Ne istiyorsunuz? Ne yapmak istiyorsunuz? Sizi arayışa yönlendiren nedir? - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Parapsikoloji & Spiritüalizm

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 18.08.20, 12:34
Och Och isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 23.11.17
Bulunduğu yer: Tuna Boyunda
Mesajlar: 6,348
Etiketlendiği Mesaj: 410 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Ne istiyorsunuz? Ne yapmak istiyorsunuz? Sizi arayışa yönlendiren nedir?

Ruhsal yeteneklerimizi geliştirmek için yapılması ve bilinmesi gerekenler nelerdir? Hangi konular öğrenmeli ve hangi kavramlar üzerinde durulmalıdır?

İnsan evrenin en mükemmel canlısı. Hem madde planında hem de madde ötesi ruhsal planda gelişime açık bir yapıya sahip. Astroloji, Parapsikoloji ve Psikoloji gibi ilimleri araştırdığınızda insanın muazzam bir örgüye sahip olduğunu görüyorsunuz. Atıl durumda olan bir insanın potansiyeli açığa çıkarıldığında ortaya muhteşem bir sanat eseri çıkabiliyor.

Günümüzde madde planda mahkum olan insan, ruhsal yönünü keşfedip ruhsal güçlerini geliştirdiğinde madde ile madde ötesi arasında kurulu ağlarla köprüler kurup telepati, telekinezi, astral seyahat, prekognisyon (öngörü yeteneği), premonisyon (önsezi yeteneği), duru görü ve diğer alanlarda normal şartlarda imkansız gibi görünen pek çok ruhsal yetenek sergileyebiliyor.

Aslında doğuştan hemen herkeste belli ruhsal güçler ve ruhsal yetenekler mevcutken neden bunlar istenildiği gibi kullanılamıyor? Cevap basit aslında. Bilgi ve yöntem eksikliği ile öğrenilmiş yanlış bilgiler. Yapılamayacağına dair yanlış inançlar. Herkes çok şey istiyor ama neyi nasıl yapması gerektiğini hepsinden önemlisi neden yapması gerektiğini bilmiyor.

Çok basit engel cümlelerini hepimiz duymuşuzdur, “ne yapacaksın, neden istiyorsun, ne işine yarayacak, sana fayda sağlamaz” ama herkes bir noktayı atlamakta “evreni keşif insanın kendini keşfi ile başlar” mevcut keşiflerin bir sonraki durağı madde ötesi unsurlarla birlikte olacaktır. Çünkü madde, sınırları ile birlikte vardır. Madde ötesine madde temelli bilimlerle, maddesel yöntem, teknik ve düşüncelerle ulaşılamaz.

Parapsikoloji ile ilgili alanlara ilginiz varsa bir şeyler yapmak isteyip neyi nasıl yapmanız gerektiği ile ilgili karmaşayı yaşamış ve bir süre sonra da vazgeçmiş olabilirsiniz. En azından şu an olmasa da bir süre sonra sizde arayıştan vazgeçip günlük yaşama geri dönenlerden biri olmaya adaysınızdır. Arayışların en büyük sebebi doğuştan alınan ruhsal etkilerdir. Sizi bir şeyler bulmaya, farklı şeyler öğrenmeye sevkeder. Yeterli sabrınız, çabanız ve gayretiniz yoksa sonuç doyumsuzluk ve vazgeçiştir. Dağınık bir odada kaybettiğiniz bir eşyayı, orada olup olmadığını bilmeden aramak, size ne kadar cazip gelebilir?

Bu yazıda arayış içerisinde olanların kısaca neler yapmaları gerektiğine değinilecektir. Hiçbir yazı ve hiçbir bilgi, siz istemediğiniz sürece içinizdeki cevheri açığa çıkarmaya yeterli gelmeyecektir. Birileri yol gösterir, ne yapmanız gerektiğini söyler ama sonrası tümüyle size ait olan bir çabayı gerekli kılar.


