CENNETÜL ESMA (sırlı) - Sayfa 3 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Esmalar > Cennet-ül Esma

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #21  
Alt 20.07.23, 13:07
Üye
 
Üyelik tarihi: 05.05.23
Bulunduğu yer: Gebze / Kocaeli
Mesajlar: 75
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Yenigelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu zamanda en ince ayrıntısına kadar şeriata göre yasayabilen kac kişi sayabilirsiniz? Arkasından binlerce kişinin gittiği hocaların bile sapkinca açıklamalar yaptığı bir dönemde kac kişi? Elden geldiğince uygun yaşamak deseniz anlayacağım. O zaman hiç birimiz okumayalım. Bu bana şeytanın vesvesesini hatırlattı. "Zaten günahkarım yanacağım Allah duamı ibadetimi kabul etmez ben dua ve ibadet etmeyeyim o zaman." Yanlış anladıysam affola ama uygun değilsen okuma konusu bana biraz ters geliyor. "Kendine çeki düzen verip öyle huzura çık" demek bence daha bi naif ve olumlu yönlendirme oluyor.

Değerli kardeşim, öncelikle belirteyim eğer Allahu teala nasip ettmesse asla tövbe tarikat alamaz ve ehli olamssın şelince bir örnek vereceğim. şöyleki üniversitede öğrenci iken bir tanıdığım vardı.allah rahmet eylesin. her daim diline doladığı, örnek alınabilecek iki cümleis vardı. " 99 veren, 100 üde verir. " bir diğeride şuydu " allah vermiyeceğini istetmez, kabul etmiyeceği duayı aklına gelip yapamassın. " Gerçi dua konusund aikinicisinin bazı sırları var. ayetle sabittir tüm dualar kabul olunucak ama bu dünyada ama bu dünyadan göçtükten sorna. orasını allah bilir. kısaca demem o ki allah nasip ettiyse bunu öğrenmeni ve bunula dua etmeni, yap elbette yaradan rabbisi inşaallah bu dünyada iken kabul edip her iki cihandada verir lutfu keremi ile karşılığını.
yaparken kaynağa, doğruluğuna dikkat elbette. aşağıyı okumayı pas geçmeyiniz lütfen.


Alıntı:
Song_of_sea Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başı dertte, sıkıntıda olan, büyük bir problemle karşılaşmış olan, herhangi bir düşmanından kurtulmak, selâmete çıkmak isteyen ya da daha başka talepleri olanlar için son derece tesirli bir dua formülü vermek istiyorum bu bölümde de...

Bu duayı tatbik eden pek çok kişi 19 güne kalmadan arzularına nail oldular, bunlara yakından şahidim!..

Yalnız şunu kesinlikle ifade edeyim... Haksız yere, başkalarına zulüm için, ya da kötü amaçlı olarak bu formül tatbik edilirse; bunu yapanın asla başı belâdan kurtulmaz; ettiği ters dönüp kendisini vurur.

Şimdi dua şeklini yazıyorum...

Önce şu altı Allâh ismini iyice ezberleyelim:

“FERDÜN, HAYYUN, KAYYÛMUN, HAKEMUN, ADLUN, KUDDÛSUN.”

Beş vakit namazın farzının arkasından on dokuz harfli bu altı isim her gün okunacak, on dokuzar defa... Evvelinde on defa “ALLÂHU EKBER” denildikten sonra!..

On dokuzuncu günden sonra, herhangi bir şekilde sıkıntın olduğu takdirde bu isimlere ilaveten “...Seyec’ alullâhu ba’de ‘usrin yüsrâ” (65.Talâk: 7) âyetini de okuyacaksın her defasında...

Yani şöyle:

“Ferdün, Hayyun, Kayyûmun, Hakemun, Adlun, Kuddûsun... Seyec’alullâhu ba’de usrin yüsrâ.”

Bu metin on dokuz defa tekrar edilecek, beş vakit namazın farzlarının arkasından, on dokuz gün süre ile...

Âyetin mânâsı da şudur:

“Allâh zorluktan sonra bir kolaylık oluşturur!..” (65.Talâk: 7)

Eğer talebiniz, sıkıntıdan kurtulmak değil de daha başka ise, o takdirde, yukarıda yazdığım âyeti kerîme yerine, yine on dokuzar harfli olan, konusuna göre, şu âyeti kerîmeleri okuyabilirsiniz:

İlim için:

Yuallimuhül Kitabe vel Hikmete;

“Kitabı (hakikat bilgisini), Hikmeti (Allâh Esmâ’sının âlemlerde oluşturduğu sistem ve düzenin çalışma mekanizmasını) talim edecek (varlığına nakşedecek - programlayacak).” (3.Âl-u İmran: 48)

Feth için:

İnnâ fetahnâ leke fethan mübiynâ;

