Hepimiz Allah'tan Razıyız dimi ? - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 25.04.19, 09:46
Celcelutiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.12.17
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 3059 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Hepimiz Allah'tan Razıyız dimi ?

Bi abimle sohbet ederken yeni bi bakış açışı hayata bakışımı değiştirdi..

Lafta hepimiz Allah'tan razıyız dimi ?

Peki fiillerimiz hareketlerimiz neyi gösteriyor ?

Hepimizin zamanında veya şuanda çektiği zikirler virdler vardır..

Bu niyetler neden kabul olmuyor yahu ? Allah bizi mi duymuyor ? Yoksa bizde bi sıkıntı mı var ?

Bu hayatta hepimiz en az 1 kere "Hayal Kırıklığı" yaşamışızdır,Peki hayal kırıklığı neden olur ?

Hayal Kırıklığı = Beklenti

Bir kişiden,bir duandan,bir amelinden,bir okumandan dünya veya ahiretlik fark etmez bi beklenti içinde olduğun vakit ve istemediğin şekilde neticelendiğinde hayal kırıklığı olur..

Ben çuvaldızı kendime batırayım sizdede farkındalık oluşsun..

18 saat zikirler virdler niyetler ibadetler münacaatlar hepsinde bi hacet mevcut dimi ? Küçük bi niyette en masumiyetinden ahiret vardır..

Senelerce sabahlara kadar virdler çektim,amellerimin tam ortasına koyduğum niyetlerim ile Allah rızasını perdeledim..Elime ne geçti ? 3-5 Sevap kazandık

Peki "İHLAS" nedir ? Tek kelime ile samimiyettir..Peki peşine bi dua katmadan veya dünyalık - ahiretlik birşeye niyet etmeden en son hangi amel içine girdik ?

5 vakit ardından Külli dualardan Ümmeti Muhammed'den başlayıp en küçük daireye hususi dualara kadar devam ettim..Kimi vakit Allah kulunun münacaatını duymak ister fakat bizim amellerimiz istemek üzerine kurulu oldu..

Ben sana günde 5 kere aynı şeyleri söylesem,virdlerimde aynı hacete niyet edip okusam dersin ki Ali kardeşim sen hacetin için bu ameller içindesin hiç Allah rızası diye niyet etme,ben ezberledim artık niyetlerini yeter Allahta duyuyor biliyor seni ve senin için en iyisini en iyi zamanda verecek bi sakin ol..

Biz önce duayı ediyoruz sonrada neticesini bekliyoruz..

Ben bu zikri 40 gün çektim ne gelen var ne giden ? Neden olmuyor hocam ?

Neticesine karışıyorsun,ihlası zedeliyorsun çünkü..Bi noktada Allah'ın işine karışmak değilmidir bu ?

Alıştık öyle gördük,ne kadar ekmek o kadar köfte fakat Allah bizden bunu beklemiyor..Bize izin vermese o duanın içinde bile olamayız ellerimizi açamayız fakat ihlas dairesinin çok dışında amel ediyoruz..

Allahım sen bu hayatı yazmışsın bana ama..Ben bunu beğenmedim ki,şu noktasını yanlış yapmışsın bak şurayı düzelmeni tüm kalbimle niyaz ediyorum..Burda eksik var tamamlarsan çok sevinirim..Ama bi de şu bizim diğer işe bi bakarsan çok memnun olurum adak bile adarım sıkıntı yok..

Allahın bize verdiği hayatı değiştirmek ve kendi nazarımızda daha iyisini istemek dışında çokta bi amelimiz yok ? En azından kendim için konuşayım..

Kelamda hepimiz Allah rızası için yaşıyoruz yahu..Namaz kılarken bile sonunda edeceği duayı düşünen yok mu aramızda ? Zikire başlamadan 3 dakikalık niyetlerini toparlayan ? Duaların ardından acaba ne zaman kabul olur ki ? Şu vakit kabul olsa şahane olur diye düşünenler ?

Kendi adıma konuşayım kimse darılmasın,biz şu dualar niyetler Allah'ın işine karışma noktasında çok iyiyiz..İmkan olsa duanın kabul olacağı vaktide ayarlamak isteriz..Çünkü biz daha iyisini biliyoruz ya kendimiz için..

