Evde Köpek Beslemek - Sayfa 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > islam & Tasavvuf > islam & islami Konular > Fıkıh Soru ve Cevaplar

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Alt 30.09.20, 18:42
 
Üyelik tarihi: 03.09.20
Bulunduğu yer: Ayak bastığım her yer
Mesajlar: 359
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ben eskiden kedileri severdim ama artık çok sevemiyorum. Golden köpekleri çok severim. Evde köpek beslemek neden haram olsun ki? Kuranda nerede yazıyor? Canın her türlüsünü beslemek bence sevap, sonuçta onun karnını doyuruyorsun kol kanat geriyorsun yuvası oluyorsun soguktan kurtarıyorsun, hele ki golden gibi çabuk üşüyen ırklar için yuva açmak kadar sevap bir şey bence yok. Neresi kötü olabilir üzüldüm şimdi.

Alıntı ile Cevapla
  #12  
Alt 30.09.20, 19:25
Yazbahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 21.06.19
Bulunduğu yer: Dünyada
Mesajlar: 793
Etiketlendiği Mesaj: 87 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
umutkarsu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben eskiden kedileri severdim ama artık çok sevemiyorum. Golden köpekleri çok severim. Evde köpek beslemek neden haram olsun ki? Kuranda nerede yazıyor? Canın her türlüsünü beslemek bence sevap, sonuçta onun karnını doyuruyorsun kol kanat geriyorsun yuvası oluyorsun soguktan kurtarıyorsun, hele ki golden gibi çabuk üşüyen ırklar için yuva açmak kadar sevap bir şey bence yok. Neresi kötü olabilir üzüldüm şimdi.
Yalnilmiyorsam yani cevremdeki arkadaslarimdan gordgum kadarıyla Şafii mezhebine göre köpek necis sayılıyor, dokunduklarinda abdestleri bozuluyor

__________________
"Onlara, Allah neyi indirdiyse ona uyun dendi mi dediler ki: Hayır, biz atalarımız neye uyduysa ona uyarız. İyi ama atalarınızın aklı bir şeye ermiyorsa ve doğru yolu bulmadılarsa ne olacak?"
Bakara ,170
Alıntı ile Cevapla
  #13  
Alt 30.09.20, 20:05
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 15,545
Etiketlendiği Mesaj: 3206 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ebû Hüreyre (r.a) şöyle buyurmuştur: Rasûlullah Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdular:

“İçinizden birinin kabından köpek (ağzını sokup bir şey) içerse o kabı yedi kere yıkasın!” (Buhârî, Vudû’, 33)

BU HADİSTEN NE ANLAMALIYIZ?
Allah Rasûlü (s.a.v) Efendimiz diğer hadislerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Köpek birinizin kabından diliyle su içerse, onu döksün ve kabı yedi defa yıkasın!” (Müslim, Tahâre, 89)

“Köpek dilini sokarak bir şey yiyip içtiği zaman, sizden herhangi birinizin kabının temizliği, birincisi toprak ile olmak üzere, o kabı yedi defa yıkamasıdır.” (Müslim, Tahâre, 91)

Toprak temizleyicidir. Mikrop öldürücü ilâçların çoğu da toprak mikroplarından elde edilir. Öyle anlaşılıyor ki bu hadîs-i şerîf de Allah Rasûlü (s.a.v) Efendimiz’in mûcizevî beyanlarından biridir.

Bu hadîs-i şerîfler, Şâfiîler’in delillerindendir. Hanefîler’e göre ise bu hüküm, üç defa yıkama emriyle neshedilmiş, kaldırılmıştır.

CEBRAİLİN PEYGAMBERİMİZİN EVNE GİRMEMESİNİN NEDENİ...
Rasûlullah Efendimiz (s.a.v) şöyle buyururlar:

“İçinde köpek ve canlı resmi bulunan eve melekler girmez!” (Buhârî, Bed’ü’l-Halk, 7)

Hz. Âişe (r.a) şöyle anlatır:

Cebrâîl (a.s), Rasûlullâh (s.a.v) Efendimiz’e belli bir saatte geleceğini vaad etmişti. Vakit gelmiş, fakat Cebrâîl (a.s) gelmemişti. Allah Rasûlü (s.a.v) elinde bulunan sopayı yere attılar ve:

“Allâh da rasûlleri de vaadlerinden caymazlar!” buyurdular.

