Enbiya Suresinin Fazilet ve Esrarı - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Havas ilmi Genel Bilgiler > Sure ve Ayet Havasları

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 28.04.16, 02:14
Manevi
 
Üyelik tarihi: 07.04.15
Mesajlar: 1,147
Etiketlendiği Mesaj: 53 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Enbiya Suresinin Fazilet ve Esrarı



1.Resulullah (Sallallahü Aleyhçi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Enbiya Suresini okursa, ahirette hesabı çok kolay olur. (Kıyamet gününde) peygamberlerle musafaha etmiş olur." (1)

Enbiyâ Suresi’nin Sırları Hakkında Rivayetler
1.Hamile olan bir kadın kolay doğum yapmak isterse, Enbiya Suresinin 30. ayetini bir kağıda yazıp suyun içinde bekletir, daha sonra bu sudan içerse, Allah’ın izniyle isteği olur.
2.Yangından veya tehlikesinden kurtulmak veya yanarak ölmemek için Enbiya Suresinin 69. ayeti zaman zaman 693 kere okunur ve tekrarlanır.
3.Her kimin evladı olmuyorsa, Zekeriya (Aleyhisselam)’ın çocuğu olması için yaptığı ve Enbiya Suresinin 89. ayetinde geçen duaya devam ederse, Allah’u Teala’nın izniyle çocuğu olur.
4.Düşük yapan bir kadın bu sıkıntıdan kurtulmak isterse, Enbiya Suresinin 91-93. ayetleri bir kağıda yazılıp üzerinde taşırsa, Allah’ın izni ile isteği olur.
5.Maddi ve manevi hastalıklarına şifa bulmak isteyen kişi, Eyyüb (Aleyhisselam)’ın hastalıkları için yaptığı Enbiya Suresinin 83. ayetine devam etsin.
6.Enbiya Suresinin 87. ayeti hakkında rivayet edildi ki:
a) Sa’d bin Ebi Vakkas (Radıyallahü Anh)’den rivayetle Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Yunus Peygamber balığın karnında iken (kurtulmayı murat ettide) Rabbine ettiği dua şu idi ["Lâ ilâhe illa ente sübhâneke innî küntü minezzâlimîn"]. Herhangi bir Müslüman herhangi bir şey için bu sözlerle dua ederse, muhakkak surette Allah onu kabul eder."(2)

b) Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Hasta olan bir kimse 40 defa (bu zikri) okur da ölürse, şehit olarak ölür. Eğer, hastalıktan kurtularak şifa bulur, iyileşirse, günahları affedilir."(3)

c) Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Size birinizin başına dünya ile ilgili bir sıkıntı veya bela geldiğinde okuyarak bundan kurtulacağı bir şeyi haber vereyim mi? O, (Hazreti) Yunus’un Duasıdır."(4)

d) Cafer bin Muhammed Hazretleri buyurdu ki: "Bir kederi olana şaşıyorum. Nasıl şu yukarıda zikredilen duayı (Hz. Yunus (a.s.)’ın duası) yapmaz."

e) Her türlü tehlikeye karşı okunur.

f) Bu zikir her ne niyet için 41 gün sabah namazından sonra 41 defa okunmaya devam edilirse, Allah’ü Teala o kimsenin muradını nasip eder. (Kişi için istediği şey, helal ve hayırlı bir şey ise)

g) Herhangi bir kimsenin Allah katında bir isteği olursa, abdestli olarak secdeye varıp 40 kere bu zikri ederse, ne dileği varsa, kabul edilir.

h) Bir kimse: bu duayı hapiste bulunan, esir olan, borçlu veya hastaya şifa için okursa, okunacak miktarı 100, 313, 1000, 2455 kere okumalı yine de sonuç alamadı ise 70.000′ den 700.000’e kadar miktarı çoğaltmalıdır. Okumada kusur edilmediyse veya tesir edeceğine inanılmışsa, mutlaka istenen sonuç elde edilir. Defalarca tecrübe edilmiştir.

