Sokaklar kaslı erkeklerle dolu! - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Derin Konular & Beyin Fırtınası

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 09.06.18, 00:57
Acemi
 
Üyelik tarihi: 08.05.16
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Sokaklar kaslı erkeklerle dolu!

Sokaklarımız üçgen vücutlu, kaslı gençlerle dolmaya başladı. Vücudun belli noktalarına yatırım yapılmış belli ki. Omuzlar geniş, göğüs çekilmiş, karın kasları baklava dilimli, kalçadan aşağısı leylek bacağı gibi bir şey...

Şimdiki gençler buna özenir oldu. Erkekler de göğüs açmayı marifet bildiler. Vücut hatlarını gösterir oldular. Atlet gitmeyip göğüs uçlarını göstermeyi büyük erkeklik saydılar.

Zaten din kadınlara gelmişti. Erkekler istediği gibi giyinebilirdi. Yanında tam teşekküllü tesettürlü kızın yanında atletsiz atletik vücutlu bir genç var. Belli ki kocası...

Bir kadın erkeklerin bakışlarını toplasa ne vaaz konuları çıkar değil mi? Ama bir erkek tayt giyerek gezse, iç çamaşırsız gezse, atletsiz gezse çok da önemli değil. Avtetini örtmüş ya bu yeter!

Sahi Nur Sûresi'nde geçen, "Mümin kadınlara söyle gözlerini kıssınlar," ayeti kime hitap ediyordu? Buradaki kadınların muhatabı kimdi? Kadınlar kimlerden gözlerini kıssınlar? Koyun, keçi değil herhalde! Erkeklere bakmaktan gözlerini kıssınlar!

Ama erkekler manken gibi giyinir oldu. Erkekler de bakılmaktan hoşlanır oldu. Çekici oldu. Yakışıklı oldu. Fettan oldu. Saçları bakımlı, yüzleri boyalı, giyimleri fiyakalı, elbiseler sıfır beden, gömleğin üstten üç düğmesi açık, göğüs boşluğu kılları alınmış, kalça kotun içine sıkışmış, avret yerleri ulu orta... Ama sorsan, erkeğin avret yeri diz ve göbek arası...

Doğru ya tesettür sadece kadınlara farzdı. Erkekler istedikleri gibi giyinebilirdi. Hem bir sürü delilleri vardı. Ama kadın; sesi avret, yüzü avret, ayakları avret, zaman fitne fesat zamanı, manto, pardesü olamaz, çarşaf giymeli, dışarı çıkmamalı, erkeklerle konuşmamalı, kapı çalarsa kapıya kim o diye seslenmemeli...

Din zaten kadınlara gelmişti. Erkekler sokakta hunharca kahkaha atabilir. Kadın tebessüm etse adı çıkar değil mi?

Fitnes fitne mi oldu? Erkek olmak ne hoş be! Tesettür yok! Ama namaz kılsan aferin alırsın! Dar kot pantolon ile camiye gelsen yadırgayanın olmaz. Ama dar kot pantolon giyen bir kız gelsin camiye, Allah kurtarsın! Kısa şort, koltuk altları açıkta bir tişört ile oruç tutan erkek, zamanın Müslüman delikanlısı ama yarım etekli kızı ne oruç ne beş vakit namaz ne sair ibadetler kurtarır. Çünkü din kadınlara gelmişti değil mi? Tesettür sadece kadınlara gelmişti değil mi?

Genç erkek çocuklar allanıp pullansa bir sürü maşallah toplar! Kızlar sana deli oluyor, deli olacaklar derler... Ama kızın pardesüsü biraz dar olsa "yetişin ümmeti Muhammed'in kızlarına bakın hele! Ne hale geldik! Ahir zaman!" nutukları dinleriz...

Ah şu din ah! Sadece kadınlara gelen din!

Kadın ilmilahi yazmayı bırakalım artık! Erkek ilmihali yazsaydık buna gerek kalmayacaktı!

