Ramazan-I Şerif Risalesi - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > islam & Tasavvuf > ibadetler

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 02.04.22, 00:52
1XBHIX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20.09.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 179
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Ramazan-I Şerif Risalesi

‼️ÖNEMLİ‼️(Kaçırma Müslüman)

Ramazan-I Şerif : (toplu namazlar, dualar, ameller kayıt edin istifade edin… )

RAMAZAN-I ŞERİFİN İLK GECESİ MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN DUA.
NAMAZLAR”

(Oruçlunun duası reddedilmez.) [Tirmizî]

(Oruçlun iftar vakti yaptığı duayı Allahü teâlâ geri çevirmez.) [Beyhekî]

1 - Ali ibni Ebi Talib (Kerramellahu vechehü) den rivayet olunan bir hadis-i şerifinde Rasülüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:

üç kere ‘‘Allahü ekber”
Arkasından da şu duayı okursa:

“Elhamdülillahillezi Halekani ve Halekake ve Kaddera leke menezile ve cealeke ayetel lilalemin.”

(peşine de 7 fatiha okunsa iyi olur o ay göz şikayetinden korunmak için)

Allahu Teala meleklere der ki ‘’Bu kulumla size iftihar ederim.Ben bu kulumu cehennemden azad ettim, sizi de şahit ettim.’’

2 - Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
“Fetih sûresini okuyan kimse, Hudeybiye ağacının altında bana bîât eden kimse gibi sevâb alır.”
“Ramazanın birinci gecesi kim namazda, Fetih sûresini okursa, Allahü teâlâ o kimseyi bütün sene korur.”
“Kim Fetih sûresini okursa, sanki Mekke’nin fethinde Resûlullah ile berâber bulunmuş gibidir.”
“Bu gece bana bir sûre indirildi ki, o bana dünya ve içindekilerden daha sevimlidir. Bu sûre “İnnâ fetahnâ”dır.”
İmâm-ı Sa’lebi buyurdu ki:
“Sûre-i Feth’i okuyanların, meleklerin tesbîhlerinden ve zikirlerinden nasîbi vardır
Allah Rasulü (s.a.v ) buyuruyor: “Bir kimse Sure-i Fetih’in tamamını Ramazan ayının birinci gecesi baştan sona okursa ve bu okuyuşunu sırf Allah rızası için yaparsa, gelecek yılın aynı gününe kadar bir sene müddetle Cenabı Hakk, o kulunu himayesine alır”
Velilerden birisi diyor ki: “Ramazan ayını ilk defa görür görmez bir kimse Fetih suresini üst üste 3 defa okursa, Cenabı Hakk o kulunun rızkını gelecek sene aynı güne kadar bol bol ihsan eder.”

3 - DUA-İ ARŞ

Ramazan ayının başında veya ortasında veya sonunda üç kere okunacak Dua

Bi’smi’llâhi’r-rahmâni’r-rahîm

“Allâhu rabbun ahadun samedun ferdun li’l-‘âlemîne, nebîyyinâ Muhammedin erselehu mübeşşiran. li’l-kâfirîne münzirûne münziran mine’n-nâri ve münziran nebîyyinâ Muhammedun ahadun, hâmidun ve kâsimun ve şâhidun li’l-mü’minîne ve kâimun nebîyyinâ Muhammedun ve hüve nebîyyü’l- Mustafâ salla’llâhu te’âlâ ‘aleyhi ve sellem. Ve’l-imâmu’l-murtezâ, ve’r-resûlü’l- müctebâ, nebîyyinâ Muhammedun hüve’r-resûlü’l-murselü, sâhibu’l-kitâbi, münzirun ve’l-kitâbu’l-mecdü, nebîyyinâ Muhammedun sâhibu’l-livâ’i ve’l-minberi ve’l-burâki’l- ezheri ve’r-rızâ’i ve’l-kevseri nebîyyinâ Muhammedun ve zeynü’l-cinâni Ahmedun, ‘abdun mutî’un, ‘âdilun, ‘abdun, cevâdun, nâfi’un, li’l- müşrikîne kâilun, nebîyyinâ Muhammedun ve şefî’unâ Muhammedun ve resûlünâ Muhammedun fahrun lenâ Muhammedun hayrun li’l-‘âlemîne şefî’un li’l-müznibîne ve’l-mücrimîne, nebîyyinâ Muhammedun ihtârahu ve erselehu fî halkıhî şerrefehu, yuhibbuhu nebîyyinâ Muhammedun salla’llâhu ‘alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecma’îne bi-rahmetike yâ erhame’r- râhimîn.”


4 - Enes (Radıyallâhu Anh)dan rivayet edilen bir hadîs-i şerifte Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Selsem) şöyle buyurmuştur: “Herhangi bir Müslüman oruç tutar da, iftar ânında:
YA AZİM, YA AZİM, ENTE İLAHİ LA İLAHE GAYRUKE, İĞFİRLİ EZ ZENBEL AZİM, FEİNNEHU LA YEĞFİRUZZENBEL AZİM İLLEL AZİM

‘Ey büyük (Allah)! Ey büyük (Allah)! Benim İlâhım ancak Sensin. Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Benim için büyük günahlarımı bağışla, zira şu muhakkak ki büyük günahı (Senin gibi) Büyükten başkası mağfiret edemez’ derse, mutlaka annesinin kendisini doğurduğu gündeki gibi günahlarından sıyrılır.

5 - AKŞAM YATSI ARASI İLK GÜN İKİ REKAT ŞÜKÜR NAMAZI niyeti : Allah'ım Ramazan-ı Şerifle müşerref kıldığın için diyip namaza durulur. İlk rekat fatihadan sonra Kevser ikinci rekat fatihadan sonra ihlas okunur. Namazdan sonra 70 istifar 70 salavat okunur.

6 - Ramazanı Şerifin ilk gününde 4 rekat namaz. Her rekatta 1 fatihadan sonra 5 AYATEL KÜRSİ okunur. Namazdan sonra da bir ayetel kürsi okunur.

7 - Bahrü’l-Esrar’da şöyle denilmektedir.

Kuşluk vakti;Güneş doğduktan 45 dk sonra başlar öğle namazına 45 dk kala biter.

Bir kimse Ramazan-ı Şerifin birinci günü,kuşluk vakti (2) Rekat namaz kılar,her rekatta,Fatiha süresinden sonra “Fetih” süresini ezbere bilirsa okursa,bu süre ezberinde değilse ” 1 defa “ İzacâe Nasrullâhi “ süresini okuyup selam verdikten sonra (10) defa ” İnnâ Enzelnâhü Fi Leyleti’l Kadri ” Sûresini okur,arkasından da Allah Rasûlüne (s.a.v)’e (10) defa salavat getirirse yüce Allah o kimsenin rızkını bol eyler.Yıl sonuna kadar(gelecek o güne kadar) her türlü belâ ve felaketlere karşı o kulunu korur.Bütün işlerinde kolaylık ihsan eder.

Kaynak: Abdullah İbn-i Eyyub(Mübarek günleri ve gecelerin fazilet ve hikmeti

8 - Peygamber Efendimiz (S.A.V) Ramazan ayında kılınacak namazlar hakkında şöyle buyurmuştur:


– Bir kimse Ramazan ayında her gece namaz kılsa, bu iki rekat namazın her rekatında bir fatiha ve üç ihlas okursa, Hak Teala onun her rekatına karşılık yüzbin melek gönderir. O kimsenin yazılmış günahlarını mahv edip yerine haseneler yazmak ve cennette derecelerini yüceltmek için. Aynı zamanda o kişiye 70 köle azad eylemiş sevabı yazılır.

9 - Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur.
“Her kim Ramazan-ı şerif ayının her cuma gününde Yâsin Sûresi’ni okumaya devam ederse;”
Allâh-u Azza ve Celle onu iman takısıyla takılar ve vakar tacıyla taçlandırır.Şahitlerin huzurunda (mahşer günü) bir müdâni:”İşte bu,Allâh-u Te’âlâ’nın sana Ramzan-ı şerif ayında Yâsin Sûresi’ni okumana karşılık sevabıdır” diye nida eder.”

10 - Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in hadisi şeriflerinde işaret edilen bu duayı kim Ramazan-ı Şerifte okumaya devam ederse Allah’ın rahmet ve mağfiretine nail olur.

