Zeytinyağı mucizesi - Sayfa 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Off Topic > Pratik Bilgiler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Alt 21.04.16, 16:10
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 07.01.15
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 4,739
Etiketlendiği Mesaj: 130 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

adminim RENEE ilacı için ne diyorsun
Alıntı ile Cevapla
  #12  
Alt 21.04.16, 17:07
 
Üyelik tarihi: 08.06.15
Mesajlar: 144
Etiketlendiği Mesaj: 15 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

evdeki tüm yağları çöpe atın hatta çöpe atmayın çöpe bile zarar verir bir şekilde imha edin ve sadece zeytinyağı kullanın.
Alıntı ile Cevapla
  #13  
Alt 21.04.16, 17:08
HeartLess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
 
Üyelik tarihi: 18.08.14
Bulunduğu yer: Dip..
Mesajlar: 3,541
Etiketlendiği Mesaj: 2186 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Rennie yerine yine karbonat kullanın.
__________________
öLürüm yoLuna öLürümde yine boyun eğmem, yakarım dünyayı uğruna ama sana eğiLmem.. öyLe sInIrsIz öyLe Derin öyLe Çok Severim ki KORKARSIN!! Kuruyup çöLe dönsemde Pare Pare oLsamda YENiLMEM!!..
Alıntı ile Cevapla
  #14  
Alt 29.04.16, 19:35
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 07.01.15
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 4,739
Etiketlendiği Mesaj: 130 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart


Küçükçekmece Belediyesi tarafından oluşturulan bir dizi etkinlik programına katılmak için Küçükçekmece’ye gelen Ünlü Diyetisyen Prof. Dr. Canan Karatay, 'Zeytinyağı yağ değildir, ana sütünün aynısıdır' dedi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından vatandaşların aşırı kilolarından kurtulmalarını sağlamak ve sağlıklı yaşam alanı oluşturmak adına oluşturduğu bir dizi etkinlik programına Prof. Dr. Canan Karatay katıldı. Öğle saatlerinde başlayan etkinliklerin ilkinde Küçükçekmece Belediye Başkanı Yardımcısı Besim Müftüoğlu ve Canan Karatay Hobi bahçelerini gezerek çocuklarla birlikte domates ve biber fidesi dikti. Fide dikim sırasında Prof. Dr. Canan Karatay çocuklara ve ailelerine tavsiyelerde bulundu.

Hobi Bahçelerini ziyareti sırasında açıklama yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, “Vatandaşlarımızın genel kültürel değerlerini artırmak amacıyla bu programları tertipliyoruz. Sağlık, siyaset, günlük problemleri gibi konuların çözümünü üretmek, çeşitli uzman kişileri çağırıp görüşlerimizi halkımıza ifade etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız uzman kişilere sorular sorup öğrenmek istediklerini alıyorlar. Bugün olduğu gibi vatandaşlar sağlık konusunda öğrenmek istediklerini öğreniyorlar. Amacımız Küçükçekmece’de ki insan kalitesini artırmak” dedi.

“TEREYAĞI VUCUDUN EN ÖNEMLİ BESİN KAYNAĞIDIR”

Hobi Bahçelerini gezerek çocuklara ve ailelerine tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, doğal yağların önemli bir besin kaynakları arasında olduğuna değindi. Yaptığı açıklamada tereyağının önemli bir besin kaynağı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, “Doğal tereyağı, köy tereyağı tüketebilirler. Ben bir kardiyolog olarak kitabımda tereyağı nasıl yapılacak onu anlatıyorum. Çünkü, tereyağı kalbimizin iyi çalışması için önemlidir ve vücudumuzun iyi en önemli besinlerinden biridir. Damarlarımızın tıkanmaması içinde tereyağı önemlidir. Tereyağını köy yumurtasına kırıp yiyebilirsiniz, yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Hatta Orta Asya’da yaşayan kişiler çaylarına tereyağı koyarlar. Bizde de şeker üretilmeden önce çaylar tereyağı ile içilirdi. Tereyağının hiçbir zararı yoktur” diye konuştu.

“ZEYTİNYAĞI ANA SÜTÜNÜN AYNISIDIR”

Zeytinyağının önemli bir besin kaynağı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karatay, “Zeytinyağı çoklu doymamıştır, zeytinyağı da çok faydalıdır. Zeytinyağı yağ değildir. Doğal zeytinyağı ana sütünün aynısıdır. Zeytinyağı zeytin meyvesinin meyve suyudur. Çocuklara rahatlıkla zeytinyağı verebilirsiniz. zeytinin içine döküp yedirebilirsiniz. Zeytin en sağlıklı meyvedir, zeytinyağı da en sağlıklı meyve suyudur. Zeytin altındır, zeytinyağı da altın suyudur” şeklinde konuştu.