Birşey söylimi ; Herşey o kadar mükemmel bi şekilde işliyor ki,kader dediğimiz program öyle bi şekilde ayarlanmış yazılmış ki..Subhanallah! Herşeyin o kadar güzel bi şekilde çalıştığını işlediğini gördüğüm vakit bi duasızlık içine girdim..bu kainatlar evrenler gezegenler hergün yorulmadan bıkmadan usanmadan işlerini yapıyor vazife başına geçiyor..Benim gibi bi acizin ağzından çıkacak 2 cümle bu kainata hiçbirşey katamaz kirletir en fazla..Herşey olduğu gibi çalışmaya devam etsin bende müşahede edeyim,nimetlerin farkına varayım..Dua vakti duamı ederim ama hayatım boyunca 3 cümle duanın içinde yaşamiyayım..

Çok dua edip beklenti içinde olan insan "GELECEK"te yaşar..Hayalperesttir şu şöyle olsun bak kabul olacak,şu vakit şöyle olalım Allahım vs vs

Kalbinde helalleşemediği duyguları taşıyan kişi "GEÇMİŞTE" yaşar..

Şu "AN"da farkındalıkla yaşayanlar çok azdır gördüğüm kadarıyla..

Herşeyin vakti yeri zamanı vardır,Biraz Allahıda rahat bırakın Sizin için en iyisini ve en güzelini verecek zaten..Ecel gelinceye kadar bir duanın içinde yaşama..Dua kabul olmuş gibi yaşamlı,çok ilginçtir ki kimi vakit dualar kabul oluyor fakat biz farkında değiliz..Mucize bekliyoruz yoksa duanın kabulunede inanmıyoruz,Kamlumbağa kabuğundan kafayı çıkartmadan,bi noktadan sonra ne istediğini bile bilmeden aynı dular içinde bir ömür sürüp gidiyor..



He birde biz kaçak dövüşçüleriz..

Bi örnek ile anlatayım ; Hastamız var hastanede ameliyata girecek..

"Allahım sen şafi isminle .... kuluna şifa ihsan eyle Amin amin amin."

Ben duayı ettim,Allah şifa verirse verir ben üzerime düşeni yaptım..Sen kendini kandırıyorsun,gidip ameliyat hanenin kapısında hiçbir dua ve münacaat içinde olmadan beklesen fiili duadır bu..

"Allahım bu sene bahçemde çok fazla meyve - sebze olmasını nasip eyle amin amin amin"

Duayı ettik Allah verirse verir vermezse vermez..Ben görevimi yaptım gerisi Allahın işi..

Diğer taraftan gayri müslim bu duayı eden adamın 3 katı çalışıyor,kışın gübresini veriyor bahçesine gözü gibi bakıyor.Fiili bi dua içinde ve meyve toplama vakti bu adamın ki daha çok oluyor..

İsra 13 - “Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık”

Peygamberlerin mesleklerini hiç okuyan araştıran oldu mu ? Biz kendimize yakıştıramayız he..Birimiz çobanlık yapsın alnından öpeyim..

"Allahım sen bize Rezzak isminle rızık ver amin amin amin"

Bütün gün evde otur,zikirler çek fiili dua sıfır.Elin ateisti senden daha çabuk iş bulacak farkında olmadan bi ayetin dairesinde çalışıyor arıyor çabalıyor çünkü..

Sabah sabah bu 2 meseleyi niye buraya yazdım bende bilmiyorum,arada geliyorlar bana

Özetliyelim mi ?

Hayatın boyunca neyden beklenti içinde olursan ol hayal kırıklığı yaşarsın..

İstersen bi insan,istersen duaların virdlerin,isterse yaptığın fiiller

Beklenti = Hayal Kırıklığı

Bu denklemi hayatınıza oturtun hatta yazıp bi kağıda sabah kalktığınızda göreceğiniz bi yere koyun..

Allah kimi vakit sesini duymak ister,Kimi vakit sadece onun rızası için ibadette ol ister,Kimi vakit fiili duada olmanı ister fakat bu amellerin hiçbirisini beklenti içinde yapmayın..


Çocukken o aklımla Allah'a küsmüştüm

Ulen Eşek sıpası Allah'a neden küsüyorsun ?

+İstediklerimi vermiyor ki ?

Allah zaten her istediğini veren bi mercii değil ki..Seni kendi için yaratmış belki biraz muhabbet,biraz marifetullah,biraz imanı billah, biraz münacaat,biraz fiiliyat hepsini ister..