“Estağfirullâhellezî lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyûme ve etûbü ileyhi innehû hüvet tevvâbür rahıym. Allâhümme innî es’elükel cennete ve mâ karrabe ileyhâ min kavlin ve amel. Ve eûzü bike minen nâri ve mâ karrabe ileyhâ min kavlin ve amel. Ve es’elüke mâ kadayte lî kadâen en tec’ale âkıbetehû li ruşdâ. Allâhümme innî es’elükel cennete ve neıymehâ ve istebrakahâ ve eûzü bike minen nâri ve selâsilihâ ve ağlâlihâ. Yâ erhamer râhımiyn.”


******************************************
Ramazan-ı Şerif geceleri kılınabilecek nafile namazlar için çok büyük mükafat verileceği zikredilmitir. Rivayet edildiki:

Her kim Ramazan-ı Şerif’te:

1.Gece: 2 rekat namaz kılıp, her rekatta da Kadir Suresini okursa Allaü Teala, o kişiye 3 türlü kolaylık verir: 1) Bu ay içinde orucu ve namazı ona kolaylaştırır. 2) Bu ay içindeki orucunu ve namazını kabul eder. 3) Gelecek yıla kadar fakirlikten emin eder.

2.Gece: 1 Fatiha suresi ile 4’er kere Felak ve Nas surelerini okumak suretiyle 2 rekat namaz kılsa, o yıl içinde ettiği muameleden ziyan görmez. İmansız kalmak tehlikesinden emin olur. Ahirette de 2 iyilik bulur: 1) Cehennemden kurtulur. 2) Cennete girmeye hak kazanır.

3.Gece: Gecenin sonunda 1 Fatiha suresi, 5 Kevser suresi ve 5 İhlas suresi ile 2 rekat namaz kılan kişi, Hz. Ebubekir (Radıyallahü Anh) elinden 1 kase dolusu Kevser şarabı içer ki, asla susuzluk görmez.

4.Gece: 1 Fatiha suresi ile 4’er kere Asr suresi okuyarak 6 rekat namaz kılan kişi, 6 türlü iyilik bulur: 1) Müslüman olarak dirilir. 2) Müslüman olarak ölür. 3) Kabir sualine İhlas okur gibi cevap verir. 4) Yüzü ayın 14’ü gibi olur. 5) Sırat köprüsünden yıldırım gibi geçer. 6) Hz. Ebubekir Sıddık (Radıyallahü Anh) köprü başında ona cenneti müjdeler.

5.Gece: 4 rekat namaz kılıp 1. rekatta Fatiha ile 1 Tekasür, 2. rekatta Fatiha ile 1 Asr 3. rekatta Fatiha ile 1 Maun 4. rekatta Fatiha ile 3 İhlas okuyan kişi kabir azabı görmez, Allahü Teala onun günahlarını defterinden siler. Yerine büyük taatlerin sevabını yazar.

6.Gece: 1 Fatiha 1 Ayetü’l-Kürsi ile “Şehidallahü ennehü…” (Al-i İmran 18 Ayetini) okuyarak 2 rekat namaz kılarsa Allahü Teala buyuruyorki: “Ey kulum! Bu namaz ile bütün günahlarını bağışladım. Artık bunun gibi güzel amallere başla ve güzel işlerden yüz çevirme.”

7.Gece: Gecenin yarısında 4 rekat namaz kılarsa ve her rekatta 1 Fatiha ile 10’ar defa İhlas, Felak, Nas surelerini okursa, Allahü Teala meleklere buyururki: “Görün benim kulumu ki, tatlı uykusunu terk edip Benim rızamı ister. O halde siz şahit olun ki, bende kulumun günahlarını bağışlayıp cennete girmesini emrederim.”

8.Gece: Bu gece 1 Fatiha 1’er defa’da İhlas, Felak ve Nas surelerini okuyarak 2 rekat namaz kılan kimseye, 7 cehennem kapısı kapanıp 8 Cennet kapısı açılır.

9.Gece: 1 Fatiha 10 İhlas ve 5’er Felak ve Nas sureleri ile 12 rekat namaz kılınırsa 10 türlü haceti kabul olunur ve kıyamette yüzü ayın 14 gibi nurlanır.

10.Gece: Bu gecede 4 rekat namaz kılsa: 1. rekatta 1 Fatiha 1 Ayetü’l-Kürsi, Şehidallahü ennehü… (Al-i İmran 18. Ayeti) ile Duha suresini 2. rekatta 1’er defa Fatiha, A’la ve Gaşiye surelerini 3. rekatta 1’er defa Fatiha ve Duha suresini 4. rekatta da Fatiha ile İnşirah surelerini 1’er kere okursa, Allahü Teala o kulun namazını kabul edip ölüm meleğine emir verirki: “Ben kulumu, Benim şiddetimden ve azabımdan emin kıldım.”

11.Gece: 4 rekat namaz kılıp her rekatta 1 Fatiha 10’ar defa Ayetü’l-Kürsi, Kevser ve İhlas suresi okusa kıyamet gününde kendisine bütün Peygamberlerin sevapları kadar sevap verilir. Aynı zamanda kıldığı bu namaz 50 yıllık geçmiş günahlarına kefaret olur.

12.Gece: Bu gece herhangi bir sure ile 10 rekat namaz kılan kimse, muhakkak ki, günah derdine karşı dermanı tam olarak bulmuştur.

13.Gece: Bir kimse 1 Fatiha ile 30’ar defa Felak ve Nas surelerini okumak suretiyle 6 rekat namaz kılsa, o kimsenin günahları, denizlerdeki köpüklerden fazla olsa da, Allahü Teala o kimsenin bütün günahlarını bağişlar.

14.Gece: 1 Fatiha ve 30 İhlas suresi ile 4 rekat namaz kılarsa, rızkı ve bereketi fazla olur. Aynı zamanda o yıl içinde bütün muratları hasıl olur.

15.Gece: Bu gece 1 Fatiha ve 10 İhlas suresi ile 6 rekat namaz kılsa, Allahü Teala, o kimseyi cehennemden azat ettiği gibi ona Tevrat’ı İncil’i ve Hz. İbrahim’e (A.S) inen sahifeleri okumuş kadar sevap verir. Ayrıca yetmiş yıl aralıksız ve hiç dönmeden kafirlerle gaza etmiş gibi sevap verir. Aynı zamanda 100 kerede hac etmiş sevabı verir.

16.Gece: Bu gece seher vaktinde bir kimse, 1 Fatiha ile “Kulillahümme…(Al-i İmran 26. Ayet)” okuyarak 2 rekat namaz kılsa, Allahü Teala o kimsenin 100 türlü hacetini verir. Bunların 10’u dünya ve 90’ı ahiret hacetleridir.

17.Gece: Bu gece ilk rekatında 1 Fatiha 1 Kevser suresini, 2. rekatta 1 Fatiha ile 10 ihlas suresini okuyarak 2 rekat namaz kılarsa, Allahü Teala o kimseti Müslümanlık üzerine öldürür. Ayrıca Azrail (Aleyhisselam), son nefesinde ona Kevser şarabından içirir. Kıyamette açlık ve susuzluk görmez.

18.Gece: Bu gece 4 rekat namaz kılıp her rekatta 1 Fatiha 3’er defa’da Ayetü’l-Kürsi, İhlas, Felak ve Nas suresini okursa, o kimse anasından doğduğu gün gibi günahlarından soyunup çıkar. Azrail (Aleyhisselam) ona geldiği vakit, kendisini cennetle müjdeler.

19.Gece: Bu gece 4 rekat namaz kılıp her rekatta 1 Fatiha ile 7 kerede Zilzal suresini okursa, o kişi kıyamet korkularından emin olur ve bütün günahlarından arınır. Bütün kötülükleri iyiliğe dönüştürür.

20.Gece: Bu gece 6 rekat kılsa her rekatta 1’er defa Fatiha ile Duha suresini okusa o kimsenin kabri nurlu olur ve hesabıda kolay olur.

21.Gece: Bu gece 2 rekat namaz kılıp her rekatta 1 Fatiha ile 5’er defa Felak ve Nas surelerini okursa o kimseye gelecek yıla dek kötü nazar değmez ve rızkı bereketli olur.

22.Gece: Bu gece yarısında 4 rekat namaz kılıp her rekatta 1 Fatiha ile 4 İnşirah suresi okuyana 40 Peygamber sevabı verilir.

23.Gece: Bu gece yarısında 2 rekat namaz kılıp her rekatta 1 Fatiha ile 5 kere Duha suresini okusa o kimsenin yüzü kıyamette güneşten daha fazla nurlu olur. Onun yüzünün nuru ile sırat köprüsünden ev halkının 70 kişisi rahatça geçer.

24.Gece: Bu gece 1 Fatiha ve 1 Karia suresi ile 2 rekat namaz kılsa o kimseye şöyle nida edilir: ‘Korkma! Muhakkak ki sen emin kılınanlardansın.

