Boyunuzu uzun gösteren pilates egzersizleri - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Sağlık

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 14.02.17, 00:06
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,588
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Boyunuzu uzun gösteren pilates egzersizleri

"Pilates boyu uzatıyor mu, uzatmıyor mu" tartışmaları bir yana; güçlü sırt kasları, sağlam bir omurga ve dik bir duruş sağlayan bu egzersizlerle, gerçekten uzamasanız da birkaç santim daha uzun görüneceğiniz kesin!

Duruş bozukluğu, omurların yüksekliğini kaybetmesi ve özellikle zayıf, esnek olmayan kaslar nedeniyle boyunuzu olduğundan daha kısa gösterebilir. Hatta daha da önemlisi tüm bunlar yaş ilerledikçe boyunuzun gerçekten kısalmasına neden olabilir. Les Ottomans Otel Pilates Süpervizörü Nurkan Akın'ın hazırladığı egzersizlerle kaslarınızı güçlendirerek ve duruşunuzu düzelterek daha uzun görünebilirsiniz!

Hareketleri yaparken...
Hareketleri çok yavaş, sanki ağır çekimdeymiş gibi ama duraksamadan akıcı bir şekilde yapmaya özen gösterin. Harekete konsantre olun ve hangi kaslarınızın çalıştığına dikkat edin.

YUVARLANMA ( 5 tekrar)

Amacı: Kasları egzersize hazırlamak
Harekete ayakta dik durarak başlayın. Omuzlarınızı kulaklarınızdan uzaklaştırın, derin karın kaslarınızı hafifçe sıkın. Ayaklarınızı, topuklar kalça hizasına gelecek şekilde birbirine paralel olarak açın. Burundan derin nefes alıp başınızdan başlayarak yavaş yavaş aşağı doğru nefes vererek yuvarlanın. Ağırlığınızı ayak parmak uçlarınıza doğru verin. Dizlerinizi bükmeden eğilebildiğiniz son noktaya kadar yuvarlanmaya devam edin. (Yan sayfada 1-b) Aynı hareketleri, en son başınız kalkacak şekilde, aşağıdan yukarı tekrarlayın ve başlangıç pozisyonuna dönün.

OMUZ KOPRUSU (5 tekrar)

Amacı: İç bölge karın kaslarını, arka bacak ve kalça kaslarını kuvvetlendirmek.
Harekete sırtüstü yatar pozisyonda, dizler bükülü ve ayak tabanları yerde, nefes alarak başlayın. Nefes verirken aynı anda vücudunuzu kuyruk sokumundan başlayarak ve omurganızı minderden tek tek kaldırarak omuz köprüsünü yapın. Yukarı kalktığınızda beliniz ne çok aşağıda ne çok yukarıda olmamalı; omuzlarınızdan dizlerinize doğru düz bir çizgi oluşturmalısınız. Bu pozisyonu koruyun. Tekrar derin nefes alın, nefesi verirken bu sefer sırt omurlarından başlayarak, aşamalı olarak gövdenizi mindere indirin.

YÜZ

Amacı: Karın kaslarını kuvvetlendirerek sırt bölgesine destek olmak.
Harekete sırtüstü yatar pozisyonda, dizler bükülü ve ayak tabanları yerde, nefes alarak başlayın. Nefes verirken aynı anda vücudunuzu kuyruk sokumundan başlayarak ve omurlarınızı minderden tek tek kaldırarak omuz köprüsünü yapın. Yukarı kalktığınızda beliniz ne çok yukarıda ne de aşağıda olmalı; omuzlarınızdan dizlerinize doğru düz bir çizgi oluşturmalısınız. Bu pozisyonu koruyun, tekrar derin bir nefes alın; nefesi verirken bu sefer sırt omurlarından başlayarak aşamalı olarak gövdenizi mindere indirin.


TEK BACAKLA ESNEME (8-12 tekrar)

Amacı: Pelvis (kuyruk sokumu ve leğen | kemiği) direncini ve beden kontrolünü arttırmak.
Harekete dizler bükülü, bacakları göğsünüze doğru çekili bir biçimde minderin üzerine oturarak başlayın. Bir bacağınızı ileri doğru uzatırken aynı anda vücudunuzu da arkaya doğru kontrollü bir şekilde eğin. Nefes alın ve göğsünüze doğru bükülü bacağı serbest bırakıp düzleştirin ve diğer bacağı çekin. Sonra nefes verip yine bacak değiştirin. Egzersiz sırasında karın bölgesini sıkılı, sırtı sabit tutun.

