En İyi 15 Şifalı Bitki - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Alternatif Tıp ve Bitkiler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 03.11.17, 19:58
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.04.15
Bulunduğu yer: Nefes Aldığım Yerde
Mesajlar: 15,069
Etiketlendiği Mesaj: 883 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart En İyi 15 Şifalı Bitki

1. Karayılan Otu

Karayılan otu ile menopoz tedavisi üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca adet krampları nedeniyle olan ağrıyı da azaltmaya yarar. Menopozda ortaya çıkan ateş basması, gece terlemesi, ruh hali değişiklikleri, vajinal kuruluk ve kalp çarpıntısı gibi durumların tedavisinde kullanılan hormon ilaçlarına bir alternatif olarak kullanılabilir.

Ayrıca migren ve uyku bozukluklarında da kullanılabilir, özellikle de bu sorunlar menopoz ile ilişkiliyse. Karayılan otu, iltihap söktürücü özelliğinden dolayı artrit semptomlarının tedavisinde de kullanılabilir. Karayılan otunu kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.

2. Yabani Hint Yer Elması

Klasik bir karaciğer canlandırıcı olan yabani hint yer elması hormonları dengeler ve sabah bulantılarını azaltır. Doğada tükenmiş olduğundan dolayı, özel olarak yetiştirilmiş yabani hint yer elması bulma şansınız daha fazla. Yabani hint yer elmasının doğurganlığı arttırdığına inanılıyor ama Amerika Kanser Derneği’ne göre yabani hint yer elması kendi başına progesteron üretmiyor ve bu nedenle doğurganlık üzerinde bir etkisi yok.

3. Aslan Kuyruğu

Sakinleştirici etkisinden dolayı aslan kuyruğu genelde endişe bozukluğu ve uykusuzluk ile bağdaştırılır. Sakinleştirici özelliklerinin yanı sıra, iyi bir anti-aritmik ajandır, taşikardiyi ve çarpıntıyı azaltır. Ek olarak, sinirler ile bağlantılı kalp ritmi değişiklikleri için kullanılır ve hipertiroidizme yardımcı olur.

4. Adaçayı

Sindirime, astıma, bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarına, safraya, ısırıklara, soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir, sinir sistemini tetikleyip rahatlatır. Adaçayından elde edilen yağ konsantrasyonu arttırır ve Alzheimer hastalığından kaynaklanan hafıza kaybının tedavi edilmesinde kullanılabilir.

Kas sertliği, romatizma ve nörolojik durumlar için harici olarak da kullanılabilir. Ayrıca gerginliği, endişeyi, baş ağrılarını, stresi ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. Sara hastaları ile hamile veya emziren kadınlar tarafından kullanılmamalıdır. Uzun süre boyunca aşırı miktarlarda tüketildiğinde, dozajı çok yüksek olsa da zehirlidir.

5. Mavi Mine Çiçeği

Mine çiçeği yüzyıllardır bitki şifacıları tarafından kullanılmasına rağmen, hala insanlar üzerindeki etkisine dair bir çalışma bulunmamaktadır. Mine çiçeğinin iyileştirici etkilerinin kaynağının karaciğer ve diğer organlar üzerindeki tetikleyici etkisi ve sinir sistemi üzerindeki gevşetici etkisi olduğu düşünülüyor.

Doğal bir ağrı kesici ve sakinleştirici olarak pek çok durumda kullanılabilen mine çiçeğinin; kronik bronşitte balgam söktürücü olmasının yanı sıra eklem ağrılarını azaltan antiromatizmal bir etkisi de mevcut. Şifacılar mine çiçeğini özellikle kronik hastalık nedenli depresyonda öneriyorlar. Ayrıca, karaciğerdeki ağrı ve rahatsızlıklara da iyi geliyor.

6. Ginseng

Ginseng hem modern batı şifacıları hem ge geleneksel Çin şifacıları tarafından kullanılan bir şifalı bitkidir. Bitkinlik, fiziksel yorgunluk ve hastalık veya yaralanma sonucu güçsüzlük durumlarında, merkezi sinir sistemini tetikler ve güçlendirir. Ginsengin merkezi sinir sistemi ile olan ilişkisi ve onun dinlenme kapasitesini arttırabilme özelliği sayesinde, stres ile alakalı uykusuzluk veya endişe/ anksiyete gibi durumlarda çok işe yarar.

Atletler ginsengi daha iyi bir direnç için kullanabilirler. Ayrıca, prostat hastalığı veya stres kaynaklı ereksiyon bozukluğunu tedavi edebilir veya önleyebilir, ileri yaşlarda üreme organlarının sağlıklı kalmasını sağlayıp bir afrodizyak etkisi gösterebilir. Ayrıca insan ve hayvanlarda yapılan çalışmalar, ginsengin kanser görülme riskini azalttığını göstermektedir.

