Beş Vakit Namaz Kılmak İster misiniz? - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Off Topic > Sizden Gelenler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 06.06.17, 10:25
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,588
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Beş Vakit Namaz Kılmak İster misiniz?



Hayatımızı kelimelere dökecek olsak onu şu şekilde tanımlaya biliriz.
Hayat vesileler toplamıdır. Dikkatle bakacak olursak hayatımızın vesilelerle örülü olduğunu görmek hiç de zor olmayacaktır. Bir vesileyle doğduk doğumumuzun vesilesi anne - babamızdı. Bir vesileyle öğrendik bu vesile öğretmenlerimiz / hocalarımızdı. Bir vesileyle işe girdik bu vesile bir ahbabımızdı. Bir vesileyle en yakın arkadaşımızı tanıdık. Görüyorsunuz ya hayat hep bir vesile. Bu yazı da niçin sizin namaza başlamanıza vesile olmasın ki. Vesileler bazen fırsattır ve bu fırsatlar iyi değerlendirilmelidir ki sonunda kocaman bir KEşKE olmasın. işte bu yazı sizin namaza başlamanıza vesile olması için yazıldı. Bu yazıyı sakin bir kafayla ve sakin bir mekanda okumanız yazıdan alacağınız verimi artıracaktır.

Şimdi sizi hayatınızın kararıyla baş başa bırakıyorum. Ve kararınızın bizi sevindirmesini ümit ediyorum. Namaz kılmayı çok istiyorum ama bir türlü kılamıyorum. Bir ara çok güzel namaza başlamıştım ama şimdi kılmıyorum diyorsanız lütfen bu yazıyı çok dikkatli okuyunuz.

Merak etmeyin size çok kötü şeylerden bahsetmeyeceğim bilakis size sevineceğiniz ama çok sevineceğiniz bir haber vereceğim. Neyi mi haber vereceğim? Yazıyı sonuna kadar okuyun anlayacaksınız haberin ne olduğunu.

Duydunuz mu? NLP diye bir bilim var. NLP yani başarının bilimi .
insanlar nasıl başarılı oluyorlar? Başarıya ulaşmanın yolu nedir gibi konuları içermekte bu bilim. Yalnız bu bilim daha çok dünyevi (zengin olma kariyer sahibi olma gibi) amaçlar için kullanılmaktadır. Biz de bu bilimin temel prensiplerini kullanarak namaz kılmayan / kılmak isteyip de bir türlü namaza başlayamayan Müslümanlara bu temel prensiplerle namaz kılmanın hiç de zor olmadığını göstermek istedik. Eğer bir kimse bu prensipleri uygularsa NAMAZ KILANLARDAN OLACAKTIR! (ALLAH-u Teala'nın izniyle)

Şimdi bu bilimin temel prensiplerini belirtelim.

1-Bir şeyi bir insan yapabiliyorsa siz de yapabilirsiniz. Evet namaz kılan milyonlarca insan var. Bu insanlar namaz kılabildiklerine göre bunu siz de başarabilirsiniz.
Söyler misiniz sizin namaz kılan insanlardan neyiniz eksik? Bakınız o kadar insan namaz kılıyor siz niçin kılmayasınız ki?

2-Bir şeyi başarabilmek için onu gerçekten istemelisiniz. Unutmamak gerekir ki hayatımız isteklerimizden ibarettir.
Size istemediğiniz bir şeyi hiç bir baskı kullanmadan kim yaptırabilir veya istemiş olduğunuz bir şeyi kim engelleyebilir?
şimdi kendi kendinize bir sorun bakalım gerçekten namaz kılmayı istiyor musunuz? % kaç istiyorsunuz? % 10 mu % 20 mi % 40 mı % 70 mi yoksa % 100 mü? şunu unutmayınız ki bir şeyi başarabilmek için onu % 100 istemek gerekir . Yolda giderken bir mağazada çok güzel bir kazak gördüğünüzü ve onu çok beğendiğinizi düşünelim.
O kazağın sizin olması için ne yapmanız gerekir? O kazağı beğenmek yetmez % 100 istemeniz gerekir ki o kazağı alasınız. Yoksa sadece beğenmek yetmez değil mi? Beğenip de almadığımız o kadar çok şey var ki.

