Yecuc-Mecüc ile Cablısa ve Cablıka - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Derin Konular & Beyin Fırtınası

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 08.08.20, 22:48
 
Üyelik tarihi: 11.06.19
Bulunduğu yer: kabir
Mesajlar: 269
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Yecuc-Mecüc ile Cablısa ve Cablıka

Geçmişte ve günümüzde birçok müfessir, tarihçi ve akademisyenler de dahil olmak üzere, semavi bildirimlerde konu edilen “Ye’cüc ve Me’cüc” olayını malesef tam olarak anlayamamıştır. Konuyu dert ediniyor olmamın sebebi şu, özellikle kendini inançlı ve dindar olarak lanse etmeye çalışan büyük bir kitle vardır ve birçok konuda delilleri sadece yazılı metinlerde arayıp bulma çabasındayken teknolojik gelişimleri takip etmekten acze düşmüştür. Bunu fırsata dönüştüren deccalist sistem teknolojik imkanlarla halkın gözünü boyamış ilerlemelerine set çekmiştir. O yüzden bende semavi bildirimlerdeki anlatımları, teknolojik materyalleri seferber ederek yaptığım araştırmalar neticesinde aslında aynı şeye işaret ettiğini tıpatıp uyuştuğunu aynı dili konuştuğunu keşfettim. Bu net bilgileri herkesin anlayabileceği bir tarzda, kısa ve öz ifadelerle metne bökmeye çalışıp sizinle paylaşıyorum.

Öncelikle bilinmelidir ki, “Ye’cüc ve Me’cüc” toprağın altına hapis edilmedi...sadece gökkubbe seddinin yani duvarın diğer tarafına sürülerek üzerlerine bir set çekildi...kıyamete yakın bir zamanda bu setti aşıp dünyayı istila edecekler.

“ HELAK ettiğimiz bir ülke halkının DÖNMELERİ imkânsızdır.” Enbiya /95 “Helak olanlar” dönemez evet... fakat “Ye’cüc ve Me’cüc” helak olmamıştır. Settin diğer tarafında yaşıyor ve çoğalıyorlar. “Nihayet Ye'cûc ile Me'cûc duvar açılıp, her yüksekçe tepeden hızlıca indiklerinde” Enbiya /96

Dünyanın küre olması düşüncesi bu ayet ile bilimsel olarakta çatışmaktadır. “Ye’cüc ve Me’cüc” tüm dünyaya yayılacağı ve sayıca çok kalabalık, dağları taşları doldurup tüm denizleri içip bitireceğinden bahsedilir. Fakat mevcut bilimin ortaya koyduğu bilgilere göre "dünyanın çapı ve sınırları bellidir" bu nasıl olabilir..? bu kalabalık kavimleri dünyanın herhangi bir yerine sığdırmanın imkanı yoktur. Semavi kaynaklar incelendiğinde "Yecuc-Mecüc ile Cablısa ve Cablıka" Kavimlerinin olması gereken yer, dünya değil gökkubbenin (duvarın) diğer tarafıdır. Dolayısı ile dünyanın küre ve kendi ekseninde dönüyor olduğu fikri, sadece iddialardan ibarettir...Günümüz gelişen teknolojik imkanlar tüm bu iddiaları bir bir çürütmüş durumdadır. Ancak toplum hala seytani aklın öne sürdüğü bilimcilik dininden vaz geçme niyetinde değil..

Ve gerçek vaad yaklaştığında, bakarsın ki kâfirlerin GÖZLERİ dehşetle yerinden fırlayarak: "Vay bize! Gerçekten biz bundan gafil idik. Hayır, biz zulmetmişiz meğer" (diyecekler).” Enbiya/ 97
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 08.08.20, 22:59
Acemi
 
Üyelik tarihi: 15.05.18
Bulunduğu yer: kocaeli
Mesajlar: 6
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Nasıl bir mahluklar acaba Yüzüklerin efendisinde ki orklar gibimidir acaba
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 08.08.20, 23:00
 
Üyelik tarihi: 11.06.19
Bulunduğu yer: kabir
Mesajlar: 269
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Tam olarak bilemiyoruz ama insan suretine cok benzer olmalı..burada önemli bir ayrıntıya da değinmek lazim şöyle ki..yecuc mecuc Adem soyundandır.. ancak ifade etmesi zor ama yani faklı bir cinsel ilişki sonucu oluşmuş bir ırktır.. bu ırkın dünyada çıkardıkları fitneyi zulkarneyn..seddin diğer tarafına hapsederek sonlandirdi
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 08.08.20, 23:00
Acemi
 
Üyelik tarihi: 15.05.18
Bulunduğu yer: kocaeli
Mesajlar: 6
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Dünya nüfusundan hızlı ürüyor tuzlu suyu da içebildiklerine göre acayip bir kavim
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 08.08.20, 23:01
Acemi
 
Üyelik tarihi: 26.01.19
Bulunduğu yer: Malkara
Mesajlar: 2
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Adamlar hakikatleri çarpıtarak film yapıyor hasılat rekoru kırıyor. Yüzüklerin efendisinde Ye'cüc ve Me'cüc kavimleri anlatılıyor. Avatar filminde ise Cablıka ve cablisa kavimleri. Ama Mahiyetleri şöyle Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et Taberi’ Tarihinden. Bu kitabın orjinali Topkapi Saray Kütüphanesinde mevcut. Sultan Abdülhamid Han'in Yıldız Sarayından getirilmiştir. Ahmet Paşa tercüme ettirmiştir. Orjinal tercümesinden gerçek kopyalarına ulaşmak için sağlam yayın evinin baskısı olması lazım.

