Meleklerle konuşmak - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Paranormal Varlıklar

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 03.02.17, 17:14
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,580
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Meleklerle konuşmak

“Mucizeler yaratmak için sadece istemeye cesaret etmemiz gerekir. Etrafimizda meleklerin alaylari var – fiziksel ve Ilahi – , sadece yasamda istedigimiz seyleri yaratmamiza yardim etmek için bekliyorlar. Onlarin yardim etmesi için sadece tek bir kosul var…bunu istememiz gerekiyor”

Danielle Daoust

MELEKLERDEN NASIL YARDIM ISTERIZ ?


Küçük çocuklar oldugumuz zamanlardan beri melekler hakkinda isitiriz. Sonra büyürüz ve kendimizi umutsuzluk, karisiklik, zorluklar veya karar verme durumlarinda buluruz. Sonunda, eger sansli isek, spirtiüel bir çalisma yoluna gireriz ve belki de meleklerin var oldugu ve bize yardim etmek için burada bulunduklari kavramina yakin oluruz.

Böylece, bir dua okuruz, utangaç kesin olmayan hislerle, bir yanit bekleyerek. Bazen yanit gelir ve bazen emin degilizdir, ama egilim yakin zamanda sorumlulugun agirligini kendi omuzlarimizda hissetme ve bunu tek basina yapma yükünü tasima seklinde olur.


Bu mesajin amaci BUNU YALNIZ YAPMAK ZORUNDA OLMADIGINIZDIR! Evren insanlarin ve meleklerin birlikte çalismasi için dizayn edilmistir. Amaç Spiritüel Mükemmelligin görkeminin ve ihtisaminin resmedilmesidir.


Melekler insanlardan farklidir, onlar kendi özgür iradelerine ilgi duymazlar. Onlarin iradeleri saglam olarak ve daimi olarak Ilahi Irade ile uyumludur. Onlarin amaçlari spiritüel olgunluga ve mükemmelige giden yollarini bulma ve Cenneti Dünyada tezahür ettirmede yardim etmektir. Bu orijinal mavikopyadir ve tamamlanma için zaman gelmektedir.


Herbirimizin meleklerle ilgili kavramlari gözden geçirmemiz ve daha yakindan bakmamiz büyük önem tasir. Meleklerle yillar süren çalismalar sonucunda, kocam Michael ve ben bazi prensipler kesfettik.


Bunlar ;

Kendi – açiklama: Bu, onlarla ilgili nasil hissettigimin dürüst bir degerlendirmesini ve olaylarin ve durumlarin incelenmesini gerektirir. Bu, onlarla ilgili nasil “hissetmem gerektigi” anlamina gelmez veya diger insanlarin onlarla ilgili nasil hissettigi, en içerdeki çocuksu benligimde nasil dürüst olarak derinden hissettigim anlamina gelir. Melekler, durumu gerçek nese getirecek bir sekilde düzeltmek için uygun planlar yapmak için bu duygusal bilgiyi isterler.


Daima su sözleri hatirlarim : “ Küçük çocuklar gibi olmadikça, cennetin kralligina giremezsiniz”


“Onlari çagirma” eylemi veya davet etme. Melekler zeki varliklardir ve Ilahi Takdire hizmette dürekli mesguldürler. Çogu insan meleklerin onlarin yoluna yönlendirilen herhangi bir düsünceyi az yukarida bekledigini düsünür ve sonra buna yanit verdiklerini düsünür. Bu bazen gerçeklesebilir, ancak çogunlukla ciddi durumlari düzeltmek için gerekli melek türü etrafta durup beklemez, onlar çok mesguldür ve çagirilmalari gerekir.

Genellikle esim ve ben birlikte dua ederiz ve meleklerin dikkatlerini kendi boyutlarindan bizimkine çevirmelerinin 90 saniye sürebildigini kesfettik. Onlari bize güçlü bir sifaci tarafindan ögretilen kadim ve etkili bir yola göre çagiriyoruz. Gözlerimizi kapatiyoruz, konsantre oluyoruz ve ya yüksek sesle ya da sessizce imgelememizde onlarla konusuyoruz. Tipik olarak sunlari söylüyoruz :


“Evrensel Bilinçliligi simdi bizim farkindaligimizda olmasi için çagiriyoruz. Ilahi sevginin yasayan alevini auralarimizda yanmasi için davet ediyoruz ve Sevginin, Bilgeligin ve Gücün Kudretli Meleklerinin bize simdi gelmesini istiyoruz.”

