Deccal ve deccal hakkında - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Derin Konular & Beyin Fırtınası

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 27.03.17, 01:15
Manevi
 
Üyelik tarihi: 31.05.15
Mesajlar: 2,200
Etiketlendiği Mesaj: 84 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Deccal ve deccal hakkında

Deccal ortaya çıkıp peygamberlik iddia edecektir.Ardından da Allah olduğu iddiasında bulunacaktır.Ve insanlara şöyle diyecektir:
"Ben sizin rabbiniz değil miyim?"
Deccal'ın bu iddiası esnasında insanlar için olağanüstü sayılan mucize kabilinden olaylar olacaktır.Esasında bunlar Allah Teala'nın kullarını imtihan etmek için izin verdiği şeylerdir.Bu olaylar sayesinde mü'minin imanı ,kafirin ise küfrü artacaktır.Deccal'a uyan kimseler helak olacaklardır.

Deccal'ın fitnelerinden biri şudur:O,ölüleri diriltecektir.Ancak bu Allah'ın takdiri dahilinde olacaktır.Deccal genç birini çağırıp onu kılıcıyla iki parçaya bölecektir.Ardından ona kalkmasını emredecek ve o da sanki kendisine hiçbirşey olmamış gibi gülerek kalkacaktır.

Yine fitnelerinden bir diğeri de şöyledir: Deccal gökyüzüne emredecek ve gökyüzü de yağmur yağdıracaktır.Yeryüzüne emredecek,yeryüzü bitki verecektir.Hayvanlar eskisi gibi hatta eskisinden daha besili olacaklardır. Eskisi gibi süt vereceklerdir.

Ardından insanları kendisine kulluk etmeye davet edecektir.İnsanlar onun çağrısına cevap vereceklerdir.Bunun üzerine yeryüzü bir harabeye dönüşecektir.Öyle bir hal alacaktır ki,sanki onda ne bir ekin vardır ne de bir bitki .İnsanların ellerinde birşeyleri kalmayacaktır.Yeryüzü üzerinde hayat yokmuş gibi olacaktır.Mallar kaybolup gidecektir.

Deccal'ın fitnelerinden birisi de şöyledir.O,adamın birini çağırıp kendisine şöyle diyecektir:
"Eğer ben senin ölen anne ve babalarını getirirsem benim senin rabbin olduğuma tanıklık edecekmisin?"
Adam "evet!" diyecektir.
Bunun üzerine Deccal'ın şeytanlarından ikisi ,adamın annesinin ve babasının kılığında gelip şöyle derler:
"Oğlum ,ona tabi ol! O senin rabbindir."

Deccal'ın başka bir fitnesi de şudur: Deccalle ,beraberinde bir cennet bir de cehennem vardır.Ancak onun cehennemi cennet,cenneti de cehennemdir.

Kim ona tabi olursa ,onu cehenneme alacaktır.Yani o kimseyi cennet gözüken ,ancak aslında öyle olmayan nehre atacaktır.Kim de ona karşi isyan ederse ,onu da cennete alacaktır.Yani görünüşte cehennem olan, ama aslında öyle olmayan nehre atacaktır.Bütün bu fitneler sahih hadislerle sabittir.

Mel'un Deccal gerçeğini açıklamak için bu fitneleri içeren hadis-i şeriflerden bazılarını vereceğiz.

Ebu Said el-Hudri(r.a.)'den nakille şöyle anlatılır.Hz.Peygamber şöyle buyurdu:

"Deccal ortaya çıktığı zaman mü'minlerden biri ona doğru yönelir.Gittiği yerlerde Deccalin silahlı adamlarıyla karşılaşır.

Kendisine şöyle derler:
"Nereye gidiyorsun ?"

Mü'min:
"Ortaya çıkmış şu adama gidiyorum."
Bunun üzerine sorarlar:
"Yoksa sen rabbimize iman etmiyor musun ?"
Adam:
"Rabbimiz gizlenmez."
Bunun üzerine şöyle derler:
"Öldürün onu!"
Ancak bu sırada bir kısmı şöyle der:
"Rabbiniz size kendisi olmadan birini öldürmenizi yasaklamadı mı?"
Derken adamı alıp Deccal'e götürürler.Mü'min bakar ki bu ,Deccal'dir.Şöyle der:

