Kuru öksürük ve bitkisel tedavisi - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Sağlık & Şifa > Alternatif Tıp ve Bitkiler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 07.01.20, 20:52
Lady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dost Üye
 
Üyelik tarihi: 09.11.16
Bulunduğu yer: Nederland
Mesajlar: 587
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Kuru öksürük ve bitkisel tedavisi

Kuru öksürük son yıllarda hemen herkesin yakındığı bir durum. Şehirlerde bitmeyen trafik ve kirli hava ne yazık ki kuru öksürüğün yaygınlaşmasında en büyük etken.

Kuru öksürükte balgam bulunmaz. Bazı kişilerde kuru öksürükle beraber boğazda bir yumru hissi oluşabilirken bazılarında ise boğazda gıdıklanmaya benzer bir his meydana gelir ve öksürerek bu histen kurtulmaya çalışılır. Ancak öksürme sonucunda çok rahatlatıcı bir sonuca ulaşmak pek mümkün olmaz.

Genelde alerjik reaksiyonların yaşandığı dönemlerde kuru öksürük görülebilir. Bunun yanı sıra sigara veya diğer tahriş edici maddelere maruz kalınması da üst solunum yollarında enfeksiyona sebep olabildiği için öksürük problemi ortaya çıkabilir.

Kuru öksürük; basitçe nezle ve gripte görülebilir, farenjit, astım ve geniz akıntısı ya da reflü, kalp yetmezliği, tüberküloz (verem), akciğerde sıvı toplanması gibi durumlarda da karşımıza çıkabilir. Fakat, ateş, mide bulantısı, halsizlik ile birlikte görülüyorsa ciddi hastalık belirtileri olabilir.

Uzun süre geçmeyen kuru öksürük, boğazda tahriş ve akciğerlerde ağrılara neden olabilir. Şiddetli yaşanan kuru öksürükler, kişilerde krize neden olmasıyla birlikte zaman zaman baş ağrısı, baş dönmesi hatta bayılmaya sebebiyet vermektedir. Şiddetli kuru öksürükler, kasları yorması nedeniyle idrar kaçırma ve göğüs kafesinde ağrılı fıtıklara yol açabilir.
Kuru Öksürüğün Nedenleri
1. Viral enfeksiyonlar: Soğuk algınlığı ya da grip gibi viral enfeksiyon kaynaklı hastalıklar yüzünden öksürük şikayetleri ortaya çıkabilir. Hastalıkların başında da görülebilen bu öksürükler daha çok enfeksiyonun ileri evrelerinde şiddetli hale gelir.

2. Alerji: Alerjiler yüzünden (Çiçek ya da ağaç polenleri ya da bahar nezlesi) boğazda gıcık öksürük oluşumu söz konusu olabilir.

3. Kirli hava: Çeşitli kimyasalların havaya karıştığı bölgelerde öksürük şikayetlerine daha sık rastlanır.

4. Sigara gibi tütün ürünleri: Uzun süre sigara içilmesi neticesinde akciğer ve boğazlarda tahriş oluşacağı için tahrişe bağlı kuru öksürük oluşabilir.

5. Astım: Kuru öksürük, çeşitli hastalıkların bir belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Astım da bu hastalıklardan birisidir. Astım hastalarında kuru öksürüğe ilave olarak nefes darlığı ve göğüste hırıltı gibi bronşlarda iltihaplanmaya işaret eden durumlar da gözlenebilir.

6. Psikolojik sebepler: Eğer öksürükler daha çok uyku sırasında başlıyor ya da stresli anlarda artış gösteriyorsa bu durumun nedeni psikolojik faktörler olabilir.

7. Reflü: Reflü yüzünden midedeki asit boğazın arka bölgesinden yukarıya doğru çıkar ya da öyle hissedilir. Durum böyle olunca asidin üst solunum yoluna kaçarak öksürüğe sebep olması da son derece normaldir. Genelde bu duruma sırt üstü yatarken rastlanır.

8. Nemin az olduğu ortamlar: Kış aylarında kullanılan soba, elektrikli ısıtıcı ya da kalorifer gibi cihazlar odadaki havanın kurumasına ve ortamdaki nemin azalmasına bu da kuru öksürüğe neden olur.