Meleklerin geldigini ve dinledigini hissetmemizi saglayan ince bir degisim gerçeklesene kadar bekliyoruz. Sonra devam ediyoruz :


“……………için yardiminizi istiyoruz” [problemi ve durumu belirtin ve ONUNLA ILGILI HISLERINIZI BELIRTIN!]. Örnegin, su sekilde olabilir :

“Mali durumumuzla basa çikmaya çabalayarak gece gündüz çalismaktan yorulduk. Her zaman bununla ilgili üzüntülüyüz, ne kadar çok çabalarsak çabalayalim, asla yeterli olana sahip olmadigimiz görünüyor. Eger bu miktari yakalamissak, ya araba bozuluyor veya vergiler geliyor ya da evi tamir etmek gerekiyor. Acil durumlar olmadiginda bile, zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak her zaman çalismaktan çok tükendik, spiritüel yolumuzda olmaya yetecek enerjimiz yok. Bu yillardir devam ediyor.Tüm hayatimiz önümüzden geçiyor ve aydinlanma için susuzlugumuz giderilmiyor veya dünyayi daha iyi bir yer yapmak için hizmet için arzumuz bir yere ulastirmiyor.

“Mali yardim istiyoruz. Bunu nasil yapacaginizi bilmiyoruz, ama hepinizin güçlü oldugunu ve sizinle her seyin mümkün oldugunu biliyoruz. Bize berrak rehberlik, tanima ve güç vermenizi istiyoruz, böylece getirdiginiz seyi karistirmayalim.”


“Bu durumu ilgili herkesin hayrina olacak bir sekilde çözmenizi istiyoruz ve onu zamaninda yapmanizi istiyoruz. Gelismesinin otuz yil alacagi bir sey istemiyoruz, mümkün oldugunca çabuk rahatlama istiyoruz, böylece yasamlarimizi iyilestirmeye ve aydinlanmaya ulasmaya ve hizmet etmeye daha çok enerji ve zaman verebiliriz.”

Bu noktada bir ara veririz ve hislerimizi kontrol ederiz. Bir süre sonra sunu ekleriz :

“Bize simdiye kadar verdiginiz her sey için tesekkür ederiz. Sagligimizi, evimizi, iliskilerimi takdir ediyorum. Çogu kisim için OK, ama eger çalisacaksak, iyileseceksek, meditasyon yapacaksak ve melek olmanin nesesini deneyimleyeceksek gerçek ve pratik bir seviyede mali durumumuzda gerçekten yardima gereksinimimiz var.

“Ilerideki yardiminiz için tesekkür ederiz, çünkü daha yüksek bir seviyede bunu önceden isittiginizi ve duamizi yanitladiginizi biliyoruz. Yaptiginiz plani, dikkatimiz dagilarak veya zihnimiz kapali olarak veya baska seylerle mesgul olarak karistirmamamiz için bize berrak bir sekilde rehberlik etmenizi istiyoruz. Sizi seviyoruz ve simdiye kadar olandan daha çok yardiminiza gereksinim duyuyoruz. Sizinle sürekli bir temelde yakin iliski istiyoruz ve dünyayi daha iyi bir yer yapmak için dünyaya isik olmayi istiyoruz. Bu yapildigi için tesekkür ederiz. Amin.”


Sonra sessizlesiriz ve tesekkür etme üzerine meditasyon yapariz. Bu gerçekten olaganüstü bir histir.

Bazen, eger çok yogun duygular içindeysek, aglariz veya hatta hayal kirikligimizi, umutsuzlugumuzu veya kizginligimizi ifade ederiz. Kendimize ve birbimize karsi ve meleklere karsi ne kadar çok dürüst olursak, özellikle duygularla ilgili olarak, daha iyi hissettigimizi ve dualarin daha mucizevi sekilde yanitlandigini ögrendik.


Bir baska önemli not : Bazen bu islemi birkaç gün tekrarlamak zorundayiz…. her seferinde duygularimizla ve problemlerimizle ilgili daha dürüst oluruz. Çogunlukla durumda gerçekten önemli bir degisim almak için meleklerle üçten fazla “toplanti” yapmak gerekmez.


Bu basit yolu baskalari ile paylastim, onlar için de iyi çalisiyor. Anahtar, özellikle duygular ile ilgili kendine dürüst olmak, meleklere karsi dürüst olmak. Basitçe onlari çagirin ve onlarla konusun, bir komsunuzla konusur gibi.