"Ey insanlar!Bu,Hz.Peygamber'in bahsettiği Deccal'dir.
Bunun üzerine Deccal emreder ve adamın başı yarılır.Ardından şöyle der:
" Götürün onu ve kafasını yarın!" Adamın sırtına ve karnına vururlar ve canını yakarlar.
Deccal şöyle der:
"Bana iman etmiyor musun ?"
Adam:
"Sen, yalancı Mesih'sin."
Bunun üzerine emreder,adam ortadan ikiye testere ile biçilir.
Ardından Deccal iki parça arasında yürür ve şöyle der:
"Kalk!"
Bunun üzerine kalkıp doğrulur.
Deccal kendisine şöyle der:
"Bana iman ediyor musun?"
Adam:
"Seni sadece bir kere daha görmüş oldum ."
Ardından şöyle der:
"Ey,insanlar!O,benden sonra insanlardan hiçkimseye bir şey yapamayacaktır."

Deccal adamın ellerinden ve ayaklarından tutup onu atar.İnsanlar adamı cehenneme attığını zanneder,ancak Deccal adamı cennete atmıştır.

Hz.Peygamber şöyle buyuruyor:
"Bu ,Rabbinin katında şehitlik bakımından insanların en yücesidir."
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 05.04.17, 09:54
 
Üyelik tarihi: 28.11.16
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 2,341
Etiketlendiği Mesaj: 110 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu:

"Deccal, Medine geçitlerine girmesi kendisine haram kılınmış olarak çıkacak.

Derken (Medine civarındaki) bazı ekimsiz yerlere kadar gelir.

O gün insanların en hayırlısı olan -veya en hayırlılarından- bir kimse onun karşısına çıkar ve:
"Sen Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın bize haber verdiği Deccâl'sin!" der. Deccâl de (kendi adamlarına):

şunu öldürüp sonra da diriltsem ne dersiniz? Bu işte bir şüpheye düşer misiniz?" der. Oradakiler:
"Hayır!" derler.

Deccal onu öldürür ve sonra diriltir.

Diriltildiği zaman adam:
"Allah'a yemin olsun.

Senin hakkında hiçbir vakit bugünkünden daha basiretli olmamıştım!" der.

Deccal onu tekrar öldüreyim mi di(yerek öldürmek isteye)cek, fakat musallat edilmeyecek."

Buhari, Fiten 27, Fedailu'l-Medine9; Müslim, Fiten 112, (2938).
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 01.04.18, 13:44
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 22.01.18
Bulunduğu yer: Konya
Mesajlar: 363
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Euzu billahi min şerri fitneti deccal
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 17.07.18, 01:35
Jq Jq isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Mesajlar: 491
Etiketlendiği Mesaj: 13 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

2020'ye kadar İslamiyet'i bitirip, Buzul Çağı ile 3 yıl şiddetli kıtlık getirip, 2023'te Deccal'i getirmeyi planlıyorlar.

İslamiyet'i bitirmeye uğraşmak için Deccal'i beklemeyecekler, en geç 2020'de tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyorlar.

2019'da Sahte Mehdi çıkartma ihtimalleri çok yüksek, bu arada bu yaz yapay depremler ve meteor saldırıları ile bazı kutsal mekanları yıkmayı planlıyorlar, 2020, en çok kaos çıkartmayı hedefledikleri yıl, bunu Aksa'nın güvenlik görevlisi bile söyledi.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 16.09.22, 01:16
Acemi
 
Üyelik tarihi: 25.06.17
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 5
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu Husustaki Rivâyetler Çeşitlidir. En Genişi, Müslim’in Nüvvâs’dan, İbn-i Mâce, Hâkim ve İbn-i Huzeyme’nin Ebû Ümame’den, Hammad Oğlu Nuaym’ın İbn-i Mes’ûd’dan, Müslim ve Buhârî’nin Ebî Said’den Nâklettikleri Hadîstir.

Bu Hadîslerin Arasını Cem Ederek, Bir Çırpıda Diğer Rivâyetlerden de Bâzı İlâveler Yaparak Arz Edelim. Tevfik ve Hidâyet Allah’tan. Tevekkülümüz O’na!

Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Efendimiz Hutbe Okudu ve Hutbesinde Şöyle Buyurdu; Allahû Teâlâ Hazretleri, Âdem Aleyhisselâm’ın Zürriyetini, Yeryüzünde Yaratmış Olduğu Günden Bu Yana, Deccal’ın Fitnesinden Daha Büyük Şey Olmamıştır. Hiçbir Peygamber Göndermemiştir ki, Ümmetini Ondan Korkutmuş Olmasın. Ben, Peygamberlerin Sonuncusuyum, Siz de Ümmetlerin. O, Şüphesiz (Sizin) Aranızdan Çıkacaktır...”

