Zikir esnasında kulak çınlaması - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 27.03.21, 23:01
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.01.21
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 72
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Zikir esnasında kulak çınlaması

Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun kardeşler.
Zikir esnasında şiddetli sol kulağım çınladı manası nedir acaba. Sohbet dinliyordum bi taraftan ve ilk defa böyle oldu uğultulu ve şiddetliydi
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 28.03.21, 06:51
Acemi
 
Üyelik tarihi: 26.03.21
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 12
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah'ın bereketi hepimizin üzerine olsun kardeşim. Farklı sebepleri olabilir. Özellikle sol kulağının fisildamasini belirtmen acaba soldan süfli varlıklar mi rahatsız ediyor düşüncesi sende uyandırabilir. Zikir halindesin. Zikrin edeplerini yerine getiriyorsan süfli varlıklar yaklaşmaz.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 28.03.21, 07:20
Fsm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fsm Fsm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 18.12.20
Bulunduğu yer: İst
Mesajlar: 354
Etiketlendiği Mesaj: 30 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Birinizin kulağı çınladığı zaman bana salavat getirsin. Beni hayırla ananı Allah da hayırla ansın." hadisini nasıl anlamalıyız?
"Birinizin kulağı çınladığı zaman bana salavat getirsin. Beni hayırla ananı Allah da hayırla ansın." hadisini nasıl anlamalıyız?

Temel hadis kaynaklarımızda "yazılan ifadelerdeki gibi" bir sahih rivayet yer almamaktadır. Bazı âlimlere göre, bu rivayetin uydurma olduğu bildirilmiştir. (bk. İbnu’l-Cevzî, el-Mevzuat, III/76)

Uzmanlar, endüstriyel gürültü, yangın alarmları, trafik gürültüsü ve yüksek sesle müzik dinleme gibi çevresel etkenlerin kulak çınlaması rahatsızlığının en sık rastlanan nedenleri arasında yer aldığını bildiriyor. Kulak çınlaması, çoğunlukla işitme sinirlerinin uçlarında meydana gelen hasarlardan dolayı gelişir. Bunun vereceği rahatsızlıktan kurtulmak için sinirlilik ve gerginlik en aza indirilmeli, stresi kontrol altına alınmalıdır.

İşte böyle bir ortamda olan kimsenin, Allah’ı ve Peygamberimizi (asm) hatırlaması onu rahatlatacak, sinir ve stres gibi gerginliklerden kurtaracaktır. Bu açıdan herhangi bir nedenle salatü selam getirmek güzel olur. Ancak tekrar ifade edelim ki, soruda geçen şekliyle sahih bir rivayet bulamadık.

Dinimizde, herhangi bir nesneyi, bir durumu, bir hâli, bir pozisyonu iyiliğe, güzelliğe yormağa izin verilmiş, fakat kötüye yormağa izin verilmemiştir. İslam dini nazar değmeyi kabul eder. Fakat her şeyi de nazar değdi diye bir fobi hâline getirmek doğru değildir.

Efendimizin kulak çınlamasına önem verdiğine dair bilgiler doğru değildir.

İslam’ın bu konudaki tavrı, insana hayatı zehir eden kuruntulardan kurtarmayı ve ona güzel şeyleri düşünmesine izin vererek hayatına neşe katmayı amaçlamıştır. Gerçekten olayları iyiye yorumlayan hayatından lezzet alır, kötüye yorumlayan hayatını zehir eder.

* * *
Kulak çınlamasının tıbbi bazı nedenleri vardır. Bunlar aşağıda izah edilmiştir. Dini yönden ise bir bağlantısını bulamadık. Fakat eskiden beri insanlar arasında cari olan bir inanış, belki bu konuya ışık olabilir. Şöyle ki;

Bir insanın kulağı çınladığı vakit, “Birileri benden bahsediyor veya falanın kulağını çınlattık.” gibi ifadeler kullanılmaktadır.

Gerçekte dışarıdan gelen bir sesli uyaran olmadan hastanın ses algılamasına "kulak çınlaması" (tinnitus) denir. Bu ses değişik tonlarda ve özelliklerde olabilir. Hastalar kimi zaman bir çınlama, kimi zaman uğultu, rüzgâr sesi veya bir makinenin çalışma sesi gibi tarif edebilirler. Bunların hepsine birden "tinnitus" adı verilir.

