Nedir bu telekinezi? Manyetik dalgalarla isyan! - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Telekinezi

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 24.03.17, 23:56
Manevi
 
Üyelik tarihi: 31.05.15
Mesajlar: 2,200
Etiketlendiği Mesaj: 84 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Nedir bu telekinezi? Manyetik dalgalarla isyan!


Televizyoncu Yiğit Bulut, geçtiğimiz günlerde “Eminim ki, birçok merkezde telekinezi, uzaktan etkileme ve daha birçok yöntemle Recep Tayyip Erdoğan’ın ölmesi için sürekli çalışma yapılıyor” dedi… Bu iddiayı ciddiye alan da oldu ama dalga geçen daha çoktu… Yine de merak ettik, bilimkurgu kitap ve filmlerine ilham veren ‘telekinezi’ nedir, bu ve benzeri yöntemlerle ‘suikast’ düzenlenebilir mi, araştırdık…

Telekinezi, Yunanca bir birleşik kelime: ‘Tele’, uzak; ‘kinezi’, ‘hareket’ demek. ‘Uzaktan hareket ettirme’ yani maddeleri düşünce gücüyle uzaktan ‘kumanda edebilme’ yeteneğine parapsikoloji ve metafizikte ‘telekinezi’ deniyor. Terimin mucidi Rus fizikçi Alexander Aksakof. Fakat günümüzde telekinezi, aslında insan ötesi olarak görülen pek çok özelliğe dair deneysel yeteneklerin bir üst başlıkta toplanışını ifade ediyor. Hâliyle telekinezi bilimin değil, ‘sınır bilim’in konusu.

NIXON, MERAKLISIYDI

Telekineziye devlet ilgisi, 1915’te Rusya’daki çalışmalarla başladı. Daha sonra Sovyetler Birliği döneminde de devlet, bu konudan elini çekmedi. Komünizm paranoyası ve Naziler’in konuya ilgisi sonucu ABD’de de artan kaygılar en önemli çalışmaların bu ülkede yapılmasına sebep oldu. Soğuk Savaş’ın da etkisiyle 1945’te başlayan çalışmalar, 1965-1995 arasında iyice yaygınlaştı. Özellikle Başkan Nixon bu konuda araştırmalar yapılmasını destekledi ve bu konuda ünlendi.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Sinan Canan’a göre, telekineziden bahsederken, hiçbir ‘aracı’ olmaması gerekiyor. Fakat ABD, Rusya ve Nazi Almanyasında çipler, ilaçlar ve kimyasallarla bu güçlerin geliştirilmesine de çalışılmış. Genellikle insanları kobay olarak kullanan insanlık dışı deneylerle…

YUMURTAYI AYIRDI

Telekinezi deneyimleri bugüne kadar iki şekilde ölçülmeye çalışılmış. Birincisi laboratuar ortamında beyin dalgaları okunarak, ikincisiyse çeşitli ortamlarda denekler üzerinde çalışarak.
1934’de J.B. Rhine’ın bu konuda yetenekli insanlar üzerine yaptığı deneyde, insanlar sadece zar atarak istedikleri rakamı tutturmaya çalışmış. Yüzde 85 oranında başarı yakalanmış.
1968’de Moskovalı medyum Mikhailova, bir akvaryum içinde yumurtanın sarısını beyazından ayırmış ve daha sonra tekrar birleştirmiş, bunu kameraya alan bilim adamları herhangi bir hile bulamamışlardı. Mikhailova başka bir deneyde kurbağaların kalp atışlarını kontrol etmişti.

KADDAFİ’NİN YERİNİ BULDULAR

Bu alanda yaptığı pek çok araştırmayla bilinen Nöroloji uzmanı Doç. Dr. Sultan Tarlacı’nın sitesi evrenindili.com’da birçok iddia var gelecek öngörüsüyle ilgili. Gelecekle ilgili bu öngörülerin yüzde 74’ü kötü olaylarla ilgili. Tarlacı bunu, mağara devrinden beri gelen kendimizi koruma içgüdüsüne bağlıyor. Sultan Tarlacı, ABD’nin ‘durugörü’ olarak adlandırılan bir yöntemle, 1986’da Libya’yı bombalarken Kaddafi’nin tam yerini öğrendiğini de iddia ediyor.