1- Sorulara Cevap Bulun

Ne istiyorsunuz?
Ne yapmak istiyorsunuz?
Sizi arayışa yönlendiren nedir?

Ne aradığınızı ve aradığınızı neden aradığınızı bilmeniz çok önemlidir. Belki siz farkında olmayabilirsiniz ama bilinçaltınız sizi yanlış yönlendiriyor olabilir.

İzlediğiniz bir filmden etkilenerek size yanlış yapanlardan intikam almak mı istiyorsunuz?
Herkesin sizi taktir etmesi için olağanüstü şeyler mi yapmak istiyorsunuz?
Gücünüzü yetiremediğiniz konularda doğa üstü güçler mi kullanmak istiyorsunuz?
Şans oyunlarında şansınızı artırıp kısa yoldan zengin mi olmak istiyorsunuz?

Gerçekte Ne İstediğinizi İyi Bilin
Eğer cevaplarınız bunlarla ilgili ise aslında sizin aradığınız şey ruhsal güçleri geliştirme ile ilgili değildir. Siz kısa sürede elde edilebilecek güç peşindesiniz. Bu düşüncelerle yola çıkıyorsanız kısa sürede vazgeçip, başarısızlığınızın adını da “böyle şeyler yok” koyacaksınız.

Tanımlayamadığınız sürekli tekrar eden rüyalar mı görüyorsunuz?
Gördüğünüz ve hissettiğiniz şeyler bir süre sonra gerçek mi oluyor?
Bulunduğunuz ortamdaki elektronik aletler bir süre sonra bozulmaya mı başlıyor?
Başkalarının görmediği varlıklar mı görüyorsunuz?
İnsanların zihinlerinden geçenleri mi algılayabiliyorsunuz?
Eğer sorularınız ve aradığınız cevaplar bu ve benzeri sorularla ilgili ise en azından sebepleri bulmak adına araştırmaya devam etmelisiniz.

2- Kendinizi Tanımaya Doğum Haritanızdan Başlayın
Aradığınız soruların cevapları ve sorunların kaynakları büyük oranda doğum haritasında mevcuttur. Doğum haritasında aldığınız etkiler sizi nasıl etkilemekte? Doğuştan hangi ruhsal yeteneklere sahipsiniz veya sahip olabilirsiniz? Bu ve benzeri çok sayıda cevabı doğum haritanızda bulabilirsiniz. Konuyla ilgili Astroloji kategorisi altındaki yazılardan yararlanabilirsiniz. Doğum haritanızı çıkararak Doğum Haritasında Ruhsal Yetenek Konumları konusunda yer alan konumlardan hangisine sahip olduğunuzu öğrenerek hangi alanda ilerlemeniz gerektiğini bilmeniz, zaman kazanmanız açısından son derece önemlidir.

3- Gelişime Açık Ruhsal Yeteneklerinize Odaklanın
Olmayacak yetenekler peşinde koşmayın. Bir başkasının yaptığı kendisine aittir. Başkasının yaptığına değil kendi yeteneklerinize odaklanın. Kendinizde varolduğuna inandığınız yetenekleri doğum haritanızdaki konumlarla karşılaştırarak en hızlı sonucu alabileceğiniz ruhsal yeteneklerinizi geliştirmeye çalışın.

4- Ruhsal Derinleşme için Yöntem Belirleyin
Hiçbir yetenek ruhsal derinliğe ulaşmadan kazanılamaz veya ruhsal derinliğe inmeden sonuca ulaşamazsınız. Madde alemin etkilerinden uzaklaşarak kazanacağınız ruhsal derinlikler size ruhsal güçleri kazanmanızda rehberlik edecektir. Ruhsal derinliğe inmeyi kuyunun dibini görmek olarak niteleyebiliriz. Dibi görünmeyen kuyuda su aramanın bir mantığı yoktur.

