Eşcinsel erkeklerin sayısı neden artıyor? - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Sağlık

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 13.02.17, 23:47
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 07.01.15
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 4,734
Etiketlendiği Mesaj: 130 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Eşcinsel erkeklerin sayısı neden artıyor?

Erkeklik alanında araştırma yapan profesör bu konuya da el attı ve son zamanlarda sayısı arttığı düşünülen eşcinsellik konusuna açıklık getirdi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Esma Durugönül son zamanlarda konuşulduğunun aksine Türk toplumunda eş cinselliğin artmadığını, sadece farkındalığın arttığını belirtti.



AÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünce düzenlenen, ''Küreselleşen Dünyada Erkeklik ve Beden'' sempozyumunun koordinatörlüğünü yapan Doç. Dr. Esma Durugönül, sempozyumun ilk bölümünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Doç. Dr. Durugönül, sosyoloji bölümünde beden ve erkeklik alanında çalışmalar yapan 4 kişi olduklarını, kendi aralarındaki konuşmalar sonrasında böyle bir sempozyum düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.



Beden ve erkeklik konusunun Türkiye'de çok fazla konuşulmadığını ifade eden Durugönül, Türk kültüründe erkeklerin her zaman güçlü, duygularını göstermeyen insanlar olarak gösterildiğini söyledi.



Homoseksüellerin toplumda erkek olarak kabul edilmediğini kaydeden Doç. Dr. Durugönül, erkekliğin dünyada 1980'lerde, Türkiye'de ise 1990'larda gündeme geldiğini bildirdi.



Durugönül, çalışmalara başladıktan sonra öğrencileri arasında da eş cinsel olanlarla iletişim kurduğunu ve bazı öğrencileriyle bu konuda konuştuğunu kaydetti.



Sinema sanatçılarına eş cinsel bir karakteri canlandırmak isteyip istemediği sorulduğunda kimilerinin ''Asla'' cevabını verdiğini söyleyen Durugönül, şöyle devam etti:



''Aslında o rolü oynarken farklı bir şey yapmayacak, yine erkek olacak, bu anlaşılmıyor. Homoseksüel olduğu bilinen bazı isimler toplumda baş tacı edilirken sıradan vatandaşın homoseksüel olması sorun oluyor. Bu da 'Onlar ne yaparsa yapsın ama benim kızım, oğlum öyle olamaz' düşüncesinden kaynaklanıyor. Tepkiler çoğu zaman eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Eğitim bunda önemli bir faktör. Kapalı ve eğitimsiz toplumlarda bu tür durumlara böyle yaklaşımlar beklemek çok daha zor.''



İnsanların kendileri tercih ettikleri için heteroseksüel veya homoseksüel olmadığını kaydeden Durugönül, ''cinsel tercih'' sözünün yanlış olduğunu, doğrusunun ''cinsel yönelim'' olduğunu bildirdi.



Son zamanlarda konuşulduğunun aksine Türk toplumunda eş cinselliğin artmadığını, sadece farkındalığın arttığını belirten Durugönül, medya sayesinde eş cinsellerin daha fazla fark edildiğini bildirdi.



''BAKIMLI ERKEKLER ARTMAYA BAŞLADI''



Doç. Dr. Durugönül, eş cinsellerin toplumda dışlandığını ve görüntüleri nedeniyle istihdam edilmediğini, bu nedenle fuhuş sektöründe yer aldıklarını düşündüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:



''Erkekler aslında insanlaşıyor. Çünkü insanın ağlamaması, evin idaresinin sadece ondan sorulması hakça değil. 'Erkekler lightlaşıyor' demek yanlış. Bugün ağlayabilen erkeklerin sayısı artıyor. Toplum da bunu doğal görmeye başlıyor. Toplumdaki erkeğin her zaman güçlü olması gerektiği düşüncesi yavaş yavaş siliniyor. Bakımlı erkekler artmaya başladı. Bu da garip değil. Bu insanın kendini nasıl sunmak istediğini gösteriyor.''