Mübârek Seslerini Yavaşlattı, Sonra Yükseltti. Bunun Üzerine Biz, Deccal’ın Nehl Tâifesi Arasına Bulunduğunu Sandık, Oraya Koştuk, Yok. “Yok!” Dedi ve Devamla Buyurdular; Ben Varken O Gelmeyecektir. Ben Onu Sizden Men’ Ederim. Her Müslüman’dan Men’ Ederim. Benden Sonra Allah Vekîlimdir, Müslüman Olana Bir Şey Yapamayacaktır O! O, Hülle’den Şam ile Irak Arasında Bir Yoldan Çıkacaktır. Sağında ve Solunda Orduları Bulunacak, Yeryüzünü İfsâda Çalışacaktır. Önünde Yetmiş Bin İsfahan Yahudi’si Bulunacak, İçlerinde Tüylü Bir Adam da Durmadan, “Be Rev Be Rev (Yani İleri Yürü İleri Yürü)!” Diye Haykıracak.

Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimiz Hazretleri Şöyle Devam Ettiler; Ey Allah’ın Kulları! Ben Onu Size Öyle Bir Biçimde Anlatacağım ki, Bugüne Kadar Hiçbir Peygamber Bu Şekilde Anlatmamıştır! O, Peygamber Olduğunu İddia Edecek, Oysaki Benden Sonra Peygamber Gelmeyecektir. Rabb Olduğunu Söyleyecek, Oysaki Rabbinizi Ölmedikçe Göremeyeceksiniz Yani Ancak Âhirette Göreceksiniz Rabbinizi... O Şaşıdır, Rabbiniz Şaşı Değildir. Onun İki Gözü Arasında KÂFİR Yazılıdır. Okumak Bilen de Bilmeyen de Rahatlıkla Bunu Okuyacak...

Nitekim Diğer Rivâyetlerde Bu Kelime Hece Harfleriyle “K F R” Şeklinde Vârid Olmuştur.

...Onun Fitnelerinden Biri de, Yanında Cennet ve Cehennemin Bulunuşu Olacaktır. Onun Cenneti Cehennem, Cehennemi ise Cennettir. Herkim Onun Cehennemiyle Karşı Karşıya Kalırsa, Kehf Sûresinin Başlarını Okusun. O Cehennem Ona Soğuk ve Selâmet Bir Hâle Dönüşür. Tıpkı, İbrahim Aleyhisselâm Hakkında Olduğu Gibi... Onun Daha Birçok Şöyle ve Şöyle Fitneleri Olacaktır ki; Beraberinde el-Yese’ Aleyhisselâm Bulunacak Durmadan İnsanları Ona Karşı Uyarmaya Çalışacak ve Şöyle Diyecek, “Bu, Yalancı Mesih’tir! Ondan Sakının. Allah Ona Lânet Etsin!” Allah Ona (el-Yese’ Aleyhisselâm’a) Öyle Sürat Verecek ki, Deccal Ona Yetişemeyecek...

Diğer Rivâyet de Şöyledir ki; Onun Önünden İki Adam Gelecek. Girdikleri Her Ülke Halkını Deccal’a Karşı Uyaracaklar Onların Ardından Deccal Arkadaşlarıyla Gelecek Hülâsa Deccal, Mekke ile Medîne Hariç, Bütün Ülkeleri Dolaşacak Ama Mekke ve Medîne’ye Giremeyecek...

Hazreti Âişe Vâlidemizden Nâkledilen Bir Hadîste Şöyle Vârid Olmuştur; Deccal Her Yeri Dolaştıktan Sonra Medîne Yakınlarına Gelecek. Medîne’nin Yedi Kapısı Bulunacak. Her Kapının Üzerinde İki Melek Bulunacak. Deccal’ı Oraya Girmekten Men’ Edecekler. Sonra Allahû Teâlâ Hazretleri Medîne’nin Kötülerini Oradan Çıkaracak. Onun Gelmekte Olduğunu Duyduklarında Mü’minlerden Bir Adam İleriye Atılacak, “İlle de Deccal’ı Göreceğim! Bakalım O, Rasülullah Aleyhisselâm’ın Bizlere Anlattığı Gibi midir?” Diyecek.

