Kalpleri cezbetme duası (Kendini Sevdirme Duasi) - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Havas ilmi Genel Bilgiler > Celb & Muhabbet & Kısmet

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 06.04.16, 05:02
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.11.14
Bulunduğu yer: Edremit/Balıkesir
Mesajlar: 5,337
Etiketlendiği Mesaj: 2751 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kalpleri cezbetme duası (Kendini Sevdirme Duasi)


KALPLERİ CEZBETME DUASI

Şeyh-i Ekber Muhyiddîn İbni Arab? (Kuddise sirruhû)ya ait olan bu duayı günde on kere okuyanın sevgisinin kalplere yerleştirileceği Ahmed Ziyâeddîn Gümüşhânevî (Kuddisesirruhü)ya ait "Mecmû'atü'l-ahzâb" isimli eserde zikredilmiştir.
Bu fakir kardeşiniz hakkında zuhur eden muhabbet ve kabul biiznillah ve bihimmeti Şeyhî ve evliyâillâh (Allah-u Te'âlâ'nın, Şeyhim'in ve Allah'ın veli kullarinin izniyle) bu duanın eseridir. Rabbim hayırlara kullanmayı ve ahyâr (hayırlılar) tarafından sevilmeyi müyesser eylesin. Âmîn!
Bu dua şöyledir:
Allahumme sehhir lî ve meyyil lî, veczib lî, ve leyyillî kulûbe ibâdike ecmaîne minel cinni vel ins, veclib lî havâtirahum bil mehabbetiddâimeti kâimeti aleddevâmi bi devâmilleyli vennehâr, ente mukallibul kulûbi vel ebsâr, ya azîzu ya gaffâr! ya celîlu ya cebbâr! ya muînu ya settâr! unsurnî nasran azîze, vefteh lî fetham mubiyne, vehzul cemîa e'dâi hizlâ nen kebîra, feddemernâhum tedmîra, ve sallallahu ala seyyidina muhammediv ve ala âlihi ve sahbihi ve sellem
"Ey Allah! Cinlerden ve insanlardan oluşan tüm kullarinin kalplerini bana musahhar eyle. Bana meyilli, cezbeli ve yumuşak eyle. Gece ve gündüz devam ettikçe dâim ve kâim olan bir muhabbete tüm kullarinin akıl ve fikirlerini bana celbeyle.
Nitekim kalpteri (istediği tarafa) çeviren ancak Sensin. Ey izzet sahibi! Ey çok bağışlayan! Ey çok yüce! Ey istediğini zorla da olsa yaptıran!
Ey yardım eden! Ey çok örten! Bana güçlü bir yardımla yardım et. Aşikâr bir fetih müyesser eyle.
Tüm düşmanlarımı `Biz onları tam bir ihlâk ile helâk ettik' (isra Sûres:6'dan) (kavl i şerîfinin izzetiyle) cümle düşmanlarımı kahreyle. Allah-u Te`âlâ Efendimiz Muhammed'e ve âli ashâbına salât-ü selâm eyleye."
"Mücerrebât-ı Senûsiyye"de muteallim olduğum vechile; bu dua ile irtibatlı ola¬rak şu ayet-i kerimeleri çokça okuyan kişi bütün kalplerde sevgili kılınır ve kalpler ona musahhar olur. Âyet-i kerîmeler şunlardır:
Ya eyyuhellezine âmenû lâ tekûnû kellezîne âzev mûsâ febberra ehullahu mimmâ kâlû ve kâne indallahi vecîhâ
"Ey iman etmiş olan kimseler! Mûsâ'ya eziyet etmiş olan o kişiler gibi (siz de peygamberimi üzenler arasında) olmayin. Nihayet Allah onu onların söylemiş oldukları şeyden temize çıkarmıştı. (Mûsa (Aıeyhisselâmı),Allah (ile mükalemeşerefine ermiş, duası makbul ve O'nun) katında değeri yüksek bir kimseydi."(Ahzâb Sûresi:69)