Tinnitusa neden olabilecek çok sayıda sebep vardır. Bunlar arasında "kulak kiri" (buşon) gibi basit sebepler olabileceği gibi iyi ya da kötü huylu tümörler gibi ciddi sebeplerde olabilir.

Kulak çınlaması daha çok ileri yaşlardaki kimselerde görülmesine rağmen, her yaşta görülebilir. En sık görülen sebepler olarak şunlar sayılabilir:

- İç kulağın yaşlanması,
- Kulağa giden damarlarda daralma,
- Hipertansiyon,
- Gürültülü ortamlarda bulunma,
- Orta kulak iltihapları,
- Dış kulak rahatsızlıkları,
- Kolesterol ve diğer yağların yüksek oluşu,
- Psikolojik faktörler (depresyon, gerginlik),
- Kullanılan ilaçlar (aspirin, bazı antibiyotikler...).

Bunların dışında; daha seyrek görülen sebepler çok uzun bir liste oluştururlar. Tinnitusun bir hastalık olmayıp, başka bir hastalığın belirtisi olduğu unutulmadan teşhis konulmaya çalışılmalıdır. Ancak tinnitusun gerçek sebebi çoğunlukla tesbit edilemediği için, tedavide hedef tinnitusun azaltılması olmaktadır. Kulak çınlamasının nedeni araştırılırken en sık uygulanan tetkikler şunlardır:

- Odiometrik tetkikler (orta kulak ve iç kulak ölçümleri),
- Tansiyon ölçülmesi,
- Kan tahlilleri (kan şekeri, kolesterol, karaciğer, guatr tetkikleri),
- Radyolojik incelemeler (Normal grafiler, bilgisayarlı tomografi,manyetik resonans).

Yapılan tetkikler sonucunda, eğer tinnitusa sebep olabilecek bir hastalık bulunursa, o hastalığın tedavisi yapılmaya çalışılır. Ancak mevcut hastalığın başarılı tedavisi bile tinnitusu ortadan kaldırmayabilir. Sebebi belli olsun olmasın tinnitusu azaltmak için en sık başvurulan yöntem ilaç tedavisidir. Bu amaçla; iç kulağa giden kan akımını arttırıcı ilaçlar kıllanılır.

Tinnitus eğer hastanın günlük yaşamını etkileyecek kadar şiddetliyse, "tinnitus masker" denilen ve işitme cihazına benzer cihazlar faydalı olabilmektedir.

Tinnitus nedeniyle uykuya dalmakta zorlanan hastalar için pratik bir yöntem olarak, yatmadan önce 15-20 dk süre ile walkman dinlemek olabilir. Bu tinnitusu geçici olarak kaldırabilir.


Selam ve dua ile...alintidir ve bi tane daha var

---------- Post added 28.03.21 at 07:22 ----------

İslamda Kulak Çınlaması, mü'minin kulağı çınladığı sırada Resûlullah (s.a.v.) Cenâb-ı Hak katında o mü'mini anmış, ona duâ etmiştir. Mü’minin ruhu bu duayı duyduğu zaman kulağı çınlar. Bunun üzerine salavât-ı şerîfe okuması tavsiye edilmiştir. Nitekim ayakların uyuşup karıncalandığında da salavât getirmek tavsiye buyrulmuştur. Müminler muhasara altında Muhammed Mustafa'ya (s.


a.v.) peygamberlik verilmesinin yedinci senesinde, Mekke-i Mükerreme'deki müşrikler, mü'minlerin günden güne artıp kuvvet bulduklarını gördükten sonra onlara eziyetlerini bir kat daha fazla artırmışlardı.Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) dahil olduğu Benî Hâşim'in ihtiyaç içerisinde yaşamaları için kendileri ile her türlü alışverişi ve münâsebeti kesmişlerdi hattâ bu hususta bir ahitname yazıp Kâbe-i Muazzama'nın duvarlarına asmışlardı. Bundan böyle Peygamberimizin kabilesi Benî Hâşim'den olanlar, ya müslüman olsunlar ya da olmasınlar- Ebû Talib’in mahallesinde mahsûr (çevresi kuşatılmış) bir durumda kalmış, çok fazla sıkıntıya uğramışlardı. Diğer müslümanlar da gelip Ebû Talib’in mahallesinde toplanmışlardı.Bu muhasara üç yıl boyunca devam etmiş nihayet bu ahitnamenin öncesindeki Bismik'allâhümme (isminle ya Allah) ibaresinden başka tüm yazılarını güvelerin yemiş olduğunu Peygamber Efendimiz bir mucize olarak haber vermişti. Oraya gidip baktılar, bu hakîkati anlayınca müşrikler utandılar, Hâşimîler aleyhindeki ittifakları bozmuş oldular, Benî Hâşim'de kurtulup biraz daha nefes aldı.
Kulak Çınlaması Günden Güne Anlamları

