Yumurta Büyüsü - Tarumar-i aşiyan - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Havas ilmi Genel Bilgiler > Nazar ve Büyü Uygulamaları

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 27.02.18, 13:22
Sin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
💫 Güvenilir 💫
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Irak
Mesajlar: 2,218
Etiketlendiği Mesaj: 1501 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Yumurta Büyüsü - Tarumar-i aşiyan

YUMURTA BÜYÜSÜ

UYARI.bilgi amaçlıdır büyü ögretilmemektedir.

Yumurta büyüsü en etkili ayırma büyülerinden olup aşıkları birbirlerine dönmemek üzere ayıran kadim bir uygulamadır. Bu büyünün tesiri ile pek çok aşığın ayrıldığına dair anlatımlar vardır. Hatta sevgilileri birkaç günde düşman haline getirerek birbirinden nefret ettirir.

Yumurta büyüsü kolay icra edilen, tılsımlı sözcüklerle uygulanan ve 4 gün gibi kısa bir sürede etkisini gösterip toplamda 11 günde sonuç aldıran bir büyüdür. Bu pratik özelliklerinden dolayı en fazla tercih edilen büyülerden biri olmuştur.

Yumurta büyüsü neden "tarumar-ı aşiyan" adını almıştır?

Tarumar-ı aşiyan ifadesi "dağılmış kuş yuvası" demektir. Bu isimlendirme yumurta büyüsünün karı-kocaları ayıran ve ailelerin dağılmasına yol açan özelliğinden ileri gelmektedir.

Yumurta büyüsü bazen evli kişilere de yapılmaktadır. Bu durumda karı kocalar çocuklarını ve geçmişlerini bir kenara atar ve ayrılığı tek amaç olarak belirlerler.
İşte yumurta büyüsünün ailelerin dağılmasına neden olan bu özelliğine tarumar-ı aşiyan adı verilmektedir.

Yumurta büyüsü nerede ortaya çıkmıştır ve tarihte daha çok kimler tarafından uygulanmıştır?

Yumurta büyüsü ilk defa Kıpçak Türkleri arasında ortaya çıkmıştır. Kıpçak Türklerinin bir kısmı anayurtları olan Batı Asya'da bir kısmı ise paralı asker olarak gittikleri Mısır'da yaşamaktadır. Yumurta büyüsü Mısır'da yaşayan Kıpçak Türklerinin uyguladığı bir büyüdür.

Yumurta büyüsünde Mısır'da yaşayan Arapların ve Kıptîlerin geleneklerinden de etkiler görülmektedir. Yumurta büyüsü Mısır'dan bütün dünyaya çok kısa zamanda yayılmış ve özellikle Anadolu'da geniş bir uygulama alanı bulmuştur.

Yumurta büyüsü daha çok miras bölünmelerine engel olmak ya da saltanatın evlilikler yoluyla el değiştirmesinin önüne geçmek için uygulanmıştır.

Bu bakımdan önceleri daha çok üst tabakalardan insanların uyguladığı bir büyüdür ancak zamanla geniş halk kitleleri arasında da yayılmış ve tüm toplum tarafından uygulanmaya başlanmıştır.

Yumurta büyüsü nasıl yapılır?

Yumurta büyüsü üç aşamada icra edilmektedir. Bu aşamaların birincisi ve ikincisi birer gece, üçüncü aşama ise iki gece sürer. Yumurta büyünün tüm aşamaları gece yapılmaktadır. Gündüz herhangi bir uygulama yapılmaz.

Yumurta büyüsünün sarısını akından ayırma aşaması

Yumurta büyüsünün bu aşaması sembolik bir ritüele dayanmaktadır. Çünkü yumurtanın sarısı kadını temsil etmektedir. Erkek ise yumurtanın akı ile ifade edilmiştir.

Kadın, hayatın merkezinde durur. Ayrıca yumurtanın sarısı canlılığın devamını sağlamaktadır ve kadının doğurganlığı ile özdeş tutulmaktadır. Yumurtanın akı ise yumurtanın sarısını çepeçevre kuşatır, yani erkek, kadını dış dünyanın tehlikelerinden korur.

Renk bakımından da yumurtanın akı saydam olduğundan erkeğin mertliğini ve dürüstlüğünü yansıtır. Kadın ise renkli olanla ifade edilerek “güzellik” unsuru önce çıkarılmaktadır.

Yumurtanın sarısı akından ayrılır ve daha büyük bir kaba konur. Yumurtanın akı ise nispeten daha küçük bir kaba bırakılır. Burada kadını temsil eden yumurta sarısına daha büyük kabın tahsis edilme sebebi insanların daha ilk çağlardan beri “annelik” kavramını çok yüce bir değer olarak öne çıkarmalarıdır.

Gece her iki kabın üzeri de herhangi bir bezle ya da başka bir kapla iyice kapatılır ve büyünün yapıldığı mekana ertesi geceye kadar kimsenin girmemesine özellikle dikkat edilir. Çünkü büyü ile alakadar olmayan kişilerin odaya girişleri büyünün yön değiştirmesine veya tesirini kaybetmesine neden olabilir.

Yumurtanın sarısına tuz, akına şeker katma aşaması

Büyün ikinci gece uygulamasında bir gece önceden ayrılan yumurta akı ile yumurta sarısının üzeri açılarak yumurta sarısına tuz, akına ise şeker karıştırılır.

Buradaki amaç kadın ile erkeğin kişiliklerini bozmak ve her ne konuda konuşulursa konuşulsun anlaşmazlık yaratmaktır. Zaten yumurta büyüsüne maruz kalan çiftler hiçbir konuda anlaşamadıklarını ve her konuda birbirlerine muhalif olduklarını ifade ederler.

