Gece uyumayan ve ağlayan çocuklar için uygulama - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Havas ilmi Genel Bilgiler > Rukye ve Tedavi

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 05.07.17, 18:03
 
Üyelik tarihi: 25.01.17
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 354
Etiketlendiği Mesaj: 46 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Gece uyumayan ve ağlayan çocuklar için uygulama

Bunun iki türlü uygulaması var, hangisini isterseniz onu yaparsınız;

ilk uygulama;
Çocuğun yastığının altına taze nane koyuyoruz, sonra
5 Adet Felak
6 Adet Nas
7 Adet Ayet-el Kürsi
1'er Ader Kalem 51-52 Ayetleri okuduktan sonra yatağı elimizle bir iki silkeleyip öyle yatırıyoruz. Bu uygulama her gece tekrarlanır.

ikinci uygulama ise;

7 Defa Tarık suresi
7 Defa Mutaffifin suresi
1 ay boyunca her gece okunur.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 05.07.17, 19:55
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.11.14
Bulunduğu yer: Edremit/Balıkesir
Mesajlar: 5,337
Etiketlendiği Mesaj: 2751 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

ağlayan çocuk,korkan çocuk,uykusunda korkan çocuk,sürekli ağlayan çocuk,rüyada korkmak gibi anahtar kelimelerle arama yapan arkadaşlar için derlnmiş formülleri ekliyorum Korkan çocuklar için uygulanıp sonuç alınmış bir çok yöntem var örneğin 81 adet besmele yazılarakyatağına asılır ,21 besmele okunur ve 7 ayetel kürsi okunarak çocuğun yatağı daireye alınır
Yatağa 269 defa er rahim ismi yazılı kağıt asılır ,korku ve ağlama esnasında 3 defa şu dua okunur Euzü bikelimatillahit-tammeti min gadabihi ve ikabihi ve şerri ibadihi min
hamezatiş-şeyatini ve en yahdurûn ,çocuğun alına el konularak inşirah suresi okunur ,tarık suresi 1-4 ayetleri okunur 21 defa bu dua'yı

"Allâhümme innâ neûzü bike min ameli'ş-şeytani ve seyyiâti'l-ahkâm.", kaplan gözü taşı ,
Bir bardak suya aşağıdakiler okunur ve korkan çocuğa 3 veya 7 gün yatmadan icirilir.
- 1 Ayet'el Kürsi
- 1 Felak + 1 Nas
- Şems Suresi 1-9. Ayetler
- En'am Suresi 1-3. Ayetler
- Fatır Suresi 41
- Rahman 33
Uykusunda korkan cocukların korkularından kurtulmak için , çocuk yatağa yatırıldıktan sonra 7 AYETEL KÜRSİ Okunarak etrafında daire çizilir gibi üflenir. sonra :

'' Bismillahirrahmanirrahim vela yeudühü hıfzuhüma ve hüvel aliyyül azim . ve hıfzan min külli şeytanin marid ''

ayetleri okuyup çocuğa üflenir. çocugun korkusu gecınceye kadar devam edilir.
et-Tehzib'de İmam Muhammed Bâkır'dan (r.a.) şöyle rivayet edilmiştir:

"Uyumadan önce şu cümleyi söyleyen kimse için akrep ve diğer zararlı hayvanların sabaha kadar ona zarar veremeyeceklerine dâir ben kefilim.:

"Eûzü bikelimâtillâhit-tâmmâtilletî lâ yücâvizühünne berrun ve lâ fâcirun min şerri mâ zera'e ve min şerri mâ bera'e ve min şerri külli dâbbeh, hüve âhizün bi nâsiyetihâ, inne rabbî alâ sırâtın müstegıym."

[Allah'ın yarattığı tüm canlıların ve zarar veren hayvanların şerrinden O'nun tam ve kâmil kelimelerine sığınırım. Öyle ki, ne iyiler ne de kötüler ondan öteye geçemezler. O, (her canlının) perçeminden tutup çeker (onu dilediği gibi yönetir). Şüphesiz Rabbim, doğru bir yol üzerindedir (âdildir, yanında kimse zulme uğramaz).]

el-Hisal'da, İmam Ali'den (a.s.) şu rivayet nakledilmiştir:

«Uyumadan ve henüz yatağa girmeden önce şu duayı okuyun:

"Ü’ıyzü nefsîy ve ehlîy ve mâlîy ve veledîy ve havâtime amelîy vemâ razeganîy Rabbîy ve havvelenîy bi-ızzetillâhi ve azametillahi ve ceberûtillâhi ve sültânillâhi ve rahmetillâhi ve ra'fetillâhi ve ğufrânillâhi ve guvvetillâhi ve gudratillâhi ve celâlillâhi vebi sun'ıllâhi ve erkânillahi ve bi-cem'ıllâhi ve bi-rasûlillâhi ve bi-gudratillâhi alâ mâ yeşâ’ü min şerris-sâmmeti vel-hâmmeti ve min şerril-cinni vel-insi ve min şerri külli mâ debbe alel-ardı vemâ yahrucü minhâ vemâ yenzilü mines-semâ’i vemâ ya’rucü fîyhâ ve min şerri külli dâbbetin, Rabbîy alâ sırâtın müstegıym ve hüve alâ külli şey'in gadîyr velâ havle velâ guvvete illâ billâhil-Aliyyil-Azıym."

[Nefsimi, âilemi, malımı, evlâdımı, işlerimin akıbetini ve Rabbimin bana verdiği bütün nimetleri zehirli ve ısırgan hayvanların, cinlerin ve insanların, karada yaşayan ve içinden çıkan canlıların, gökten inen ve göğe çıkanların ve Rabbimin yarattığı bütün canlıların şerrinden Allah'ın izzetine, azametine, ceberutuna, saltanatına, rahmetine, şefkatine, bağışlayıcılığına, kuvvetine, kudretine, celâline, hekîmâne san'atına, rükünlerine, (istediğini istediği zaman ve istediği yerde) toplayıcılığına, resûlüne ve dilediğine uyguladığı gücüne sığındırırım. Rabbim her şeyi korur, gözetir ve O, her şeye (hakkıyla gücü yeten) kaadir'dir. Güç ve kuvvet, ancak azamet sâhibi yüce Allah'tandır.]

Kim bu duayı okursa, korktuğu her şeyden Allah onu korur, gözetir. Nitekim Peygamberimiz de (s.a.a.) bu duayla Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin (Allâh'ın salâtü selâmı ebediyyen onların üzerine olsun) Efendilerimizi Allah'a sığındırırdı.»

Şu duâyı okumaya devam eden kimseye de -biizniAllah- cin ve şeytan musallat olamaz, nazar değmez ve hiçbir canlı zarar veremez.

“Eûzü bi-kelimâtillâhit-tâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin ve min şerri mâ halak.”

(not: son kelimedeki h harfi, Arapçadaki sert ve noktalı “hı” harfidir.)

Mânâsı: “Bütün şeytanlardan, keder veren şeylerden, kem gözlerden ve tüm yarattıklarının şerrinden Allah’ın tam kelimelerine sığınırım.”

Bir rivâyete göre, Resulullah (s.a.a.) şöyle buyurmuştur:

"Bir kul her günün sabahında, her gecenin akşamında üç defa şu şekilde duâ ederse, o kişiye hiçbir şey zarar veremez:

( Bismillâhillezîy lâ yadurru me'asmihî şey'ün fil-ardı velâ fis-semâ’i ve hüves-Semîy’ul-Alîym ).

Sabah-akşam, 3 defa: “Bismillâhillezîy lâ yedurru measmihî şey’ün fil-ardı velâ fis-semâi ve hüves-semîy’ul-Alîym” okuyan; büyü, nazar ve zulümden korunur.

Enes b. Mâlik'ten yapılan bir rivâyete göre, Resulullah (s.a.a.) şöyle buyurmuştur:

"Evinden çıkarken şu duâyı okuyan kişiye bu duâ kâfîdir. O adam muhâfaza altına alınır, şeytan da o adamdan uzaklaşıp bir kenara çekilir:

( Bismillâhi tevekkeltü alellâhi lâ havle velâ guvvete illâ billâh… ".

(ya da şöyle okursun;

Bismillâhi tevekkeltü alellâhi velâ havle velâ guvvete illâ billâhil-Aliyyil-Azıym.)

Sabah-akşam 10 defa,

"Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ-şerîyke leh, lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyîy ve yümîyt ve hüve alâ külli şey’in kadîyr"

okuyan kimse, kötülüklerden korunur.

"Sübhânallâhi mil'el-miyzâni ve müntehel-ılmi ve mebleğar-rıdâ ve zinetel-arş."

Bu duayı her sabah ve akşam üç defa okumaya devam etmelidir. Ömrün uzun ve mes’ûd olması, îmânla ölmek, kabir azâbından kurtulmak, Sırat köprüsünden geçmek ve cennete vâsıl olmaya vesîle olur.

