Ayet-el Kursi Fatiha Sûresi Fil Sûresi Kurayş Sûresi vefkeleri - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Vefk & Tılsım

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 01.07.16, 22:42
Sin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
💫 Güvenilir 💫
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Irak
Mesajlar: 2,218
Etiketlendiği Mesaj: 1501 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Ayet-el Kursi Fatiha Sûresi Fil Sûresi Kurayş Sûresi vefkeleri

Ayet-el Kursi Fatiha Sûresi Fil Sûresi Kurayş Sûresi Mâun Sûresi Kevser Sûresi Kâfirûn Sûresi Nasr Sûresi Tebbet Sûresi İhlas Sûresi Felak Sûresi Nâs Sûresi vefki şerifi

Ayet-el Kursi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ*اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاو ;َاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ﴿٢٥٥


Okunuşu:*Allâhu lâ ilâhe illâ huve-lhayyu-l kayyûm(u) lâ te/ḣużuhu sinetun velâ nevm(un) lehu mâ fî-ssemâvâti vemâ fi-l-ard(i) men że-lleżî yeşfe’u ‘indehu illâ bi-iżnih(i) ya’lemu mâ beyne eydîhim vemâ ḣalfehum velâ yuhîtûne bişey-in min ‘ilmihi illâ bimâ şâ(e) vesi’a kursiyyuhu-ssemâvâti vel-ard(a) velâ yeûduhu hifzuhumâ vehuve-l’aliyyu-l’azîm(u)


Anlamı:*O'ndan başka ilah olmayan Allah, hay ve kayyumdur (ezel ve ebedidir). O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerlerde olan şeyler O'nundur. İzni olmaksızın O'nun yanında şefaat eden yoktur. Halkın önünde ve arkasında olanı (istikbal ve maziyi) bilir. İnsanlar O'nun ilminden, O'nun isteğinden başkasını ihata edemezler. Kürsisi semaları ve yeri içine alır. Onların hıfzı O'nu (Cenab-ı Ecelli Ala'yı) yormaz. O, pek yüksek ve büyüktür.

Fatiha Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
١﴾*اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَۙ*﴿٢﴾*اَلرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِۙ*﴿٣﴾*مَالِكِ يَوْمِ الدّ۪ينِۜ*﴿٤﴾*اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَع۪ينُۜ*﴿٥﴾*اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَق۪يمَۙ*﴿٦﴾*صِرَاطَ الَّذ۪ينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْۙ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّٓالّ۪ينَ*﴿٧


Okunuşu:*Elhamdu lillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budu ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtel mustakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Anlamı:*Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir.

Fil Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِاَصْحَابِ الْف۪يلِۜ*﴿١﴾*اَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ ف۪ي تَضْل۪يلٍۙ*﴿٢﴾*وَاَرْسَلَ عَلَيْهِمْ طَيْراً اَبَاب۪يلَۙ*﴿٣﴾*تَرْم۪يهِمْ بِحِجَارَةٍ مِنْ سِجّ۪يلٍۖۙ*﴿٤﴾*فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَأْكُولٍ*﴿٥


Okunuşu:*Elem tera keyfe fe'ale rabbuke biashâbilfîl. Elem yec'al keydehum fî tadlîl. Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl. Termîhim bihicâratin min siccîl. Fece'alehum ke'asfin me'kûl.

Anlamı:*(Ey Muhammed! Kâbe'yi yıkmaya gelen) Fil sahiblerine Rabbinin ne ettiğini görmedin mi? Onların düzenlerini boşa çıkarmadı mı? Onların üzerine, sert taşlar atan sürülerle kuşlar gönderdi. Sonunda onları, yenilmiş ekin gibi yaptı.

Kurayş Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
لِا۪يلَافِ قُرَيْشٍۙ*﴿١﴾*ا۪يلَافِهِمْ رِحْلَةَ الشِّتَٓاءِ وَالصَّيْفِۚ*﴿٢﴾*فَلْيَعْبُدُوا رَبَّ هٰذَا الْبَيْتِۙ*﴿٣﴾*اَلَّذ۪ٓي اَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَاٰمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ*﴿٤


Okunuşu:*Li'î lâfi Kurayş'in. Îlâfihim rihleteşşitâi vessayf. Felya'budû rabbe hâzelbeyt. Ellezî et'amehum min cû'in ve âmenehum min havf.