''Toplumsal cinsiyet ve beden politikaları'', ''Aidiyet, kimlik, temsil bağlamında erkeklik'', ''Eğitim, beden ve/veya erkeklik'', ''İnsan hakları ve yurttaşlık bağlamında erkeklik'', ''Etik, beden ve/veya erkeklik'', ''Spor, beden ve/veya erkeklik'', ''Tüketim kültürü, beden ve/veya erkeklik'', ''Medyada beden ve/veya erkeklik'', ''Globalleşme bağlamında beden ve/veya erkeklik'', ''Göç, beden ve/veya erkeklik'', ''İktidar, beden ve/veya erkeklik'' konularının ele alınacağı sempozyum, yarın sona erecek
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 06.05.17, 09:19
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,580
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bilgilendirme için teşekkürler.
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 22.01.19, 09:50
 
Üyelik tarihi: 30.07.18
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 337
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Fıratta cins ikidir :
Kadın ve erkek. Bütün canlılar dişi ve erkek olmak üzere çift yaratılmıştır. Hatta erkeklerin üreme hücresi olan spermin dahi dişisi ve erkeği vardır.

Kadın olduğu halde kadına
Erkek olduğu halde erkeğe ilgi duyanlar eşcinsel değil, cinsel sapkındır.

Organları ve hormonları ile erkek olduğu halde, huy ve ruhunu kadın kılığına sokan erkek ve böyle olan kadın Allah'ın laneti ile lanetlenmiştir.

Gay ve lezbiyenler eşcinsel değildir. Cinsiyet olarak ya erkektir ya da kadın. Sapık ve lanetlikleri eşcinsel ismi ile normalleştiriyorlar; kanmayalım.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 22.01.19, 12:37
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 03.12.18
Bulunduğu yer: H
Mesajlar: 1,084
Etiketlendiği Mesaj: 144 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ortam hormonlu gdo lu gıdalardan geçilmiyor, eski bir simya kitabında (adını hatırlamıyorum) şöyle der; "erkekler et yiyecekse dişi hayvan yememeli özellikle de tavuktan uzak durmalı bunlar erkekleri yumuşatır" o dönemde endokrin ve hormon bilgisi yok ama bir farkındalık oluşmuş.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 02.07.19, 16:28
 
Üyelik tarihi: 11.11.17
Bulunduğu yer: Evde
Mesajlar: 142
Etiketlendiği Mesaj: 12 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Birkaç yıl önceye kadar şu âyeti anlayamazdım:
*"(Eşcinsel olan) Kavminin, Lût'a verdiği cevap şundan ibâret oldu: Bunları memleketimizden kovalım. Bunlar pek namuslu insanlar!" /A’râf 82.*
Düşünürdüm; bir toplum nasıl olur da içerisindeki insanları "namuslu/temiz/ahlaklı" diye suçlayarak sürmek isterdi.
Ta ki dünya küresel bir Lût kavmi köyüne dönüştü.
Muhafazakar câmianın bile "hasta", "özgür cinsel tercih/yönelim" diyerek muşrûlaştırdığı o insanlar toplumsal güç haline geldi,
namuslular azınlık haline geldi ve işler değişti.
İşte o zaman bu âyeti daha iyi anladım.
Artık namuslı/ahlaklı insanlar tukaka.
Eşcinsellerinki rengarenk yaşam; tabiî olan ise renksiz/monoton oldu.
Bugün eşcinsellik eleştirisi en büyük linç sebebi.
Eleştirirsen homofobik, özgürlük karşıtı ve tahammülsüz olmakla suçlanıyorsun.
Bu çevreler ve hakim oldukları platformlarda ahlak en büyük alay konusu.
Kur'ân açıkça uyarıyor hâlbuki...
Dün bireysel tercih, özgürlük diye ses çıkarılmayanların yarın gücü ele geçirdiklerinde namusa/ahlâka tahammül edemeyeceklerini..
Eşcinselliğin bu kadar gözümüze sokulmasında postmodernizmin, birbirini bularak hızlıca örgütleşmelerini sağlayan sosyal iletişim ağlarının gelişmesinin falan büyük payı var elbette.
Ama bunların ötesinde bu sapkınlığa film ve müzik endüstrisi, reklamlar, ünlüler yoluyla çok muazzam bir küresel yönlendirme olduğunda en ufak kuşkum yok.
Bunu dînî bakış açısıyla yorumlayıp şeytanın insanlığı fıtrattan saptırması olarak okumak da mümkün; daha maddî bir bakış açısıyla dünyadaki nüfus artışını durdurma planı olarak okumak da...
Bozuklukların birçoğu topluma eğlence yoluyla geçer. Çünkü eğlence esnasında akıl/mantık değil, duygular ön plandadır.
Bu normalleş(tir)me Türkiye'de şöyle işledi:
1) Önce sinema filmlerinde ve dizilerde sempatik(!) eşcinsel yan karakterlere yer verdiler.
2) Daha sonra birçok ünlü, komedi ayağına 'karşı cins' rollerine ve kıyafetlerine sokuldu.
3) Sosyal medyada instagramda vs eşcinsel kişiler ön plana çıkarılarak popüler yapıldı.
En son geçen başrollerinde eşcinsellerin oynadığı Türk filmi çektiler; fragmanları sponsorlu olarak anasayfalarımızda geziyor.
Bizi alıştırdılar, tepkisizleştirdiler..
Sapkınlıklarını savunmayı modern olmanın şartı olarak yutturdular.
Üç yıl önce verdiğimiz tepki ile şimdi verdiğimiz tepki bir değil.
Yakın gelecekte normal olanların anormal sayılıp kimliklerini gizleyecek hale geleceğini söylemek herhalde fütürizm sayılmaz!..
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 02.07.19, 21:42
 