Dipnotlar
1.Ebu Suud Efendi, Ebu Suud Tefsiri (İrşadü Aklis-Selim) 6/90
2.Tirmizi, Daavat, 3505
3.Hakim, El-Müstedrek, 1/506
4.Suyuti, Cami’ussağir, 3/104, no.2861; Hakim, Müstedrek, 1/505
5.Bu tür duaları, Müslümanlar, her zaman okumuşlar ve maksatlarına kavuşmuşlardır. Ancak namaz kılmayan, haram işiten ve kalbi gafil olan, yaptığı duadan tam nitece alamaz. Ehli Sünnet inancında olmayanın bu tür duaları okuması fayda vermez. Allah’ü Teala, her şeyi bir sebep ile yaratmaktadır. Bir şeye kavuşmak isteyen, o şeyin sebebine yapışmalıdır. Rabbimiz, insana sıhhat, şifa vermek için dua etmeyi, sadaka vermeyi ve illaç kullanmayı sebep kılmıştır.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 05.06.16, 06:57
Manevi
 
Üyelik tarihi: 07.04.15
Mesajlar: 1,147
Etiketlendiği Mesaj: 53 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

ENBİYÂ SÛRESİ

112 âyet olup, Mekke döneminin sonlarında inmiştir. Bir önceki Tâ hâ sûresinin sonlarında geçen dümdüz yolu, geniş tarzda anlatır.

Mekke müşriklerinin akaid esaslarına yaptıkları itirazlara cevaplar verilir.

İnsanlara tarihin çeşitli dönemlerinde doğru yolu gösterip fazilet mücadelesi yapan nebîlerin (Mûsâ, Harun, İbrâhim, Lût, İshak, Yâkub, Nûh, Davud, Süleyman, İsmâil, İdris, Zülkifl, Yunus, Zekeriyya, Yahya ve Îsâ nebîlerin (aleyhimü’sselam), bilhassa Hz. İbrâhim’in (a.s.) tevhid mücadelesi ve fazileti ayrıntılı olarak nakledilir.

Sonunda bu kıssaların gayesi olarak, İslâm’ın tek din olduğu bildirilip Hz. Peygamber (aleyhi’s selam) teselli edilerek sûre sona erdirilir.



Enbiya Suresinin Fazileti



Lailahe illa ente sübhaneke inniy küntü minazzalimiyn.

MANASI:Senden başka hiçbir ilah yok,Zatı Ecelli Ala'ya arz-ı tesbih ederim,ben doğrusu zalimlerden oldum.



Bu ayet-i kerime hakkında Resulü Ekrem:

"Lailahe illa ente. Yunus(a.s.)'ün duasıdır.Balığın karnında okudu.Bunu okuyarak dua edenin duasını Cenab-ı Ecelli Ala kabul eder."

"Ben bir kelime biliyorum.Sıkıntada kalan kimse onu okursa,sıkıntısı giderilir.O da kardeşim Yunus'un kelimesi Lailahe illa ente..dir."



Aişe(R.Anha) dan:

"Resulü Ekrem'in şöyle buyurduğunu işittim:"Sizden kime sıkıntı,gam ve keder gelecek olursa üç defa La ilahe illa ente... desin" buyurmuşlardır.



Yine sahih bir hadis-i şerifte:

"Hasta olan kimse 40/kırk defa bu tesbihi okur da ölürse şehid olarak ölür.Eğer o hastalıktan kurtularak şifa bulur,iyileşirse günahları affedilir."



İmam-ı Şafii hazretleri bu ayetin esrarı hakkında buyurdu ki:

"Bir gayrı hakkın mahpus olan bu ayeti okumaya devam ederse kurtulur.

Hastalıkları ve taunu tedavi edecek en güzel manevi devadır.

