Evokasyona Başlangıç - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Parapsikoloji & Spiritüalizm

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 06.02.17, 22:52
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,588
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Evokasyona Başlangıç

Bu konu hakkında sıklıkla soru işittiğim bir konudur. Pek çok insan “evokasyon” ve invokasyonun ne olduğunu karıştırıyor ve ikisini birbirinin yerine kullanıyor. Fakat ne yazık ki bu iki terim de faklı teknikleri ifade etmektedir.Açıklayayım. İnvoke etmek bir enerjiyi, bir ruhu ya da bir tanrıyı kendi içinize almaktır. Evoke etmek ise varlığı sizinle beraber bulunduğunuz mekana getirmek demektir. Yani kısaca evokasyon ruhları celp etme sanatıdır.



Evokasyon için kullanılan en popüler grimoirelerden biri süleymanın küçük anatarı olarak bilinen legemeton ya da goetia'dır. Bu kitap okuyucuya 72 ruhun bulunduğu bir liste ve onların uzmanlıklarını , kişiliklerini sunar. Eğer evokasyon konusuyla ilk defa ilgileniyorsanız ya da denemiş ve başaramamışsanız ve ruhları celp etmeye yönelik Birkaç açıklayıcı yazı arıyorsanız umarım bu yazı size yardım edecektir. Benim size evokasyon ile ilgili zaten sizin aklınızda mevcut olan metodlardan bahsetmeyeceğimi kafanızda tutun.


İnsan Aklımı, Demon Mu?


Şimdi ilk önce varklıkların ne olduğuna dair temelde iki düşünce vardır:


1) Majisyenin zihninin bir parçası ya da



2) Gerçek ve bağımsız bireysel varlıklar







Şahsen ben ikinci gruptanım. Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak onların her birinin kendine has özellikleri olan bağımsız ve gerçek varlıklar olduğuna inanıyorum, insan aklının bir parçası değiller. Hangi düşünce tarzına sahip olursanız olun bu bir evokasyon işleminin sonuçlarını etkilemeyecektir.







Kitaptaki Metod

Goetia'nın hemen hemen son kısmında varlıkların nasıl çağırılacaklarına yönelik bütün sistem verilmiştir. Bu verilenler pek çok insanın çağrı girişiminde bulunmasına engel olacaktır. Bunun sebebi korku duyulması değil bilakis verilen metodların oldukça yıldırıcı olmasından kaynaklanır. Aslan derisi kemer ve saf parşömen gibi önerilen pek çok malzemenin bulunması oldukça zor olabilir.



Ancak kitapta bu malzemelerin bulunmasının mümkün olduğu öngörülmüştür. Bu bir miktar zamana ve paraya neden olabilir ama mümkündür ve bunlar sıkıntıya girmeye değer doğru şeylerdir. Goetia'nın ve benzer diğer grimoire eserlerin doğru anlamları ve amacı zeki anlatımlarla ve mecazlarla örtülü olmasına rağmen her bir kitapta verilen başarılı çalışma metodları denemeye değer olabilir.







Grimoire'lerde önerilen metodları uygulamaya geçmeden önce ,eğer bu iş için kendinize bir şans vermek istiyorsanız benim ikinci bölümde söyleyeceklerimi denemelisiniz.







Goetia'yı ve diğer grimoireleri okuduğunuzda yazarın varlıkları fiziksel tezahürlere evoke ettiğini görürsünüz. Bunun manası varlığın çıplak gözle görülebilmesidir. Pek çok modern majisyen bunun oldukça nadir bir şey olduğunu size söyler. Sizin için mantıklı olanı onları zihninizde işitmeniz ve duymanız, daha sonra ise fiziksel gözlerinizle görmenizdir.







Bunun arkasındaki düşünce varlığın görünür olmak için bir miktar enerjiye ihtiyaç duyduğudur ve bu olduça muazzam ve çok güç bir şeydir. Çağımızda daha çok hemen alınan sonuçlara ilgi duyduğumuz için hazırlıklarımızı kestirme yollarla yapıyoruz. Bu kısa yollar şu demek, kendimiz imal edeceğimize ritüel bıçağını satın alıyoruz, kendi kesimimizle bir keçiden imal edebilieceğimiz bir parşömen yerine onu satın alıyoruz, bir demon sigilini kendi elimizle çizeceğimize ya da nitelikli bir kumaş üzerine işleyeceğimize onu bilgisayardan çıktı olarak alıyoruz. Böyle kestirme yollarla amacın gerekliliklerini yerine getirmiyoruz, dikkatimizi toplamıyoruz ve sonuç olarak yazarlar tarafından tasarlanmış olan çalışmanın bütünü zayıflıyor ve çağrının sonuçları grimoirelerde betimlenen şeklinden daha az “muhteşem” oluyor.