7. Çin Manolya Asması

Manolya asması hastalıklara ve strese karşı olan direnci arttırmak için kullanılır, enerji seviyelerini, fiziksel performansı ve direnci yükseltir. Erken yaşlanmayı önlemek, üreticiliği arttırmak, kan şekeri ve tansiyonu normalleştirmek, bağışıklık sistemini tetiklemek ve ameliyat sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak için kullanılır.

Ayrıca karaciğer hastalığını (hepatit) tedavi etmekte ve bu organı korumakta da kullanılır. Manolya asmasının diğer kullanım alanları arasında yüksek kolesterol, öksürük, astım, uyku bozukluğu (insomni), gerginliğe bağlı öksürük, adet öncesi sancılar, kronik ishal, dizanteri, gece terlemesi, ani terleme, ereksiyon bozukluğu, fiziksel yorgunluk, depresyon, asabiyet ve hafıza kaybı da bulunmaktadır.

Bazı insanlar manolya asmasını görüşlerini geliştirmek, radyasyona karşı korunmak, enfeksiyonu önlemek, hücresel enerji seviyelerini yükseltmek, şekerin etkilerini geri çevirmek ve böbreküstü bezlerinin sağlığını geliştirmek için kullanıyorlar.

8. Alıç

Alıç, konjestif kalp yetmezliği, göğüs ağrısı ve kalp ritim bozukluğu gibi kalp ve tansiyon hastalıkları için kullanılır. Ayrıca yüksek ve düşük tansiyon, damar kireçlenmesi ve yüksek kolesterol tedavilerinde de kullanılır. Şu ana dek yapılan çalışmalar alıçın konjestif kalp yetmezliği tedavisinde etkili olduğunu gösteriyor. Kalp ile ilgili diğer durumlarda kullanıldığında etkili olup olmadığını gösterecek kadar çalışma bulunmamaktadır.

Bazı insanlar alıçı; hazımsızlık, ishal ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunları için kullanıyor. Ayrıca sakinleştiriciler gibi endişeyi ve gerginliği azaltır, idrar üretimini arttırır, menstrüal sorunları ortadan kaldırır, bağırsak kurdu ve diğer bağırsak enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

9. Kara Hindiba

Kara hindiba pek çok şey için kullanılmaktadır ancak şu ana dek bunların herhangi birisinde gerçekten etkili olduğunu kanıtlayacak kadar bilimsel veri bulunmamaktadır.

Kara hindiba, iştahsızlık, karın ağrısı, bağırsak gazı, safra taşı, eklem ağrısı, kas ağrısı, egzama ve morarma durumlarında kullanılır. Ayrıca idrar miktarını arttırıcı ve bağırsak hareketlerini arttıracak bir laksatif olarak da kullanılır. Cilt tonlandırıcı, kan toniği ve sindirim toniği olarak da kullanılmaktadır.

Bazı insanlar kara hindibayı enfeksiyon tedavisi için kullanıyorlar, özellikle de viral ve kanseröz enfeksiyonlar için. Kara hindiba salatalarda, çorbalarda, şaraplarda ve çaylarda kullanılıyor. Ayrıca kökünü kavurduktan sonra kahve yerine kullanabilirsiniz.

10. Hayıt

Vitex agnus-kastus yani bilinen adıyla Hayıt ağacı veya çalısı düzensiz adet döngüsü, pms ve pms’in daha ciddi hali olan premenstrüal disforik bozukluk ve menapoz semptomları için kullanılır. Ayrıca fibrokistik meme tedavisinde kullanılır ve düşük progesteron seviyesi nedeniyle düşük yapan kadınları korur ve süt miktarını arttırır.

Bazı erkekler iyi huylu prostat büyümesi tedavisinde idrar akışını arttırmak ve cinsel arzuları azaltmak için de hayıt kullanıyorlar. Tarihçiler, eskiden keşişlerin, bakir kalabilmeyi kolaylaştırmak için bu ağaçtan parçalar çiğnediğini söylüyorlar.

Ayrıca hayıt, akne, gerginlik, demans, eklem sorunları, soğuk algınlığı, karın ağrısı, uyku düzensizliği, baş ağrısı, migren, gözlerde yanma, enflamasyon ve vücudun şişmesini tedavi etmek için de kullanılıyor. Bazı insanlar da parazitler, böcek ısırıkları veya sokmaları için ciltlerine hayıt sürüyorlar.

11. Meyan kökü

Meyan kökü mide ülseri, karın ağrısı, kolik ve mide duvarının sürekli yanması yani kronik gastrit gibi sindirim sistemi sorunlarında kullanılır. Bazı insanlar meyan kökünü boğaz ağrısı, bronşit, öksürük, bakteriyel veya viral enfeksiyonlar için de kullanır. Osteoartrit, sistemik lupus eritematozus, karaciğer bozuklukları, sıtma, tüberküloz, gıda zehirlenmesi ve kronik yorgunluk sendromu için de meyan kökü kullanılabilir.

12. Zencefil

Zencefil genelde baş dönmesi, mide bulantısı, kolik, mide rahatsızlığı, gaz, ishal, kanser tedavisi kaynaklı bulantı, ameliyat sonrası bulantı ve kusma ve iştahsızlık gibi durumlar ve mide sorunlarının tedavisinde kullanılır.

