Ruhsal Varlık Katie King ve Sir Daniel Douglas HUME - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Paranormal Yetenekler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 31.01.17, 16:58
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,588
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Arrow Ruhsal Varlık Katie King ve Sir Daniel Douglas HUME

İngiliz medyum Florence Cook ‘un Maddeleştirdiği Katie King adlı ruhsal varlık en ünlü Materyalizasyon olayıdır.

Katie King Materyalizasyon özelliğine sahip bir ruhsal varlıktı. Tıpkı normal insanlar gibi yürüyebiliyor ve konuşabiliyordu. Tam anlamıyla madde haline gelebiliyordu. 1850 den 1870 lerin ortasına kadar Katie İngiltere ve Amerika da medyumlar arasında oldukça tanınan bir ruhsal varlıktı. Katie için psişik ilerlemelere yararlı olmak aynı şekilde ruhlar dünyasını onayını almakla birdi.

Katie’nin ilk defa görünmesi 1850 senesinde Davenport Kardeşlerin seanslarında oldu. Daha sonra Koons ailesinin seanslarında gözüktü. İlk fotoğrafları Dr. Glen Hamilton tarafından çekildi.


Katie’ye göre dünyadaki hakiki ismi Annie Owen Morgan idi ve kendisinin meşhur korsan Henry Morgan’ın kızı olduğunu İddia ediyordu. Henry Morgan’ın korsanlık adı John King idi ve Katie de bu ismi kendisine yakıştırıp takma adı olarak“Katie King”i almıştı. Hakiki hayatında Annie Morgan namı diğer Katie King bir hırsız ,eşkıya hem de katildi. İddiasına göre üç kişi öldürmüştü. Yirmi (20) yaşında ölmüştü. Öteki Aleme göçünce kendisine vazife olarak başka bir alemin varlığını ispat etmeği seçmiş ve bu yüzden bu dünyaya gelmeğe başlamıştı. Bu görev ona günahlarından arınması için verilmişti. Katie Devenport kardeşlerin yaptığı seansta konuştuğu zaman ruhsallıktan uzaktı, sesi tıpkı can çekişen bir insanın cılız sesi gibiydi. Varlık Londralı bir genç kızın medyumluğu ile kendisini tanıtmaya başladı bu medyum Florence Cook idi.


Florence Cook :1856 da Londra da doğmuştu ve daha çocuk iken Meleklerin sesini duymak istediğini devamlı söylüyordu. Küçükten Devamlı varlıklar gördüğünü iddia ederdi fakat asıl medyumluğu 15 yaşında başladı. Bir çay partisinde Masayı havaya uçurdu.


Genç kız olunca evinde Ruh çağırma toplantıları idare ediyordu. Kızının eli ayna yazısı ile mesaj veren ruhun eli tarafından yönlendiriliyordu. Bu yazı ancak aynaya yansıtılınca okuna biliniyordu. Ruh ona bir kitapçıya gitmesini söyledi, bu kitapçı onu Dalston Spiritulalist Birliği ile tanıştıracaktı. Burada Florrie, The Sipiritualist adlı derginin yayıncısı ile ilişki kurdu ve artık halka açık seanslar düzenliyordu. Bu normal üstü olay bazen Florrie’nin utanmasına sebep oluyordu zira bir keresinde ruh onu izleyenlerin başlarının üstünde havaya kaldırmış ve elbisesini soymuştu. Bunun üzerine Anne ve Babası halka açık seansları yasaklamışlardı.


1872 senesinde nisan ayında Cook ların evinde Katie King kendini maddeleştirmeye çalıştı bu sırada yüzü kabinin perdeleri arasında sanki ölü yüzü gibiydi. O yıl içinde Katie nin görüntüsü kabinden dışarıya adım attı. Florie nin medyumluğunu ünü gittikçe arttı ve bir çok ziyaretçi seanslara katılmağa başladı. Bunlar Katie ile karşılaşma fırsatı buldular. Ziyaretçiler arasında Manchester dengelen zengin iş adamı Charles Blakburn de vardı, ve Florie ile anlaşma yaptı.


Katie gibi maddeleşen varlıkların “Ektoplazma” (ectoplasm) denilen bir madde den meydana geldikleri düşünülür.

Ektoplazma çok garip kendine mahsus canlıya benzeyen iğrenç ve kuşku veren bazen et gibi sert bazen ise gaz gibi uçucu çok kuvvetli ozon kokusu yayan bir maddedir. Bu medyumun vücudundan yayılır Süt gibi rengiyle yavaş yavaş çoğalarak bir varlığın vücudunun şeklini alır iyice de maddeleşince canlanır.