Anlamı:*Kureyş kabilesinin yaz ve kış yolculuklarında uzlaşması ve anlaşması sağlanmıştır. Öyleyse kendilerini açken doyuran ve korku içindeyken güven veren bu Kâbe'nin Rabbine kulluk etsinler.

Mâun Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اَرَاَيْتَ الَّذ۪ي يُكَذِّبُ بِالدّ۪ينِۜ*﴿١﴾*فَذٰلِكَ الَّذ۪ي يَدُعُّ الْيَت۪يمَۙ*﴿٢﴾*وَلَا يَحُضُّ عَلٰى طَعَامِ الْمِسْك۪ينِۜ﴿٣﴾*فَوَيْلٌ لِلْمُصَلّ۪ينَۙ*﴿٤﴾*اَلَّذ۪ينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَۙ*﴿٥﴾*اَلَّذ۪ينَ هُمْ يُرَٓاؤُ۫نَۙ*﴿٦﴾*وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ*﴿٧


Okunuşu:*Era'eytellezî yukezzibu biddîn. Fezâlikellezî, yedu'ulyetîm. Ve lâ yehuddu alâ ta'âmilmiskîn. Feveylun lilmusallîn. Ellezîne hum an salâtihim sâhûn. Ellezîne hum yurâûne. Ve yemne'ûnelmâ'ûn.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) Dini yalan sayanı gördün mü? Öksüzü kakıştıran, yoksulu doyurmaya yanaşmayan kimse işte odur. Vay o namaz kılanların haline ki: Onlar kıldıkları namazdan gâfildirler. Onlar gösteriş yaparlar. Onlar basit şeyleri (ödünç) dahi vermezler.

Kevser Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اِنَّٓا اَعْطَيْنَاكَ الْـكَوْثَرَۜ*﴿١﴾*فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْۜ*﴿٢﴾*اِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْاَبْتَرُ*﴿٣


Okunuşu:*İnnâ a'taynâkelkevser. Fesalli lirabbike venhar. İnne şânieke huvel'ebter.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir.

Kâfirûn Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ يَٓا اَيُّهَا الْـكَافِرُونَۙ*﴿١﴾*لَٓا اَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَۙ*﴿٢﴾*وَلَٓا اَنْتُمْ عَابِدُونَ مَٓا اَعْبُدُۚ*﴿٣﴾*وَلَٓا اَنَا۬ عَابِدٌ مَا عَبَدْتُمْۙ*﴿٤﴾*وَلَٓا اَنْتُمْ عَابِدُونَ مَٓا اَعْبُدُۜ*﴿٥﴾*لَـكُمْ د۪ينُكُمْ وَلِيَ د۪ينِ*﴿٦


Okunuşu:*Kul yâ eyyuhel kâfirûn. Lâ a'budu mâ ta'budûn. Ve lâ entum âbidûne mâ a'bud. Ve lâ ene âbidun mâ abedtum. Ve lâ entum âbidûne mâ a'bud. Lekum dînukum veliye dîn.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: Ey inkârcılar! Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Benim taptığıma da sizler tapmazsınız. Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim. Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

Nasr Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اِذَا جَٓاءَ نَصْرُ اللّٰهِ وَالْفَتْحُۙ*﴿١﴾*وَرَاَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ ف۪ي د۪ينِ اللّٰهِ اَفْوَاجاًۙ*﴿٢﴾*فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُۜ اِنَّهُ كَانَ تَوَّاباً*﴿٣

Okunuşu:*İzâ câe nasrullahi velfeth. Ve raeytennâse yedhulûne fî dinillâhi efvâcâ. Fesebbih bihamdi rabbike vestağfirh. İnnehû kâne tevvâbâ.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) Allah'ın yardımı ve zafer günü gelip, insanların Allah'ın dinine akın akın girdiklerini görünce, Rabbini överek tesbih et; O'ndan bağışlama dile, çünkü O, tevbeleri daima kabul edendir.

Tebbet Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
تَبَّتْ يَدَٓا اَب۪ي لَهَبٍ وَتَبَّۜ*﴿١﴾*مَٓا اَغْنٰى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَۜ*﴿٢﴾*سَيَصْلٰى نَاراً ذَاتَ لَهَبٍۚ*﴿٣﴾وَامْرَاَتُهُۜ حَمَّالَةَ الْحَطَبِۚ*﴿٤﴾*ف۪ي ج۪يدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ*﴿٥

Okunuşu:*Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebb. Mâ eğnâ anhu mâluhû ve mâ keseb. Seyeslâ nâren zâte leheb. Vemraetuhû hammâletelhatab. Fî cî dihâ hablun min mesed.