Ruhsal derinleşmede uygulanacak yöntemleri kendi özelliklerinize göre belirlemelisiniz. Genel olarak trans çalışmaları, oto hipnoz, nefes egzersizleri, meditasyon ve dinsel yöntemler aynı sonuçları doğurur ancak kişiye özel sonuçları da beraberinde getirirler.

Bu konuda temel olması açısında Nasıl Transa Geçilir? Yazısında bahsedilen uygulamayı yapabilirsiniz. Transandantal meditasyon olarak ta adlandırılan imajinatif yöntemler gelişime açıktır ve istediğiniz gibi kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Parapsikoloji ile ilgili alanlarda asla unutmamanız gereken bir kural vardır “herşeyi kendinize, kendi ruhsal özelliklerinize göre uyarlayıp düzenlemelisiniz” kısacası “kendinizle özdeşleştirmelisiniz”

5- Algı Türünüzü Belirleyin
Duyuşsal, Görsel, Dokunsal ve çok fazla bahsedilmeyen Hissel algılardan hangisi sizde daha belirgin? Kendinizi geliştirmek için uygulayacağınız yöntem ve tekniklerin tamamı bu teknikleri oluşturanların algı özelliklerine göre oluşturulur. Uygulamaya çalıştığınız teknik görsel algısı belirgin olan biri tarafından oluşturulmuş ve siz dokunsal bir algıya sahipseniz tekniğin işe yaramaması gayet doğaldır.

Bu konuyla ilgili çok sayıda test bulabilirsiniz ancak kısaca şu hikayede en çok dikkatinizi çeken noktalara odaklanarak siz de hangi algının daha belirgin olduğunu belirleyebilirsiniz.

“Hüzünlü bir günde kaldırımda oturmuş elinde kalan ve sertleşmiş son simit parçasını sevimli beyaz kediyle paylaşırken, elleri soğuktan morarmaya başlamıştı. Tam bu sırada yoldan geçen araba, su birikintisindeki tüm suyu üzerlerine sıçrattı. İçi titredi… O gün sessiz, soğuk ve yalnızdı. Akşam olacaklardan endişeleniyordu. Tam bu sırada az ileriden gelen otobüsün korna sesi ile irkildi…”

Bu metinde dikkatinizi en çok şey ne idi? Hangi algı türünüz daha çok etkilendi? Görseller mi, sesler mi, hisler mi, dokunsal unsurlar mı daha çok dikkatinizi çekti? Bu ve benzeri hikayelerde en çok dikkatinizi çeken noktalar sizde hangi algının daha belirgin olduğunu ortaya çıkaracaktır.

imajinasyon yeteneğinizi geliştirin

6- İmajinasyon Yeteneğinizi Geliştirin
İmajinasyon yani bilinçli hayal sizi madde alemden ruhsal aleme taşıyan önemli bir geçiş noktası olacaktır. Kendinizi geliştirmek için daha fazla bilgi sahibi olmaya başladığınızda ruhsal güçleri geliştirmek için kullanılan yöntemlerin temelinde imajinasyonun olduğunu göreceksiniz.

Bir üst madde de belirttiğim algı türünüz imajinasyon konusunda ne kadar başarılı olacağınızı belirlemede önemli bir etkendir. İmajlarınızı mümkün olduğunca algı türünüze göre temellendirmelisiniz. Bu konudaki örnekleri Telekinezi, Telepati ve Astral Seyahat İmajinasyon Çalışmaları linki altında inceleyebilirsiniz. Bu alanda yapacağınız en basit çalışma bir sonraki gün uygulayacaklarınızı yatmadan önce imajine etmektir.

7- Ruhsal Güçleri Geliştirmek için Direnç Noktalarınızı Kırın
Her insanın kendisine has direnç noktaları vardır. Kimi sabırsızdır, kimi açlığa dayanamaz, kimi yalnız kalamaz, kimi çok konuşur, kimi bağımlılıklarından kurtulamaz, kimi başladığı işi bitiremez… Kendinizde zayıflık olarak gördükleriniz aslında sizin gelişiminize engel olan direnç noktalarıdır. Bir liste yaparak sizi zayıflatan ve ruhsal gelişiminize engel olan maddeleri belirleyin. Birer birer bu maddeleri aşmaya çalışın. Gerektiğinde profesyonel yardım alın. Göreceksiniz ki aşacağınız her bir madde ruhsal yönden büyük mesafeler almanızı sağlayacaktır.