MÜMKÜN MÜ?

l Telekinezi ‘gücü’ olduğunu düşünenlerin bir kısmı, bu güçleri beynimizin kullanamadığımız kısmının harekete geçmesiyle ifade ediyor.

l Doçent Tarlacı, bir kişinin telekineziyle etki altına alınmasının çok uzun yıllar süreceğini düşünüyor… Elektromanyetizmayla topluluklara daha kolay etki edilebiliyor.

l Tarlacı’ya göre telekinezi bir yetenek, herkeste var ve her şeyi öngördüğünü, her zaman aynı sonuçları elde ettiğini söyleyenlere inanmak pek de mümkün değil. Çünkü bu yetenekler, azalıp artabilir, göndericinin yorulma durumuna göre zayıflar. Bilim adamlarının bu konuya olan mesafesi de tutarlılık olmamasından dolayıdır. Tarlacı, bu durumu ‘konuşan domuz sendromu’ ile ifade ediyor. “Konuşan bir domuza şahit olunduysa, başka örneğe gerek yok” diyor.

l Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erol, beynin biyoelektrikle çalıştığını ve her şeyin biyomanyetik alanı olduğunu ifade ediyor. Örneğin saniyede 6,6 birimlik elektromanyetik dalga gönderilince insan kendini daha gergin hissediyor. 10,8 verinceyse daha isyankâr. Tüm bunları bir cep telefonu aracılığıyla yapmak mümkün. Fakat bunun tespiti çok basit… Gezi olaylarında toplulukların bu türlü bir yönlendirmeyle sokağa döküldüğün iddia etmek bu nedenle kolay değil. Ayrıca insan beyni gönderilen veriyi hemen işlemeyebilir ve buna direnç gösterebilir.

GENEL KANI

Telekinezi bilimkurguda sıklıkla kullanılan bir kavram olmasına rağmen, tartışmalı da... Yapılan deneylerde ‘yoruma bağlı’ olarak farklı sonuçlar çıkabiliyor. Bilim adamları somut verilere dayanmadığı ve sonuçların ancak yorumla okunabileceğini düşündükleri için bu kavrama temkinli yaklaşıyorlar. Önde gelen bilim adamlarından Stuart Vyse ‘Büyüye İnanmak: Batıl İnancın Psikolojisi’ adlı kitabında deneylerin tekrar edilebilir sonuçlarının az olduğunu ifade ediyor.

İSRAİL’İN BEDDUA EDİCİLERİ VAR!

Prof. Dr. Nevzat Tarhan / Nöropsikoloji Uzmanı
Telekinezinin şöhreti bilim dünyasında çok da iyi değil. Böyle güçleri olduğunu iddia eden bazı kişilerin, hilelerden yararlandığı ortaya çıktı. Bu iddialar bilimsel olarak ne kadar geçerli, Nöropsikoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a sorduk…

- Telekinezi tıbbi olarak mümkün müdür?
Telekinezi-Psikokinezi kavramları bilimsel olarak tartışmaya açık bir süreç. Bu konuda çalışmalar da var. Meselâ bir ikiz Ankara’dayken diğer ikizin Almanya’da karnı ağrıyabiliyor. Bu tarz olayları ölçen deneyler var. Ama nasıl işlediğini anlamak mümkün değil şu anki olanaklarla. İnternet gibi, bir ağ sistemi gibi hareket eden ayna-nöronlarımız var. Bu tarz kişilerde bu ayna-nöronların daha aktif olduğu tespit ediliyor ama net ölçülemiyor.

5 DEĞİL, 30 DUYUMUZ VAR
- Araştırmalar bilimsel olarak ne kadar kabul görüyor?
Beyinde beş duyunun ötesinde 30 duyu olduğu düşünülüyor. Meselâ bir maymunun hücresiyle bir insan hücresi üretebiliyorsun. Birbirini buluyor uygun hücreler. Elektromanyetik şeyler var. Bilimsel olarak dalgaları okuyup uzaktan etki etmek mümkün olabilir. Tabii bu bir kanun değil, bir tez ama bilimsel.