25.Gece: Bu gece 2 rekat namaz kılıp her rekatta 1’er defa Fatiha, Fil ve Kureyş suresini okusa o kimse kıyamette kime şefaat ederse şefaati reddolunmaz. Ayrıca suya kanmış ve karnını tok tutmuş olur.

26.Gece: Bu gece 2 rekat namaz kılıp her rekatta 1 Fatiha 1 Ayetü’l-Kürsi 3 İhlas suresi okusa kıyamet gününde o kimseye öyle bir taç giydirilir ki bütün mahlukların kılları sayısınca dil olsa o tacın kıymetini tarif edemez.

27.Gece: Bu gece 2 rekat namaz kılıp her rekatta 1 Fatiha ile 7 Kadir suresi okusa o kişinin sevabı Kadre yetenlerin sevabından eksik olmaz.

28.Gece: Bu gece 2 rekat kılıp 1 Fatiha ve 3 İhlas okusa anasından doğduğu gün gibi günahlardan çıkar ve kıyamette hesaptan kurtulur.

29.Gece: Bu gece 2 rekat namaz kılıp 1 Fatiha ve 7 İhlas ve 1’er kere Felak Nas okusa Allahü Teala o kimseye nida ederki: “Ey kulum! Sana müjdeler olsunki orucunu ve namazını kabul ettim. Günahlarını bağışlayıp cenneti sana vacip kıldım.

30.Gece: Bu gece 2 rekat namaz kılıp 1 Fatiha ve 10’ar kerede İhlas, Felak ve Nas surelerini okursa o kimsenin 3 türlü büyük haceti kabul olur: 1) Taatleri makbul olur. 2) Dünyadan iman ile gider. 3) Kitabı sağ yanından verilir.

********************************************
RAMAZAN AYINDA 30 GÜN DEVAMLI Y SİN-İ ŞERİF OKUMANIN AÇIKLAMASI…1. Gün, Allah rızasına ermek niyetiyle okunur.
2. Gün, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s)için okunur.
3. Gün, Hz.Adem’in (a.s) ruhu için okunur.
4. Gün, Hz.Havva validemizin ruhu için,
5. Gün, Hz.Ebu Bekrin (r.a) ruhu için,
6. Gün, Hz.Ömer’in (r.a) ruhu için,
7. Gün, Hz.Osman ruhu için,
8. Gün, Hz.Ali(r.a) ruhu için,
9. Gün, Hz.Fatıma(r.a) Validemiz ruhu için,
10. Gün, Hz.Ayşe(r.a) validemiz ruhu için,
11. Gün, Hz.Hasan(r.a) Efendimizin ruhu için,
12. Gün, Hz.Hüseyin (r.a) Efendimiz ruhu için,
13. Gün, Hz.Zeynel Abidinin ruhu için,
14. Gün, Ashab-ı Kiramın ruhu için,
15. Gün, K.Kerim’in nuruna müstağrak olmak niyetiyle.
16. Gün, Ruhunu kolayca teslim edebilmeye vesile için okunur.
17. Gün, Kabir sualinin kolay geçmesine vesile için,
18. Gün, Münker ve Nekir’in sualleri kolay olsun diye,
19. Gün, Kur’ an, kabrini aydınlatmasına vesile olması için,
20. Gün, Kur’ an kabrinde yoldaş olması niyyetiyle,
21. Gün, Mizanında hayrının ağır gelmesine vesile olması için,
22. Gün, Sırat’ı kolay geçmeye vesile olması için,
23. Gün, Arş-ı A’lânın gölgesinde gölgelenmeye vesile için,
24. Gün, Armağan(hediye) niyetiyle okunur.
25. Gün, Yüce Peygamberimize (s.a.v)komşu olmak niyetiyle,
26. Gün, Azrail’in ( leyhisselâm) hoş gelmesine vesile için,
27. Gün, Büyük , küçük tüm günahlarının affı için,
28. Gün, Yüce Rabbimizin cemalini görmeye vesile olması niyetiyle ,
29. Gün, Tüm müslümanların selâmeti niyetiyle okunur.
30. Gün, Cenab-ı Hakk’a emânet etmek niyetiyle okunur.

Yani otuzuncu gün de Yâsin-i şerif okunduktan sonra;

“Ya Rabbi! Okuduğum Yâsin-i şeriflerin sevabını senin yüce katına emânet ediyorum, Senden başka ma’budun bilhak (ibadete layık hiçbir ilâh) yoktur.
Sen Kemâliyle bilen kemâliyle işitensin.

********************************************
Ramazan Ayında Her Güne Ait Kısa ve Özel Dualar

Aşağıdaki büyük fazilet ve sevapları olduğu bildirilen duaları, İbn-i Abbas Resulullah’tan (s.a.a) nakletmiştir:

دعاء اليوم الاول: اللهمَ اجْعلْ صِيامي فيه صِيام الصّائِمينَ وقيامي فيهِ قيامَ القائِمينَ ونَبّهْني فيهِ عن نَومَةِ الغافِلينَ وهَبْ لي جُرمي فيهِ يا الهَ العالَمينَ واعْفُ عنّي يا عافياً عنِ المجْرمينَ.

1. Günün Duası: “Allahummec’al siyamî fîhi siyam’es-saimîn ve giyamî fîhi giyam’el-gâimîn ve nebbihnî an nevmet’il-ğâfilîn ve heb lî curmî fîhi ya ilâh’el-âlemin ve’fu annî ya âfiyen an’il-mucrimîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla; ey âlemlerin ilâhı! Affet beni, ey suçları affeden. Rabbim!

دعاء اليوم الثاني: اللهمّ قَرّبْني فيهِ الى مَرْضاتِكَ وجَنّبْني فيهِ من سَخَطِكَ ونَقماتِكَ ووفّقْني فيهِ لقراءةِ آياتِكَ برحْمَتِكَ يا أرْحَمَ الرّاحِمين.

2. Günün Duası: “Allahumme garribnî fîhi ilâ merzâtike ve cennibnî fîhi min sehatike ve negimatike ve veffignî fîhi li-girâeti âyâtike bi-rahmetike ya erhem’er-râhimîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır. Bu günde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi.

دعاء اليوم الثالث: اللهمّ ارْزُقني فيهِ الذّهْنَ والتّنَبيهَ وباعِدْني فيهِ من السّفاهة والتّمْويهِ واجْعَل لي نصيباً مِنْ كلّ خَيْرٍ تُنَزّلُ فيهِ بِجودِكَ يا أجْوَدَ الأجْوَدينَ

3. Günün Duası: “Allahummerzugnî fîh’iz-zihne ve’t-tenbîh ve bâidnî fîhi min’es-sefâheti ve’t-temvîh vec’al lî nesîben min kulli hayrin tunzilu fîh, bi-cûdike ya ecved’el ecvedîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde bana zekâ ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır. Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerdi!

دعاء اليوم الرابع: اللهمّ قوّني فيهِ على إقامَةِ أمْرِكَ واذِقْني فيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ وأوْزِعْني فيهِ لأداءِ شُكْرَكَ بِكَرَمِكَ واحْفَظني فيهِ بِحِفظْكَ وسِتْرِكَ يا أبْصَرَ النّاظرين

4. Günün Duası: “Allahumme gavvinî fîhi alâ igameti emrik ve ezignî fîhi halâvete zikrik ve evzi’nî fîhi li-edâi şukrik bi-keramik vehfeznî fîhi bi-hifzike ve sitrik, ya ebsar’an-nâzirîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretli!

دعاء اليوم الخامس: اللهمّ اجْعَلْني فيهِ من المُسْتَغْفرينَ واجْعَلْني فيهِ من عِبادَكَ الصّالحينَ القانِتين واجْعَلْني فيهِ من اوْليائِكَ المُقَرّبينَ بِرَأفَتِكَ يا ارْحَمَ الرّاحِمين.

5. Günün Duası: “Allahummecalnî fîhi min’el-musteğfirîn, vec’alnî fîhi min ibâdik’es-sâlihîn’el-gânitîn, vec’alnî fîhi min evliyâik’el-mugarrabîn, bira’fetike ya erham’er-râhimîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lütuf ve şefkatin hakkında ey merhametlilerin en merhametlisi!