Cynthia Rose

Meleklerle yardımlaşanlar..
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 18.07.19, 11:19
Acemi
 
Üyelik tarihi: 12.07.19
Bulunduğu yer: Mugla Bodrum Turgutreis
Mesajlar: 8
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Peki bir şey sormak istiyorum bunu deneyimlediniz mi? yoksa alıntı olarak kaldımı çoğu zaman nöral terapi ve hacamat sonrası temasa geçtimiz insalar farklı uyanımlar yaşıyor burda kanal blokörleri kaltığında konuşma yetisi evren mesajı gibi olmuş imge yok görsel yok kuş tüyü gördüm melek geçti diyorlar sen bir temasta bulundun mu? Bir ulaşım yolu seçtiler mi ayırıcı olarak ? yoksa çoğumuz gibi ohmmm mathrası ile başbaşa mı kaldın?
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 09.04.21, 16:53
 
Üyelik tarihi: 20.02.21
Bulunduğu yer: -
Mesajlar: 250
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Hocam bir şey sormak istiyorum. Belli ki bu uygulamayı yapanlar müslüman değil, kitap ehlinden insanlar. Peki İslami açıdan uygunluğu nedir, sonuçta Allâh'tan değil meleklerden yardım istiyorsun; şirke girer mi?

---------- Post added 09.04.21 at 16:55 ----------

"Allah’tan başka yalvardıklarınız da sizler gibi kullardır, (iddiânızda) doğru iseniz, çağırın onları da size cevap versinler." (A'raf: 194) gibi bir ayet de var sonuçta.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 25.05.21, 02:14
Hafza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 29.03.21
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 235
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Danilia danıs kim herhalde Müslüman değil
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 25.05.21, 15:34
Üye
 
Üyelik tarihi: 28.08.19
Bulunduğu yer: İçinde
Mesajlar: 50
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah dışında bir varlıktan yardım istemek? Velev ki temasta bulundunuz gelen varlığın enerjisini kaldırabilecek misiniz? Üstelik gelen varlığın gelmesini istediğiniz varlık olduğundan emin olabilecek misiniz?
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 11.06.21, 10:23
 
Üyelik tarihi: 25.10.20
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 1,275
Etiketlendiği Mesaj: 41 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Cok cirkin bir yazi kurani kerime uymuyor yardim yalnizca Allah tan dir
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 19.07.21, 01:42
westsilwer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.10.20
Bulunduğu yer: Mavi Gezegen
Mesajlar: 807
Etiketlendiği Mesaj: 20 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Açıklama doğru fakat yardım eden melekler değildir....Sen evrene ne yansıtırsan evren sana aynen cevap verecektir bu spirituel de evrensel bir yasadır...Fakat saf temiz olman lazım fiziksel ve manevi arınma lazım daha çabuk amaca ulaşırsın...Allahın izini ile...
Yukarıdaki '' Çocuklar gibi olmaz iseniz cennetin krallıgına giremezsiniz '' yazısı incilden bir ayettir...Çocuk lar saf olur temiz olur günahsız olur o yüzden incilden bu ayeti yazmış....Lafın özeti kalbiniz temiz olsun pozitif olun insanlara karşı.....Etkiye tepki evrensel alışveriş....
__________________
Kadere olan rızam, yazana olan sevdamdandır..
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 21.08.21, 23:28
Üye
 
Üyelik tarihi: 04.11.19
Bulunduğu yer: İstanbul deprem bölgesinde
Mesajlar: 60
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Melekleri görmek istiyorsanız Bakara süresini okuyun ama meleklerle sadece allah ve 124.000 peygamberi konuşabilir
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 01.10.23, 17:31
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.11.22
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 53
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

ALLAH razı olsun güzel paylaşım
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt Bugün, 17:14
 
Üyelik tarihi: 23.01.24
Bulunduğu yer: Diyarbakır- Ergani
Mesajlar: 312
Etiketlendiği Mesaj: 12 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
SiLence Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
“Mucizeler yaratmak için sadece istemeye cesaret etmemiz gerekir. Etrafimizda meleklerin alaylari var – fiziksel ve Ilahi – , sadece yasamda istedigimiz seyleri yaratmamiza yardim etmek için bekliyorlar. Onlarin yardim etmesi için sadece tek bir kosul var…bunu istememiz gerekiyor”

Danielle Daoust

MELEKLERDEN NASIL YARDIM ISTERIZ ?


Küçük çocuklar oldugumuz zamanlardan beri melekler hakkinda isitiriz. Sonra büyürüz ve kendimizi umutsuzluk, karisiklik, zorluklar veya karar verme durumlarinda buluruz. Sonunda, eger sansli isek, spirtiüel bir çalisma yoluna gireriz ve belki de meleklerin var oldugu ve bize yardim etmek için burada bulunduklari kavramina yakin oluruz.