“Kesinlikle sana öyle bir fetih (görüş açıklığı) verdik ki, (o) Feth-i Mubiyn’dir (apaçık açık hakikati - sistemi müşahede)!” (48.Fetih: 1)

FeasAllâhu en ye’tiye Bil fethı;

“Umulur ki Allâh, açıklık veya (HÛ) indînden bir hüküm getirir.” (5.Mâide: 52)

Vec’al lena min ledünKE Nasıyra;

“Ledünnünden bir zafer oluştur.” (4.Nisâ’: 75)

Düşmanına galip gelmek için:

İnne hızbAllâhi hümül ğalibun;

“Muhakkak Allâh taraftarları, galip gelecek olanların ta kendileridir!” (5.Mâide: 56)

Felhükmü Lillâhil ‘Aliyyil Kebiyr;

“Hüküm, Alîy, Kebiyr olan (açığa çıkan kuvvelerinin hükmediciliğini reddedemeyeceğiniz) Allâh’ındır!” (40.Mu’min: 12)

Düşmanından korunmak için:

HasbiyAllâhu lâ ilâhe illâ HÛ

“Allâh bana yeter! Ondan başka ilah yoktur, sadece HU” (9.Tevbe: 129)

HasbünAllâhu ve nı’mel vekiyl;

“Allâh yeter bize, O ne güzel Vekiyl’dir!” (3.Âl-u İmran: 173)

Nı’mel Mevla ve nı’men Nasıyr;

“Ne güzel Mevlâ’dır (sahiptir O) ve ne güzel Nasîr’dir (zafere ulaştırıcı’dır O)!” (8.Enfâl: 40)

Rızık genişliği için:

VAllâhu yerzuku men yeşâu Bi ğayri hisab;

“Allâh dilediğine hesapsız rızık verir.” (2.Bakara: 212)

Ve a’tedna leha rizkan keriyma;

“Onun için cömert-zengin bir yaşam gıdası hazırlamışızdır.” (33.Ahzâb: 31)

İnnAllâhe “HÛ”velĞaniyyulHamiyd;

“Muhakkak ki Allâh Ğaniyy’dir, Hamiyd’dir.” (57.Hadiyd: 24) (60.Mümtehine: 6)

Allâhû Teâlâ, hepimizi bu verilen DUA nimetini değerlendirebilenlerden eylesin. Amin.
Gördüğüm en doğru şekli ile paylaşımı song- of -sea kardeşimiz yapmış. ayrııntılı vermiş niyete göre hangi ayetlerin kullanıldığını.

bende bir iki ufak ekelme yapayım elimdeki kaynağa ve yağtığım araştırmalara göre. kardeşimizn belirtiiği gibi amacınıza, isteğinize göre ayet kullanarak dua etmeniz gerek. elimdeki kaynakta cünnetül esma daire3sini 42 ayrı konuda istekler için toplam 87 ayetin kullnaıalcağı yazılı. ayetlerin 19 harf olamsı şart değil. ama hangi 87 ayet tam olarak bilmek hepsine ulaşmak zor biraz.
öncelikle cünnetül esma dairesini mümkünse yapılmış oalrak üstünüzde taşımanız gerekiyor bu amel ve duayı yaparken. 19 süre ile yapılıyor. 19 defa okunuyor arkadaşımızın paylaştığı şekli ile okuncaklar . üzerinizdeki taşıdığınız daireninde isteğiniz olan, isteğinize uygun seçilen o 87 ayet içerisinden konuya uygun seçilmesi. dairenin konuya uygun olan ayet ile yapılması gerkiyor. dairenin en iç kısmındaki 4 lü vefk kullandığını isteğinize göre değişen ayetin vefki olması, en iiç dairedede yine isteğinize göre değişen, içteki 4 lü vefk te kullanılan ayetin harflerinin olması gerek.
bu şekli ile daireyi gereken kaidelere, şartların tümüne uyarak yapıp üzerinize almalısınız. rasgele bir şekilde yapıp, kopya edip üzerine almak, rasgele bir kuyumcudan şehri cünnetül esma dairesi adı altında bir resim almak ile aynı şey.
şüphesiz elimdeki kaynakda imam gazali hazretleri'nin kendisini anlattığı ve kullandığı, yapıp üzerinde taşıdığı, okuduğu bir kaç yer ve hadise ile ilgili örnekler vermiş. usulüne uygun yapıldığında çok ama çok güçlü bir esma dairesidir "şehri cünnetül esma dairesi " Allahın bilinmeyen gizli azam olan güzlü ismini çerir kaideleri tam doğru yapıldığında.
Şahsen bu daireyi bulup kopya etmediğim taktirde, yapamam şuan. bir kaç farklı kaynakta farklı sebebler için farklı istekler için yapılmış örnekler bulmam lazım açıkçası. burda verilen örnek aynı şekli ile bende var. kesinlikle doğru ve hatasız yapılmış.
yapmak isteyenler, uygulamka istifade etmek siteyenlere gördüğüm kadarı ile kardeşimizin verdiği şekli ile yapıp, tarif ettiği üzere yaparlar ise sonuç alırlar.
19 gün boyuncca, her farz namazdan sonra, 10 tekbir, 19 defa okunacak tarif edilmiş şekil ile. sonunda da cünnetül esma duası okunacak.

