inanç problemleri yaşamaktayım ve imanımı kurtarmak istiyorum - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 30.06.16, 01:36
Acemi
 
Üyelik tarihi: 30.06.16
Bulunduğu yer: kayseri
Mesajlar: 18
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart inanç problemleri yaşamaktayım ve imanımı kurtarmak istiyorum

Merhaba.Yıllardır bazı inanç problemleri yaşamaktayım, "görünmeyene" olan inancımı kuvvetlendirmek böylece islama daha sıkı inanabilmek için yine yıllardır havas kitaplarını okurum davetleri tılsımları önüme geleni yapmaya çalışırım ama bu zamana kadar inanın hiç bir şey olmadı.Şuan inanç problemlerim daha da arttı en son forumda verilen shea yağıyla ve küśtüm otuyla yapılan daveti denedim o da olmadı ve inanç problemlerim katlandı ateist olacak gibiyim neredeyse sizin bildiğiniz gerçekten işe yarar bir davet var mı acaba?
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 30.06.16, 02:39
Üye
 
Üyelik tarihi: 03.07.15
Mesajlar: 70
Etiketlendiği Mesaj: 56 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Abi eğer vesvesen olsa yardımcı olurdum hatta alamet isteseydin onada vesile olurdum ama davet vs olunca benim gözümde dini istismar olur eğer imanın sorgulamak bana düşmez ama benim gözümde tam olsaydı diğer kişiler gibi yok sevdiğim bana gelsin yok davet yaptım olmadı gibi şeyleri yani nefsinin aşırılıkları olmasaydı zaten olurdu bana göre nefsin in ve şeytanın sana oyunudur acil havas tan uzak dur yoksa yanlış bir işe bulaşırsın hem bu tarafı hemde ahiretine zarar verirsin Allah bu dünyaya kimseyi davet yapın vs die göndermedi Allah ı görmek tanımak istersen davetle olmaz tefekkürle olur güneş doğup batmasından tut yediğimiz içtiğimize kadar bu kadar şeyin olması için bir yaratıcı şarttır ama davet yaptım olmadı vs vs dersen bunca güzelliği inkar etmek olmaz bilgine arz ederim bol dua et ve kelimei tevhid oku ve alimlerin menkıbeleri ni oku bence abim
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 30.06.16, 02:45
Acemi
 
Üyelik tarihi: 30.06.16
Bulunduğu yer: kayseri
Mesajlar: 18
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

teşekkürler benim takıntım evrim teorisi iki tarafında kaynağını okudum ama kafamdan atamıyorum ha evrim islama zıt mı Hz.Adem aleyhisselamın yaratılışı dışında değil bence ama onun yaratılışı konusunda zıt kafam çatlayacak derecede oluyor hele geçen senelerde yine bir iddialarına göre yarı maymun yarı insan homo naledi diye iskeletler buldular delirecek gibi oluyorum diğer takıntım yine evrimle bağlantılı bitkilerde hayvanlarda insanlarda olan engellilik mesela domates yamuk bitiyor hayvan sakat doğuyor insan engelli doğuyor bunun dinen cevabını bulamıyorum mükkemmel olan Yaratıcımız azze ve celle niye böyle yaratıyor diye ama evrimciler veriyor böyle şeylerin cevaplarını o yüzden belki bir cin fln görürsem geçer diye düşünmüştüm ama başka usül de varsa olur bu imanımı sağlamlaştıracak
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 30.06.16, 05:01
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.11.14
Bulunduğu yer: Edremit/Balıkesir
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 2751 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarısızlıklarının suçunu kendinde aramayı dene.Sen diyorsunki ben hiç Amerikaya gitmedim onun için Amerika yoktur.Böylesine saçma bir mantık olmaz.Sen en büyük mucize olan kuranı okuyup anlamaya çalış.En kıytırık bir davete bile cinler gelirler ama sen göremezsin..Gelen cinler isterlerse sana kendini gösterirler.Eğer ruhani alemi iyice tanımak istersen öncelikle keşfini açmak için çalışmalısın.Elbetteki kafandaki şüphelerden kutulup tam bir ihlasla çalışmalısın.

katılımcı ve aktif olunuz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Üstteki linkini verdiğim böölümdeki konuları da iyice oku.Hepsi mücerrebtir.Tabiiki havass şartlarına tam bir uyum ile yapacaksın.Başarısızlıklarının nedenlerini de sorgularken bizaz da kendinde suç ara.

katılımcı ve aktif olunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 01.08.16, 23:15
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.11.14
Bulunduğu yer: Edremit/Balıkesir
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 2751 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Makro evrim masalı

