Dua - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > islam & Tasavvuf > Dualar & Dua Kardeşliği

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.05.16, 07:07
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.11.14
Bulunduğu yer: Edremit/Balıkesir
Mesajlar: 5,332
Etiketlendiği Mesaj: 2751 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Dua

Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

ElhamdulillahiRabbilalemin. Vesselatuvesselamu ala resulina Muahmmedin ve ala alihi ve ashabihi ecmain. Elfüelfinsalatin ve elfuelfinselaminaleyke ya Resulallah. Elfuelfinsalatin ve elfüelfinselaminaleyke ya Habiballah. Elfüelfinsalatin ve elfüelfinselaminaleyke ya Emine vahyillah.

Subhaneke la ilme lena illa maallemtenainneke entel aliymulhakim. Subhaneke la fehmelena illa mafehhemtenainneke entel cevvadül kerim.

Rabbişşrahlisadri ve yessirli emri vahlülugdetenmin lisani yefgahu kavli ve üfevvidü emri illallah innallahebasirun bil ibad.

La ilahe illallahuvahdehu la şerike leh. Lehül mülkü velehülhamduyuhyi ve yümitvehüvehayyun la yemutbiyedikel hayr. Vehüve ala külli şeyin kadir ve ileyhilmasir.

Subhanallahi ve bihamdihisubhanallahil azim.


La havle vela kuvvete illa billahilaliyyil azim.

Allahım! Rahman, Rahim, Kerim, Hamid, Mecid, Melik, Selam, Mümin, Müheymin, Aziz, Cebbar, Mütekebbir, Halık, Evvel, Ahir, Zahir, Batın, Bari, Musavvir, Tevvab, Vehhab, Bais, Varis, Kadim, Mukim, Ferd, Hay, Kayyum, Samed, Adl, Kuddus, Settar, Celil, Cemil, Latif, Fettah, Alim, Ehad, Samed ve Sultan isimlerini ve Senin zikredilmesinden hoşlandığın tüm isimlerini ve Sevgili Habibin Hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellemi şefaatçi yaparak Sen’den istiyor ve dileniyorum.

Allah’ım! Bana hamd etmeyi öğrettiğin için Sana hamd ederim. Beni ve bütün Müslümanları küfür ve dalalet dışında her halükarda Sana hamd eden ve isyan etmeyen kullarından eyle.

Allah’ım! Sevgili Habibin Hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve selleme selam ederim Sen ulaştır Ya Rabbi! Beni, ailemi, evlatlarımı, şu hizmete zerre miktar sahip çıkan herkesi ve bütün Müslümanları O’nun ümmeti olarak yaşat ve öldür ve şefaatine nail eyle Ya Rabbi!

Bütün Peygamber efendilerimize ve sahabelerine selam ediyorum, Sen ulaştır Ya Rabbi!.

Bu dava için gayret etmiş tüm mü’min ve mü’minelere, alimlerimize, müçtehitlerimize, müceddidlerimize, imamlarımıza, padişah efendilerimize, şehitlerimize, üstadımıza, hoca efendiye, başımızdaki abilerimize, kardeşlerimize ve şu hizmete zerre miktar sahip çıkan herkese rahmet eyle ve onlardan Razı ol, Ya Rabbi!

Allah’ım! Beni her işini Senin Rızanı kazanmak için yapan kullarından eyle.

Allah’ım! Yapmış olduğum ibadetlerimi ve dualarımı makbul olanlar hürmetine benden kabul buyur.

Allah’ım! Beni kapında kulluktan ve Senin dinin yaymak için çaba göstermekten bir an dahi uzak eyleme.

Ey Rabbim! Ettiklerime binlerce defa tövbe olsun. Günahım çoktur ama, Senin rahmetinde her şeyden aşkındır. Rahmetin gazabını geçmiştir. Bana rahmetinle muamele eyle ve çokta olsa bütün günahlarımı bağışla. Allah’ım! Sen affedicisin. Affetmeyi seversin. İşlemiş olduğum hata ve kusurlarımı affeyle. Bir daha bu günahlara ve hatalara düşmeme fırsat verme. Beni muhafaza eyle.

Ey Rabbim! Bende bulunan kötü huy ve davranışları benden al, hayra tebdil eyle. Benden razı olacağın huy ve davranışlar bana lütfeyle.

Ey Rabbim! Ömrümü bereketli eyle. Benden razı olacağın bir hayat yaşama hususunda bana yardım et. Beni nefsimin, şeytanın, çevremin ve kendimin şerrinden muhafaza eyle. Senin sevdiğin kullar zümresine dahil eyle.