Sonra etrâfa bakınmaya başladılar. Bir de ne görsünler; sedirin altında bir köpek yavrusu! Bunun üzerine:

“−Ey Âişe! Bu yavru buraya ne zaman girdi?” diye seslendiler.

Ben de:

“−Allâh’a yemîn ederim ki bilmiyorum.” dedim.

Emir verdiler, köpek yavrusu evden çıkarıldı. Cebrâîl (a.s) da hemen geldi.

Rasûlullâh Efendimiz (s.a.v):

“–Bana söz verdin, ben de bekledim ama gelmedin.” dediler.

Cebrâîl (a.s):

“–Gelmemi, evinizdeki köpek engelledi. Biz melekler, içinde köpek ve sûret bulunan eve girmeyiz.” cevabını verdi. (Müslim, Libâs 81, 82. Ayrıca bkz. Buhârî, Bed’ü’l-halk 7, Libâs 94; İbn-i Mâce, Libâs 44)

Bu rivayetlerden evin içinde köpek beslemenin doğru olmadığı anlaşılıyor. Zira köpeğin nefesi ve salyası necistir. Nitekim köpeklerin salyalarından, tüylerinden ve hattâ nefeslerinden çeşitli bulaşıcı hastalıkların husûle geldiği, artık günümüzde şüphe götürmez bir ilmî gerçektir. Üstelik bunlar, ilmin bugünkü ulaştığı noktada tespit edebildiği gerçeklerdir. İslâm’ın bu husustaki ölçülerinin henüz bilinmeyen kim bilir daha nice hikmetleri bulunmaktadır.

Hadîs-i şerîfte buyrulduğu gibi eve tesâdüfen girmiş olan bir köpek yavrusu sebebiyle Cebrâîl (a.s), Nebiyy-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz’in yanına gelmemiştir. Bir de hiçbir sebep yokken irâdî olarak içinde köpek beslenen evlerin hâlini düşünmek gerekir! Zira Rasûl-i Ekrem Efendimiz’in, Hz. Âişe’ye:

“–Bu köpek yavrusu buraya ne zaman girdi?” diye sorması ve onun da:

“–Vallâhi bilmiyorum.” diye yemin ederek cevap vermesi de gösteriyor ki, bir müslümanın evinde bile bile köpek bulundurması söz konusu olamaz. Bu hâdise de, sebepsiz değil, mü’minler için bir hükmün zâhir olması hikmetine binâen vukû bulmuştur.

Ancak avcılık, çobanlık ve bağ-bahçe bekçiliği gibi vazîfeler için -evin dışında olmak kaydıyla- köpek beslenmesine müsâade edilmiştir. Zira bu, bir ihtiyâcı karşılamaktadır.

Alıntı

__________________
Bir acaip derde düştüm herkes gider kârına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem
Alıntı ile Cevapla
  #14  
Alt 30.09.20, 20:58
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

imas hocanın da alıntı yaptığı yerlerden teyid maksatlı bikaç alıntı ile başlayacam:
Kim, sürü (çoban) köpeği, av köpeği veya tarladaki ürünü koruyanköpek dışında bir köpek edinirse, her gün için onun sevabından bir kîrât eksiltilir." Müslüm

Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyururlar:

“İçinde köpek ve canlı resmi bulunan eve melekler girmez!” (Buhârî, Bed’ü’l-Halk, 7)

Hz. Âişe (r.a) şöyle anlatır:

Cebrail (a.s), Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz’e belli bir saatte geleceğini vaad etmişti. Vakit gelmiş, fakat Cebrail (a.s) gelmemişti. Allah Rasûlü (s.a.v) elinde bulunan sopayı yere attılar ve:

“Allah da rasûlleri de vaadlerinden caymazlar!” buyurdular.

Sonra etrâfa bakınmaya başladılar. Bir de ne görsünler; sedirin altında bir köpek yavrusu! Bunun üzerine:

“−Ey Âişe! Bu yavru buraya ne zaman girdi?” diye seslendiler.

Ben de:

“−Allah’a yemin ederim ki bilmiyorum.” dedim.

Emir verdiler, köpek yavrusu evden çıkarıldı. Cebrail (a.s) da hemen geldi.

Rasûlullah Efendimiz (s.a.v):

“–Bana söz verdin, ben de bekledim ama gelmedin.” dediler.