- Beyin gücüyle birinin fikirlerine etki etmek veya ona zarar vermek mümkün müdür teorik olarak?
Elektromanyetik dalgalardan bahsettik ya, elektromanyetizma silah olarak da kullanabilir. ‘Liderlik komuta kontrol saldırısı’ diye bir şey vardır. Elektromanyetizma aracılığıyla bir kişiye yoğun bir şekilde dalga gönderip başının ağrımasını, gerginleşmesini sağlayabilirsiniz.
Bu yüzden komuta odaları yerin altına yapılıyor artık. İnce bakır levhalarla kaplanıyor engellemek için. Yani bir kontrol değil ama sabote amaçlı kullanılabilir. Ama birini yönlendirmek, aklına bir şeyler sokmak veya ona herhangi bir şekilde zarar vermek mümkün değil. Hokus pokus durumu olmaz yani.

- Peki, duanın telekineziyle ilgilisi olabilir mi?
Bu konuda bir çalışma var. Koreliler, ABD’de gebelik tedavisi üzerine bir araştırma yapıyorlar. Yaklaşık 5 bin kişi üzerinde deniyorlar; dua edilenlerin tedaviye tepkisi yüzde 50 oranda daha hızlı oluyor. Tabii bu bir deney ve dua üzerine. Ama beddua üzerinde etkisini bilmiyoruz. İsrail’de istihbaratın toplu beddua edicileri olduğu bile söylenir ama bedduayla birinin başına bir şey gelir mi gelmez mi, bilinmez…

RUSLAR, NİXON’I TRANSA SOKTU

Aytunç Altındal / Araştırmacı Yazar
Avrupa, ABD ve Çin’deki polis teşkilatlarının ‘duru görü’ye sahip kişilerden yararlandığı biliniyor. CIA, FBI ve KGB’nin bu konuda çalışmaları var. Doçent Sultan Tarlacı da Münevver Karabulut cinayetinde yetkililerle çalışmış; ancak bu gayri resmi yollarla olmuş. Bu konuyu uluslararası istihbarat kurumları ve faaliyetleri hakkında kitaplarıyla tanınan Araştırmacı Aytunç Altındal’ın kapısını çaldık:

- Telekinezi istihbaratta kullanılabilir mi? Böyle denemeler olduğunu biliyoruz, nasıl kullanıyorlar?
Telekinezi diye bilinen yöntem önce 19’uncu yüzyılda okült (gizli) ilimlerin bir dalı olarak ortaya çıktı. Uygulaması itibariyle ‘zihin yönlendirme ve kontrol’ mekanizmaları arasındadır. ‘Uzaktan yön verme’ sistemlerinden biridir. İlk sistematik uygulamaları ABD silahlı kuvvetlerinde Vietnam Savaşı sırasında, 1960’larda yapılmıştır; MK-ULTRA Projesi olarak bilinir. Bu konuları merak edenler ‘Haşhaş ve Emperyalizm’ ile ‘Casuslar’ kitaplarımda ayrıntılarıyla okuyabilirler. Telekinezi artık büyük ölçüde şarlatanlık olarak bilinmekte. Google’ladığınızda adıyla karşılaşacağınız İsrailli Hokkabaz Uri Geller(*), uzun yıllar istismar etmişti.

- Telekinezi’yi Yiğit Bulut’un iddia ettiği gibi bir politikacıya karşı saldırı aracı olarak kullanmak mümkün müdür?
Telekinezi, ‘zihin kontrol mekanizmalarından’ sadece biri ve en zayıf olanı. Çok daha güçlü yöntemler var ve uzaktan kontrol aracılığıyla kişilerde psikolojik sapmalar yaptırmak olasıdır. Bu yöntemlerden biri ‘rüya gönderme’ diye bilinen yöntemdir. Bu yöntem aracılığıyla ‘teleolojik’ bir tasarım hazırlanır ve şahsa intikal ettirilir; yani şahıs rüyasında sizin tarafınızdan hazırlanmış olan tasarımı görür ve inanır. Tarihteki örnek Danyal Peygamber ile Firavun arasındaki olaydır. Bu yöntemler tamamen matematik aracılığıyla kurgulanır ve musiki aracılığıyla kişiye intikal ettirilir.

