Çok Faziletli Günlük Zikirler - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Zikir

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.05.16, 06:58
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Azerbaycan
Mesajlar: 2,918
Etiketlendiği Mesaj: 208 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Çok Faziletli Günlük Zikirler

Günlük çekilecek Zikirler ve Faziletleri

Her müminin günlük çektiği zikirleri olmalıdır. Böylece hem iradesi güçlenir, hem günahlara karşı korunun, hem imanı ziyadeleşir ve hem de Allah’ın sevgisini kazanır. Günlük asgari olarak şu zikirler çekilmelidir.

v Günlük Kur’an-ı kerim okunmalı; “Evinizde Kur’an-ı Kerim’i çok okuyun. İçinde Kur’an okunmayan evin hayır ve bereketi azalır, şerri çoğalır. İçinde bulunanlara ev dar gelmeye başlar.” HŞ “Ümmetimin en faziletli ibadeti Kur’an okumaktır.” HŞ. “Her kim sabah namazını kıldığı vakit, Kur’an-ı açar da 100 ayet okursa, dünya ehlinin yapmış olduğu hayırlı amel kadar güzel ameli, sevabı Allah’a yükselir.

v Besmele çekmeli; “Her kim şeytanın şerrinden Allah u Teala’ya 10 defa sığınırsa (Euzü besmele çekerse), onun için bir melek vazifelendirilir, şeytanı o kimseden uzaklaştırır.” “Eğer ağaçlar kalem, denizler mürekkep, melaikeler, insanlar ve cinniler katip olsalardı, iki milyon senede besmele-i şerifin sevabını yazamazlardı” HŞ.

v La ilahe illallah –Elhamdulillah-Allah u ekber denmeli; “Her kim günde 100 defa La ilahe illallah derse kıyamet günü mahşere, yüzü ayın on dördü gibi parlak olarak gelecektir.” HŞ.

v Estağfirullah el azim denmeli. Efendimiz sav her gün 100 defa Estağfirullah el azim ve etubu ileyh derdi.

v Salavat-ı şerife okunmalı. Her gün 100 defa salavat-ı şerife denmeli.

v Subhanallahi vebihamdihi subhanallahil aziym” (Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Şanı büyük olan Allah’ı tesbih ederim)denmeli; “Her kim günde 100 defa bu tesbihi yaparsa, günahları denizin köpüğü kadar olsa affedilir. Bu tesbihi bir defa okuyan için cennette bir hurma ağacı dikilir. ” HŞ Allah’ın en çok hoşuna giden zikirdir.

v Bismillahillezi la yedurru measmihi şey’ün fil ardı vela fissema, ve hüves semiy’ul aliym. “Bu zikri günde 3 defa okuyana ansızın bela gelmez.”HŞ.

v Radiytü billahi rabben ve bil İslami dinen ve bi muhammedin sallallahu aleyhi veselleme rasula. (Rabb olarak Allah’tan, din olarak İslam’dan, Resul olarak Hz. Muhammed sav’den razı oldum. “Kim bunu söylerse cennet ona vacip olur.” HŞ.

v La havle vela kuvvete illa billahil aaliyyil azim” denmeli; “Bir tehlike ile karşılaştığında “Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” de. Allah u Teala çeşitli musibetlerden seni muhafaza eder, onları senden çevirir.” Hz. Ali ra.

v Hacet duası okunmalı; Bir isteği ve haceti olan kişi şu duayı okumalıdır. “Bismillahirrahmanirrahim. Min abdihiz zelil, ila rabbihil celil.Rabbi inni messeniyed durru ve ente erhamurrahimin.İlahi bi muhammedin ve alihit tayibine ıkdi haceti.” (Bismillahirrahmanirrahim. Zelil ve hakir kulundan Celil olan Rabbine! Ey Rabbim! Gerçekten bana bir musibet isabet etti. Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin. Muhammed Aleyhisselam ve O’nun mübarek ehli beyti ve ashabı hürmetine dileğimi ihsan et. )

v Fatiha süresi okunmalı; “Her kim yatarken evvela Fatiha’yı, ondan sonra İhlası okur da yatarsa, o gece ölümden başka her şeyden emin olur.” “Bir kimse evine gelince önce Fatiha‘yı sonra İhlas süresini okursa, Allah cc o evden fakirliği giderir, yerine huzur ve bereket ihsan eder.”HŞ. “Fatiha şifa niyeti ile 7 defa okunursa tesirini gösterir.” “Mühim bir ihtiyacı olan kimse Fatiha-i Şerife’yi, akşam namazının farzından önce 40 defa okusun ve Cenab-ı Allah’tan ne muradı varsa istesin, muhakkak muradı hasıl olacaktır.” (Muhyiddin-i Arabi)

v Bakara ve Al-i İmran süreleri okunmalı; Süre-i Bakara’yı okuyunuz. Zira onu okumak bereket, terki ise hasarettir. Onu okuyana sihirbazların sihri tesir etmez. Her kim Bakara ve al-i İmran’ı gündüzleri okursa akşama kadar münafıklıktan beri olur. Geceleri okursa, sabaha kadar münafıklıktan beri olur.

