Üveysilik zikri bir tuzak! Oyuna gelmeyelim - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Zikir

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 31.12.17, 22:06
Acemi
 
Üyelik tarihi: 27.12.17
Bulunduğu yer: Kayseri
Mesajlar: 9
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Üveysilik zikri bir tuzak! Oyuna gelmeyelim

ÜVEYSİLİK ZİKRİ

Bazı internet siteleri aracılığı ile insanları “üveysilik” adı altında, yaşayan bir şeyhe bağlı olmadan ölmüş evliyanın ruhundan istifade ederek zikir çekmesi için birtakım talimatlar veriliyor.

Bize gelen şikayetler üzerine bu meseleyi tetkik edip insanları ikaz etme ihtiyacı hasıl oldu.

Sitelerini ve konuşmalarını araştırdığımız kadarıyla bunların

Metodu:

1- Bazı şeyleri uygulayarak ölmüş evliyanın ruhuyla görüşülmesi

2- Ve onların manevi eğitimi(!)

3- Zikir dersleri

4- Zikir çekmek için illa da bir şeyhe ihtiyaç yokmuş

Neler oluyormuş?

1- Bazı zatlarla rüyada görüşüyorlarmış

2- Zikirden zevk almaya başlıyorlarmış

3- Kurt köpek yılan gibi değişik varlıklar görmeye başlıyorlarmış

4- Allah’ın rahmeti çok ama çok bol olduğu için cehenneme girmeyeceklerine inanıyorlar.

ŞEYTANIN OYUNCAĞI HALİNE GELMEK

Bunların ortaya çıkardığı bu yolun batıl bir yol olduğunu maddeler şeklinde sıralayalım:

1- Üveysilik haktır ama üveysilik alınan, gayret gösterilerek elde edilen bir şey değildir. Kişinin manevi olarak kabiliyeti neticesinde vefat eden Allah dostlarının himmetine mazhar olması sebebiyle üveysi olunur. Dolayısıyla ben üveysi olacağım diye yapılacak bir uygulama yoktur.

2- Rüyada bazı zatlarla görüşüleceği ve görüştüklerini söylemektedirler. Ancak gördükleri kişi gerçekten de o mudur bilmemektedirler. Çünkü Şeytan Peygamberimiz hariç herkesin suretine girebilmektedir. Aslında o zatların suretine de Allah dostları olmaları sebebiyle giremez ama onları görmediği için insanlar rüyada kendisi “ben şuyum” diye takdim eden kişiyi öyle zanneder. Bu da şeytanın oyunlarındandır.

3- Üveysi olduklarını iddia ediyorlar ama siteye birinin yazdığı zikirleri çekiyor, sohbet eden bir adamın sözlerini dinliyorlar. Yani o zikirleri, metodu kim oraya yazmışsa aslında ona mürid olmuşlar haberleri yok kendilerini üveysi zannediyorlar. Orada sohbet eden kişiyi de rehber olarak yani mürşid olarak benimsemiş oluyorlar.

Daha doğrusu bu uyduruk yolu kuranlar kendilerini açıkça şeyh ilan etmiyor ama kendi koydukları zikir derslerini çektiriyor, kendi söylediklerini yaptırıyorlar. Kendilerine yönlendiriyor sohbetlerinin izlenmesi telkininde bulunuyorlar.

Gerçek üveysilikte ise bu şekilde bir aracı olmaz, zikir dersini bir internet sitesinden almaz.

4- Zikir zevk verir insanı belli bir yere kadar da götürür ancak hakiki bir mürşid olmayınca Şeytana maskara olur insan haberi olmaz. Nasıl mı?

-Bu kişiler işin sadece zikir boyutuna bakıyorlar. Halbuki tarikat/tasavvuf yani Allah’ı zikretme yolu İslam’ı Kur’an ve Sünnet bütünlüğü içinde taviz vermeden yaşamakla birlikte Allah’a yakın olmak içindir. Zevk almak için değildir.

-Şeriatı yaşamaya yönlendirecek bir rehber de yoksa zevk aldığı için doğru yolda olduğunu, erdiğini zannederler. Böyle olunca da işlediği şeriatsızlıkları bir suç olarak görmez.

-Bunun bir delili olarak sitelerinde sohbet veren kişi bir kadınla sohbet yapmaktadır. Halbuki böyle bir hal caiz değildir. Şeriat bunu yasaklamıştır.

-Yine açık boyalı kadınlar üveysi olduklarını iddia edip yaşadıklarını anlatmaktalar ama İslam’ın emirlerini yerine getirmemekteler. Bunda da bir zarar görmemekte hatta zikirden aldıkları zevke binaen doğru yolda olduklarını zannetmekteler.