Artrit ağrısı veya kas ağrıları, adet sancısı, üst solunum yolu enfeksiyonları, öksürük ve bronşit tedavisinde zencefil kullanılan diğer hastalıklar arasındadır. Ayrıca göğüs ağrısı, sırt ağrısı ve karın ağrısı için de sıkça kullanılır.

Bazı insanlar taze zencefil suyunu yanık tedavisi için direkt cilde sürerler ayrıca acıyı azaltmak için de cilde zencefil yağı sürülebilir. Yiyecek ve içeceklere aroma vermesi için de kullanılır. Ayrıca zencefilin içerisinde bulunan maddelerden birisi, laksatif ilaçlar, antigaz ve antiasit ilaçlarında da kullanılmaktadır.

13. Isırganotu

Isırganotu pek çok rahatsızlık için kullanılmaktadır ancak bu rahatsızlıklara iyi gelip gelmediğini kanıtlayacak yeterli bilimsel kanıt bulunmamaktadır.

Kökleri büyümüş prostat nedenli; gece idrara kalkma, sık sık idrara çıkma, idrar sırasında acı, idrar yapamama ve hassas mesane sendromu gibi idrar sorunları için kullanılır.

Bitkinin sap kısmı, eklem rahatsızlıkları için kullanılabilir ayrıca idrar söktürücü veya astrenjan olarak da kullanılabilir. Bitkinin üst kısımları bol miktarda sıvı ile, idrar yolu enfeksiyonları, idrar yolu iltihabı ve safra taşı durumlarında lavaj için kullanılır. En üst kısımları ise, alerjiler, saman nezlesi ve osteoartrit için kullanılabilir.

Bazı kişiler ısırganotunun üst kısımlarını, uterin kanama, bağırsak kanaması veya burun kanaması gibi iç kanamalar için kullanıyorlar. Ayrıca kanama, dolaşım bozukluğu, dalak büyümesi, diyabet veya diğer endokrin bozukluklar, mide asidi, ishal ve dizanteri, astım, akciğer ödemi, kurdeşen, kanser tedavilerinde, kanın arındırılmasında, yara iyileşiminde ve yaşlanma belirtilerini gidermede kullanılır.

​14. Aslanpençesi​

​Aslanpençesi ve gülgiller familyasındaki diğer bitkiler Avrupa’da yaygın olarak kullanılan, popüler şifalı bitkilerdir. Aslanpençesi adet sancısına ve​ yoğun kanamaya iyi gelir. Ayrıca menopozun semptomlarını da azaltmaya yardımcı olur. Bir adet hızlandırıcı olan aslanpençesi hem menorajide hem de ​metrorajide kullanılır. ​Bir astrenjan ​olarak, ishal tedavisinde kullanılır. Ayrıca ağız içi yaraları ve ülserler ile larinjit için gargara olarak da kullanılabilir. ​

​15. Frambuaz yaprağı

​Kırmızı frambuaz yaprakları ishal gibi sindirim sistemi sorunları, grip ve domuz gribi gibi solunum yolu problemleri, kalp problemleri, ateş, diyabet ve vitamin eksikliğine iyi gelir. Ayrıca terleme, idrar ve safra sıvısını arttırmak için de kullanılır. Bazı insanlar da ciltlerini ve kanlarını arındırmak için kullanmayı tercih ederler.

Bazı kadınlar sancılı adet dönemlerinde, yoğun kanamalarda, hamilelik sırasındaki bulantılarda ve istenmeyen düşükleri önlemek için frambuaz yaprağı kullanırlar. Boğaz ağrısı için, kırmızı frambuaz yaprakları, direkt olarak boğazın üstüne cilde uygulanır.


Alıntı
__________________
Sözün kıymetini '' Lal'' olandan,
Ekmeğini kıymetini ''Aç '' olandan,
Aşkın kıymetini ''Hiç'' olandan öğren..

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 16.11.17, 09:50
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 11.10.17
Bulunduğu yer: kayseri
Mesajlar: 636
Etiketlendiği Mesaj: 17 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

güzel paylaşım.ellerinize saglık ginseng tek yeter zaten. bilmek okumak lazım tabiki önemli olan bunları düzenli ve dozajında kullanmak.yoksa birkaç kullanmada o yazılanlar tamamen olmaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bitki, sifali, İyi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Resulullahın (s.a.v) övgüsüne mahzar olan şifalı bitki Sin Tıbbı Nebi 8 02.01.20 22:29
Havas Bitki Kova08 Sorularınız 2 15.06.19 15:13
Bitki ve Hayvanlarda Psi Tuana Astral Seyahat 2 18.05.18 23:55
Rüyada Bitki Havasokulu B Harfi Rüya Tabirleri 0 27.09.17 09:05
4 soruna 4 şifalı bitki aşk Sağlık 1 06.05.17 10:39


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147