Çarşaf ı Şerif - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 25.01.21, 16:30
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 11.11.20
Bulunduğu yer: TR
Mesajlar: 180
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Çarşaf ı Şerif

Türk kadını arapmıymış çarşaf ı şerif giyemezmiş
Peki Neden?
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 25.01.21, 17:27
Ada Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 02.02.16
Mesajlar: 1,097
Etiketlendiği Mesaj: 87 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Geri zihniyette olanlar mini eteği, pantolonu, tayt giymeyi Türk kadınına giydirirken Türk kadını kafir mi diye sormuyorlar.
Saolsun bizim Türk kadınları da öyle meraklı öyle içten bir şekilde akın ediyorki tayt sevdasına..
Çarşaf'ı kapanma anlamında alırsak zaten Müslüman'ın kapanması lazım.
Çarşaf olur tesettür olur..
Vücut hatlarını belli etmeyecek giysiler olur.
Aslında herkes ne olduğunu biliyor ama işlerine gelmiyor.
Ters algı ile çok kolay kandırılabiliyor TÜRK KADINI!
__________________
O kadar kimsesizim ki
Hani ölsem
Cesedim geçmişin tozuna karışır gider
Yediğim yemekten içtiğim suya kadar tadsızım
Saçının telinden ayak parmaklarının ucuna kadar özledim seni..
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 26.01.21, 03:38
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 23.12.20
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 442
Etiketlendiği Mesaj: 24 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Farz olan tesettürçünki
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 26.01.21, 10:16
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 11.11.20
Bulunduğu yer: TR
Mesajlar: 180
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Babaali16288 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Farz olan tesettürçünki
Yani çarşaf arap veya yahudi geleneğimidir? Diyorsun anlayamadım o yüzden sordum Kuran ı Kerimde çarşaf kelimesi geçmiyor zaten onların geleneğidir mi diyorsun yani.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 26.01.21, 10:31
 
Üyelik tarihi: 29.11.20
Bulunduğu yer: Fas
Mesajlar: 301
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart


Abdülhamit Han'ın, Bir Yahudi ve Hristiyan Geleneği Olan Çarşafı Yasakladığı O Belgenin Türkçe Çevirisi:

Bugün cuma selâmlığı töreninden sonra Teşvikiye'deki silâhhâneyi Padişah Hazretleri teşrifle oradan saraylarına dönerler iken yolda, tuhaf bir şekilde bellerinden bağlı siyah çarşaflara bürünmüş ve yüzlerini de siyah renkte ve gayet ince peçelerle örtmüş bazı kadınlar gözüne ilişmiş, bunların örtünmemiş denilecek halde açık saçık bulunmalarına ve âdeta matem elbisesi giymiş Hıristiyan kadınlarına benzemelerine bakılarak birden bire İslâm olduklarında tereddüt buyrulmuştur.

İzaha muhtaç olmadığı gibi büyük İslâm devletinin ayakta durması, devamı ve yükselmesi kadın ve erkek bütün Müslümanların her türlü hal ve hareketlerinde şeriatın yüksek hükümlerine son derece dikkatle uymalarına bağlı olup aksi hal Allah esirgesin gerek fertler gerek devlet için maddî ve mânevî sonsuz zararlara sebeb olacağından İslâm kadınlarının Allah'ın emirlerinden bulunan örtünme usul ve kaidelerine fevkalâde dikkat ve itina etmeleri lüzumunu beyana hacet olmadığı, bu çarşaflar ise İslâm kadınlarınca örtünmeye aslâ uygun ve müsait olmadığı gibi bir maksatla şuraya buraya girmek için bazı münasebetsiz erkekler tarafından da bir fesat ve melânet perdesi olarak kullanılmakta olup hatta geçenlerde bir erkek bu suretle çarşafa bürünerek kadın kıyafetinde silâhlı olarak bir eve girip içerdeki kadının üzerine hücumla çaldığı eşyayı pencereden arkadaşına atarak savuşmuş olduğundan dindarlık ve maslahat bakımından meydanda olan zararlarından ötürü icap edenlere münasip bir şekilde anlatılıp tenbihlerde bulunmak suretiyle kadınların çarşaf giymelerinin yasaklanması Padişah emri iktizasındandır. Bu hususta emir sahibinindir.