Anlamı:*Ebû Leheb'in elleri kurusun; kurudu da! Malı ve kazandığı kendisine fayda vermedi. Alevli ateşe yaslanacaktır. Karısı da, boynunda bir ip olduğu halde ona odun taşıyacaktır.

İhlas Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ هُوَ اللّٰهُ اَحَدٌۚ*﴿١﴾*اَللّٰهُ الصَّمَدُۚ*﴿٢﴾*لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْۙ*﴿٣﴾*وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً اَحَدٌ*﴿٤


Okunuşu:*Kul hüvellâhü ehad. Allâhussamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: O Allah bir tektir. Allah her şeyden müstağni ve her şey O'na muhtaçtır. O doğurmamış ve doğmamıştır. Hiç bir şey O'na denk değildir.

Felak Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِۙ*﴿١﴾*مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَۙ*﴿٢﴾*وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ اِذَا وَقَبَۙ*﴿٣﴾*وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِۙ*﴿٤﴾*وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ اِذَا حَسَدَ*﴿٥


Okunuşu:*Kul e'ûzu birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğasikın izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: Yaratıkların şerrinden, bastırdığı zaman karanlığın şerrinden, düğümlere nefes eden büyücülerin şerrinden, hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden, tan yerini ağartan Rabbe sığınırım.

Nâs Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِۙ*﴿١﴾*مَلِكِ النَّاسِۙ*﴿٢﴾*اِلٰهِ النَّاسِۙ*﴿٣﴾*مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِۙ*﴿٤﴾*اَلَّذ۪ي يُوَسْوِسُ ف۪ي صُدُورِ النَّاسِۙ*﴿٥﴾*مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ*﴿٦


Okunuşu:*Kul e'ûzu birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsilhannâs. Ellezî yuvesvisu fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: İnsanlardan ve cinlerden ve insanların gönüllerine vesvese veren o sinsi vesvesecinin şerrinden, insanların ilahı, insanların hükümranı ve insanların Rabbi olan Allah'a sığınırım.

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 01.07.16, 22:45
Sin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
💫 Güvenilir 💫
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Irak
Mesajlar: 2,218
Etiketlendiği Mesaj: 1501 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

bu çalışmalar bizzat şahsıma ait olup kimseye ait değildir site üyelerine hediyem olsun.....

not vefk içindeki sayılar arapça sayılar ile yazılacaktır
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 02.07.16, 00:05
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 25.03.15
Mesajlar: 1,039
Etiketlendiği Mesaj: 214 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

sayılı vefk ile normal yazılan vefkın fazıletı ve etkısı aynımı abı
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 02.07.16, 00:21
Sin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
💫 Güvenilir 💫
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Irak
Mesajlar: 2,218
Etiketlendiği Mesaj: 1501 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

sayılar arapça olursa aynıdır
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 18.01.17, 20:08
Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.17
Bulunduğu yer: Bilecik
Mesajlar: 56
Etiketlendiği Mesaj: 20 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

aalh razı olsun hocam bu ebced değeri sureleri toplamlarımı hocam?
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 18.01.17, 20:53
Sin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
💫 Güvenilir 💫
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Irak
Mesajlar: 2,218
Etiketlendiği Mesaj: 1501 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Evet...............
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 17.05.17, 14:44
 
Üyelik tarihi: 25.01.17
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 354
Etiketlendiği Mesaj: 46 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

etrafına yazılacak dua , ayet , isim vs var mıdır.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 17.05.17, 23:54
Sin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
💫 Güvenilir 💫
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Irak
Mesajlar: 2,218
Etiketlendiği Mesaj: 1501 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Karakancolos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
etrafına yazılacak dua , ayet , isim vs var mıdır.
Artık ne için kullanacaksan ayetleri yazıp varsa yapacağın işin kasemleri yoksa yapacağın işi yazıyorsun ve ayetleri okuyup bitiriyorsun
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 26.09.17, 09:39
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 22.05.17
Bulunduğu yer: Osmaniye
Mesajlar: 107
Etiketlendiği Mesaj: 22 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Sin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayet-el Kursi Fatiha Sûresi Fil Sûresi Kurayş Sûresi Mâun Sûresi Kevser Sûresi Kâfirûn Sûresi Nasr Sûresi Tebbet Sûresi İhlas Sûresi Felak Sûresi Nâs Sûresi vefki şerifi