Dikkat : yukarıda paylaşımlardan birinde arkadaşımız uyarmış. kesinlikle asla hiç kimseye hiç bir sebeb ile beddua etmek yada harap etmek, kahretmek amaçlı okunmamalıdır. zira eğer kıssası geçer ise, haksız yere yapılır ise size yapana geri döner. Bu dönüş hiç kimse için iyi olmaz çünkü ne bu dünyada ne diğer tarafta bu dönüşten kurtulmak kolay değil. bu dünyada kurtulabileceğinizi samıyorum zaten de diger dünyada Allahü teala bizzat mağfiret eyler ise bi ihtimal kurtulursunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #22  
Alt 21.07.23, 03:51
 
Üyelik tarihi: 14.04.23
Bulunduğu yer: Afrika - nuaksot
Mesajlar: 423
Etiketlendiği Mesaj: 25 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sondaki dua kısmı hangi kaynakta geçiyor. Arapça aslından okumak için nereden bulabiliriz
Alıntı ile Cevapla
  #23  
Alt 26.08.23, 08:41
Üye
 
Üyelik tarihi: 05.05.23
Bulunduğu yer: Gebze / Kocaeli
Mesajlar: 75
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Barani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sondaki dua kısmı hangi kaynakta geçiyor. Arapça aslından okumak için nereden bulabiliriz

verdiğim linkte var kardeşim. Ancak yapanlar dikkat etsin lütfen. Dua ve azimette çağrı olduğundan hadim çağırdığınızdan dolayı duasını yada azimetini okuyanın üzerinde cünnetül esma kalkanının yapılmış olup üzerinizde taşımanız şarttır.
eğerki velev üzerinizde adabına uygun şekilde yapılmış kalkan yoksa sadece 10 tekbir, 19 kez esmalar - uygun ayet şeklinde yapıp sonrasında kullandığınız ayete uygun ( ayet isteğinize muradınıza göre seçileceğinden ) kendi muradınızı isteyiniz. orjinal kendi duasını ve azimetini yapmayınız. bu şekilde sonuç alan kişide çok var, orjinal cünnetül esma dairesi ne ulaşamayıp bu şekilde yapan.

orjinal daire yapılı şekidle varsa üzerinizde 10 tekbir, 19 esmalar - ilgili ayet, ardınca duası ve azimeti, ardınca isteğinizi murasınızı belirtiniz.

örneğin maddi faide sağlamak rızk ve rezzak genişliği için

1 - 10 tekbir
2 - 19 defa " Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlün, Kuddüsün, innallahe huvel ganiyyul hamid. "
3 - Üzwererinizde yapılmış ilgili ayet ile yapılmış cünnetül esma kalkanı var ise duası ve azimeti
4 - kendi murad ve isteğiniz.

şekilnde yapılır. sayı 19 olup, bendeki orjinal el ayzması kaynakta 19 gün yapılacağı fazla yada eksik olmaması gerektiği, zira 19 un gizli sırlarının kullanıldığı belirtilmiş. özelikle belirtilmiştir fazla yada eksik olmaması gerektiği. yazdı iseniz cünentül esma kalkanını vakti, saati şemste yazılması uygun şekilde her havas ve vefk yazım kurallarına katiyen uyulması gerktiğini unutmayınız.

Arapça orjinal metin ve yapılış şekli ile ilgili ayrıntılı açıklamalar, ilgili ayetler net bir şekilde linkte var kardeşim. Tekrardan benimde paylaşmama gerek yok. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
  #24  
Alt 26.08.23, 21:04
 
Üyelik tarihi: 14.04.23
Bulunduğu yer: Afrika - nuaksot
Mesajlar: 423
Etiketlendiği Mesaj: 25 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
fuumaster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
verdiğim linkte var kardeşim. Ancak yapanlar dikkat etsin lütfen. Dua ve azimette çağrı olduğundan hadim çağırdığınızdan dolayı duasını yada azimetini okuyanın üzerinde cünnetül esma kalkanının yapılmış olup üzerinizde taşımanız şarttır.
eğerki velev üzerinizde adabına uygun şekilde yapılmış kalkan yoksa sadece 10 tekbir, 19 kez esmalar - uygun ayet şeklinde yapıp sonrasında kullandığınız ayete uygun ( ayet isteğinize muradınıza göre seçileceğinden ) kendi muradınızı isteyiniz. orjinal kendi duasını ve azimetini yapmayınız. bu şekilde sonuç alan kişide çok var, orjinal cünnetül esma dairesi ne ulaşamayıp bu şekilde yapan.

orjinal daire yapılı şekidle varsa üzerinizde 10 tekbir, 19 esmalar - ilgili ayet, ardınca duası ve azimeti, ardınca isteğinizi murasınızı belirtiniz.