دعاء اليوم السادس: اللهمّ لا تَخْذِلْني فيهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِتِكَ ولا تَضْرِبْني بِسياطِ نَقْمَتِكَ وزَحْزحْني فيهِ من موجِباتِ سَخَطِكَ بِمَنّكَ وأياديكَ يا مُنْتهى رَغْبةَ الرّاغبينَ

6. Günün Duası: “Allahumme la tehzulnî fîhi li-tearruzi ma’siyetik, velâ tazribnî bi-siyâti negimetik, ve zehzihnî fîhi min mûcibâti sehatike, bi-mennike ve eyâdîke, ya muntehâ rağbet’ir-râğibîn.”

Anlamı: Allah’ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; -sonsuz- lütfün ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu!

دعاء اليوم السابع: اللهمّ اعنّي فيهِ على صِيامِهِ وقيامِهِ وجَنّبني فيهِ من هَفَواتِهِ وآثامِهِ وارْزُقْني فيهِ ذِكْرَكَ بِدوامِهِ بتوفيقِكَ يا هاديَ المُضِلّين

7. Günün Duası: “Allahumme einnî fîhi alâ siyamihi ve giyamih, ve cennibnî fîhi min hefevatihi ve asamih, verzugnî fîhi zikreke bi-devamihi, bi-tevfigike ya hadiy’el-muzillîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!

دعاء اليوم الثامن: اللهمّ ارْزُقني فيهِ رحْمَةَ الأيتامِ وإطْعامِ الطّعامِ وإفْشاءِ السّلامِ وصُحْبَةِ الكِرامِ بِطَوْلِكَ يا ملجأ الآمِلين.

8. Günün Duası: “Allahummerzugnî fîhi rahmet’el-eytami ve it’am’et-taam ve ifşa’es-selâm ve suhbet’el-kiram, bi-tavlike ya melce’el-amilîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde öksüzlere merhamet etmeyi, -fakirlerin- karnını doyurmayı, karşıma çıkan herkese Selâm vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle; iyilik ve ihsanınla, ey arzu edenlerin sığınağı

دعاء اليوم التاسع: اللهمّ اجْعَلْ لي فيهِ نصيباً من رَحْمَتِكَ الواسِعَةِ واهْدِني فيهِ لِبراهِينِكَ السّاطِعَةِ وخُذْ بناصيتي الى مَرْضاتِكَ الجامِعَةِ بِمَحَبّتِكَ يا أمَلَ المُشْتاقين.

9. Günün Duası: “Allahummec’al lî fîhi nasiben min rahmetik’el-vasia, vehdinî fîhi li-berahinik’es-satia, ve huz bi-nasiyetî ila merzatik’el-camia, bi-mehabbetike ya emel’el-muştagîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde geniş rahmetinden beni nasipsi bırakma; açık delil ve burhanlarını bana göster ve beni alıp en kapsamlı hoşnutluğa götür; muhabbetinle ey şevkli insanların arzusu!

دعاء اليوم العاشر: اللهمّ اجْعلني فيهِ من المُتوكّلين عليكَ واجْعلني فيهِ من الفائِزينَ لَدَيْكَ واجْعلني فيهِ من المُقَرّبينَ اليكَ بإحْسانِكَ ياغايَةَ الطّالِبين.

10. Günün Duası: “Allahummec’alnî fîhi min’el-mutevekkilîne aleyke, vec’alni fîhi min’el-faizîne ledeyke, vec’alnî fîhi min’el-mugarrabîne ileyke, bi-ihsanike ya ğayet’et-talibîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni sana tevekkül edenlerden, sana göre saadete erişenlerden ve sana yakınlaşan kimselerden kıl; ihsanınla ey arayanların en büyük talebi!

دعاء اليوم الحادي عشر: اللهمّ حَبّبْ اليّ فيهِ الإحْسانَ وكَرّهْ اليّ فيهِ الفُسوقَ والعِصْيانَ وحَرّمْ عليّ فيهِ السّخَطَ والنّيرانَ بِعَوْنِكَ يا غياثَ المُسْتغيثين.

11. Günün Duası: “Allahumme habbib ileyye fîh’il-ihsan, ve kerrih ileyye fîh’il-fusûge ve’l-isyan, ve harrim aleyye fîh’is-sehate ve’n-nîran, bi-avnike ya ğiyas’el-musteğisîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde iyilik ve ihsanı bana sevdir; fısk ve günahtan beni nefret ettir; gazabını ve –cehennem- ateşini bana haram kıl; yardımınla ey imdat isteyenlerin imdadı!

دعاء اليوم الثاني عشر: اللهمّ زَيّنّي فيهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرني فيهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلني فيهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّي فيهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ يا عِصْمَةَ الخائِفين.

12. Günün Duası: “Allahumme zeyyinnî fîhi bi’s-sitri ve’l-ifaf, vesturnî fîhi bi-libas’il-gunûi ve’l-kifaf, vehmilnî fîhi ala’l-adli ve’l-insaf, ve aminnî fîhi min kulli ma ehafu bi-ismetike ya ismet’el-haifin.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde örtü ve iffetle beni ziynetlendir; bugün kanaat ve elde olana yetinme libasını bana giydir; beni bu günde adalet ve insafa sevk et ve korktuğum her şeyden beni emniyete al; koruma ve ismetinle; ey korkanları koruyan -Rabbim-

دعاء اليوم الثالث عشر: اللهمّ طَهّرني فيهِ من الدَنَسِ والأقْذارِ وصَبّرني فيهِ على كائِناتِ الأقْدارِ ووَفّقْني فيهِ للتّقى وصُحْبةِ الأبْرارِ بِعَوْنِكَ يا قُرّةَ عيْنِ المَساكين

13. Günün Duası: “Allahumme tahhirnî fîhi min’ed-denesi ve’l-egdar, ve sabbirni fîhi alâ kainat’il-egdar, ve veffignî fîhi li’t-tuga ve suhbet’el-ebrar, bi-avnike ya gurrete ayn’il-mesakîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni (maddi ve manevi bütün) kir ve pisliklerden temizle; bu günde olması taktir edilen olaylara karşı beni sabırlı kıl. Bu günde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle; yardımınla, ey zavallı ve miskin insanların göz nuru!

دعاء اليوم الرابع عشر: اللهمّ لا تؤاخِذْني فيهِ بالعَثراتِ واقِلْني فيهِ من الخَطايا والهَفَواتِ ولا تَجْعَلْني فيه غَرَضاً للبلايا والآفاتِ بِعِزّتِكَ يا عزّ المسْلمين.

14. Günün Duası: “Allahumme la tuahiznî fîhi bi’l-aserat, ve egilnî fîhi min’el-hataya ve’l-hefevat, vela tec’alnî fîhi ğarazan li’l-belaya vel-afat, bi-izzetike ya izz’el-muslimîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde ayak sürçmelerimden dolayı beni cezalandırma; hata ve yanlışlarımı bağışla. Bu günde beni bela ve afetlerin hedefi etme; izzetinle, ey Müslümanların izzeti!

دعاء اليوم الخامس عشر: اللهمّ ارْزُقْني فيهِ طاعَةَ الخاشِعين واشْرَحْ فيهِ صَدْري بإنابَةِ المُخْبتينَ بأمانِكَ يا أمانَ الخائِفين.

15. Günün Duası: “Allahummerzugnî fîhi taat’el-haşiîn, veşreh fîhi sadrî bi-inabet’il-muhbitîn, bi-emanike ya eman’el-haifîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazı insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet; emanınla, ey korkanların emanı ve güveni!

دعاء اليوم السادس عشر: اللهمّ وَفّقْني فيهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْني فيهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِني فيهِ بِرَحْمَتِكَ الى دارِ القَرارِبالهِيّتَكِ يا إلَهَ العالَمينِفين.

16. Günün Duası: “Allahumme veffignî fîhi li-muvafeget’il-ebrar ve cennibnî fîhi murafagat’el-eşrar, ve avinî fîhi bi-rahmetike ila dar’il-garari bi-ilahiyyetike ya ilah’el-alemîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde iyi insanlarla arkadaş olmaya beni muvaffak kıl ve kötü insanların arkadaşlığından beni uzaklaştır. Rahmetinle bana ebediyet ve sükûnet yurdu olan -cennette- yer ver; ilahlığın hakkına, ey âlemlerin ilahı!

دعاء اليوم السابع عشر: اللهمّ اهْدِني فيهِ لِصالِحِ الأعْمالِ واقْضِ لي فيهِ الحَوائِجَ والآمالِ يا من لا يَحْتاجُ الى التّفْسير والسؤالِ يا عالِماً بما في صُدورِ العالَمين صَلّ على محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرين.