Böylece, bir dua okuruz, utangaç kesin olmayan hislerle, bir yanit bekleyerek. Bazen yanit gelir ve bazen emin degilizdir, ama egilim yakin zamanda sorumlulugun agirligini kendi omuzlarimizda hissetme ve bunu tek basina yapma yükünü tasima seklinde olur.


Bu mesajin amaci BUNU YALNIZ YAPMAK ZORUNDA OLMADIGINIZDIR! Evren insanlarin ve meleklerin birlikte çalismasi için dizayn edilmistir. Amaç Spiritüel Mükemmelligin görkeminin ve ihtisaminin resmedilmesidir.


Melekler insanlardan farklidir, onlar kendi özgür iradelerine ilgi duymazlar. Onlarin iradeleri saglam olarak ve daimi olarak Ilahi Irade ile uyumludur. Onlarin amaçlari spiritüel olgunluga ve mükemmelige giden yollarini bulma ve Cenneti Dünyada tezahür ettirmede yardim etmektir. Bu orijinal mavikopyadir ve tamamlanma için zaman gelmektedir.


Herbirimizin meleklerle ilgili kavramlari gözden geçirmemiz ve daha yakindan bakmamiz büyük önem tasir. Meleklerle yillar süren çalismalar sonucunda, kocam Michael ve ben bazi prensipler kesfettik.


Bunlar ;

Kendi – açiklama: Bu, onlarla ilgili nasil hissettigimin dürüst bir degerlendirmesini ve olaylarin ve durumlarin incelenmesini gerektirir. Bu, onlarla ilgili nasil “hissetmem gerektigi” anlamina gelmez veya diger insanlarin onlarla ilgili nasil hissettigi, en içerdeki çocuksu benligimde nasil dürüst olarak derinden hissettigim anlamina gelir. Melekler, durumu gerçek nese getirecek bir sekilde düzeltmek için uygun planlar yapmak için bu duygusal bilgiyi isterler.


Daima su sözleri hatirlarim : “ Küçük çocuklar gibi olmadikça, cennetin kralligina giremezsiniz”


“Onlari çagirma” eylemi veya davet etme. Melekler zeki varliklardir ve Ilahi Takdire hizmette dürekli mesguldürler. Çogu insan meleklerin onlarin yoluna yönlendirilen herhangi bir düsünceyi az yukarida bekledigini düsünür ve sonra buna yanit verdiklerini düsünür. Bu bazen gerçeklesebilir, ancak çogunlukla ciddi durumlari düzeltmek için gerekli melek türü etrafta durup beklemez, onlar çok mesguldür ve çagirilmalari gerekir.

Genellikle esim ve ben birlikte dua ederiz ve meleklerin dikkatlerini kendi boyutlarindan bizimkine çevirmelerinin 90 saniye sürebildigini kesfettik. Onlari bize güçlü bir sifaci tarafindan ögretilen kadim ve etkili bir yola göre çagiriyoruz. Gözlerimizi kapatiyoruz, konsantre oluyoruz ve ya yüksek sesle ya da sessizce imgelememizde onlarla konusuyoruz. Tipik olarak sunlari söylüyoruz :


“Evrensel Bilinçliligi simdi bizim farkindaligimizda olmasi için çagiriyoruz. Ilahi sevginin yasayan alevini auralarimizda yanmasi için davet ediyoruz ve Sevginin, Bilgeligin ve Gücün Kudretli Meleklerinin bize simdi gelmesini istiyoruz.”

Meleklerin geldigini ve dinledigini hissetmemizi saglayan ince bir degisim gerçeklesene kadar bekliyoruz. Sonra devam ediyoruz :


“……………için yardiminizi istiyoruz” [problemi ve durumu belirtin ve ONUNLA ILGILI HISLERINIZI BELIRTIN!]. Örnegin, su sekilde olabilir :

“Mali durumumuzla basa çikmaya çabalayarak gece gündüz çalismaktan yorulduk. Her zaman bununla ilgili üzüntülüyüz, ne kadar çok çabalarsak çabalayalim, asla yeterli olana sahip olmadigimiz görünüyor. Eger bu miktari yakalamissak, ya araba bozuluyor veya vergiler geliyor ya da evi tamir etmek gerekiyor. Acil durumlar olmadiginda bile, zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak her zaman çalismaktan çok tükendik, spiritüel yolumuzda olmaya yetecek enerjimiz yok. Bu yillardir devam ediyor.Tüm hayatimiz önümüzden geçiyor ve aydinlanma için susuzlugumuz giderilmiyor veya dünyayi daha iyi bir yer yapmak için hizmet için arzumuz bir yere ulastirmiyor.