Aslında bu durum büyünün tesirinden kaynaklanmaktadır. Çünkü büyü karşıdaki ne derse tersini savunmayı kişiye güçlü biçimde telkin eder.

Yumurta büyüsüne maruz kalan çiftlerin sosyal ortamda sık sık ciddi kavgalara girişmelerinin ve “şiddetli geçimsizlik” yaşamalarının sebebi budur.

Yumurta büyüsünün tılsımlı sözcüklerle kavileştirilmesi aşaması

“Kavileştirme aşaması” denilen bu merhale iki gece sürmektedir. Kavileştirme, güçlü kılma demektir. Yani yumurta büyüsünün daha etkili olmasını sağlayan ve çiftlerin asla bir araya gelmemesini temin eden aşama budur.

Burada kadının ve kadının annesinin ismi ile erkeğin ve erkeğin annesinin isimleri anılarak tılsımlı sözcükler okunmaktadır. Eski dönemlerde büyü uygulamalarının neredeyse tamamında soy bağının anne tarafından geçtiğine inanıldığı için kişi ile birlikte annesinin adı anılmaktadır.

Şarkıya benzeyen ve kendisine has bir ezgisi olan bu tılsımlı sözcükler okunduktan sonra önceden tuz ve şeker katılmış yumurta akı ile sarısının bulunduğu kaplar alınır ve bir boş arazide toprağa gömülür.

Kaplar içindekilerle birlikte gömülürken erkeği temsil eden yumurta akı kuzey tarafa, kadını temsil eden yumurta sarısı ise güney tarafa gömülür. Her iki kap arasında en az dört adımlık mesafe olmalıdır ve derinlik bir diz boyundan az olmamalıdır.

Yumurta büyüsü ne zaman tutar?

Yumurta büyüsü 4 gece süren bir uygulama ile icra edilir. Ancak büyü yapıldıktan sonra 7 günlük bir mayalama (bekleme) süresi daha vardır. Toplamda 11 günde büyü tamamen tesirini göstermeye başlar.

Bu büyü, mahiyeti gereği kara büyü kategorisindedir. Yani amacın gerçekleşmesi için insanlara zarar veren bir büyüdür. Gerçekten de yumurta büyüsünün yapıldığı çiftlerde hayat düzeni allak bullak olmakta ve insanlar birbirinden kesin biçimde kopmaktadır.

Yumurta büyüsünün diğer ayrıma ve soğutma büyülerinden en büyük farkı ise bozdurulmasının çok güç olması ve ayırdığı çiftlerin birbirlerine bir daha dönmemesidir.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 23.12.20, 15:46
Üye
 
Üyelik tarihi: 22.12.20
Bulunduğu yer: Konya
Mesajlar: 64
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah büyü işiyle insanlara zarar verenlere gün yüzü göstermesin. Bilgilendirme güzel olmuş elinize sağlık
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 23.12.20, 17:33
Acemi
 
Üyelik tarihi: 09.09.19
Bulunduğu yer: London
Mesajlar: 23
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Does anybody know how this type of magic can be broken?

We do not have access to angels to show us where these things are buried, so how donwe find them?
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 09.01.21, 20:13
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 13,924
Etiketlendiği Mesaj: 2864 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
LondonMuslim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Does anybody know how this type of magic can be broken?

We do not have access to angels to show us where these things are buried, so how donwe find them?
Hi muslim brother,friends to help you, you send profile photo, you glimpse the photo site administrator Heartless, they will solve the magic in you, their assistant angels, eunuchs to exist, you immediately glow your photo to Heartless
__________________
SÜBHANALLAH, ENELLAH, EMANÜL HAFİYİ, YA KÂFİ YA SEMİ, YA ALLAHU RUHİ Lİ RUHİKE, MÜNTESİBETÜN
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 13.01.21, 23:29
Üye
 
Üyelik tarihi: 12.10.20
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 96
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Yumurta buyusunun yapildigi bir aileyi biliyorum. Cocuklugumda cok iyi gecinen bir aile vardi. Sonra bunlarda kavga eksik olmamaya basladi. Kizin biri evden kacti arkasindan da erkek kardesi evden kacti.Buyuk kizin evliligi bitti. Evin anneai de hepaini birakip gitti. O guzelim aile darmadagin oldu kimse ne oldugunu anlayamadi. Zaman icinde evin erkegi cati tamiri icin usta tutmus. Usta evin catisinin 4 kosesinde yumurta bulmus. Ben de o yumurtalari gordum arkadaslar . Yumurtalarin kabuklari kara curuk gibiydi ve uzerlerinde gorunur gorunmez arapca oldugunu sandigimiz yazilar vardi. O ev zaman icinde yikildi gitti. O guzelim aile herkese yardima kosan anne baba ve cocuklar darmadagin oldu. Ben simdi anladim ki o aileye bu buyuden yapilmis. Yuce Allahim kimseye kotuluk etme firsati vermesin. Kotuler ya tez zamanda islah olsunlar ya da birbirlerini yok etsinler inşaAllah.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
tarumar-i aşiyan, yumurta büyüsü, yumurta büyüsü nasıl yapılır

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yumurta ile Celp Ve Muhabbet Büyüsü Müccerreptir Devrimci Celb & Muhabbet & Kısmet 26 19.01.24 21:04
Yumurta büyüsü nasıl bozulur? Usri yusra Sorularınız 10 03.09.22 11:06
Yumurta Kabuğu ve yumurta zarı faydaları şaşırtıyor! Nea Alternatif Tıp ve Bitkiler 2 04.02.22 21:51
Yumurta büyüsü nedir? Cannek Sorularınız 2 01.11.19 09:52
Acaba bana yumurta büyüsü mü yapılmış neco43 Sorularınız 1 07.09.17 21:52


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147