Makro evrim masalı

Evrimciler türler içindeki çeşitliliği, yani varyasyonu "mikro evrim", yeni türlerin oluşması varsayımını ise "makro evrim" olarak adlandırırlar. Evrimcilerin bu tanımlamalarda kullandıkları çarpıtmalardan ilki "mikro evrim" safsatasıdır. Evrimciler, güya mikro evrim herkesçe kabul edilen açık bir bilimsel gerçekmiş, makro evrim de mikro evrimin daha uzun zamana yayılmış bir sonucuymuş izlenimi vermeye çalışırlar. Herşeyden önce vurgulanması gereken nokta, "mikro evrim" diye bir sürecin de gerçekte var olmadığıdır. Evrimciler başta da belirttiğimiz gibi türler içindeki çeşitlenme (varyasyon) olayına "mikro evrim" adını takarak bu olaya sözde evrimsel bir süreçmiş görünümü vermeye çalışırlar. Oysa, durum hiç ilgisi olmayan bir olaya, içinde "evrim" sözcüğü geçen bir isim takarak göz boyamaya çalışmaktan ibarettir. Çeşitlenme yani varyasyon, her türün gen havuzundaki bilgilerin o türün bireyleri arasındaki çaprazlanmalar sonucunda ortaya çeşitli farklı gen kombinasyonlarının çıkmasından ibarettir. Sonuçta o türün gen havuzuna eklenen yeni bir bilgi yoktur. Dolayısıyla ortada evrim gibi bir süreç yoktur

İkinci çarpıtma ise türün kendi içindeki sözde mikro evrimlerin daha uzun zaman içinde birikmesi sonucunda "makro evrim", yani tür değişimlerinin meydana geldiği iddiasıdır. Oysa, "mikro evrim" diye bir kavramın gerçek dışı olduğu anlaşılınca, "makro evrim" iddiasının da hayali dayanağı ortadan kalkmış olur. Çünkü mikro evrim gibi bir süreç yaşanmadığına göre, sözde bunların birikmesiyle oluştuğu iddia edilen "makro evrim" gibi bir kavram mantıken bütünüyle iptal olmuş olur.

"Makro evrim" ve "mikro evrim" gibi hayali kavramların ve bunlara dayalı varsayımların gerçekte türlerin kökenine hiçbir açıklama getiremediği, birçok evrimci biyolog tarafından kabul edilmiştir. Ünlü evrimci paleontolog Roger Lewin, Kasım 1980'de Chicago Doğa Tarihi Müzesi'nde 150 evrimcinin katıldığı, dört gün süren ünlü sempozyumda bu konuda varılan sonucu şöyle anlatır:

Darwin'in (varyasyonlardan yola çıkarak) yaptığı mantık yürütmeleri haklı mıydı? Evrimsel biyolojinin tarihindeki son 40 yılın en önemli konferanslarından birine katılan bilim adamlarının ortaya koydukları yargıya göre, bu sorunun cevabı "hayır"dır. Chicago konferansındaki temel mesele, mikro evrimi sağlayan mekanizmaların, makro evrim adını verdiğimiz fenomeni açıklamak için de kullanılıp kullanılamayacağı olmuştur... Cevap açıklıkla verilebilir: Hayır.(1)

1.. R. Lewin, "Evolutionary Theory Under Fire", Science, vol. 210, November 21, 1980, s. 883.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 15.08.16, 08:21
 
Üyelik tarihi: 10.08.16
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 288
Etiketlendiği Mesaj: 512 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

AŞIRI KISKANÇLIKTAN KURTULMAK İÇİN

Aşağıdaki tertip uygulanmadan önce 100 defa istiğfar, 7 defa Fatiha suresi ve 11 defa İhlâs suresi okunur ve Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem)'in ve Seyyid Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin ruhuna bağışlanır.

Bu esmaları safran ile yaz. Boynunda taşı. Bu illetten tez zamanda kurtulursun biiznillah.

----

PSİKOLOJİK SIKINTILAR İÇİN

Aşağıdaki tertip uygulanmadan önce 100 defa istiğfar, 7 defa Fatiha suresi ve 11 defa İhlâs suresi okunur ve Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem)'in ve Seyyid Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin ruhuna bağışlanır.

