istanbul sözleşmesi yerine islam sözleşmesi - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Serbest Bölüm > Off Topic > Haber & Siyaset

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 04.07.20, 00:18
 
Üyelik tarihi: 11.11.17
Bulunduğu yer: Evde
Mesajlar: 142
Etiketlendiği Mesaj: 12 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart istanbul sözleşmesi yerine islam sözleşmesi

Müslüman halkı Avrupa kanunları ile yönetmenin yanlış olduğu başından beri belliydi. Türk Ceza Kanunu bize ait değil, Medeni Kanun bize ait değil, Ticaret Kanunu bize ait değil, Deniz Kanunu bize ait değil... Millî Eğitim bile millî değil...

Evlilik Kanunu, söz, nişan, evlilik şartları, evlilikte tarafların hak ve sorumlulukları, ailede geçimsizlik ve çözüm yolları, kadının beyanı kanunu, boşanma, nafaka... Hiçbiri bu milletin kanunu değil. Bu kanunlar ne örfümüze uygun ne geleneğe uygun ne millî değerlerimize uygun ne dini değerlere uygun...

Kanun yapılırken kanunun halka uygunluğu da esas alınır. Ama paket ve sipariş kanunlar başka milletlerin örfüne uygun olsa da bu halkın millî ve manevi değerlerine uygun değildir...

İşte İstanbul sözleşmesinin durumu... Mağdurların tamamı İstanbul sözleşmesinin yaptırımlarına maruz kaldığını ifade ediyor. Hukukçular bu kanunun aileyi korumadığını bilakis aileyi daha da çıkmaza götürdüğünde hemfikirler.

İstanbul sözleşmesi gidip yerine ne bileyim Ankara, İzmir sözleşmesi geleceğine İslam sözleşmesi gelsin.

İslam sözleşmesinde neler mi var?

1- Kadınlar size Allah'ın emanetidir. Allah'ın size emanet olarak bıraktığı kadınlara haksızlık etmeyin. Bu, Allah'a karşı gelmektir.

2- Kadınlar emanettir. Mal değildir. Kimsenin özel mülkü değildir. Emanete iyi bakmadın mı Allah onu senden alır. Emanete ihanet etmek, nifakın bir alametidir.

3- Boşanmış kadınlar üzerinde bir hakkınız yoktur. O, artık sizin için bir yabancıdır. Namus adı altında onun hayatına müdahele edemezsiniz.

4- Hazreti Peygamber, "sizin iyileriniz kadınları dövenleriniz değildir" diyerek, kadına karşı şiddeti yasaklamıştır.

5- Kadının beyanı esas değildir. Esas olan beyyinedir, kesin delil veya şahittir. Öyle bir iftira ile erkeği evinden uzaklaştıramazsınız.

6- Kadının mihir hakkı vardır. Bu onun bir güvencesidir. Medeni hukuk bunu tanımaz ama İslam hukuku bunu nikahın bir şartı, farzı olarak görür.

7- İslam'da süresiz nafaka yoktur. Batıdan gelen kanunlar erkekleri manyağa çevirdi. Adam, karısı ile ayrılıyor. Ayrıldığı için ona nafaka veriyor. Bazen bu kadın eski kocasından aldığı nafakayı sevgili ile çatır çutur yiyor. Hangi erkek olsa kafayı yer. Erkek böyle bir durumda aldatılıyor. Para eski kocadan ama öpücükler yeni sevgiliye gidiyor. Zaten nafaka kesilmesin diye kadın resmi nikah bile yapmıyor... Bu haksız ve süresiz nafaka kanunu, cinayetlerin azmettiricisidir.

8- İslam'da kadının hak ve sorumlulukları vardır. Erkeğin de hak ve sorumlulukları vardır. Taraflar arasında hem vicdani hem dini haklar vardır. Ama mevcut kanunlarda vicdan yerine yaptırım kanunları vardır.

9- Anlaşmazlık durumunda kadının ve erkeğin ailesinden birer hakem tayin edilir. Sadece kadının ifadesi yeterli değildir.

10- Mücadele Sûresi bir kadının hak arayışı neticesinde nazil olmuştur. Kadın, her türlü hakkı için mahkemeye başvurma hakkına sahiptir. Buna kocasını beğenmeme hakkı da dahildir.