9. Sinüzit: Sinüslerin iltihaplanmasıyla beraber kuru öksürük ve geniz akıntısı ortaya çıkabilir.

10. Hipertansiyon ilaçları: Hipertansiyon ilaçlarının sık rastlanan yan etkilerinden birisi kuru öksürüktür.

11. Tiroid bezi iltihabı:Tiroid bezlerinin iltihaplanması sonucunda kuru öksürük ortaya çıkar. Öksürükler genelde hırıltılı bir şekilde kendilerini gösterirler.
KURU ÖKSÜRÜĞÜN EVDE TEDAVİSİ
4- KEÇİBOYNUZU ÇAYI: KEÇİBOYNUZU BRONŞLARI GENİŞLETİR VE ÖKSÜRÜK ATAKLARINI AZALTIR. BU ETKİSİNİ KISA ZAMANDA GÖSTERMEYE BAŞLAR.1- SOĞAN ÖKSÜRÜK ŞURUBU: SOĞAN, DOĞAL ANTİVİRAL (VİRÜS ÖLDÜRÜCÜ), ANTİBİYOTİK (BAKTERİ ÖLDÜRÜCÜ), ANTİENFLAMATUAR (İLTİHAP GİDERİCİ) VE BALGAM SÖKTÜRÜCÜTÜR. SOĞAN, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ARTIRICI ÖZELLİKLERİ İLE BİLİNEN ALLİUM BİTKİ AİLESİNDENDİR.

SOĞAN ÖKSÜRÜK ŞURUBU, YETİŞKİNLER KADAR ÇOCUKLARIN DA SEVEREK İÇEBİLECEĞİ ETKİLİ BİR EV YAPIMI ÇOCUK İLACIDIR.

MALZEMELER
-KÜÇÜK BİR KAVANOZ
-ORTA BÜYÜKLÜKTE BİR SOĞAN
-BAL VEYA TOZ ŞEKER (ŞEKER HASTALARI DİKKATLİ OLMALI)

YAPILIŞI
-SOĞANI SOYUN VE KÜP KÜP DOĞRAYIN.
-SOĞANLARI KAVANOZA KOYUN VE SOĞANLARI 1 PARMAK GEÇECEK KADAR BAL YA DA TOZ ŞEKER KOYUN.
-DAHA SONRA KAVANOZUN KAPAĞINI KAPATIN VE 6-8 SAAT KADAR ODA SICAKLIĞINDA BEKLETİN.
-SÜRE DOLDUĞUNDA BALIN SULANDIĞINI GÖRECEKSİNİZ.
YETİŞKİNLER; BU SUDAN (ŞURUPTAN) GÜNDE 3 KERE BİRER YEMEK KAŞIĞI,
ÇOCUKLAR; İSE GÜNDE 3 KERE BİRER TATLI KAŞIĞI İÇEBİLİRLER.-KAVANOZU BUZDOLABINDA SAKLAYIN.2- SARIMSAK ÖKSÜRÜK ŞURUBU: DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEY ARIYORSANIZ, YUKARIDAKİ DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBUNUN DAHA GÜÇLÜ BİR VERSİYONUNU YAPIN - BALDA SARIMSAK. YAPILIŞI BİRAZ ZAHMETLİDİR AMA EN ETKİLİ ÖKSÜRÜK İLAÇLARINDANDIR.

MALZEMELER
-20 DİŞ SARIMSAK
-2 LİTRE SU
-1 BARDAK BAL (ŞEKER HASTALARI DİKKATLİ OLMALI)