Ayet-el Kursi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ*اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاو ;َاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ﴿٢٥٥


Okunuşu:*Allâhu lâ ilâhe illâ huve-lhayyu-l kayyûm(u) lâ te/ḣużuhu sinetun velâ nevm(un) lehu mâ fî-ssemâvâti vemâ fi-l-ard(i) men że-lleżî yeşfe’u ‘indehu illâ bi-iżnih(i) ya’lemu mâ beyne eydîhim vemâ ḣalfehum velâ yuhîtûne bişey-in min ‘ilmihi illâ bimâ şâ(e) vesi’a kursiyyuhu-ssemâvâti vel-ard(a) velâ yeûduhu hifzuhumâ vehuve-l’aliyyu-l’azîm(u)


Anlamı:*O'ndan başka ilah olmayan Allah, hay ve kayyumdur (ezel ve ebedidir). O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerlerde olan şeyler O'nundur. İzni olmaksızın O'nun yanında şefaat eden yoktur. Halkın önünde ve arkasında olanı (istikbal ve maziyi) bilir. İnsanlar O'nun ilminden, O'nun isteğinden başkasını ihata edemezler. Kürsisi semaları ve yeri içine alır. Onların hıfzı O'nu (Cenab-ı Ecelli Ala'yı) yormaz. O, pek yüksek ve büyüktür.

Fatiha Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
١﴾*اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَۙ*﴿٢﴾*اَلرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِۙ*﴿٣﴾*مَالِكِ يَوْمِ الدّ۪ينِۜ*﴿٤﴾*اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَع۪ينُۜ*﴿٥﴾*اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَق۪يمَۙ*﴿٦﴾*صِرَاطَ الَّذ۪ينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْۙ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّٓالّ۪ينَ*﴿٧


Okunuşu:*Elhamdu lillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budu ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtel mustakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Anlamı:*Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir.

Fil Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِاَصْحَابِ الْف۪يلِۜ*﴿١﴾*اَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ ف۪ي تَضْل۪يلٍۙ*﴿٢﴾*وَاَرْسَلَ عَلَيْهِمْ طَيْراً اَبَاب۪يلَۙ*﴿٣﴾*تَرْم۪يهِمْ بِحِجَارَةٍ مِنْ سِجّ۪يلٍۖۙ*﴿٤﴾*فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَأْكُولٍ*﴿٥


Okunuşu:*Elem tera keyfe fe'ale rabbuke biashâbilfîl. Elem yec'al keydehum fî tadlîl. Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl. Termîhim bihicâratin min siccîl. Fece'alehum ke'asfin me'kûl.

Anlamı:*(Ey Muhammed! Kâbe'yi yıkmaya gelen) Fil sahiblerine Rabbinin ne ettiğini görmedin mi? Onların düzenlerini boşa çıkarmadı mı? Onların üzerine, sert taşlar atan sürülerle kuşlar gönderdi. Sonunda onları, yenilmiş ekin gibi yaptı.

Kurayş Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
لِا۪يلَافِ قُرَيْشٍۙ*﴿١﴾*ا۪يلَافِهِمْ رِحْلَةَ الشِّتَٓاءِ وَالصَّيْفِۚ*﴿٢﴾*فَلْيَعْبُدُوا رَبَّ هٰذَا الْبَيْتِۙ*﴿٣﴾*اَلَّذ۪ٓي اَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَاٰمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ*﴿٤


Okunuşu:*Li'î lâfi Kurayş'in. Îlâfihim rihleteşşitâi vessayf. Felya'budû rabbe hâzelbeyt. Ellezî et'amehum min cû'in ve âmenehum min havf.

Anlamı:*Kureyş kabilesinin yaz ve kış yolculuklarında uzlaşması ve anlaşması sağlanmıştır. Öyleyse kendilerini açken doyuran ve korku içindeyken güven veren bu Kâbe'nin Rabbine kulluk etsinler.