Charles Richet isimli bir Fransız bilim adamı tarafından incelenmiştir.Yayılan bu madde dokunuşa sıcakça Et gibi elastiki ve medyumun vücudunun kulak –ağız-burun-göz-cinsel organlar-göbek gibi deliklerinden dışarı yayılır maddenin yapısı bulutumsu bir halden sis halindeki maddeye, ağır ve kordonsu bir şekle kadar değişik formlarda bulunmaktadır. Güneş ışığına tutulduğu zaman yok olur ve yine gölgelik yerlerde birden bire ortaya çıkmaktadır. Bu da aracı olan medyumlara zarar verme ihtimalini doğurduğundan seanslarda Medyumlar alaca karanlık yerleri tercih etmektedirler.


Bu zaman içerisinde Katie hemen hemen her gün Cook’ların evinde görülüyordu. O artık ev halkının bir üyesiydi. Aile onun evin içinde dolaştığını hatta Florie ile birlikte yatağa girdiğini belirtti. 9 aralık 1873 te seans devam ederken maddeleşen Kaite, William Volckman tarafından tutuldu.Volckman bir Spiritualist idi . Katie ile Florence arasındaki benzerlikten şüpheleniyordu Bu yakışıksız itişme Cainthnessal Kontesinin önünde cereyan etti. İtişme Volckman’in Florence’ın nişanlısı Edward Elgie Coner arasında oldu Kontesin ve Harry Dunphy nin müdahalesi ile önlendi.


Böylelikle gerek medyumu gerekse Katie!nin bir zarar gelmesine mani oldular. Bu arada adamın elinden kurtulan Katie ayaklarından başlayıp başına kadar yükselen bir görünmezliğin içinde ortadan kayboldu. Katie’yi bırakan Volckman Florie’nin arkasında bulunduğu paravana doğru atıldı ve örtüyü kaldırıp içeri bakınca orada Florrie’nin seans başladığındaki bağlanmış durumun da olduğunu gördü ve çok şaşırdı.


Bu olay etrafa yayıldı ve seyircilerin Medyuma veya maddeleşen Varlığa karşı saldırıları çok büyük tepki aldı. Kısa zaman sonra William Volckman ‘in Florence’ın rakibi olan Samuel Guppy isimli bir diğer medyumun nişanlısı olduğu belirlendi ve az zaman sonra evlendiler adamın bu hareketi nişanlısı karşısında Florrie’yi kötü duruma Düşürmek için yaptığı anlaşıldı.

1874 de Florri kaptan Elgie Corner ile evlendi. Corner sanki iki kadınla birden evlendiğini, kendisinin bile bazen hangisinin karısı olduğundan emin olmadığını anlatıyor. Medyumla Katie’nin ruhunun aynı görünümde olması şaşırtıcı değildi.


Aynı zamanlarda dünyaca meşhur medyum Daniel Douglas Home tanınmış bilim adamı Sir William Crookes tarafından bir sürü teste tabi tutuluyordu. Bunu duyan Florrie derhal Sir William ile temas ederek Kendinin de onun tarafından incelemeye ve testlere tabi tutulmak istediğini bildirdi ve böylelikle Bilime Hizmet edebileceğini ileri sürdü. W Crookes bu teklife çok memnun kaldı zira böyle meşhur bir medyumun bilim için bir sürü katı testlere tabi tutulmaya razı olması bir çok yeni şeyin öğrenilmesine ön ayak olacaktı


W. Crookes’un araştırmaları : Araştırmalar başlayınca Crookes. Florence ‘ı ve ailesini Londra daki evine yerleşmeleri için davet etti. Crookes 1874 de Katie King’in 55 adet resmini çekti bu resimler çekilirken Medyum Florence ile maddeleşmiş Katie ayrı ayrı yerlerde durmaktaydılar.ve Katie canlı bir insandan farksız olarak oturuyor , konuşuyor,yürüyor ve kendisine dokunulmasına izin veriyordu ve müstakil bir insandan hiçbir farkı yoktu.Onun elini veya vücudunu tutuğunuz zaman derisinde bir insan sıcaklığı hissediyor ve insana dokunmuş gibi oluyordunuz. Hatta fotoğrafların çoğunda gerek Florrie gerekse Katie yan yana konuşuyorlardı veya oynuyorlardı. İkisi iki müstakil insan gibi hareket ediyorlardı.


Resimlerin bir tanesinde William Crookes Katie ile kol kola girmiş yürüyorlardı.

The Daily Telegraph ‘ın muhabiri de Katie King seanslarına katıldı. Muhabir gazetesine kendini Katie king diye tanıtan tamamen maddesel bir ruh gördüğünü bildirdi. Magnezyum ışığında onun fotoğraflarını çekti. Ayrıca onun maddeleşmiş Florrie olamayacağını iddia etti. Çünkü medyum hala siyah Elbiseleri içinde idi kolları bağlıydı ve de kaskatı kesilmiş durumdaydı.