örneğin maddi faide sağlamak rızk ve rezzak genişliği için

1 - 10 tekbir
2 - 19 defa " Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlün, Kuddüsün, innallahe huvel ganiyyul hamid. "
3 - Üzwererinizde yapılmış ilgili ayet ile yapılmış cünnetül esma kalkanı var ise duası ve azimeti
4 - kendi murad ve isteğiniz.

şekilnde yapılır. sayı 19 olup, bendeki orjinal el ayzması kaynakta 19 gün yapılacağı fazla yada eksik olmaması gerektiği, zira 19 un gizli sırlarının kullanıldığı belirtilmiş. özelikle belirtilmiştir fazla yada eksik olmaması gerektiği. yazdı iseniz cünentül esma kalkanını vakti, saati şemste yazılması uygun şekilde her havas ve vefk yazım kurallarına katiyen uyulması gerktiğini unutmayınız.

Arapça orjinal metin ve yapılış şekli ile ilgili ayrıntılı açıklamalar, ilgili ayetler net bir şekilde linkte var kardeşim. Tekrardan benimde paylaşmama gerek yok. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hocam ben okuma olarak Büyük Cevşen ülke bir kitabı diye geçen kitaptaki Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin sekine diye koyduğu 19 ayeti her gün 19 defa okumaya çalışıyorum burada ona sanırım cünnetül Esma denmiş. Ama bende ve azimet yok sadece duayı okuyorum. Bu şekilde okuyorsak yapmamız gereken ekstra bir şey var mı? Çünkü vefkini ve azimetini bilmiyorum

Vefik'te sanırım mesela zihin açıklığı için gerekli ilim için gerekli ayetin kendisinin harfleri yazılacak ben o yazma kısmını bilmiyorum hiç sizin linkte paylaştığınız direkt işimizi görür mü
Alıntı ile Cevapla
  #25  
Alt 27.08.23, 14:34
Üye
 
Üyelik tarihi: 05.05.23
Bulunduğu yer: Gebze / Kocaeli
Mesajlar: 75
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Barani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam ben okuma olarak Büyük Cevşen ülke bir kitabı diye geçen kitaptaki Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin sekine diye koyduğu 19 ayeti her gün 19 defa okumaya çalışıyorum burada ona sanırım cünnetül Esma denmiş. Ama bende ve azimet yok sadece duayı okuyorum. Bu şekilde okuyorsak yapmamız gereken ekstra bir şey var mı? Çünkü vefkini ve azimetini bilmiyorum

Vefik'te sanırım mesela zihin açıklığı için gerekli ilim için gerekli ayetin kendisinin harfleri yazılacak ben o yazma kısmını bilmiyorum hiç sizin linkte paylaştığınız direkt işimizi görür mü
Kendiniz de yazmışsınız sizde vefk olmadığını. ve sadece ayetleri okuyorsunuz dua olarak anladığım. işlevselliği için yukarıda anlattığım yada linkte ki konuda olduğu gibi vefki olursa daha iyi olur. ancak orada paylaşılan vefk taun ve veba hastalığı için olan ayeti kerime için yapılmış. diğer ayetler ise cünnetül esma konsunda verilmiş olan ayetler. ancak orada anlatıldığı gibi altı esma ismi okunmaya başlamadan önce 10 kez tekbir getirilip, ardınca esmalar ve ayet. peşine yeniden esmalar ve ayet şeklinde 19 defa okunuyor. ancak duasını yani cünnetül esma duasını yapmanız için ilgili vefkin yapılıp üzerinizde olması gerekiyor. çünkü orjinal cünnetül esma kalkanı na ait olan duada davet var. vefkin üzerinizde olup sizi koruması şart. aksinde istemiyeceğiniz sonuçlarla varlıklarla karşılaşır üzerinize musallat alabilirsiniz. risk söz konusu.

ama bunla beraber sizden anladığım sizin bahsettiğiniz kaynakta geçen şekli ile sadece ayetleri okuyorsunuz ve duada farklı sanırım. çünkü aynı şekilde yapmadığınızdan duasıda farklıdır. duaları karşılaştırın. farklı ibadetler olduklarını göreceksiniz.