Bu ayet ile bütün musibetler giderilir."

Bu ayet-i kerime her ne niyet için 41/kırk bir gün "Sabah" namazından sonra okunmaya devam edilirse,Cenab-ı Ecelli Ala o kimsenin muradını hasıl eder."



وَمَآ أَرْسَلْنَٰكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَٰلَمِينَ

(Ey Muhammed) Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.(21-Enbiyâ 107)



---------



"Enbiya sure-i şerifesini okuyan kimsenin mahşer halkı içerisindeki hesabı bu sure-i şerife hürmetine kolaylaştırılır." Bu sure-i şerife içerisinde geçen isimlerin sahipleri okuyucusuna selamla mukabele ederler. Yani Cenab-ı hakkın bu sure-i şerifenin okuyucularını her konuda selamette kılması için dua ve niyazda bulunurlar.



YUNUS ALEYHİSSELAM'IN DUASI:



Bu sure-i şerifede ismi zikredilenlerden biriside: "La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimiyn" diyen yunus aleyhisselamdır.

Bu hususta Allahın rasulü ( S.A.V ) Yine şöyle buyuruyor :

"Zinnun ( lakabı ile bilinen yunus aleyhisselam )ın balık karnında bulunduğu zaman ki duası :

"La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimiyn" dir."



HACET DUASI:



Sahabeden birisi bir gün Allah resulünü ( S.A.V ) rüyasında görüyor ve diyor ki:

"Ey Allahın resulü benim yerine getirilmesini arzu ettiğim mühim bir isteğim vardır. Bu arzuma nail olabilmem için nasıl hareket edeyim?"



Bunun üzerine Allahın resulü ( S.A.V ) o kimseye:



"Ey falanca kimse bir kimsenin Allahü tealadan bir isteği olursa önce güzelce bir abdest almalı daha sonra da cenab-ı hakka şükür secdesine varmalıdır secdede iken şahadet parmağı ile işarette bulunarak tam 40 (41)defa:

"La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimiyn" demelidir. Böyle yapan kimsenin duasını cenab-ı hakk mutlaka kabul buyurur."



Yine Allahın rasulü ( S.A.V. ) buyuruyor :



"Kardeşim yunusun balığın karnında iken yaptığı duayı kim yaparsa o kişinin duası asla red olunmaz"



------------



Enbiyâ Suresi’nin Fazilet ve Esrarı Resulullah (Sallallahü Aleyhçi ve Sellem) buyurdu ki:

"Her kim Enbiya Suresini okursa, ahirette hesabı çok kolay olur. (Kıyametgününde) peygamberlerle musafaha etmiş olur." (1)



Enbiyâ Suresi’nin Sırları Hakkında Rivayetler Hamile olan bir kadın kolay doğum yapmak isterse, Enbiya Suresinin 30. ayetini bir kağıda yazıp suyun içinde bekletir, daha sonra bu sudan içerse, Allah’ın izniyle isteği olur:

أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ

E ve lem yerallezîne keferû ennes semâvâti vel arda kânetâ ratkan fe fetaknâhuma, ve cealnâ minel mâi kulle şey’in hayy(hayyin), e fe lâ yu’minûn(yu’minûne).





Yangından veya tehlikesinden kurtulmak veya yanarak ölmemek için:

Enbiya Suresinin 69. ayeti zaman zaman 693 kere okunur ve tekrarlanır.

قُلْنَا يَا نَارُ كُونِي بَرْدًا وَسَلَامًا عَلَى إِبْرَاهِيمَ

Kulnâ yâ nâru kûnî berden ve selâmen alâ ibrâhîm(ibrâhîme).



Enbiya Suresinin 87. ayeti hakkında rivayet edildi ki:

a) Sa’d bin Ebi Vakkas (Radıyallahü Anh)’den rivayetle Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki:

"Yunus Peygamber balığın karnında iken (kurtulmayı murat ettide) Rabbine ettiği dua şu idi

لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ



["Lâ ilâhe illa ente sübhâneke innî küntü minezzâlimîn"].