BACAKLARI YANA KALDRMA (6-10 tekrar)

Amacı: Tüm kalça kaslarını, bel dörtgen kasını, yan karın kaslarını, sırt kasını, üst bacak kaslarını kuvvetlendirmek.
Başınız ve gövdeniz aynı hizaya gelecek şekilde yanlamasına yatın ve elinizle başınızı destekleyin. Ayaklarınızın minderin ön ucuna paralel olması için kalçayı hafifçe esnetin ve derin bir nefes alıp, nefes verirken aynı anda iki bacağınızı birden yerden bir miktar kaldırın. Daha sonra bacaklarınızı aşağı indirirken nefes alıp tekrar nefes vererek harekete devam edin.

YÜZME (15 -20 tekrar)

Amacı: Omurgayı dik tutan, kalça ve sırtı düzleştiren kasları ve kalça kasını güçlendirmek.
Egzersize, yüzükoyun yatıp kollarınızı başınızın yanından ileri doğru uzatarak başlayın. Bir bacağınızı ve bunun çaprazındaki kolunuzu yukarı doğru kaldırın; vücudun dengesini bozmadan diğer bacak ve kolla hareketi tekrarlayın. Her iki harekette bir nefes alarak çaprazlama kol ve bacak hareketleriyle yüzer gibi egzersize devam edin.

KUĞU (4-6 tekrar)

Amacı: Sırt esnekliğini artırmak ve kürek kemiklerinin simetrik görünümünü sağlamak.
Avuç içleriniz minderin üzerinde, dirsekleriniz bükülü, ayaklarınız mümkün olduğunca kapalı olarak yüzüstü yatın. Nefes alın ve kürek kemiklerinizi sırtınıza doğru iterek, karın kaslarınızı kullanarak ve ellerinizi mindere bastırarak vücudunuzu geriye doğru esnetin. Omuzları kulaklardan uzak tutarak, belinizin rahat ettiği pozisyona kadar kalkın. Bu pozisyonda başınız omurgamızla aynı hizada olmalı. Nefes verirken gövdenizi kontrollü bir şekilde mindere doğru indirin.

TAHTA (30 saniye )

Amacı: İç ve karın bölgesi kaslarını, dengeleyici kasları geliştirmek, boyun ve sırtta oluşan gerginliği gidermek.
Harekete yüz üstü eller omuzların hizasında yatarak başlayın. Nefes alın ve nefes verirken yavaşça vücudunuzu yukarı doğru dirsekleriniz ve ayak parmak uçlarınız yerde olacak şekilde kaldırın. Yere paralel olarak başınızın, belinizin ve kalçanızın pozisyonunu bozmadan nefes alıp vererek 30 saniye kadar bekleyin. Son bir nefes alıp vererek kontrollü bir şekilde hareketi bitirin. Eğer omuzlarınız ve beliniz zorlanmıyorsa hareketi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.

OMURGA ÇEVİRME (6-8 tekrar)

Amacı: Omurganın hareket kapasitesini artırmak ve sırta esneklik kazandırmak.
Bacaklarınız düz ve omuz genişliğinde açıkken, kalça kemikleriniz üzerine oturarak harekete başlayın. Sırt dik, kollar aynı seviyede iki yana açık... Nefes alın ve nefes verirken vücudunuzu omurganızın pozisyonunu koruyarak yana doğru çevirin. Merkeze dönüp nefes alın ve sonra diğer yöne hareketi tekrarlayın.

ÇOCUK DURUŞU (30 saniye)
Amacı: Beli ve gerilen sırt kaslarını rahatlatmak.
Yüzükoyun yatar pozisyondayken, ellerinizi minderden kaldırmadan, yavaşça dizlerinizin üzerine geriye doğru gidin ve kalçanızı kontrollü bir şekilde bacaklarınızın üzerine getirerek vücudunuzun üst tarafını esnetin.

İLERİ OMURGA ESNETME

Amacı: Sırtın orta ve üst bölümünü esnetmek.
Bacaklar düz ve omuz genişliğinde açık, dik olarak kalça kemiklerinizin üzerine oturun. Kollarınızı, göğüs kemiğinizin alt kısmı ile aynı seviyede, ileri doğru uzatın. Nefes alın ve karın kaslarınızı kullanarak kollarınızı ileri doğru uzatırken yüzünüz mindere bakana kadar sırtınızı bükü ve ileri doğru uzanın.