Üyelik tarihi: 09.09.18
Bulunduğu yer: dar-ı dünya
Mesajlar: 247
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sosyal medya ve kitle iletişim aracları ile yıllarca bu durumdaki kişiler hoş gösterildi.kısaca alıştırıldı toplum.Ayrıca en güçlü yöntem besinlerin genetiği ile oynanması.Gdo lu besinler vucutta bır cok hastalıga yol acıp,degısık reaksıyona gırerek bu tur sapkınlıklara yol acabılıyor.Bircok hormon ve katkı maddelerı kullanılıyor.En önemlı gıda maddesı olan ekmegın ana maddesı olan bugdayın bıle genetıgı bozuldu.cagın en buyuk sılahı besınler.Besınler yoluyla cok sey yapılıyor artık.Beyınlerı dumura ugrasmış ,bır cok hastalıga muptela olan insanlar .Hep bır yorgun halsız ,bıtkın ınsanlar.Düşünemeyen mangurtlaşan.Birilerinin de işine gelyor bu düşünemeyen tartmayan ,aklını işletmeyen insan toplulukları.Ulkemız bır tarım ülkesi ama yerli üretim neredeyse bitti.Hersey ithal edilir durumda.Rabbim sonumuzu hayreylesin.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 02.07.19, 21:56
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 14.06.17
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 535
Etiketlendiği Mesaj: 62 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Şeytan ve avanesi saldırıyor her yerden
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 03.01.22, 21:19
 
Üyelik tarihi: 24.07.20
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 247
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bence geneli yani yaş 45 üstü insanlar erkeklerden hoşlanıyor bu yüzden ilgi daha fazla duyuluyor bence
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 12.02.22, 20:18
Üye
 
Üyelik tarihi: 07.04.20
Bulunduğu yer: hiç
Mesajlar: 77
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Her duygu durumu ya da hastalığın inancın olduğu gibi bunun da bilinçaltından kaynaklandığını düşünüyorum. Çocukken oluşan bir anı ya da sözden dolayı kişi kendi cinsine ilgi duyuyor olabilir. Allah herkese yardım etsin
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 25.02.22, 17:27
Acemi
 
Üyelik tarihi: 20.11.19
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 16
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu konuda ben kınamiyorum ama ya içinden gelenlere çocukluğundan beri öyle hissedenler var görüyoruz video kanallarinda
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
artiyor, erkeklerin, escinsel, neden, sayisi


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
ilaç içmek eşcinsel yapar mı? Skoda Derin Konular & Beyin Fırtınası 6 25.02.22 17:23
Büyük tuzak; Eşcinsel DNA fanatik Derin Konular & Beyin Fırtınası 8 29.01.22 21:08
Bitkisel ilaca İlgi Neden Artıyor? Och Alternatif Tıp ve Bitkiler 0 18.09.20 14:32
İnsanları eşcinsel yapmak için suya karıştırılan kimyasallar Och ilginç konular & Teoriler 1 30.08.20 23:04
Mesajlarım sayısı neden düştü iki dk icinde reyyan007 Öneri ve Şikayet Bölümü 6 01.05.19 23:33


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147