Oğlum domuz eti yemek istiyor - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 22.03.22, 00:51
 
Üyelik tarihi: 14.03.21
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 121
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Oğlum domuz eti yemek istiyor

Benim 14 yaşında bir oğlum var bana domuz etinin tadını çok merak ettiğini ve birkere de olsa yemek istediğini söyledi ben dinimizce helal olmadığını söyledim ama daha net şeyler söylemem gerektiğini hissettim çünkü sadece haram olduğunu söylemek şimdiki gençlere maalesef yeterli gelmiyor
Daha başka nasıl yönlendirebilirim
Lütfen fikirleri olanlar söylesin nasıl ikna edilebilir
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 22.03.22, 01:12
lindaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.01.21
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 589
Etiketlendiği Mesaj: 15 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Merhaba, oğlunuz tahminimce sosyal medyada gördüğü bir takım sözde fenomenlerin deneyimlerine özenmiş olabilir çünkü bu tarz teşvik amaçlı içerikler yığınla malesef.Kardeşim 14 yaşındayken kore dizilerindsn gördüğü" sushi"çiğ balık yani yemek için çok ısrar etti.Çünkü dizilerde o kadar çok ayıla bayıla setvis ediliyorki çocuklar etkisinde kalıyo.Denedi ve mide bulantısı geçrdiği için bi daha ağzına sürmedi.Ama caiz olduğu için sorun teşkil etmedi.Çocuğunuza bile isteye bunu yediremezsiniz elbette.Bişeyi yapablceğine inanmak aklı o şeyi yapmk için bi yol bulmak üzere harekete geçirir.küçük yada büyük her durum için geçerlidir.Sözde Modernizmin bizlere empoze ettiği değer yargıları farklı olduğu için siz ne kadar haram desenizde dinlemeyrcektir .Ve fırsatını bulunca deneyimleyecektir.şuan algıları size tamamen kapalıdır.Oğlunuza haram olduğu ile ilgili verdiğiniz telkinler hiç işe yaramadıysa imani noktada tanıdığınız yetkin bir kişinin ona bu telkinde bulunmasını sağlayabilirsiniz.Bakınız imam azam ebu hanifenin ,bal tiryakisi çocuğa sakın bal yeme hadisesinde olduğu gibi bilmiyorsanız o hikayeyi netten araştırın.Özetle daha İhlaslı bir insanın sözünün tesiri daha keskin ve hızlıdır.Aklıma gelen sadece bu.Kolaylıklar dilerim.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 22.03.22, 01:23
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 30.06.21
Bulunduğu yer: TR
Mesajlar: 282
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Hatay01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim 14 yaşında bir oğlum var bana domuz etinin tadını çok merak ettiğini ve birkere de olsa yemek istediğini söyledi ben dinimizce helal olmadığını söyledim ama daha net şeyler söylemem gerektiğini hissettim çünkü sadece haram olduğunu söylemek şimdiki gençlere maalesef yeterli gelmiyor
Daha başka nasıl yönlendirebilirim
Lütfen fikirleri olanlar söylesin nasıl ikna edilebilir
zehirli maddeler: domuz eti çok yağlıdır. yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer. böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur. kandaki bu fazla miktardaki yağ; atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infarktüsüne sebep olur. ayrıca, domuz yağ içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla calismalari icab eder. bu durum, bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi seklinde kendini gösterir. hasta çocugun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer. bu sebeple, bu hastalığa "domuz hastalığı" (skrofuloz) adı verilir. hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlanarak şişer. ates yükselir, ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar.

fazla miktarda kükürt: domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur. bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. domuz eti devamlı yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen sümüksü bag dokusu alir. bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vücut ağırlıgına tahammül edemeyerek altında ezilir. böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. domuz eti yiyenlerin elleri peltelesir, yağ tabakaları teşekkül eder. mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur. bazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır.

