Ruh halinizi yükseltmenin 10 yolu - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Parapsikoloji & Spiritüalizm

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 02.02.17, 01:00
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,578
Etiketlendiği Mesaj: 1583 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Ruh halinizi yükseltmenin 10 yolu

– Dennis R. Tesdell



Herkesin hayatta kendini çok kötü hissettiği anlar vardır. Bu olumsuz hislerin kaynağı, kişisel sorunlardan hava değişikliğine kadar çok çeşitli olabilir. Bu tür hisleri kısa süreli yaşayanlar için aşağıdaki ipuçları kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilir.





1. Sosyalleşin ve olumlu düşünün.

Bir insanın canı sıkkınsa ya da morali bozuksa, genellikle yapmak isteyeceği son şey diğer insanların etrafında olmak ya da sosyalleşmektir. Ne var ki, kendimizi kötü hissettiğimizde, her şeyden uzaklaşıp evimize kapanırsak, canımızı sıkan konulara odaklanmaya eğilimli oluruz. Bir arkadaşınızı aramak ve kahve içmek, sinemaya gitmek ya da yürüyüş yapmak için buluşmak, böylece dışarı çıkıp hava almak, büyük ihtimalle kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Ciddi depresyon sorunu olan ve bir doktorun yardımına ihtiyaç duyanların şunu hatırlaması önemlidir: Düşündüğümüz şeyizdir. Düşüncelerimiz, bizi kendimizden geçme ya da aşırı efkarlanma noktasına getirebilir. Çoğumuz düşüncelerimizi kontrol ederiz. Bunun için düşüncelerin farkında olmak ve uygulama yapmak gerekir. Unutmayın; düşüncelerimizi, eylemlerimizi, vb. seçme şansımız hep vardır.



2. Yalnızca kendiniz için birşey yapın!

Bu noktada tamamen bencil olun. Kendiniz için yapmak istediğiniz birşeyi düşünün… Kısa bir seyahat, manikür, saç kestirme, istediğiniz paltoyu ya da atkıyı satın almak… Bunun abartılı ya da pahalı bir istek olması gerekmiyor. Önemli olan, kendinize iyilik yapmanız. Benliğinizden bir parça, “Bunu hak ediyorum. Olan biten o kadar da kötü değil,” diyecektir. Bu yaklaşım, sizi kendinizi kötü hissettiren sorunun kökenine taşımayabilir; ama, kendinizi yeterince uzun bir süre daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Böylece, belki de soruna farklı bir açıdan bakacaksınız ya da o kadar ciddiye almayacaksınız!



3. Başkalarına birşey verin.

Kendi fiziksel ve duygusal benliğimizin ötesine geçmenin en iyi yollarından biri, odaklanmak üzere kendi sorunumuzdan daha büyük birşey bulmaktır! Arkadaşlarınızı, akrabalarınızı, sokaktaki fakir insanları ya da yerel hayır kuruluşlarını düşünün. İlginizi çeken bir insanı ya da davayı seçin. O insana ya da davaya yardımcı olun. Bu, zamanınız, paranız, bir oyuncak, vb. olabilir. Başkalarına yardım etmek, çoğu insana kendini iyi hissettirir. Kendini iyi hissetmek, zihin ve beden sağlığını olumlu etkiler. Bunu yapan, düşünce ve sembolizmdir. Verilen şey küçük olabilir; ama düşünce büyüktür. Kendinizi kesinlikle daha iyi hissedeceksiniz!



4. Mutlu/Komik bir film seyredin.

Gülmek, her derde devadır. Tıbbi çalışmalar, gülmenin endorfin (doğal ağrı kesiciler ve moral yükselticiler olarak işlev gören vücut hormonları), alyuvar ve T hücresi (vücudun otomatik bağışıklık sisteminin bir parçasını oluşturan iyi hücreler olup hastalıkla mücadele etmemize yardımcı olur) ürettiğini gösteriyor. Güldüğümüzde, zihnimizi, aslında gerçek bir mücadele olmasa da ruh halimizi değiştirmeye ve moralimizi yükseltmeye zorlarız. Düşünce ve hislerimizin yerine filmdeki ya da televizyondaki insanların düşünce ve duygularını koyarız. Güldüğümüz ve günlük sorunlarımızdan uzaklaştığımız bir saatlik bir komedi izlemenin etkisi saatlerce, hatta günlerce sürebilir ve kronik ağrılarımız, moralsizliğimiz, vb. azalabilir. Bu, ucuz, kolay ve izin verirsek, eğlencelidir!