- Telekineziyle fikir yerleştirme çalışmaları var mı?
Fikir değil ama ‘tasarım yerleştirmesi’ yapılabilir ve yapılmıştır da. Bunun için bazı ilaçlar kullanılır ve bunlar aracılığıyla kişilerin ve daha önemlisi kitlelerin, belirli tür eylemlere yönlendirilmeleri sağlanır.

- Önem alınabilir mi?
İstihbarat dünyasının en ilginç olayı bu tür uzaktan kontrol yöntemlerinin önlenmesiyle ilgilidir. Uzmanlar bu yollara başvurabileceğini bilerek bazı özel önlemler alabilirler. Karşı atak şeklinde olur. Tarihten bir örnek size: ABD Başkanı Nixon, Rusya’ya gittiğinde, Sovyetler Birliği Komünist Partisi özel hazırlattığı programı uygulatmıştı. Nixon yaklaşık 95 dakika trans halinde kalarak toplantının yarıda kesilmesine neden oldu ve görüşmelerden sonuç alınamadı. Sovyetler Birliği’nin istediği de zaten buydu.
(*) Geller, ülkemizde yayınlanan ‘Fenomen’ adlı programa da jüri olmuştu. Sadece dokunarak kaşıkları bükmesi, en bilinen numarasıydı ve mıknatıs kullandığı iddia edilmişti.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 21.04.17, 11:42
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,588
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Paylaşım için teşekkürler.
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 27.05.17, 10:46
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.02.17
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 743
Etiketlendiği Mesaj: 41 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Tarihte telekineziyi kullananlar ve olayları:
Mevlana: Ünlü bir sufi olan Mevlana’nın kapıları telekineziyle açtığı ve Sema ayini yaparken tüm mumları telekinezi gücüyle söndürüp, yaktığı bilinmektedir.
Hallac-ı Mansur: Hallac-ı Mansur’da ünlü bir sufidir. Ama ne yazık ki sufilik eğitiminde öğrendiği bazı sırları zamanı gelmeden açık bir dille açıkladığı için hariciler tarafından hapishaneye atılmış ve İslam dinine zarar veriyor diye önce kırbaçlanmış, daha sonra derisi yüzülmüş, önce ayakları ve elleri sonra da kafası kesilerek öldürülmüştür.
Hapishanedeyken İbni Khafif ile yaptığı muhabbette telekinezi gücünün ne kadar yüksek olduğu açıkca bellidir. İbni Khafif sorar: -Sabır nedir? Hallac-ı MAnsur cevap verir: –Hapishaneden çıkma imkanı olmasına rağmen burada kalmaktır. (Bu arada hapishanenin duvarlarında büyükçe bir delik açılarak Dicle görünür)
(Bunlar gibi daha birçok sufi inisiyesinin telekinezi yapabilme yeteneği vardır. Ama çoğu bu yeteneklerini halk arasında sergilemez.)
İsa peygamber: Hz.İsa’nın da telekinezi gücü olduğu yaşadığı olaylarda bellidir. Hz.İsa’nın bir telekinezi olayını Matta incilde şu şekilde yazmıştı: “Ve İsa sabahleyin şehre dönerken acıktı. Yol kenarında bir incir ağacı görüp ona geldi; ancak yapraktan başka bir şey onda bulamadı ve İsa ona dedi:
Artık senden edebiyen meyve çıkmasın. Ve incir ağacı hemen kurudu. Şakirtleri bunu görünce: İncir ağacı hemen nasıl kurur! diyerek şaşırdılar. İsa cevap verip onlara dedi: Doğrusu size derim. Eğer imanınız olup, şüphe etmezseniz, yalnız bu incir ağacına olanı yapacak değilsiniz, fakat bu dağa; Kalk, denize atıl, derseniz, olacaktır.
Ve duada iman ederek her ne dilerseniz alacaksınız.” (Matta,Bab: 21/18-22) Duanın temeli telekineziye dayalı olduğu için burada HZ.İsa “duada iman etmek” demiştir. Şüphe ise konsantrasyonu bozan en büyük etmenlerden biri olduğu için Hz.İsa bunu da açıkca belirtmiştir.
Derlenen telekinezi alıştırmaları:
Yöntem 1: Yanan bir mumu nefesinizden etkilenmeyecek bir uzaklıkta masanızın üstüne koyun. Odanızda alevi etkileyebilecek hava akımının bulunmadığından emin olunuz. Kapı ve pencereleri kapatın. Mum alevi düz olarak yanmalıdır.

