindir;
Yolu bilmez garibindir.
Günahımla sana geldim.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 27.09.16, 14:19
PARADOX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 02.03.16
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 781
Etiketlendiği Mesaj: 26 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

şu peri dedikleri dişi cin .....
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 28.10.16, 00:59
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 25.10.16
Bulunduğu yer: Kayseri
Mesajlar: 413
Etiketlendiği Mesaj: 33 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Cok yararli bilgiler tesekkurler abi
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 28.10.16, 11:10
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 26.10.16
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 154
Etiketlendiği Mesaj: 32 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Paylaşım icin teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 25.11.16, 09:03
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.11.14
Bulunduğu yer: Edremit/Balıkesir
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 2751 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Mollaoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Paylaşım icin teşekkürler
Chat bölümünün hemen altındaki reklamı günde 5-6 defa tıklayıp formumuza destek olalım arkadaşlar.
Değerli üyelerimiz lütfen forumdaki konulara yorumlar yazınız,sorular sorunuz,konular açınız,Konulara mesajlar yazınız ve chat bölümündeki sohbetlere katılınız.
Sizleri forumda daha aktif görmek isteriz.Hep birlikte forumumuzu canlı tutalım.
Sayın üyelerimiz Chat Sohbetlerinden faydalanmanız için 15 mesaj,Forum hocalarından ücretsiz bakım hizmetinden faydalanmak için ise 50 mesaj,E-kitap indirebilmeniz için 100 mesajınız olması gerekir.Lütfen forumdaki konulara yorumlar ve mesajlar yazarak forumda katılımcı ve aktif olunuz.
Sayın üyelerimiz,forumda Ebuhamza hocamızın bakım hizmetinden yararlanabilmeniz için en az 50 mesaj yazmış olmanız lazım.Sizi forumda daha sık ve aktif görmek isteriz.Lütfen chatteki sohbetlere katılınız,açılmış konulara mesajlar-yormlar-sorular yazınız.Forumda daha fazla vakit geçiriniz.Konuları okuyup istifade ediniz.Forumda chatin altındaki Google reklamına her gün 5-6 defa tuklayınız.
Hep birlikte foruma emek verip canlı tutalım.Formumuzu yaşatalım.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
cİnlerİnİfritlerinperilerin, ozellİklerİ


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Insandan önce yaratılmış: Cin toplumu Logos Cin & Şeytan & Melek & Ruh 0 15.11.19 11:34
Cinler mi Akıllıdır insanlar mı? Cinlerin dinleri var mı? Sin Cin & Şeytan & Melek & Ruh 10 21.10.19 16:32
Cinlerin Nitelikleri AhirZaman Cin & Şeytan & Melek & Ruh 6 07.08.19 22:01
Cinlerin Temel Özellikleri DiLara Parapsikoloji & Spiritüalizm 2 26.05.19 19:13
Cinlerin sırrı ve insanlara etkisi SiLence Paranormal Yetenekler 1 31.01.17 21:25


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147