8- Ruhsal Güçleri Geliştirmek için Beslenmenize Özen Gösterin

Ne yediğiniz, ruhsal yönden nasıl bir insan olacağınızı da belirleyecektir. Doğal olmayan her ürün hormonal dengeyi, hormonal denge de ruhsal dengeyi bozacaktır. Az ve sağlıklı beslenin. Gerekirse bir uzmandan günlük almanız gereken besin değerlerini öğrenin. Beslenmenizi genele göre değil kendinize göre belirleyin. Hareketli ve güç gerektiren bir yaşamla hareketsiz yaşamın gereksinimleri farklı olacaktır.

9- Sihirli Değnek ve Sihirli Sözcük Beklentilerinden Vazgeçin
Ruhsal güçleri geliştirme yolunda çaba sarfedenlerin en büyük sorunlarından biri öğrenecekleri kısa bir bilgi, kısa bir söz veya kendilerine verilecek özel bir tılsımla bir anda herşeyin kendiliğinden olmasını beklemeleridir. Bu düşünce hikayelerin ve filmlerin bilinçaltımızda bıraktığı etkilerle ilgilidir. Bu beklentinin doğuracağı en önemli sonuç “büyük bir sonuçsuzluk” olacaktır. Tembelliği bırakın; öğrenin ve çaba sarfedin.

10- Telkin Metotlarını Öğrenin
Telkin nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Hayatımızın her anında kendimiz ve başkaları tarafından sürekli telkin bombardımanı altında yaşarız. “yapamazsın, bilmiyorsun, öğrenemezsin, yaramaz, yanlış, öyle bir şey yok, yapacak bir şey yok” tarzı tüm sözcükler hayatımız boyunca bizi negatif yönde etkilemektedirler. Ruhsal güçleri geliştirme konusunda çaba gösterecekseniz sizin bu süreci tersine çevirmeniz ve bilinçaltınızı tekrar programlamanız gerekir. “yapabilirsin, bilmiyorsan öğrenebilirsin, herkes ayrı bir dünyadır işe yarar yönlerini bul, kendini keşfet, doğruyu ara, yoklukta herşey var olabilir, aslında yapacak çok şey var” gibi.

Bu konuda en önemli nokta “Siz kendinizi programlamazsanız, başkaları tarafından programlanırsınız” İmajinasyonla birlikte her gün yatmadan önce bir sonraki gününüzü telkinlerle programlamalısınız. Telkinler ve imajinasyonlar en geç iki hafta içerisinde etkilerini göstermeye başlayacaktır.

Telkin konusunda Telkin Nasıl Hazırlanır? Nasıl Yazılır? Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir? linki altındaki konulardan yararlanabilirsiniz.

11- Herşeyi Her Zaman Herkese Her Yerde Söylemek Zorunda Değilsiniz
Elde ettiklerinizi kimlerle paylaştığınıza dikkat edin. Sizinle aynı yolda yürümeyenlere bir şey anlatmayın, sizi anlamayanlar tüm çabanızı boşa çıkarabilir, sizi yanlış anlayıp incinmenize neden olabilir. Sizin için elmas olan başkaları için değersizdir. Ruhsal edinimler sadece bilenlerle paylaşıldığında size katkı sağlar ve değer kazanır.

Ruhsal güçleri geliştirme konusunda temel olarak bu 11 maddeyi baz almanız sonraki aşamalar için yeterli olacaktır. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kişisel farklılıklardır. Siz kendinize göre bu on bir maddeyi artırabilir veya azaltabilirsiniz. Site üzerinde bulunan konular temel bilgileri edinmeniz için yeterlidir ancak fazlasını elde etmek için her zaman çaba sarfetmelisiniz. Yeterlilik sizin ruhsal doyumunuzla ilgilidir. Bilgi konusunda doyumsuz olun.