'
Ve elkaytu aleyke muhabbetem minnî
"Ben sana Kendimden bır sevgi bıraktım." (Tâhâ Sûresi:39'dan)
Yuhibbûnehum ke hubbillahi vellezine âmenû eşeddu hubbel lillah
"Allâh'ı sever gibi onları severler. O inanmış olan kimseler ise Allah'a karşı
sevgi bakımından daha güçlüdür(ler)."(Bakara Sûresi:165'den)
Vel kâzimînel ǧayza vel âfîne aninnâsi vallahu yuhibbul muhsinîn
"Bir de öfkelerini tutanlar ve insanlardan (kusurlarını) affedenler (işte son suz cennetler ve bitmez tükenmez nimetler onları beklemektedir). Allah güzel davranışta bulunan bu kulları sever (ve kendilerini mükâfatlandırır)." (Âli Imrân Sûresi:114'den)
Eve men kâne meyten fe ehyeynâhu vecealnâ lehu nûray yem$î bihî fînnâsi kemem meselehû fî zulumâti leyse bihâricim minhâ
"O kimse ki (kâfirlik döneminde) ölü (gibi) biriyken Biz (iman nasip ederek) onu diriltmişiz ve ona (yakînî) bir (iman) nur(u) vermişizdir ki, o onunla birlikte insanlar arasında (güvenli ve aydınlatıcı bir şekilde) dolaşmaktadır. (Böyle biri) hiç o kimseye benzer mi ki, onun durumu (kâfirlik, cehalet ve basîret körlüğü gibi türlü türlü) öyle büyük karanlıklar içerisinde (bocalayıp kalmış kişinin hali gibi)dir ki, o onların içinden asla çıkacak biri değildir." (En'âm Sûresi:122'den)
Felemmâ raeynehû ekbernehû ve katta'ne eydiyehunne ve kulne ha$e lillahi mâ hâzâ be$eran in hâzâ illâ melekun kerîm
"Kadınlar onu (Yûsuf (Aleyhısselâm)ı) gördüklerinde, kendisini(n eşsiz güzelliğinden dehşete kapılarak onu gözlerinde) büyüttüler de, (onun cemâli karşısında kendilerine hakim olamayıp) ellerini iyice kestiler(se de, hiçbir acı bile hissetmediler) ve (böyle bir insan olamayacağını düşünerek): 'Tenzih olsun Allah'a! (Böyle bir güzeli yaratmaya Kadir olan Allah-u Te'âlâ acziyetten ne kadar uzaktır.) Bu kişi beşer olamaz (Olsa olsa) bu ancak pek değerli bir melektir' dediler. (Yûsuf Sûresi 31'den)
Ve kulilhamdulillahillezî lem yettehiz ve ledev velem yekullehû $erîkun fil mulki velem yekullehû veliyyum minezzulli ve kebbirhu tekbîrâ
"(Habibim!) `Bütün hamdler O Allah'a mahsustur ki, O hiçbir çocuk edinmemiştir, mülkte Kendisi için hiçbir ortak mevcut olmamıştır, (güçsüz bir duruma
düşmekten münezzeh olduğu için) Kendisini acizlikten koruyanı da bulunmamıştır' de ve (yine de hakkıyla Kendisine tâzimde bulunamadığını itiraf etmek üzere) O'nu iyice yücelterek büyüklükle vasıfla." (İsrâ Sûresi:111)
Bütün tertip de hapishanede amel ettiğim ve eserini gördüğüm mübarek bir virttir.Rabbim cümlemizi sevdiklerine sevdirsin. Âmîn!
Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hocaefendi)
Kaynak:Lalegül Dergisi Mart 2013 sayısı
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 24.04.16, 10:15
 