YAPILIŞI
-SARIMSAK SOYDUKTAN SONRA EZİN VE KÜÇÜK BİR TENCEREYE KOYUN.
-BİR LİTRE SOĞUK SU EKLEYİN VE KAYNAMAYA BIRAKIN. KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE 20 DAKİKA KAYNATIN.
-DAHA SONRA TENCEREDEKİ SARIMSAKLI SUYU BİR KAVANOZA DÖKÜN VE 10-12 SAAT BU ŞEKİLDE DEMLEMEYE BIRAKIN.
-DEMLENMESİ BİTTİKTEN SONRA SARIMSAKLI SUYU TEKRAR BİR TENCERENİN İÇİNE DÖKÜN VE ÜZERİNE 1 LİTRE DAHA SU İLAVE EDİN. TENCEREDEKİ SUYUN YARISI KALANA KADAR KAYNATIN.
-DAHA SONRA TENCEREYE BİR SU BARDAĞI BAL LAVE EDİNİ VE KISIK ATEŞTE YARIM SAAT DAHA ARA SIRA KARIŞTIRARAK KAYNATMAYA DEVAM EDİN.
-KAYNATMA SONUNDA ORTAYA ÇIKAN SARIMSAKLI BALLI ŞURUBU BİR KAVANOZA KOYUN VE SOĞUMASINI BEKLEYİN.YETİŞKİNLER; 3 SAATTE BİR YEMEK KAŞIĞI,ÇOCUKLAR; İSE 3 SAATTE BİRER TATLI KAŞIĞI İÇEBİLİRLER. DOZAJ VE SÜRE ÖKSÜRÜĞÜN ŞİDDETİNE GÖRE AZALTILIP ARTIRILABİLİR.-KAVANOZU BİRKAÇ HAFTA BUZDOLABINDA SAKLAYABİLİRSİNİZ.3- BAL, SOĞAN VE SARIMSAK ŞURUBU: BAL, SOĞAN VE SARIMSAK DOĞAL ANTİMİKROBİYAL (MİKROP ÖLDÜRÜCÜ), BAKTERİ VE VİRÜS ÖLDÜRÜCÜDÜR. BAL AYRICA BİR YATIŞTIRICI GİBİ DAVRANIR YANİ ÖKSÜRÜĞÜ YUMUŞATIR VE BOĞAZI RAHATLATIR. AYRICA KEKİK YAPACAĞINIZ ŞURUBA DAHA FAZLA ANTİMİKROBİYAL ETKİ SAĞLARLAR.

MALZEMELER
- YARIM BARDAK BAL (ŞEKER HASTALARI DİKKATLİ OLMALI)
- YARIM BARDAK HAZIR SU
- BİR BÜTÜN ORTA BOY DOĞRANMIŞ SOĞAN
- BİR DİŞ SARIMSAK
- BİR TUTAM KEKİK

