Virüs var Maske takın ! - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Derin Konular & Beyin Fırtınası

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 10.09.20, 08:58
Acemi
 
Üyelik tarihi: 01.12.19
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Virüs var Maske takın !

Toplumda önemli bir nüfus virüs diye bir şeyin olmadığına inanıyor. Önemli bir kesim de coronavirüsün normal bir grip olduğunu düşünüyor. Gene önemli bir kesim maske bağışıklığı düşürüyor, zencefil iç, limon iç yeter gibi batıl inançlara sahip. Bu üç kesim polisi görünce ceza yememek için maske takıyor polis geçince maskeyi cebe sokuyor.

Televizyonlarda "virüsle dünyayı dizayn ediyorlar" temasını işleyen insanlar bu fikrini söylerken virüsün gerçekten var olduğunu da defalarca söylemeli yoksa teknik olarak gerizekalı insanlar bu teoriyi başka yerinden anlıyor. Gerçekten birilerinin dünyayı dizayn ediyor olma ihtimali kuvvetli ama bu sadece virüsü labaratuar virüsü yapar, virüs hiç yok demek değildir.

"Virüs normal grip gibi ağbi" diyen dahiler bunu Avrupa ülkelerine ve Amerikaya da söylesin de adamların ekonomisi %30 daralmasın. Amerikan başkanı dahil herkese haber verin virüs grip gibiymiş. Virüsle başarılı mücadele edilmediğinde ne olduğu ortada---> ABD'de 5 ayda 200 bin kişi öldü. Aralığa kadar tahmin edilen ölü sayısı 500 bin olacak. Bu yarım yamalak bilgilerle sadece hastanede ölenler. Hastaneler dolduğu için yeterli hizmet alamayan ölenler sayıya dahil değil!

Maske bağışıklığı düşürüyor, limon iç, pekmez iç yeter gibi saçma sapan şeyler söyleyenler var. Limonu pekmezi gene iç de maskeyle ne zorunuz var. Maske takınca beyefendilerin keyfi kaçıyor. Maske takmamak için icat çıkarıyorlar. Maske bağışıklığı falan düşürmez.

Maske dediğimiz şey belirli büyüklüğün üzerindeki parçacıkları belirli bir yüzde ile filtre eder. Elek nasıl büyük taşları geçirmiyorsa, maske de damlacıkları %90 oranında filtreliyor. Virüs de damlacık yoluyla bulaşıyor.

Çinde bir trende covidli ile aynı vagonda seyahat edip hastalığı kapmayanların tamamı maskeli olanlar çıktı. Gene Güney Korede bir cafe'de virüs bulaşmayan tek insanlar bütün gün maske takan çalışanlar oldu. Bunlar bütün dünyada haberlere çıktı. 21. yüzyıldayız abuk subuk hurafelere inanan yığınla insan var yazık ya. SONUÇ---> VİRÜS VAR MASKE ÖNEMLİ!
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10.09.20, 16:31
Üye
 