Üyelik tarihi: 29.03.16
Mesajlar: 108
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

daha önceden de görmüştüm ve belli zaman uyguladım ve faziletini gördum zamanla insanların ilgisi özellikle çocukların ilgisinden sonra duayı bıraktım tavsiyem kalabalık değil tenha yerde okunulması dır
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 10.08.18, 09:31
jub jub isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 05.12.17
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 110
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu dua bazı sitelerde biraz daha farklı acaba hangisi doğru.bazı harf farklılıkları var.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 31.12.19, 01:12
MrBerkHD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 24.02.18
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 740
Etiketlendiği Mesaj: 25 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kalpleri birbirine ısındırma, kendini sevdirme, kalpleri cezbetme duas

Kalpleri birbirine ısındırma, kendini sevdirme, kalpleri cezbetme duası (maksad hasıl olana dek günde 10 defa)Şeyh-i Ekber Muhyiddîn İbni Arabî (Kuddise sirruhû)’ya ait olan bu duayı günde on kere okuyanın sevgisinin kalplere yerleştirileceği Ahmed Ziyâeddîn Gümüşhânevî (Kuddisesirruhü)ya ait “Mecmû’atü’l-ahzâb” isimli eserde zikredilmiştir.
Bu fakir kardeşiniz hakkında zuhur eden muhabbet ve kabul biiznillah ve bihimmeti Şeyhî ve evliyâillâh (Allah-u Te’âlâ’nın, Şeyhim’in ve Allah’ın veli kullarinin izniyle) bu duanın eseridir. Rabbim hayırlara kullanmayı ve ahyâr (hayırlılar) tarafından sevilmeyi müyesser eylesin. Âmîn!

Bu dua şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim

Allahumme sehhir lî ve meyyil lî, veczib lî, ve leyyillî kulûbe ibâdike ecmaîne minel cinni vel ins, veclib lî havâtirahum bil mehabbetiddâimeti kâimeti aleddevâmi bi devâmilleyli vennehâr, ente mukallibul kulûbi vel ebsâr, ya azîzu ya gaffâr! ya celîlu ya cebbâr! ya muînu ya settâr! unsurnî nasran azîze, vefteh lî fetham mubiyne, vehzul cemîa e’dâi hizlâ nen kebîra, feddemernâhum tedmîra, ve sallallahu ala seyyidina muhammediv ve ala âlihi ve sahbihi ve sellem

Manası;

Bismillahirrahmanirrahim

“Ey Allah! Cinlerden ve insanlardan oluşan tüm kullarının kalplerini bana musahhar eyle. Bana meyilli, cezbeli ve yumuşak eyle. Gece ve gündüz devam ettikçe dâim ve kâim olan bir muhabbete tüm kullarının akıl ve fikirlerini bana celbeyle.

Nitekim kalpleri (istediği tarafa) çeviren ancak Sensin. Ey izzet sahibi! Ey çok bağışlayan! Ey çok yüce! Ey istediğini zorla da olsa yaptıran! Ey yardım eden! Ey çok örten! Bana güçlü bir yardımla yardım et. Aşikâr bir fetih müyesser eyle. Tüm düşmanlarımı ‘Biz onları tam bir ihlâk ile helâk ettik’ (isra Sûresi; 6’dan) (kavli şerîfinin izzetiyle) cümle düşmanlarımı kahreyle. Allah-u Teâlâ Efendimiz Muhammed’e ve âli ashâbına salât-ü selâm eyleye.”

“Mücerrebât-ı Senûsiyye”de muteallim olduğum vechile; bu dua ile irtibatlı olarak şu ayet-i kerimeleri çokça okuyan kişi bütün kalplerde sevgili kılınır ve kalpler ona musahhar olur.

Âyet-i kerîmeler şunlardır:

Ya eyyuhellezine âmenû lâ tekûnû kellezîne âzev mûsâ febberra ehullahu mimmâ kâlû ve kâne indallahi vecîhâ,

“Ey iman etmiş olan kimseler! Mûsâ’ya eziyet etmiş olan o kişiler gibi (siz de peygamberimi üzenler arasında) olmayın. Nihayet Allah onu onların söylemiş oldukları şeyden temize çıkarmıştı. (Mûsa (Aıeyhisselâmı), Allah (ile mükalemeşerefine ermiş, duası makbul ve O’nun) katında değeri yüksek bir kimseydi.”(Ahzâb Sûresi:69)

Ve elkaytu aleyke muhabbetem minnî

“Ben sana Kendimden bır sevgi bıraktım.” (Tâhâ Sûresi:39’dan)

Yuhibbûnehum ke hubbillahi vellezine âmenû eşeddu hubbel lillah

“Allâh’ı sever gibi onları severler. O inanmış olan kimseler ise Allah’a karşı sevgi bakımından daha güçlüdür(ler).”(Bakara Sûresi:165’den)

