Ayetel Kursi SIRLARI - 1000 Ayetel Kursi - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Havas ilmi Genel Bilgiler > Sure ve Ayet Havasları

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 26.04.16, 11:56
Sin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
💫 Güvenilir 💫
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Irak
Mesajlar: 2,218
Etiketlendiği Mesaj: 1501 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Ayetel Kursi SIRLARI - 1000 Ayetel Kursi


AYET'EL KÜRSİ'Yİ OKUYANIN KALP GÖZÜ AÇILIR

Şeyhül Ekber, Arifi Billah, Muhiddin Arabi(k.s) Ayet'el Kürsi'nin esrarı hakkında şöyle buyurmuşlardır:

''Her kim Ayet'el Kürsi'yi gece ve gündüz içerisinde bin defa okur ve buna kırk gün devam ederse (ara vermeden), Allah'a yemin ederim, Allah'a yemin ederim; büyük olan Allah'a yemin ederim, Kerim olan Resulüne yemin ederim ki, o kimsenin ruhaniyeti inkişaf edip kalp gözü açılır, melekler o kimseyi ziyaret etmeye gelirler, o kimsenin her muradı hasıl olur.''

(Rahmetullah-i Aleyh) H.Osman Ef. Hz. hayatta iken bazı kimselere bu evradı vermişlerdir.Hakikaten halisane okuyanların kalp gözleri açılmıştır.Ben kendilerine dedim ki, ''bununla kalp gözü açılır mı?'' Cevaben Hoca Ef. Hz.: ''Muhiddin Arabi yalan söylermi? İşte bunu da o söylüyor'' demişlerdi, nihayet aynı ibareyi buraya yazdım.

Ayet'el Kürsi'nin esrarı hakkında bazı veli ve alimlerin sözleri şöyledir:

Muhiddin Arabi, Sadüdini Teftezani, İmam-ı Buni (k.s)demişlerdir ki: ''Bir kimse Ayet'el Kürsi'yi harflerinin adedi kadar(170) defa, yahud Mürsellerin(Salavatüllahi aleyhim) adedi kadar(313) defa okursa, o kişiye göklerde ve yerdeki mahlukatın cümlesi itaat edip her şeyden muhafaza ederler.Düşmanları ne eli ve ne de dili ile hiç bir zarar ve zşyan veremezler'' buyurmuşlardır.

Esrar-ı Müfide kitabından alınmıştır:

Bir kimse her gün Ayet'el Kürsi'yi onsekiz(18) defa okursa, Allah(C.C), o kulunun kalbini tevhid nuruyla ihya eder.Kalbini ledünni ve hikmet ile doldurur.Rızkına bolluk verir.Kadrini ali kılar.Mehabetinden herkes korkar.

AYET'EL KÜRSİ'Yİ ÜZERİNDE TAŞISA

Eğer bir kimse Ayet'el Kürsi'yi yazıp üzerinde taşırsa Allah(C.C)nün izni ile türlü afat ve musibetlerden emin olurlar.Gece gezen şeytan ve cinnilerin şerrinden muhafaza olunur.

CİNNİNİN YANMASINDA AYET'EL KÜRSİ


İmam-ı Gazali, İmam-ı Kuteybe'den, o da Beni Kaab'dan bir kişisel hikaye eder, der ki:

Hurma satmak için Basra'da bir mahalleye vardım.Kiralamak için bir ev buldum.İçerisinde örümcekler yuva yaomışt, bu evi sahibinden kiralamak için istedim.Evin sahibi, bu evde ifrit denilen kafir bir cinni vardır.Her gireni helak eder ve öldürür, dedi.Nihayet Allah(C.C) beni o cinniden muhafaza eder dedim, evi kiraladım.Gece oldu, birde baktım ki, simsiyah ateş gibi bir mahluk üzerime doğru gelmeye başladı.Ben de Ayet'el Kürsi'yi okumaya başladım.Ben okudukça, o da benimle birlikte kelime kelime okuyordu.Ben (Vela yeudühü hıfsuhüma vehüvel aliyyül azim) dedim, benimle birlikte okuyamadı.Ben bu kelimelere devam ettim,benimle birlikte okuyamadı.Ben bu kelimelere devam ettim, o karanlık ve cinni yok oldu, ben debir köşede uyudum.Sabahleyin baktım ki cinninin olduğu yerde, ateşte yanmış parça ve küller gördüm.O vakit kulağıma gaibden bir ses geldi.Der ki: Sen büyük bir cinni kafirini yaktın.Ne ile yaktığımı sorduğumda (Vela yeudühu hıfzuhüma ve hüvel aliyyül azim) tekrar tekrar okumakla cinni kafirini yaktın, dedi.

SABAHLARI AYET'EL KÜRSİ'Yİ OKUMAK

Hz. Ömer (r.a) buyuruyor:

''Bir kimse sabahleyin yatağından kalktığında, Ayet'el Kürsi'yi birer defa okursa, her okuyuşunda önüne, arkasına, sağına, soluna, altına, üstüne, içine sekizinci ile de kendini halka içine alırsa, o gün kimseye hiç bir kimse zarar veremez.Evinin önünde kıyamet kopsa, haber olmaz.Maddi ve manevi ne kadar kuvvete sahip olduğunu kendisi müşahade edecektir.''