asiri büyüme: domuzda büyüme hormonu da çok fazladır. doğduğu zaman birkaçyüz gram olan domuz yavrusu, alti ayda yüz kiloya (!) erişir. bu kadar süratli gelişme, büyüme hormonunun fazlalıgı sebebiyledir. domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar. burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir sekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur. büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır. nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzlarin belli bir yaştan sonra kansere yakalandıklarını ifade ederler.

deri hastaliklari: domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır. ekzama, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar. bu maddeler ayrıca; kan cibani, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar ve damar iltihaplari gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır. bu sebeple doktorlar, kalb hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler.

bir hatira alman hekimi prof. dr. reckeweg "domuz eti ve insan sağlığı" adlı eserinde bir hatırasını şöyle anlatır: "tedavi maksadıyla bir çiftçi ailesinin biraz sapa yörede bulunan ciftligine gitmiştim. babada müzmin antroz (dejeneratif eklem hastaligi) ve kalça eklemi iltihabı vardı. ayrıca karaciğerinden de rahatsızdı. annenin bacaklarında varis ve eziyet verici kaşıntısı olan ekzama vardı. ailenin kızlari ise, kalp yetmezligi ve romatizmadan rahatsiz idi. en saglıklıları görünmesine rağmen ogulları da anjin sonrası kalp yetmezliğinden ve kan cibanindan müsteki idi. evin öbür kizi ise müzmin bronşitten muzdarip idi. ogullarından bir digeri de, "domuz kıllanması" ve müzmin plörite yakalanmış olup, devamlı tekrar eden fistül ifrazatindan rahatsız idi. yukarida sakinlerinin hastalıklarından uzun uzadıya bahsettigim çiftlik evinde muayene sırasında garip bir olaya şahit oldum. ailenin arasinda iri cüsseli bir domuz hic istifini bozmadan asagi dogru sarkan kalın bir ağaç dalına abanarak sırtını kaşıyordu. hastalara "oradaki domuzu görüyormusunuz? onun kaşınmasına ve iltihaplara yol açan maddeleri, etiyle beraber siz de yiyorsunuz. işte bu maddeler, sizdeki hastalıkların yegane sebebidir." dedim. yukarida kendilerinden bahsettiğim, kara ormanlar havalisinde oturan benzeri çiftlik sahiplerinden verdigim nasihati dinleyenler, domuz eti yemekten vazgecerek hastalıklarının çoğundan kurtuldular. şimdi o ciftliklerin etrafındaki otlaklarda islam ülkelerinde oldugu gibi küçük koyun sürüleri yayılıyor."

domuz eti ve trisin: domuz eti ile insana bulaşan tehlikeli hastalıklardan birisi de trisin [oku: trischin> hastaligidir. domuzlar bu hastalıgı trisinli fare yemek veya trisinli domuz eti ile beslenmekle alırlar. fakat trisin domuzlarda agir bir hastalik yapmaz. halbuki insanlarda, çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık meydana getirir. domuz etiyle alınan trisin kurtçuklar, mide ve bağırsak yoluyla kana geçer. böylece de, bütün vücuda yayılırlar. trisin kurtçukları özellikle çene, dil, boyun, yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler. çiğneme, konuşma ve yutma adelelerinde felçler meydana getirirler. yine kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin iltihabına sebep olurlar. bazi ağır vakalar, ölümle sonuçlanır. bu hastalığın en kötü tarafıysa, kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır. trisin hastaligi, bilhassa avrupa ülkelerinde yaygındır. sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen, isveç, ingiltere ve polonya'da trisin salgınları görülmektedir. yurdumuzdaysa, yerli hristiyanların dışında trisin hastalıgı görülmemistir.

gidalar ve insan mizaci: insan ve hayvanlar, yedikleri gıdaların az-çok tesirinde kalırlar. mesela kedi, köpek, arslan gibi et yiyen hayvanların yırtıcı; koyun, keçi, deve gibi ot ile beslenen hayvanlarsa daha uysal ve yumuşak huylu oldukları malumdur. bu durumda, insanlar için de geçerlidir. nebati gıdalarla beslenenlerin, genellikle halim-selim; et ve et ürünleriyle beslenen insanların ise daha sert mizaçlı olduklari tesbit edilmistir. domuz, dişisini kıskanmayan bir hayvandır. domuz eti ile beslenen insanlarda, kıskanclık hissinin zayıfladıgı veya dumura ugradıgı gözlenmistir fransiz filozoflarından savorin de beslenmenin mizac üzerindeki bu tesirine cok önem vererek, "bana ne yedigini söyle, senin ne oldugunu haber vereyim." demiştir."