ayrıca cünetül esma kalkanında kullanılan 87 ayet mevcut benim elimdeki kaynakta. bir başka arkadaşta 89 olarak paylaşmış ayet sayısını kendi kaynağına göre. ve 42 farklı onu, 42 farklı murad için ilgili ayetlerden uygun olanı kullanılıyor. ayetleride karşılaştırmanız lazım. sizin okuduğunuz ayetler ile burada kullanılan ayetler ve kullanım şeli aynı değildir, kanaatindeyim.

sebeb cünentül esma dairesinin içerdiği sırlar aslen 19 rakamı ile alakalı. bu yüzdende sürekli değil. 19 gün okunuyor ve ayetlerin de 19 harften oluşan kısmını kullanıyor. sizin anlattığınız farklı bir dua şekli her ne kadar ayetler kullanılsada. yaptığınız duayı tam olarak bilemiyorum o sebbeble gerçek bir karşılaştırma da yapamıyorum yapamıyacağım. söylediklerim sizin ifadenizden, anlattığınız kadarından anladığıma dair varsayımlardır, bilesiniz.

verdiğim linki baştan sona mesajları incelerseniz yaptığnızla kıyaslarsanız farkları bana sormadan kendinizde görürsünüz sanırım.
elimdeki kaynakta ne eksik ne fazla tam 19 gün yapılacağı, duasını ookumak çin üzerinizde yazılmış vefkin hazır olması. hata birde kağıda yazılıp suda bozulup o suyun içileceği gibi vesaire farlar var sizin yaptığınıza kıyasla.

verilen linkte yaplaşım yapan hocalarımız detaylı anlatmış kaynağını ve geçmişte nasıl sonuçlar aldığını bilgiyi aktaranların. özellikle bölgesel hastalıktan dolayı soykırım aşamasına gelinen bir hastalık illetinden kurtuluşu sağlamış olduğu, imam gazalinin bizzat darda kaldığında okuduğunda okuması biter bittmez kendilerin saldıran eşkıyaların nasıl allah tarafından durdurulduğunu yazmış. sizin okuma şekliniz çok farklı ve asla orjinal cünnetül esma kalkanı ile aynı sonuçları vermez. faydalanmak istiyorsanız elinizdekini bir kenara bırakıp farkı algılayıp linkte verilen şekli ile kural ve kaidelere uyarak 19 gün bu şekli ile dua edin, vefk elinizde yoksada burdaki orjinal duayı pas geçerek yapın duanızı. tavsiyem ancak bu yönde olabilir. bu arda yanlış anlaşılmasın elinizdekini bir kenara bırakın derken o ibadeti de aynı şekilde yapmaya devam edebilrisiniz ama ikisini birbirine karıştırmayın. bu havastır. sonuç almak için tarif edildiği şekilni birebir gün ve sayıları eksiksiz vede fazlasız yapmalısınız.
Alıntı ile Cevapla
  #26  
Alt 28.08.23, 01:10
 
Üyelik tarihi: 14.04.23
Bulunduğu yer: Afrika - nuaksot
Mesajlar: 423
Etiketlendiği Mesaj: 25 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
fuumaster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendiniz de yazmışsınız sizde vefk olmadığını. ve sadece ayetleri okuyorsunuz dua olarak anladığım. işlevselliği için yukarıda anlattığım yada linkte ki konuda olduğu gibi vefki olursa daha iyi olur. ancak orada paylaşılan vefk taun ve veba hastalığı için olan ayeti kerime için yapılmış. diğer ayetler ise cünnetül esma konsunda verilmiş olan ayetler. ancak orada anlatıldığı gibi altı esma ismi okunmaya başlamadan önce 10 kez tekbir getirilip, ardınca esmalar ve ayet. peşine yeniden esmalar ve ayet şeklinde 19 defa okunuyor. ancak duasını yani cünnetül esma duasını yapmanız için ilgili vefkin yapılıp üzerinizde olması gerekiyor. çünkü orjinal cünnetül esma kalkanı na ait olan duada davet var. vefkin üzerinizde olup sizi koruması şart. aksinde istemiyeceğiniz sonuçlarla varlıklarla karşılaşır üzerinize musallat alabilirsiniz. risk söz konusu.

ama bunla beraber sizden anladığım sizin bahsettiğiniz kaynakta geçen şekli ile sadece ayetleri okuyorsunuz ve duada farklı sanırım. çünkü aynı şekilde yapmadığınızdan duasıda farklıdır. duaları karşılaştırın. farklı ibadetler olduklarını göreceksiniz.

ayrıca cünetül esma kalkanında kullanılan 87 ayet mevcut benim elimdeki kaynakta. bir başka arkadaşta 89 olarak paylaşmış ayet sayısını kendi kaynağına göre. ve 42 farklı onu, 42 farklı murad için ilgili ayetlerden uygun olanı kullanılıyor. ayetleride karşılaştırmanız lazım. sizin okuduğunuz ayetler ile burada kullanılan ayetler ve kullanım şeli aynı değildir, kanaatindeyim.

