Lahana ve Lahana suyunun Yararları - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Sağlık

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 14.02.17, 01:19
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,588
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Lahana ve Lahana suyunun Yararları

Lahana çiğ olarak tüketildiği gibi çeşitli yemeklerle ve mezelerle de soframızı süsleyen bir bitki. Yemek olarak tüketilmesinin yanıda ayını zamanda son derece yaralı bir besin.

Lahana çiğ olarak yenildiğinde sindirim sistemi rahatsızlıklarına, bağırsak tıkanıklığına, bağırsak tembelliğine, bağırsak kurtlarına iyi gelir. Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır. Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın. İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu. Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu. Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder. Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu karıştırılarak içilebilir.Çeşitli hastalıklara karşı direnci arttıran lahana peptik ülseri olanlar için özellikle tavsiye edilen bir sebze. Çiğ lahana suyunun peptik ülserli hastalara iyi geldiği gönüllüler üzerinde yapılan testlerle ortaya çıkarıldı. Çiğ lahananın suyu kadar etkili olmadığını da belirtelim. Lahananın ülsere iyi gelmek dışında pek çok marifeti var. Mide kanseri riskini azaltan lahana içerdiği antioksidanlar nedeniyle akciğer, bağırsak ve cilt kanseri risklerini de azaltıyor. Gebelik sırasında iyi bir folate kaynağı olarak tüketilebilecek lahana, sindirim fizyolojisini düzenleyici özelliği sahip. Haftada 1 kez lahana yemenin bağırsak kanserini azaltıcı etkisi olduğu uzmanlar tarafından söyleniyor. Gaz yapmaması için kimyon ya da rezene gibi gaz giderici baharatlarla birlikte alınması önerilir.
Beyaz lahana ile selilütlere son