5. Zamanınızı gönüllü olarak adayın.

Kendimize acımaktan, keyifsiz hissetmekten ya da kendi acılarımıza odaklanmaktan kurtulmanın en iyi yollarından biri, çok daha ciddi acıları olan diğer insanlara yardım etmektir. Sırt ağrısından ya da başka bir fiziksel sorundan şikayet ettiğimiz bir dönemde bir hastanenin rehabilitasyon biriminde yürüyüşe çıkmak çok iyileştirici olabilir. Buradaki insanların çoğu bizden çok daha kötü durumdadır; ama yine de çabalamakta, gülmekte ve konuşmaktadırlar. İçinde bulundukları durumda ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar. Başkalarına zaman ayırmak, kendi durumunuzdan sıyrılmanın iyi bir yoludur. Her şehirde, günde ya da haftada bir saatliğine bile olsa yardıma ihtiyaç duyan gönüllülük büroları ve benzeri yerler vardır! Başkalarına el vermek bize olumlu biçimlerde geri döner.



6. Geçmişten kurtulun, şimdiki zamana odaklanın!

Çoğu kötü ruh hali ve zihinsel tavırlar, geçmişte başımıza gelenlerin bir sonucudur. Bu, yakın geçmişte ya da çok eskiden yaşanmış olabilir. Vücudunuz, enerjiniz ve bir bütün olarak yaşamınız açısından duygu ve düşüncelerinizin şimdiki zamanda olması yaşamsaldır. Geçmiş, geride kalmıştır! Geçmiş acılara, sıkıntılara, kızgınlıklara, vb. tutunmak, zaman içinde size duygusal ve fiziksel olarak daha çok zarar verir. Kendimiz için olumlu ve sağlıklı bir şimdiki zaman yaratmaya odaklanmayı seçebiliriz ya da geçmişi deşip endişe, depresif ruh halleri, kızgınlık, suçluluk, vb. yaratmayı tercih edebiliriz. Yaşamınızı şimdiki zamanda mı, yoksa halen tutunduğunuz geçmiş zamanda mı devam ettirmek istiyorsunuz? Eski acıları, sıkıntıları ve kızgınlıkları bırakın gitsin! Böyle yaptığınızda, her tür pozitif enerjiyi açığa çıkaracak; sonuç itibariyle, vücudunuz ve zihniniz, çok daha sağlıklı olma şansını yakalayacaktır!



7. Neşelenmek için yürüyüşe çıkın ya da vitrin gezin.

Yürümek, pek çok doktor tarafından depresyona karşı önerilen bir tedavi yoludur. Belki, sizi sıkıntıya sokan finansal durumunuzdur. Durum buysa, en yakın alışveriş merkezine gidin, koridorlarda yürüyün ve vitrinlere bakın. Bir soda alıp bank’a oturun; gelen geçen insanları ve çocukları izleyin. Gördüğünüz her insanın kendine has sorunları olduğunu fark edin. Bazıları kendini çok daha kötü hissediyor, hatta tıbbi yardıma ihtiyaç duyuyor olabilir. Bunu yapmak, harekete geçmektir. Harekete geçmek ise bunalımla mücadele etmektir. Bunalımdaki kişi ise evde oturup derin düşüncelere dalar ve kendini suçlar ya da kendine acır. Unutmayın, ıstırap arkadaşlığı sever. Bir alışveriş merkezinde, sizin kadar ya da sizden daha çok sıkıntı çeken yüzlerce insanla kuşatılırsınız. Yalnız değilsinizdir. Yaşam devam edecektir… İşler düzelebilir. Ne var ki, işleri düzeltmeye yardımcı olmayı seçmeniz gerekir.