"Fe-in tevellev fegul-hasbiyallâhu lâilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azıym."

Sabah-akşam 7 defa (bu âyeti) okuyanın dünya ve âhiret işine Allah kâfî gelir.

Besmele ile Fâtiha, İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini akşam yatarken ve sabah (en azından üçer kere) okunursa o kişiye sihir, büyü ve cin zararı dokunmaz, biizniAllâh.

Abdullah ibn Habiyb'den, Peygamber (s.a.a.) Efendimiz:

"Sabahladığın zaman ve akşamladığın zaman, İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini oku, bunlar sana her şey için kâfî gelir"

buyurmuştur. (Ahmed, Tirmizî, Neseî)

Göz değene, Peygamber Efendimizin (s.a.a.) bildirdiği şu duâ okumalıdır:

“Eûzü bi-kelimâtillâhit-tâmmeti min şerri külli şeytânin ve hâmmetin ve min şerri külli aynin lâmmetin.”

Sûre-i Bakara'nın sonunu (Âmener-Rasûlü) okumak (Âyet’el-Kürsî ile birlikte; öncesinde ve sonrasında…)

Ebu Mes'ûd’dan (r.a.); Peygamberimiz (s.a.a.) Efendimiz:

“Bakara sûresinin sonunda iki âyet vardır ki, kim onları bir gece(de) okursa, bunlar ona kâfî gelirler. Kötülük ve şerri def ederler"

buyurmuştur. (Buhârî, Müslim, Ebû Dâvûd, Tirmizî)

Peygamberimiz (s.a.a.) "Allah-u Teâlâ bana arşın altındaki hazineden, Sûre-i Bakara'nın sonundaki iki âyeti verdi, onu öğrenin, kadınlarınıza ve çocuklarınıza da öğretin, çünkü o âyetler, hem namazdır, hem kıraattır, hem duâdır" buyurmuştur. (Hakim)

Numan b. Beşir'den; Efendimiz (s.a.a.) "Allah Teâlâ, yer ve gökleri yaratmadan bin sene önce bir kitap yazdı. O kitaptan Bakara Sûresi'nin sonunu teşkil eden iki âyet gönderdi ki, bunlar bir evde üç gece okunsun da şeytan o eve yaklaşsın, mümkün değildir." buyurdu. (Tirmizî)

Nazar değen kimseye şifâ için: Âyet’el-Kürsî, Fâtiha, Muavvizeteyn (Felak-Nâs sûreleri) ve Kalem sûresinin son iki âyetini (Ve in yekâdüllezîyne keferû le-yüzligûneke bi-ebsârihim lemmâ semi’uz-zikra ve yegûlûne innehû le-mecnûn, vemâ hüve illâ zikrun lil-âlemîyn.) okumanın muhakkak iyi geldiği bildirilmiştir.

Hoşa giden bir şeyi görünce: "MâşâAllâh lâ guvvete illâ billâh" denirse, o şeye nazar değmez.

Felâhu's-Sâil'de, İmam Zeynel-Âbidîn'den (a.s.) şöyle rivâyet edilmiştir:

"Kim bu duayı okursa, Allah ondan fakirliği giderir ve onu bütün yırtıcı hayvanların kötülüğünden korur:

"Allâhümme entel-evvelü felâ şey'e gableke ve entez-zâhiru felâ şey'e fevgake ve entel-bâtınu felâ şey'e dûneke ve entel-âhiru felâ şey'e ba'deke. Allâhümme rabbes-semâvâtis-seb'ı ve rabbel-eradıynes-seb'ı ve rabbet-tevrâti vel-incîli vez-zebûri vel-Gur'ânil-hakîm, eûzü bike min şerri külli dâbbeh, ente âhizün binâsiyetihâ, inneke alâ sırâtın müstegıym."

[Ey Allah'ım! Sen, kendisinden önce hiçbir şey olmayan ilâhsın (her şeyden öncesin); Zâhir’sin ve senin üstünde hiçbir şey yoktur; Bâtın’sın ve senin altında hiçbir şey yoktur; Âhir’sin ve senden sonra hiçbir şey yoktur; ey yedi göğün, yedi yerin, Tevrât'ın, İncîl'in, Zebûr'un ve hüküm sâhibi Kur’ân'ın Rabbi! Her canlının şerrinden sana sığınırım. Sen, (her canlının) perçeminden tutup çekersin (onu dilediğin gibi yönetirsin). Gerçekten sen, doğru bir yol üzerindesin (âdilsin, yanında kimse zulme uğramaz).]