Kadınlar, sesiniz avrettir, sesiniz çıkmasın! Çünkü din size geldi e mi! Erkeklere her şey mubah! İstediği kızla konuşabilir!
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 15.06.18, 20:21
Acemi
 
Üyelik tarihi: 08.05.16
Mesajlar: 2
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah c.c hayatımızı,işimizi,,yolumuzu, niyetimizi, akıbetimizi hayırlı kılsın
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 15.06.18, 23:35
Acemi
 
Üyelik tarihi: 09.05.16
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Geçenlerde nevresim takımı almak için eşimle çarşıya gittik. Yolda gördüğüm manzaralar bana bu yazıyı yazdırdı.

Artık caddeler, kimliğini kaybetmiş, taklit ve özenti hastalığına müptela, beden çeperini kalınlaştırmış, ruhu meflûç erkeklerle dolu… Kulağında rengârenk küpelerle kaş aldırmada kadınlarla yarışan ve açık ara birinci olan bu delikanlılar uzaydan gelmiş olamaz. Giydikleri sarı, yeşil, pembe, kırmızı pantolon ve tişörtlerle düzene meydan okuduğunu iddia eden, bütün vücudunu saran tayttan farksız dar kotlarla bale yapan baletlere benzeyen bu erkekler maalesef evlerimize kadar girdiler. Görene altına yapmış izlenimi veren düşük bel pantolonlarla paytak paytak yürüyen, vücudunun büyük bölümü dövmeli bu delikanlılar, giydikleriyle su-i misal olup gören gözleri harama alıştırıyorlar. Artık yadırgamıyor gözlerimiz… İlk gördüğümüzde verdiğimiz tepkiyi vermiyoruz. Bu absürt tablo zamanla normalleşiyor ve biz maalesef alışıyoruz.

Pekiyi bu tablo nasıl oluştu hiç düşündük mü? Acizane bazı tahminlerde bulunacağım. Bakalım siz de benim tahminlerime katılacak mısınız?

Mesela bu delikanlılar, hocalar sadece kadınların dini hayatıyla meşgul olduğu, erkekleri ihmal ettiği için üremiş olabilirler mi? Erkek hocalarımız büyük bir aşk ve şevkle, kadınlara mahsus özel hallerden tutun da tesettürüne, oturmasına, kalkmasına varıncaya kadar her hareketine fetva üretirken, hemcinslerini unuttukları için çoğalmış olabilirler mi bu gençler?

“Kadının tesettürü nasıl olmalı? İç kıyafet, dış kıyafet ayırımı var mı? Etek boyu ne olmalı? Çarşaf mı, pardesü mü, kap mı? Kaşlarını, bıyıklarını aldırabilir mi? Topuzun yüksekliği ne kadar olursa deve hörgücüne benzer? Kadın lazer epilasyon yaptırabilir mi? Ses tonu hangi yükseklikte olursa şehvete sebep olur? Hangi tonda konuşmalıdır? Kadın sokakta sakız çiğneyebilir mi? Dondurma yerse erkekler nasıl anlar? Kadının ayak bileği nasıl tahrik eder? Kadının gülümsemesi ne anlama gelir? Topuklu ayakkabıdan ses çıkarsa bu kadına kötü kadın diyebilir miyiz? Kadın erkeğinin neresinde yürümeli? Yanında yürürse edepsiz kadın olur mu? Eşi yatağa çağırınca gelmeyen kadın nasıl lanetlidir? Allah’tan sonra eşine secde etmeyen kadın insan mıdır? Kadın çalışabilir mi? İş yerinde nasıl durmalı? Bir kadın hangi mesleklerde çalışabilir? Sokakta yürürken bakışları nasıl olmalı? Eğilip doğrulmasında bir sakınca var mı? Kadın bisiklete binebilir mi? Kadın denize girebilir mi? Giydiği haşema hangi renk olmalı? Erkeğin kavvam olduğu bir evde kadının söz hakkı var mıdır? Ev işleri kadının asli görevi mi yoksa lutfen mi yapıyor? Kadın çocuğunu ne kadar emzirmeli? İki yıldan önce sütten kesse günahkâr olur mu? Doğumu erkek doktor yaptırabilir mi? Kadın gece saat kaçtan sonra dışarı çıkamaz? Eve kimleri alabilir? Kocasından izinsiz eve bir komşusunu alsa günahkâr olur mu? Kadın kaynanasına bakmasa günahkâr olur mu? Adetliyken cinsel ilişkiye zorlanan bir kadının günahı nedir? Nafile oruçta eşi orucunu bozdurabilir mi?” vs. vs... Kadınlara mahsus hallerle alâkalı çok fetva var da ben edeben yazmadım.