Kendi inandığınız Allah ile helalleşin arkadaşlar..Niye kendi inandığınız dedim ?

İçinde bulunduğumuz düşünceler gösteriyor ki Allah TEKdir 1'dir ama biz hepimiz kendi yarattığımız Allah ile diyalog içerisindeyiz..Hep bi beklentimiz var..

Diyin ki ; Rabbim bu saatten sonra hacetlerim olsada olmasada , niyetlerimi kabul etsende etmesende ben beklenti içinde olmadan ibadetlerimi yapacağım..Biz seni yanlış anladık,yanlış tanıdık..

Bakın kardeşler bunlar size sektirmelerim değildir,5 vakit senin içinde dua ediyorsam ben senin hergün 1 basamak yükselmeni isterim.. Bende 3 güne kadar aynı düşünceler içindeydim..En derinlerde bi yerde bi beklenti vardı..Yarını düşünmeden yapmalı amelleri,neticesine karışmamalı

Sabah sabah kafanızı şişirdim,hakkınızı helal edin
__________________
ve lakin cürmümüz vağfur,hatamız cümlece meşhur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 25.04.19, 10:15
 
Üyelik tarihi: 20.12.18
Bulunduğu yer: Manavgat
Mesajlar: 311
Etiketlendiği Mesaj: 11 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Güzel bir farkındalık hocam Allah razı olsun
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 25.04.19, 10:42
 
Üyelik tarihi: 19.02.19
Bulunduğu yer: Mersin
Mesajlar: 189
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
.Allahım sen bu hayatı yazmışsın bana ama..Ben bunu beğenmedim ki,şu noktasını yanlış yapmışsın bak şurayı düzelmeni tüm kalbimle niyaz ediyorum..Burda eksik var tamamlarsan çok sevinirim..Ama bi de şu bizim diğer işe bi bakarsan çok memnun olurum adak bile adarım sıkıntı yok..
Allah razi olsun Ali abim bu yazi gercekden yol gosterici bir yazi olmus. Bu soylediginiz hal riza makamidir. Tabiki istekler arzular olacak dua edecegiz ki icabet edilsin. Dua miz olmasa ne ehemmiyetimiz var ? Buda cok dogru. Yazinizdan anladigim caba gayret Allah in icabet sifatlarini harekete gecirir hicbirsey yapmadan dua edersek sadece sevap kazaniyoruz : )

Allah bi melek gonderse bize deseki Allah dan ne istersen rabbimden ne isterim Elhamdulillah herseyimiz var biz sadece onun rizasini isteriz diyecek bi kul bulmak cok zor insaAllah rabbim once sizi ve bu yaziyi yazmaniza vesile olan arkadasi bu riza makamina erdirsin bizide istifade eden kullardan eylesin.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 26.04.19, 16:12
Celcelutiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.12.17
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 3059 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Musab02 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah razi olsun Ali abim bu yazi gercekden yol gosterici bir yazi olmus. Bu soylediginiz hal riza makamidir. Tabiki istekler arzular olacak dua edecegiz ki icabet edilsin. Dua miz olmasa ne ehemmiyetimiz var ? Buda cok dogru. Yazinizdan anladigim caba gayret Allah in icabet sifatlarini harekete gecirir hicbirsey yapmadan dua edersek sadece sevap kazaniyoruz : )

Allah bi melek gonderse bize deseki Allah dan ne istersen rabbimden ne isterim Elhamdulillah herseyimiz var biz sadece onun rizasini isteriz diyecek bi kul bulmak cok zor insaAllah rabbim once sizi ve bu yaziyi yazmaniza vesile olan arkadasi bu riza makamina erdirsin bizide istifade eden kullardan eylesin.
Sabahlara kadar virdler çektim anladım ki Allahın razı olacağı bilinç ve şuur var ebcedlerle sabahlara kadar zikir çekmemiz bizim nefis perver niyetlerimiz için..En son niyet etmeden hangi amel içine girdik bilinmez..