Mâun Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اَرَاَيْتَ الَّذ۪ي يُكَذِّبُ بِالدّ۪ينِۜ*﴿١﴾*فَذٰلِكَ الَّذ۪ي يَدُعُّ الْيَت۪يمَۙ*﴿٢﴾*وَلَا يَحُضُّ عَلٰى طَعَامِ الْمِسْك۪ينِۜ﴿٣﴾*فَوَيْلٌ لِلْمُصَلّ۪ينَۙ*﴿٤﴾*اَلَّذ۪ينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَۙ*﴿٥﴾*اَلَّذ۪ينَ هُمْ يُرَٓاؤُ۫نَۙ*﴿٦﴾*وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ*﴿٧


Okunuşu:*Era'eytellezî yukezzibu biddîn. Fezâlikellezî, yedu'ulyetîm. Ve lâ yehuddu alâ ta'âmilmiskîn. Feveylun lilmusallîn. Ellezîne hum an salâtihim sâhûn. Ellezîne hum yurâûne. Ve yemne'ûnelmâ'ûn.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) Dini yalan sayanı gördün mü? Öksüzü kakıştıran, yoksulu doyurmaya yanaşmayan kimse işte odur. Vay o namaz kılanların haline ki: Onlar kıldıkları namazdan gâfildirler. Onlar gösteriş yaparlar. Onlar basit şeyleri (ödünç) dahi vermezler.

Kevser Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اِنَّٓا اَعْطَيْنَاكَ الْـكَوْثَرَۜ*﴿١﴾*فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْۜ*﴿٢﴾*اِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْاَبْتَرُ*﴿٣


Okunuşu:*İnnâ a'taynâkelkevser. Fesalli lirabbike venhar. İnne şânieke huvel'ebter.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir.

Kâfirûn Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ يَٓا اَيُّهَا الْـكَافِرُونَۙ*﴿١﴾*لَٓا اَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَۙ*﴿٢﴾*وَلَٓا اَنْتُمْ عَابِدُونَ مَٓا اَعْبُدُۚ*﴿٣﴾*وَلَٓا اَنَا۬ عَابِدٌ مَا عَبَدْتُمْۙ*﴿٤﴾*وَلَٓا اَنْتُمْ عَابِدُونَ مَٓا اَعْبُدُۜ*﴿٥﴾*لَـكُمْ د۪ينُكُمْ وَلِيَ د۪ينِ*﴿٦


Okunuşu:*Kul yâ eyyuhel kâfirûn. Lâ a'budu mâ ta'budûn. Ve lâ entum âbidûne mâ a'bud. Ve lâ ene âbidun mâ abedtum. Ve lâ entum âbidûne mâ a'bud. Lekum dînukum veliye dîn.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: Ey inkârcılar! Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Benim taptığıma da sizler tapmazsınız. Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim. Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

Nasr Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اِذَا جَٓاءَ نَصْرُ اللّٰهِ وَالْفَتْحُۙ*﴿١﴾*وَرَاَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ ف۪ي د۪ينِ اللّٰهِ اَفْوَاجاًۙ*﴿٢﴾*فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُۜ اِنَّهُ كَانَ تَوَّاباً*﴿٣

Okunuşu:*İzâ câe nasrullahi velfeth. Ve raeytennâse yedhulûne fî dinillâhi efvâcâ. Fesebbih bihamdi rabbike vestağfirh. İnnehû kâne tevvâbâ.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) Allah'ın yardımı ve zafer günü gelip, insanların Allah'ın dinine akın akın girdiklerini görünce, Rabbini överek tesbih et; O'ndan bağışlama dile, çünkü O, tevbeleri daima kabul edendir.

Tebbet Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
تَبَّتْ يَدَٓا اَب۪ي لَهَبٍ وَتَبَّۜ*﴿١﴾*مَٓا اَغْنٰى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَۜ*﴿٢﴾*سَيَصْلٰى نَاراً ذَاتَ لَهَبٍۚ*﴿٣﴾وَامْرَاَتُهُۜ حَمَّالَةَ الْحَطَبِۚ*﴿٤﴾*ف۪ي ج۪يدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ*﴿٥

Okunuşu:*Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebb. Mâ eğnâ anhu mâluhû ve mâ keseb. Seyeslâ nâren zâte leheb. Vemraetuhû hammâletelhatab. Fî cî dihâ hablun min mesed.

Anlamı:*Ebû Leheb'in elleri kurusun; kurudu da! Malı ve kazandığı kendisine fayda vermedi. Alevli ateşe yaslanacaktır. Karısı da, boynunda bir ip olduğu halde ona odun taşıyacaktır.