Peki bu fetvalar nasıl oluşmuş? Sorulmuş ki oluşmuş. Fetva hattında oturduğum için rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu soruları kadınlardan çok erkekler soruyor bize? Niye? Çünkü hep kadını düzeltme çabası içinde erkekler... Bir defa oturup düşünmüyorlar ki, acaba ben de de bir sıkıntı var mı? Ben düzelirsem kadın da düzelir mi? Hani ne kaybederim bi denesem... Neredeeee? Öyle bir önyargı ki, "kesin bütün problemler kadın bozuk olduğu için çıkıyor"

Dikkat ettiyseniz bu konuların hepsine dair fetva var. Sağ olsunlar, erkek hocalarımız zahmet edip yorulmuşlar. Tek tek araştırıp fetva vermişler. Ama lütfen şu konulara da bir el atsalar…

Erkeğin tesettürü nasıl olmalı? Giydiği pantolonun darlığı hangi seviyede olursa harama girer? Şort boyu kaç santim olmalı? Dizleri yırtık kotlar tesettüre uygun mudur? Erkek kaşlarını aldırabilir mi? Kulağına küpe takan erkek kadın hükmünde midir? Piercing nereye takılırsa haramdır? Burundaki Piercing ile kaştaki Piercing arasında fark var mıdır? Bir erkek vücuduna lazer epilasyon yaptırabilir mi? Saçlarını ne kadar uzatırsa kadına benzer? Sakalı moda diye uzatan bir delikanlı sünnet sevabı alabilir mi? Bir erkek eşiyle hangi ses tonunda konuşmalı? İş yerindeki bayan arkadaşlarına “hanımefendi”, eşine “şişşşt” diye hitap eden bir erkek günahkâr olur mu? İş yerindeki bayanlarla münasebeti nasıl olmalıdır? Ses tonu hangi tonda olursa harama sebep olur? Bir erkeğin yabancı bir kadınla konuşma kriteri var mıdır? Eşini akşama kadar rencide eden bir erkek, akşam yatağa çağırdığında gelmezse eşini dövme hakkına sahip midir? Bir erkek, çalışan eşi razı olmadığı halde eşinin maaşını yerse haram yemiş olur mu? Hem erkeğin, hem de kadının çalıştığı bir evde, eve gelince mutfağa koşan kadına yardım etmeyip televizyon izleyen bir erkek, karısını beceriksizlikle suçlayıp boşayabilir mi? Bir erkek, sırf erkek olduğu için kadınlarla istediği gibi konuşabilir mi? Erkek denize girebilir mi? Şort giyebilir mi? Hastalandığında, erkek doktor varken kadın doktora gidebilir mi? Sırf erkek olduğu için istediği saatte dışarı çıkıp, istediği gibi davranabilir mi? Eşi adetliyken ilişkiye zorlayabilir mi?

Acilen erkek tesettürünün konuşulması ve bu konuda bir ilmihalin çıkarılması lâzım. Artık bütün kadınlar kadın ilmihalini ezberlediler. Eksik olmasınlar erkek hocalarımız sayesinde, erkekler de kadın ilmihalini ezberledi. Dikkat edin vaaz konuları hep kadınlara hitap eder? Saliha bir kadın nasıl olunur? Eş nasıl razı edilir? Koca zulmüne nasıl sabredilir? Cennet gibi bir yuva için kadın nasıl fedakârlık yapmalıdır? Çocuklar nasıl terbiye edilir? Helal lokma çocuklarda nasıl mühimdir?