Mamahif,aynı fikirdeyseniz, Sonuçta önemli olan husus varlığın sizin huzurunuzda fiziksel olarak ne kadar iyi bulunabileceği değildir.







Biraz Sol El Yolu Yaklaşımı



Evokasyon ile ilgili bu sağ el yolu yaklaşımı benim anlatacaklarımla uzaktan yakından ilgili değildir. Ben bir sağ el yolu majisyeni değilim. Grimoirelerde bahsi geçen metodları denemeye karar vermiş olsanız bile aşağıdaki anlatılanlar size anlamlı gelecektir.







Emimin şu atasözünü duymuşsunuzdur:” Bal ile sirkeyle yakalayacağından daha fazla sinek yakalarsın.” Bunu yazının sonuna kadar aklınızda tutun.







Grimoirelerde majisyene gereğinden fazla ruhları zincirleme, lanet ve beddualar ve zorlayıcı yöntemler verilmiştir. Bunlar çağırılan varlığa karşı bir tehdittir ve onun itaat etmesi için zorlanması anlamına gelir. Bazı majisyenler bu yöntemle çalışarlar ve bunun altındaki fikir varlıkları yönetmek için“ tanrının verdiği haklar” olduğudur ve bu kişiler Tanrı'nın bu varlıkları “onların ayaklarının altına” yerleştirdiğine inanır. Siz bu inancı paylaşıyorsanız sizden özür diliyorum fakat, bu onların köpeklerine davrandıkları gibi bir davranış geliştirmeleri gibi birşeye denk düşüyor. Sizden son derece güçlü olan bir varlığa nasıl böyle davranabilirsiniz ve sonra kalkıpta ondan kim, nasıl ayrıcalık ya da lütuf bekleyebilir? Ben böyle hissetmiyorum.







Ben asla bana karşı saygısızca davranan,hakaret ve beddua eden birine seve seve birşeyler ihsan etmem. Ona karşı iyi bir tepkli bile göstermem. Sizde göstermezsiniz,varlıklarda. Evet, Bu kötü ve aşağılayıcı yöntemlerle sonuç elde eden majisyenler vardır, fakat bu ne gereklidir ne de en iyi yoldur. Varlıklara davranış şekliniz onların arasında size yönelik bir saygı oluşturur.







Şunu da aklınızda tutun: Varlıklar yazarlar tarafından grimoirelerde “demon” yani hristiyan literatürüne göre düşmüş melekler,şeytanlar durumuna getirilmiş eski pagan tanrılarıdır. Ayrıca varlıkların karakterlerinin grimoirelerde yazarların tanımladığından farklı olduğunu kendi deneyimlerinizle göreceğinizide bilin. Pek çok varlığın çirkin ve kötü çocuklar olduğuna inanılmıştır fakat benim onlarla çalışmalarımda son derece güzel ve göze hoş gelen varlıklardı. Onların göstereceği reaksiyon sizin onlara nasıl davranacağınıza bağlıdır.







Şimdi size bir senaryo sunayım.







Kendi iş yerinizde oturuyorsunuz ve işinize son derece önem veriyorsunuz ve ciddiye alıyorsunuz. Aniden iyi görünümlü bir yabancı geliyor ve şöyle diyor:” Merhaba, Senden elli dolar almam gerekiyor buna ihtiyacım var. Bu akşam gelirim.” ve teşekkür edip oradan uzaklaşıyor. Tepkiniz ne olur?







Eminim ki benim tepkim şu olacaktır: “Afedersin ama tabiki hayır,sana elli dolar vermem! Seni tanımıyorum bile!”. Eminim ki bu diğer insanlar için de geçerlidir.











Şimdi bunu düşünün- Bir varlığı çağırıyorsunuz ve ondan yardım istiyorsunuz ve kendinizi o iyi görünümlü yabancı yerine koyun. Çağırdığınız demon,deamon ya da o varlık bu senaryoda sizin yerinizdedir. Sizin yabancının isteğine verdiğiniz tepki niye varlık içinde geçerli olmasın ve sizi tanımadığı,onunla çalışmadığınız ve samimi olmadığınız halde sizin bu talebinize itaat göstersin?







Bütün bunlar varlıklar(demonlar) içinde geçerlidir.







Eğer aklınızda bir varlık yoksa, grimoireleri açıp bakın ve kitaplarda tanımlanan varlıkları sırasıyla okuyun.Gözünüze ilişen oldumu? Eğer olduysa onlardan birini seçin ve başlayın.







