Özel bir zayıflama çayı - Tavsiye - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Havas ilmi Genel Bilgiler > Rukye ve Tedavi

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 02.02.17, 15:02
HeartLess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
 
Üyelik tarihi: 18.08.14
Bulunduğu yer: Dip..
Mesajlar: 3,540
Etiketlendiği Mesaj: 2186 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Özel bir zayıflama çayı - Tavsiye


KIRAZ SAPI VE MISIR PÜSKÜLÜ İLE ZAYIFLAMA ÇAYI VÜCUTTAKİ ÖDEMLERİ ATAR VE YAĞLARI ERİTİR

Değerli okuyucum,
bugünkü çayımızın tarifini vermeden önce oldukça faydalı olan kiraz sapı vücuttaki ödemleri atmakta yardımcı olur.

Mısır püskülü kızıldereliler tarafından eskiden beri şifa olarak kullanılır ve kiraz sapı ile çay yapıp vücuttaki yağları eritebiliriz. Tarifini anlatacağım.

Zayıflamak isteyenler çayı kurutulmuş kıraz sapılarını ve mısır püskülünden yapılır.

Normalinde kiraz sapını ve püskülleri çöpe atıyoruz. Ama bugünden itibaren çayını yapıp şifalı yönlerinden kolaylıkla faydalanacağız.

Mısır püskülü kür olarakta kullanılabilir. Yağ yakıcı özelliğinden hariç vücutu canlandırır, enerji verir ve sinirleri rahatlatır. Hatta mısır püskülü gut hastalığının tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Çinde mısır püskülü yüsek tansıyona ve kandaki şekere karşı kullanılmakta. Kalp sağlığı içinde kullanıldığını biliyoruz.
Ayrıca mısır püskülü idrar söktürür. Artrit ve romatizmal hastalıklarda kullanılabilir.
Güney Amerikada mısır püskülü kızıldereliler tarafından oldukça çok tüketilmekte. Ama bundan sonra mısır döneminde sen sen ol püskülleri kurutmayı ihmal etme. Çöpe atmayalım!

Kiraz sapı ve mısır püskülü çayın hazırlanışı:
- Kurutulmuş üç yemek kaşığı mısır püskülü ve üç yemek kaşığı kiraz sapı 1/2 (yarım litre) kaynatılmış suda 10 dakika demlenmesini bekleyip afiyetle aç veya tok içiyoruz.
__________________
öLürüm yoLuna öLürümde yine boyun eğmem, yakarım dünyayı uğruna ama sana eğiLmem.. öyLe sInIrsIz öyLe Derin öyLe Çok Severim ki KORKARSIN!! Kuruyup çöLe dönsemde Pare Pare oLsamda YENiLMEM!!..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 02.02.17, 15:06
 
Üyelik tarihi: 28.11.16
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 2,341
Etiketlendiği Mesaj: 110 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Teşekkürler şifa olsun inşallah
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 12.05.17, 12:24
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,588
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Çayı toz zencefilden hazırlayacaksanız çayın acı olmaması için koyacağınız miktara dikkat etmelisiniz. Genellikle toz zencefil için hazırlanan çayın içimin keyifli olması için 1 adet siyah poşet çay kullanılması önerilmektedir. Ancak çayınızı sadece toz zencefil kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

1 büyük bardak için yarım çay kaşığı zencefil tozu yeterli olacaktır. Kaynamış suyu bardağa aldıktan sonra toz zencefili atıp iyice karıştırın ve 4-5 dakika demlenmesini bekleyin.

Ağız tadınıza göre toz zencefil miktarını arttırıp azaltabilirsiniz. Toz zencefil ile hazırlanan çay, taze zencefile göre daha yoğun bir tada sahiptir. Bal veya limonla çayınızı tatlandırabilirsiniz.

Zencefil Çayı...

Limonlu zencefil çayı, zencefilde bulunan “zingiber” bileşeni ve limondaki “pektin” ile bakteriyel enfeksiyonların yayılmasını önlemeye yardımcı olur. Genellikle gıdalar yoluyla vücuda giren ve ateş, bulantı, kusma, ishal, kas ağrısı gibi belirtileri olan bu bakterilere karşı günde 3 bardak limonlu zencefil çayı içebilirsiniz.

Zencefil çayı geleneksel olarak grip belirtileri hafifletmek için kullanılmaktadır. Çayınıza bir iki damla taze limon suyu eklemek etkisini arttıracak ve hastalıktan daha kısa sürede kurtulmanızı sağlayacaktır. Boğaz ağrısı, öksürük, tıkalı sinüsler için zencefil çayı içebilirsiniz.

Çin başta olmak üzere pek çok kültürde dikkati arttırmak ve duygu halini yukarı taşımak için tüketilen zencefil çayı dopamin ve serotonin seviyelerini olumlu yönde etkiler. Bu özelliği ile, kaygı ve hafif depresyona karşı önerilen bitkisel çaylar arasında yer almaktadır.

Zencefil içinde bulunan “gingerol” adlı bileşen kabızlık tedavisinde oldukça etkilidir. Düzenli olarak zencefil çayı içmek bağırsak hareketini arttırır ve tuvalete çıkmayı kolaylaştırır. Ayrıca mide bulantısı, ishal gibi rahatsızlığı bulunanlar zencefil çayı içebilirler. Zencefil kökü ve özü hamilelikte yaşanan sabah bulantıları için önerilmektedir. Ancak tedbiri elden bırakmamak adına düzenli olarak zencefil çayı içmeye başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Zencefil çayı kan dolaşımını arttırır ve kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Yüksek kolesterole bağlı kalp hastalıklarına karşı koruma sağladığı düşünülmektedir.