8. Sevdiğiniz “pozitif” bir insanı arayın ve sohbet edin.

Tüm dertlerinizi arkadaşınıza yığmadığınız ve durumu istismar etmediğiniz sürece bu seçeneğin bir sakıncası yoktur. Buradaki fikir, kendinizden sıyrılmak, biraz etkileşim kurmak, başka birinin hayatını dinlemek ve kendinizi bir süreliğine kişisel dertlerinizden uzak tutmaktır. Arkadaşınızın kendinizi biraz kötü hissettiğinizi bilmesinde sorun yoktur. Sorarsa, ne olduğunu kısaca anlatırsınız. Ama bunu uzun bir sızlanma monoloğuna dönüştürmeyin! Ona kendi yaşamını, ailesini, işini, vb. sorun. Başkasıyla ilgilenmek, zihninize bir dönüş yaptırabilir. Onları kendi yaşamları ve mevcut durumları hakkında konuşturun. Sık sık görüştüğünüz biriyse, öğle yemeğine çıkmayı, sinemaya gitmeyi ya da kahve içmeyi önerebilirsiniz. Kendi durumunuz dışındaki konularda bu kişileri ne kadar çok dinler ya da onlarla konuşursanız, kendinizi daha iyi hissetme şansınız o kadar artar.



9. Meditasyon yapın ya da rahatlatıcı ses kayıtları dinleyin.

Meditasyon, ruh halinizi değiştirmenin harika bir yolu olabilir. Sıkıntılı ya da endişeli olduğunuzda çok işe yarar. Ders almanızı ya da meditasyonu öğreten kaliteli ses kayıtları edinmenizi öneririm. Zihni susturmak ve endişe ya da depresyonun neden olduğu stresi yok etmek konusunda neler yapabileceğini görmek şaşırtıcıdır. Rahatlama konulu ses kayıtlarını kitabevlerinden ya da müzikevlerinden temin edebilirsiniz. Louise Hay ve Wayne Dyer, “pozitif düşünce” alanında en tanınmış yazarlardır. Kitapları çoğu kitabevinde ya da internette bulunabilir. Bunlara yapılan yatırım, kullanıcıya sundukları fayda karşısında çok küçük kalır.



10. Yaratıcı olun!

Birşeyler yaratmak, ruh halimizi değiştirir. Bizi beynimizin sağ tarafından sol tarafına taşır. Yaratmak; yemek pişirmek, resim yapmak, iğne iplikle uğraşmak, hikaye anlatmak ya da lego oynamak olabilir. Müziği seviyorsanız, müzik çalmak da “yaratıcı” olabilir. Sevdiğiniz parçayı istediğiniz ses düzeyinde dinleyin. Bir şarkı uydurun. Müzik (dinlemek ya da çalmak), her kültürden insan tarafından ruh halini değiştirmek için kullanılagelmiştir. Sizi hangi tür müzik mutlu ediyorsa, onu çalın ya da yaratın. Müziğe odaklanırsanız, kendinizi daha iyi hisseder, dertlerinizi unutursunuz.



(Sevgimle kalın)

(Alıntıdır)
__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 21.03.17, 15:56
Drogo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 13.09.16
Bulunduğu yer: manisa
Mesajlar: 1,608
Etiketlendiği Mesaj: 17 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun bu güzel paylaşım için.
__________________
Hiç kimse vazgeçilmez değildir.
Ve kimse kendini vazgeçilmez sanan
biri kadar aptal değildir.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 08.04.17, 22:38
 
Üyelik tarihi: 28.11.16
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 2,333
Etiketlendiği Mesaj: 110 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Evet çok güzel bir çalışma olmuş arada sırada uygulayalım inş teşekkürler @ silence
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 08.04.17, 23:06
 
Üyelik tarihi: 16.11.15
Mesajlar: 1,535
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Güzel paylaşım teşekkürler...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
halinizi, ruh, yolu, yukseltmenin


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Herşey gibi Doğum Tarihinizde Tesadüf Değil ! Och Kişisel Gelişim 3 08.07.23 00:58
Yaşam Yolu Numarasını Hesaplama Arma ilginç konular & Teoriler 1 06.11.22 20:39
Doğru yolu bulmak için azize Dualar & Dua Kardeşliği 4 12.10.17 00:40
Çocuklarda Boğaz Enfeksiyonları SiLence Sağlık 2 18.04.17 12:40
Jinekoloji (kadın hastalıkları ve dogum) SiLence Sağlık 65 16.04.17 14:11


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147