Liken Planus Hastalığı - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Havas ilmi Genel Bilgiler > Rukye ve Tedavi

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 02.02.17, 11:08
HeartLess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
 
Üyelik tarihi: 18.08.14
Bulunduğu yer: Dip..
Mesajlar: 3,539
Etiketlendiği Mesaj: 2186 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Liken Planus Hastalığı

Liken planus hastalığı, bir otto immun sisteminin çökmesi sonucu oluşan cilt hastalığıdır. daha yalın şöyle açıklayabilirim. Vücudumuzun temel taşları olan hücreler vardır. Bu hücreler i oluşturan ve bunların içinde genler vardır. örneğin çocuk ya babasına yada annesine benzer derler ya işte anne veya babadan alınan gen benzerliklerinden oluşuyor. Hastalıklarda özelikle otto immun hastalıkları başta sedef, liken Planus, Vitiligo, Kurdeşen, Haşimato, KOAH, egzama gibi daha bir çok hastalıklarda ne yazık ki ya genlerden alınır yada, Yanlış beslenme ,Stres ,Sıkıntı, Kirli hava, yoğun kaktı maddeleri kullanım socu mutasyona (değişikliğine) uğrayan hücrelerin kensine saldırma sonrası oluşan zaralardır. Yani bu hücreler artık doğru hücreler değil değişikliğe ugradığı için yanlış beyinden yanlış sinyal aldıkları için kendilerin aşırı saldırılar ve otto immun hastalıkları meydana getirirler. Bu durumda “T” hücresi aslında yabancı maddelerle ,yani kanser,virüs ,bakteri gibi oluşumlarla savaşması gerekirken yanlışlıka kendi hücrelerine saldırarak aşırı tamir ederek zarar verir.

Liken planus hastalığı için yapılan çalışmalar sonucunda bazı besinlerden şüphelenmiştir. Liken planus hastalığı yapılan araştırmalar sonucunda beslenmelerde Quinacrine denen bir madde devamlı alındığında bacak ve bileklerde hastalığı tetiklediğini bilim adamları tespit etmişlerdir. Ancak yapılan tüm araştırmalar yoğun stres, sıkıntıyı taranva ve immun sistemini düşürülmesinde liken planus hastalığının rol oynayan etkenlerin tetiklenmesi ile ortaya çıkar.
planus hastalığı tedavi edilirken veya korunurken Otoimmum sistemi bilindiği gibi hastanın mikroplarla mücadele etmesini sağlayan beyaz küre hücreleri normal deri, ağız içi mukozası, tırnak eklem bileşimleri, cinsel bölgelerde ellerde sert sivilceler v.b yerleri ve saç hücrelerine saldırması ile hastalık aktif hale gelmektedir.

Bazen derideki liken plan daha az problem yaratır ve tedavi gerektirmeyebilir. Bununla birlikte hastaların çoğunda kaşıntı şiddetlidir. Bir çok hastada hastalık 2 yıl sürer. İyileştiğinde sıklıkla deride koyu renkli lekeler bırakır. Kendiliğinden ortaya çıkabildikleri gibi, kendiliğinden de kaybolabilirler. Beş hastadan birinde ikinci bir liken planus atağı olur.
Liken planusta kesin tedavi olmamakla birlikte, hastalık gerileyene kadar tedavi kaşıntıyı azaltır ve döküntüyü iyileştirir. Her liken planus olgusu birbirinden farklı olduğu için tedavi seçenekleri de birbirinden farklıdır. En yaygın iki tedavi kortizonlu kremlerin ağızdan alınan antihistaminiklerle birlikte kullanımıdır. Her iki ilaçta kaşıntıyı azaltır. Daha şiddetli liken planus olgularında kortizon ağızdan verilebilir. PUVA denilen ultraviyole ışık tedavisi kullanılabilir.