Psikolojik sıkıntılar için yazılır ve taşınır ise şifa olur biiznillah.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 06.09.17, 15:09
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: United States
Mesajlar: 2,808
Etiketlendiği Mesaj: 63 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah hiç kimseyi nefsine yenik düşürmesin. Değerli tavsiyelerde bulunulmuş. Bizlerde faydalandık. Teşekkürler.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 03.10.17, 11:38
Üye
 
Üyelik tarihi: 16.02.17
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 97
Etiketlendiği Mesaj: 17 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
hevvez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba.Yıllardır bazı inanç problemleri yaşamaktayım, "görünmeyene" olan inancımı kuvvetlendirmek böylece islama daha sıkı inanabilmek için yine yıllardır havas kitaplarını okurum davetleri tılsımları önüme geleni yapmaya çalışırım ama bu zamana kadar inanın hiç bir şey olmadı.Şuan inanç problemlerim daha da arttı en son forumda verilen shea yağıyla ve otuyla yapılan daveti denedim o da olmadı ve inanç problemlerim katlandı ateist olacak gibiyim neredeyse sizin bildiğiniz gerçekten işe yarar bir davet var mı acaba? @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Aynı Şeyi Bende Yaşıyorum Dostum Ne Denediysem İşe Yaramadı İnsanlar Aptalmışım Gibi Bakmaya Başladı Artık Yavaş Yavaş Benimde İnancım Gidiyor Sitede Denemediğim Hiçbirşey Kalmadı Başka Yerlerde Okumadığım Hiçbirşey Kalmadı Enson Ormana Gidip Azıma Ne Geldiyse İfritlerden Tut Al KArılarına KAdar Saydım Bir Tanesi Gelipte ''Hayırdır Lan'' Demedi Dalga Geçiyorum Her Akşam Olmuyor Bende Bıraktım Artık İnancımın Biteceği Gün Gelecek Bunu Biliyorum Var Dedikleri Hiçbirşey Yok Çünkü. Birsürü İnsan Tanıdım Bende Cin Var Ben Hüddamım Yok Ben Görüyorum Şöyle Böyle Diyen Bi Ben Göremiyorum Sanki En Son Cincilere Gidip Kendime Musallat Yaptırıcam
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 25.11.17, 12:15
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.11.14
Bulunduğu yer: Edremit/Balıkesir
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 2751 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Xenomorphic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynı Şeyi Bende Yaşıyorum Dostum Ne Denediysem İşe Yaramadı İnsanlar Aptalmışım Gibi Bakmaya Başladı Artık Yavaş Yavaş Benimde İnancım Gidiyor Sitede Denemediğim Hiçbirşey Kalmadı Başka Yerlerde Okumadığım Hiçbirşey Kalmadı Enson Ormana Gidip Azıma Ne Geldiyse İfritlerden Tut Al KArılarına KAdar Saydım Bir Tanesi Gelipte ''Hayırdır Lan'' Demedi Dalga Geçiyorum Her Akşam Olmuyor Bende Bıraktım Artık İnancımın Biteceği Gün Gelecek Bunu Biliyorum Var Dedikleri Hiçbirşey Yok Çünkü. Birsürü İnsan Tanıdım Bende Cin Var Ben Hüddamım Yok Ben Görüyorum Şöyle Böyle Diyen Bi Ben Göremiyorum Sanki En Son Cincilere Gidip Kendime Musallat Yaptırıcam
Ne kadar saçma sapan düşünceleriniz var.
Cin göremeiğiniz için dininizi inkar noktasına gelmişsiniz.Göremediğiniz cinlerin süflileriyle kol kola geziyorsunuz.Aklınızı esir almışlar.
Cin görüpte ne yapacaksınız.Cinlerden ne menfaat bekliyorsunuz?
Cin size rızıkmı verecek,sizin altınıza arabamı çekecek.Akıllı olun.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 18.09.18, 10:54
 
Üyelik tarihi: 10.09.18
Bulunduğu yer: internet
Mesajlar: 408
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Risale-i nur oku.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
görünmeyene inanmak, imanımı kurtarmak istiyorum, inanç problemleri yaşıyorum, inanç problemlerim var, küstüm otu, shea yağı


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Bağlama büyüsüne maruz kaldık, arkadaşımı kurtarmak istiyorum Sekoseko Sorularınız 11 15.05.22 20:31
Ateist olan arkadaşımı kurtarmak istiyorum Muhammed24 Sorularınız 18 27.04.22 21:13
Delailul Hayrat Türkçe Okunuşuyla Sin Peygamberler 14 05.07.21 19:01
Regresyon ve Affetme Telkini Tuana Hipnoz & Bilinçaltı 2 24.03.21 22:15
Ne istiyorum biliyormusun? TMO Güzel Sözler & aŞka Dair 1 09.02.18 16:04


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147