11- İslam'da boşanma hakkı sınırlıdır. Bu sınırlı hakkın taraflar arasında gelişigüzel kullanılması doğru değildir. İslam bunun için tedbir alır ve tarafları evlilik hukukunu öğrenmeye mecbur tutar. Evlenen taraflar evlilikteki yasakları bilmek zorundadır.

12- İslam, evlilik ile ilgili bazı muameleleri örfün inisiyatifine bırakmıştır. Bu nedenle Türkiye'de evlilik ile ilgili özel hükümler olabilir.

13- İslam, evliliği bir ibadet olarak görür. Evlilik sıradan bir akit değildir. Bu işin kutsî yönü de vardır. Sadece resmi bir akitten ibaret değildir.

14- İslam'da aile reisi erkektir. Nitekim eski medeni hukukumuzda yer alan bu ifade sonra kaldırıldı. Şu an evde kim aile reisi belli değildir. Kaptanı olmayan ya da kaptanı çok olan gemi ilerleyemez.

15- Müslüman halka Hıristiyan Avrupa kanunlarını dayatmak haramdır. Vebaldir. Beşeri olacaksa da bu ülkenin örfüne uygun olması gerekiyor. Bunun için yerelde araştırmaların yapılması ve bu halkın değerlerine uygun kanunların yapılması lazım. Dini olmayacaksa da millî değerlere uygun olması gerekiyor.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 04.07.20, 00:20
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 12.02.15
Mesajlar: 361
Etiketlendiği Mesaj: 11 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Toplumu devletlerininin kanunları şekillendirir. Bayrağı haç olan bir ülkenin aile kanunu almışsınız. Kanununu aldığımız o ülkede bir kız erkek arkadaşını evine getirir. Odayı üzerine kitler. Kızın babası kapıyı tıklatır, "önleminizi aldınınız mı?" diye sorar, daha fazlasını yapamaz. Milli füze yapabilirsiniz ama milli kanun yapamazsınız. O iş o kadar kolay değil.
__________________
Biraz üzgün ve Ömer öfkesinde biraz
öyle hisab katındayım ki katlim savcılardan sorulmaz..
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 04.07.20, 00:20
Acemi
 
Üyelik tarihi: 19.05.20
Bulunduğu yer: bursa
Mesajlar: 2
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

İnancımız var hayallerimiz var bir günde olmasa da birgün olur inşAllah.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 04.07.20, 00:22
Text - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11.07.19
Bulunduğu yer: ---> xxx
Mesajlar: 186
Etiketlendiği Mesaj: 59 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sorun isimse değiştiririz yahu Sen kadına kadın gibi davran gerisi kolay takılma böyle şeylere
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 02.08.20, 19:59
Torlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 17.09.18
Mesajlar: 849
Etiketlendiği Mesaj: 28 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart istanbul sözleşmesinin dinimize ters olan bazı maddeleri

İŞTE DİNİMİZE TERS OLAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN BAZI MADDE ÖZETLERİ:

1 – 3/b madde ve fıkrası, PARTNER DEYİMİNİ GETİRMİŞ Kİ, BU DEYİMLE HOMOSEKSÜELLİK YASAL ALT YAPIYA KAVUŞTURULMUŞTUR.
2 – 4/3 madde ve fıkrası, CİNSEL YÖNELİMİ TEMEL HAKLAR ARASINA ALMIŞ OLUP YASAL ALT YAPI OLUŞTURULMUŞTUR.
3 – 4/4 madde ve fıkrasıyla, KADINLAR LEHİNE ALINACAK HİÇ BİR KARAR AYRIMCILIK SAYILMAYACAK.
4 – 4. maddede “AİLE” OLARAK TERCÜME EDİLEN KELİME ASIL METİNDE, “DOMESTİK” OLARAK GEÇİYOR. DOMESTİK, ORTAK EV ARKADAŞLIĞI OLUP, HOMOSEKSÜEL İKAMETLERİ DE KAPSAR.
5 – 7. maddeye göre, DEVLETİN ALACAĞI TEDBİRLER, TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ DE KAPSAYACAK.
6 – 9. maddeye göre, devlet sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına itibar edecek ve onlarla bu konuda her türlü birlikteliği sağlayacak, teşvik edecek ve güç verecek.
7 – 12/1. madde ve fıkrasıyla, aile içinde bulunan din, örf ve adetlerimizdeki esasa göre, karı-koca görev ve sorumlulukları kalkıyor. Eşler birbirlerine karşı bağımsız ve sorumsuz oluyor.
8 – 12/1. madde ve fıkrada, “ortadan kaldırma” olarak yapılan tercümenin asıl metindeki, kelimenin karşılığı, “kökünden kazıma” olup, böyle tercüme edilmesinden korkulmuş ve yumuşak mana verilmiş.
9 – 12/5. madde ve fıkraya göre, homoseksüellere karşı, din, sözde namus ve kültür kuralları gibi bahanelerle karşı çıkılmayacak.
10 – 13. maddeye göre devlet, toplumsal tepkileri önlemek için, bunların dernek ve kuruluşlarına yardım edecek, yanlarında olacak ve işbirliği yapacak. Homolara karşı tepkileri yok edecek ve onlara karşı anlayışlı olunmasını sağlayacak.
11 – 14. maddeye göre, tüm eğitim kurumlarında, cinsel yönelim (homoseksüellik) in temel hak olduğu işlenecek. Bunlara saygı gösterilmesi gerektiği öğretilecek. Çocukluk çağında, beyinlerine homoseksüelliğin normal olduğu işlenecek ki, bu teşvik ve yönlendirmek anlamına gelir.
12 – 16. maddesiyle, homoseksüellere karşı tepki ve şiddetin önlenmesiyle ilgili tedbirleri alacak.
13 – 36. maddeyle, EŞ VE PARTNERLERE RIZALARI OLMADAN CİNSEL İLİŞKİ KURULAMAYACAK.
14 – 48. maddeyle, BU SÖZLEME TARİFİ YAPILAN ŞİDDETE MARUZ KALANLA, YAPANLARIN UZLAŞTIRILMASI VE ARABULUCULUK YAPILMASI KESİNLİKLE YASAK VE KANUNLA YASAKLANACAK.
15 – 80. madde, bu sözleşmenin her zaman müeyyidesiz feshedilebileceğini ifade ediyor.
__________________
Nesimi'ye sormuşlar;
O YAR ile hoş musun?

Hoş olayım olmayayım o YAR benim
Kime Ne!
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 03.08.20, 21:23
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 10.01.19
Bulunduğu yer: antalya
Mesajlar: 1,388
Etiketlendiği Mesaj: 42 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

emeklerine sağlık. işte bu sebeple her daim 6284,istanbul sözleşmesi, cedaw, süresiz nafaka,tazyik hapsi, çocuk haczi acilen kaldırılmalıdır.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 15.08.20, 21:17
 
Üyelik tarihi: 15.07.20
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 354
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu videoda Rusların halk oylamasında büyük çoğunlukla sözleşme reddedildi.
Ama bizde kadına şidseti çok yükswk oranda artırması aileyi parçalayıp sapkınlıkları ortaya çıkarması bu sözleşme ülkeyi mileti yıkamya doğru gidildiği halde elin gavuru ruslar kaldırıyor ama bizim dindar tek otoriter başkan konumunda olan çumhurbaşkanımız kaldıramıyor ve örtülü dindar kadınlar savunuculuğunu yapıyor çok tuhaf
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 15.08.20, 22:38
 
Üyelik tarihi: 15.07.20
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 354
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Risalei Nur dan istanbul sözleşmesine,atıf;

Demek onlar, daire-i terbiye-i İslâmiye içinde mesud bir aile hayatını geçirmeye mahsus bir nevi mübarek mahlukturlar. Bu mübarekleri ifsad eden komiteler kahrolsunlar! Allah bu hemşirelerimi de bu serserilerin şerlerinden muhafaza eylesin, âmin!
Hanımlar Rehberi.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 13.11.21, 14:11
Üye
 
Üyelik tarihi: 13.08.21
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 59
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Şu an ki yönetimim milli değerlere uygun bir kanun istediğini kim söyledi ki? bir de o açıdan bakmak lazım.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 17.01.22, 00:25
Sea35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
 
Üyelik tarihi: 13.12.21
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 58
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

İstanbul sözleşmesini istiyoruz
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
istanbul Sözleşmesi ve bir Müslümanın kabul etmeyeceği maddeler Torlak Derin Konular & Beyin Fırtınası 0 14.11.20 16:53
Istanbul Sahabe ve Evliyalarin Noktalari Yerleri twennywann Allah Dostları & Evliyalar 0 31.03.20 13:16
Kanal istanbul Gerçekleri ve Manipülasyonlar fatih1 Derin Konular & Beyin Fırtınası 13 14.01.20 15:20
istanbul kehaneti Torlak ilginç konular & Teoriler 0 27.03.19 13:45


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147