İhlas Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ هُوَ اللّٰهُ اَحَدٌۚ*﴿١﴾*اَللّٰهُ الصَّمَدُۚ*﴿٢﴾*لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْۙ*﴿٣﴾*وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً اَحَدٌ*﴿٤


Okunuşu:*Kul hüvellâhü ehad. Allâhussamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: O Allah bir tektir. Allah her şeyden müstağni ve her şey O'na muhtaçtır. O doğurmamış ve doğmamıştır. Hiç bir şey O'na denk değildir.

Felak Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِۙ*﴿١﴾*مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَۙ*﴿٢﴾*وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ اِذَا وَقَبَۙ*﴿٣﴾*وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِۙ*﴿٤﴾*وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ اِذَا حَسَدَ*﴿٥


Okunuşu:*Kul e'ûzu birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğasikın izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: Yaratıkların şerrinden, bastırdığı zaman karanlığın şerrinden, düğümlere nefes eden büyücülerin şerrinden, hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden, tan yerini ağartan Rabbe sığınırım.

Nâs Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِۙ*﴿١﴾*مَلِكِ النَّاسِۙ*﴿٢﴾*اِلٰهِ النَّاسِۙ*﴿٣﴾*مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِۙ*﴿٤﴾*اَلَّذ۪ي يُوَسْوِسُ ف۪ي صُدُورِ النَّاسِۙ*﴿٥﴾*مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ*﴿٦


Okunuşu:*Kul e'ûzu birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsilhannâs. Ellezî yuvesvisu fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: İnsanlardan ve cinlerden ve insanların gönüllerine vesvese veren o sinsi vesvesecinin şerrinden, insanların ilahı, insanların hükümranı ve insanların Rabbi olan Allah'a sığınırım.

hocam bu vefk 4 surenin toplam vefki mi ve bunun faziletleri hakkında yazabilirmisiniz yani ne için taşınabilir ?
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 24.04.19, 16:43
Acemi
 
Üyelik tarihi: 21.04.19
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 2
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Sin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayet-el Kursi Fatiha Sûresi Fil Sûresi Kurayş Sûresi Mâun Sûresi Kevser Sûresi Kâfirûn Sûresi Nasr Sûresi Tebbet Sûresi İhlas Sûresi Felak Sûresi Nâs Sûresi vefki şerifi



Ayet-el Kursi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ*اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاو ;َاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ﴿٢٥٥


Okunuşu:*Allâhu lâ ilâhe illâ huve-lhayyu-l kayyûm(u) lâ te/ḣużuhu sinetun velâ nevm(un) lehu mâ fî-ssemâvâti vemâ fi-l-ard(i) men że-lleżî yeşfe’u ‘indehu illâ bi-iżnih(i) ya’lemu mâ beyne eydîhim vemâ ḣalfehum velâ yuhîtûne bişey-in min ‘ilmihi illâ bimâ şâ(e) vesi’a kursiyyuhu-ssemâvâti vel-ard(a) velâ yeûduhu hifzuhumâ vehuve-l’aliyyu-l’azîm(u)


Anlamı:*O'ndan başka ilah olmayan Allah, hay ve kayyumdur (ezel ve ebedidir). O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerlerde olan şeyler O'nundur. İzni olmaksızın O'nun yanında şefaat eden yoktur. Halkın önünde ve arkasında olanı (istikbal ve maziyi) bilir. İnsanlar O'nun ilminden, O'nun isteğinden başkasını ihata edemezler. Kürsisi semaları ve yeri içine alır. Onların hıfzı O'nu (Cenab-ı Ecelli Ala'yı) yormaz. O, pek yüksek ve büyüktür.

Fatiha Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
١﴾*اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَۙ*﴿٢﴾*اَلرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِۙ*﴿٣﴾*مَالِكِ يَوْمِ الدّ۪ينِۜ*﴿٤﴾*اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَع۪ينُۜ*﴿٥﴾*اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَق۪يمَۙ*﴿٦﴾*صِرَاطَ الَّذ۪ينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْۙ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّٓالّ۪ينَ*﴿٧


Okunuşu:*Elhamdu lillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budu ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtel mustakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Anlamı:*Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir.

Fil Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِاَصْحَابِ الْف۪يلِۜ*﴿١﴾*اَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ ف۪ي تَضْل۪يلٍۙ*﴿٢﴾*وَاَرْسَلَ عَلَيْهِمْ طَيْراً اَبَاب۪يلَۙ*﴿٣﴾*تَرْم۪يهِمْ بِحِجَارَةٍ مِنْ سِجّ۪يلٍۖۙ*﴿٤﴾*فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَأْكُولٍ*﴿٥


Okunuşu:*Elem tera keyfe fe'ale rabbuke biashâbilfîl. Elem yec'al keydehum fî tadlîl. Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl. Termîhim bihicâratin min siccîl. Fece'alehum ke'asfin me'kûl.