sebeb cünentül esma dairesinin içerdiği sırlar aslen 19 rakamı ile alakalı. bu yüzdende sürekli değil. 19 gün okunuyor ve ayetlerin de 19 harften oluşan kısmını kullanıyor. sizin anlattığınız farklı bir dua şekli her ne kadar ayetler kullanılsada. yaptığınız duayı tam olarak bilemiyorum o sebbeble gerçek bir karşılaştırma da yapamıyorum yapamıyacağım. söylediklerim sizin ifadenizden, anlattığınız kadarından anladığıma dair varsayımlardır, bilesiniz.

verdiğim linki baştan sona mesajları incelerseniz yaptığnızla kıyaslarsanız farkları bana sormadan kendinizde görürsünüz sanırım.
elimdeki kaynakta ne eksik ne fazla tam 19 gün yapılacağı, duasını ookumak çin üzerinizde yazılmış vefkin hazır olması. hata birde kağıda yazılıp suda bozulup o suyun içileceği gibi vesaire farlar var sizin yaptığınıza kıyasla.

verilen linkte yaplaşım yapan hocalarımız detaylı anlatmış kaynağını ve geçmişte nasıl sonuçlar aldığını bilgiyi aktaranların. özellikle bölgesel hastalıktan dolayı soykırım aşamasına gelinen bir hastalık illetinden kurtuluşu sağlamış olduğu, imam gazalinin bizzat darda kaldığında okuduğunda okuması biter bittmez kendilerin saldıran eşkıyaların nasıl allah tarafından durdurulduğunu yazmış. sizin okuma şekliniz çok farklı ve asla orjinal cünnetül esma kalkanı ile aynı sonuçları vermez. faydalanmak istiyorsanız elinizdekini bir kenara bırakıp farkı algılayıp linkte verilen şekli ile kural ve kaidelere uyarak 19 gün bu şekli ile dua edin, vefk elinizde yoksada burdaki orjinal duayı pas geçerek yapın duanızı. tavsiyem ancak bu yönde olabilir. bu arda yanlış anlaşılmasın elinizdekini bir kenara bırakın derken o ibadeti de aynı şekilde yapmaya devam edebilrisiniz ama ikisini birbirine karıştırmayın. bu havastır. sonuç almak için tarif edildiği şekilni birebir gün ve sayıları eksiksiz vede fazlasız yapmalısınız.

Benim bahsettiğim şekli buydu hocam. Anladığım kadarıyla Bediüzzaman hazretleri buraya o 82 ayetten seçtiği 19 tanesini hergun vird edinilmek üzere koymusm kendisi de hergun devam etmiş ve o 6 esmayi da ismi Azam olarak görüyor zaten.
Ama dediğiniz gibi havasta sayılar ve gün önemli sanırım o niyetle yapacaksak o şartlara uymalı illa.
Rabbim istifademizi ziyade eylesin
Alıntı ile Cevapla
  #27  
Alt 28.08.23, 08:27
Üye
 
Üyelik tarihi: 05.05.23
Bulunduğu yer: Gebze / Kocaeli
Mesajlar: 75
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Barani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Benim bahsettiğim şekli buydu hocam. Anladığım kadarıyla Bediüzzaman hazretleri buraya o 82 ayetten seçtiği 19 tanesini hergun vird edinilmek üzere koymusm kendisi de hergun devam etmiş ve o 6 esmayi da ismi Azam olarak görüyor zaten.
Ama dediğiniz gibi havasta sayılar ve gün önemli sanırım o niyetle yapacaksak o şartlara uymalı illa.
Rabbim istifademizi ziyade eylesin
Dostum vird oalrak sürekli yapmak eğer bir mürşidi kamile iltisaplı değilseniz vede tarikat ehli adabınca yapılmassa farklı sonuçlara sebeb olur. ders edinmek dinimizde sadece ehli tarikte vardır. ilk ve en önemli sakıncasıda musalalt kapmanızdır. geçmişte bir arkadaşım kapmıştı. geceleri uykusunda onun bedenini kontrol altına alıyor avazı çıktığı kadar zikir çeketiriyorlardı. uyandığında sesi kısılmış oluyordu. bu benim yanımda ilk olduğunda haberim oldu. sonrasında kurtardı allah bizim vesilemiz ile. bu en basit ve zararsız diyebileceğim hali bilesiniz. ehli tarikten el alarak des edinilmemiş se sakıncaları çokturç ders oalrak düşünmeyin bu tür ibadetleri. diger bir yandan ders edinmemk içinde örnek veriyorm herhangi bir esmaıy zikir şeklinde yapıyorsanız bir gün 99, başak bir gün 123, ertesi gün 105 gibi vesaire farklı sayılarda yapınız ki ders eidnmiş olmayın ehli tarik değilseniz.