Yahudiler, Hz. Muhammed'i gerçek pey*gamber olup olmadığını anlamak için ona Tevrat'tan çıkarmış oldukları 28 soruyu yöneltmişlerdir. Şayet, bu sorulara doğru cevap almamış olsalardı. Peygamberliğine inanmaz, onu bir büyücü olarak görürlerdi. İşte bu, 28 sorudan 7.si, Kafdağı ile ilgilidir. Onu olduğu gibi aktaralım (Tarih-i Taberi, Cilt: 1, Sayfa: 38):

Kafdağı nerededir, nicedir ve niçin yaratılmıştır?

"Kâf Dağı'nın mâhiyeti bellidir. Bilakis Kâf Dağı, Sâd Dağı ve Ayn Dağları vardır ki, onlar bütün yeryüzünü çeviren dağlardır. Her yer (arz) parçasının etrafında oranın duvarı gibi duran dağlarla çevrili. Kâf Dağı da bu yerin mıhıdır. Eğer Kafdağı olmasaydı. Yer deprenmekten hali olmazdı. Ve halaik yeryüzünde rahat bulmazdı."

(Yani her bir arz katının dağlarla çevrili olduğu anlaşılıyor.)

"Cablısa ve Cablika şehirleri nerededir?.. Ve onda olan mahlukatın sıfatı nedir ve hangi dini tutarlar ve yedikleri nedir?.. Ve kendilerinin halleri ve dirlikleri nasıldır?.."

Hz. Muhammed dedi ki: "Cablika ve Cab*lısa iki şehristandır. Biri Meşrik'te ve biri Mağrip'tedir. Meşrik'te olan şehre Cablika der*ler ve Mağrip'te olan şehre Cablısa derler. Yeşil zümrütten yaratılmıştır. Ve ikisi de Kafdağı'na ulaşmıştır. Her şehrin eni ve uzunluğu 2 bin fersenktir (on milyon metredir)." Bu cevabı Resulullah söyleyince, Yahudilerin bilginleri, Ebu Cehl ve Velid hazır oturmuşlardır. Önle*rine Tevrat koyup Resulullah'ın sözü ile karşı*laştırdılar ki, onların sözüne uygun mu söylüyor, yoksa muhalif mi görüyorlardı?

Hz. Ali, Meclis'te hazır idi. Dedi ki: "Ya Resulullah bu dediğiniz şeyler şu bizim bulunduğumuz cihan içinde midir?"

Hz. Resu*lullah dedi ki: "O şehirler karanlık içindedir. Kafdağı'na ulaşıktır." Hz. Ali dedi ki: "Her şehirde ne kadar halk vardır?.."

Resulullah: "Her şehrin kalesinin bin derbendi vardır. Her derbendi gece biner kişi bekler. Ve o bin kişi bir yıl içinde, yıl tamam oluncaya kadar sıra gelmez" dedi.

Hz. Ali dedi: "Ya Resulullah, bu kaleyi niçin beklerler?"

Hz. Resulullah buyurdu: " Onun için beklerler ki, o tarafta çok halk vardır. Onlarla bu Cablısa ve Cablıka halkı arasında düşmanlık vardır. Gece ve gündüz bir*biri ile cenkleri eksik değildir. Nöbet tuttukları*nın sebebi budur."

Sonra Hz. Ali: "Ya Resulullah" dedi. "Bu Cablısa ve Cablıka halkı
Ademoğullarından mıdır?"

Resulullah buyur*du: " Onlar bizim arzımız (yer) da adam olduğunu bilmezler."

Hz. Ali: "Şeytan onlara yol bulmaz mı?" dedi.

Resulullah buyurdu: ' Onlar şeytanı bilmezler.'

Hz. Ali: "Ya Resulullah, ay, güneş ve yıldız*lar onların üstlerine doğmaz mı?" dedi.

Resulullah: "Onların Hak Tealanın ay ve güneş ve yıldızları yarattığını da bilmezler."

Hz. Ali: "Bu cihanı nasıl görürler?" dedi.

Resulullah buyurdu: "Onların aydınlığı Kaf dağı'nın şulesindedir. Onların taşları ve duvarları nur gibi şule verir."

Hz. Ali: "Ya Resulullah" dedi. "Onlar ne yerler ve ne içerler?"

Resulullah buyurdu: "Hiç nesne yiyip içmezler."

Hz. Ali dedi: "Ne giyerler?"

Resulullah buyurdu: "Onların bedeni don istemez."