Bir Allah’ın kulu da demiyor ki, bu yuva iki kişiden oluşuyor. Bu kadın yuvası için bu kadar fedakârlıkta bulunacak ta, erkeğin eli armut mu toplayacak?
Meslekten dolayı “Aile içi iletişim seminerleri” yaparız. Orada kadınlara iletişim tüyoları verdiğimizde, kadınlar “Hocam bunları biz zaten yapıyoruz. Bunları bir de kocalarımıza anlatsanız da onlar da yapsa ya…” derler. Ya da “Kadın hakları” ile alakalı bir vaaz verdiğimizde “ Hocam biz haklarımızı zaten biliyoruz. Hakkımızı vermeyenlere anlatılsa ya bunlar!” derler. Acı bir tebessüm oturur yüzüme. Sadece susarım.

Demem o ki, kadının tesettürüyle uğraşıldığı kadar erkeğin gözleriyle uğraşılmadıkça, kadının itaati ile uğraşıldığı kadar erkeğin nezaketiyle uğraşılmadıkça bu tablo gün geçtikçe büyüyecektir. Allah ferasetli, basiretli hocaları çoğaltsın.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 15.06.18, 23:40
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 30.08.17
Bulunduğu yer: ...
Mesajlar: 1,238
Etiketlendiği Mesaj: 158 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Aklını, beynini geliştiremeyen nesil haliyle kaslarını, kollarını, bedenini... Daha bilmem neyini geliştiriyor kıymetli hocam. Allah hallerimizi hayra çevirsin. İşimiz zor.😔
__________________
Herkesin bir dönüm noktası vardır çünkü
Allah her kuluna yardım eder
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 15.06.18, 23:56
Acemi
 
Üyelik tarihi: 09.05.16
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Maalesef erkek gençlerimiz çok ihmal edildi
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 16.06.18, 00:15
Üye
 
Üyelik tarihi: 13.06.18
Bulunduğu yer: İSTANBUL
Mesajlar: 38
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Tebrik ederim gercekten harika bir yazi hocam. İlk kez erkek tesetturu uzerinden anlatan boyle bir yazi okudum.

Yillarca kadininin tesettturu anlatildi. Kadin cehenemlik, kadin nankor, kadin cahil, saci uzun akli kisa.... Oysaki erkekler ahlaki ve kiyafet anlaminda kadinlardan hicte geride degil. Ayetin bir kismini alip, digerini gormezden gelmek işlerine geliyor bazilarinin demek ki. Rabbim tum toplumu e insanligi islah eylesin insallah. Kaleminize saglik.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 16.06.18, 01:49
Acemi
 
Üyelik tarihi: 05.06.18
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 17
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ben de artik bol kumaş pantolon ve gömlek giyen erkek goremeyecegiz diye dusunuyordum kısa dar pantolon giyenlerden. Demek ki giyinmiş biri göremeyecegiz sokaklarda.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 20.06.18, 16:35
ela ela isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 09.05.16
Mesajlar: 43
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Erkekler de dini degerlerden uzak yasamaya ve moda furyasina kurban edildi .
Dilinize sağlık kaleminiz kılıçtan keskin olsun inşallah
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 20.06.18, 16:58
Acemi
 
Üyelik tarihi: 09.05.16
Mesajlar: 1
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun hocam. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz🤲
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 22.06.18, 09:55
Üye
 
Üyelik tarihi: 12.05.16
Mesajlar: 37
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Diyanet her hafta benzer konuları anlatmasın. Can alıcı konulara değinsin. Olaki hayrlı nesillere dönüşüm olur. Ülkemiz üzerinden Afetler bertaraf olur.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Eşimi başka erkeklerle yakaladım Ertin Sorularınız 4 16.09.21 09:33
HAGALAZ- Dolu Runesi Sezen Parapsikoloji & Spiritüalizm 1 12.07.18 10:41
Sır dolu dua - ism-i azam duası bitter Dualar & Dua Kardeşliği 8 12.04.18 13:34
Rüyada Dolu Havasokulu D Harfi Rüya Tabirleri 0 29.09.17 18:24
Rüyada Dolu şeyler Havasokulu D Harfi Rüya Tabirleri 0 29.09.17 18:23


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147