Cebrail (a.s):

“–Gelmemi, evinizdeki köpek engelledi. Biz melekler, içinde köpek ve sûret bulunan eve girmeyiz.” cevabını verdi. (Müslim, Libâs 81, 82. Ayrıca bkz. Buhârî, Bed’ü’l-halk 7, Libâs 94; İbn-i Mâce, nesai
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Yanlarında köpek ve çan bulunan bir topluluğa melekler arkadaşlık etmez."

Müslim, Libâs 103. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cihâd 46, Libâs 40; Tirmizî, Cihâd 25; Nesâî,

köpegin salyasi necistir. safide kılları da. evde köpek beslemek haramdır ve meleklerin girmesine engeldir. köpeğin salyasi beslenen evde heryere bulasiyor herseyi necis eder. köpek kedi gibi değil. kedinin salyasi da sidigi de dinen temizdir.

evde köpek besleyenler. necaset içinde sufli cinlerle seytanlarla yaşıyorlar evlerine melekler girmiyor. rahmetine mahrumlar . hadisin mefhumu muhalifi ile gazabi ilahiye muhataplar.
köpegin sadakatindan dolayi bu mubarek hayvanı doğal ortamından alıp sırf nefsani sebeplerle eve haosediyorlar. Bu psikolojik bir hastalık. insanlardan kacisin sembolü. insanda bulamadığı sadakati onda bulduğu için egosunu tatminin bir yolu. köpek beslemek bencil duygularına kurban aramaktur sevgi değil hastalık. Bu özgür ortamından kopartılip esir edilen mübarek hayvana karşı nerde hayvan hakları savunucuları. samimiyetsuzlik.müzik dinleme hastaldığı vardı şimdi bu da yavaş yavaş yayılıyor. sokaklar evsiz aç insanlarla doluyken. çöpten ruzkini cikarana fakire yardım yok da kūrku sırtında gezen yemek ev derdi olmayan mubarek hayvanat ev yemek banyo bile sunmak hem gaflet hem vicdansizlik. Bu hasta insanlar tedavi edilmeli. köpekler doğal ortamına salinmali esaretten kurtarilmali. Hindistan'da in ege tapmak da böyle başladı. önce yola yatan hayvanı kaldirmadilar sonra saygı duygular.... Otuz sene önce dağdan şehire inmeyen köpeklerI şehirde biri görse bu ne yobazlik derdi. ne de olsa bu millette köpeklerin atamuz olduğuna dair eski Türk efsaneleri dolaşır ya Avrupa'dan çok sahip çıkmaya başlayanlar var belki heykel dikip tapinirlar yakında. kim cesaret eder yola yatmış bir iti kaldırmaya.Geçen sene markantalya avm önünde köpeği oksayip öpen bir kız gördüm. çok manidar. yine bilen bilir orayı az asagida kışın musellem Camisi avlusunda köpekle konuşan bir evsiz konuşmasına şahit oldum bir gece çok aglatmisti. keşke senin yerinde olsam diyordu. o şahsi tanırım vallahi taşıdığı yürek kadar çoğunda yok. rt parçası taşıyor çoğu zaten ateşte yanmalik.
hava yönü dedim amma o kısım az oldu çoğu fikri ve vicdani yönü. varsa ekleyin.
biz köpekleri severiz düşman değiliz bu biline olamayız zaten dinin bakış açısı neyse o. lakin Hz İsa'ya ifrat ve tefriti muhabbetten ibnullah ve peygamber değil diyen olduğu Hz Aliye de ifrat ve tefriti muhabbetten kafir diyen hariculer ve peygamber yerine koyan sialarin mufritleri gibi bu hastalık her yerde devam ediyor ki korkarım bir topluluk çıkıp itlere tapar. eee atasini tanımayan it peşinde koşar demiş atalar buna dahi sumulu var. köpekleri hor hakir gördüğümüz yok. eskiden beri neden necis denilire cevabı buyurun:
Nokta
Arkadaş! Esbab ve vesaiti insan kucağına alıp yapışırsa, zillet ve hakarete sebep olur. Meselâ, kelp, bütün hayvanlar içerisinde birkaç sıfat-ı haseneyle muttasıftır ve o sıfatlarla iştihar etmiştir. Hattâ, sadakat ve vefâdarlığı darb-ı mesel olmuştur. Bu güzel ahlâkına binaen, insanlar arasında kendisine mübarek bir hayvan nazarıyla bakılmaya lâyık iken, maalesef, insanlar arasında mübarekiyet değil, necisü’l-ayn addedilmiştir. Tavuk, inek, kedi gibi sair hayvanlarda, insanların onlara yaptıkları ihsanlara karşı şükran hissi olmadığı halde, insanlarca aziz ve mübarek addedilmektedirler.
Bunun esbabı ise, kelpte hırs marazı fazla olduğundan esbab-ı zahiriyeye öyle bir derece ihtimamla yapışır ki, Mün’im-i Hakikîden bütün bütün gafletine sebep olur. Binaenaleyh, vasıtayı müessir bilerek Müessir-i Hakikîden yaptığı gaflete ceza olarak necis hükmünü almıştır ki tâhir olsun. Çünkü hükümler, hadler, günahları affeder. Ve beynennâs tahkir darbesini, gaflete kefaret olarak yemiştir.
Öteki hayvanlar ise, vesaiti bilmiyorlar ve esbaba o kadar kıymet vermiyorlar. Meselâ, kedi seni sever, tazarru eder-senden ihsanı alıncaya kadar. İhsanı aldıktan sonra öyle bir tavır alır ki, sanki aranızda muârefe yokmuş ve kendilerinde sana karşı şükran hissi de yoktur. Ancak Mün’im-i Hakikîye şükran hisleri vardır. Çünkü, fıtratları Sânii bilir ve lisan-ı halleriyle ibadetini yaparlar-şuur olsun, olmasın. Evet, kedinin mırmırları "Yâ Rahîm, yâ Rahîm, yâ Rahîm"dir. Kaynak Mesnevi i nuriye