Başkatip Süreyya Bey
1892, 2 Nisan
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 26.01.21, 15:52
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 23.12.20
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 442
Etiketlendiği Mesaj: 24 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Cobra Bite Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yani çarşaf arap veya yahudi geleneğimidir? Diyorsun anlayamadım o yüzden sordum Kuran ı Kerimde çarşaf kelimesi geçmiyor zaten onların geleneğidir mi diyorsun yani.
Kara çarşaf ortodaoks veya kotolig rahiplerin geleneğidir bir Müslüman olarak benzememek lazım
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 26.01.21, 16:57
 
Üyelik tarihi: 26.08.19
Bulunduğu yer: Mukaddes Vatan Ötüken
Mesajlar: 1,659
Etiketlendiği Mesaj: 201 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Cobra Bite Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Türk kadını arapmıymış çarşaf ı şerif giyemezmiş
Peki Neden?
1. Si dediğin gibi; Türk kadını arap kadını değil kiii arap kadını olmayı bence hiç bir Türk kadını istemez.. örneğin; çarşaf giymeyi isteyen bir kadın bence bir adamın 3 4. eşi olmayı da hazmetmeli. Edememesi tezat doğurur. Islamda haram helal algısı bir bütündür. Uygulayan bir kimse olursa bu helali reddediyorum diyemez kimse...
2. olarak da o çarşafı şerif dediğin arap değil hristiyan rahibelerinin örtünmek için bulduğu bir giysidir. Arap ve Türk kültürüne çok sonradan dahil olmuştur ki örtünme ayetleri inmezden önce müşrik kadınlar neredeyse çıplak, islamı kabul edenler ise göğüslerini örtecek düzeyde anca örtünürdü. Bu sebeptendir ki entari, hicab vs gibi giysilerin tam net adını koyamıyor islam alimleri, genel hatlarıyla kadının fiziğinin belli olmayacak düzeyde ve saçlarının örtünmesi gerektiğini söylerler.

Daha çarşafı şerif, sümükü şerif yok bilmem idrarı şerif vs abartmayın.

Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 26.01.21, 17:08
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 29.04.18
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 902
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Günümüz Müslümanlarına lütfen bir şey demeyin!

Hiçbirimiz dinimizi Hazreti Ali'den öğrenmedik. Hiçbirimiz bir soruyla karşılaşınca gidip Hazreti Aişe'ye sormadık. Hiçbirimiz Hasan Basrî'nin meclisinden feyiz almadık. Hiçbirimiz Ahmed bin Hanbel'den hadis öğrenmedik. Hiçbirimiz Kurtubî'den tefsir dersi almadık. Hiçbirimiz Gazalî'den adap ve edep öğrenmedik. Hiçbirimiz İmam Rabbanî'den irfan öğrenmedik.

Hepimiz dinimizi televizyonlardan öğrendik. "Açıköğretim Müslümanı" olarak yetiştik. Kopya çekerek, çıkmış soruları tekrar ederek, taklit ederek bugüne geldik.

İtikadımız bozuk. Ama İtikadımızı İmam Maturidî'den mi öğrendik? Ya da Eş'arî'den mi öğrendik? Ya da Şeyhul İslam'dan?

Ahlakımız bozuk, ibadetlerimiz bozuk, davranışlarımız bozuk, yaşantımız bozuk, giyimimiz absürt, ticaretimiz berbat, günlük hayatımız laşka...

Ama ne yapalım? Bir önceki kuşakta yaşayanlardan ancak bu kadarını öğrenebildik. Biliyorum masum değiliz ama suçlu da değiliz. Bazı İslam ülkelerinde yüzlerce yıl İslam hasretiyle yaşadılar Müslümanlar. Bazılarında elli yıl beklediler bir dini okul açılsın diye. İşte bizim ülkemizin durumu ortada. Yirmi yıla yakın ezan sesi duymadı bu millet. Elli yıl Kur'an öğrenmek yasaktı. Seksen yıl örtünmek yasaktı. Yüz yıldır Müslümanım diye haykırmak yasak!

Ey genç davetçiler, ey kanı hızlı gençler, lütfen bu insanlara acıyın! Onların öğrendiği hakikat budur işte. Sahte dini, din diye öğrendiler. Laiklik ile şetiatı bir öğrendiler. Feminizmle islam'ı bir öğrendiler. Zekâtı öğrenemeden sosyalizmi öğrendiler. Ümmetçiliği öğrenemeden milliyetçiliği öğrendiler. Kardeşlikten önce ırkçılığı öğrendiler.

Tesettürden önce mayoyla, bikiniyle, mini etekle tanıştılar. Namazdan önce futbolu öğrendiler. Sahabe isimlerinden önce futbolcu isimlerini ezberlediler. Esmaul Hüsna'dan önce sanatçıları öğrendiler.