Allah’ım! Beni, ailemi ve bütün müslümanları insi ve cinni şeytanların şerrinden muhafaza eyle. Umduklarımıza nail, korktuklarımızdan emin eyle. Dertlerimize dermanlar, hastalıklarımıza şifalar ve borçlarımıza edalar ihsan eyle. Huzuruna mahcup olarak gelmemize müsaade etme. Senden başka kimseye muhtaç olmamıza müsaade etme.

Allah’ım! Küfre düşmekten, şirke girmekten, Sana isyankar olmaktan, emrine itaatsizlik etmekten, emanete hıyanet etmekten, kul hakkı ile huzuruna gelmekten, borç içinde boğulmaktan, gıybet etmekten, fitne sebebi olmaktan, aldatmaktan, aldanmaktan, zulmetmekten, zulme uğramaktan, alay etmekten, alaya alınmaktan, boş işlerle uğraşmaktan, kendimi kandırmaktan, yapmam gereken işleri yapma hususunda tembellik göstermekten, vaadlerimde yalancı olmaktan, ümitsizlikten, bunalıma düşmekten, kötü alışkanlıklara müptela olmaktan, ibadetlerimi aksatmaktan, düzensiz bir hayat yaşamaktan, dünya ve ahirette kaybetmekten Sana sığınırım. Bizleri muhafaza eyle!

Allah’ım! Doymayan nefisten, Tembellikten, fakirlikten, zilletten, miskinlikten, elden ayaktan düşmekten, günahtan, zenginliğin şerrinden, hayatın ve ölümün fitnesinde, kadının fitnesinden, kabir azabından, cehennemden, ateşin fitnesinden, fısktan, muhalefet edip düşmanlık çıkmasından, başkaları duysun görsün diye bir şey yapmaktan, riyadan, sumadan, hayasızlıktan, enaniyetten, dermansız dertten, kaldırmayacağım yük ve imtihanlara tabi olmaktan, arzuların kötülerinden, ölüm anında şeytana uymaktan, üzüntüden, tasadan, faydasız bir hayat yaşamaktan, kıyametin azabından, ahir zaman fitnesinden, kahrının azabından Sana sığınırım. Sen beni muhafaza eyle ya Rabbi!

Allah’ım! Bana ve aileme ve tüm müslümanlara, dünya ve ahirette iyilikler ihsan eyle. Verdiğin nimetlerin şükrünü edaya bizleri muvaffak eyle.

Ey kalpleri elinde bulunduran Allah’ım! Benim kalbimi, azalarımı, duygularımı, düşüncelerimi, ayaklarımı sırat-ı müstakimden ayırma.

Allah’ım! Faydasız ilimden, günahlarından ve insanlığın halinden dolayı yaşarmayan kalpten, Senin haşyetinden dolayı ürpermeyen kalpten Sana sığınırım. Beni evvab ve münib eyle.

Ey Rabbim! Benim, ailemin, çocuklarımın ve bulunmuş olduğum memleketteki tüm insanların kalplerine iman nurunu ve Kur’an hidayetini bahşeyle. Hepimizi İslam’a ve Kur’an’a bağlı insanlar eyle. Hepimizi müslüman olarak yaşat ve müslüman olarak öldür. Bizi dünya ve ahiret mutluluğuna nail eyle.

Allah’ım! Dinimizi, hizmetimizi, milletimizi, devletimizi, vatanımızı insi ve cinni şeytanların-düşmanların şerrinden muhafaza eyle. Islahları mümkünse ıslah eyle yoksa şerlerini başlarına geçir.Onlara zarar verme fırsatı verme Allahım!

Allah’ım! Efendimiz sav hürmetine müslümanların arasındaki ayrılık tohumlarını, kin ve nefreti gider. Bizleri sahabe gibi birbirine dost ve birbiri için yaşayan salih kullarından eyle!

Ey Rabbim! Nesillerimize, kalbi gönlü kırıklara, yokluk içinde yaşayanlara, hastalara, günahının farkında olmayanlara, inayet eyle, onların imdadına koşma hususunda bizleri muvaffak eyle.

Ey Rabbim! Senden, Sana karşı içi saygı ile dopdolu, Sana dua dua yalvaran ve Senin yoluna yönelen kalp istiyorum. Nefsime takva bahşeyle ya Rabbi!

Allah’ım! Alemi İslam’ı ve bütün insanlığı arzi ve semavi afetlerden, hastalıklardan, bela ve musibetlerden, günah içinde boğulmaktan muhafaza eyle.

Allah’ım! Dünyanın değişik yerlerinde hizmet eden kardeşlerimizi hizmetlerinde muvaffak eyle ve hizmetlerini kabul buyur. İmkanlarını genişlet. Bulundukları memleketlerdeki insanlara hidayet bahşeyle.

Allah’ım! Bizleri kendi gözümüzde küçük ancak insanlar nazarında büyük eyle.