Bu tedavileri almadan evvel doktorunuzla bu tedavilerin yan etkileri konusunda konuşun.
Tedavisi zor bir hastalıktır. Her ne kadar liken planus hastalığının tedavizi zor olsada imkansız değildir. Yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle, örneğin doğal beslenme temiz hava almak ,stres ,sıkının azlatılması gibi durumlarda en azında Liken planus hastalığının ilerlemesinin önüne geçilebilir.
ağız içinde liken planus bulunan hastalarda tütün ve alkol kullanımı kanser gelişim riskini arttırdığı için yasaklanmalıdır. 6-12 ayda bir rutin ağız içi dermatolojik muayenesi yapılmalıdır.

Diyet
Baharatlı gıdalar, domates ve domatesli ürünler, kafeinli kahve ve kola, cips, mısır patlağı, eğer ağız içinde yara var ise liken planusu tetikleyebilir.

Liken hastalığı için bitkisel öneriler ;

PUVA gün ışıgı tedavisi ile birlikte kırmızı pancar suyu 3 ay katı meyve sıkacagı ile sıkın
ve için. (Şifa bulmuş bir hastanın önerisidir.)

Liken (Zorunlu Kaşıntı) için kullanılabilecek şifalı bitkiler:
Dulavrat otu, Ebegümeci, Ardıç meyvesi, Kırlangıç otu, Susam yağı, Gül suyu
Hazırlanışı:
- Eşit miktarda Dulavrat otu, ebegümeci ve ardıç meyveleri 30 Dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek elde edilen çaydan hastalıklık geçene kadar günde üç fincan içilir.
- Kırlangıç otunun yaprakları kurutularak dövülüp toz haline getirilir. Elenen toza, krem kıvamına gelene dek susam yağı eklenerek karıştırılır. Hazırlanan krem gül suyu ile birlikte hastalıklı bölgeye sürülür.
- Cilt sabun ile yıkanarak temizlendikten sonra, vücut Gün aşırı susam yağı ile ovulur ve kaşınan yere kırlangıç otu merhemi sürülür.
Diyadinnet'te yayınlanan Liken hastalığı için bitkisel önerileridir.

Hastalığı için kullanabileceğiniz bazı bitkiler vardır. Bu bitkileri infüzyon d(emleme şek)linde içebilirsiniz . Ancak uzun süre kullanmanızı tavsiye ediyorum örneğin bir ay kullanın 1 ahfat ara verin ve asla kaynamayın. Çünkü uzun süre bitkiler kullanıldığında üriner sistemi yani börek ve karaciğerinizi yorabilirsiniz.
Bitkiler: Sarı kantaron, geven kökü, sarı yoğurt otu,zeytin yaprağı,ısırgan yaprağı ve kökü,ravent kökü,zerdeçal,kedi otu kökü, peryavşan, yılan yastığı kökü,civan perçemi,gebere,kırlangıç otu gibi bitkilerin infüzyon (demleme ) yöntemi ile destek alabilirsiniz.

Kullanışı: Günde 2- 3 defa birer tatlı kaşığı hazırlanmış toztan bir cam veya porselen bardağa koyun,üzerine çok iyi kaynamış sıcak su dökün 3-5 dakika bekletin hemen süzün ,isteğinize göre sıcak veya soğuk içebilirsiniz. Ayrıca bu çayı yemekle beraber veya yemekten hemen sonra alırsanız daha faydalı olur. Önemli olan bu bitkilerin kaliteli olmasına dikkat etmek .En fazla 6 ay geçmemiş bitkiler olacak, öğütülmüş almayın bütün olarak alın kendiniz öğütün veya yanınızda öğütsünler . Bu bitkileri bilgi sahibi olan tüm aktarlardan veya eczanelerden temin edebilirsiniz.