Rabbim yardımcınız olsun, inşAllah Allah hidayet nasip etsin kardeşimize.Gençler herşeyi sorguluyor, zor zamanlardayız dua etmekten başka birşey de gelmiyor elimizden bazen.Marjinal olmak istiyorlar, herkes gibi olmadıklarını kendilerinin kimsenin düşünmediğini düşünen nadir ve özel olduklarını sanıyorlar. Hepimiz fazlasıyla sıradanız aslında ama bu şuura kavuşmak da zaman alıyor.Belki bu yazılanları bizzat araştırıp doğruluğunu teyit ederse, vazgeçer.Allah tekrar yardımcınız olsun.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 22.03.22, 09:40
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 14,345
Etiketlendiği Mesaj: 2941 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Hatay01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim 14 yaşında bir oğlum var bana domuz etinin tadını çok merak ettiğini ve birkere de olsa yemek istediğini söyledi ben dinimizce helal olmadığını söyledim ama daha net şeyler söylemem gerektiğini hissettim çünkü sadece haram olduğunu söylemek şimdiki gençlere maalesef yeterli gelmiyor
Daha başka nasıl yönlendirebilirim
Lütfen fikirleri olanlar söylesin nasıl ikna edilebilir
yedirmemek icin ikna etmeye calis,ama kesin ikna olmuyorsa yalniz basina bunu yapmaya calisacaksa,koyun eti al icine mide bulandiracak pis koku verecek bir şeyler karistir yedir,bir daha yemeyi istemeyecek duruma getir...insanlar domuz eti diyince birden reaksiyon gosterir,yiyeni gorse vay gavur vay domuz eti yiyor der,ama memleketin her yerinde icki satilir icilir insanlar oyle bakar icinde bir tepki olsa bile ses cikarmaz,hatta bazi yerlerde icki icmek delikanliliktir,bir akrabamiz vardi yillar once soyle demisti eline raki kadehi almayan adam erkek sayilmaz,memleketin heryerinde kose baslarinda uyuşturucu haplar uyuşturucu maddeler satiliyor,bunlara domuz etinin yuzde biri kadar tepki gosterilmez,gunah derecesine bakildiginda uyuşturucu ve icki domuz etinden kat kat daha fazla gunahtir,ama ickiye uyusturucuya ses cikarmayanlar domuz etine cok siddetli tepki gosterir, ne yaman celiski....
__________________
SÜBHANALLAH, ENELLAH, EMANÜL HAFİYİ, YA KÂFİ YA SEMİ, YA ALLAHU RUHİ Lİ RUHİKE, MÜNTESİBETÜN
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 22.03.22, 13:30
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 06.02.22
Bulunduğu yer: TR
Mesajlar: 112
Etiketlendiği Mesaj: 21 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yedirmemek icin ikna etmeye calis,ama kesin ikna olmuyorsa yalniz basina bunu yapmaya calisacaksa,koyun eti al icine mide bulandiracak pis koku verecek bir şeyler karistir yedir,bir daha yemeyi istemeyecek duruma getir...insanlar domuz eti diyince birden reaksiyon gosterir,yiyeni gorse vay gavur vay domuz eti yiyor der,ama memleketin her yerinde icki satilir icilir insanlar oyle bakar icinde bir tepki olsa bile ses cikarmaz,hatta bazi yerlerde icki icmek delikanliliktir,bir akrabamiz vardi yillar once soyle demisti eline raki kadehi almayan adam erkek sayilmaz,memleketin heryerinde kose baslarinda uyuşturucu haplar uyuşturucu maddeler satiliyor,bunlara domuz etinin yuzde biri kadar tepki gosterilmez,gunah derecesine bakildiginda uyuşturucu ve icki domuz etinden kat kat daha fazla gunahtir,ama ickiye uyusturucuya ses cikarmayanlar domuz etine cok siddetli tepki gosterir, ne yaman celiski....
Allah sonumuzu hayr etsin.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 22.03.22, 17:40
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 14,345
Etiketlendiği Mesaj: 2941 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Mutarrif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah sonumuzu hayr etsin.
hocam hayr icin ugrasirsan hayr olur,ama toplumun yuzde 85 nin hayr ile bir ilgisi yok,dert sadece para kazanma,doymayan nefsin istediklerini yapma,toplam nufusun yuzde 6 sinin 5 vakit namaz kildigi bir ulkede son nasil hayr olur,devletin vatandasini faize para yatirmaya teşvik ettigi bir ülkede nasil sonumuz hayir olur...
__________________
SÜBHANALLAH, ENELLAH, EMANÜL HAFİYİ, YA KÂFİ YA SEMİ, YA ALLAHU RUHİ Lİ RUHİKE, MÜNTESİBETÜN
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 22.03.22, 18:19
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 06.02.22
Bulunduğu yer: TR
Mesajlar: 112
Etiketlendiği Mesaj: 21 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam hayr icin ugrasirsan hayr olur,ama toplumun yuzde 85 nin hayr ile bir ilgisi yok,dert sadece para kazanma,doymayan nefsin istediklerini yapma,toplam nufusun yuzde 6 sinin 5 vakit namaz kildigi bir ulkede son nasil hayr olur,devletin vatandasini faize para yatirmaya teşvik ettigi bir ülkede nasil sonumuz hayir olur...
Müslüman alemi olarak yek vücut olamiyorsak Allah yolunda, sıratı müstakim yolunda, o zaman bizler kişisel olarak tedbir alicaz takdiri Allah'a bırakacaz. Ahir zamanında ahirindeyiz, gök kapilari açılmış, dua etmekten başka, hayırlı dileklerde bulunmaktan başka çare var mı.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 22.03.22, 22:17
westsilwer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.10.20
Bulunduğu yer: Mavi Gezegen
Mesajlar: 807
Etiketlendiği Mesaj: 20 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