v Ayet el Kürsi okunmalı; “Her kim farz namazlarından sonra Ayet el Kürsi’yi okursa ölüm olmasaydı, doğrudan doğruya Cennete giderdi” HŞ. “Her kim, evinden çıkarken Ayet el Kürsi’yi okursa, evine varıncaya kadar Allah’ın cc taht-ı himayesindedir.”HŞ. “Allah u Teala sıkıntı anında Ayet el Kürsi’yi okuyanın yardımına koşar.” “Gece yarısı kıbleye karşı 170 defa Ayet el Kürsi okuyanın Allah cc dilek ve hacetlerini gerçekleştirir.”

v Amenerresulü ayeti okunmalı; “Kim bu iki ayeti yatsıdan sonra okursa gece ibadetinden ona kafi gelir. Bir muradına kifayet eder. O gece o eve şeytanlar giremez.” HŞ

v İhlas süresi okunmalı; “Her kim yatacağında sağ tarafı üzerine yatar da İhlas süresini 100 defa okursa, kıyamet günü Cenab-ı Allah o kuluna “ Ey kulum, sağından cennete gir” buyurur. “ “Her kim İhlas süresini her gün 50 defa okursa; Ey Allah’ın medhine mazhar olan! Kabrinden kalk, cennete gir!” diye nida edilir.” HŞ

v Muavizeteyn(Felak-Nas) süreleri okunmalı; “Felak ve Nas süresini çok okuyan kimseye, Cenab-ı Hakk kolay yollardan çok kazanma imkanı bahşeder. Ayrıca insanların hasedinden ve her türlü şer ve kötülüklerinden de muhafaza eder. Kendisine nazar değen kimse, nazarın tesirinden kurtulur. Hastaya şifa vesilesi olur.”HŞ

v Latif ism-i celili okunmalı; Her gün Ya Latif ism-i şerifini 133 defa okumaya devam edenler çeşitli elemlerden huzura kavuşurlar.

v La İlahe illallahul melikül hakkul mübiyn” okunmalı; Bu zikri günde 100 defa okuyanın rızkı genişler, işleri kolaylaşır ve fakirlikten halas olur.

v Yasin süresi okunmalı, Haşr süresini son 3 ayeti (Huvallahüllezi) okunmalı

v Öğle namazından sonra Fetih süresinin son bölümü, ikindi namazından sonra Nebe süresinin son bölümü okunmalı. Cevşen okunmalı, Salaten terficiye okunmalı.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 07.06.16, 17:27
Jq Jq isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Mesajlar: 491
Etiketlendiği Mesaj: 13 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

zikrin en faziletli olanı
Zikredenlerden kimisi -gaflet hâlinde olsa dahi- dil ile zikretmeye başlar. Sonra buna devam eder; ta ki kalbinde hazır oluverir ve zikre muvafık olur.

Kimisi de bunu görmez ve gaflet üzere zikir de bulunmadan başlar. Bilakis kalbi hazır olana dek sükûn bulur ve böylece kalbiyle zikre girişiverir. Bu güçlenince zikri dile tabi kılar ve böylece hepsi muvafık olur.

İlkine gelirsek; burada zikir dilinden kalbine intikal eder

İkincisi ise kalbinden diline doğru intikal eder.

Şöyle ki;

O zikirden kalbi uzak olmaz bilakis öncelikle sükûn bulur ta ki o zikri nutuk eden kimse bunun zuhurunu hisseder. Bunu böylece hissettiği zaman kalbiyle nutuk etmeye başlar. Sonra ad kalbinin nutuk etmesinden dili ile zikretmeye intikal eder sonra da her şeyini bu hâl kaplayıverir nihayet o kulun her tarafı zikretmeye başlar.