Alıntı ile Cevapla
  #15  
Alt 30.09.20, 21:38
 
Üyelik tarihi: 15.07.20
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 354
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart



"Bir kanun, kocasına uzaklaştırma verdirip evine dostunu alan kadına değil de kocasına ceza veriyorsa; evine oynaşını alıp zina eden kızına müdahale eden babaya ceza veriyorsa amacı kadını korumak değil, erkeği deyyus yapmaktır."

#istanbulsözleşmesi
Şevki karabekiroğlu

Dindar insanlarımız eve köpek alınırmı diye dini tartışma yaparken istanbul sözleşmesiyle kimi kadınlar kocalarını evden uzaklaştırıp yapancı erkek alıyorlar
İstanbul sözleşmesinin içeriklerini rusya ve bazı avrupa ilkelri yasaklarken müslüman yöneticiler şiddetle savunuculuğunu yapıyorlar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Avrupada üretim olarak en çok domuz üreten ülkeyiz(üretilenleride gizlice yediriyorlar nasıl olsa denetlenilmesi yasaktır)
Faiz Allahla savaşmak kavramı taşırken son 15 yılda dehşet şekilde yayıldı ve faiz sıradanlaşmayı da geçtik bankadan kredi çekmek için ve bankanın kredi vermesi için Allaha dua eder hale gelindi.
Evlenmek çirkin gösterilip zina aşk hayatları çok güzel göründü
Ve daha niceleri...
Ama en çok zoruma giden tarikat şeyhlwri seçim günlerinde şu partiye oy vermeseniz din elden gider deyip sonrasında bu kadar ahlaksızlığa ve istanbul sözleşmesine sessiz kalmaları bu dilsiz şeytanlar kadınyazar bir semamaraşlı kadar olamıyorlar

Alıntı ile Cevapla
  #16  
Alt 30.09.20, 21:53
Modern Sofi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 24.08.19
Bulunduğu yer: Fena yurdu
Mesajlar: 1,346
Etiketlendiği Mesaj: 122 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Dövme benim dini inancıma göre haram degil. Ortada haram kılacak yeterli argümanda yoktur bazı alimlerin şahsi kanaatleri dışında. (Üzerimde dövme yok )

__________________
Sufiye göre, ölü köpeğin dişleri güzeldir. Bardağın yarısı doludur. Hak şerleri hayr eyler.
Alıntı ile Cevapla
  #17  
Alt 30.09.20, 21:55
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 15,545
Etiketlendiği Mesaj: 3206 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Yet80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


"Bir kanun, kocasına uzaklaştırma verdirip evine dostunu alan kadına değil de kocasına ceza veriyorsa; evine oynaşını alıp zina eden kızına müdahale eden babaya ceza veriyorsa amacı kadını korumak değil, erkeği deyyus yapmaktır."