Üyelik tarihi: 01.09.19
Bulunduğu yer: Petra
Mesajlar: 79
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sürekli maske takıp, dezenfektan kullananlar;
El tırnaklarınıza bir bakın..
Morardığını göreceksiniz.
Kan dolaşımı zayıf, kanda yeterli oksijen yok.
Az daha kanınızı oksijensiz bırakın; korona neymiş başınıza geleceklerin yanında.
Bütün dünya maske konusunda ayaklanırken, siz deve kuşu gibi toprağa gömün kafanızı.
Eve gelince bir güzel kan üretimini durduran çamaşır suyuna bulanın..
Toplu ayin, toplu intihar nasıl olur hep birlikte izleyelim.
Sonrası mı?
Bence mankurtlaştırmanın en zahmetsiz hali..
Ani kalp krizleri..
Bekleyin, görün daha neler olacak.
Dsö canlı polio aşılarının sebep olduğu çocuk felçlerini yıllar yıllar sonra kabul etti(!)
Türk kalp vakfı margarin beceli önerirken, kalp damarlarını tıkadığını binlerce insanın şikayeti sonucu sonra fark etti..(!)
Bu maske mevzusunun insan sağlığına zararlı oluşu hakkında 45 bilimsel çalışma varken; hala kabul edilmiyor oluşu size neyi anlatıyor?
Algı yok, anlama kapasitesi yok..
Her alanda böyleyiz ya, bir tek sağlık değil ki!
Hadis inkarcılarına, mezhep inkarcılarına, deistlere anlatın hak olanı?
Ellerinizde en hak deliller olmasına rağmen size hala saldırırlar..
Sizde sorun yok, arızalı beyin duru düşünemez ki!
Şeytan resmen sahada diyoruz!
Bizim yediğimiz, içtiğimiz doğru olsa; fıtrat zaten her zaman hakka yönelmeye meyillidir.
Ama bunu bildiklerinden adamlar hiç açık kapı bırakmamışlar!
Kimse hayatını düzeltmenin peşinde değil, aksine bize saldırmanın peşinde..
-Ekmeklerde sistein, tio2 var, nimet olmaktan çıkmış diyoruz.
-Abartı!
-Şampuanlarda östrojen hormonunu taklit eden kimyasallar var diyoruz.
-Komplo!
-Aşılarla otizm istatistikleri orantılı yükseliyor, içlerinde domuzdan maymuna insan dnasına her türlü necis var diyoruz.
-Devletim bilir!
Allah aşkına kendini düzeltmek için uğraşan mı var?
Aksine her yorumda, kuytu köşede arkamızdan hakaretvari konuşurlar.
Nefislerinin hezeyani altında eziliyorlar çünkü!
Bozuk fitratlarını düzeltmek gibi bir gayretleri yok..
Uzun uzun okuyanda;
-Çözümm..!
Sen sorunu kabul ettin de çözüm mü kaldı?
Allah akıl vermiş, ayetlerinde;
-Akletmez misiniz? Diye vurgulamıyor mu?
Sen araştıracaksın, sorunu sen çözeceksin, sen üreteceksin, sen okuyacaksın!
Kimse senin evini, eşini, çocuklarını, düzenini bilemez ki..
Nabza göre şerbetini sen ayarlayacaksın.
Geçen biri dertleniyor;
-Gencecikti daha koronadan gitti yaşı 25ti.. Bu iş çok ciddi, maskeleri takın!
-Hmm dedim nasıl yaşardı?
-Günde 2.5 litre kola içerdi..
....
Karantinada kadın, 7 aylık hamile.. Aşermiş.. Polisler evine aşerdiği şeyi getiriyor.
Ana haber bülteninde çıkıyor bu.
3. Çocuğum, hepsinde hergün kola içtim, kolasız yapamam diyor.
Maskeli ama.

Düşünün, lütfen düşünün!
Bağışıklığını düşüren, kanındaki oksijeni tüketen etkenlere hiç bir virüse karşı koyamazsın..
Avrupada insanlar maskeye karşı ayaklanırken, biz burda birbirimizi dövüyoruz.
Yapmayın Allah aşkına.!
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 10.09.20, 22:41
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 20.01.19
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 1,083
Etiketlendiği Mesaj: 68 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu yazdıklarınızı hastanede tulumlar kat kat maskeler içindeki doktorlara söyleyin neden tulum giyip maske takıyorlarmış.?
Eve gelen ambulans içindeki doktor hemşire ve sürücüsü hepsinde koruyucu giysi var bu hastalık tehlikeli değilse bu insanlar niye bu giysilerin sıkıntısına katlanıyor.
Vatandaş kıytırık bir maskeyi takamıyor devlet zorla taktırıncamı sorun oldu üzülmeyin maske takmayanlarda sizin kafanızda ne istiyorsunuz hastalık çoğalsın hastaneler de yatacak yer kalmasın devlet zor duruma düşsün mü istiyorsunuz .eğerki böyle bir düşünceniz varsa siz maske takmayın olsun bitsin buralara üye olup saçma sapan fikirlerinizi insanlara dayatmayın sizin gibileri kale alıpta maskeden vazgeçecek değiliz.Ayrıca bayramdan önce hayatını kaybedenlerin sayısı yirmili sayılara iken hastaların daha çok yaşlı grubudan insanımızken şimdi genç hastalarımız ve genç hayatını kaybedenler oluyor. Artık çıkarın şu at gözlüklerinizide doğruları görün. Merak ettim siz kim için çalışıyorsunuz yazdıklarınız bir art niyet gibi geldi bana.......
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 13.09.20, 01:05
Acemi
 