Herhangi bir Müslüman herhangi bir şey için bu sözlerle dua ederse, muhakkak surette Allah onu kabul eder."(2)

b) Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki:

"Hasta olan bir kimse 40 defa (bu zikri) okur da ölürse, şehit olarak ölür. Eğer, hastalıktan kurtularak şifa bulur, iyileşirse, günahları affedilir."(3)

c) Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Size birinizin başına dünya ile ilgili bir sıkıntı veya bela geldiğinde okuyarak bundan kurtulacağı bir şeyi haber vereyim mi? O, (Hazreti) Yunus’un Duasıdır."(4)

d) Cafer bin Muhammed Hazretleri buyurdu ki: "Bir kederi olana şaşıyorum. Nasıl şu yukarıda zikredilen duayı (Hz. Yunus (a.s.)’ın duası) yapmaz."

e) Her türlü tehlikeye karşı okunur.

f) Bu zikir her ne niyet için 41 gün sabah namazından sonra 41 defa okunmaya devam edilirse, Allah’ü Teala o kimsenin muradını nasip eder.

(Kişi için istediği şey, helal ve hayırlı bir şey ise)

g) Herhangi bir kimsenin Allah katında bir isteği olursa, abdestli olarak secdeye varıp 40 kere bu zikri ederse, ne dileği varsa, kabul edilir.

h) Bir kimse: bu duayı hapiste bulunan, esir olan, borçlu veya hastaya şifa için okursa:

okunacak miktarı 100, 313, 1000, 2455 kere okumalı

yine de sonuç alamadı ise 70.000′ den 700.000′e kadar miktarı çoğaltmalıdır.

Okumada kusur edilmediyse veya tesir edeceğine inanılmışsa, mutlaka istenen sonuç elde edilir.

Defalarca tecrübe edilmiştir.







Çocuk sahibi olmak isteyenler:

cinsi münasebetten önce 3 kere okumalıdır.

Enbiya süresi 87 ve 88 ayetler.

“Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne).Festecebnâ lehu ve necceynâhu minel gamm(gammi), ve kezâlike nuncil mu’minîn(mu’minîne).”Anlamı:Zünnun’u da hatırla.Hani o,öfkelenerek gitmiştide,bizim kendisini hiç bir zaman sıkıştırmayacağımızı sanmıştı.Fakat sonunda balığın karnındaki karanlık içinde ” Senden başka ilah yoktur.Sen münezehsin,şüphesiz ben haksızlık edenlerden oldum.” diye seslenmişti.Biz de duasını kabul iel icabet ettik,kendisini üüzntüden kurtardırk.İşte biz ima edenleri böyle kurtarırız. (Enbiya-87-88 )

وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَسُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ



------------------



Enbiyâ Suresi’nin Fazilet ve Esrarı
•Resulullah (Sallallahü Aleyhçi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Enbiya Suresini okursa, ahirette hesabı çok kolay olur. (Kıyamet gününde)peygamberlerle musafaha etmiş olur." (1)

Enbiyâ Suresi’nin Sırları Hakkında Rivayetler
•"Her kimin "evladı"(çocuğu) olmuyorsa, Zekeriya (Aleyhisselam)’ın çocuğu olması için yaptığı dua olan bu Enbiya Suresinin 89. ayetinde geçen duaya devam ederse, Allah’u Teala’nın izniyle çocuğu olur.

وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ

Ve zekeriyyâ iz nâdâ rabbehu rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn(vârisîne).
•Düşük yapan bir kadın bu sıkıntıdan kurtulmak isterse, Enbiya Suresinin 91-93. ayetleri bir kağıda yazılıp üzerinde taşırsa, Allah’ın izni ile isteği olur.

وَالَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهَا مِن رُّوحِنَا وَجَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِّلْعَالَمِينَ

Velletî ahsanet fercehâ fe nefahnâ fîhâ min rûhinâ ve cealnâhâ vebnehâ âyeten lil âlemîn(âlemîne).

إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ

İnne hâzihî ummetukum ummeten vâhıdeten ve ene rabbukum fa’budûni.

وَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُم بَيْنَهُمْ كُلٌّ إِلَيْنَا رَاجِعُونَ

Ve tekattaû emrehum beynehum, kullun ileynâ râciûn(râciûne).




•Maddi ve manevi hastalıklarına şifa bulmak isteyen kişi:

Eyyüb (Aleyhisselam)’ın hastalıkları için yaptığı Enbiya Suresinin 83. ayetine devam etsin.

وَأَيُّوبَ إِذْ نَادَى رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ

Ve eyyûbe iz nâdâ rabbehû ennî messeniyed durru ve ente erhamur râhimîn(râhimîne).


Dipnotlar
Ebu Suud Efendi, Ebu Suud Tefsiri (İrşadü Aklis-Selim) 6/90
Tirmizi, Daavat, 3505
Hakim, El-Müstedrek, 1/506
Suyuti, Cami’ussağir, 3/104, no.2861; Hakim, Müstedrek, 1/505
Bu tür duaları, Müslümanlar, her zaman okumuşlar ve maksatlarına kavuşmuşlardır. Ancak namaz kılmayan, haram işleyen ve kalbi gafil olan, yaptığı duadan tam nitece alamaz. Ehli Sünnet inancında olmayanın bu tür duaları okuması fayda vermez. Allah’ü Teala, her şeyi bir sebep ile yaratmaktadır. Bir şeye kavuşmak isteyen, o şeyin sebebine yapışmalıdır. Rabbimiz, insana sıhhat, şifa vermek için dua etmeyi, sadaka vermeyi ve ilaç kullanmayı sebep kılmıştır.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 05.06.16, 11:00
 
Üyelik tarihi: 22.05.16
Mesajlar: 214
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

allah razı olsun hocam
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 30.08.16, 07:35
Cin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cin Cin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 05.03.16
Mesajlar: 91
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah Razı Olsun
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 05.03.17, 22:14
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,588
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun inş.
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 05.03.17, 22:18
 
Üyelik tarihi: 05.03.17
Bulunduğu yer: Filanda
Mesajlar: 140
Etiketlendiği Mesaj: 28 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 04.04.17, 12:31
 
Üyelik tarihi: 16.11.15
Mesajlar: 1,541
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun sizden
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 06.06.17, 05:39
Manevi
 
Üyelik tarihi: 07.04.15
Mesajlar: 1,147
Etiketlendiği Mesaj: 53 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Lütfen Facebook Sayfamizdan ve Twitter adresimizden Bizi takip Edin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 14.06.17, 18:49
Manevi
 
Üyelik tarihi: 31.05.15
Mesajlar: 2,200
Etiketlendiği Mesaj: 84 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun bu güzel paylaşım için.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 07.09.17, 03:06
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 11.08.17
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 368
Etiketlendiği Mesaj: 19 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
enbiyâ, esrâri, fazilet, suresi’nin, suresinin

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Hastalıklar için esma-ül hüsna muhasebeciim Esmalar 1 20.01.24 13:37
Ankebut Suresinin Fazilet ve Sırları Hakkında Rivayetler RvP Kuran-ı Kerim 1 20.10.23 16:35
Nas Suresinin Fazilet ve Sırları Havasokulu Sure ve Ayet Havasları 29 24.05.22 15:18
ihlas Suresinin Faziletleri, Havas ve Esrarı Devrimci Sure ve Ayet Havasları 7 11.05.21 14:38
Organlarin şifası için imam Gazali r.a. Buba Rukye ve Tedavi 7 27.06.20 18:47


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147