Kadınların en büyük kabusu olan selülitler, lahana ile üç haftada sona eriyor. İşte her derde deva bayaz lahananın selülitleri ortadan kaldıracak formülü….
Kadınların en büyük kabusu olan selülitler, lahana ile üç haftada sona eriyor. Ayrıca beyaz lahana yaz aylarında fit olmak isteyenlere kalıcı kilo kaybı yaşatıyor. Vücudu toksinlerden arındırıyor, kolon kanserini önlüyor ve kan şekerini kontrol altında tutmanıza yardımcı oluyor
Bitkilerin kimyasal yapısını inceleyen fitobiyokimya alanında çalışmalar yaparak bitkilerin insan sağlığı üzerindeki etkisini araştıran Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, şimdi de beyaz lahanayla ilgili yayınlarıyla uluslararası arenada ses getirdi. Hiçbir sebze ve meyvede bulunmayan ‘U vitamini’ ve ‘biyoformasyon etkisi’ nedeniyle beyaz lahanayı ‘her derde deva’ olarak niteleyen Prof. Dr. Saraçoğlu, uygulamayla ilgili sorularımızı yanıtladı:
Beyaz lahana kürünün özellikleri nelerdir? Zayıflama ve selülitleri yok etme özelliği bulunan beyaz lahana, aynı zamanda antioksidan olduğundan bağırsak kanserini önleyici gücü var. Kan şekerini düşürme ve dengeleme özelliği var. Kan dolaşımını düzenler, hormonları dengeler. Enfeksiyonlara karşı vücuda direnç kazandırır. Toksin arttırır. Kanser hastalarında kemoterapi ve radyoterapi sonrası takviye oluşturur. Bağırsak mukozasını temizler. Cilde tazelik ve güzellik verir. Toksin atıcı ve kolon kanserini önleyicidir. Beyaz lahana içeriğindeki U vitaminiyle güçlü bir antioksidandır.
Lahana nasıl zayıflatıyor? Beyaz lahana aynı zamanda ‘aquaretik’tir. Yani; bitkiler genelde diüretik olduklarından hem su hem tuz atarken, beyaz lahana tuz dengesini bozmadan sadece su atar. Bu da verilen kiloların kalıcı olmasına yardımcı olur. Menopoz ve regl dönemlerinde değişen hormon dengesizliğine karşı beyaz lahana kürü mükemmel bir takviyedir.
Biyotransformasyon kilo vermeyi hızlandırıyor mu? Dünyada biyotransformasyonu ilk kez açıklayan benim. Bu bir tek beyaz lahana da bulunuyor. Yoğurttan içtiğimiz suya kadar hiçbir yiyeceğimiz saf değil. Bu zehirli maddeler karaciğer, akciğer, böbrekler ve yağ dokusunda depolanır. Bunların suda çözülme özelliği yoktur sadece yağda çözünür (Sadece yağda çözüldüklerinden vücutta depolanırlar). Biriken bu toksinlerin suda çözülme özelliği göstermesine ‘biyotransformasyon’ diyoruz. Yağda çözülen zararlı toksinlere suda çözülme özelliği kazandıran beyaz lahana; biyotransformanyon özelliğiyle terleme, solunum, idrar ve dışkı yolları ile bu zararlı toksinleri dışarı atar.
Meme kanserini önler mi? Amerika’daki ‘Harvard Health Letters’ dergisinde 1994 yılında yayınlanan bir makalede; Asyalı kadınlarda Amerika’da yaşayanlara göre 8 kat daha az meme kanseri görülmesinin nedeni soya fasulyesi olarak açıklandı. Soyada bulunan maddelerin büyük bir kısmı, beyaz lahanada da bulunuyor. Bu da östrojen hormonunu zararsız olan zayıf östrojene dönüştürür. Yapılan klinik çalışmalarda beyaz lahana tüketenlerde kanser oluşumunun gerilediği tespit edildi.
Peki lahana kemoterapi ağrılarını hafifletir mi? Birçok kanser hastası; ameliyatsız veya ameliyat sonrası radyoterapi, kemoterapi veya hormon tedavisi görmektedir. Özellikle radyoterapi veya kemoterapiden sonra hastalar kendilerini yorgun ve halsiz hisseder. Birçoğunda dolaşım bozukluğu şikâyetleri de olur. Radyoterapi veya kemoterapi sonrasında uygulanacak beyaz lahana kürü, vücudu arındırır, oluşan toksinlerin vücuttan atılmasında mükemmel bir yardımcı olur.
TOKSİN ATARAK YENİLENİN
Kaynamakta olan yarım litre suda 5-6 adet beyaz lahana yaprağını parçalamadan, 10 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte haşlayın. Sabah ve akşam şeklinde günde 2 kez aç veya tok karnına birer su bardağı için. Bu işlemi 5 gün boyunca ve her seferinde yeniden hazırla***** devam edin. 3 gün ara verip, yeniden 5 günlük bir kür daha uygulayın. 10 günlük kürün bir yıl boyunca 4 kez yapılmasını tavsiye ediyorum. Kürün yapılmaya başlandığı 2. veya 3. gününde vücudunuzun terlediğini ve özellikle yüz kısmında yağlı olduğunu fark edeceksiniz. Endişelenmeyin, bu yağla birlikte toksinleri de attığınızı gösterir. Bu kürü uygularken daha sık banyo veya duş yapmalısınız. Ne kadar çok toksin atarsanız vücudunuz o kadar fazla kendini yeniler.
Kırmızı lahana bağırsak kanserini önlüyor
Kırmızı lahana bağırsak kanserinden korur mu?
Brüksel, beyaz, kırmızı, yabani ve Beyaz Çin şeklindeki lahana çeşitlerinde ve bazı geniş yapraklı sebzeler, kükürt bakımından zengindir. Kimyasal yapıları birbirinden farklı çok sayıda kükürtlü bileşikleri içerirler. Kükürt içerikli bu sebzelerin en önemli özellikleri bağırsak mukozasını temizleme gücünün oldukça etkili olması ve vücut tarafından çok kolaylıkla dışarı atılabilmeleridir. Kırmızı lahana bitkisinde bulunan U vitamini, doğrudan doğruya bağırsak kanserine karşı tedavi gücünün olabileceği bugüne kadar hiçbir araştırmacı tarafından ele alınmamış. Mide ve oniki parmak ülserine karşı tedavi amaçlı olarak bitkisel yöntemleri tercih eden hekimlerce de kullanılıyor. Dünyada sadece bitkide zengin olarak bulunan U vitamini, bu enderliğinden dolayı benim hep dikkatimi çekmiştir. Yaptığım araştırmalarda kırmızı lahanada bu vitaminin bol miktarda olduğunu ve bağırsak kanserinde en güçlü önleyici olduğunu tespit ettim. Bunun yanı sıra tedavi gücü de yadsınamayacak derece kuvvetlidir.