Deccal’ın Adamları Onu Deccal’ın Yanına Sokmak İstemeyecekler Fakât Adam Isrâr Edince, Deccal’dan Müsaade Almak İsteyecekler. Deccal, “Bırakın Gelsin.” Dedikten Sonra Adama, Onun Yanına Girmesi İçin Müsaade Edecekler. Adam Onu Görünce, Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Efendimizin Târif Ettiği Şekilde Bulduğu İçin Tanıyacak ve “Ey İnsanlar! İşte Rasülullah Aleyhisselâm’ın Anlattığı Deccal!” Diye Haykıracak.

Bunun Üzerine Deccal, Onu Türlü İşkencelere Tâbi Tutacak Fakât Adam Îmânında Isrâr Edecek. Deccal Ne Yaparsa Yapsın, O, Îmânından En Ufak Bir Fedâkârlıkta Bulunmayacak ve Her Defasında, “Şimdi Deccal Olduğunu Daha İyi Anladım!” Diyecek.

Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Efendimiz Şöyle Buyurdu; İşte Bu Adam, Derece Bakımından Bana En Yakın Olan, Şehâdet Bakımından Allah Nezdinde En Yüksek Dereceyi İhraz Eden Kişidir!

Tembih: Bu İşâret Olunan Adam Hızır Aleyhisselâm’dır. Nitekim Bu, Bâzı Sahîh Hadîslerde Beyân Edilmiştir. İbn-i Hibban’ın Kitabü’t-Tevhîd Adlı Eserinde Deccal’dan Bahsederken, Nâklettiği Şu Hadîs-i Şerif Buna İşâret Etmektedir: Beni Görenlerden veyâ Duyanlardan Bâzıları, Belki Onu İdrâk Edeceklerdir.

“Bâzıları” Sözünden Murâd, Hızır Aleyhisselâm’dır. Bunu Birkaç Yönden İspatlayabiliriz:

1. Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Efendimizi Görenlerden, Hızır ile Îsâ Aleyhisselâm’dan Başka Hiç Kimse Kalmamıştır Lâkin Bu Adam, Îsâ Aleyhisselâm Değildir. Çünkü O, Deccal’ı Öldürecektir. Hâlbuki Bu Adamı Deccal Öldürecek.

2. Ed-Dârekutnî el-İrfad’da İbn-i Abbâs Hazretlerinden Rivâyet Etmiştir; Deccal’ı Yalanlamak İçin Hızır Aleyhisselâm’ın Ömrü Uzatılacaktır.

Sahîh-i Müslim’de Bu Adamın Hızır Aleyhisselâm Olduğu Anlatılmaktadır. El-Hâfız İbn-i Hâcer Fethu’l-Bâri’de, Bu Adamın Hızır Aleyhisselâm Olduğunu Yazmıştır ve Biraz Evvel Serdettiğimiz, “Beni Gören veyâ Duyanlardan Bâzıları Belki Ona Erişecektir!” Hadîsini Buna Delil Göstermiştir.

Bu Rivâyetlerden Anlıyoruz ki, Deccal’ın Öldüreceği Adam, Hızır Aleyhisselâm’dır. Çünkü O, Peygamber Aleyhisselâm’ı Gören Sahâbîlerden Olup, Sırf Deccal’ı Yalanlamak İçin Ömrü Uzatılmıştır.

3. Bâzı Rivâyetlerde Deccal’ın Öldüreceği Adamın, “Ey Nass! Rasülullah Aleyhisselâm’ın Bize Anlattığı Deccal Budur!” Sözü Geçmektedir. Bundan da Anlaşılıyor ki, Allah Rasülu Ona Vâsıtasız Konuşmuştur. Bu da Olsa-Olsa Ancak Hızır Aleyhisselâm Olabilir.

Çünkü Yukarıda da Belirttiğimiz Gibi Îsâ Aleyhisselâm ile Ondan Başka, Peygamberlerden Sonra Kimse Kalmamıştır.

Bâzılarına Göre Eshâb-ı Kehf’tendir. Çünkü Onların, Mehdî Aleyhisselâm’ın Eshâbından Olacağına Dâir Yukarıda Bir Rivâyet Geçmiştir Fakât Bu Görüş Zayıftır.

O Gün Medîne Üç Defa Sarsılacak ve Kadın-Erkek Münâfıklardan Kim Varsa Hepsi Deccal’a Çıkacak. Böylece Medîne Fırçalanıp da Pasından Tamamen Arınan Bir Demir Gibi Kirlerden Temizlenip Arınacak. O Güne de Halâs, Yani Kurtuluş Günü Denilecek.