Rabiatu'l Adeviyye'den önce yerli Madonnaları öğrendiler. Sokaklarda adalet dağıtan Adil Ömer'den önce Turist Ömer'i öğrendiler. Şaban'ı Veli hazretlerinen önce İnek Şaban'ı tanıdılar. Ramazan'ı Şerif'ten önce Düdük Ramazanı tanıdılar. Recep ayının kutsallığından önce Recep İvedik'i tanıdılar. Esma Binti Ebu Bekir'den önce seksen kocalı öcü Hülya'yı tanıdılar. Kalplerine Fatıma girmeden önce duvarlarına Seda'nın posterlerini astılar...

Yani bu insanların İslam'ı ancak bu kadar olur. Bundan fazlasını beklemeyin. Bunu düzeltmeye çalışın. Bunlar bu halleriyle Müslüman. Biz onların zamanında olsaydık, bundan farklı bir şey öğrenmezdik.

Genç davetçiler, sevgili hocalarım! Lütfen ama lütfen birini suçlamadan önce kendinizi onun yerine koyun. Ben onun yerinde olsaydım bundan farklı hareket eder miydim diye kendinizi sığaya çekin!

Rabbim cümlemize şuur ve basiret ihsan eylesin! Bizi birbirimize sevdirsin!
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 26.01.21, 17:10
Torlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 17.09.18
Mesajlar: 849
Etiketlendiği Mesaj: 28 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

TESETTÜR NEDİR? NASIL OLMALIDIR?
En kısa manası ile tesettür örtünmek, gizlenmek, bir şeyin içinde veya arkasında gizlenmektir. Bir fıkıh terimi olarak erkek veya kadının şer’an örtülmesi gereken yerlerini örtmesi demektir. Günümüzün en mühim umûmî problemlerinden biri, tesettür hassâsiyetinin kaybolmasıdır. Tesettür, sadece başı örtmekten ibaret değildir. Fakat maalesef bugün pek çok müslüman hanımın, tesettürün rûhuna uymayan birtakım dar elbiseler, pantolonlar vs. giydikleri görülmektedir.

TESETTÜR İLE İLGİLİ ÂYET-İ KERİME

Hâlbuki Cenâb-ı Hak âyet-i kerîmede şöyle buyurmaktadır:

“Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müʼminlerin hanımlarına söyle, (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) cilbablarına bürünsünler. Onların (iffetli kadınlar olarak) tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur…” (el-Ahzâb, 59)

CİLBAB NEDİR?

Âyette buyrulan cilbab;

normal elbise üzerine giyilen,
vücut hatlarını belli etmeyen ve
kadını şehevî bakışlardan koruma vazifesi gören bir dış giysidir. Yani sırf başı kapatmakla mesele hâllolmuyor.
KADINLAR BÜLUĞA ERDİKTEN SONRA NASIL GİYİNMELİ?

Nitekim Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz, Hazret-i Âişe’nin kardeşi Esmâ’nın ince bir elbise giydiğini görünce başını çevirmiş ve:

“–Ey Esmâ! Bülûğa erdikten sonra kadınların, -yüzüne ve eline işâret ederek- şu ve şundan başka bir yerinin görülmesi doğru olmaz” buyurmuştur. (Ebû Dâvûd, Libâs, 31/4104)

GİYİNMİŞ ÇIPLAKLAR KİMLERDİR?

Yine Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz, sadece süslenmek için giyinen, dışarı çıkarken câzip ve dikkat çekici kıyafetler kullanan ve vücut hatlarını belli edecek şekilde dar ve şeffaf elbiseler giyen kimseler hakkında “giyinmiş çıplaklar” tâbirini kullanmıştır.

KADIN VE ERKEĞİN TESETTÜRÜ NASIL OLMALI?

Kadınlar; el, yüz ve ayakları hariç bütün vücutlarını, erkekler de diz kapağı ile karın arasını örtmelidirler. Mahrem yerlerini gösterecek kadar ince, vücut hatlarını belli edecek kadar dar elbise giyilmemelidir. Bunun dışında, her erkek ve kadın, mahrem yerlerini örtmek kaydıyla, şahsî ve mahallî zevkine, kültürüne, şart ve imkânlarına göre giyinebilir.
__________________
Nesimi'ye sormuşlar;
O YAR ile hoş musun?

Hoş olayım olmayayım o YAR benim
Kime Ne!
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 26.01.21, 17:16
 
Üyelik tarihi: 26.08.19
Bulunduğu yer: Mukaddes Vatan Ötüken
Mesajlar: 1,659
Etiketlendiği Mesaj: 201 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Naim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Günümüz Müslümanlarına lütfen bir şey demeyin!