bu altı esma ismi azamdır ama burada ismi azam olmalaır değil allahın kimseye bildirmediği gizili ismini içermeleri söz konusu. ve bu altı esma sadece kendi başına değil ilgili ayetle birlikte burda geçen şekilde anıldığından gizli ve büyük ismi anmış oluyorsunuz . amaç allahın kimseye bildirmediği bu gizliismi ile dua aslen. bu şekilde geri dönmüyor yapılan dualarkonuyla murad ile ilgili ayeti kullandığınızda. burda kaynağınızda konular açılmamış. ibadet oalrak yapılabilr elbette ama bir hacet miş gibi kullanılamaz o şekli ile. oysa cünnetül esma dairesinde ilgili ayet ile esmalar anlatıldığı giib uygun şekilde birlkite Allahü tealanın kimselere bildirmediği gizlil - büyük ismini içerdiğinden yerine göre korunma, yerine göre geri çevrilmeyen kabulu kati suretle kesin olan hacet ve de dua olarak kullanmış oluyorsunuz. kesin sonuç yani adabına uygun şekilde yapıldığında. ama tekrar söliim 19 gün boyunca her farz namazındna sonr ayapılması il birlikte belirtilmiş ne eksik ne fazla yapılmaması gerktiği üstelikk şart olarka belirtilmiş. bundaki amacı sebebi sırırı bilemme ama uyulması şart.

şöyle bir örnek veriyim. Allah kullarına gögün kapıalrını açar ve o an o kapılar açıkken yapılan dualar anında kabul görürü. beklemez semaya katlarına yükselmeyi. gerçek hayatta da bu kapıları açıkken gören olmuş zaten. gök yüzünde birbiri ardınca ufuktan ufuga sıralanmış kapılar. normalde sürekli kapalı ama allah belrili bir gün saate ve vakite açıyor. o saati yakalar görürü iseniz duanı anında kabul tabi ama allah nasip eder ise. yoksa ne sati yakalayabilir ende görebilrsiniz nede dua edebilrisiniz o an. şöleki bu ibadet adabınca tamamlandığında keskin bir kılıç gibi bu kapılar açıkmış ve duanız anında kabul olmuş giib etkilidir bu şekli ile. bilmem farklı bir bkaış açısı farklı bir tarzda anlatmak istedim inşaallah teşbihte hata yoktur. ama dediğim gibi kesin sonuç.
Alıntı ile Cevapla
  #28  
Alt 28.08.23, 21:17
 
Üyelik tarihi: 14.04.23
Bulunduğu yer: Afrika - nuaksot
Mesajlar: 423
Etiketlendiği Mesaj: 25 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
fuumaster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum vird oalrak sürekli yapmak eğer bir mürşidi kamile iltisaplı değilseniz vede tarikat ehli adabınca yapılmassa farklı sonuçlara sebeb olur. ders edinmek dinimizde sadece ehli tarikte vardır. ilk ve en önemli sakıncasıda musalalt kapmanızdır. geçmişte bir arkadaşım kapmıştı. geceleri uykusunda onun bedenini kontrol altına alıyor avazı çıktığı kadar zikir çeketiriyorlardı. uyandığında sesi kısılmış oluyordu. bu benim yanımda ilk olduğunda haberim oldu. sonrasında kurtardı allah bizim vesilemiz ile. bu en basit ve zararsız diyebileceğim hali bilesiniz. ehli tarikten el alarak des edinilmemiş se sakıncaları çokturç ders oalrak düşünmeyin bu tür ibadetleri. diger bir yandan ders edinmemk içinde örnek veriyorm herhangi bir esmaıy zikir şeklinde yapıyorsanız bir gün 99, başak bir gün 123, ertesi gün 105 gibi vesaire farklı sayılarda yapınız ki ders eidnmiş olmayın ehli tarik değilseniz.

bu altı esma ismi azamdır ama burada ismi azam olmalaır değil allahın kimseye bildirmediği gizili ismini içermeleri söz konusu. ve bu altı esma sadece kendi başına değil ilgili ayetle birlikte burda geçen şekilde anıldığından gizli ve büyük ismi anmış oluyorsunuz . amaç allahın kimseye bildirmediği bu gizliismi ile dua aslen. bu şekilde geri dönmüyor yapılan dualarkonuyla murad ile ilgili ayeti kullandığınızda. burda kaynağınızda konular açılmamış. ibadet oalrak yapılabilr elbette ama bir hacet miş gibi kullanılamaz o şekli ile. oysa cünnetül esma dairesinde ilgili ayet ile esmalar anlatıldığı giib uygun şekilde birlkite Allahü tealanın kimselere bildirmediği gizlil - büyük ismini içerdiğinden yerine göre korunma, yerine göre geri çevrilmeyen kabulu kati suretle kesin olan hacet ve de dua olarak kullanmış oluyorsunuz. kesin sonuç yani adabına uygun şekilde yapıldığında. ama tekrar söliim 19 gün boyunca her farz namazındna sonr ayapılması il birlikte belirtilmiş ne eksik ne fazla yapılmaması gerktiği üstelikk şart olarka belirtilmiş. bundaki amacı sebebi sırırı bilemme ama uyulması şart.

