El Vedud ( Ya Vedud) esmasi Bilinmeyenleri - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Esmalar > Esmaül Hüsna

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 24.03.19, 19:53
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 05.08.18
Bulunduğu yer: HeLLS~GaTe
Mesajlar: 451
Etiketlendiği Mesaj: 89 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart El Vedud ( Ya Vedud) esmasi Bilinmeyenleri

El Emegi gönülden bi ALLAH razi olsun dilegimiz
Yazi bir video kaynagindan alintidir

El vedüd esmasi
ALLAHIN sayisiz isimleri arasindan biz kullarin bu dünyaya payina düsen 99 taneden 1 tanesidir ve neredeyse bütün herkes tarafindan cok iyi bilinir ve bu esmanin zikri denenmistir. Toplum icinde oldukca popüler bir esmadir.
Sevgi biz insanlarin bu dünyada en cok ihtiyac duydugu ama ayni zamanda en cok kirletip suistimal ettigi duygudur.
Onun gereksinimlerini yerine getirmek gercekten büyük sorumluluklar tasir.
Gercek sevgi 4 elementten olusur
Iyilik
Merhamet
Nese
Sakinlik
Sevgi dolu iyilik karsinizdakine mutluluk verebilmektir. Ancak siz mutluysaniz baskalarina mutluluk verebilirsiniz. Bu 4 ana elemente yardim eden 2 elementte saygi ve güvendir.
Sevdiginiz birisiyle yasadiginiz iliskide saygi ve güven vardir ,güven olmayan sevgi henüz sevgi diildir.
Öncelikle kendimize güvenmeli ve saygi duymaliyiz cünki saydigimiz bu bütün melekeler gercek insan olabilmenin gerektirdigi özelliklerdir. Derin bir sevgide kalpler arasinda sinir yoktur. Siz (O)sunuzdur (O) sizdir.
Sizin aciniz onun acisidir. Sevginin bu boyutunda mutluluk ve aci artik kisisel meseleler degildir. Aski sevgiden ayiran en önemli fark ise $udur:
Ask söyle der : Seni Seviyorum cünki sana ihtiyacim var.
Sevgi ise : Sana ihtiyacim var cünki Seni Seviyorum der.
Ask bir ihtiyac sevmek ise bir sanattir. Ask bulunan sevgi ise büyütülüp gelistirilen ve özen gerektiren bir yasantidir. Ask yakici sevgi isitici ,Ask bencil Sevgi verici. Ask tutkulu bir duygu olarak yasanirken ,sevgi farkindalikli dingin ve doyurucu bir sekilde yasanir. Ask nefsin Sevgi ise Ruhun demir attigi limandir.
Bu duygular icin bütün saydiklarimizi bir kac cümle icinde özetleyecek olursak
Ps Mehmet Sungurun Su ifadesi yeterli olacaktir.
Ask Basinizi Sevgi ise Dünyayi Döndürür.
Ve aslina bakarsaniz sirf kendi duygularimiza ihtiras ve tutkularimiza karsilik görmek adina hirsa dönüsen ic seslenislerle bir baskasini esma cekmek baglama ritüelleri yapmak gibi yollarla etkilemeye calismak tam manasiyla bir bencilliktir ve sonunda mutlaka hüsrandir.
Esma-i Ilahiye ALLAHIN kullar üzerindeki tecellisidir. Insanlar esmalardan mahluklar ise ihtiyaclardan ibarettir.
Esmalardan bazilari vardirki bütün ruhlar bedene düsmeden evvel onlarla müserref olurlar. Bazi esmalarin tecelliside ruhun dünyadaki tercihleri ve yapip ettiklerine karsilik kendisinde vukuu bulur.
Sunu demek istiyor: Dünya yasantisindaki tercihlerimizde elde ettigimiz bazi zenginlikler ve kötü huylar ile
celali esmalar aciga cikarken ,manevi mertebemizdeki yoksunluklarimiza görede bazi cemali ve kemali esmalar islevini kaybediyordu. Bütün ruhlarin ana rahmindeki cenine varmadan önce donatildigi esmalardan biride El Vedud esmasidir. Onun müvekkil melegi Hehyail Ruhlari ana rahmindeki cenine varmadan önce bir okyanusun kiyisina götürür. Burasi dünyaya gelmeden önceki duraklardan biridir. O Okyanus ruhlari ilahi bir nida ile davet eder. Onun görüntüsü ayni zamanda ihti$amlidir,azametlidir ve onun üzerinde birde köprü vardir.