“DONDURMA BÜYÜKLERİN VE ÇOCUKLARIN ALDATMACASIDIR”

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çocukların yiyeceklerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Karatay, “Çocuklar dondurma yiyebilirler, yalnız dondurmalar maalesef mısır grubu şekeriyle yapıldığı için zararlı olabilir. Dondurma yediğiniz zaman gırtlağınızda yanma olursa bilin ki onun içinde sağlıklı şeker yok demektir. Annelerin yaptığı dondurmayı yesinler, onun dışında yemesinler. Dondurma bir yiyecek değildir, çocukların ve büyüklerin aldatmacasıdır” ifadelerini kullandı. Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçelerinin gezisi sonrasında Prof. Dr. Canan Karatay, Atakent Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen söyleşi programına katıldı.


Alıntı ile Cevapla
  #15  
Alt 02.05.16, 23:44
 
Üyelik tarihi: 26.03.15
Mesajlar: 178
Etiketlendiği Mesaj: 49 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Valahi günde 4 yemek kaşıgı iciyorum
Alıntı ile Cevapla
  #16  
Alt 05.05.17, 23:21
aşk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 08.10.14
Bulunduğu yer: Eski Zelanda
Mesajlar: 25,954
Etiketlendiği Mesaj: 136 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun. Mide yanması her 10 kişiden 4ün de var.
Alıntı ile Cevapla
  #17  
Alt 13.02.20, 15:48
Arma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20.08.19
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 378
Etiketlendiği Mesaj: 13 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Boş mideye zeytinyağı içmek için 9 harika neden

Tamam, açıkça söylemek gerekirse kulağa çok da cazip gelmiyor. Kim her gün boş mideye zeytinyağı içer ki? Hiç de iç açıcı bir şey değil! Ama bizce bu yazıyı okuduktan sonra bu konudaki fikriniz tamamen değişecek. Zeytinyağı çok sayıda yararlı makro besin ögesi, yağ asidi ve vitamin içerir. Zeytinyağı için ‘sıvı altın’ diyebiliriz.
Bu da zeytinyağını sağlığınız için son derece değerli bir ürün yapıyor. Zeytinyağı tüketmek için en ikna edici nedenlerin yer aldığı bir liste hazırladım. Her gün boş mideye bir yemek kaşığı dolusu zeytinyağı içtiğinizde bu 9 harika sonucu kendiniz bizzat göreceksiniz.

1. Kalın bağırsağı iyileştirir.
Zeytinyağı, kansere yol açabilecek zararlara karşı hücreleri korur. Ayrıca kalın bağırsağı güçlendirerek kabızlık durumunda rahatlama sağlar.

2. Daha iyi cilt, saç, tırnaklar ve kemikler.
Zeytinyağı cildiniz, tırnaklarınız ve saçlarınız için de son derece yararlı bir besindir. Zeytinyağı saç ve tırnakları yatıştırır, onarır, besler ve daha hızlı uzamalarını sağlar. Bu durum hem erkeklerin hem de kadınların çok hoşuna gider. Tüketerek kullandığınızda daha etkili olsa da, zeytinyağını saç veya cilt maskesi olarak da kullanabilirsiniz.

3. Karaciğeri temizler.
Karaciğer, vücudumuzda son derece önemli bir rol oynar: iç sistemlerimizin tümünü temizler. Bazen karaciğerin kendisini de temizlememiz gerekir, bu da en iyi ve güvenli şekilde zeytinyağı ile yapılabilir! En iyi ve sağlıklı sonucu elde etmek için, iki kaşık zeytinyağını bir bardağın içinde üçte oranında limon suyu ile karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı için.

4. Kilo verdirir.
Zeytinyağı çok fazla miktarda yağ asidi içerir: yağ asidi, kısa süre içinde ‘tok’ hissetmenizi sağlayan sağlıklı bir yağ türüdür. Tereyağına da en iyi ve sağlıklı alternatiftir. Zeytinyağı kullandığınızda yemekleriniz çok daha lezzetli ve sağlıklı olur.

5. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Zeytinyağında bulunan yağ asitleri çeşitli bağışıklık işlevleriyle ilgili olarak önemli bir rol oynar. Örneğin, bağışıklık sisteminin düzenlenmesi ve desteklenmesi için ve hatta bağışıklıkla ilgili doğuştan gelen hastalıkların tedavisi için de çok yararlıdır. Zeytinyağı mutfaklarımızda mutlaka bulundurmamız ve bol bol tüketmemiz gereken bir üründür.