Seven ile sevilen arasındaki perde aşktır onuda geçmek lazım bi noktada

---------- Post added 26.04.19 at 16:14 ----------

Alıntı:
Ozay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir farkındalık hocam Allah razı olsun
Zaten bilinçli ve şuurlu yaşasak dünyamız değişecekte biz hep istedigimiz pencereden kolay olandan bakıyoruz hayata
__________________
ve lakin cürmümüz vağfur,hatamız cümlece meşhur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 26.04.19, 18:46
BLueSea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Manevi
 
Üyelik tarihi: 01.12.18
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 1,232
Etiketlendiği Mesaj: 167 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Öncelikle tesekkurler bu değerli paylaşım için sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Her duanin vakti vardır. Nasipten öte yol yok , önce tam ihlasla dua etmeli sonra tevekkül...
Olmayan birsey icin hemen üzülmek gereksiz belki hayirlisi öyle belki daha iyisi olacağı için olmadi.Her duaya zikre baslamadan önce ilk olarak Allah rizasi icin diye niyet edilmeli , sadece dilek icin yapilmamalidir...

Birde son zamanlarda özellikle forumda cok gözüme carpiyor.
Sevgilim benden ayrildi bana donmesi icin celp istiyorum , bağlama. duasi falan filan isteyenler var. Ben bu celp islerine çok karşıyım. Bir şey olduysa ayrılık ölüm vs. Allah öyle istedigi icin olmuştur, sen kaderini ne diye ne akla hizmet zorluyorsun? Birde kişinin iradesiyle oynuyor kaderini degistiriyorsun, alenen. Büyü yapiyor şirk kosuyor ve Ahiretini yakiyorsun... Ama ne oluyor gene Allahin istedigi oluyor , herkes kaderini yaşar...
__________________
Ya Fettah
Ya Mucibu
Ya Melik
Ya Cebbar...
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 26.04.19, 18:53
Lil bin Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 09.06.18
Bulunduğu yer: Uttara Phalguni
Mesajlar: 1,991
Etiketlendiği Mesaj: 325 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dua ediyoruz ama istedigimiz bizim icin hayırlı mı yoksa ilerde mi hayırlı olacak . belkide istedigimiz seyi biraz bekletmemiz gerekiyor . ALLAH bizi bizden daha iyi tanıyor neye ihtiyacımız oldugunu iyi biliyor . belki bize bela veriyor . ama bunlar günahlarımızı eritiyor farkında deiliz .