Ruhlardan bazilari o seslenise o nidanin cazibesine karsi koyamaz bütün azametine ragmen ilahi bir ilham ile kosarak kendilerini onun bagrina birakirlar fakat bunu yapanlarin sayisi pek azdir. Oradaki ruhlarin cogu köprüden gecmeyi tercih ederler fakat kendisini okyanusun bagrina birakanlar varya sevginin iyiligin merhametin ve cömertligin hem bu dünyada hem ahir yurtta kiymetini en iyi bilen ruhlardir. Onlar bu dünyada bu melekeleri sinirsiz yasamak ister ve elde ettiklerinin azina coguna bakmadan kiymetini bilmektedir.
Yaradilisimizdaki bazi tezahürler dünya yasamimiz dogrultusunda degiskenlik göstersede seven ve sevilen kavraminin karsiligi olan EL VEDUD esmasinin tecelisi bu degisiklikten etkilenmez.
Fakat bu esma icerigi bakimindan hem oldukca güclü hemde beraberindeki diger bazi esmalari EL KAVI esmasinda oldugu gibi destekleyen kuvvetlendiren lokomotif gibi alip götüren süreci hizlandiran kismete ve niyete ulastiran özelliklere sahiptir.
Onunla beraber yapilan zikirlerde beklenen tesir daha cabuk ve bereketli olur. EL VEDUD evdendeki en güclü bir kac esmadan birisidir. Onun yüzüde tipki Fatiha ve Yasin Suresi gibi ve HAYY esmasi gibi bütün insanlara dönüktür.
Ister iman eder ister inkar eden kim olursa olsun bütün kullar ya kendini o okyanusun bagrina birakmak yada köprüyü kullanmak tercihi ile bu esmadan payina düsen kadarini fitratina almistir.
El Vedud esmasi bir cok niyetle yapilabilecek calismalarda destekleyen kuvvetlendiren bir özellige sahiptir ama bu esma sizin (kisisel gönül iliskilerinizi , nefsane dürtüleriniz dogrultusunda gelisen duygularinizi düzenlemek adina size istediginizi vermez).
Onun konusu sizin sevgi ve ask noktasinda yaptiginiz istekleri size sunmak degildir.
Sunu söylemek istiyorum siz bu esma vasitasiyla ayseyi mehmeti tercih edersiniz ama o size onlar üzerinden degilde fatma ve ahmet üzerinden tezahür eder.
Yada bu sevgi bir baska kisi üzerinde aciga cikar. Bu bazen annedir babadir veya bir arkadasinizdir amcadir dayidir veya bir hayvandir ,evinizde beslediginiz muhabbet ku$unuzdur kedinizdir köpeginizdir.
Bu kim ve ne olursa olsun ister esiniz ister dostunuz bir akrabaniz yada baska bir canli ne olursa olsun karsilikli tezahür eden bu sevginin asil kaynak noktasi Cenab-i HAK'tir. Onun kuluna karsi duydugu sevginin diger kulu üzerindeki acilimi ve yansimasidir.
Biz birini yada birseyi severiz buna karsilik aldigimiz cevapta EL Vedud esmasinin Tecellisi ile özünde ALLAH'in kuluna olan sevgisinin yansimasidir.
Burada anlatilmak istenilen elbette günü birlik agizda sakiz olmus sevgiler , Menfaat ve cikar dogrultusunda in$aa edilmis iliskiler degil tabiki.
Biz her iki taraf arasindaki bakii ve karsilikli olan bir sevgiden bahsediyoruz.
Sen ben ayseyi seviyorum oda beni sevsin diye zikredersin ama ALLAH senin bu talebine baska bir kuluyla cevap verir .Cünki ; Senin icin en hayirlisinin kim oldugunu en dogrusunu ALLAH bilir.
Öyleyse biz bu esmayi calisirken ayse ve mehmet niyetiyle degil bize gercekten sevgiyle baglanacak bir kulunu nasip etmesi niyetiyle yapmaliyiz.Iste bu esmanin asil kudretinin aciga cikacagi niyet tamda budur
Vakti geldiginde o iki gönlü birbirine kavusturur ve isindirir Yinede en dogrusunu ALLAH bilir.
Hayirlara Vesile bir izdivac yapmak icin bu esma ile yapilacak uygulamalardan biri
1.Terkip
2 Rekat ALLAH rizasi icin namaz kilinir. Hayirli bir izdivay niyetiyle
Bir besmele ardindan 7 kere ya Vedud esmasi okunur.
Hasr suresi 22 ayet 1 kez okunur. Sonrasi Ya Cami esmasi 7 kere okunur.
Hasr suresi 23 ayet 1 defa okunur. Ya mucib esmasi 7 kere okunur Hasr suresi 24 ayet 1 defa okunur.