Zencefil çayı sayfamızda zencefil çayının kullanıldığı rahatsızlıklar ve yan etkileri hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Çiğ Zencefilin Besin Değerleri
100 gram taze zencefil kökü;
Günlük besin lifi ihtiyacının %8’ini
Günlük C vitamini ihtiyacının %8’ini
Günlük demir ihtiyacının %3’ünü
Günlük kalsiyum ihtiyacının %2’sini
Günlük E vitamini ihtiyacının %1’ini
Günlük B6 vitamini ihtiyacının %8’ini
Günlük folat ihtiyacının %3’ünü
Günlük magnezyum ihtiyacının %11’ini
Günlük selenyum ihtiyacının %1’ini
Günlük bakır ihtiyacının %11’ini
Günlük çinko ihtiyacının %2’sini
Günlük fosfor ihtiyacının %3’ünü karşılar.

Aynı miktarda zencefil sadece 80 kaloridir ve fazla tüketimi çeşitli sağlık sorunlarına neden olan kolesterol ve sodyumdan çok az içerir.


....
Uyarı: tavsiyelerimiz ilaç değildir. Doktorunuza danışınız. Bakanlık onayı olmayan hiçbirşeyi tüketmeyiniz. Sizin önerilerimiz sizin beslenmenize yöneliktir
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 07.06.17, 16:37
 
Üyelik tarihi: 16.11.15
Mesajlar: 1,541
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun bu güzel paylaşım için.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 30.08.17, 22:08
 
Üyelik tarihi: 11.09.16
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 222
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razi olsun inşallah
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 16.09.17, 03:16
Acemi
 
Üyelik tarihi: 16.09.17
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 5
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razi olsun
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 19.11.17, 12:34
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 12.10.17
Bulunduğu yer: Belçika
Mesajlar: 688
Etiketlendiği Mesaj: 27 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Amerika Tenneesse Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre yağsız yoğurt tek başına tüketildiğinde bile göbek yağlarının %81 ini eritiyor. Yoğurdun yanı sıra zencefilin yağ yakıcı özelliği olduğu, zerdeçalın vücuttaki ödemi attığı, hazmı kolaylaştırdığı ve hafızayı etkili bir şekilde güçlendirdiği, tarçınınise zayıflamada yardımcı olduğu araştırma sonucunda kanıtlanmıştır.

ZERDEÇAL: Hafıza güçlendirmeye karşı çok etkili bir baharattır. Ayrıca hazmı kolaylaştırarak vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. ZENCEFİL: Yağ yakan baharat olarak bilinir. Zayıflamaya yardımcıdır. Göbek yağlarını eritir. Etkili şekilde kilo verdirir. TARÇIN: Zencefil gibi zayıflamaya yardımcı bir baharattır. Kilo verme amaçlı onlarca kullanım şekli bulunur. Kan şekerini dengeler. YOĞURT: Yoğurt çok iyi protein kaynağıdır, ayrıca et gibi diğer protein kaynaklarına kıyasla kalorisi çok azdır. Yani bir tabak yoğurt yediğiniz öğünün ardından diğer öğüne kadar her hangi bir açlık veya mide kazıntısı hissetmezsiniz. Yani TOK tutar.

Bu malzemelerle hazırlayacağınız karışım ile diyet yaptığınızda kısa bir zamanda etkili sonuca ulaşabilirsiniz.(ALTIN YOĞURT TARİFİ)

Zerdeçallı Yağsız Yoğurt Karışımı için Gerekli Malzemeler:4-5 yemek kaşığı yağsız yoğurt 1 çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı zerdeçal tozu 1 çay kaşığı zencefil tozu (Not: Tarçın ve zeytinyağı isteğe göre eklenmeyebilir. Ancak zencefil ile zerdeçal mutlaka olmalıdır.)

Zayıflatan İksirin Nasıl Yapılır – Uygulanışı:YAPILIŞI: 4-5 yemek kaşığı yağsız yoğurdu bir kaseye koyuyoruz ve içine malzemelerin tamamını ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu yoğurt kürünü sabah, öğlen ve akşam yemeklerden 1-2 saat önce aç karnınatüketiyoruz.
Yoğurtla zayıflamak hem lezzetli hemde sağlıklı. Ayrıca yoğurdun tok tutma özelliği de var. Bunlarla birlikte yoğurt ileri ki yaşlarda karşılaşabileceğimiz kemik erimesi, diş kaybı ve bağırsak kanseri gibi hastalıkların oluşmasının önüne geçiyor.

Zencefil Zerdeçal Yoğurt Karışımının Zararları?
Normal şartlarda bu kürün her hangi bir zararı yoktur. Ancak; Yapacağınız bu zayıflama kürünün içerisinde bulunan malzemelere karşı her hangi bir alerjiniz bulunuyorsa veya ilgili hastalığı olanlar ile yan etki yaşayanların yapması önerilmez. Bu kişiler için zararları olabilir. Ayrıca yan etki durumunda mutlaka hekiminize danışınız. Bunun haricinde emziren annelere veya hamilelere zayıflama kürlerimizi önermiyoruz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bir, cayi, ozel, tavsiye, zayiflama

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Greyfurt Diyeti İle Zayıflama DiLara Beslenme & Diyet & Zayıflama 5 19.03.24 16:05
Ahmet Maranki zayıflama için bitki çayı Tuana Beslenme & Diyet & Zayıflama 6 08.09.19 14:13
Mate Çayı ile Zayıflama DiLara Beslenme & Diyet & Zayıflama 3 21.05.18 09:53
Kolay ve Sağlıklı Zayıflama Metodu DiLara Beslenme & Diyet & Zayıflama 3 21.05.18 09:53
Elma çayı ile zayıflama DiLara Beslenme & Diyet & Zayıflama 3 21.05.18 09:53


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147