17. Günün Duası: “Allahummehdinî fîhi li-salih’il-e’mali, vegzi lî fîh’il-havaice ve’l-amal. Ya men la yehtacu ile’t-tefsiri ve’s-sual. Ya alimen bima fî sudur’il-âlemin, salli alâ Muhammedin ve lih’it-tahirin.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni salih amellere hidayet et; bu günde beni hacet ve arzularıma kavuştur. Ey açıklamaya ve sormaya ihtiyacı olmayan; ey âlemdekilerin göğsünde bulunanları (içinde geçenleri) bilen –Rabbim-! Muhammed’e ve onun tertemiz Ehlibeyti’ne rahmet et.

دعاء اليوم الثامن عشر: اللهمّ نَبّهْني فيهِ لِبَرَكاتِ أسْحارِهِ ونوّرْ فيهِ قلبي بِضِياءِ أنْوارِهِ وخُذْ بِكُلّ أعْضائي الى اتّباعِ آثارِهِ بِنورِكَ يا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفين.

18. Günün Duası: “Allahumme nebbihnî fîhi li-berakati esharih, ve nevvir fîhi galbî bi-ziyai envarih, ve huz bi-kulli â’zâî ile’t-tibai asarih, bi-nûrike ya munevvira gulûb’il-arifîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günün seherlerinin bereketlerinden yararlanmak için beni uyandır; nurların ışığıyla kalbimi aydınlat ve bütün uzuvlarımı bu günün eserlerinden, bereketlerinden yararlandır; nurun ile, ey ariflerin gönüllerini aydınlatan!

دعاء اليوم التاسع عشر: اللهمّ وفّرْ فيهِ حَظّي من بَرَكاتِهِ وسَهّلْ سَبيلي الى خَيْراتِهِ ولا تَحْرِمْني قَبولَ حَسَناتِهِ يا هادياً الى الحَقّ المُبين.

19. Günün Duası: “Allahumme veffir fîhi hazzî min berakatih, ve sehhil sebîlî ila hayratih, vela tehrimnî gabûle hasenatih, ya hadiyen ile’l-hagg’il-mubîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günün bereketlerinden nasibimi bol et; hayırlarına ulaşma yolumu kolaylaştır; iyi amellerinin kabulünden beni mahrum bırakma; ey apaçık hakka hidayet eden -Rabbim-!

دعاء اليوم العشرين: اللهمّ افْتَحْ لي فيهِ أبوابَ الجِنانِ واغْلِقْ عَنّي فيهِ أبوابَ النّيرانِ وَوَفّقْني فيهِ لِتِلاوَةِ القرآنِ يا مُنَزّلِ السّكينةِ في قُلوبِ المؤمِنين.

20. Günün Duası: “Allahummefteh lî fîhi ebvab’el-cinan, ve eğlig annî fîhi ebvab’en-nîran, ve veffignî fîhi li-tilavet’il-gur’an, ya munzil’es-sekîneti fî gulûb’il-mu’minîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde cennet kapılarını (yüzüme) aç; cehennem kapılarını -yüzüme- kapat; bu günde Kur’ân okumaya beni muvaffak kıl; ey müminlerin kalplerine sükunet ve huzur indiren -Yüce Allah-!

دعاء اليوم الحادي والعشرين: اللهمّ اجْعَلْ لي فيهِ الى مَرْضاتِكَ دليلاً ولا تَجْعَل للشّيْطان فيهِ عليّ سَبيلاً واجْعَلِ الجَنّةِ لي منْزِلاً ومَقيلاً يا قاضي حَوائِجَ الطّالِبين.

21. Günün Duası: “Allahummec’al lî fîhi ila merzatike delîla, vela tec’al li’ş-şeytani fîhi aleyye sebîla, vec’al’il-cennete lî menzilen ve megîla, ya gaziye havaic’it-talibîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni hoşnutluğuna götürecek bir kılavuz kıl bana; bu gün Şeytan’ı bana ulaştıracak hiçbir yol bırakma; benim yerleşeceğim ve rahat edeceğim yeri cennet kıl; ey arayanların hacetlerini yerine getiren -Rabbim-!

دعاء اليوم الثاني والعشرين: اللهمّ افْتَحْ لي فيهِ أبوابَ فَضْلَكَ وأنْزِل عليّ فيهِ بَرَكاتِكَ وَوَفّقْني فيهِ لِموجِباتِ مَرْضاتِكَ واسْكِنّي فيهِ بُحْبوحاتِ جَنّاتِكَ يا مُجيبَ دَعْوَةِ المُضْطَرّين.

22. Günün Duası: “Allahummefteh lî fîhi ebvabe fazlik, ve enzil aleyye fîhi berakatik, ve veffignî fîhi li-mucibati merzatik, ve eskinnî fîhi buhbûhati cennatik, ya mucîbe davet’il-muztarrîn.”

Anlamı: Allah’ım! Fazl-ü rahmetinin kapılarını bugün yüzüme aç; bu günde bereketlerini üzerime indir ve beni hoşnutluğuna vesile olacak şeylere muvaffak kıl; beni cennetlerinin ortasına yerleştir; ey perişanların duasını kabul eden -Allah-!

دعاء اليوم الثالث والعشرين: اللهمّ اغسِلْني فيهِ من الذُّنوبِ وطَهِّرْني فيهِ من العُيوبِ وامْتَحِنْ قَلْبي فيهِ بِتَقْوَى القُلوبِ يا مُقيلَ عَثَراتِ المُذْنِبين.

23. Günün Duası: “Allahummeğsilnî fîhi min’ez-zunûb, ve tahhirnî fîhi min’el-uyûb, vemtehin galbî fîhi bi-tegv’el-gulûb, ya mugîle eserat’il-muznibîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni günah ve kusurlardan beni yıkayıp temizle; kalbimin imtihanında bana kalplerin takvasını ver; ey günahkârların sürçmelerini bağışlayan –Rabbim-!

دعاء اليوم الرابع والعشرين: اللهمّ إنّي أسْألُكَ فيه ما يُرْضيكَ وأعوذُ بِكَ ممّا يؤذيك وأسألُكَ التّوفيقَ فيهِ لأنْ أطيعَكَ ولا أعْصيكَ يا جَوادَ السّائلين.

24. Günün Duası: “Allahumme innî es’eluke fîhi ma yurzîk, ve eûzu bike mimma yu’zîk, ve es’eluk’et-tevfîge fîhi lien utîake vela a’siyek, ya cevad’es-sailîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde seni razı edecek şeyleri senden diliyor ve seni rahatsız edecek şeylerden sana sığınıyorum. -Allah’ım!- Bu günde sana itaat edip karşı gelmemek için senden tevfik ve yardım diliyorum; el el açıp dilenenlere cömert davranan –Rabbim-!

دعاء اليوم الخامس والعشرين: اللهمّ اجْعَلْني فيهِ محبّاً لأوْليائِكَ ومُعادياً لأعْدائِكَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبيائِكَ يا عاصِمَ قُلوبِ النّبييّن.

25. Günün Duası: “Allahummec’alnî fîhi muhibben li-evliyaik, ve muadiyen li-e’daik, mustennen bi-sunneti hatemi enbiyaik, ya asime gulûb’in-nebiyyîn.”

Anlamı: Allah’ım! Beni bu günde velilerini seven, düşmanlarına düşmanlık besleyen ve peygamberlerinin sonuncusu -Muhammed Mustafa’nın (s.a.a)- sünnetine uyan kimselerden kıl; ey peygamberlerin kalplerini koruyan -Yüce Allah-!

دعاء اليوم السادس والعشرين: اللهمّ اجْعَل سَعْيي فيهِ مَشْكوراً وذَنْبي فيهِ مَغْفوراً وعَملي فيهِ مَقْبولاً وعَيْبي فيهِ مَسْتوراً يا أسْمَعِ السّامعين.

26. Günün Duası: “Allahummec’al sa’yî fîhi meşkûran ve zenbî fîhi mağfûran ve amelî fîhi magbûlen ve aybî fîhi mestûra, ya esme’as-samiîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde çabamı mükâfatlandır; günahımı bağışla; amelimi kabul buyur ve gözümü –günahlara- kapa; ey duyanların en iyi duyanı!

دعاء اليوم السابع والعشرين: اللهمّ ارْزُقْني فيهِ فَضْلَ لَيْلَةِ القَدْرِ وصَيّرْ أموري فيهِ من العُسْرِ الى اليُسْرِ واقْبَلْ مَعاذيري وحُطّ عنّي الذّنب والوِزْرِ يا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحين.

