Musallat Yozlaşma Hayat Sitem!(Ortaya Karışık Mevzular) - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Tecrübe Ettikleriniz

Tecrübe Ettikleriniz Denenmiş uygulamalar

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 30.07.23, 01:30
Selamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 12.02.19
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 381
Etiketlendiği Mesaj: 63 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Musallat Yozlaşma Hayat Sitem!(Ortaya Karışık Mevzular)

Selamun Aleyküm...

Günümüzün gizli vebası ‘’İNANÇ YOZLAŞMASI’’…

2023 yılını yarıladığımız bugünlerde maalesef ki böyle bir konuyu ele almak zorunda kaldım.Özellikle Türk Gençliğinin arasında hızlıca yayılan,insanımızı maddi-manevi çökertip reel hayat çizgisinden saptıran bir inanç tarzı,yok yere nice hayatları felç etmektedir.Cin Çarpması veya Musallat meseleleri…
Esnafın işi kötüdür=nazar değmiştir,kadının kocası aldatmıştır=adama büyü yapılmıştır,genç iş veya eş bulamamıştır=kısmeti bağlanmıştır,kişinin cinsel sıkıntısı vardır=uçkuru bağlanmıştır vs vs…
Ya nazar değer ya büyü yapılır ya da durduk yere musallat kapar? Güler misin Ağlar mısın?
Yahu bu gözünü sevdiğimin cinleri zenginlere,kültür seviyesi yüksek olanlara,gelişmiş toplumlarda yaşayanlara hiç bulaşmıyor;nerede bi garip gureba var onu buluyor Ey akıl sorarım sana! Hırsız,yoksulun evine girer mi?