Hz. Ali: "Feriştehler midir?" (Melek)

Peygamberimiz:."Ferişteh değildirler. Amma taatları Ferişteh gibidir" buyurdu.

Hz. Ali: "Onlardan zürriyet gelir mi?" dedi.

Resulullah: " Onların cümlesi erkek*lerdir. Aralarında dişi yoktur."

Hz. Ali: "Onla*rın dini ne dinidir, onlar cennetlik midir? Yoksa cehennemlik midir?.."

Hz. Resulullah buyurdu: "Onlar cennet ehlidir, İslam dini üze*rindedirler. Mi'raç gecesi Cebrail aleyhisselam beni o tarafa iletti. Ben onlara islamı arz ettim. Müslüman oldular. Allah Teala'ya ve bana iman ettiler. Ben onlardan birisine islamın şartlarını öğrettim, o kişiyi onların üzerine halife diktim. Ondan sonra Cebrail Aleyhisselam beni Faris ve Fid'i tarafına ve Ye'cüc ve Me'cüc iklimine ve Münsel ve Bakil ve Naris kavmine iletti. Onlara islamı arz ettim. Kabul etmediler. Cümlesi kâfirdirler."

Ye'cüc Me'cüc kısası zaten Kef süresinde anlatılır. Oradan detaylı bakabilirsiniz. Zulkarneyn a.s. Onların bizim arzımıza gelmesini engellemiş.

Ondan sonra Hz. Ali: "Ya Resu*lullah, bizim hakkımızda onlara hiç kimse vara*bilir mi?" dedi.

Resulullah buyurdu: "Yok onlara varmaya hiç kimsenin takati yetişmez. Zira dört ay karanlıkta gidilir. Amma Ad kaviminden üç kişi Hz. Hud Peygambere iman getirmişlerdir. Onlar Ad'dan kaçtılar. O şehristana (Cablıka ve Cablısa) yerleştiler."
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 08.08.20, 23:02
Acemi
 
Üyelik tarihi: 29.11.18
Bulunduğu yer: konya
Mesajlar: 4
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Yapay zeka gerçekmi yoksa "cin"tayfasinin robot siluetnin içine girmiş olmasımidir..Bu çözülürse yecuc mecuc te çözülebilir..
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 08.08.20, 23:03
Acemi
 
Üyelik tarihi: 28.02.18
Bulunduğu yer: Bilecik
Mesajlar: 10
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu tespitler çok doğru. Tefsir bilimi ile uğraşanlar nakilden öteye gidemiyor yeni şeyler katamıyor. Mevut durumu okuyamıyorlar. Ve ayetlerin sadece sosyolojik veya psikolojik yönlerine fokus oluyorlar. Çünkü tefsirler genelde tek bir kişi tarafından yazılıyor oada kişinin kişisel özelliklerine göre şekilleniyor.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 08.08.20, 23:04
 
Üyelik tarihi: 11.06.19
Bulunduğu yer: kabir
Mesajlar: 269
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Vurgulamak istediğim şey buydu teşekkürler..
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 08.08.20, 23:06
Acemi
 
Üyelik tarihi: 03.09.16
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 5
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Dönüp dolaşıp hayalinizdeki antartika duvarına getirmek hayal ürününün zirvesi, insanlar olmuş ecüş mecüş, kadın cinayetleri ,tecavüzler, gaspcılar, onu geç o dediğinizden daha kötüsü var yavru köpeğe tecavüz edip öldüren şerefsizler, 7 yaşında kız evlenir diyenleri duyduk , bu dedikleriniz dediklerimin yanında yalnız hikayedir ,
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 08.08.20, 23:06
 
Üyelik tarihi: 11.06.19
Bulunduğu yer: kabir
Mesajlar: 269
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bizim hayallerimiz, sizin köpek tecavüzcülerinin ruh hallerinin nasıl olduğunu araştırıp anlamaya çalışma hayallerinizden çok daha ötede, siz bu paranoyaları düşüne durun belki çözüm bulur fantezilerinizi geliştirirsiniz...Yav kardeşim piyasa ibnelerle tecavüzcülerle sokak sapıkları ile dolu diye elimize kamera alıp ifşası adına röntgencilik mi yapalım..bu bizim işimiz değil siz varken...biz kendi işimizi siz kendi işinizi yapın...biz sizden de o sapıklardan da beriyiz
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
cablika, cablisa, mecuc, yecuc


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yecüc Mecüc / Gog-Magog Logos Derin Konular & Beyin Fırtınası 15 06.03.24 23:58
Yecuc mecüc çinliler mi? Zorfedai Kadim Bilgelik 10 31.05.23 10:51
Yecüc ve Mecüc kardeşler Skoda Derin Konular & Beyin Fırtınası 0 30.05.21 00:42
Yecüc Mecüc saldırısı ve Manyetik Kirlilik Mube Derin Konular & Beyin Fırtınası 2 26.11.19 13:21
Yecüc ve Mecüc olayı (Detaylı) HeartLess islam & islami Konular 12 04.11.17 22:15


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147