Üyelik tarihi: 23.03.19
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Salgın yok değil var. Biz ailece geçirdik şubat ayında. Bünye direncine göre kişiden kişiye salgın ağır geçiyor. Bizi 2 hafta yatağa düşürdü mesela. Allah kimseye yaşatmasın denirya. Yani bir salgın var. Lakin bu salgından korunma yolu değil maske. Toz dan bile daha küçük bir yapıya sahip çünki virüs. Ki o maske tozu sızdırıyor virüsümü sızdırmaz? Çözüm bu değil virüsle mücadelede. Kuluçka süresi 14 gün dediler. 15 günde yatağa düşürüyormu? Yani ortalama bir ay. Tutarsın bi ay millete evinde bakarsın evden çıkarmazsın. Bir ayda bu salgın biter millet işine gücüne bakar. 4 gün çık 3 gün ev diyerek bu salgın bitmez ömrü uzar. Haricinde ülkede giriş çıkışı kontrol haline alırsın. Yurt dışından gelenleri kentlerden uzak karantina bölgelerinde en az 15 gün tutarsın 15 gün sonra sağlık problemi yoksa kentlere girişine müsade edersin. Ama nerde bunu uygulatacak irade ve bütçe. İkiside yok. Bu yüzden salgının ömrü ülkede uzadı. Ve böyle giderse uzayacak.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 13.09.20, 13:29
 
Üyelik tarihi: 18.08.14
Bulunduğu yer: Canada
Mesajlar: 236
Etiketlendiği Mesaj: 20 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Fakir hastalığı korona

Covid gün geçtikçe tanrı muamelesi görüyor.

Belli kesimin korkması, dikkat etmesi, dikkate alması, onu görünce saygı göstermek amacıyla tesettüre girmesi; yani maske takması gerekiyor.

Birilerine dayatılan, birilerine dayatılmayan tanrı!

Zayıf ve mağdurlara hastalık tanrısı olarak sunuluyor ve gösteriliyor. Güçlü ve zenginlere ise zayıf bir tanrı olarak gösteriliyor.

Oturduğu lüks evinden milyonlarca kazanan adamlar ve kadınlar, sokaktan çöpten topladıkları ile geçinmeye çalışanlara evde oturun diye alaycı gözlerle bakıyor.

Covid var. Varlığından şüphe yok ama şu an silah ve tehdit unsuru olarak dünyayı dolaşıyor.

Tedbir, korku ve paniğe dönüştürülüyor. Paranın olduğu yerde minik covid, paranın olmadığı yerde canavar covid oluveriyor.

Eminim dünya basını bir hafta covid haberlerini sunmasa, insanlar rahat bir nefes alır. Ama şu an psikolojik bir silaha dönüştürülmüş ve adam seçerek, sokak seçerek insanlara bulaşıyor.

Bir lokantada birbirini tanımayan iki yüz kişi maskesiz bir şekilde sırt sırta, yüz yüze, aynı çatının altında saatlerce oturuyor. Yaş sınırlaması yok! Ama lokantadan bir adım dışarı attığı gibi maske takmak zorunda. Garip bir hal! Okullar açılmasın diye devleti tehdit edenler, çocuklarıyla her yere gidiyor, giriyor.

Çarşıda ağzında sigara ile dolaşırsan sıkıntı yok. İstersen sigaran yanmıyor olsun. Ama sigara içmeyip maskesiz dolaşırsan insanlar tepki gösterir hatta döver oldu. Korku ve panik havası...

Covid ile yaşamayı öğrenmeliyiz. Ama kimsenin bunu tehdit ve silah olarak kullanma ve kitleleri cezalandırma hakkı yok!

Zenginin ve şöhretlinin açık hava veya kapalı salon düğün davetiyesine covid gelmiyor ama fakirin düğününe covid geliyor. Niye? Algı böyle. Zenginin cenaze namazına gelmiyor ama fakirin cenazesini iple çekiyor. Zenginin taziyesine girmesi yasak ama fakir birinin taziyesinde kol geziyor covid!