Katie’nin gerçek olup olmadığını kanıtlamak.isteyen başka biri de Alexander Aksakof idi. Aksakof Rus çarının danışmanıydı. Aksakof Rusyanın öncü spritüalistlerinden biriydi . Bir çok ünlü medyumla çalışmıştı. .Aksakof Florrie’nin çalışma şeklini inceledi seanslarında bulunup araştırmalar yaptı ve hiçbir hile olmadığını söyledi.


Aksakof seanslardan birini şöyle anlatıyor : Katie King kendisine sorular sormamı istedi.

“İmalı bir şekilde ona sordum, Medyumunuzu bana gösterebilir misiniz ? “Bana şu cevabı verdi: Tabi kesinlikle Gel de bak, sandalyeden kalktım perdenin arkasına gittim. Perdeye beş adım atmıştım ki görüntü yok oldu, önümde siyah köşe vardı Medyum siyah giysiler içinde koltukta oturuyordu ve sıkıca bağlıydı. Elimde lambayla perdenin arkasında durdum.


Medyumla yüz yüze yalnızdık kendisi derin transta idi. Sandalyede oturuyordu iki eli arkadan bağlıydı ışık medyumun yüzünde parlıyordu, ses çıkararak yavaş yavaş uyanmaya başladı.Aksakof Medyumun üzerindeki düğümlerin hiçbirinin çözülmemiş olduğunu gördü ve kendisi bunları çözebilmek için çok uğraştı.


Netice olarak Katie King Florence Cook olayı W. Crookes gibi dünyaca meşhur ve ciddiliğiyle Tanınmış bilim adamı ve ona yardım eden diğer araştırmacılar tarafından“hiçbir hile ve sahtekarlık karışmamış tamamen “ genuine” hakiki olan bir Materyalizasyon olayı olduğuna dair garanti verilmiştir.”

1875 de Katie üzülerek yakında Florence dan ayrılmak zorunda kalacağını zira Dünyada bulunma süresinin sonuna geldiğini açıkladı. W. Crookes kendisinin de şahit olduğu ayrılma sahnesini şöyle anlatır “Katie son bir kere daha Florence’ın salonunda gözükür ve Florence yerde yatmakta olduğu tarafa onun yanına gider Medyumun mzuna dokunur onun kalkmasını zira kendisinin gitmesi gerektiğini bildirir Kendisine yalvarır.


Birkaç dakika baş başa konuşurlar bilahare Florrie göz yaşlarına boğulur ve konuşamaz hale gelir . Sonra yanında duran W. Crookes ‘un kollarına baygın yığılır.Onu alıp yere yatıran Crookes Etrafına bakınca Katie’nin yok olduğunu görür.

Florence Cook sevgilisiyle evlenir ve altı sene Medyum –luktan çekilir . Sonrada “ Marie “ adındaki bir varlıkla beraber tekrar seanslar yapar bu Marie çok hareketli olup devamlı şarkı söyleyip dans eden bir ruhun tezahürüdür. 1880 de Florrie medyumluğu bırakıp ev hanımı oldu ve 1904 senesinde vefat eder.


Florence’ın rakibi Samuel Goupy Katie 1903 de Dr. Glen Hammiltonun idare ettiği bir seans ta görünür Kanada da ve son olarak da 1974 de Roma daki bir seansta yine görünür. Bir daha görünüp görünmeyeceği bir sır.

Ruhsal Şifacılık Nedir?...
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 20.03.17, 14:51
Drogo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 13.09.16
Bulunduğu yer: manisa
Mesajlar: 1,613
Etiketlendiği Mesaj: 17 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah razı olsun bu güzel paylaşım için.
__________________
Hiç kimse vazgeçilmez değildir.
Ve kimse kendini vazgeçilmez sanan
biri kadar aptal değildir.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 08.06.18, 08:55
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.04.15
Bulunduğu yer: Nefes Aldığım Yerde
Mesajlar: 15,069
Etiketlendiği Mesaj: 883 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sayın SiLence, konu paylaşımınız için teşekkür ederiz.
__________________
Sözün kıymetini '' Lal'' olandan,
Ekmeğini kıymetini ''Aç '' olandan,
Aşkın kıymetini ''Hiç'' olandan öğren..

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
daniel, douglas, hume, katie, king, ruhsal, sir, varlik

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ruhsal Gelişimde Açlık ve Ruhun Yükselişi Och Parapsikoloji & Spiritüalizm 1 24.03.23 15:22
Ruhsal Güçler, Kaynağı ve Yaşanan Sorunlar Och Parapsikoloji & Spiritüalizm 1 18.08.20 16:26
Ruhsal enerjiler SiLence Parapsikoloji & Spiritüalizm 3 07.07.20 18:42
Ruh Fotoğrafçılığı-1 madlen Gizemli Olaylar ve Mekanlar 2 15.06.18 23:26
Ruh fotoğrafçılığı-2 madlen Gizemli Olaylar ve Mekanlar 3 30.05.18 10:43


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147