şöyle bir örnek veriyim. Allah kullarına gögün kapıalrını açar ve o an o kapılar açıkken yapılan dualar anında kabul görürü. beklemez semaya katlarına yükselmeyi. gerçek hayatta da bu kapıları açıkken gören olmuş zaten. gök yüzünde birbiri ardınca ufuktan ufuga sıralanmış kapılar. normalde sürekli kapalı ama allah belrili bir gün saate ve vakite açıyor. o saati yakalar görürü iseniz duanı anında kabul tabi ama allah nasip eder ise. yoksa ne sati yakalayabilir ende görebilrsiniz nede dua edebilrisiniz o an. şöleki bu ibadet adabınca tamamlandığında keskin bir kılıç gibi bu kapılar açıkmış ve duanız anında kabul olmuş giib etkilidir bu şekli ile. bilmem farklı bir bkaış açısı farklı bir tarzda anlatmak istedim inşaallah teşbihte hata yoktur. ama dediğim gibi kesin sonuç.
Teşekkürler önümüzde 19 20 gün müsait bir vakit olursa denenebilir çünkü her namazdan sonra okunması ciddi vakit ve müsaitlik ister
Alıntı ile Cevapla
  #29  
Alt 08.09.23, 12:29
Üye
 
Üyelik tarihi: 05.05.23
Bulunduğu yer: Gebze / Kocaeli
Mesajlar: 75
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Barani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkürler önümüzde 19 20 gün müsait bir vakit olursa denenebilir çünkü her namazdan sonra okunması ciddi vakit ve müsaitlik ister
Hala denemekten bahsediyorsunuz. Havas ilmi deneme tahtası değildir. denencek bişi yoktur asla. Havas ilmi allahın kuranda gizlice verdiği bir ilimdir. allahın ilmini denemekten bahsettiğinizin farkındamısınız. Havas ilmi dua değildir. Görevli melekler, hadimler yardımı ile istenilen sonuca ulaşmaktır allahın izni ile. Haşa bu nu denemeye ihtiyacı olan yada olabilcek sadece biz acizleriz. bu da itikat ve hidayetimizin azlığındandır. Allahın ilminin kesikliğindne asla olamaz. Eksiklik, yanlış yapan, tereddüt eden, hatası olan, haksız yere değişik uygulamalar yapmaya çalıştığı için geri çevrilen ancak biz olabiliriz. umulurki rabbisi inşaallah itikadımızı ehli sünnet vel cemeat yolunda imam maturudi üzere dos doğru düzeltsin ve hidayetimizi arttırsın inşallah.
Zira havas ilminin olmassa olmazları ve şartları arasında kati ve şüpesiz bir inanç gerekir. Çevre temizliği, yapılanın zamanında doğru zamanlama ile doru şekilde temiz bir çevrede doğru sayı ve sıralama ile yapılması gibi örnekeleyebileceğim bir sürü şartları vardır. bu yapılan ibadete, örnegin vefk ise vefke ve amacına neyin vefki olduğuna vesaire şartlara göre değişkenlik gösteren şartlar yanında bahsettiğim gibi kati ve tereddütsüz bir inanç şarttır. zira havas alimleri der ki " içinizde, kalbinizde geçici bir anlık dahi olsa, ufacık bir dereddüt varsa, olursa boşuna yapmayın. sonuç alamassınız. " buyururlar.

Dua olarak yapacaksanız üzerinizde kalkan olmadan o sizin bilieceğiniz iş. faydası olacaktır elbet. ancak kalkan üzerinizde yapılıyorsa havastır bunu unutmayınız bence.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
cennetul, esma, esmasirli, sirli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Zikir saatleri - Utarid Saati aizen Sorularınız 12 27.03.24 01:53
Cennetül Esma Şerhi ve Havassı - imamı Gazali HavasHoca Cennet-ül Esma 36 22.01.24 17:29
Her Türlü Derde isteğe Dileğe Etkili Cennetül ( Cünnet’ül ) Esma Duası engin5261 Esmaül Hüsna 4 12.10.23 00:18
Zikir yapanlar iyi okusun (Esma Terkibi) Sin Zikir 24 22.07.23 22:27
Cennetül ESMA ve Dairesi (Ne istersen ALLAH'IN izniyle olur) bitter Cennet-ül Esma 9 18.10.22 23:46


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147