Bu calismayi dilediginiz bir zaman dilimi ve gün icinde yapabilirsiniz.

2.Terkip
Persembeyi cumaya baglayan gece yatsi namazindan sonra
2 Rekat ALLAH rizasi icin namaz kilinir. Hayirli bir izdivac niyetiyle 18 Kez Cuma suresi okumak ve zaman buldukca bu gün ve zaman icinde uygulamaya devam etmek bazi ilmi kaynaklarda tavsiye edilen uygulamalar arasindadir ve ayni zamanda bu iki calisma esler arasindaki soguklugun giderilmesi muhabbetin yeniden canlanmasi hususunda tavsiye edilmistir.
Bu Calismalar vesilesi ile ALLAHIN iznine mazhar olanlar görürlerki ;
Vakti geldiginde 2 beden zahirde birbiriyle bulusur gönüller birbirine isinir aradaki sogukluklar ortadan kalkar.
Cünki Kuran-i Kerimdeki ayetlerde gecen hem acik hem kapali beyanlar dogrultusunda anliyoruzki
ALLAH kimin kiminle e$ olacagini ve en dogrusunu bilendir. Iste onlar bu dünyadaki yasamlari boyunca birbirine sadik kalan ,Gönülden halis bir sevgiyle baglanan kisilerdir...

Yazim hatalari varsa kusura bakmayin
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 02.08.19, 21:51
 
Üyelik tarihi: 29.06.19
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 223
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Cenab-ı Hakkın isimlerinin tecellisi bildiğimiz anlamda; örneğin EL VEDÛD ismi şerifi yani sevginin ifadesi her insanın gönlünde direk açılmıyor. Kişiden kişiye değişebilir bir durum söz konusu.

İsimlerin tecellisi, ilk yönüyle olumsuza vurgu yapar, şöyle ki; kişi sevgisiz büyür, saygı göremez, itibarı zedelenir ve kalbinde öfke ve kızgınlıkları çoğalıp bilinç altı bu kararmayla katılaşır.
Şimdi biz böyle bir beyin yapısına El VEDÛD ismi şerifinin titreşim frekansını giydirmeye kalkar isek vurgu nereye olur? Sevgisizliğe..! Her şey zıttı ile kaim değil mi? Evet, işte EL VEDÛD ismi zor şartlar içinde kalmış bir vicdana yük olabilir. Zikrin mânası kişinin beyninde gerekli açılımı gösterebilmesi için önce zıttıyla bir hesaplaşma yaşaması gerekir, sevginin görülebilmesi için uygun bir saha yok ki bu zikrin tecellisi aşikar olsun, düşünmek gerek değil mi?
Şayet zıttı olan sevgisizlik çok fazla ise kişide değersizlik vurgusunu öne çıkartır böyle bir zikir, geçmiş hadiseleri ön plana alır neden? Zikrin manası gerçek vizyonunu gösterebilmesi için kulun sevgisizlik içinden uyanması gerekiyor, şuursal olarak bir şıçrama yapabilmesi için iradi bir hareket bekleniyor, farkında olmadığımız blr şeyi değiştirebilmemiz mümkün görünmüyor. Dipten çıkarak yüzeye vuran sevgisizlikle kulun bir hesaplaşma, çözülme yaşamasının ardına El VEDÛD ismi şerifinin kuldaki tezahürleri görülebilir.

İşte bu yüzden bazen insan bilmeden zikir eder, kendini kötü hisseder. Halbuki Allah’ın isimleriyle zikrediyoruz diye şaşırırlar. Bu sadece bir örnek, Bunun gibi binlercesi örnek verilebilir. Birde bu iç alemin, atom altı yapının madde alemini etkileme konusu var ki, oraya hiç girmiyorum. Mevlanın isimleri nihayetsiz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Gökyüzünü Sarsan Dua (Ya Vedud Ya Vedud) Adalet Dualar & Dua Kardeşliği 8 26.07.23 18:33
Ya Allah ya vedud mu ya rahman ya vedud mu ? Sjan Sorularınız 8 05.01.22 22:27
Ya vedud esmasi evlilik için doğru mudur Huricihan Zikir 1 24.04.20 16:46
El_HADİ Esmasi Bilinmeyenleri Zümer Esmaül Hüsna 0 08.01.20 18:34


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147