“Mali yardim istiyoruz. Bunu nasil yapacaginizi bilmiyoruz, ama hepinizin güçlü oldugunu ve sizinle her seyin mümkün oldugunu biliyoruz. Bize berrak rehberlik, tanima ve güç vermenizi istiyoruz, böylece getirdiginiz seyi karistirmayalim.”


“Bu durumu ilgili herkesin hayrina olacak bir sekilde çözmenizi istiyoruz ve onu zamaninda yapmanizi istiyoruz. Gelismesinin otuz yil alacagi bir sey istemiyoruz, mümkün oldugunca çabuk rahatlama istiyoruz, böylece yasamlarimizi iyilestirmeye ve aydinlanmaya ulasmaya ve hizmet etmeye daha çok enerji ve zaman verebiliriz.”

Bu noktada bir ara veririz ve hislerimizi kontrol ederiz. Bir süre sonra sunu ekleriz :

“Bize simdiye kadar verdiginiz her sey için tesekkür ederiz. Sagligimizi, evimizi, iliskilerimi takdir ediyorum. Çogu kisim için OK, ama eger çalisacaksak, iyileseceksek, meditasyon yapacaksak ve melek olmanin nesesini deneyimleyeceksek gerçek ve pratik bir seviyede mali durumumuzda gerçekten yardima gereksinimimiz var.

“Ilerideki yardiminiz için tesekkür ederiz, çünkü daha yüksek bir seviyede bunu önceden isittiginizi ve duamizi yanitladiginizi biliyoruz. Yaptiginiz plani, dikkatimiz dagilarak veya zihnimiz kapali olarak veya baska seylerle mesgul olarak karistirmamamiz için bize berrak bir sekilde rehberlik etmenizi istiyoruz. Sizi seviyoruz ve simdiye kadar olandan daha çok yardiminiza gereksinim duyuyoruz. Sizinle sürekli bir temelde yakin iliski istiyoruz ve dünyayi daha iyi bir yer yapmak için dünyaya isik olmayi istiyoruz. Bu yapildigi için tesekkür ederiz. Amin.”


Sonra sessizlesiriz ve tesekkür etme üzerine meditasyon yapariz. Bu gerçekten olaganüstü bir histir.

Bazen, eger çok yogun duygular içindeysek, aglariz veya hatta hayal kirikligimizi, umutsuzlugumuzu veya kizginligimizi ifade ederiz. Kendimize ve birbimize karsi ve meleklere karsi ne kadar çok dürüst olursak, özellikle duygularla ilgili olarak, daha iyi hissettigimizi ve dualarin daha mucizevi sekilde yanitlandigini ögrendik.


Bir baska önemli not : Bazen bu islemi birkaç gün tekrarlamak zorundayiz…. her seferinde duygularimizla ve problemlerimizle ilgili daha dürüst oluruz. Çogunlukla durumda gerçekten önemli bir degisim almak için meleklerle üçten fazla “toplanti” yapmak gerekmez.


Bu basit yolu baskalari ile paylastim, onlar için de iyi çalisiyor. Anahtar, özellikle duygular ile ilgili kendine dürüst olmak, meleklere karsi dürüst olmak. Basitçe onlari çagirin ve onlarla konusun, bir komsunuzla konusur gibi.

Cynthia Rose

Meleklerle yardımlaşanlar..
Mucizeleri mahlukat yaratamaz. Mucizeleri Peygamberler gösterir ve bu mucizeleri Allah Celle Celalühü yaratır. Bir mahlukata yaratma vasfı vermek küfr olur! Elfazı küfür nedir bir araştırın
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
konusmak, meleklerle

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yabancı Dil Konuşmak NGB V-Y Harfleri Rüya Tabirleri 0 20.11.23 12:20
Rüyada Konuşmak NGB K Harfi Rüya Tabirleri 0 02.10.23 10:41
Susmanın faydaları MrBerkHD Hadisler 11 01.01.21 21:36
Meleklerle İletişim Kurun! SiLence Paranormal Yetenekler 7 03.11.18 17:50
Rüyada Güzel konuşmak Havasokulu E-F-G Harfleri Rüya Tabirleri 0 30.09.17 22:26


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147