Hani bir hadis vardı. Sizden öncekilerin helak olmasının sebebi şuydu: Onlardan şöhretli ve zengin biri hırsızlık yapınca ona ceza vermiyorlardı. Ama fakir biri hırsızlık yapınca ona had uyguluyorlardı.

Şu an buna döndük. Belli bir kesim covid ile ilgili hangi yasağı çiğnerse çiğnesin ceza almıyor. Ama parkta yan yana oturan zavallı adam ceza alıyor. Dünya basını bunu aşıladı tüm milletlere.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 13.09.20, 19:11
 
Üyelik tarihi: 15.07.20
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 354
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 14.09.20, 01:43
 
Üyelik tarihi: 15.05.20
Bulunduğu yer: Ic anadolu
Mesajlar: 156
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bugun bir arkadasimin esi vefat etti, kendisi koma halinde yogun bakimda. Tedbirsiz insanciklar yuzunden bu salgin cok uzar
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 15.09.20, 13:59
Acemi
 
Üyelik tarihi: 05.03.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Uzmanlara corona soruları...

24 saat palavra anlatmak kolay, buyursunlar bu sorulara bilimsel cevaplar versinler, verebiliyorlarsa...

Neden korona hastalarının hepsi hastanede öldü, hiçbir tanesi evde ölmedi?

Neden Coronanın tek gerçek bir videosu yok?

Neden ölen korona hastalarına ısrarla otopsi yapılmıyor?
Maskenin çok sayıda zararını anlatan makaleler varken, neden virüsten koruduğuna dair tek bir bilimsel kanıt yok ve ısrarla neden dayatılıyor?

Neden bir hasta taşıyıcı olurken ve hiçbir şey hissetmezken diğeri ölüyor, tarihte böyle bir hastalık da, virüs de hiç görülmedi, neden?

Neden abd de en çok zenciler öldü?

Neden gemi yolculuğu yapmadan önce 14 gün karantinada kalan ve testleri negatif çıkan gemi mürettebatı 35 gün denizde kalıp dönünce testleri pozitif çıktı?

Neden hacıları 14 gün yurtta karantinaya aldınız? Neden test yapıp "Sende bir şey yok.." diyerek bırakmadınız? Yoksa testiniz bir halta yaramıyor m? Ya da show mu yaptınız?

Para her türlü mikrobu taşıdığı halde ve para gün içinde birçok kez el değiştirmesine rağmen, neden 6 aydır tüm ülke korona olmadı? Hani korona tüm yüzeylerden bulaşıyordu?!!

6 aydır bu ülkedeki herkese bulaşmadı, oysa bir kaç ay içinde Çin'den tüm dünyaya yayıldığını iddia ediyorsunuz,
Ve neden Çin'den tüm dünyaya yayılan virüs, Çin'in her tarafına yayılmadı, hatta Çin uzun zaman önce normale döndü?

Çeliğin üzerinde dahi 72 saat "yaşadığını"! iddia ettiğiniz virüsü yok etmeyi Çin başardı mı? Başarsalar dahi başka ülkelere gidenler, başka ülkelerden gelenlerle nasıl tekrar bulaşma olmuyor?
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 17.10.20, 05:59
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 07.06.16
Bulunduğu yer: Tr
Mesajlar: 612
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Snipper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Covid gün geçtikçe tanrı muamelesi görüyor.

Belli kesimin korkması, dikkat etmesi, dikkate alması, onu görünce saygı göstermek amacıyla tesettüre girmesi; yani maske takması gerekiyor.

Birilerine dayatılan, birilerine dayatılmayan tanrı!

Zayıf ve mağdurlara hastalık tanrısı olarak sunuluyor ve gösteriliyor. Güçlü ve zenginlere ise zayıf bir tanrı olarak gösteriliyor.

Oturduğu lüks evinden milyonlarca kazanan adamlar ve kadınlar, sokaktan çöpten topladıkları ile geçinmeye çalışanlara evde oturun diye alaycı gözlerle bakıyor.