27. Günün Duası: “Allahummerzugnî fîhi fazle leylet’il-gadri ve sayyir umûrî fîhi min’el-usri ile’l-yusr, vegbel meazîrî ve hutta anni’z-zenbe ve’l-vizr, ya raûfen bi-ibadih’is-salihîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde bana kadir gecesinin sevabını lütfeyle; işlerimi zorluktan kolaylığa dönüştür; mazeretlerimi kabul buyur; günah ve vizr-ü vebalı üzerimden kaldır; ey salih kullarına şefkatli olan!

دعاء اليوم الثامن والعشرين: اللهمّ وفّر حظّي فيهِ من النّوافِلِ واكْرِمْني فيهِ بإحْضارِ المَسائِلِ وقَرّبِ فيهِ وسيلتي اليكَ من بينِ الوسائل يا من لا يَشْغَلُهُ الحاحُ المُلِحّين.

28. Günün Duası: “Allahumme veffir hazzî fîhi min’en-nevafil, ve ekrimnî fîhi bi-ihzar’il-mesail, ve garrib fîhi vesîletî ileyke min beyn’il-vesail, ya men la yeşğaluhu ilhah’ul-mulihhîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde müstehap (sünnet) amellerden nasibimi çoğalt; -dünya ve ahirette- sorumlu olduğum şeyleri hazırlayarak bana lütuf ve bağışta bulun; bugünde vesileler arasından sana vesilemi yakınlaştır bana; ey ısrarla –yalvaranların- ısrarı kendisini –başkalarıyla ilgilenmekten- alıkoymayan –Rabbim-!

دعاء اليوم التاسع والعشرين: اللهمّ غَشّني بالرّحْمَةِ وارْزُقْني فيهِ التّوفيقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبي من غَياهِبِ التُّهْمَةِ يا رحيماً بِعبادِهِ المؤمِنين.

29. Günün Duası: “Allahumme ğaşşinî fîhi bi’r-rahmet, verzugnî fih’it-tevfîga vel-isme, ve tahhir galbî min ğayahib’it-tuhmet, ya rahimen bi-ibadih’il-mu’minîn.”

Anlamı: Allah’ım! Bu günde rahmetinle beni kapla; bu günde bana -iyi amelleri yapmak için- tevfik ve -kötü amellerden- korunma -gücü- lütfeyle ve beni şüphe ve suç unsuru addedilebilecek şeylerin karanlığından temizle; ey mümin kullarına merhametli olan -Rabbim!-

دعاء اليوم الثلاثين:: اللهمّ اجْعَلْ صيامي فيهِ بالشّكْرِ والقَبولِ على ما تَرْضاهُ ويَرْضاهُ الرّسولُ مُحْكَمَةً فُروعُهُ بالأصُولِ بحقّ سَيّدِنا محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرين والحمدُ للهِ ربّ العالمين.

30. Günün Duası: “Allahummec’al siyamî fîhi bi’ş-şukri ve’l-gabûli alâ ma terzahu ve yerzah’ur-resûl, muhkemeten furûuhu bi’l-usûl, bi-haggi seyyidina Muhammedin ve lih’it-tahirîn, ve’l-hamdulillahi rabb’il-alemîn.”

اللهمّ اجْعَلْ صيامي فيهِ بالشّكْرِ والقَبولِ على ما تَرْضاهُ ويَرْضاهُ الرّسولُ مُحْكَمَةً فُروعُهُ بالأصُولِ بحقّ سَيّدِنا محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرين والحمدُ للهِ ربّ العالمين
Anlamı: Allah’ım! Bu günde tuttuğum orucu kendin ve resulün beğendiği şekilde mükâfatlandırıp kabul buyur ve onun furuunu -iman ve ihlâs olan- usulüyle pekiştir; efendimiz Muhammed ve onun tertemiz Ehlibeyti hakkında -Ey Rabbim!- Ve bütün övgüler âlemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur.

********************************
RAMAZAN-I ŞERİFTE 4 HASLETİ ÇOK YAPIN
Hadis-i Şerif
’’Ramazan’da bu 4 hasleti çok yapın, ikisiyle RABBİNİZİ razı edeceksiniz, ikisi de zaruri ihtiyacınız, ALLAH’tan mutlaka isteyeceksiniz.Ayrıca üzerinizden bütün belalar kalkar.
1 -KELİME-İ ŞEHADET GETİRMEK
-Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve rasuluh.”
2- İSTİĞFAR ETMEK
Estağfirullah
İstiğfar çok okuyun, Çok af isteyin, Affolmamış kalmayın!
3- CENNETİ ÇOK İSTEMEK
▪ Allahumme inni es’elukel cenneh
▪ ya da Allahümme edhılnil cenneh
4 – CEHENNEMDEN ÇOK SIĞINMAK
▪ Allahumme inni euzü bike minennar
▪ Ya da Allahumme ecirni minennar”
DUANIN HEPSİNİ İÇİNE ALAN ŞEKLİ:
“Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve rasuluh. Estağfirullah. Allahumme inni es elükel cenneh, ve euzu bike min en-nar”
++++++

Ramazan ayının her gecesinde (1000) defa” Kadir suresini” okumak da rivayet edilen ameller arasındadır.

Bin defa okuyamayan 21-41 veya 100 defa okuyabilir.

Kadir süresini okumak her zorluk ve sıkıntılardan kurtulmak için çok faziletli bir süredir.

ZİKİRLER : Her gün 100 defa okunması tavsiye edilir.

İLK 10 GÜN Ya erhame’r- rahimin
İKİNCİ 10 GÜN Ya gaffarü’z- zünüb
SON 10 GÜN Ya ‘atika’r- rikab

HER GÜN : Her kim RECEB, ŞA’B N ve RAMAZAN da ÖĞLEN ile İKİNDİ arası
“Estağfirullahe’l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ ” derse
Allâ-u Te âlâ ( o kişinin sevab ve günahlarını yazmakla görevli ) iki meleğe :
Bu kulun amel defterindeki günahlarıyla alakalı yazıları YAKIN! ” diye VAHYEDER.”

RAMAZ N-I ŞERÎF AYI 15. Gecesi İSR SÛRESİ SON SAYFASI

Ramazanın 14. Günü İsra suresinin son sayfası ( 105. Ayetinden itibaren )15 kez okuyup suya üflenip AKŞAMI 15. Gecesi İFTARI da içilirse bütün hastalıklardan şifa bulur biiznillah. bi sürahi suya okursanız ailece içebilirsiniz.
Bu ayetler okunduktan sonra tilevet secdesi yapılır.

Tilavet secdesi yapmak için abdestli olunulur ve de kıbleye yönelinir.Daha sonra niyet edilir.(Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya).Niyetten sonra “Allahu Ekber” diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir (Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).

Secdede en az 3 kerre “Subhane rabbiyel’A’la” denilir.

Bir secde yapıldıktan sonra yine “Allahu Ekber” diye tekbir getirilerek ayağa kalkılır.

Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Suresinin 285. ayetindeki “Semi’na ve ata’na ğufra;neke Rabbena ve ileykel masir” ayeti celilesi okunur.
Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur

SON 10 GÜN FECR :Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim Fecr suresini (Ramazan’ın son on günü, Zilhicce ve Muharrem’in ilk on günü) okursa, Allah’u Teala onun günahlarını bağışlar. bu günlerin dışındaki günlerde okursa, Kıyamet gününde kendisine nur olur.”(1)

Kaynaklar:Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/159; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/592

Ramazan-ı şerifin herhangi bir gecesi Fetih Suresi okunursa, o sene içindeki kötülük, bela ve musibetlerden bi-izni’llahi te’ala muhafaza olunur

23 GECE : Ramazan-ı şerifin yirmi üçüncü (23) gecesi Sure-i Ankebut ve Sure-i Rum okunur

Ramazan-ı şerifin herhangi bir gününde 363 (üç yüz altmış üç) İhlas-ı şerif okunur
kaynakua ve İbadetler(fazlet yayınları)

ÖZEL DUA : Hazreti Resûlullâh sallallâhu aleyhi ve sellem bir gün sırtını mihraba verip oturmuştu. Cebrail aleyhisselâm içeri girip selâm verdi. Buyurdu ki:

“— Yâ Muhammed sallallâhu teâlâ aleyhi ve sellem, Allâh sana selâm etti. Bu duayı sana ve senin ümmetine hediye gönderdi ve hem buyurdu ki: “Ben azimuşşân bu duâyı arş-ı a’zam sağında bu cihanı yaratmazdan beşyüzyıl evvel yazdım” dedi. İmdi her kim bu duayı Ramazan ayının evvelinde veya ortasında, ya da ahirinde, Cuma gecesi hayırlı bır niyet içın okursa Allâhû Teâlâ: “Bu benim has kulumdur, ol kulumun her ne türlü haceti varsa reva kılarım” dedi. Hem de ol kişi kadir gecesine erişe.