Anlamı:*(Ey Muhammed! Kâbe'yi yıkmaya gelen) Fil sahiblerine Rabbinin ne ettiğini görmedin mi? Onların düzenlerini boşa çıkarmadı mı? Onların üzerine, sert taşlar atan sürülerle kuşlar gönderdi. Sonunda onları, yenilmiş ekin gibi yaptı.

Kurayş Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
لِا۪يلَافِ قُرَيْشٍۙ*﴿١﴾*ا۪يلَافِهِمْ رِحْلَةَ الشِّتَٓاءِ وَالصَّيْفِۚ*﴿٢﴾*فَلْيَعْبُدُوا رَبَّ هٰذَا الْبَيْتِۙ*﴿٣﴾*اَلَّذ۪ٓي اَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَاٰمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ*﴿٤


Okunuşu:*Li'î lâfi Kurayş'in. Îlâfihim rihleteşşitâi vessayf. Felya'budû rabbe hâzelbeyt. Ellezî et'amehum min cû'in ve âmenehum min havf.

Anlamı:*Kureyş kabilesinin yaz ve kış yolculuklarında uzlaşması ve anlaşması sağlanmıştır. Öyleyse kendilerini açken doyuran ve korku içindeyken güven veren bu Kâbe'nin Rabbine kulluk etsinler.

Mâun Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اَرَاَيْتَ الَّذ۪ي يُكَذِّبُ بِالدّ۪ينِۜ*﴿١﴾*فَذٰلِكَ الَّذ۪ي يَدُعُّ الْيَت۪يمَۙ*﴿٢﴾*وَلَا يَحُضُّ عَلٰى طَعَامِ الْمِسْك۪ينِۜ﴿٣﴾*فَوَيْلٌ لِلْمُصَلّ۪ينَۙ*﴿٤﴾*اَلَّذ۪ينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَۙ*﴿٥﴾*اَلَّذ۪ينَ هُمْ يُرَٓاؤُ۫نَۙ*﴿٦﴾*وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ*﴿٧


Okunuşu:*Era'eytellezî yukezzibu biddîn. Fezâlikellezî, yedu'ulyetîm. Ve lâ yehuddu alâ ta'âmilmiskîn. Feveylun lilmusallîn. Ellezîne hum an salâtihim sâhûn. Ellezîne hum yurâûne. Ve yemne'ûnelmâ'ûn.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) Dini yalan sayanı gördün mü? Öksüzü kakıştıran, yoksulu doyurmaya yanaşmayan kimse işte odur. Vay o namaz kılanların haline ki: Onlar kıldıkları namazdan gâfildirler. Onlar gösteriş yaparlar. Onlar basit şeyleri (ödünç) dahi vermezler.

Kevser Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اِنَّٓا اَعْطَيْنَاكَ الْـكَوْثَرَۜ*﴿١﴾*فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْۜ*﴿٢﴾*اِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْاَبْتَرُ*﴿٣


Okunuşu:*İnnâ a'taynâkelkevser. Fesalli lirabbike venhar. İnne şânieke huvel'ebter.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir.

Kâfirûn Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ يَٓا اَيُّهَا الْـكَافِرُونَۙ*﴿١﴾*لَٓا اَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَۙ*﴿٢﴾*وَلَٓا اَنْتُمْ عَابِدُونَ مَٓا اَعْبُدُۚ*﴿٣﴾*وَلَٓا اَنَا۬ عَابِدٌ مَا عَبَدْتُمْۙ*﴿٤﴾*وَلَٓا اَنْتُمْ عَابِدُونَ مَٓا اَعْبُدُۜ*﴿٥﴾*لَـكُمْ د۪ينُكُمْ وَلِيَ د۪ينِ*﴿٦


Okunuşu:*Kul yâ eyyuhel kâfirûn. Lâ a'budu mâ ta'budûn. Ve lâ entum âbidûne mâ a'bud. Ve lâ ene âbidun mâ abedtum. Ve lâ entum âbidûne mâ a'bud. Lekum dînukum veliye dîn.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: Ey inkârcılar! Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Benim taptığıma da sizler tapmazsınız. Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim. Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