12- Beyin Dalgalarını Tanıyın
Şu ana kadar tanımlanmış 5 beyin dalgası bulunmaktadır. Her bir beyin dalgası bizim farklı duygu ve ruh hallerimizi temsil eder. Beyin dalgaları, parapsikoloji ile ilgili konularda öğrenme sürecine başladığınızda bir çok yerde ve okuyacağınız kitaplarda karşınıza çıkacaktır. Gama dalgası, Beta dalgası, Alfa dalgası, Teta dalgası ve Delta dalgası hangi durumlarda yayınlanır, hangi çalışmalarda hangi beyin dalgaları ortaya çıkar, çalışmalarınızda en çok ihtiyacınız olan beyin dalgaları ve evreleri hangileridir? Yapay beyin dalgaları ve kullanımları… Tüm bunları öğrenmeniz gerekir.


Amacınıza Değer Verin
Amacınız varsa, amacınız değerliyse o amaca ulaşmak için çaba sarfetmeye her zaman değer verin.

⇒ Ruhsal güçleri geliştirme yaşam boyu sürmesi gereken bir süreçtir. Yapmanız gerekenleri dar bir zaman kalıbına sıkıştırmayın.

⇒ Öğrenci iseniz önceliğinizi derslerden yana kullanın.

⇒ Ruhsal güçleri geliştirme konusunu mesleki edinim olarak algılamayın, şu an için bu konuda göstereceğiniz çabalar hayal kırıklığı yaşamanıza neden olabilir. Amacınız öncelikle neyin nasıl ortaya çıktığını öğrenmek, kendinizle barışık olmak ve kendinizi keşfetmek olmalı.


Netten
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 04.02.22, 17:01
 
Üyelik tarihi: 11.06.19
Bulunduğu yer: kabir
Mesajlar: 269
Etiketlendiği Mesaj: 9 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Arayışa karşı derin bir eğilim vardır Ve öyle bir ruh hali vardır ki elde ettiğin ne olursa olsun seni tatmin etmez.Yine arayışa giriyorsun.Arayış burada ve şimdide kalmana izin vermiyor çünkü seni hep başka bir yere götürüyor.Arayan içeride ama hırs içinde hareket ederek dışarıda kendisini tatmin edecek bir şeyler aranıyor.Bu asla gerçekleşmeyecek. Hiç olmadıki. Eğer yolu sormaya devam edersen tekrar tekrar geleceği yaratmaya çalışıyor olursun.Anlık yaşa, beyni işin içine karıştırma; Zamanla, içindeki ışığa alıştıkça, kaynağının sen olduğunu göreceksin. Arayan, aranandır.O zaman hazinenin içinde olduğunu göreceksin ve bütün sorun senin onu dışarıda aramandan kaynaklanıyordu. Sen ihtiyacın olan her şeyi üzerinde taşıyorsun. Bak.şu anda her yerden yaşam fışkırıyor.Bir anlık bir bakış - ve yol yordam yöntem sormanın ne kadar anlamsız olduğunu görüp güleceksin. Arayanı ara, bırak arayan aranana dönüşsün.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Gerçek mi istiyorsunuz? Alın Size Gerçek Bi Hikaye... SiLence Gizemli Olaylar ve Mekanlar 14 17.04.24 12:10
Çok sevilmek mi istiyorsunuz? SiLence Celb & Muhabbet & Kısmet 11 03.07.23 09:16
işlemlerde görevlendirme yapmak nedir? pastelboya Sorularınız 16 14.09.20 15:31
Eşinizin sizi araması, sizi özlemesi için Zikir Adalet Zikir 15 30.04.20 03:59
Rüyada sizi rahatsız etmeye çalışan cini yakalamak nedir Ozay Rüya ve Rüya Tabirleri 4 29.03.19 00:55


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147