---------- Post added 14.02.17 at 00:37 ----------

Nedir bu Pilates?
Son zamanlarda bir pilates çılgınlığıdır almış gidiyor, belki dikkatinizi çekmiştir. Ünlü ve popüler oyuncular, şarkıcılar son derece formda vücutlarını pilates ile şekillendirdiklerini açıklıyorlar. Özellikle Madonna’nın 40’lı yaşlarının sonunda sahip olduğu fit bedeninin sırrının pilates olduğu ortaya çıkınca herkeste bir pilates sevdası baş gösterdi. İyi de nedir bu pilates, anlat deseler söyleyecek şeyiniz var mı? İlla özel çalıştırıcı eşliğinde mi yapılır bu meret? Söylendiği kadar yararlı mıdır? Nedir ne değildir, sizin için araştırdık. Bakınız durum şu...
Normal fitness hareketlerine az çok aşinasınızdır. Bu hareketlerin yerde yapılanları ile yine hiç değilse televizyondan görmüş olabileceğiniz yoga hareketlerini kaynaştırarak bedeni içten güçlendiren ve forma sokan bir egzersiz türü pilates. Çeşitli aletler kullanılarak yapılan hareketleri de var, bir jimnastik matının üzerinde alet edevat gerektirmeden yapılanları da. Dolayısıyla illa ki bir spor salonunda özel eğitmenle çalışacaksınız diye bir kural yok. Ama yine de her türlü spor için geçerli olan bir kural var ki o da ne yaptığınızı biliyor olmanız gerektiği. Aksi takdirde fit olacaksınız diye bir tarafınızı sakatlamanız işten bile değil. Bunu da hiçbirimiz istemeyiz.
Mini tarihçe: Bu egzersiz türü, soyadı Pilates olan bir Alman beyefendi tarafından yaratılmış. Kendisinin ismi Joseph. Joseph Pilates, küçüklüğünde bazı rahatsızlıklar geçirmiş ve bunların sonucunda vücut direnci azalmış. Pek çok spor dalıyla yakından ilgilenen Pilates, kendi kendine geliştirdiği bazı hareketlerle, yatar pozisyondayken direncini yeniden kazanabildiğini fark etmiş. Bunlar üzerinde yoğun olarak çalışmış ve ortaya bir dizi egzersiz hareketi çıkmış. Kendi adıyla tanıttığı bu programı, 1. Dünya Savaşı’nda sakatlanan askerleri yeniden sağlıklarına kavuşturmak için de kullanmış ve olumlu sonuçlar almış. Bugün de bazı fizik tedavi programlarında pilatesten faydalanılıyor. Gördüğünüz gibi pilates daha yeni popüler olmuş olabilir ama kökeni taa 1930’lara kadar uzanıyor.
Faydaları: Yukarıda anlattıklarımızdan da çıkarabileceğiniz gibi, bu programı yaratırken Joseph Pilates’in derdi kilo vermek ve kaslı bir vücuda sahip olmak değil, vücut direnci ve kondisyonunu sağlamakmış. Kalça ve bel kemiği rahatsızlıklarını gidermek, iskelet dengesini kurmak, vücuda doğru nefes almayı öğretmek esas amacıymış. Şimdi daha estetik amaçlarla kullanılıyor olsa da yine pilatesi tercih edenlerin büyük çoğunluğu aynı zamanda dengeli bir duruşa sahip olmak, sağlıklı bir kemik yapısı kazanmak gibi kaygılar da güdüyorlar. Sırt ve bel ağrılarından kurtulmak, düz ve biçimli bir karına, ince bir bele sahip olmak, dik durmak da pilates yapanların amaçları arasında.
Nedir, nasıl işler?: Uzakdoğu kaynaklı bir egzersiz biçimi olan yoganın, bedensel rahatlığı zihinsel yollarla çözümlediğini bilirsiniz. Aslında yoga bir şekilde, zihninizi, bedeninizi doğru yönlendirebilmesi için bir eğitme yöntemidir. İşte pilates de yoganın bu özelliğinden faydalanıyor ve zihnimizi kullanarak vücudumuzu doğru kullanabilmemizi sağlıyor. Önemli olan şey, sağlam bir kontrol gücü. Tabii ki her an tetikte olacaksınız diye bir şey yok, zaman geçtikçe bu kontrolü otomatik olarak elde edeceğiniz söyleniyor. Ayrıca bir enerji, bir ataklık kazanıyor bedeniniz. Bu kontrol meselesi nedeniyle aslında Joseph Pilates, kendi geliştirdiği bu metoda “Contrology†adını vermiş.
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 18.04.17, 14:11
RvP RvP isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Manevi
 
Üyelik tarihi: 08.07.15
Mesajlar: 3,129
Etiketlendiği Mesaj: 147 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

bu güzel paylaşım için allah razı olsun
__________________
“gücümü, içimdeki güçsüzlükle boğuşurken tükettim.”
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
boyunuzu, egzersizleri, gosteren, pilates, uzun

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
uzun etek uzun kollu bluz gıymıs kuru patlıcan dolması yapıp tencereye diziyordu Metinehir Rüya ve Rüya Tabirleri 2 01.10.23 01:14
Telepati Egzersizleri SiLence Telepati 3 08.07.17 15:24
Levitasyon Egzersizleri Tuana Parapsikoloji & Spiritüalizm 1 21.04.17 09:20
El ve Parmak Egzersizleri SiLence Sağlık 2 18.04.17 12:49
Electrokinezi Egzersizleri SiLence Parapsikoloji & Spiritüalizm 1 21.03.17 14:50


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147