Çok önemli not: Bu konuda rahatsızlığı olan bazı arkadaşlar "biz bazı bitkileri bulamıyoruz yerine farklı bitkileri önerdiler" şeklinde ifadeleri oluyor. Kesinlikle olmaz. Bu kür denenmiş ve sonuç alınmış bir kombine. Eğer siz yeni bitki eklerseniz farklı sonuç doğurabilir veya istenilen sonuç alamayabilirsiniz
KÜR BİR

Bir tatlı kaşığı süpürge tohumunu havanda iyice eziyoruz. Sabahları aç karnına bir kaç yudum su ile yutuyoruz. Buna bir ay ara vermeden devam ediyoruz. Süpürge tohumu bağırsaklardaki zararlı bakterilerin salgıladığı toksinleri kendisine bağlayarak emilimini engelleyip, hızla dışarı atılmasını sağlar.

KÜR İKİ

Kaynamakta olan bir bardak klorsuz suya bir tutam beş- altı gram melisa otu ilave ediyoruz. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak beş dakika demliyoruz. Süre dolunca ateşten alıp iki dakika bekliyoruz. İki dakika sonra süzüyoruz ve ılıyınca yatmadan on dakika önce yudum yudum içiyoruz. Hemen yatıyoruz. Her seferinde taze olarak hazırlıyoruz. Bir ay ara vermeden süpürge tohumu kürü ile birlikte uyguluyoruz.

KÜR ÜÇ

Kaynamakta olan bir bardak klorsuz suya bir tutam beş- altı gram süpürge otu ilave ediyoruz. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak beş dakika demliyoruz. Süre dolunca ateşten alıp süzüyoruz ve ılıyınca kahvaltıdan yarım saat önce yudum yudum içiyoruz. Hemen yatıyoruz. Her seferinde taze olarak hazırlıyoruz. Bir ay ara vermeden süpürge tohumu kürü ile birlikte uyguluyoruz.

Bir ay kür bir ile kür ikiyi uyguluyoruz. İkinci ay kür üç ile kür ikiyi bir ay uyguluyoruz.
__________________
öLürüm yoLuna öLürümde yine boyun eğmem, yakarım dünyayı uğruna ama sana eğiLmem.. öyLe sInIrsIz öyLe Derin öyLe Çok Severim ki KORKARSIN!! Kuruyup çöLe dönsemde Pare Pare oLsamda YENiLMEM!!..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 01.04.17, 12:02
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,588
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun inşallah.
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 16.04.17, 16:30
 
Üyelik tarihi: 28.11.16
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 2,341
Etiketlendiği Mesaj: 110 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Emeğine sağlık inş
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 07.06.17, 16:57
 
Üyelik tarihi: 16.11.15
Mesajlar: 1,541
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun bu güzel paylaşım için.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 27.09.17, 17:47
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.04.15
Bulunduğu yer: Nefes Aldığım Yerde
Mesajlar: 15,069
Etiketlendiği Mesaj: 883 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sayın HeartLess, konu paylaşımınız için teşekkür ederiz.
__________________
Sözün kıymetini '' Lal'' olandan,
Ekmeğini kıymetini ''Aç '' olandan,
Aşkın kıymetini ''Hiç'' olandan öğren..

Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 27.09.17, 19:46
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.08.17
Bulunduğu yer: izm
Mesajlar: 880
Etiketlendiği Mesaj: 40 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

paylaşım için teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 06.09.18, 15:00
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 26.12.16
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 2,337
Etiketlendiği Mesaj: 64 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Emeğine sağlık Adminim, teşekkürler..
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 07.09.18, 13:34
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 11.10.17
Bulunduğu yer: kayseri
Mesajlar: 636
Etiketlendiği Mesaj: 17 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

allah razı olsun o kadar önemli konukı mükemmel paylaşanlardan yayınlayanlardan allah bin kez razı olsun.tesekkurler
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
hastalii, liken, planus

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Crohn Hastalığı aşk Sağlık 1 06.05.17 11:29
Liken Planus SiLence Saç ve Cilt Bakımı 1 20.04.17 22:50
Crohn Hastalığı SiLence Sağlık 1 20.04.17 13:42
Graves hastalığı nedir? SiLence Sağlık 1 16.04.17 14:21
GeneL ve Estetik Cerrahı SiLence Sağlık 22 16.04.17 14:10


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147