ilginç konular & Teoriler

Astronot olmak için bu soruları yanıtlamanız gerekiyor - Havas Okulu
Mobil Görünümdesiniz Klasik Görünüm için TIKLAYINIZ Kayıt ol
Havas Okulu
Etiketlenen Kullanıcılar

ilginç konular & Teoriler>Astronot olmak için bu soruları yanıtlamanız gerekiyor
Cennet 08:23 27.04.18
Daha önce astronot olmak istediyseniz ya da gelecekte astronot olmak istiyorsanız bu test tam da size göre.. Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi(NASA)’nin astronot adaylarına mülakat esnasında sorduğu sorular yayımlandı. 16 sorudan oluşan bu mini testle; adayların fizik bilimi bilgisi ve NASA hakkındaki genel kültürleri sorgulanırken, akıl yürütme teknikleri ve psikolojik yönelimleri ile ilgili bilgi ediniliyor.

İşte o sorular...

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
BÖLÜM 1: FİZİK

1. Eğer bir nesne hareket halindeyse, ne tür bir enerjiye sahiptir?

A. Metabolik enerji

B. Potansiyel enerji

C. Kinetik enerji

D. Manyetik enerji





NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
2. Einstein’ın ünlü denkleminde "c" sembolü hangisine denk gelmektedir?

A. Yük

B. Karbon

C. Işık hızı

D. Yoğunluk

3. “Enerji” ile ilglili açıklamalardan hangisi doğru değildir?

A. Yok edilebilir

B. Transfer edilebilir

C. Depolonabilir

D. Dağıtılabilir

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
4. “Nebula” nedir?

A. Genç bir Güneş sistemi

B. Yıldız kümesi

C. Toz ve gaz bulutu

D. Bir tür kara delik

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
BÖLÜM 2: MANTIK
5. Gezegen: Mars – Kumaş:?

A. Esnek

B. Kot

C. Pantolon
6. Çocuklar “kreş” olarak tanımlanırsa, “ergenler”i hangisi karşılar?

A. Gençlik

B. Lise

C. Genç yetişkin

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
7. Tehdit: Gürleme - ? : Gökkuşağı

A. Hava durumu

B. Uğursuz

C. Rengarenk

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
8. “İlaç” ve “Hastalık” arasındaki ilişki hangisinde vardır?

A. Hukuk-Anarşi

B. Açlık-Susama

C. Sevgi-Hazine
BÖLÜM 3: PSİKOLOJİK ALGI
9. Uzay istasyonunda yangın çıktığı zaman yapacağınız ilk şey nedir?

A. Oksijen maskesi takmak

B. Kontrol merkezini aramak

C. Yangını söndürmeye çalışmak

D. Yangın alarmı çalıştırmak ve bulunduğum yerden ayrılmak

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
10. Bir asansörde tanımadığınız 10 kişi ile birlikte mahsur kaldığınızı ve bu insanların giderek daha fazla panik olmaya başladığını düşünün. Böyle bir durumda ne yaparsınız?

A. Herkesi asansörden çıkarmak için mantıklı bir yolun olup olmadığını araştırırım

B. Gözlerimi kapatırım ve sakin olmaya çalışırım. Yardımın geleceğine inancım tam olur

C. En fazla stres yaratan insanları sakinlştirmeye çalışım

D. Oldukça yüksek bir sesle çığlık atarım

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
11. Ay’a yapılan bir yolculuk esnasında, siz ve ekibinizin ana gemiden 320 km uzaklıkta kaza yaptığını ve buraya yürüyerek gitmek zorunda olduğunuzu farz edin. Böyle bir durumda, oksijen tankınız haricinde, yanınıza almanız gereken en önemli şey nedir?

A. Kibrit kutusu

B. Sinyal fişekleri

C. 20 litre su

D. İlk yardım çantası
12. Mars’ta uzaylı hayatı olduğunu keşfettiniz ve gemiye buradaki yaşama dair bir örnek getirdiniz. Bundan sonra izlemeniz gereken yol nasıl olmalıdır?

A. Laboratuvarda test edilebilmesi için Dünya'ya gönderirim.

B. Mürettebatla temas etmemesi için örneği izole ederim.

C. Vakit kaybetmeden testlere başlarım

D. Kontrol merkezini ararım

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
BÖLÜM 4: NASA HAKKINDA GENEL BİLGİLER
13. NASA’nın hangi uzay mekiği uçuşuna 73 saniye kala patlamış ve olay sonucunda içinde bulunan tüm astronotlar ölmüştür?

A. Explorer

B. Challenger

C. Galileo

D. Saturn V

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
14. Ay'a giderek başarıya ulaşan ilk Apollo görevi hangisiydi?

A. Apollo 10

B. Apollo 11

C. Apollo 12

D. Apollo 13
15. NASA'nın sloganı nedir?

A. Yarının geleceği için

B. Sonsuzluğa ve ötesine

C. Hepimizin yararı için

D. İleriye ve yukarıya

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
16. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda aynı anda kaç astronot yaşayabilir?

A. 6

B. 10

C. 15

D. 20

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
CEVAP ANAHTARI
1. C
2. C
3. A
4. C
5. B
6. B
7. C
8. A
9. D
10. C
11. C
12. B ve A
13. B
14. B
15. C
16. A
Kaynak:NTV
Dünyanın En Büyük Havas ve Gizli ilimler Sitesi
Facebook Twitter Google Digg LinkedIn tumblr Getpocket Reddit Email
Cevapla
İpek 23:46 20.05.18
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ellerine sağlık mübarek bize göre değilmiş
Dünyanın En Büyük Havas ve Gizli ilimler Sitesi
Cevapla
Cennet 04:11 22.05.18
İpek Nickli Üyeden Alıntı:
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ellerine sağlık mübarek bize göre değilmiş
Senin de yüreğine sağlık ipek
Dünyanın En Büyük Havas ve Gizli ilimler Sitesi
Cevapla
Etiketler:astronot, gerekiyor, icin, olmak, sorulari, yanitlamaniz
Cevapla Up

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146