Bu dua berekatını dahi Allâhû Teâlâ yerde ve gökte yetmişbin melek yaratmıştır. Bu feriştehler durmadan tesbihler ve tehliller ederler, sevabını bu duayı okuyan kişiye yahut okutan veya yazdırana, götürene bağışlamaktadır. Her kim bu duayı Ramazan ayının her cuma gecesi veyahut gündüzleri okusa veya okutsa, ya götürse, ya dinlese Allâhû Teâlâ: “Her ne türlü haceti varsa reva ederim” dedi. Ya Muhammed (sallallahü aleyhive sellem) cümle mahlukatı beşer kabrinden kalktıkta uryan olsa gerekir. Ol vakit bu duayı Ramazanı şerife ta’zim için okuyan kimseler melekler cennetinden libaslar götürüp giydirseler gerekir ve dahi o yetmiş bin melek ellerinde inciden kadehler içlerinde türlü şerbetler bulunmakta ve üzerlerinde “La-ilâhe illallâh Muhammedun resûlullâh” yazılı mühürlerle kapanmaktadır. Melekler çağrışıp:

“Bu hediye ve bu ikram filân oğlu filânındır, Ramazan-ı şerif ayına ta’zimeten ve hürmeten bu dua-i şerifi hergün veya cuma günleri ve geceleri okudu veya okuttu, veya dinledi, yahut götürdü idi, bu nimetleri ol kimseye Hak Teâlâ gönderdi” derler.

Hazreti Peygamber aleyhisselâm buyuruyor ki: Benim ümmetimden her kim bu duayı Ramazan ayında on kere okursa ona cennete girmek nasib olur, Hiç olmazsa ömründe bir kere okusunlar. Hak Teâlâ yetmiş bin melâike yaratıp ol meleklerin cümlesi tesbih ve tehlil okuyup sevabnı bu duayı ta’zimen okuyanlara bağışlasa gerektir.

Bu duayı okuyanlar mevlânın izniyle cennete girmeleri gerektir. Bu duanın bereketi, bu duanın fazileti pek çoktur. Biz muhtasır kaldık şek olunmaya. Vallâhu a’lemu bissavap.

BİSMİLL HİRRAHM NİRRAHIYM,

Allâhümme inni es’elüke bismikel hüsna. Yâ Allâh, fa’lem ennehû lâ ilâhe illellâh* Yâ Rahmân, errahmânü allemel Kur’an* Yâ Rahiym, ve kânellâhü Ğafûrar Rahıymâ* Yâ Mâlik, mâliki yevmiddin* Yâ Kuddûs, el Melikül Kuddûsüs Selâm* Yâ Müteâl, fe teâlellâhül melikü hakk* Yâ Selâm, vâllahü yed’û ilâ dâris selâm* Yâ mü’min, el Mü’minül Müheyminül Aziyz* Yâ Aziyz* ve kânellâhü Aziyzen Hakiymâ* Yâ Cebbâr, el Cebbârül Mütekebbir* Yâ Hâlik, fe tebârekellâhü ahsenül hâlikıyn* Yâ Musavvir, hüvellezi yüsavviruküm fil erham* Yâ Bâriül Musavvir* Yâ Evvel, hüvel evvelü vel âhiru vez Zâhiru vel Bâtin* Yâ Şekûr, inne Rabbenâ le Ğafûrun Şekûr* Yâ Vedûd, ve hüvel Ğafûrul Vedûd* Yâ Zâhir, vez Zâhiru vel Bâtin* Yâ Kâimen bil kıstı lâ ilâhe illâ hû* Yâ Hayy, Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm* Yâ Aliym, Yâ Basıyr, innellâhe basıyrun bil ıbâd * Yâ Haliym innehû le aliymün haliym* Yâ Hakiym, ve kânellâhü aziyzen hakiymâ* Yâ Keriym, innellâhe le Ğaniyyün Keriym* Yâ Kâdir, kul hüvel kâdiru alâ en yeb’ase* Yâ Muktedir, ınde meliykün muktedir* Yâ Bâis, innellâhe yeb’asü men fil kubûr* Yâ Râzık, vallahü hayrür râzikıyn* Yâ Vâris, Ve Lill hi miyrâsüs semâvati vel ard* Yâ Kaviyy, innellâhe le kaviyyün aziyz* Yâ Şehiyd, innellâhe alâ külli şey’in şehiyd* Yâ Mübdiü, innehû hüve yübdiü ve yüıydü* Yâ Razzâk, vellâhü yerzüku men yeşa * Yâ Tevvâb, innellahe kâne tevvâben rahiymâ* Yâ Vehhâb, inneke entel vehhâb* Yâ Celiyl zül celâli vel ikrâm * Yâ Cemiyl, fasbir sabran cemiylâ* Yâ Vekiyl, ve kefâ billâhi vekiylâ* Yâ Kâfi, ve kefallâhül mü’miniynel kıtâl* Yâ Veliyy, vehüvelveliyyül hamiyd* Yâ Rabbi, fe tebârekellâhü rabbül âlemiyn* Yâ Ğaniyy, vellâhül ğaniyyü ve entemül fükarâ* Yâ Şâkirü, innellahe şâkirun aliym* Yâ Hallâk, vehüvel hallâkul aliym* Yâ Muhsin, vellâhü yuhibbül muhsiniyn* Yâ Kadiyr, vellâhü alâ külli şey’in kadiyr* Yâ Mufaddil, vellâhü zül fadlil azıym* Yâ Mütimm, ve yütimmü ni’metehû aleyk* Yâ Müızz, tüızzü men teşâü ve tüzillü men teşâ* Yâ Refiy’u, refiud deracâti zül arş* Yâ Şefi, men zellezi yeşfeu indeh* Yâ Kebiyr, innellâhe kâne aliyyen kebiyrâ* Yâ Hakk, fe teâlellâhül melikül hakk* Yâ Berru, innehû hüvel berrür rahıym* Yâ Vitr, veş şef’ı vel vetr* Yâ Ğaffâr, innehû kâne Ğaffârâ* Yâ Ğafir, ve ente hayrül ğafiriyn* Yâ Hamiyd, tenziylün min hakiymin hamiyd* YâMennân, be lillâhü yemünnü aleyküm* Yâ Bâki, ve yebkâ vechü rabbike zül celâli vel ikrâm* Yâ Vâhid, kul hüvellâhü ehad* Yâ Metiyn, innellâhe, hüver razzâku zül kuvvetil metiyn* Yâ Hâdi, innellâhe yehdi men yeşâ’* Y Bedi’, bediy’as semâvâti vel ard* Yâ Aliym, âlimül ğaybi veş şehâdeh* Yâ Fettâh, ve hüvel fettâhül aliym* Yâ Muhıyt, vellâhü bi mâ ta’melûne muhıyt* Yâ Kâdi, vellâhü yakdi bil hakk* Yâ Samed, Allâhüs samed* Yâ Hasib, ve kânellâhü alâ külli şey’in hasiba* Yâ Nasıyr, ni’mel mevlâ ve ni’men nasıyr* Yâ Vâsiu, ve kânellâhü vâsian hakiyma* Yâ Kâhir, ve hüvel kâhiru fevka ıbâdih* Yâ kebiyr, kebiyrul müteâl* Yâ men leyse lehû veledün, lem yelid ve lem yûled ve lem yekün lehû küfüven ehad* Yâ Men Leyse kemislihi şey’ün ve hüves semiul basıyru ni’mel mevlâ ve ni’men nasıyr* Vel lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil azıym.

SALAVAT : Bu Salavat-Şerifi okuyan mü’minler dünya ve ahirette mesud ve bahtiyar olurlar.

Bu salavat-ı şerife,Ramazan ayında teravih namazlarında selam verildikten sonra hemen okunur.
Salavat-ı Ümmiye;

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ النَّبِىِّ اْلاُمِّىِّ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّم

“Allâhümme salli alâ seyyidina Muhammedinin,Nebiyyi ve ala âlihi ve sahbihi ve sellim.”

Manası: “Allah’ım Efendimiz,Nebiyyi Ümmi Hz.Muhammed’e(a.s) ve âline,ashabına Salatü selam eyle.”