5- Bazı bu uyduruk yola girenlerden müşahede ettiğimiz kadarıyla da Şeytanın onları Allah’ın rahmetiyle kandırdığını anlıyoruz. Zikrin zevkinden ve rüyada bazı zatlarla görüştüğünden bahseden kişi namazını kılmıyordu ve bundan çok da muzdarip değildi. Daha fenası ise Allah’ın rahmetinin çok geniş olup bu rahmeti sebebiyle kendisini cehenneme sokmayacağını iddia ediyordu.

Bu da yine Şeytana maskara olduklarını gösteren bir şeydi.

6- Zikir insanda nur meydana getirir. Bu nur cin gibi varlıkları çeker. Hakiki bir mürşidin manevi kalkanı altına girmeyince bu varlıkların musallat olması da kaçınılmazdır. Bu sebeple de yılan kurt gibi varlıklar görünüp rahatsızlık vermeye başlar. Aslında bunlar cindir.

(sitelerinde bu varlıkların nefislerini temsil eden şeyler olduğu gibi bir kandırmaca yorumda bulunmuşlar)

MÜRŞİDE NE GEREK VAR(!)

Bakın sonradan ortaya çıkan akımlar bize hep aynı mesajı veriyor. Birileri tarikat/tasavvuf şirk diyerek din adına bu müesseseleri baltalamaya çalışırken birileri de Mürşide gerek yok al sana üveysilik diyerek mürşidlerden bu şekilde uzaklaştırma çabası içine giriyor.

Halbuki yaşayan bir mürşide bağlanmak niçin zorunuza gidiyor? Hedef zikir ise zikir var, rabıta ise o da var. Görmek istiyorsanız hayatta. Sohbetleri, nasihatleri kitaplar dolusu.

Üveysilik niye?

Bu bir perde…

Yukarıda dediğimiz gibi siteye yazılan zikirleri uygulamakla zaten üveysi olunmuyor o zikirleri yazanın müridi olunuyor. Orada sohbet veren kişi şeyh olarak benimsenmiş olunuyor ki amaç da bu zaten. “gelin müridim olun” denmiyor, üveysilik adı altında mürid toplanıyor. Kendini üveysi zannedenler de böyle avunuyor.

Alıntı.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 07.01.18, 22:11
 
Üyelik tarihi: 16.11.17
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 105
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sevgili Havasokulu ailem, evet bende malesef bu tuzaga aynen anlatildigi gibi bi ara dustum..ama ankatlanlarda hep bir tuhaflik oldugunu seziyordum.ruya yorumu diye anlatilanlara bakiyorum sallama gibi..toplantilarda kadin erkek karişik full makyajli...
Benim eşim SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN HAZRETLERININ KURSLARINDA OKUDU VE ICAZETLI BIR HOCA ONA BU DURUMU ANLATTIM HATTA BIR ARA TARTIŞMAYA BILE VARAN DURUMLAR OLDU..
EŞİM SOYLEDIGI GIBI YA BU ADAMLAR NIYE KADIN ERKEK KARIŞIK OTURUYORLAR SORUSUNU SORUNCA BEN BILE CEVAP VEREMEDIM..
VALLA BU YAZIYI BURAYA YAZAN DAN ALLAH RAZI OLSUNNN..
BI SORUM VAR PEKI SULEYMAN HILMI TUNAHAN HAZRETLERININ YOLUNDAN OLAN RABITAYI ALSAM SIZCE @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]mm cevap lutfenn
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 10.01.18, 15:00
 
Üyelik tarihi: 29.09.17
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 140
Etiketlendiği Mesaj: 25 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

epeydir bende yapıyordum internetten indirip bu zikri ama kimseyle görüşmedim.
aklıma yatmamıştı aslında Allah razı olsun uyardın bizleri
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 22.01.18, 20:55
Acemi
 