Ğavsül-A’zam Seyyid Abdülkaadir Geylânî (k.s.a.) Hazretleri’nin Dualarından;

"Bismillâhirrahmânirrahıyym.
Allâhümme Sahhan, Sahhan, Sahhan, Vahhan, Bahhan, Hâ Mîym lâ yünsarûn, Ve ce’alnâ min beyni eydîyhim sedden ve min halfihim sedden fe’ağşeynâhüm fehüm lâ yübsırûn, Kâf Hê Yê Ayn Sâd, Hâ Mîym Ayn Sîyn Kaaf lâ yüsadde’ûne anhâ velâ yünzifûne Yâ Rabbu, Yâ Rabbu, Yâ Rabbu velâ havle velâ guvvete illâ billâhil-Aliyyil-Azıym."

(Sabahları ve Akşamları 3’er defa okunursa büyük yarar sağlar, azameti çok büyük bir duadır; bu duâyı okuyana Allâh’ın izniyle hiçbir şey zarar vermez.)
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 05.07.17, 20:11
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 17.04.16
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 742
Etiketlendiği Mesaj: 12 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun istifade edelim
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 07.07.17, 11:34
 
Üyelik tarihi: 25.01.17
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 354
Etiketlendiği Mesaj: 46 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Not: ilk uygulamayı Peygamber efendimiz Hz. Hüseyin için uygulamıştır.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 09.10.17, 14:42
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 05.08.17
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 390
Etiketlendiği Mesaj: 104 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun çok güzel paylaşım
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 06.09.18, 21:00
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 26.12.16
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 2,337
Etiketlendiği Mesaj: 64 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun, ihtiyacı olanlar faydalansın inşAllah..
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 29.04.19, 17:04
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 11.10.17
Bulunduğu yer: kayseri
Mesajlar: 636
Etiketlendiği Mesaj: 17 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Mesûdi diyor ki;
Arap kadınları çocuklarını ağlarken uyutmazlardı. Çünkü ağlarken uyuturlarsa cismine gam, keder sirayet eder diye korkuyorlardı.
Bu sebeple çocukla şakalaşır güldürür öyle yatırırlardı. Böylece çocuk mutlu şekilde yatar, cismi gelişir, rengi ve kanı sâfî olurdu.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 05.08.20, 17:25
Rayiha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 04.06.20
Bulunduğu yer: 🏖️
Mesajlar: 449
Etiketlendiği Mesaj: 37 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Henüz çocuğum yok ama böyle sorunlu çocuğu olan bir çok kişiyi tanıdım sabahlara kadar uyumadıkları oluyordu aklımda bulunsun birinin ihtiyacı olursa işine yarar.
Allah razı olsun.
__________________
Bir insan neyden çok bahsediyorsa, o şey, aslında onda eksiktir; yerli yersiz neyi yüksek perdeden eleştiriyorsa, kendisi, aslında o şeyin ta kendisidir.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 18.08.20, 01:23
 
Üyelik tarihi: 05.04.20
Bulunduğu yer: İZMİR
Mesajlar: 279
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

kaç gece kaç gün uygulanması gerekir saygılar
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 21.08.20, 13:38
 
Üyelik tarihi: 26.05.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 358
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Karakancolos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunun iki türlü uygulaması var, hangisini isterseniz onu yaparsınız;

ilk uygulama;
Çocuğun yastığının altına taze nane koyuyoruz, sonra
5 Adet Felak
6 Adet Nas
7 Adet Ayet-el Kürsi
1'er Ader Kalem 51-52 Ayetleri okuduktan sonra yatağı elimizle bir iki silkeleyip öyle yatırıyoruz. Bu uygulama her gece tekrarlanır.

ikinci uygulama ise;

7 Defa Tarık suresi
7 Defa Mutaffifin suresi
1 ay boyunca her gece okunur.
Ne gece uyuyor ne gündüz ne yapacağımı bilmiyorum
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
alayan, cocuklar, gece, icin, uygulama, uyumayan

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Uyumayan Bebekler Çocuklar için madlen Dualar & Dua Kardeşliği 8 09.03.22 21:51
uyumayan çocuklar için vefk m.alihoca Vefk & Tılsım 5 06.08.20 19:35
Çok ağlayan çoçuklar için Sadi Vefk & Tılsım 0 13.07.20 10:05
Ağlayan ve Uyumayan Çocuklar için Dua bitter Rukye ve Tedavi 2 03.11.17 10:43


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147