YAPILIŞI
-BİR KAVANOZA YARIM BARDAK BAL VE YARIM BARDAK SU İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.
-DAHA SONRA DOĞRANMIŞ SOĞANLARI, BİR DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAĞI VE BİR TUTAM KEKİĞİ EKLEYİN.
-ODA SICAKLIĞINDA GECE BOYUNCA DEMLENMEYE BIRAKIN. (10-12 SAAT)
-SÜRE DOLDUĞUNDA KARIŞIMI SÜZÜN.
YETİŞKİNLER; BU SUDAN (ŞURUPTAN) GÜNDE 3 KERE BİRER YEMEK KAŞIĞI,
ÇOCUKLAR; İSE GÜNDE 3 KERE BİRER TATLI KAŞIĞI İÇEBİLİRLER.-KAVANOZU BUZDOLABINDA SAKLAYIN.YETİŞKİNLER İÇİN: ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ 5 TANE KEÇİBOYNUZUNU ÖNCE SOĞUK SU ALTINDA YIKAYIN. DAHA SONRA BUNLARI 3-4 PARÇAYA BÖLEREK KAYNAMAKTA OLAN 2 SU BARDAĞI SUYUN İÇİNE ATIN. HAFİF ATEŞTE 8 – 10 DAKİKA KAYNATIN. DAHA SONRA SUYUNU SÜZÜN VE GECE YATMADAN ÖNCE AÇ KARNINA BİR SU BARDAĞI İÇİN. (KALANINI BUZDOLABINA KOYUP ERTESİ GÜN İÇEBİLİRSİNİZ.) BU KÜRÜ ÖKSÜRÜĞÜNÜZ GEÇENE KADAR UYGULAYABİLİRSİNİZ.ÇOCUKLAR İÇİN: 3-4 TANE KEÇİBOYNUZUNU ÖNCE SOĞUK SU ALTINDA YIKAYIN. DAHA SONRA BUNLARI 3-4 PARÇAYA BÖLEREK KAYNAMAKTA OLAN 2 SU BARDAĞI SUYUN İÇİNE ATIN. HAFİF ATEŞTE 8 – 10 DAKİKA KAYNATIN. DAHA SONRA SUYUNU SÜZÜN VE GÜNDE BİR DEFA VE SADECE SABAH KAHVALTISI ESNASINDA 1 ÇAY BARDAĞI İÇİRİN. ÖĞLE VEYA AKŞAM İÇİRİLMESİNE GEREK YOK. BU KÜRÜ ÖKSÜRÜK GEÇENE KADAR UYGULAYABİLİRSİNİZ. KALANI BUZDOLABINDA SAKLAYIP ERTESİ GÜN İÇİREBİLİRSİNİZ.KEÇİBOYNUZU ÇAYI ŞEKERLİ GİBİ GÖZÜKSE DE İÇERİĞİNDE ŞEKER BULUNMAZ. YUKARIDAKİ ÖLÇEĞE GÖRE YAPTIĞINIZ BU ÇAY KİLO ALDIRMAZ.-BU KARIŞIM HER SEFERİNDE ILIK OLARAK İÇİLMELİDİR.5- MISIR NİŞASTASI VE BAL KÜRÜ: BİR BARDAK MISIR NİŞASTASINI SUDA 10-15 DAKİKA KISIK ATEŞTE KAYNATIN. ILIYINCA İÇİNE BAL KOYUP KARIŞTIRIN. KIVAMI SALEPTEN BİRAZ DAHA AKIŞKAN OLMALI. (BALIN ORJİNAL OLMASINA DİKKAT EDİN.)YETİŞKİNLER; GÜNDE 3-4 KEZ BİRER YEMEK KAŞIĞI,ÇOCUKLAR; İSE YAŞLARINA UYGUN OLARAK GÜNDE 3-4 KERE BİRER TATLI YA DA YEMEK KAŞIĞI İÇEBİLİRLER.6- SÜT - GÜL HATMİ KÜRÜ: 1 SU BARDAĞI KAYNAYAN SÜTÜN İÇİNE 5-6 ADET GÜL HATMİ ÇİÇEĞİ KOYUN VE BU ŞEKİLDE 1 DAKİKA DAHA SÜTÜ KAYNATIN. DAHA SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATIN VE ILIYINCAYA KADAR BEKLEDİKTEN SONRA SÜTÜ SÜZÜN.YETİŞKİNLER; GÜNDE 2-3 KEZ BİRER SU BARDAĞI,ÇOCUKLAR; İSE YAŞLARINA UYGUN OLARAK GÜNDE 2-3 KERE BİRER KAHVE FİNCANI YA DA BİR ÇAY BARDAĞI İÇEBİLİRLER.8- ZENCEFİL ÇAYI: BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN DOSTU ZENCEFİL, BİRÇOK HASTALIĞI ÖNLEDİĞİ GİBİ ALERJİK YA DA BAKTERİYEL KAYNAKLI KURU ÖKSÜRÜĞÜ DE ORTADAN KALDIRABİLİYOR.

EĞER KANAMA SORUNUNUZ VARSA YA DA KAN İNCELTİCİ İLAÇ KULLANIYORSANIZ ZENCEFİL KESİNLİKLE KULLANMAMANIZ GEREKEN BİR BİTKİDİR.

KÜÇÜK BİR TAZE ZENCEFİL DİLİMİNİ (KÜP ŞEKER BOYUTUNDA) BİR SU BARDAĞI KAYNAYAN SUYA ATIN VE KISIK ATEŞTE 5 DAKİKA KAYNATIN. ILINDIKTAN SONRA İÇİNE BİR TATLI KAŞIĞI BAL İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.
YETİŞKİNLER; GÜNDE 2-3 KEZ BİRER BARDAK,
ÇOCUKLAR; İSE YAŞLARINA UYGUN OLARAK GÜNDE 2-3 KERE BİRER KAHVE FİNCANI YA DA ÇAY BARDAĞI İÇEBİLİRLER.


9- PEKMEZ-LİMON VE ZENCEFİL KÜRÜ: 2 YEMEK KAŞIĞI ÜZÜM PEKMEZİ ( YA DA KEÇİ BOYNUZU PEKMEZİ), YARIM ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL, 5-6 DAMLA LİMON SUYUNU GÜZELCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA, SABAHLARI AÇ KARNINA YİYİN. (3-8 YAŞ ÇOCUKLAR İÇİN YARISI YETERLİDİR.)