Alimler kulak çınlamasını çok uzun tecrübeler neticesinde gün ve gecesine göre hükümlere ayrıştırmışlar, hayır ve şer-den neye yorulduğunu beyan etmişler ve bildirmişlerdir.


Her ne vakit olursa olsun kulağı çınlayan insan derhal; (Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve ala âlihi ve sahbihi ve selleme. Allahümme innî es'elüke küllehayri ve eûzû bike min küllişşerri.) demek gerekmektedir demişler. Pazar günü: Kulağı çınlayan insan büyüklerden faide görür.
Pazar gecesi: Kulak çınlaması çok büyük bir sevince, büyük bir sürura, işaret eder. Pazartesi günü: Kulağı çınlayan insan yolculuğa gider ve biraz eline mal geçer.

Pazartesi gecesi: Kulak çınlıyorsa, ağrı, sızı, keder ve meşakkate işarettir. Salı günü: Zarar ve ziyan görmeye, elinden malın gitmesine, renç yani ağrı ve sızıya delalet eder.

Salı gecesi: Sahibi olan zâtın ümidine nâil olacağına, işarettir ve çok iyidir.

Çarşamba günü: Kâr ve fâide hasıl olmasına, düşmanına galip gelmeye, duacı olduğu şeye vâsıl olmasına, yakınlarından yardım ve muavenet görmeye işaret eder. Çarşamba gecesi: kulağı çınlayan insan bir nedenle pek ziyade kederli, pek çok üzüntülü olur, hiç güzelliğe delâlet etmez.

Perşembe günü: Ana ve babasından, hısım ve akrabasından, büyüklerden velhâsıl ümid etmediği ve hesaba katmadığı veya hiç ummadığı etmediği yerden fâide görür, çok sevinir ve mesrur olur. Perşembe gecesi: Kavgaya ve nizâa, can sıkacak şeylere, zarar ve ziyana ve müşkilâta işaret eder.

Cuma günü kulağı çınlayan insana bir zarar ve ziyan hâsıl olur, müteessir olacak ve üzülecek bir haber alır ya da keder ve endişe verecek bir hâl olur. Cuma gecesi: Kulağın çınlaması çok iyidir. Ümit ve maksadı hâsıl olur. Gam ya da kederi varsa gider, eline mal geçer mesrur olmaya neden olacak bir haber alır, çok sevinir ve mutlu olur.

Cumartesi günü: Kulağı çınlayan insanın ummadığı yerden eline mal ve para geçer iyi bir haber alır, kâr ve kisbi artar, yani her ne suretle olursa olsun sevinç ve mesrûr olmaya işaret eder. Cumartesi gecesi: Kulağı çınlayan insanın elinden mal çıkar, zarara ve hasara uğrar umduğu şeylerden mahrum kalır.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 28.03.21, 07:23
Fsm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fsm Fsm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 18.12.20
Bulunduğu yer: İst
Mesajlar: 354
Etiketlendiği Mesaj: 30 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Yani sadece salavat getir takilma 🤭