KIRMIZI LAHANA KÜRÜ
Yarım litre suda lahana yaprakları parçalanmadan bir bütün olarak 6-7 dakika haşlanır. 10 gün süreyle bir su bardağı yemeklerden bir saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra içilir. 10′uncu gün sonunda bir hafta ara verilir. Tekrar 10 gün uygulanarak küre son verilir.
Fazla kilolardan kurtulun
4-5 adet lahana yaprağını hiçparçalamadan, kaynamakta olan750 mililitre suyun içine koyun vehafif ateşte, ağzı kapalı 7 dakikapişirin. Aşağıdaki şekilde tüketin:
İlk 5 gün: Her gün sabah veakşam bir su bardağı.
İkinci hafta: Her gün bir su bardağı.
Üçüncü hafta: İki günde bir, bir su bardağı.
Dördüncü hafta: Üç günde bir, bir su bardağı.
Beşinci hafta: 7 günde bir, bir su bardağı.
Altıncı hafta: Vücudunuzu dinlendirin.
Yedinci hafta: Her gün sabah ve akşam bir su bardağı.
Kan şekeri düşüren formül
Yaklaşık 750 mililitre veya 5 su bardağı kaynamakta olan suda, 7-8 tane beyaz lahana yaprağını parçalamadan, hafif ateşte 10 dakika ağzı kapalı olarak haşlayın. Haşlama sırasında kapağı açarak bir tahta kaşık yardımıyla yaprakların tamamının suyun içinde kalmasına özen gösterin. Ilıdıktan sonra haşlanmış beyaz lahana yapraklarını süzerek ayırın ve aç karnına veya yemeklerden bir saat sonra sadece bir buçuk su bardağı kadar suyunu için. 5-6 gün uygulayacağınız bu kürde beyaz lahananın her gün taze olarak hazırlanması gerekiyor. Şeker hastalarının bu kürü yılda 3-4 kez tekrarlaması daha faydalı olur.
Bitkisel kür nedir?
Bitkilerdeki biyolojik gücü, bitkiyi doğru seçerek, doğru şekilde hazırla***** ve de doğru uygula***** sağlıklı bir yaşam için hastalıklara karşı koruyucu ve önleyici adımı atmak mümkündür. İçtiğiniz bitki doğru dahi olsa, yanlış hazırlanır ve yanlış uygulanırsa başarılı bir sonuç almak pek mümkün değildir. Seçtiğiniz bitki doğru ve hazırlanış şekli de doğru olsa bile, eğer yanlış tüketiliyor ise, başarılı bir sonuç almak yine de tam olarak mümkün olmaz. Başarılı bir sonuca ***ürecek olan doğru seçim, doğru hazırlama ve doğru uygulama ile mümkündür. Doğru bitkinin seçilmesi, hazırlanması ve uygulanması kurallara bağlıdır. Bu kurallara uyularak tüketilmesine ‘kür’ adı vermekteyim.
Selülitlerinizle vedalaşmanın zamanı geldi
3-4 adet beyaz lahana yaprağını parçalamadan, kaynamakta olan yarım litre suya atın ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sabah ve akşam aç veya tok bir su bardağı için. Her üç günde bir 3 gün ara vererek 21 gün devam edin. Bu uygulamadan sonra 21 gün yeniden ara verin. Sadece haftada bir defa sabah ve akşam bir su bardağı şeklinde selülitler yok olana kadar devam ettirin.
Bir bitkinin birçok ismi var
* Doğru bitki seçimi nasıl yapılmalı?
En zor olan seçimdir. Bu zorluğun birinci nedeni, bitkinin değişik yörelerde farklı isim adı altında tanınmasıdır. Örneğin, ‘Alchemilla vulgaris’ bitkisi ile ‘leontice leontopetalum’ bitkisi aynı isim altında ‘aslanpençesi’ olarak satılır. Zorluğun ikinci nedeni ise, doğru bitkiye ulaştıktan sonra ‘Acaba onun doğru türünü buldum mu?’ sorusudur. Çünkü, kür için lazım olan doğru türün olup olmadığına bakmak gerekir. Örneğin, adaçayının bugün için bilinen en az 10 tane türü vardır. Acaba en doğru olan hangisidir? Aynı şekilde ebegümeci bitkisinin bilinen en az beş tane türü vardır. Papatya deyip geçmeyin, onun da en az dört adet türü vardır. Çoğu zaman bu farklı türlerin harmanı karıştırılarak aktarlarda satılmaktadır. Bu da, kürün etkisini ve başarısını olumsuz etkilemektedir. Sonuçta, doğru bitki seçimi yapıldıktan sonra, bu seçilen bitkinin hangi kısımlarının kullanılacağını bilmek gerekir (bitkinin tamamı mı, sadece kökleri mi, sadece çiçekleri mi veya sapları ile beraber yaprakları mı gibi). Çünkü, seçilen bitkinin yaprakları, çiçekleri ve kökleri ayrı ayrı etkin maddeler içermektedir. Öyle bitkiler varki; sadece kökleri kullanılabilir. Yine öyle bitkiler var ki sadece yapraklarının ve saplarının beraber kullanılması gerekir. Yine öyle bitkiler var ki, sadece çiçeklerinin kullanılması lazımdır.
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 18.04.17, 13:28
RvP RvP isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Manevi
 
Üyelik tarihi: 08.07.15
Mesajlar: 3,129
Etiketlendiği Mesaj: 147 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

bu güzel paylaşım için allah razı olsun
__________________
“gücümü, içimdeki güçsüzlükle boğuşurken tükettim.”
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
lahana, suyunun, yararlari

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Rüyada Lahana Havasokulu L Harfi Rüya Tabirleri 1 01.09.23 00:24
Lahana Kürü Yapıyoruz DiLara Beslenme & Diyet & Zayıflama 5 05.12.20 00:48
Lahana vitamin ve minerallerle doludur bitter Alternatif Tıp ve Bitkiler 0 20.10.19 01:35
Lahana Diyeti Tuana Beslenme & Diyet & Zayıflama 4 16.05.18 22:31


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147