Vel kâzimînel ǧayza vel âfîne aninnâsi vallahu yuhibbul muhsinîn

“Bir de öfkelerini tutanlar ve insanlardan (kusurlarını) affedenler (işte sonsuz cennetler ve bitmez tükenmez nimetler onları beklemektedir). Allah güzel davranışta bulunan bu kulları sever (ve kendilerini mükâfatlandırır).” (Âli Imrân Sûresi: 114’den)

E ve men kâne meyten fe ahyeynâhu ve cealnâ lehu nûran yemşî bihî fîn nâsi ke men meseluhu fîz zulumâti leyse bi hâricin minhâ,
“O kimse ki (kâfirlik döneminde) ölü (gibi) biriyken Biz (iman nasip ederek) onu diriltmişiz ve ona (yakînî) bir (iman) nur(u) vermişizdir ki, o onunla birlikte insanlar arasında (güvenli ve aydınlatıcı bir şekilde) dolaşmaktadır. (Böyle biri) hiç o kimseye benzer mi ki, onun durumu (kâfirlik, cehalet ve basîret körlüğü gibi türlü türlü) öyle büyük karanlıklar içerisinde (bocalayıp kalmış kişinin hali gibi)dir ki, o onların içinden asla çıkacak biri değildir.” (En’âm Sûresi:122’den)
..,fe lemmâ raeynehû ekbernehu ve katta’ne eydiyehunne ve kulne hâşe lillâhi mâ hâzâ beşerâ(beşeren),in hâzâ illâ melekun kerîm
“Kadınlar onu (Yûsuf (Aleyhısselâm)ı) gördüklerinde, kendisini(n eşsiz güzelliğinden dehşete kapılarak onu gözlerinde) büyüttüler de, (onun cemâli karşısında kendilerine hakim olamayıp) ellerini iyice kestiler(se de, hiçbir acı bile hissetmediler) ve (böyle bir insan olamayacağını düşünerek): ‘Tenzih olsun Allah’a! (Böyle bir güzeli yaratmaya Kadir olan Allah-u Te’âlâ acziyetten ne kadar uzaktır.) Bu kişi beşer olamaz (Olsa olsa) bu ancak pek değerli bir melektir’ dediler. (Yûsuf Sûresi 31’den)

Ve kulilhamdulillahillezî lem yettehiz ve ledev velem yekullehû şerîkun fil mulki velem yekullehû veliyyum minezzulli ve kebbirhu tekbîrâ

“(Habibim!) `Bütün hamdler O Allah’a mahsustur ki, O hiçbir çocuk edinmemiştir, mülkte Kendisi için hiçbir ortak mevcut olmamıştır, (güçsüz bir duruma

düşmekten münezzeh olduğu için) Kendisini acizlikten koruyanı da bulunmamıştır’ de ve (yine de hakkıyla Kendisine tâzimde bulunamadığını itiraf etmek üzere) O’nu iyice yücelterek büyüklükle vasıfla.” (İsrâ Sûresi: 111)

Bütün tertip de hapishanede amel ettiğim ve eserini gördüğüm mübarek bir virttir. Rabbim cümlemizi sevdiklerine sevdirsin. Âmîn!

Ahmet Mahmut Ünlü(Rabbim kendisinden razı olsun, ilmine kuvvet versin)

Kaynak:Lalegül Dergisi Mart 2013 sayısı

*****

Ayrıca Cübbeli Ahmet Hocamız videosunda bu duayı az değişik olarak okumuş. Bunuda aşağıda yazdık. Neticede dua olduğu için siz hangisini dilerseniz onu okuyun. Yukarıdaki; dergide yazılan şeklidir.

Dua
Bismillahirrahmanirrahim

Allahumme sehhir lî ve meyyil lî, veczib lî kulûbe ibâdike ecmaîne minel insi vel cinni veclib lî havâtirahum bil mehabbetiddâimeti kâimeti aleddevâmi bi devâmilleyli vennehâr, ente mukallibul kulûbi vel ebsâr, ya azîzu ya gaffâr! ya celîlu ya cebbâr! ya muînu ya settâr! unsurnî nasran azîze, vefteh lî fetham mubiyne, vehzul e’dâi hizlâ nen kebîra, feddemernâhum tedmîra, birahmetike ya erhamer-rahımine ve selamün alel mürseliyn. Vel hamdü lillahi rabbil alemin. Amin!