3-Başarabilmek için o yolda her türlü engeli aşmanız gerekir.
Her şeyi isteyebilirsiniz ama bazı engellerden dolayı bu isteklerinizi gerçekleştiremezsiniz.
Ama istiyorsanız çok istiyorsanız o engeli aşar ve o isteğinizi yerine getirirsiniz.
Başarı yolunda VAZGEÇMEYENLER BAŞARIR. Mağaza örneğine dönersek çok istiyorsunuz ama kazak pahalı bu sizi engeller mi? çok istiyorsanız HAYIR. Veya yanınızda o kadar para yok ne yaparsınız? Vaz mı geçeceksiniz? Hani çok istiyordunuz? çok istediğiniz için o kazağı ya mağazaya borçlanıp alacaksınız ya borç bulup alacaksınız ya da paranızı denkleştirdikten sonra alacaksınız ama hiç bir zaman VAZGEÇMEYECEKSiNiZ eğer gerçekten istiyorsanız.
Namaz kılmak istiyorsunuz ama şu abdest olmasa. Abdest almak gerçekten istediğiniz halde namaz kılmanıza engel olabilir mi? Veya namaz kılmayı çok istiyorsunuz ama namaz surelerini bilmiyorsunuz. Namaz kılmak için Fatiha suresi ile Kevser suresi yeterlidir ve bu ikisini ezberlemek sizin az bir zamanınızı alacaktır.
Namaz kılmak için az bir zamanınızı veremeyecek misiniz?

4-Başarı yolunda meydana gelen bazı aksaklıklar sebebiyle başarı hedefinizden ASLA VAZGEÇMEYiNiZ. Namaz kılmaya başladınız ama bir vakit namazınızı kılmadınız / kılamadınız. Bu durumda yapılması gereken hiç bir şey olmamış gibi namaz kılmaya devam etmenizdir. Arkanıza hiç bakmayın siz hedefinize yönelin. Araba arka cama bakılarak değil ön cama bakılarak sürülür.

5-Hedefinizi ASLA ERTELEMEYiN. Namaz kılmaya başlayacaktınız ama ertelediniz ertelediniz ne oldu? Bir türlü namaza başlayamadınız. Ertelemek isteği öldürür ve başarının en büyük düşmanıdır. Namaza başlamak istiyorsanız HEMEN ŞiMDi başlamalısınız. Eğer ben yarın başlayacağım akşama başlayacağım Cuma günü başlayacağım diyorsanız ben size söyleyeyim KESiNLiKLE BAŞLAYAMACAKSINIZ! Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurdu: ERTELEYENLER HELAK OLMUŞTUR.

6-Başarıya ulaşmak için hedefinizi her zaman canlı tutunuz. Namaza başladınız sizin hedefiniz bu değildi. Siz 5 vakit namaz kılmak istiyordunuz.
işte bunu gerçekleştirebilmek için hedefiniz her zaman canlı olmalı. Bu tıpkı cep telefonuna benziyor. Cep telefonunuz şarzı bulunduğu müddetçe işe yarar. şarz bitti mi onu şarzetmek lazım ki işe yarasın öyle değil mi?
Namaz da öyle şarzı bitirmemek lazım şarz bittiğinde kendimizi namaz konusunda şarzetmemiz gerekir ki bunu yapmazsak işte o zaman namazı bırakırız. Kendimizi bu konuda şarzetmek için sohbetlere gitmeli namaz kılanlarla birlikte olmalıyız. Sohbetlere gitmek ve namaz kılanlarla birlikte olmak bize her zaman namaz kılma hedefimizi canlı tutacaktır. Hedefinizin canlı kalması için elinizden geleni yapınız çünkü o canlılığını kaybederse hedefiniz can verecektir.

7-Hedefinize ulaşmak için çevrenizdekilere karşı sağır olunuz. Siz şimdi namaza başladınız; arkadaşlarınız aileniz sizinle dalga geçebilir. Ooo Hoca mı oldun? Sen asla 5 vakit namaz kılamazsın. Tamam şimdi kılarsın ama gör bak 3 gün sürmez. gibi bir sürü laf işitebilirsiniz çevrenizden işte bütün bunlara karşı sağır olun hatta cevap bile vermeyin. Siz hedefinize yoğunlaşın boş verin böyle şeyleri. Siz hedefinizden ASLA AMA ASLA VAZGEÇMEYiN.

Evet işte o tarihi an geldi. şimdi kendi kendimize söz vereceğiz ve böylelikle namaza başlamış olacağız bundan sonra söylediğimiz gibi Namaz kılma idealiniz için ÜŞENMEYiN ERTELEMEYiN ve ASLA VAZGEÇMEYiN.

Böyle Diyelim---- > Şimdi kendi kendime söz veriyorum.Namaz kılacağım ve hiç bir zaman namazı bırakmayacağım.Hiçbir zaman namaz kılma hedefimden vazgeçmeyeceğim.

Söz mü? SöZ.
Ben inanıyorum ki SİZ sözünüzü yerine getireceksiniz. çünkü SİZ istediniz mi YAPARSINIZ...