---------- Post added 28.03.21 at 07:25 ----------

Alıntı:
kopukucurtma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah'ın bereketi hepimizin üzerine olsun kardeşim. Farklı sebepleri olabilir. Özellikle sol kulağının fisildamasini belirtmen acaba soldan süfli varlıklar mi rahatsız ediyor düşüncesi sende uyandırabilir. Zikir halindesin. Zikrin edeplerini yerine getiriyorsan süfli varlıklar yaklaşmaz.
Sende oku takilma fazla o aleme kafani takma .salavat getir yeter . Hurafeye yer ve izin verme seytanin hosuna gider boyle seyler
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 28.03.21, 12:48
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.01.21
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 72
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun ☺️ Sanırım herşeyi birşeye bağlamaya alıştık
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 28.03.21, 13:37
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 13,924
Etiketlendiği Mesaj: 2864 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Ayn19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun kardeşler.
Zikir esnasında şiddetli sol kulağım çınladı manası nedir acaba. Sohbet dinliyordum bi taraftan ve ilk defa böyle oldu uğultulu ve şiddetliydi
Erzurumlu İbrahim Hakki hz. marifetnamedinde derki; sag yada sol veya her iki kulagin çinlamasi hayr uzerinedir
__________________
SÜBHANALLAH, ENELLAH, EMANÜL HAFİYİ, YA KÂFİ YA SEMİ, YA ALLAHU RUHİ Lİ RUHİKE, MÜNTESİBETÜN
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 29.03.21, 12:12
 
Üyelik tarihi: 16.01.21
Bulunduğu yer: Arhavi
Mesajlar: 146
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Zikir esnasında bende de kulak çınlaması dışında kalp çarpıntısı oluyor. Bence bu tarz seylerin olması normal
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 29.03.21, 18:05
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 29.03.21
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 50
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Ayn19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun kardeşler.
Zikir esnasında şiddetli sol kulağım çınladı manası nedir acaba. Sohbet dinliyordum bi taraftan ve ilk defa böyle oldu uğultulu ve şiddetliydi
kulak çınlayınca salavat getir öyle derler melekler sana dua edermiş
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 26.04.23, 08:46
Acemi
 
Üyelik tarihi: 26.04.23
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 5
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Zikir ve Kulak çinlamasi

Selamun aleykum soracağım soru kısa: Hepimizin çektiği zikirler vardır. Fakat belli bir sayıyı aşınca kulakta cinlama gibi sahilde sanki baskı kasılma, içi tikaliymişta açılacakmış gibi oluyor. Bunu yaşayan var mı?
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 26.04.23, 09:54
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 07.08.22
Bulunduğu yer: bir çok yerde
Mesajlar: 4,138
Etiketlendiği Mesaj: 223 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
MollaAbdullah34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamun aleykum soracağım soru kısa: Hepimizin çektiği zikirler vardır. Fakat belli bir sayıyı aşınca kulakta cinlama gibi sahilde sanki baskı kasılma, içi tikaliymişta açılacakmış gibi oluyor. Bunu yaşayan var mı?
1-salavat genelikle iyi bir çözüm oluyor
2-tibbi bir rahatsızlık degilsenki bazen tibbi zahiri cok nadir bir rahatsizlik olabiliyor batini yani zikirden kaynakli cinlama
frekansinin kullaginincinkatan varliklarla senkronizasyon olduguna delalet
4-bu durum zikirde yuksej sayilarda cekenlerde normal bir sure sonra o cinlamayida gecip birilerinin konusma sesi duyulabilir

5-en onemlisi bazi durunlarda bu musallata delaletir kulakp oerdesini yirtip kisiyi daha iyi vesvese verip harama ve intihara suruklemek ici ciddi bir adimdir

6- tahhasun duasi okumak faideli olabilir ama musallatida korumaya alabilir bu durum yinede deneyio faidesini gorenler cok oldu

ve aleykum selam
__________________

- Kul ne der Mevla ne der acep
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
kulak çınlaması, sağ kulak çınlaması, sol kulak çınlaması, zikir sırasında kulak çınlaması, zikir ve kulak çınlaması

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kulak hastalığı, kulak iltihabı ve kulak çınlaması için Torlak Alternatif Tıp ve Bitkiler 10 25.03.24 00:48
Kulak Çınlaması ve Alametleri SiLence Diğer Havas Konuları 6 05.03.24 21:23
Kulak çınlaması ve uğultu fener Sorularınız 16 21.12.23 08:11
Kulak uğultusu, Kulak vızıltısı, Kulak çınlaması SiLence Sağlık 2 25.11.21 11:22
Rüyada Kulak çınlaması Havasokulu K Harfi Rüya Tabirleri 0 04.10.17 00:42


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147