Ülkemizde kaç Tarikat vardır - Sayfa 10 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #91  
Alt 27.11.20, 23:54
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 20.09.20
Bulunduğu yer: Cehennemin derinliklerinde...
Mesajlar: 184
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Nani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Adam noktayı koymuş bence dağılın.
aynı sorularım senin içinde geçerli koç yiğit.
Alıntı ile Cevapla
  #92  
Alt 28.11.20, 07:13
 
Üyelik tarihi: 26.08.19
Bulunduğu yer: Mukaddes Vatan Ötüken
Mesajlar: 1,659
Etiketlendiği Mesaj: 201 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
asof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeşim bende ülkücüyüm 80 öncesinin militan ülkücülerinden bulunduğum ilde bütün ülkücü camia beni tanır ceza da yattım ezada çektim askerliğimi sakıncalı kurada yaptım Allah (c.c) şahidimdir. Her grup içinde defarmasyon olmuştur. Ülkücü hareket içinde de ülkücüden geçinenler ülkücü geçinenler oluştu bir zamanlar akçeli işlere girdiler mafyatik bağlantılar kurdular tabi ki samimi olanları kast etmiyorum. Devletin bekası milletin birliği vatanın bölünmezliği noktasında samimi olanlar hala mevcuttur. O senin dediğin yanmaz kefen satan grup derin devletin kontrolündedir millidir haklısın yaptıklarını tastik manasında söylemiyorum. Osmanlıdan beri bu böyledir. Bazı tarikatlara yabancı mahfiller sığabilir hassas bir meseledir. Mesela İngilizler Hindistanı müstemleke haline getirmek için Kadiyanilik denen bir mezhep çıkarmıştır. Bu mezhepte ilk şart İngilizler efendimizdir diğeri İslamda cihad yoktur bunlar daha sonra Amerikaya yayıldılar Mesela boksör Muhammed Ali kadıyanidir. Fetullah grubunun nasıl CIA'nın beşinci kol faaliyetleri içinde olduğunu gördük Türk devleti ölü taklidi yapar müsamaha gösterir iş rayından çıkınca da müdahale eder en son Adnan hocacılar hadisesi ben de bir tarikata mensub değilim fakat Tasavvufi ekolden gelen birçok zata saygı duyuyorum Anadolunun Türkleşmesinde İslamlaşmasında Alperenlerin Derviş gazilerin mühim fonksiyonu olmuştur. Aslında kadim Türk devleti mafyayı da cematleride tarikatlarıda kontrol eder. Bir zamanların içişleri bakanı Sadettin Tantan ne diyordu İstanbulda otoparklar PKK sempatizanlarının elinde ne oluyor PKK'ya lojistik destek veriyor Devlet bunu kesti ülkücü menşeili kişileri yerleştirdi. En son Alaattin Çakıcı'nın tahliye olayı Menzil tarikatı da benim bulunduğum şehirde ne kadar kabadayı geçinen lümpen tip varsa hepsini devşirdi şu anda namazında niyazındalar devletede sadıklar olayı uzattım kusura bakma başka bir pencereden bakmak istedim.


Sevgili ağabeyim. Ağabeyi dememin nedenini sen daha iyi biliyorsun.
Yazdıklarını dün karmaşada maalesef görmemişim. Evvela bundan dolayı kusura bakmayasın. Söylediklerinin tamamına katılıyorum. Hoca Ahmet Yesevi gibi büyük bir değere laf etmek ne haddimdir ne hududum. Haddi aşanlardan olmaktan da Allah'a sığınırım. Bizim kavgamızın üç aşağı beş yukarı sen zaten görmüşsün kimlerle olduğunu. Her fırsatta hakkın yanında olmayı yusufiyeliler en başta öğütledi bize.
En kısa sürede seninle tanışıp muhabbet etmek isterim. Sevgi ve saygılarımla.