Yazardan Allah Razı Olsun..
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 17.06.17, 00:43
 
Üyelik tarihi: 16.11.15
Mesajlar: 1,541
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun kardeşim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 18.06.17, 23:48
 
Üyelik tarihi: 13.05.17
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 153
Etiketlendiği Mesaj: 11 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Çok şükür, başladık. Ömür boyu devam ettirmeyi nasip etsin Rabbim!
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 19.06.17, 02:24
Üye
 
Üyelik tarihi: 06.06.17
Bulunduğu yer: adana
Mesajlar: 40
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

bir başladığınız zaman isteseniz de içinizdeki huzursuzluk size izin vermiyor namazı bırakmanıza, imşallah herkese nasip olur
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 26.08.17, 20:46
 
Üyelik tarihi: 03.07.17
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 234
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu nlp namaz için olmamis kendi fikrimce. Çünkü ibadet Rabbi tanimayla sevmeyle alakali. Kişi Allahı tanıdığı kadar seviyor ve itaat ediyor. Çok tanıyan ister istemez çok seviyor. Çünkü Allah sonsuz rahmet sahibi ve sevilmeye en layık olandır. Saygılarımla
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 31.01.18, 02:11
 
Üyelik tarihi: 06.12.17
Bulunduğu yer: Antep
Mesajlar: 309
Etiketlendiği Mesaj: 18 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Thumbs up

ALLAH RAZI OLSUN....AKSINE NLP ile Harika olmus!

Namaz kilmayanlar Allahi daha az taniyor...sevmiyor
Vs anlamina gelmez!Aksine mantikli ve etkili olmus!
Herkesin kendine özel sartlardan kaynaklanir!

TESEKKÜRLER PAYLASIM ICIN ILK DEFA BÖYLE BIR
ACIDAN OKUM.MÜSAIT OLSAM SU NAMAZA
BASLARDIM!
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 20.09.18, 14:10
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 17.04.16
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 742
Etiketlendiği Mesaj: 12 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun good
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 20.09.18, 16:16
 
Üyelik tarihi: 06.12.17
Bulunduğu yer: Antep
Mesajlar: 309
Etiketlendiği Mesaj: 18 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tekrardan Allah razi olsun!
Cok güzel bir paylasim.
Tesekkürler!

Tekrar tekrar okumak gerek
Cok faydali bence bu yazi!
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 21.09.18, 10:09
 
Üyelik tarihi: 27.07.18
Mesajlar: 224
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Hak Celle "Beni karşında hazır bulacaksın düşüncesiyle namaza dur, namaza ikamet, Ben'i anmak içindir." buyuruyor. Namazını iyi kıldın mı, işlerin de iyi gidecektirç İşlerin bozuk gidiyorsa, namazını iyi kılmıyorsun demektir. Rabbini tanıyabilmek için namazını kılacaksın. Namaz kılarken, Rabbine kavuşmuş gibi olacaksın. Namaza dururken " Ya Rabbi Seni görmek istiyorum" diyeceğiz ve O'nun bizi gördüğünü düşüneceğiz .Namaz insanın derecesidir.

(Hüsrev ağa Camii)GönenliMehmet EfendiHz
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 05.10.18, 06:40
 
Üyelik tarihi: 24.08.18
Bulunduğu yer: izmit
Mesajlar: 181
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Namaz insanlara ALLAH'ın rahmeti en önemli şifadır. Hakkı ile secde edenin boyun fıtığı migreni başağrısı olmaz Beyin kan ile yıkanan organımızdır. Secdede beyin tam olarak kan ile yıkanır. Akciğere ve kalbe baskı yapar. Bu baskı akciğeri güçlendirir. Kalbin rahat çalışmasını sağlar başımızda bulunan kulak burun boğaz ve gözde sıhhat bulur. Rukude ayak bikekleri diz ve diğer eklem yerlerine baskı yaparak kireçlenme, romatizmayı ve bel fıtığını önler. Selam verme boyun fıtığını önler. ALLAH kuluna zulum etmez emirleri ve yasakları kullarına rahmettir şifadır. Gelecekte dünyadaki doktorlar, bilmeyerek namazı hastalarına reçete olarak yazacak.....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bes, ister, kilmak, misiniz, namaz, vakit, İster

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Düz Bir Karına Sahip Olmak İster misiniz? Havasokulu Beslenme & Diyet & Zayıflama 16 08.10.23 21:15
Başınıza Gelen Olayların Sebebini Öğrenmek İster misiniz? bitter Esmaül Hüsna 29 23.02.22 14:10
Huşu ile namaz kılmak Torlak Namaz 0 29.08.21 02:13
Hayrımıza Ortak Olmak İster misiniz ? Havasokulu Sorularınız 28 04.12.20 10:56
Ömrünüze Ömür Katmak İster misiniz? SiLence Alternatif Tıp ve Bitkiler 5 24.05.17 01:47


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147