#istanbulsözleşmesi
Şevki karabekiroğlu

Dindar insanlarımız eve köpek alınırmı diye dini tartışma yaparken istanbul sözleşmesiyle kimi kadınlar kocalarını evden uzaklaştırıp yapancı erkek alıyorlar
İstanbul sözleşmesinin içeriklerini rusya ve bazı avrupa ilkelri yasaklarken müslüman yöneticiler şiddetle savunuculuğunu yapıyorlar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Avrupada üretim olarak en çok domuz üreten ülkeyiz(üretilenleride gizlice yediriyorlar nasıl olsa denetlenilmesi yasaktır)
Faiz Allahla savaşmak kavramı taşırken son 15 yılda dehşet şekilde yayıldı ve faiz sıradanlaşmayı da geçtik bankadan kredi çekmek için ve bankanın kredi vermesi için Allaha dua eder hale gelindi.
Evlenmek çirkin gösterilip zina aşk hayatları çok güzel göründü
Ve daha niceleri...
Ama en çok zoruma giden tarikat şeyhlwri seçim günlerinde şu partiye oy vermeseniz din elden gider deyip sonrasında bu kadar ahlaksızlığa ve istanbul sözleşmesine sessiz kalmaları bu dilsiz şeytanlar kadınyazar bir semamaraşlı kadar olamıyorlar
son 15 yilda vesikali kadin sayisi 22 kat artmis,lgbt denen lut kavminin cocuklariyiz diyen sapiklar resmiyet kazanmis,kumar 2 cesitten 16 ceside cikmis,zina suc olmaktan cikarilmis,resmi nikahtan once dini nikah yapmak suc sayilir olmus,son 2 yilda deist sayisi %5 olmus,herkes bogazina kadar borca batmis,her yeni dogan cocuk 14.000 tl borclu doguyor,pedofili had safaya cikmis,cinayet 54 kat artmis,toplum tum ahlaki ve dini duygularini yitirmeye baslamis,suclusu kim,niye bu hale geldik haydi dusunup cevabini bulalim

__________________
Bir acaip derde düştüm herkes gider kârına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem
Alıntı ile Cevapla
  #18  
Alt 30.09.20, 22:18
 
Üyelik tarihi: 15.07.20
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 354
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bir ülkede adalet medya ve din adamları satın alınıp tek elden yönetiliyorsa bunu yanında ülkede 3 S spor sinema(eğlence) s.x hat safhataysa ve millete geçim sıkıntısı ve korku da dayatılıyorsa ancak ülke yıkıldığında gerçekler görülür şimdi insanlar derin narkoz altında ne kadar anlatıysa boş...
SOL hükümet ameliyata narkossuz alır en azından hangi organınızı söktüğünü anlarsınız;
SAĞ hükümet ameliyata narkozla alır da nerenizi kaybettiğinizi dahi anlayamazsınız.
(N. Erbakan)
Ve narkoz etkisinde okadar insan varki narkoz etkisini kaybedince neler kaybettiklerini anlayacaklar
Ama iş işten geçmiş olacak

Alıntı ile Cevapla
  #19  
Alt 30.09.20, 22:44
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 15,545
Etiketlendiği Mesaj: 3206 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Filozof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dövme benim dini inancıma göre haram degil. Ortada haram kılacak yeterli argümanda yoktur bazı alimlerin şahsi kanaatleri dışında. (Üzerimde dövme yok )
Dövmeyi yapan ve yaptıranların Allah’ın rahmetinden uzak olacaklarını bildirmiştir.” (Buhari)

“Peruk takana ve taktırana, vücuduna dövme yapana ve yaptırana Allah lanet etsin!’*buyurdu.” (Müslim)


“Peruk takan ve taktıran, kaşlarını alan ve aldıran vücuduna dövme yapan ve yaptıran lanetlenmiştir!’*buyurdu.” (Ebu Davud)

Ebu Cuhayfe*(Radıyallahu Anh)*hacamatcı (kan alıcı) bir köle satın almıştı.