Alıntı ile Cevapla
  #93  
Alt 28.11.20, 07:37
Yusufiyeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Manevi
 
Üyelik tarihi: 24.09.16
Bulunduğu yer: Trabzon
Mesajlar: 2,061
Etiketlendiği Mesaj: 176 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Erzurum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili ağabeyim. Ağabeyi dememin nedenini sen daha iyi biliyorsun.
Yazdıklarını dün karmaşada maalesef görmemişim. Evvela bundan dolayı kusura bakmayasın. Söylediklerinin tamamına katılıyorum. Hoca Ahmet Yesevi gibi büyük bir değere laf etmek ne haddimdir ne hududum. Haddi aşanlardan olmaktan da Allah'a sığınırım. Bizim kavgamızın üç aşağı beş yukarı sen zaten görmüşsün kimlerle olduğunu. Her fırsatta hakkın yanında olmayı yusufiyeliler en başta öğütledi bize.
En kısa sürede seninle tanışıp muhabbet etmek isterim. Sevgi ve saygılarımla.

Saygı bizden estağfurullah ben taş medreseli denilen kesimdenim inşallah tanışmak niyetle Allah (c.c) yar ve yardımcın olsun.
__________________
Yunusça sevgimizden anlamayana cevabımız Yavuzca olacaktır...
Alıntı ile Cevapla
  #94  
Alt 28.11.20, 08:30
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sahte hamiyet davacıları ve milliyetçilere tarikatlere fil uzatan şeytanlara ithaf olunur:

ÜÇÜNCÜ TELVİH:
Velayet, bir hüccet-i risalettir; tarîkat, bir bürhan-ı şeriattır. Çünki risaletin tebliğ ettiği hakaik-i imaniyeyi, velayet bir nevi şuhud-u kalbî ve zevk-i ruhanî ile aynelyakîn derecesinde görür, tasdik eder. Onun tasdiki, risaletin hakkaniyetine kat'î bir hüccettir. Şeriat ders verdiği ahkâmın hakaikini, tarîkat zevkiyle, keşfiyle ve ondan istifadesiyle ve istifazasıyla o ahkâm-ı şeriatın hak olduğuna ve Hak'tan geldiğine bir bürhan-ı bahirdir. Evet nasılki velayet ve tarîkat, risalet ve şeriatın hücceti ve delilidir; öyle de İslâmiyetin bir sırr-ı kemali ve medar-ı envârı ve insaniyetin İslâmiyet sırrıyla bir maden-i terakkiyatı ve bir menba-ı tefeyyüzatıdır.
İşte bu sırr-ı azîmin bu derece ehemmiyetiyle beraber, bazı fırak-ı dâlle onun inkârı tarafına gitmişler. Kendileri mahrum kaldıkları o envârdan, başkalarının mahrumiyetine sebeb olmuşlar. En ziyade medar-ı teessüf şudur ki: Ehl-i Sünnet ve Cemaatin bir kısım zahirî uleması ve Ehl-i Sünnet ve Cemaate mensub bir kısım ehl-i siyaset gafil insanlar; ehl-i tarîkatın içinde gördükleri bazı sû'-i istimalâtı ve bir kısım hatiatı bahane ederek, o hazine-i uzmayı kapatmak, belki tahrib etmek ve bir nevi âb-ı hayatı dağıtan o kevser menba'ını kurutmak için çalışıyorlar. Halbuki eşyada, kusursuz ve her ciheti hayırlı şeyler, meşrebler, meslekler az bulunur. Alâküllihal bazı kusurlar ve sû'-i istimalât olacak. Çünki ehil olmayanlar bir işe girseler, elbette sû'-i istimal ederler. Fakat Cenab-ı Hak âhirette muhasebe-i a'mal düsturuyla, adalet-i Rabbaniyesini, hasenat ve seyyiatın muvazenesiyle gösteriyor. Yani hasenat racih ve ağır gelse, mükâfatlandırır, kabul eder; seyyiat racih gelse cezalandırır, reddeder. Hasenat ve seyyiatın muvazenesi, kemmiyete bakmaz, keyfiyete bakar. Bazı olur, bir tek hasene bin seyyiata tereccuh eder, afvettirir. Madem adalet-i İlahiye böyle hükmeder ve hakikat dahi bunu hak görür; tarîkat, yani Sünnet-i Seniye dairesinde tarîkatın hasenatı, seyyiatına kat'iyyen