Mumun karşısına geçin ve oturun…Aleve konsantre olun…Kendinizi sıkmadan ve kesinlikle zorlamadan aleve bakışlarınızı yönlendirin.Düşüncelerinizi sadece alev üzerinde yapacağınız değişikliğe sabitleyin.Yoğunlaşın…
Alevin sağa, sola ya da geriye doğru yatmaya başladığını düşünün. Bunu isteyin… Konsantrasyonunuzu mümkün olduğunca uzatın. Konsantrasyonunuz bozulursa tekrar kendinizi yapacağınız çalışmaya yönlendirin. Sadece isteğinize konsantre olun. Gözlerinizi kırpabilirsiniz.
Enerjinizi bu işe yoğunlaştırırken, gözünüzün önünde alevin eğildiğini imajine ederek canlandırabilirsiniz. Unutmayın ki konsantrasyon çaba değildir… Konsantrasyon yoğunlaşmış dikkattir. Bu inceliklere çalışmanız sırasında önem veriniz. Her türlü çaba fiziksel olarak gerginlik yaratır. Ve her şeyden önemlisi enerjinizi serbest bırakmanızı engeller.
Düşünce enerjinizi alevin bükülmesi için konsantre ettikten bir süre sonra serbest bırakın… Çalışmanızın en önemli noktası işte bu andır… Sonra tekrar konsantrasyonunuza devam ediniz… Ve birkaç dakika sonra tekrar serbest bırakınız… İşte tam bu anlarda alevinizin büküldüğüne şahit olabilirsiniz
Yanan bir mumu nefesinizden etkilenmeyecek bir uzaklıkta masanızın üstüne koyun. Odanızda alevi etkileyebilecek hava akımının bulunmadığından emin olunuz. Kapı ve pencereleri kapatın. Mum alevi düz olarak yanmalıdır. (Bu alıştırmada mum yerine sigara dumanı kullanabilirsiniz.
Eğer uzun bir kamıştan, bardağın içine yavaş yavaş ağızdaki sigara dumanını üfleseniz, bardağın dibinde bir duman birikintisi oluşturabilirsiniz. Bardağın üstüne hava akimini kesen bir fincan tabağı da kapatırsanız, duman orada birkaç dakika kalır.)
Yöntem 2: Bir kâseye üçte ikisi dolacak şekilde su koyunuz. Suyun üstünde bir parmak kalınlığında, yüzeyi kaplayacak şekilde zeytinyağı dökünüz. Bir dikiş iğnesi alarak her iki ucundan kibritlere batırınız. Yavaşça iğnenizi zeytinyağının üzerine bırakınız. Böylelikle her iki ucu kibrite batırılmış iğneniz rahatlıkla yüzecektir.
Zeytinyağının üzerinde hareketsiz duran iğnenize konsantre olun. İğnenizin yavaş yavaş hareket etmesini isteyin. Bunu zihninizde iyice canlandırın. Sonra düşüncelerinizi ve konsantrasyonunuzu serbest bırakın.Ve gelişmeleri hiçbir şey düşünmeden kayıtsızca gözleyiniz.
Not: Bu yöntemleri havada asılı bir sarkaç, bir kalem vb. gibi şeyler üzerinde deneyin. Ayrıca grup şeklinde yapılması bu etkiyi daha da güçlendirir ve yeni başlayanlar için daha iyidir. Böylelikle ortak bir aura oluşturup bu alıştırmalarda daha iyi sonuç alabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dalgalarla, isyan, manyetik, nedir, telekinezi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Şirk, isyan ve küfür nsspawn Sorularınız 2 05.06.22 20:34
Allah a isyan eden şarkılar yenihavasci ilginç konular & Teoriler 3 13.10.21 17:28
Sapik ve Isyan Ehli Arasini Tefrik bwheel11 Diğer Havas Konuları 4 24.02.19 12:38
Telekinezi Teknikleri-Pipet İle Telekinezi DiLara Psişik Yetenekler 3 01.06.18 09:20
terslik-isyan-kızgınlık madlen Gizemli Olaylar ve Mekanlar 3 30.05.18 10:43


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147