Covid var. Varlığından şüphe yok ama şu an silah ve tehdit unsuru olarak dünyayı dolaşıyor.

Tedbir, korku ve paniğe dönüştürülüyor. Paranın olduğu yerde minik covid, paranın olmadığı yerde canavar covid oluveriyor.

Eminim dünya basını bir hafta covid haberlerini sunmasa, insanlar rahat bir nefes alır. Ama şu an psikolojik bir silaha dönüştürülmüş ve adam seçerek, sokak seçerek insanlara bulaşıyor.

Bir lokantada birbirini tanımayan iki yüz kişi maskesiz bir şekilde sırt sırta, yüz yüze, aynı çatının altında saatlerce oturuyor. Yaş sınırlaması yok! Ama lokantadan bir adım dışarı attığı gibi maske takmak zorunda. Garip bir hal! Okullar açılmasın diye devleti tehdit edenler, çocuklarıyla her yere gidiyor, giriyor.

Çarşıda ağzında sigara ile dolaşırsan sıkıntı yok. İstersen sigaran yanmıyor olsun. Ama sigara içmeyip maskesiz dolaşırsan insanlar tepki gösterir hatta döver oldu. Korku ve panik havası...

Covid ile yaşamayı öğrenmeliyiz. Ama kimsenin bunu tehdit ve silah olarak kullanma ve kitleleri cezalandırma hakkı yok!

Zenginin ve şöhretlinin açık hava veya kapalı salon düğün davetiyesine covid gelmiyor ama fakirin düğününe covid geliyor. Niye? Algı böyle. Zenginin cenaze namazına gelmiyor ama fakirin cenazesini iple çekiyor. Zenginin taziyesine girmesi yasak ama fakir birinin taziyesinde kol geziyor covid!

Hani bir hadis vardı. Sizden öncekilerin helak olmasının sebebi şuydu: Onlardan şöhretli ve zengin biri hırsızlık yapınca ona ceza vermiyorlardı. Ama fakir biri hırsızlık yapınca ona had uyguluyorlardı.

Şu an buna döndük. Belli bir kesim covid ile ilgili hangi yasağı çiğnerse çiğnesin ceza almıyor. Ama parkta yan yana oturan zavallı adam ceza alıyor. Dünya basını bunu aşıladı tüm milletlere.


Çok isabetli bir çok söze değinmişsiniz.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 17.10.20, 06:05
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 07.06.16
Bulunduğu yer: Tr
Mesajlar: 612
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Yet80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kesinlikle katılıyorum.

Sosyal mesafe ile de dikkat ettiniz mi namaz kılan cemaatin tadı yok olduğu kadar saflar sık değil şeytanlar daha fazla cirit atsın diye değildir herhalde 🤔
Aman sosyal mesafeye dikkat ediniz kimse toplu olarak bir araya gelip bu konularda konuşulmasın diye olacak değil ya milletin sıhhati düşünülüyordur herhalde çok fazla düşünmüşler sonunda dinî sorumlulukları unutturmak adına da atılmış İslâmî saldırı var olacak değil ya öyle ya halkın sıhhati düşünülüyor demek ki

Vay be ne çok düşünüyorlar gavurlar müslümanların sağlığını hayret verici 🤔🤔 kızmakkızmakkızmak

---------- Post added 17.10.20 at 05:08 ----------

Alıntı:
Codex66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bugun bir arkadasimin esi vefat etti, kendisi koma halinde yogun bakimda. Tedbirsiz insanciklar yuzunden bu salgin cok uzar
Virüs yüzünden mi vefat etti yo ise vadesi yettiği için o bir sebeb mi sadece.!.?


İnsanın vade vakti geldiğinde oturduğu yerde de gider kardeşim.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Gözenek Sıklaştırıcı Maske Och Saç ve Cilt Bakımı 3 24.05.21 20:07
Sakinleştiri Maske Havasokulu Saç ve Cilt Bakımı 2 24.05.21 20:05
Sivilce Karşıtı Maske Havasokulu Saç ve Cilt Bakımı 0 03.11.17 20:54
Yüz Gerdiren Maske Havasokulu Saç ve Cilt Bakımı 0 03.11.17 20:47


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147