o yaşlarda cahiliye dönemimdi yemiştim biraz tadıda kokusuda iğrenç
Bizimkilerden baya bi azar işitmiştim...Tövbe ettim

Tadıda kokusuda iğrenç dediğimi söyle okut burayı vazgececektir
__________________
Kadere olan rızam, yazana olan sevdamdandır..
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 22.03.22, 22:39
 
Üyelik tarihi: 25.10.20
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 1,275
Etiketlendiği Mesaj: 41 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ahir zaman gecmiste diyanet faiz gelirini acikladi diye haber gormustum daha ne olsun domuz eti yesinler tovbe tovbe estağfirullah
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 23.03.22, 01:15
 
Üyelik tarihi: 10.02.22
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 346
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Domuz eti konusu açılmışken sormak isterim.
Kısıtlı bilgime göre sanırım tüm semavi dinlerde her zaman günah değilmiş domuz eti yemek. Bunun neye göre değişkenlik gösterdiğini bileniniz var mı? Halklara karşı ceza olarak mı yasaklanmış yoksa daha başka bir sebebi mi var?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Eşim boşanmak istiyor. Kilinc Sorularınız 34 02.04.23 01:36
Yemek yapanlar, Yemek Yiyenler yani hepimiz için bu yazı Sin Tıbbı Nebi 5 16.08.21 16:15
Aşırı sıcak ve soğuk yemek yemek Sadi islam & islami Konular 0 19.10.20 11:36
Yemek yedim mi yoksa bana yemek yedirildi mi? Arma Derin Konular & Beyin Fırtınası 6 05.09.19 09:18
Ulu orta yemek yemek hastalık yapar Sin Tıbbı Nebi 1 09.05.18 14:39


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147