Onun Orada Beklediği Müddetin Sonunda Kadınlar Yanına Üşüşecekler. Bu Yüzden Adam; Evindeki Annesini, Kızını, Kız Kardeşini ve Halasını, Dışarıya (Deccal’a) Çıkmalarından Korktuğu İçin Sımsıkı Bağlayacak.

Diğer Bir Rivâyette Şöyle Geçer; Halâs Günü Dediler ki, Halâs Günü Nedir? Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimiz Cevap Buyurdular; Deccal Gelecek. Uhud’a Çıkıp Medîne’ye Bakacak ve Arkadaşlarına, “Şu Beyaz Köşkü Görüyor musunuz? İşte O, Ahmed’in Mescîdidir!” Diyecek.

Tembih: Bu Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Efendimizin Mucizelerindendir. O; Bir Zaman Gelecek ki Bu Mescîdin İnşası Yeniden Yapılacak, Duvarları Yükseltilecek ve Badanası Yapılacak Diye Haber Vermişti. Hakîkâten de Mescîd-i Şerif’e Uzaktan Bakıldığında, Beyaz Bir Saray Gibi Görünür. Minareleri de Öyle Pırıl-Pırıl Parlar.

Galiba Gelmesi Yakındır Mel’ûn; Vallâh-ü Â’lem!

Sonra Medîne’ye Gelecek, Her Yerinde Bir Melek Görecek. Onu İçeriye Sokmayacaklar. Orada Sebha Denilen Yere Gelecek. Revakını Dövecek. Sonra Medîne Üç Kere Sallanacak. Fâsık ve Münâfıklardan –Erkek ve Kadın– Hiç Kimse Kalmayacak, Hepsi Dışarıya, Yani Ona Çıkacaklar. Böylece Medîne Kirlerden Halâs Bulacak. İşte Asıl Kurtuluş Günü O Gündür.

Ümmü Şüreyk Sordu, “Ey Allah’ın Rasülu! Araplar O Zaman Nerede Olacak?” Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Efendimiz Cevap Buyurdular; Onlar Gâyet Az Olacaklar. Çoğu da Beyt-i Makdis’de Bulunacak ve Îmâmları da Sâlih Bir Kimse Olan Mehdî Olacak...

Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Efendimiz Devam Buyuruyorlar; Sonra Şam’a Yönelecek. Müslümanlar Şam’da Cebelü’d-Duhân Denilen Dağa Kaçıp Sığınacaklar. Gelip Onları Muhasara Edecek, Çok Sıkıştıracak. Müslümanlar Kale İçerisinde Tesbih, Tekbir ve Duâlarda Bulunacak. Çok Açlık Çekecekler. Nihâyet İçlerinden Bir Adam, “Nedir Çektiğimiz! Haydi, Çıkalım da, Şu Allah’ın Düşmanı ile Çarpışalım; ya Şehid Düşeriz ya da Kurtuluruz!” Diye Haykıracak.

Sonra Kişinin Kendi Elini Göremeyeceği Kadar Bir Karanlık Çökecek ve Etrâfı Saracak. Tam O Ânda Meryem Oğlu Îsâ Aleyhisselâm İnecek ve Onu Görecekler. Sonra, “Sen Kimsin?” Diye Soracaklar. O da; Ben, Allah’ın Kulu ve Kelimesi Îsâyım. Şimdi Siz Şu Üç Hâl Çâresini Seçin:

a) Duâ Edeyim. Allah Onlara Bir Azâb İndirsin yahût

b) Onları Yerin Dibine Batırsın yahût

c) Size Güç Verip, Onu Askerleriyle Birlikte Size Boyun Eğdirsin?

Îsâ Aleyhisselâm Böyle Söyleyince Ona, “Biz Bu Son Şıkkı Kabûl Ediyoruz! Ne Olur Bize Yardımcı Ol...” Diyecekler.

O Koca Cüsseli Yahudiler Korkularından Silâhlarına Davranamayacaklar. Îsâ Aleyhisselâm’ın Kumandasında Olan İslâm Ordusu Kaleden İnip Deccal ile Birlikte Ordusunu Rahatça Tepeleyecekler.