SAHABİNİN AYET'EL KÜRSİ İLE CİNNİYİ MAĞLUP ETMESİ

Abdullah İbn-i Mes'ud (r.a)dan rivayet edilmiştir:

Resulüllah'ın ashabından bir sahabi, bir cinni ile karşılaştı, cinni ile kavgaya başladılar.Sahabi, cinniye galip gelerekyere vurdu; cinni o sahabiye dedi ki: ''Ben seni bilekleri ince, cüssesi küçük, zayıf bir insan olarak görüyorum. Seninle ikinci defa olarak bir kavga daha edeceğiz.Eğer ikinci defa olarak da beni mağlup edersen, sana menfaati ve faidesi olan bir şey öğreteceğim.'' dedi ve tekrar kavgaya tutuştular.Yine sahabi galip gelince, cinni ona: ''Sen Ayet'el Kürsi'yi okur musun?'' dedi.Sahabe: ''Evet, okuyorum'' buyurdu.''Ayet'el Kürsi okunan eve şeytan giremez, dayaktan kaçtığı gibi şeytan da sabaha kadar o evden kaçar.'' buyurmuşlardır.

AYET'EL KÜRSİ'NİN ESRARI


Bir kimsenin, bir zalimin yanında haceti olur da ondan korkarsa, yanına girerken Ayet'el Kürsi'yi okuyup ''Ya hayyu ya kayyumü bediassemavati vel ardı ya zel celali vel ikram.'' ve (Yarabbi, bu ayet-i kerime ve içindeki esma-ı ilahınin hürmetine bu zalimin dilini bağla, ağzını kilitle, hakkımda iyilikten başka birşey konuşmasın) der de zalimin yanına girersei Cenab-ı Ecelli ve Ala o zalimi dilsiz kılar.Allah(C.C)'ın izni ile ondan zarar gelmez.

Kalp ağrısında, nefes tutulmasında, ciğer ve karın ağrılarında Ayet'el Kürsi'yi, temiz bir tabağa üç defa yazar da temiz su ile yazıyı imha eder de içeceği vakit(Hangi dert için içiyorsa mesela karın ağrısından emin olmak için şifa niyeti ile içiyorum.)de ve içerse, Cenab-ı Ecelli Ala, Ayet'el Kürsi hürmetine o kimseyi o dertten şifaya kavuşturur.

Bir kimse Cuma günü ikindiden sonra Ayet'el Kürsi'yi ıssız bi yerde (17) defa okursa, daha evvel kendinde bulunmayan haller meydana gelir. O anda dua etse, duası kabul olunur.

ŞER ZAMANINDA AYET'EL KÜRSİ'Yİ OKUMAK


''Şerri giderip matluba vasıl olmaktan aciz kalırsanız, Ayet'el Kürsi'yi okumaya devam ediniz.''

İmam-ı Buni diyor ki:

''Aklın ve fehmin ziyadeleşmesi için Ayet'el Kürsi suya (50) defa okunarak içilirse, Allah Tealaaklı ve fehmi ziyadeleştirir.''

Resulü Ekrem:

''Ayet'el Kürsi, İsm-i Azam'dır buyurmuşlardır.

İmam-ı Ebu Yusuf, Ayet'el Kürsi'nin esrarı hakkında (40) hadis-i şerif toplayarak buyurmuşlardır ki:

''Bu ayet-i şerife çk esrarı camidir. Çok faidelere havidir.Künhüne Cenab-ı Ecelli Ala'dan gayrı kimse vakıf olamaz...''

HER GÜN AYET'EL KÜRSİ'Yİ OKUMAYA DAİR

Bir kimse her gün Ayet'el Kürsi'yi (100) defa okursa, kendisinden ruhani haller zuhur eder.

AYET'EL KÜRSİ'Yİ YATARKEN OKUMAK

Resulü Ekrem, bazı ashabına:

''Yatağına geldiğin vakit Ayet'el Kürsi'yi oku, muhakkak ki Allah Teala sana bir melek müekkel kılar, sabaha kadar seni şeytanın şerrinden muhafaza eder.'' buyurmuşlardır.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 04.05.16, 12:03
DiLara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Manevi
 