müreccah olduğuna delil: Ehl-i tarîkat, ehl-i dalaletin hücumu zamanında imanlarını muhafaza etmesidir. Âdi bir samimî ehl-i tarîkat; surî, zahirî bir mütefenninden daha ziyade kendini muhafaza eder. O zevk-i tarîkat vasıtasıyla ve o muhabbet-i evliya cihetiyle imanını kurtarır. Kebairle fâsık olur, fakat kâfir olmaz; kolaylıkla zındıkaya sokulmaz. Şedid bir muhabbet ve metin bir itikad ile aktab kabul ettiği bir silsile-i meşayihi, onun nazarında hiçbir kuvvet çürütemez. Çürütmediği için, onlardan itimadını kesemez. Onlardan itimadı kesilmezse, zındıkaya giremez. Tarîkatta hissesi olmayan ve kalbi harekete gelmeyen, bir muhakkik âlim zât da olsa, şimdiki zındıkların desiselerine karşı kendini tam muhafaza etmesi müşkilleşmiştir.
Birşey daha var ki: Daire-i takvadan hariç, belki daire-i İslâmiyetten hariç bir suret almış bazı meşreblerin ve tarîkat namını haksız olarak kendine takanların seyyiatıyla, tarîkat mahkûm olamaz. Tarîkatın dinî ve uhrevî ve ruhanî çok mühim ve ulvî neticelerinden sarf-ı nazar, yalnız âlem-i İslâm içindeki kudsî bir rabıta olan uhuvvetin inkişafına ve inbisatına en birinci, tesirli ve hararetli vasıta tarîkatlar olduğu gibi; âlem-i küfrün ve siyaset-i Hristiyaniyenin, nur-u İslâmiyeti söndürmek için müdhiş hücumlarına karşı dahi, üç mühim ve sarsılmaz kal'a-i İslâmiyeden bir kal'asıdır. Merkez-i Hilafet olan İstanbul'u beşyüz elli sene bütün âlem-i Hristiyaniyenin karşısında muhafaza ettiren, İstanbul'da beşyüz yerde fışkıran envâr-ı tevhid ve o merkez-i İslâmiyedeki ehl-i imanın mühim bir nokta-i istinadı, o büyük câmilerin arkalarındaki tekyelerde "Allah Allah!" diyenlerin kuvvet-i imaniyeleri ve marifet-i İlahiyeden gelen bir muhabbet-i ruhanî ile cûş u huruşlarıdır.
İşte ey akılsız hamiyet-füruşlar ve sahtekâr milliyetperverler! Tarîkatın, hayat-ı içtimaiyenizde bu hasenesini çürütecek hangi seyyiatlarıdır, söyleyiniz?
Mektubat - 444
Alıntı ile Cevapla
  #95  
Alt 02.12.20, 03:12
Ehl Dost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 08.11.18
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 499
Etiketlendiği Mesaj: 45 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Ademm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Biraz daha açık anlatır mısın kardeşim ...

---------- Post added 27.11.20 at 22:39 ----------



@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] takiptesin iyi yakaladın ama ...

Ağabeyim tarikat ve dernek cemaat bunlar biraz karıştırılıyor tarikattan çok dernek var ülkemizde şuana kadar

Nakşibendi
Süleymanci
Halveti usakki
Kadiri
Bunlar görülmekte fakat kalanların çoğu dernek ve cemaat araya eklenebilir bir çok olabilir
__________________
''.Ey Kadiri’ler, Gizli Nakşi’ler, Ehl-i Tarik’ler, Zikir edelim.''
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ateizm ve deizm ülkemizde neden bu derece yaygınlaştı? Altuni Sorularınız 21 19.08.22 07:20
Tasavvuf ve tarikat yolunun bazı temel esasları vardır Hal Tasavvuf Sohbetleri 0 29.04.21 13:47
Aşk ve tarikat bahsi Havasokulu Tasavvuf & Tarikatler 3 08.05.20 07:29
%45 Kafir var ülkemizde fatih1 Derin Konular & Beyin Fırtınası 2 04.08.19 16:00
Tarikat bahsi Havasokulu Tasavvuf & Tarikatler 4 06.04.19 18:06


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147