mesela bir alıntı paylasayım
kulun hicbirseyi olmadıgı gibi ,
kul kendi canının da hesabını yapamaz
yani kul
ALLAH karsısında canının hesabını yapma hakkına
bile sahip deildir
bırakın baska hesapları
bu yüzden hz ibrahim as kendi canından gecmistir
cünkü onun gercek canı
onun sahibi olan ALLAHtır
hz ibrahim as bunu idrak etmis bunu anlamıstır
bundan dolayı kendisine nefhedilen ruhunuda
zahiri varlıgınıda düsünmemis
sahibini rabbini görmekten dolayı
artık kendini de görmemistir
nemrut hz ibrahim as ı atese attıgında
hz ibrahim beni ilgilendirmez deyip
ALLAHa hicbir zaman itiraz etmedi neden ?
cünkü ben ona aidim
ALLAH beni görüyor beni biliyor
benim ne halde oldugumu
benim ne istedigimi biliyor
bir de bunu dilimle söylemem dogru deildir
benim vekilim ALLAHtır
o ne güzel vekildir
benim icin ondan baska birsey yok demisti
iste bu ALLAHın sevgisine gark olup
sevgisinde kaybolmaktır .
nemrudun hz ibrahime atese atmasına
ALLAH neden müdahale etmedi
cünkü kulunun en yüksek makama cıkmasını istedi
kul ALLAH icin öyle bir tavır göstermelidir ki
atese atılırken bile itiraz etmemelidir
diger kullar , sonradan gelecek olan kullar
onun kullugunu görsün . askı muhabbeti
aşıklıgı aşıgı görsün diye müdahale etmedi
ALLAH ayeti kerimede hz ibrahim icin
ALLAH ibrahimi dost edindi buyuruyor ya
insanlarda ALLAHa dost olmak istiyorlarsa
bu tavrı göstersin gösterebilsin diye
hz ibrahimin atese atılmasına müdahale etmedi
bu nedene ALLAHa dost olmak istedigini iddaa edip
bende ALLAH dostlugunu istiyorum dersen
o zaman hz ibrahim gibi yapman lazım
ateşe atılırken ya rabbi beni kurtar bile demeyeceksin
sen bilirsin ya rabbi diyeceksin
ALLAHa dost olmayı hak edebilesin
anlayacagınız ALLAH askı bedel ister
vemek ister ne vermek herseyini gerektigi zaman
defa edebilecek durumda olmanı ister
asla bakacak olursa senin hicbirsey yok aslnda.
bir seyi sahiplenip vazgecememende bir noksandır !
__________________
Bilmek başka, bulmak başka, olmak daha başka.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 27.04.19, 09:17
Celcelutiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.12.17
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 3059 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşlik alıntılar okutma bize istişare yapıyoruz kendi cümlelerini kur kendin cevapla ki sende farkındalık başlasın,internetten alıntı istesek zaten sayfalar dolusu alırdık..Yazılan yazıda hissen sana bakan bi vechisi vardır ötekileştirme kendini
__________________
ve lakin cürmümüz vağfur,hatamız cümlece meşhur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 27.04.19, 09:49
Lil bin Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 09.06.18
Bulunduğu yer: Uttara Phalguni
Mesajlar: 1,991
Etiketlendiği Mesaj: 325 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ALLAH bize emanetler verdi . bedenimiz . yönetmemiz icin bedenimizi bize verdi . biz kendi mülkümüze sahip cıkamassak . evrendeki mülke sahip nasıl cıkabiliriz ki . bedenimizi ıslah edemessek . ALLAHı sevmis olmayız bedenimizi sevmemiz gerek . beden erirse ruh kalır . ALLAHı ruhunla sevmis olursun . insan sevdiginden bisi istemeye cekinir . ama sevgili sevdiginin kalbinden gecenleri okur ve bir anda ona hediyeler verir . seven insanın cehennemi bu sevginin bir gün ya biterse sözüdür. ve insan sevdigini kırmaktan cok korkar.
evrendeki mülk insanlardır . nefs kadar zor bisi yok . seytandan bile daha büyük düsman .
__________________
Bilmek başka, bulmak başka, olmak daha başka.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 27.04.19, 18:13
Celcelutiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.12.17
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 3059 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Lil bin Ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ALLAH bize emanetler verdi . bedenimiz . yönetmemiz icin bedenimizi bize verdi . biz kendi mülkümüze sahip cıkamassak . evrendeki mülke sahip nasıl cıkabiliriz ki . bedenimizi ıslah edemessek . ALLAHı sevmis olmayız bedenimizi sevmemiz gerek . beden erirse ruh kalır . ALLAHı ruhunla sevmis olursun . insan sevdiginden bisi istemeye cekinir . ama sevgili sevdiginin kalbinden gecenleri okur ve bir anda ona hediyeler verir . seven insanın cehennemi bu sevginin bir gün ya biterse sözüdür. ve insan sevdigini kırmaktan cok korkar.
evrendeki mülk insanlardır . nefs kadar zor bisi yok . seytandan bile daha büyük düsman .
heh böylesi daha güzel işte istişarede bereket vardır
__________________
ve lakin cürmümüz vağfur,hatamız cümlece meşhur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 27.04.19, 19:37
Lil bin Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 09.06.18
Bulunduğu yer: Uttara Phalguni
Mesajlar: 1,991
Etiketlendiği Mesaj: 325 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
heh böylesi daha güzel işte istişarede bereket vardır
baska neyde bereket vardır ALİ yemegi nasıl yemeliyiz . ekmegin neresinde bereket vardır . ekmegi nasıl yemeliyiz . tabagımızı banmalı mıyız . tam bilmiyorum . ama şunu biliyorum sinirliyken yapılan yemek insana yaramaz .
sinirliyken igne bile vurulmaması gerektigini düsünüyorum .
__________________
Bilmek başka, bulmak başka, olmak daha başka.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
allahtan razı olmak


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
( Hepimiz Okuyalım Arkadaşlar ) Havasokulu Havasokulu.com Hakkında 637 26.04.23 13:41
Hepimiz Psişik Yeteneğe Sahibiz Tuana Psişik Yetenekler 7 17.04.21 23:43
Hepimiz Kendimizin Şeytanıyız ve Bu Dünyayı Kendi Cehennemimize Çeviriyoruz Och Farkındalık 0 08.05.20 01:46
Bunları hepimiz bir gözden geçirelim sağlığımız girmeden.. DiLara Alternatif Tıp ve Bitkiler 1 26.11.19 15:43
hepimiz birşeyler öğrenmeye geldik canseda Sizden Gelenler 0 17.09.19 19:27


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147