Üyelik tarihi: 28.11.15
Bulunduğu yer: Yesil Gunes
Mesajlar: 631
Etiketlendiği Mesaj: 29 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Günlük 1000 ayetel kürsi okuyan biri abdest alırken günahlarımın döküldüğünü görüyordum dediğini biliyorum. Daha nice sırları var.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 29.07.16, 22:57
Ejder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 13.07.16
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 481
Etiketlendiği Mesaj: 42 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ayetel kürsinin Nedenleri ve faziletleri ise şunlardır. Ayetel kürsinin içinde Allahın bir Nimeti var. Bu öyle bir nimet ki her tuttuğunu altın eder cinstedir. Niyetin allah rızası olacak ve her birinin başında besmele çekeceksin. Devam edecek bir gün bile ara vermeyeceksin. Zamanla şunları yaşayacaksın. Cinlerden korkmayacaksın. Aurandaki(letaifler) indeki çatlaklar onarılacak Duyma frekansın artacak. Mesela kimsenin duymadıklarını sen duyacaksın. Enerjin artacak. Göz frekansın değişecek Nurani kalıntıları göreceksin. Zaman ve mekanı değiştirecek ve rüyalarına hakim olabileceksin.Kaderin değişecek ve maneviyatın artacak.Seni kötülüklerden uzaklaştıracak ve aklını geliştirecek.
__________________
Bu Sin û Lam fakirindir,
Eli bağlı esirindir;
Yolu bilmez garibindir.
Günahımla sana geldim.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 04.08.16, 21:59
 
Üyelik tarihi: 18.12.15
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 127
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Kaç gün okuyup böyle bi şeyi görmüş acaba bilginiz varmı, yani normalde 40 gün okunmalı ya o kişi 40 okuyupmu böyle görmüş yoksa hergün sık sık okuyormuydu? Bende okumayı düşünüyorum cevap verip bilgilendirirseniz sevinirim.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 04.08.16, 23:18
 
Üyelik tarihi: 18.12.15
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 127
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben günde 1000 okumayı düşündüm ki çokta araştırdım çeşitli forumlarda yapın diyende yapmayın diyende var kime sorduysak pek bi bilgi bulamadım üstelik Muhiddin Arabi hazretlerinin söylediği bi uygulama olduğu söyleniyor ama bu uygulama bu mübarek zatın hangi kitabında geçiyor kaynak nedir öğrenemedim, kaynak ve bu uygulamanın gerçekliği konusunda beni bilgilendirirmisiniz bu uygulamayı yapmak istiyorum ve herkes bunu okuyabilirmi okuma zamanlarında veya sonrasında herhangi bi sorunla karşılaşırmıyız? Lütfen bu sorularıma Allah rızası için cevap verip bilgilendirirseniz merak ettiklerimizi öğrendikten sonra daha rahat yaparız.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 08.08.16, 15:59
Sin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
💫 Güvenilir 💫
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Irak
Mesajlar: 2,218
Etiketlendiği Mesaj: 1501 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Daha önceki konularımda da değindiğim gibi yine burada da yazayım; Mürşitsiz hiç bir okuma yapmayın arkadaşlar. Muhyiddin Arabi (k.s.)'nin Saatlerin Hazinesi kitabında olması lazım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 08.08.16, 16:03
 
Üyelik tarihi: 15.04.16
Mesajlar: 1,132
Etiketlendiği Mesaj: 278 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ayetel kursinin artırma metodu şudur. İlk olarak 21 sayısında başlanılır. 21 gün sonra 40 ayetel kürsiye geçilir. 21 gün sonra 70 e geçilir. 40 gün sonra 70 e gecilir. 40 gün sonra 101 e geçilir. Daha sonra bu gibi güzellikler başlamaya başladıgımda 21 artırarak ilerle.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 09.08.16, 01:58
 
Üyelik tarihi: 18.12.15
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 127
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Kötü konuşanlar icinde yine ayetel kürsi okuyun. Ayetel kursi okumadan önce buhari hazretlerinin salvatı şerifi var oku. Bitincede oku. Senin dedikodunu yapanların dilleri bir güzel bağlanır. Allahın izniyle. Yine gün için de 11 kez ya hafız çekmekte bu dilleri bağlar.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 10.08.16, 00:39
Ruhaniyat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 09.08.16
Bulunduğu yer: Adıyaman/Merkez
Mesajlar: 70
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bir kimse Cuma günü ikindiden sonra Ayete’l-Kürsi’yi ıssız bir yerde 17 defa okursa, daha evvel kendinde bulunmayan haller meydana gelir. O anda dua etse, duası kabul olunur.

Sessiz bir odaya geçin yapın....
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 17.01.17, 14:22
 
Üyelik tarihi: 20.11.16
Bulunduğu yer: Kayseri
Mesajlar: 416
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Burada sayı önemli galiba ne eksik nede fazla olması lazım. Ben bir hacetim için 40gün boyunca günde 1000üzerinde okumuştum.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
1000, ayetel, kursi, sirlari

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Şifa isteyenler amin desin imas Dua Kardeşliği 63 25.03.24 00:13
Ayet-el Kürsi ve Gücü - Ayet-el Kürsinin sırları SiLence Sure ve Ayet Havasları 14 05.02.24 14:25
1000 ayetel kursi Tek oturuş mu? shivaa Sorularınız 39 16.08.23 07:01
Ayet'el Kürsi'nin Faydaları..ve kısa hikayeler :) RvP Sure ve Ayet Havasları 6 27.07.20 13:35
Ayetel kürsi'yi okuma yöntemleri eminnaga Sure ve Ayet Havasları 1 08.03.20 14:37


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147