Hiçbirimiz dinimizi Hazreti Ali'den öğrenmedik. Hiçbirimiz bir soruyla karşılaşınca gidip Hazreti Aişe'ye sormadık. Hiçbirimiz Hasan Basrî'nin meclisinden feyiz almadık. Hiçbirimiz Ahmed bin Hanbel'den hadis öğrenmedik. Hiçbirimiz Kurtubî'den tefsir dersi almadık. Hiçbirimiz Gazalî'den adap ve edep öğrenmedik. Hiçbirimiz İmam Rabbanî'den irfan öğrenmedik.

Hepimiz dinimizi televizyonlardan öğrendik. "Açıköğretim Müslümanı" olarak yetiştik. Kopya çekerek, çıkmış soruları tekrar ederek, taklit ederek bugüne geldik.

İtikadımız bozuk. Ama İtikadımızı İmam Maturidî'den mi öğrendik? Ya da Eş'arî'den mi öğrendik? Ya da Şeyhul İslam'dan?

Ahlakımız bozuk, ibadetlerimiz bozuk, davranışlarımız bozuk, yaşantımız bozuk, giyimimiz absürt, ticaretimiz berbat, günlük hayatımız laşka...

Ama ne yapalım? Bir önceki kuşakta yaşayanlardan ancak bu kadarını öğrenebildik. Biliyorum masum değiliz ama suçlu da değiliz. Bazı İslam ülkelerinde yüzlerce yıl İslam hasretiyle yaşadılar Müslümanlar. Bazılarında elli yıl beklediler bir dini okul açılsın diye. İşte bizim ülkemizin durumu ortada. Yirmi yıla yakın ezan sesi duymadı bu millet. Elli yıl Kur'an öğrenmek yasaktı. Seksen yıl örtünmek yasaktı. Yüz yıldır Müslümanım diye haykırmak yasak!

Ey genç davetçiler, ey kanı hızlı gençler, lütfen bu insanlara acıyın! Onların öğrendiği hakikat budur işte. Sahte dini, din diye öğrendiler. Laiklik ile şetiatı bir öğrendiler. Feminizmle islam'ı bir öğrendiler. Zekâtı öğrenemeden sosyalizmi öğrendiler. Ümmetçiliği öğrenemeden milliyetçiliği öğrendiler. Kardeşlikten önce ırkçılığı öğrendiler.

Tesettürden önce mayoyla, bikiniyle, mini etekle tanıştılar. Namazdan önce futbolu öğrendiler. Sahabe isimlerinden önce futbolcu isimlerini ezberlediler. Esmaul Hüsna'dan önce sanatçıları öğrendiler.

Rabiatu'l Adeviyye'den önce yerli Madonnaları öğrendiler. Sokaklarda adalet dağıtan Adil Ömer'den önce Turist Ömer'i öğrendiler. Şaban'ı Veli hazretlerinen önce İnek Şaban'ı tanıdılar. Ramazan'ı Şerif'ten önce Düdük Ramazanı tanıdılar. Recep ayının kutsallığından önce Recep İvedik'i tanıdılar. Esma Binti Ebu Bekir'den önce seksen kocalı öcü Hülya'yı tanıdılar. Kalplerine Fatıma girmeden önce duvarlarına Seda'nın posterlerini astılar...

Yani bu insanların İslam'ı ancak bu kadar olur. Bundan fazlasını beklemeyin. Bunu düzeltmeye çalışın. Bunlar bu halleriyle Müslüman. Biz onların zamanında olsaydık, bundan farklı bir şey öğrenmezdik.

Genç davetçiler, sevgili hocalarım! Lütfen ama lütfen birini suçlamadan önce kendinizi onun yerine koyun. Ben onun yerinde olsaydım bundan farklı hareket eder miydim diye kendinizi sığaya çekin!

Rabbim cümlemize şuur ve basiret ihsan eylesin! Bizi birbirimize sevdirsin!


Bu sebeplerden dolayıdır ki ilim her müslümana farz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
kara çarşaf giyiyordu baştan ayağa TurkishMan Rüya ve Rüya Tabirleri 1 04.02.22 14:36
Çarşaf Yahudi Kiyafeti mi CahCahi Sorularınız 15 29.03.21 18:48
Mührü şerif - 35 besmele - nal-ı şerif - ayet-el kürsi - ashab-ı kehf fazileti twennywann Tecrübe Ettikleriniz 0 17.05.20 17:50
Kur'an'da Geçen Cilbab Çarşaf mıdır? Muztar islam & islami Konular 2 01.09.18 15:59
Rüyada çarşaf Havasokulu C-Ç Harfleri Rüya Tabirleri 0 28.09.17 21:13


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147