Nasr Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اِذَا جَٓاءَ نَصْرُ اللّٰهِ وَالْفَتْحُۙ*﴿١﴾*وَرَاَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ ف۪ي د۪ينِ اللّٰهِ اَفْوَاجاًۙ*﴿٢﴾*فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُۜ اِنَّهُ كَانَ تَوَّاباً*﴿٣

Okunuşu:*İzâ câe nasrullahi velfeth. Ve raeytennâse yedhulûne fî dinillâhi efvâcâ. Fesebbih bihamdi rabbike vestağfirh. İnnehû kâne tevvâbâ.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) Allah'ın yardımı ve zafer günü gelip, insanların Allah'ın dinine akın akın girdiklerini görünce, Rabbini överek tesbih et; O'ndan bağışlama dile, çünkü O, tevbeleri daima kabul edendir.

Tebbet Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
تَبَّتْ يَدَٓا اَب۪ي لَهَبٍ وَتَبَّۜ*﴿١﴾*مَٓا اَغْنٰى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَۜ*﴿٢﴾*سَيَصْلٰى نَاراً ذَاتَ لَهَبٍۚ*﴿٣﴾وَامْرَاَتُهُۜ حَمَّالَةَ الْحَطَبِۚ*﴿٤﴾*ف۪ي ج۪يدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ*﴿٥

Okunuşu:*Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebb. Mâ eğnâ anhu mâluhû ve mâ keseb. Seyeslâ nâren zâte leheb. Vemraetuhû hammâletelhatab. Fî cî dihâ hablun min mesed.

Anlamı:*Ebû Leheb'in elleri kurusun; kurudu da! Malı ve kazandığı kendisine fayda vermedi. Alevli ateşe yaslanacaktır. Karısı da, boynunda bir ip olduğu halde ona odun taşıyacaktır.

İhlas Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ هُوَ اللّٰهُ اَحَدٌۚ*﴿١﴾*اَللّٰهُ الصَّمَدُۚ*﴿٢﴾*لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْۙ*﴿٣﴾*وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً اَحَدٌ*﴿٤


Okunuşu:*Kul hüvellâhü ehad. Allâhussamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: O Allah bir tektir. Allah her şeyden müstağni ve her şey O'na muhtaçtır. O doğurmamış ve doğmamıştır. Hiç bir şey O'na denk değildir.

Felak Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِۙ*﴿١﴾*مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَۙ*﴿٢﴾*وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ اِذَا وَقَبَۙ*﴿٣﴾*وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِۙ*﴿٤﴾*وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ اِذَا حَسَدَ*﴿٥


Okunuşu:*Kul e'ûzu birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğasikın izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: Yaratıkların şerrinden, bastırdığı zaman karanlığın şerrinden, düğümlere nefes eden büyücülerin şerrinden, hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden, tan yerini ağartan Rabbe sığınırım.

Nâs Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِۙ*﴿١﴾*مَلِكِ النَّاسِۙ*﴿٢﴾*اِلٰهِ النَّاسِۙ*﴿٣﴾*مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِۙ*﴿٤﴾*اَلَّذ۪ي يُوَسْوِسُ ف۪ي صُدُورِ النَّاسِۙ*﴿٥﴾*مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ*﴿٦


Okunuşu:*Kul e'ûzu birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsilhannâs. Ellezî yuvesvisu fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.

Anlamı:*(Ey Muhammed!) De ki: İnsanlardan ve cinlerden ve insanların gönüllerine vesvese veren o sinsi vesvesecinin şerrinden, insanların ilahı, insanların hükümranı ve insanların Rabbi olan Allah'a sığınırım.

hocam allah razı olsun. yalnız vefki çizip içindeki sayılar ebced değerleri değilmi?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
ayetel, fatiha, fil, kurays, kursi, suresi, vefkeleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kuran-ı Kerim'de bilimsel konular ve Evrim CosmicWanderer Sorularınız 22 16.02.24 14:51
Surelerin Faziletleri ve Sırları bitter Sure ve Ayet Havasları 14 22.12.20 01:47
Bütün Surelerin Kısa Özet İle Faziletleri twennywann Dualar & Dua Kardeşliği 4 02.05.20 06:18
ALLAH istedikten sonra olmayacak birşey yok mu? adamKadmon ALLAH (c.c) 16 24.11.19 14:50
Kuran-ı Kerim Surelerinin Arapça ve Türkçe İsimleri Torlak Kuran-ı Kerim 0 17.06.19 17:58


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147