Zikrin en faydalı ve en yararlı olanı kuşkusuz kalp ve dilin muvafakat ettiği zikirdir. Bu aynı zaman da Peygamberin zikirlerinden olmuştur. Buna ek olarak zikreden kul bunların mâna ve maksatlarına da şahit oluverir.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 05.07.16, 06:08
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Azerbaycan
Mesajlar: 2,918
Etiketlendiği Mesaj: 208 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Günlük olarak Okunmasi Tavsiye Edilen Zikirler

Günlük olarak Okunmasi Tavsiye Edilen Zikirler



Günlük olarak Okunmasi Tavsiye Edilen Zikirler

Cumartesi günü:
لآ اِلـَهَ اِلاَّ آنْتَ سُبحَانَكَ اِنّـِى كُنْتُ مِنَ الـَّظالِمِينََ
Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez zâlimiyn (100 defa)

Pazar günü:
لآ اِلـَهَ اِلاَّ اللهُ اْلمَلِكُ اْلحَقُّ اْلمُبِينُ
Lâ ilâhe illellâhül melikül hakkul mubiyn (100 defa)

Pazartesi Günü:
لآ اِلـَهَ اِلاَّ اللهُ عَزِيزٌ جَلِيلٌ يَا عَزِيزُ يَا جَلِيلُ
Lâ ilâhe illellâhü aziyzün celiylün yâ aziyzü yâ celiyl (100 defa)

Sali Günü:
الـَّلهُمَّ صَلِّ عَلـَى مُحَمَّدٍ وَعَلـَى آلِ مُحَمَّدٍ وَسَلـّـِمْ تـَسْلِيمًا كـَثِيرًا
Allâhümme salli alâ muhammedin ve alâ âli Muhammedin ve sellim teslîmen kesîrâ (100 defa)

Çarsamba Günü:
لآ اِلـَهَ اِلاَّ اللهُ خَلـِصًا مُخْلِصًا
Lâ ilâhe illellâhü hâlisan muhlisâ (100 defa)

Persembe Günü:
لآ اِلـَهَ اِلاَّ اللهُ خَلِقُ كـُِلّ شَـْئٍ وَهُوَ عَلـَى كـُِلّ شَـْئٍ قَدِيِرٌ
Lâ ilâhe illellâhü hâliku külli sey’in ve hüve alâ külli sey’in kadîyr (100 defa)

Cuma Günü:
سُبْحَا نَ اللهِ وَالْحَمْدُ ِللهِ وَلآ اِلـَهَ اِلاَّ اللهُ وَاللهُ آكـْبَرُ* وَلآ حَوْلَ وَلآ قـُوَّة َ اِلاَّ بـِاللهِ اْلعَلِىِ َّ اْلعَظِيـمِ
Sübhânellâhi vel hamdü lillâhi ve la ilâhe illellâhü vallâhü ekber Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil aziym. (100 defa)
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 17.06.17, 15:06
Üye
 
Üyelik tarihi: 12.05.17
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 65
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Hocam zikir öncesi koruma yapmak gerekir mi?
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 26.09.17, 01:14
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Azerbaycan
Mesajlar: 2,918
Etiketlendiği Mesaj: 208 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
basak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam zikir öncesi koruma yapmak gerekir mi?
Hergün Ayetel Kürsi dairesiyle korunma yapıp öyle evden çık.Eğer zikir esnasında vesvese geliyorsa korunma yaparsın.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 28.02.18, 13:27
 
Üyelik tarihi: 14.02.18
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 117
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun. Ya Latif celle celalühü esmasını 129 defa zikrediyorum. 133 ile arasındaki fark nedir?
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 02.07.19, 22:14
 
Üyelik tarihi: 08.02.19
Bulunduğu yer: samsun
Mesajlar: 155
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

zikir çekmek içinde özellikle bir mürşitten veya bağlı olduğunbir cemaatın sorunlusundan yetki almak varmı sitedeki zikirleri hiçbir yere bağlı olmayanlar çekebilir mi.teşekkürler.

zikir konusunda özellikle yardım almak istiyorum .bu konuda yardımı hocamız olursa memnun olurum.hayırlı çalışmalar.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
cok, edilen, faziletli, gunluk, okunmasi, olarak, tavsiye, zikirler

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Günlük Zikirler. Ehl Dost Zikir 4 16.03.24 06:52
Günlük yapılan zikirler evdeki bebekleri etkiler mi mustimmm Sorularınız 4 15.02.21 16:34
günlük yapılması gereken zikirler nisa Zikir 30 07.10.19 15:09
Peygamber efendimizin günlük yaptığı zikirler BLueSea Zikir 0 23.08.19 16:52
Rızık ve bereket için günlük okumalar (zikirler) sofi Rızık ve Bereket Uygulamaları 12 01.08.18 10:19


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147