EĞER KANAMA SORUNUNUZ VARSA YA DA KAN İNCELTİCİ İLAÇ KULLANIYORSANIZ ZENCEFİL KESİNLİKLE KULLANMAMANIZ GEREKEN BİR BİTKİDİR.

ÖKSÜRÜĞÜNÜZ İSTEDİĞİ KADAR SERT OLSUN, BİR HAFTA BOYUNCA BU KARIŞIMI TÜKETTİKTEN SONRA KESİNLİKLE HAFİFLEDİĞİNİ VE HATTA TAMAMEN GEÇTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ.

10- LİMON SUYU-BAL KÜRÜ: (BU KÜRÜ TANSİYONU DÜŞÜK OLANLAR, UYGULAMAMALIDIR.) LİMON SUYU VE BAL KARIŞIMI HEM BOĞAZINIZI NEMLİ TUTAR HEM DE ÖKSÜRÜĞE SEBEP OLAN BAKTERİLERİ ÖLDÜRÜR.

SABAH KALKTIĞINIZDA ILIK BİR BARDAK SUYUN İÇİNE 2 TATLI KAŞIĞI BAL VE YARIM LİMON SUYUNU EKLEYİP İÇİN. ÇOCUKLAR İÇİN YAŞLARINA GÖRE BİR FİNCAN YA DA BİR ÇAY BARDAĞI UYGUNDUR. GÜNDE 3-4 KEZ İÇEBİLİRSİNİZ.

11- LİMON-BAL-KARABİBER KÜRÜ: (DÜŞÜK TANSİYONLULAR, KARABİBERE ALERJİSİ OLANLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN UYGUN OLMAYABİLİR.)

2 TATLI KAŞIĞI BALA,BİR TATLI KAŞIĞI LİMON, BİR ÇAY KAŞIĞI KARABİBER KARIŞTIRIN. SABAH VE AKŞAM 2 KERE BU KARIŞIMI YEDİĞİNİZDE ÖKSÜRÜĞÜNÜZÜN AZALDIĞINI FARK EDECEKSİNİZ.

12- SARIMSAK ÇAYI: 3 TANE SARIMSAĞI SOYDUKTAN SONRA EZİN VE KAYNAMAKTA OLAN BİR BARDAK SUYUN İÇİNE KOYUN.

KISIK ATEŞTE 5-6 DAKİKA KAYNATTIKTAN SONRA AÇ KARNINA GÜNDE 2 KERE İÇİN. DÜŞÜK TANSİYONU OLANLAR İÇİN İYİ BİR SEÇENEK OLMAYABİLİR.

13- NANE ÇAYI: NANENİN İÇERDİĞİ ESANSİYEL YAĞ BİR DEKONJESTAN OLARAK HAREKET EDER. NANE NEMLENDİRİCİ MADDELER, ANTİİNFLAMATUARLAR VE HAFİF ANTİBAKTERİYEL BİLEŞENLERİ DE İÇERMEKTEDİR.

KAYNAMIŞ BİR BARDAK SUYUN İÇİNE 1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE KOYARAK 7-8 DAKİKA ÇAY DEMLER GİBİ DEMLEYİN. AÇ KARNINA 3-4 KERE AÇ KARNINA İÇİLEBİLİR. RAHAT İÇİM İÇİN İÇİNE BAL YA DA ŞEKER İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.

14- IHLAMUR - AYVA YAPRAĞI ÇAYI: ÖKSÜRÜK DENİLİNCE İLK AKLA GELEN IHLAMUR ÇAYIDIR. İÇERİSİNDEKİ BİLEŞENLERDEN FLAVONOİDLER; İLTİHAP GİDERİCİ VE AĞRI KESİCİ ETKİ GÖSTERİRKEN, MUSİLAJLARIN; TAHRİŞİ ÖNLEDİĞİ VE BOĞAZI YUMUŞATTIĞI YÖNÜNDE BİRÇOK VERİ MEVCUTTUR.