6. Kalbi korur.
İki tip kolesterol vardır: LDL (kötü tip) ve HDL (iyi tip). HDL, LDL’yi giderir. Vücudumuzdaki HDL seviyesini nasıl artırabiliriz? Bunu yapmanın en iyi yollarından biri tahıllar, sebzeler, meyveler ve zeytinyağından oluşan Akdeniz tipi diyet ile beslenmektir. Zeytinyağı, HDL kalitesinin iyileşmesini sağlar. Bol miktarda doğal su içmek de her gün yapılması gereken diğer bir önemli şeydir. Bu şekilde sağlığınızı koruduğunuz gibi hastalıklara yakalanma olasılığınızı da azaltmış olursunuz.

7. Enfeksiyonları azaltır.
Tıpkı Ibuprofen gibi, zeytinyağı da vücutta oluşan enfeksiyonları azaltır. Bu konuda yapılan araştırmalar, 3-4 kaşık zeytinyağının bir Ibuprofen dozunun %10’u kadar etkili olan doğal bir yol olduğunu gösteriyor. Bu tam bir kazan-kazan durumudur çünkü çok fazla ilaç kullanmak sağlığımız için zararlıdır. Ne kadar doğal ürünler kullanır ve ilaçlardan uzak durursak kendimiz için o kadar iyi bir şey yapmış oluruz.

8. Kan şekeri seviyesini kontrol altına alır.
Zeytinyağı, kolesterolü ve kan şekeri seviyelerini ciddi oranda düşürür. Bu da zeytinyağının şeker hastaları için ve aynı zamanda kalp-damar sistemimiz için çok faydalı olduğu anlamına gelir.

9. Beyni korur.
Zeytinyağı beynimizi destekler. Alzheimer hastalığını ve ruhsal çöküntüyü önler, hafızayı güçlendirir ve depresyon riskini azaltır. Her gün zeytinyağı tüketmekten çekinmeyin.
Alıntı ile Cevapla
  #18  
Alt 01.10.20, 20:39
 
Üyelik tarihi: 03.09.20
Bulunduğu yer: Ayak bastığım her yer
Mesajlar: 359
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Tuana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
zeytinyağı ile asla kızartma yapılmaz ..

Kızartma yağları kanola yağı , mısır özü ve çiçek yağlarıdır
ilk defa duydum neden yapılmaz, nedenini biliyor musunuz?
Alıntı ile Cevapla
  #19  
Alt 01.10.20, 20:52
Yazbahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 21.06.19
Bulunduğu yer: Dünyada
Mesajlar: 781
Etiketlendiği Mesaj: 87 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
umutkarsu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ilk defa duydum neden yapılmaz, nedenini biliyor musunuz?
Çünkü zeytinyagi yüksek ısıda zararlı bir yağa dönüşüyor ,yemek yaparken bile yağ kizdirilmaz isitilir
__________________
"Onlara, Allah neyi indirdiyse ona uyun dendi mi dediler ki: Hayır, biz atalarımız neye uyduysa ona uyarız. İyi ama atalarınızın aklı bir şeye ermiyorsa ve doğru yolu bulmadılarsa ne olacak?"
Bakara ,170
Alıntı ile Cevapla
  #20  
Alt 01.10.20, 20:54
 
Üyelik tarihi: 03.09.20
Bulunduğu yer: Ayak bastığım her yer
Mesajlar: 359
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Yazbahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çünkü zeytinyagi yüksek ısıda zararlı bir yağa dönüşüyor ,yemek yaparken bile yağ kizdirilmaz isitilir
Bunu bilmiyordum, ama o zaman zeytinyağlı fasulye falan yaparken tencere kızınca yağ da kızıyor, kaynama noktasına geliyor ister istemez, o da zararlı olmaz mı?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
mucizesi, zeytinyai

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Rüyada Zeytinyağı Görmek NGB Z Harfi Rüya Tabirleri 0 23.11.23 12:41
Hurufu Mukatta (Anahtar Harfler) Mucizesi Sadi Sure ve Ayet Havasları 2 06.01.23 11:40
Peygamberimizin Kur’an’da mucizesi yoktur.” diyen nasipsizler Och Peygamberler 0 25.05.20 14:44
Zeytinin Faydaları Yararları aşk Alternatif Tıp ve Bitkiler 4 11.11.17 01:33
Zeytinyağı Neden Yararlı? aşk Sağlık 1 06.05.17 09:27


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147