Manası

Bismillahirrahmanirrahim

Allah’ım! İnsanlardan ve cinlerden bütün kullarının kalplerini bana musahhar et, onları bana meylettir, bana yönlendir. Onların duygularını -gece-gündüz devam ettiği sürece devam eden- sürekli bir sevgiyle bana celpet / yönelt. Kalpleri ve gözleri evirip çeviren sensin. Ey izzetli Aziz, bağışlayıcı Gaffar, mehabet sahibi Celil, her şeyin üstesinden gelen / kırık kalpleri onaran Cebbar, kullarına yardım eden Muîn, kusurları örten Settar! Ne olur, bana güçlüce yardım et, bana açık bir zafer ver, düşmanlarımı büyük bir yenilgiyle perişan et, Onları “Biz onları yerle bir ettik” (ayetinde buyurduğun gibi yap)! Bütün bunları o sonsuz rahmetinle gerçekleştir, ey merhametlilerin en merhametlisi! Allah’ın elçilerine selam olsun, Rabbu’l-âlemin olan Allah’a hamdü senalar olsun. Amin! (bu dualarımı kabul buyur!)

Alıntı
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 01.01.20, 15:57
MrBerkHD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 24.02.18
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 740
Etiketlendiği Mesaj: 25 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kalpleri Cezbetme Duası

Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 01.01.20, 17:00
 
Üyelik tarihi: 18.06.19
Bulunduğu yer: Keçiören
Mesajlar: 123
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allahumme sehhir lî ve meyyil lî, veczib lî, ve leyyillî kulûbe ibâdike ecmaîne minel cinni vel ins, veclib lî havâtirahum bil mehabbetiddâimeti kâimeti aleddevâmi bi devâmilleyli vennehâr, ente mukallibul kulûbi vel ebsâr, ya azîzu ya gaffâr! ya celîlu ya cebbâr! ya muînu ya settâr! unsurnî nasran azîze, vefteh lî fetham mubiyne, vehzul cemîa e’dâi hizlâ nen kebîra, feddemernâhum tedmîra, ve sallallahu ala seyyidina muhammediv ve ala âlihi ve sahbihi ve sellem
Türkçe okunuşu 😁
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 31.12.20, 01:12
Üye
 
Üyelik tarihi: 16.12.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 59
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

hocam hem arapça hem türkçe meali inanın çok aydınlatıcı faydalı olmuş bazı hocalarımız sadece arapça yazıyor biz bilmeyenler bir şey anlayamıyoruz. bu harika paylaşım için çok çok teşekkür ederim.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 19.01.21, 20:21
 
Üyelik tarihi: 16.01.21
Bulunduğu yer: Arhavi
Mesajlar: 146
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Merhaba ben bu duayı okudum. 7. Kez okuduğumda vücudumda böyle bir kalp çarpıntısı,baş dönmesi ve bir tuhaflık hissettim. Sonta aynaya baktığımda kendimden korktum irkildim yani. Acaba neden olabilir?
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 19.01.21, 22:05
 
Üyelik tarihi: 06.05.20
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 163
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Taha suresi 39. Ayeti kaç defa okumalıyız ve ,aklımıza geldikçe okumamızın herhangi bir sakıncası varmıdır bilgili hocalarımız cevap verebilirmi acaba? Allah razı olsun hepimizden inşAllah ..
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 22.01.21, 00:32
Üye
 
Üyelik tarihi: 04.01.20
Bulunduğu yer: Dünya
Mesajlar: 67
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu okumanin niyeti vede kimin icin okundugu nerede vede tam basil söylecek?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
cezbetme, duasi, kalpleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kalpleri cezbetme, kendini sevdirme, kalpleri birbirine ısındırma duası Tolga60 Celb & Muhabbet & Kısmet 1 24.03.24 02:20
Sadece 9 Günde Etkisini Gösteren Döngel Duası! MrBerkHD Dualar & Dua Kardeşliği 9 13.10.23 20:41
Günlerin havvas esrarı ve duaları gunes Havas ilmi Genel Bilgiler 14 06.12.21 22:13
Hastalıkların ruhsal nedenleri ve gereken olumlama-yaptırımlar lindaa Zahiri Hastalıklar 4 14.05.21 21:20
Kendini bilmek SiLence Parapsikoloji & Spiritüalizm 2 22.04.17 22:52


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147