Üyelik tarihi: 19.03.17
Bulunduğu yer: Çanakkale
Mesajlar: 18
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun sizden. Bir sorum var 6. madde de yazdığınız zikir cinnileri çeker diye. Ben her gün belirlediğim esmaları ebced değerleri kadar çekiyorum. Dediğinize göre cinnilerin musallatı söz konusu olabilir mi ? Çünkü benim Mürşidim yok çünkü. Konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 11.04.18, 00:29
Celcelutiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.12.17
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 5,326
Etiketlendiği Mesaj: 3038 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
worgreymon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah razı olsun sizden. Bir sorum var 6. madde de yazdığınız zikir cinnileri çeker diye. Ben her gün belirlediğim esmaları ebced değerleri kadar çekiyorum. Dediğinize göre cinnilerin musallatı söz konusu olabilir mi ? Çünkü benim Mürşidim yok çünkü. Konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim
Zikrin enerjisi ile gelirler sufli gelir hadim gelir ulvi gelir.Sufliler sizi korkutmaya biraktirmaya çalışır.Hadimler sizi bir süre izler zikri hangi edeb ile abdestligi mi yapıyorsunuz kokular suruyormusunuz ortam ve beden temizliği vs vs sadece kontrol ederler o esmasinin cezbesine girene kadar yardım etmezler sadece izlerler.Zikir çekerken kalbime bi soru gelirdi sürekli ' Bu esmayi zikretmendeki amaç nedir ? ' Allah rizasi icin zikrediyorum derdim ses bi daha duyulmazdi. Suflilerin korkutmasindan,Hadimlerin Allah rizasi icin zikrettigini öğrenmesinden sonra sadece geriye o esmanin görevlileri ulvi ruhlar kalır ama zikrin Allah rizasi icin olduğunu ilk kendiniz inanın kalben tasdik edin.Ben bu esmayi çok seviyorum ve sadece Allah rizasi icin zikrediyorum diyin.Daha sonrasında günler sonra güzel haller yaşarsınız inşallah.Ben en sevdiğim esmanin hallerini yaşamak için 40 gün sayısız adetsizce zikrederim.Namaz sonrası ebced değeri kadar gün içinde çalışırken, evde yemek yaparken, evi toplarken adetsizce zikrederim ve 40 gün sonunda kendimi o esmaya ait hissettim.O esma ile dua etmeye başladım.Insallah sizde halleri yaşarsınız saygilarimla
__________________
ve lakin cürmümüz vağfur,hatamız cümlece meşhur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 25.06.18, 23:34
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 07.03.15
Mesajlar: 172
Etiketlendiği Mesaj: 26 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bende bir sene belki bir seneden fazla bu zikri yaptım. O bahsettiğiniz hayvanlar kişinin nefis mertebesi.Değişik rüyalar gördüm.rüya yoran kişiler var onlara ruyalarinizı yorduruyorsunuz ona göre size bir şeyler söyleniyor.İlk okumaya başladığımda benxe çok rahatladım fakat bu zikirdeki sıkıntı la ilahe illallah zikri çünkü bu zikir çok ağır bir zikirdir hatta hatirlamiyorum yalnızca Allah zikri de olabilir.Üstüme bela yağı büyük sınavlara tabi tutuldum sonra Allah sevdiğine dert verir Allah sevdiğine dert vermez sınava tabi tutar ama herkesi tabi tutar.insanlara Celal esmaları okutup dertlere saliyorlar sonra Allah seni seviyor.Allah beni sevmese zaten bana nurundan uflemez.99 esmaül hüsnadan ise sadece güzel olan esmalari okumalıyiz ihtiyaçlarımiza göre.neyseki o yolu çoktan bıraktım.Belki ben dayanamadım bilmiyorum herkesin nasibi kısmeti nerdeyse muhakkak orada olacaktır.Şimdi daha güzel bir hoca ile beraber yoluma devam ediyorum eksiklerim olsada.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 17.08.18, 20:51
 
Üyelik tarihi: 07.08.18
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 116
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ne güzel açıklamışsınız bende bu zikri internette gördüm ve başladım çok ağırlık hissettim kendimi kötü hissettim kalbimi biri sıkıştırıyordu sanki sonra bunları yaşadım diye kendimi kötü hiseettim insanlar ferahlarken ben neden sıkıntıya girdim çok mu günahkarım acaba diye iyiki devam etmemişim
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 19.08.18, 14:34
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.07.18
Bulunduğu yer: Hatay
Mesajlar: 78
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Güzel bir paylaşım olmuş arkadaşların tecrübeleri ce tavsiyereleri de bizi aydınlattı Emeğinize sağlık Rabbim hepinizden razı olsun inşeallah
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 05.10.18, 16:32
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 03.10.18
Bulunduğu yer: Dünyada!
Mesajlar: 742
Etiketlendiği Mesaj: 188 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

benim mürşidim yok hangi esmadan başlamalıyım?
__________________
Allah doğru yolu seçenleri daha derin bir doğru yol bilinci ile destekler.(Meryem 76)
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 08.10.18, 20:13
Üye
 
Üyelik tarihi: 23.09.18
Bulunduğu yer: Kütahya
Mesajlar: 71
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bir müddet yaptım hala arada yapıyorum istigfar salavat tevhid baska bisi yok bana ters gelmedi ama tabi herkesin görüşü farklı olabilir
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bir, gelmeyelim, oyuna, tuzak, uveysilik, zikri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Üveysilik hakkında bitter Tasavvuf & Tarikatler 1 19.06.22 17:20
Oyuna gelme ! fatih1 Derin Konular & Beyin Fırtınası 1 03.01.22 21:25
iç Alemin Zikri, Düşünce Zikri, Dil Zikri ittifak edelim buyrun hakancem42 Sorularınız 14 10.09.21 01:35
Et Mümin Kadın Bu Oyuna Gelme Torlak Sizden Gelenler 0 16.09.19 10:27
Üveysilik Zikri Aldatmacası Bid'at HeaveN Zikir 11 16.09.19 10:08


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147