Evokasyona fiili olarak başlamadan önce çağıracağınız varlığı bilmek biraz zaman alır. Bu onlar hakkında okuyup öğrenebildiklerinizin hepsinin ötesine geçmektir. Evet okuduğunuz bilgiler size yardımcı olur, fakat onlarla gerçekten tanışmak ve aşina olmak istersiniz.







İyi bir yol, varlığın mührünü temiz bir kumaş parçasına çizmek ya da resmetmektir. Mührü bilgisayarınızdan print etmeyin. Mühürü elle çizerek enerjinizi yoğunlaştırırsınız ve dikkatinizi toplarsınız. Bu varlıklar iletişim kurmanıza yardımcı olur.







Mührü çizdikten sonra, takip eden gecelerde yatmaya gitmeden önce onu elinizde tutun ve varlığa onu en iyi şekilde nasıl evoke edebileceğinizi rüyanızda göstermesini isteyin. Sonra mührü yastığınızın altına yerleştirin. Rüyalarınızı cevaplar için izleyin.







Örnek vermek gerekirse, Ben bunu ilk yaptığım zaman varlıkla hemen son derece kişisel bir ilişki kurmuştum. Rüyamda kendimi bir barda siyah saçlı ve yakışıklı bir adamla konuşurken gördüm. Sohbet ederken bana hoşlandığı şeyleri söyledi. Lavanta, ametist, badem ve tatlı çimenler. Birkaç akşamlık süreç boyunca, elimde yiyeceklerden, içeceklerden kokulardan ve varlığın hoşuna giden diğer şeylerin olduğu bir liste oluştu ve bunlar ritüel'i varlığın tercih ettiği şekilde kurmak için fikir verdi.







Ritüel alanını varlığın hoşuna gidecek şekilde hazırlamaya dikkat edin. İletişim anı için bir üçgen ya da siyah bir ayna kullanabilirsiniz.







Herşeyden önemlisi varlıklara saygılı davranmayı unutmayın. Beddua etmek,hükmetmeye çalışmak ve benzeri davranışlar saygısızcadır. Varlıklar sadece sizden daha güçlü değil aynı zamanda da daha zekidir. Arkadaşlarınıza ya da çevrenize gösterdiğiniz saygıyı onlar da hak etmektedir.







Anlaşmazlık



Acemi majisyenler bütün demonların onlarla uyuşmayacağını dikkate almazlar. Buer ile muhteşem bir şekilde anlaşabilirsiniz ama Orobas ile geçinemeyebilirsiniz. Bu insan ilişkilerinden farklı bir durum değildir. Kimse herkesle iyi anlaşamaz. Sizin enerjinizin onlara çekilmez gelebilecek varlıklar vardır. Bunu kişisel olarak algılamamalısınız. Sizinle iyi bir iletişim kurmayan ya da hiç iletişim kurmayan bir varlıkla ne kadar uğraştığınız önemli değildir. Başka bir varlığı deneyebilirsiniz.Belki onunla iyi anlaşabilirsiniz.



Sonuç



Bazı insanlar evokasyonu son derece korkunç bir deneyim olarak görürler. Fakat bu deneyim hem varlık hemde sizin için son derece tatmin edicidir. Onların çoğu bizimle iletişim kurmayı severler. Umarım bu yazı size evokasyon konusu hakkında az da olsa bir fikir vermiştir.
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 06.02.17, 23:06
 
Üyelik tarihi: 06.01.17
Bulunduğu yer: edirne
Mesajlar: 206
Etiketlendiği Mesaj: 16 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

bu sayfa kenliginden acildi Allahu ekber
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 21.04.17, 14:14
RvP RvP isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Manevi
 
Üyelik tarihi: 08.07.15
Mesajlar: 3,129
Etiketlendiği Mesaj: 147 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun bu güzel paylaşım için.
__________________
“gücümü, içimdeki güçsüzlükle boğuşurken tükettim.”
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
baslangic, evokasyona

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
havas ilmi için ilk ders başlangıç gunes Havas Dersleri 53 18.09.19 16:34
Başlangıç harflerindeki 7&19 şifresi 6 Anka58 Kuran-ı Kerim 0 24.10.18 00:07
Başlangıç harfkerindeki 7&19 şifresi 4 Anka58 Kuran-ı Kerim 0 24.10.18 00:00
Başlangıç harfleri ve 7&19 şifresi 2 Anka58 Kuran-ı Kerim 0 23.10.18 23:52
Başlangıç harfleri ve 7&19 şifresi 1 Anka58 Kuran-ı Kerim 0 23.10.18 23:47


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147