1Ramazan-ı şerifin son CUMA GÜNÜ, DÖRT REKAT namaz kılınır. Kim bu günde, sırf kıyamet gününde düşmanlarını razı etmek niyetiyle DÖRT REKAT namaz kılarsa;
1.Rekatta:Bir fatiha suresi ile 11 ihlas suresi
2.Rekatta:Bir fatiha, Üç kafirun ve 11 ihlas suresi
3.Rekatta:Bir fatiha, bir tekasür(elhakümüttekasür) ve 11 ihlas
4.Rekatta:Bir fatiha,Üç ayetel kürsive 25 ihlas okursa ALLAHÜ Teala o kimseyi kabrin bütün korkunç hallerinden kurtarıp, kıyamette de hasımlarını kendisinden razı eder.
++++++
Ramazan ayında ve her gün bu zikri en az (11) defa okuyalım.

Allahümme veffiknâ ilâ mâ tuhibbu ve terdâ.

Allahümme sebbitna alâ mâ tuhibbu ve terdâ.

Ey Allah’ım! Bizleri sevdiğin ve razı olduğun işlere muvaffak eyle.

Ey Allah’ım! Bizleri sevdiğin ve razı olduğun üzere sabit eyle

Ramazan ayında her gün veya her namazdan sonra 11 defa Allahü Teâlâ’yı zikretmek,ona şükretmek ve güzel bir şekilde ibadet etmeye yardım etmesi için okuyalım.

11 defa”Allahumme einni ala zikrike ve şukrike ve husnu ibadetik”
Allahım seni zikretmede, sana şükretmede ve sana güzel ibadet etmede bana yardim et.
++++++
İmamı Şa’rani Hazretleri, Kadir gecesinin kaçıncı gece olduğunu, Ramazanı şerifin giriş günlerine göre şöyle tesbit etmiştir. İmamı Şarani Hazretleri 30 sene Kadir gecesiyle bu tarife göre müşeref olmuşlardır. Bir çok Allah dostuda bu usulle Kadir gecesini bulmuşlardır.

Pazar günü girerse 29.gece,
Pazartesi girerse 21.gece,
Salı girerse 27.gece,
Çarşamba girerse 19.gece,
Perşembe girerse 25.gece,
Cuma girerse 17. gece,
Cumartesi girerse 23.gece

1-Ramazan bitimine kadar her gece 2 REKAT KADİR namazı kılalalım.
Kadir Gecesi namazına niyet ederken şunlar söylenir;

-“Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle… Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye(topluluğa) ilhak eyle… Allahu Ekber..
1. Rekat 1 F atiha 1 Kadir 3 İhlas
2. Rekat 1 F atiha 1 Kadir 3 İhlas
sonunda da kadir duasıokuyabildiğimiz kadar okuyalım
“Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa’fü anni.”
(Kadir gecesi duası- Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin. Bizleride affet.)
2- Yatsıdan sonra L-İ İMR N SURESİ son 10 ayet okunursa sabaha kadar namaz kılmış sevabı var

Diğer iftar duaları : "Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) iftar ederken:[Zehebezzameü vebtelletilurûgu vesebetelecru inşêallâh]'
Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşâallâh ecir sabit olur.' derdi."(Kaynak : Ebu Davud, es-Sünen, es-Sıyam)---

Mu'âz ibni Zühre (Radıyallahu Anhüma) 'dan rivayete göre: "Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) iftar ettiğinde:[Allahümme leke sümtü vealê rızgıke eftartü]'Ey Allah! Senin için oruç tuttum ve senin rızkınla iftar ettim.' derdi"(Kaynak : Ebu Davud, es-Sünen, es-Sıyam)---

İbni Abbas (Radıyallahu Anhüma) 'dan gelen rivayette ise Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) iftar vakti şöyle dua ederdi:[ Allahümme leke sümnê vealê rızgike eftarnê fetegabbel minnâ inneke entessemiulalim ]'Ey Allah! Senin için oruç tuttuk. Rızkınla iftar ettik. Öyleyse bizden kabul et, çünkü ziyade işiten ve hakkıyla bilen Sensin, ancak Sen.'(Kaynak: İbnü's-Sünni, Amelül-yevmi vel-leyle - en-Nevevi, el-Ezkar)---

İftar Duası
أَللَّهُمَّ لَكَ صُمْتُ وَبِكَ آمَنْتُ وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ وَعَلَى رِزْقِكَ أَفْطَرْتُ وَصَوْمَ الْغَدِ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ نَوَيْتُ فَاغْفِرْلِي مَا قَدَّمْتُ وَمَا أَخَّرْتُ

Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü

“Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.” (Ebu Davud, Savm: 22; bk. Buhârî şerhi, Feth’ul-Bâri, C 1, s. 13)

KADİR NAMAZLARI
1-) Kadir Gecesi namazı hakkında İbnü Mes'ud (Radıyallahu Anh) 'dan Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 'in şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur:

"Her kim Kadir Gecesi'nde 1 kere Fatiha, 3 kere de İhlas Suresi okuyarak 2 rekat kılar ve namazdan sonra:

(Duanın Arapça okunuşu

"Subhanemenhüvegâimüllêyeshü. Sübhanemenhüvedêimülleyelhu. Sübhanemenhüvehâfizülleyeğfül. Sübhanemenhüve ğaniyyülleyeftegir. Sübhanemenhüvecevêdülleyebhal. Sübhanemenhüve halîmülleyeğcel. Sübhanellahivelhamdülillahi velâilâheillallahüvellahüekber. Velâhavle velâgüvvete illabillah. Sübhanekeyâalîmü yâ azîm. İğfirlizzenbelazîm."

'Kaim (mahlukatı üzerine tam bir gözetici) olup yanılmayan Zât'ı tesbih ederim. (Her kzaman) daim olup abesle iştiğal etmeyen Zat'ı tesbih ederim. (Her vakit kullarına) Hafiz olup hiç gafil olmayan Zat'ı tesbih ederim. Zengin olup hiç muhtaç olmayan Zat'ı tesbih ederim. Cömert olup hiç cimri olmayan Zat'ı tesbih ederim. Hilm sahibi olup (kullarına ceza vermekte) acele etmeyen Zat'ı tesbih ederim.' der ve sonra:

'Allah-u Te'ala'yı tesbih eder ve O'na hamdederim. Allah-u Te'ala'dan başka hiçbir ilah yoktur. Allah-u Te'ala her şeyden büyüktür. O Yüce ve Büyük olan Allah-u Te'ala'nın yardımı olmadan hiçbir günahtan dönüş, hiçbir ibadete de kuvvet yoktur. Seni (noksan sıfatlardan) tenzih ederim (Allahım). Ey (her şeyi bilen) Alîm! Ey (her şeyden büyük olan) Azîm! Benim için büyük günahlarımı bağışla.' der.

Kim bu namazı kılıp namazdan sonra da böyle dua ederse, ona müjde olsun, ona tekrar müjdeler olsun. Allah-u Te'ala ona hiçbir göz görmedik, hiçbir kulak işitmedik ve hiçbir beşerin kalbine hayali dahi gelmedik nimetler verecektir."

(Kaynak : Ebu Sa'id, Abdurrahman en-Neysaburi el-Hanefi, Tefsiru'l-Hanefi)

2-) Kadir Gecesi namazı hakkında İbnü Abbas (Radıyallahu Anhüma) 'dan Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 'in şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur:

"Her kim Kadir Gecesi'nde 2 rekat kılar da her bir rekatında 1 Fatiha, 7 kere de İhlas Suresi okursa, selam verdiğinde ise 70 kere:

[Estağfirüllahe veetûbüileyh]

'Allah-u Te'ala'dan af isterim ve Sana tevbe ediyorum.' derse, Allah-u Te'ala kendisini ve anne babasını affetmedikçe yerinden kalkmaz.

Allah-u Te'ala cennete melekler gönderir de onlar onun için ağaçlar dikerler, köşkler yaparlar ve ırmaklar akıtırlar. Kendisi de bunların tümünü görmedikçe dünyadan çıkmaz."

(Kaynak : Muhammed Hakki en-Nazilli, Hazinetü'l-esrar)
Alıntı ile Cevapla
 


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ramazan-ı Şerif Hilali Duaları HavasHoca Ramazan & Oruç 8 13.04.21 02:48
Buni risalesi Lokman Sorularınız 8 29.11.20 17:14
Mührü şerif - 35 besmele - nal-ı şerif - ayet-el kürsi - ashab-ı kehf fazileti twennywann Tecrübe Ettikleriniz 0 17.05.20 17:50
Ramazân-ı Şerîf Ayının ibadetleri HavasHoca Özel Günler & Bayramlar 7 10.05.19 00:49
Ramazan-ı Şerif Ayında Kılınacak Nafile Namazlar HavasHoca Ramazan & Oruç 6 16.05.18 19:36


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147