Diğer Bir Rivâyet de; Îmâmları Mehdî Aleyhisselâm, Onlara Sabah Namazını Kıldırmaya Hazırlanırken, Îsâ Aleyhisselâm İnecek. Cemaâtten Bir Kahkari Mehdî Aleyhisselâm’a, “Siz Durun, Namazı Îsâ Aleyhisselâm Kıldırsın?” Diyecek Fakât Îsâ Aleyhisselâm Bu Teklifi Kabûl Etmeyip, “Îmâmınız Geçsin ve Namazınızı Kıldırsın.” Diyerek Ellerini Mehdî Aleyhisselâm’ın İki Omuzu Arasına Koyarak, “Haydi, Geç... Bu Namazı Senin Kıldırman İçin Kâmet Getirildi.” Diyecek. Namaz Bitince Îsâ Aleyhisselâm, “Haydi, Kapıyı Aç!” Diyecek. Açınca Bir de Ne Görsün; Hepsi Silâhlanmış Yetmiş Bin Yahudi’yle Birlikte Deccal Durmuyor mu?

Deccal, Îsâ Aleyhisselâm’ı Görünce Suda Eriyen Tuz Gibi Eriyecek ve Kaçmaya Yeltenecek. Îsâ Aleyhisselâm Arkasından, “Kaçamazsın! Benim Darbemden de Kurtulamazsın!” Diye Haykıracak. Koşacak, Onu Beyt-i Makdis’in Doğusuna Düşen Lût Kapısı Yanında Yakalayıp Öldürecek. Böylece Allah, Yahudileri Büyük Bir Hezimete Uğratacak.

Şunu İyi Bil ki, Ondan Ancak İlim ve Amel ile Kurtulur İnsan. İlme Gelince; Kişi Onun Yiyip İçtiğini Görünce, Allah Olmadığını Anlayacak. Çünkü Allah Yemekten İçmekten Münezzehtir. O Şaşıdır. Allah ise Şaşı Değildir. İnsanlar Ölmedikçe Yani Âhirete Varmadıkça Allah’ı Göremezler. Deccal’ı ise Ölmeden Evvel Görecekler.

Amele Gelince; Kişi İki Harem-i Şerif’ten Birine Sığınmakla Ondan Kurtulabilir. Çünkü O, Haremeyn’e Giremeyecektir veyâ Mescîd-i Aksa veyâ Mescîd-i Tûr’a Sığınmakla Kurtulabilir. Çünkü Bâzı Rivâyetlere Göre Deccal, Bu İki Yere de Giremeyecektir. Kehf Sûresinin İlk On Âyet-i Kerîmesini Okumakla da Ondan Kurtulabilir. Bu Hususta Vârid Olan Hadîs-i Şerifleri Yukarıda Arz Ettiğimiz İçin Tekrar Etmeye Lüzûm Görmüyoruz. Dağlara ve Bozkırlara Kaçarak da Ondan Kurtulabilir. Çünkü Umumiyetle Şehir ve Kasabalara Girecektir.

Ubeyd b. Ömer’den Nâkledilmiştir; Bir Kısım İnsanlar, Deccal’la Sohbet Edecekler ve Diyecekler ki, “Biz Onun Kâfir Olduğunu Biliyoruz. Yemeğinden Yemek, Ağacından İstifâde Etmek İçin Onunla Arkadaşlık Yapıyoruz...” Allah’ın Azâbı Gelince, Deccal’la Birlikte Hepsine Gelecektir. [Nuaym b. Hammad]

Yüzüne Tükürmekle Kurtulabilir. Ebû Ümame’den Merfû’ Olarak Vârid Olmuştur; Sizden Herkim Ona Rastlarsa, Yüzüne Tükürsün. [Taberânî]

Tesbih, Tekbir ve Tehlîl ile de Kurtulabilir. Çünkü Bunlar, Kıtlık Ânında Mü’minin Azığıdır. Herkim Deccal’ın Eline Düşerse Sabretsin, Sebat Etsin. Şâyet Onu Ateşe Atarsa, Gözlerini Yumup Allah’tan Yardım İstesin. Görecektir ki, Ateş Güllük Gülistanlık Olacak.

Yukarıdaki Beyânlarımızdan da Anlaşılacağı Veçhile Onu, Îsâ Aleyhisselâm Öldürecektir. Hamd, Âlemlerin Rabbi Allah’a Mahsûstur.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
deccal, deccal hakkında

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Deccal Hakkında Bir Hadis Modern Cin & Şeytan & Melek & Ruh 5 28.07.21 22:27
Deccal fitnesi havashavas Cin & Şeytan & Melek & Ruh 6 26.06.20 17:57
Nedir bu Deccal Torlak Derin Konular & Beyin Fırtınası 1 07.01.20 11:16
Mehdilik ve Deccal. Devrimci ilginç konular & Teoriler 21 20.08.19 18:12
Rüyada Deccal Havasokulu D Harfi Rüya Tabirleri 0 29.09.17 12:38


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147