KAYNAMIŞ SUYA YETERLİ MİKTARDA IHLAMUR KONULDUKTAN SONRA 3-4 KURU AYVA YAPRAĞI İLAVE EDİLİR VE 10-15 DEMLENDİKTEN SONRA GÜNDE 2-3 BARDAK İÇİLİR. BU ÇAYA ŞEKER İLAVE ETMEYİN. ŞEKER, ÇAYDAKİ ETKİLİ BİLEŞENLERLE REAKSİYONA GİREBİLİR VE ÇAYIN İYİLEŞTİRİCİ ÖZELLİĞİNİ AZALTABİLİR. BAL KONULMAK İSTENİYORSA ÇAYIN SICAKLIĞININ 40 DERECENİN ALTINA DÜŞMESİ GEREKİYOR. BUNUN İÇİN ÇAYI BARDAĞA DÖKTÜKTEN SONRA 10 DAKİKA BEKLEYİP BİR TATLI KAŞIĞI BAL İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.7- BADEM KÜRÜ: BADEM KÜRÜ, HAFİF ŞİDDETTEKİ KURU ÖKSÜRÜKTEN KURTULMAK İÇİN MÜKEMMEL BİR EV YAPIMI İLAÇTIR.

ALTI ADET BADEMİ ALIN VE BİR GECE BOYUNCA BİR BARDAK SUDA BEKLETİN. ERTESİ GÜN KABUKLARINI SOYUN VE ZATEN YUMUŞAMIŞ OLAN BADEMİ EZEREK MACUN HALİNE GETİRİN. BU MACUNA 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ VE 1 YEMEK KAŞIĞI BAL EKLEYİN VE İYİCE KARIŞTIRIN. ELDE ETTİĞİNİZ MACUNDAN,
YETİŞKİNLER; GÜNDE 3 KEZ BİRER TATLI KAŞIĞI,
ÇOCUKLAR; İSE YAŞLARINA UYGUN OLARAK GÜNDE 3 KERE BİRER ÇAY YA DA TATLI KAŞIĞI ALABİLİRLER.
15- Bal - Zencefil Kürü: Bir tatlı kaşığı bala toz zencefili karıştırarak macun yapıp için (yiyin), boğazınızdaki tüm sorunlara ve inatçı öksürüğe çok iyi geldiğini göreceksiniz. (Çocuklar için uygun değildir.)

Eğer kanama sorununuz varsa ya da kan inceltici ilaç kullanıyorsanız zencefil kesinlikle kullanmamanız gereken bir bitkidir.

16- Sırta Bal Sürme: Çocuğunuzu ya da bebeğinizi uykuya yatırırken oda sıcaklığındaki balı sırtına sürün. Daha sonra üstünü gazete veya kağıt havlu ile kapatıp uyumasını sağlayın. 2-3 kez denendiğinde öksürüğü kesecektir. Balın kaliteli olması önemlidir.

17- Sırta Zeytinyağı-Karabiber Sürme: Yarım çay bardağı zeytinyağını ısıtın ve içine bir çay kaşığı karabiber atarak iyice pişirin. Ilınınca öksüren çocuk veya yetişkin kişinin sırtına ve göğsüne iyice yedirerek sürün. Hafif emince üzerine sıcak bez örtün.

18- Buhar Solumak: Bir kabın içerisindeki sıcak suyun buharı solunarak hava yollarının nemlenmesini sağlanabilir. Bu sayede boğazlar yumuşamaya başlar ve öksürük yüzünden oluşan ağrılar azalır. Boğazın yumuşamasıyla beraber kuru öksürük şikayetinde gözle görülür bir azalma olur.
__________________
Yarına kaldı şarkılar aman
Bu yaraya deva değil zaman
Ateş düştüğü yeri yakar
Bu düzeni bozuk dünya yalan..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 27.02.20, 12:06
Üye
 
Üyelik tarihi: 20.02.20
Bulunduğu yer: Dünya
Mesajlar: 59
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Çocuğum ve bana faydalı olacak bilgiler var. Teşekkürler paylaşım için
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Bitkisel Çatlak Tedavisi Havasokulu Alternatif Tıp ve Bitkiler 5 03.03.22 14:32
Vitiligo Bitkisel Tedavisi SiLence Alternatif Tıp ve Bitkiler 3 16.10.20 14:57
Diş apsesinin bitkisel tedavisi SiLence Alternatif Tıp ve Bitkiler 10 14.08.20 14:45
Koronavirüs bitkisel tedavisi Parabellum Alternatif Tıp ve Bitkiler 8 29.05.20 15:46
Kuru Öksürük Nasıl Geçer SiLence Alternatif Tıp ve Bitkiler 3 24.04.17 00:06


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147