Allah’ım! Dünyanın değişik yerlerinde sıkıntı içinde olan kardeşlerimizin sıkıntılarını bertaraf eyle. Bu noktada bize düşen vazifeleri yerine getirme huşunda bizlere yardım elini uzat ya Rabbi!

Allah’ım ! İlmimi imanımı basiretimi takvamı, ibadet hayatımı, aşk ve şevkimi, muhabbetullah duygumu, mehafetullah duygu ve muhabbeti Resûlullah duygumu ziyadeleştir.

Allah’ım! Bizleri cennet ve Cemalullah şerefi ile şerefyab eyle.

Ey Rabbim! Bizi yücelt, eksiklerimi gider, bize şükrünü eda edebileceğimiz hayırlı rızıklar ihsan et, bizi salih amellere, güzel ahlaka ilet. Zira bunların salih olanına ancak Sen ulaştırır, kötülüklerinden de ancak Sen alıkorsun.

Allah’ım! Ciddiyetsizliğimizi, şakalarımızı, haksızlıklarımız, gevşekliğimizi affet. Bizleri rızanı kazanma hususunda olmamız gereken kıvama ulaştır .

Ey Rabbim! Beni ve nesillerimizi, Seni çok seven, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana çok şükreden, Sana çok itaat eden ve her işinde Sana teveccüh eden kullarından eyle!

Ey Rabbim! Bizden istediğin şekilde Sana güzelce ibadet etmeyi istiyorum. Dillerimizdeki düğümleri çöz ve istikamet ver, içimizdeki kinleri, hasetleri ve öfkeleri bizlerde sök al Ya Rabbi. Beni muvaffak eyle Ya Rabbi!

Allah’ım! Senden Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve beni Senin sevgine ulaştıracak amellerin sevgisini diliyorum. Lutfeyle Ya Rabbi!

Allah’ım! Senden tertemiz bir hayat, dosdoğru bir ölüm, rezil etmeyen ve ayıpların sayılıp dökülmediği bir dönüş istiyorum.

Allah’ım! Hayırlı işler yapmayı, kötülükleri terk etmeyi, fakirleri sevmeyi, beni bağışlamanı, bize merhamet etmeni ve insanların fitnesini buyurduğunda fitnelere düşmeden bizi vefat ettirmeni diliyorum.

Allah’ım! Bana öyle bir korku ver ki bu benimle işleyeceğim günahlar arasında bir engel olsun. Bana öyle bir itaat duygusu ver ki, o beni cennetine kavuştursun. Bana öyle bir sabr-ı cemil ver ki, dünyevi musibetlere karşı tahammülümü kolaylaştırsın.

Allah’ım! Dilimin, gözlerimin, kulaklarımın ve diğer organlarımın şerrinden ve bunları şer yolunda kullanmaktan Sana sığınırım. Bunları hayır yolunda kullandırt Ya Rabbi.

Ey Rabbim! Bizleri azgın ve mütecavizlere karşı muzaffer kıl. İntikamımızı bize zulmedenlerden al. Merhametsizleri bizlere musallat etme. Bize dini musibet verme. Dünyayı asıl gayemiz olarak yaşamamıza müsaade etme. Düşmanlarımızın ve bizi düşman görenlerin birliğini boz. İçlerine ayrılık tohumları saç, kurmuş oldukları oyunları ve komploları başlarına geçir. Kör sağır ve dilsiz eyle.

Allah’ım! Bizi idare edenlere hidayet lutfeyle. Vatanımız ve insanlık için yapmak istedikleri hayırlı işlerde onlara yardımcı ol.

Allah’ım! Efendimiz sav’in Sen’den istediği her şeyi Senden istiyor ve Sana sığındığı her şeyden de Sana sığınıyorum. Lutfeyle.

Ey Rabbim! Benim , iman ve Kur’an hizmetindeki kardeşlerimizin; bildiğimiz bilemediğimiz bütün ihtiyaçlarımızı gider.

Ey Rabbim nefislerimize zulmettik. Sana isyan ettik. Eğer Sen bizi bağışlamazsan dünyada da ahirette de kaybedenlerden oluruz. Bizi hüsrana uğrayanlardan eyleme. Şeytanın kalbimize girip saptırmasına fırsat verme. Bizden dolayı dinine ve hiç kimseye zarar gelmesine müsaade etme.

Allah’ım yanlış karar vermekten ve yanlış işler yapmaktan Sana sığınırım. Sen Muhafaza eyle. Doğru kararlar aldırt ve doğru işler yaptırt Allahım. Gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle. Hakkımda takdir buyurduğuna da gönlümü razı eyle. Beni emrettiğin şekilde yaşayan kullarından eyle Allah’ım!

Amin! Ve Sallallahu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabihiecmain. Velhamdulillahi Rabbil alemin.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dua


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147