“Nebi*(Sallallahu Aleyhi ve Sellem)*hacamat ücretinden, köpek bedelinden, zina kazancından nehyetti. Ve faiz yiyene, faiz yedirene, dövme yapana, dövme yaptırana, resim yapana lanet etti, dedi.”

Buhari 5963

__________________
Bir acaip derde düştüm herkes gider kârına
Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem
Alıntı ile Cevapla
  #20  
Alt 30.09.20, 22:51
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Evde köpek besleyelim gayri herseyi yazmışsınız. maksadınI aşan ifadeler siyaset kokan gerçekler ve kendi suçlu olduğu halde divane gibi yetkilileri suçlar ifadeler açıksahih hadisi inkar etmek irtidat sebebi iken dövme yapanai lanetleyen peygamberin dininden olmadığını itiraf eden aliimlere dil uzatan muniafuk dilli cahil yada hainler. İslam sizden çok çekti. siz topuz yemediginuz ve dininizi ogrenmediginiz ve belki de peygamber save ait Uluonder Başöğretmen ve Başkomutan vasıfları en büyük din dusmanlarina verdiğiniz için şimdi uflemekle güneşi söndürmeye calisirsiniz. muvaffak olmiyacaksiniz. maksadıniz Bim myskilat içinde dine hizmet eden yetkilileri karalamaksa yaptınız. işlenen günahlar sizin kendi sucunuz mersinli bırakıp Rah içi. çalışan ve bunca yol katedenleri suçlamak ihanettir artniyettir yetkin olsa vatandaşlıktan çıkarırım sizi. siz niyetin kadrın bilmezlersiniz. istibdat devrini kıtanın yasaklandığı ezanı türkçe okunduğu alimlwrin asildigi devri yaşamadıniz ya yemek yediğimiz kaba pisleyenler gibi hareket edenler çoğaldı. fitne katıldı beterdur. şuanki olumsuzluklar islamin Ferdi olarak yaşanmamasından kaynaklı. siz dini yaşayın kalb yüzde beş Ella hi. hükmüni devlet halleder. zekat verdinz de devlet mi mani oldu. faizi suz çektiniz devlet mi zorladı. kimse mecbur kaldım dinsizce sözüne sığınmasin. Tüm olumsuzluklar Su anda hükmeden Atatürk milliyetçiliğinden kaynaklanıyor diyenlere ne diyeceksiniz. Gaflete ve ihanete bak.herkes nefesini bırakmış şunu bunu suçlar.siz doğru oldunuz da bastakiler mi eğri. Bugüne dek onlari imha için suikastler zehirlenmeler buyuler türlü saldırılar oldu da Elle için şu islmdan dünyadaki en uzak yönetim şekline rağmen günde 2 saatlik uyku ile canla başla calisirlar. subhsnallh. ülkemde çooookhainler var. Bu kafayla camilerin toplanıp kavga ettikleri bir foruma çevirme gaywniz. çoğunuz ilim.peşinde değilsiniz. riyakaiklariniza birkıminiz da dini yıkama gayenize araç burayı bul.us sunuz. Değerli kardeşlerim hocalarım müstesna. Ellahtn korkun içinizde sağladıklarınızi Ellahtn biliyor basaraniyacaksiniz. sözüm hakednleredur. yarasi olan gocinsun. bazen defi ser celbi menafie mureccah olduğu için bu usluba mecbur kalıyorum. Zira bu vatandaki ihanet ve dindysmanlari hiçbir yerde yok. bekleyin bakalım. gayet şiddetli bir istibdata doğru gidiyorsunuz. Zira çıgirdan çıktınız edep yok haya yok baştan aşağı hiyanet din yerine siyaset.nefesini suçlama yerine illa birilerini bulma cahil olduğu her knuda gevzelik mali olmayan ilmi taklid ve satma caritma. yazılarım hoşuna gitmediyse forum yetkilisi beni çıkarsın. Bu forumda bazı hainler var here cem gün kuvvetleniyor bunu yazın bir yere engel olunmazsa ilerde fitne cikaracaklar

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Evde Hayvan Beslemek Caiz mi? Ladybug Sorularınız 6 09.07.21 22:40
Asiri emeller beslemek ve nefsimizin azgın ihtiraslarina kapilmak Swordsfish islam & islami Konular 0 21.06.20 20:15
Tesadüfen karşılaştığımız insana sevgi beslemek konusunda. mhk1907 Sorularınız 9 24.04.18 14:45


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147