Avrupa,Amerika,Güneydoğu Asya,İskandinavlar,Kafkasya yav buralarda böyle şeyler göremezsin.Ama dünyada bütün kaosun merkezi olan ORTADOĞU denilen bir cehennem var ya işte bütün pislik buradan çıkıyor.Neden mi? Yoksulluk,düzensizlik,çatışmalar-savaşlar,huzursuzluk,umutsuzluk burada!Maalesef ki Türkiyemiz de bulunduğu coğrafya sebebiyle payına düşeni alıyor.Hele hele 2000lerden itibaren ülkemiz yolgeçen hanına dönmüş durumda.Irak,Suriye,İran,Lübnan,Afganistan vb ülkelerden kaçak yollarla gelen - ne olduğu belirsiz kişi ve kurumlar ülkemizde kök salıyor.Mehdiler,Peygamberler vs vs..Ülkemiz günden güne bilim ve teknikten uzaklaşarak tarikatler ve vakıflar ülkesine döndürülüyor.Halbuki Ortadoğu bir zamanlar bilimin merkeziydi.Avrupa,kilise baskısıyla karanlık çağı yaşarken bilim, islam coğrafyasında şekilleniyordu.İbnul İzz’den Ebul Vefa’ ya, İbni Sina’dan Biruni’ye,Harezmi’ye kadar tıptan matematiğe,botanikten gökbilimlerine kadar bilim,İslam aleminin elindeydi.Zamanla Avrupa bilimi bizlerden transfer etti,İslam kütüphanelerini yağmaladı bizler hızla cahilliğin karanlığına bürünürken onlar hep aydınlandı.Gerisini tarihçilere bırakıyorum,isteyen Osmanlının çöküş sebeplerinden 2023 Türkiye’sine kadar araştırabilir.
Dönelim asıl konuya.Ülkemiz; siyasi, ekonomik ve toplumsal sıkıntılarla alev alev yanarken insanlarımız bu ateşlerde kavruluyor.
15 yaşında liseli ergen bunalımda,20 yaşında üniversiteli bunalımda,30 yaşında hayatla savaşanlar bunalımda,70 yaşında emekli bunalımda…Durumlar belli…Genel bir sıkıntı var.Yaşlıları geçtik,yahu gençler bitiyor be kardeşim.Ayrıca hayatın genel akışına bir de hesapta olmayan aksilikler eklenince bunun uzun veya kısa vadede ağır psikolojik sonuçları olabiliyor.Kişi burada artık savunmasız ve her türlü etkiye açık hale geliyor..Başlıyor bir çözüm arayışına ama bu çabaların sonucunda bilinçaltına çocukluğundan itibaren kodlanmış yanlış noktalara sığınıyor(kuran kursuna giderdik namaz kılarken karabasan bastı muhabbeti olurdu,üniversiteye giderdik cin çağıralım muhabbeti olurdu,yaşlı insanların köylerdeki cin şeytan hikayeleri olurdu vs. vs.)Soruyu kendi soruyor,cevabı da kendi vermeye çalışıyor.Kısır döngünün nirvanasında…bir müddet sonra kişi kendini bu olumsuz enerjiyle yükleyerek yaşam enerjisini en alt seviyeye indiriyor.
‘’şunun işleri oluyor benimki olmuyor,herkesin istedikleri oldu ben ise bir şey yapamadım,başıma bu da mı gelecekti? Çok bahtsızım! Ne talihsiz bir insanmışım! Bana nazar mı değdi? Acaba bana büyü mü yapıldı? Yoksa yıldızım mı düşük? Belki musallat var’’ kendi kendine yazmaya başladı haydi geçmiş olsun..
Piyasada bu insanlar bir sermaye oluşturdu mu? Evet oluşturdu! Peki Girişimciler nerede? Onlar da hazır sen yeter ki iste
Hacılar ,hocalar, şıhlar ,mürşidler hepsi seni bekliyor.Canlı yayında davet yapanlar,vlog açıp cin çağıranlar,cin resmi çektiğini iddia edip sağda solda paylaşanlar,Aşık edenler,büyü bozanlar,zengin edenler ,şifa verenler,yazanlar çizenler uçanlar kaçanlar ne ararsan var…Yahu onların altında don,başında dam yok! Kendine hayrı yok ki sana ne verebilir?Adam yazıp çizeceği uydurma karşılığında senin vereceğin 3 -5 kuruşla zar zor geçiniyor.( o alınan paralar ateştir.)
Sonuç ne?Hiç bir şey! Yanlış zihniyet sende yanlış fikirler yarattı ve seni yanlış kişi ve olaylara yönlendirdi.Azıcık sağlam bir psikolojin vardı o da gitti.Bir müddet sonra sesler ve görüntüler de başladı sen gerçekten oldun.Harbiden oldun….
Adam korkudan farzları bile yerine getirmiyor.namaz kılamaz,dua edemez kuran okuyamaz niye?Musallat kapar(!) Ya kim öğretiyor kardeşim sana bunları,bu saçma bilgi kirliliği nereden geliyor?Eğer Allah a yaklaşan bir kula şeytan rahatlıkla el atabiliyorsa o inandığın tanrıyı derhal terk et! Çünkü sen Allah diye başka bir şeye inanıyorsun.
Musallat olayı yüz milyonda bir gerçekleşen çok nadir bir olaydır.musallat kapmanın ve fiziki dünyada bunun zararlarını görmenin tek bir şartı vardır.Şeytanla anlaşmak.İmanını şeytana verip ruhunu ona ipotek edersen yapılan büyünün,yazdığın tılsımın,vefkin karşılığını ancak o zaman alabilirsin Allah’ın izniyle.Ve sen artık şeytanın malı olursun.İşte o zaman sana gerçek anlamda tasarruf edebilirler.
‘’ O halde Allah’tan gayrısına güvenenlerin korumasını üzerinden kaldırırız,Onları güvendikleri şeylere havale ederiz.’’
‘’ Şeytan, ancak kendi velilerini korkutur.Eğer Mü'minseniz, onlardan korkmayın, yalnızca Bana karşı gelmekten sakının.’’
Bunun haricinde şeytan ve onun yolunda gidenler sadece kalplerimize fısıldayabilirler.aklımıza hep kötü şeyler getirir(vesvese) bizi günaha,umutsuzluğa teşvik etmeye çalışırlar.ama sorun yine bizde.Çoğunluk olarak kendimizi geliştirmiyoruz.Masallara inanmak hoşumuza gidiyor.Ya bugün milyonlarca kişi Lozan Antlaşmasının gizli maddeleri olduğuna inanıyor.2023 e girince her yerden petrol,gaz,altın fışkıracaktı her yerden başka şeyler fışkırıyor ekonomi bilmez,coğrafya bilmez,litoloji bilmez bilgi yok ama felsefe çok…Neyse konu siyasete kaymasın burası yeri değil.Acı bir örnek vereyim:
Alanya’da yeni bir şube açtım.Haftanın 4 günü artık buradayım.Arabistan,Birleşik Arap Emirliği,Libya gibi ülkelerden gelen yerleşik arap vatandaşlarla(parayla satılan vatandaşlık) görüşüyorum.Alanya yarı Rus yarı Arap memleketi olmuş.Ve burası o kadar pahalı ki asgari ücretliye ve emekliye burada yer yok!Adamları yobaz zannederdim,dine bakış açıları oldukça mantıklı.Hatta bu musallat meselelerini de konuştuk ve adamlara birkaç zırva pdf üzerinden bazı mevzuları gösterdim.A damlar kendi ülkelerindeki dini sapkınlığı,tarikatlar ile hükümetlerin siyasi paslaşmalarını falan filan vs. anlattı.Ve gördüm ki onlar bizlerden daha fazla Türk,biz ise onlardan daha fazla Arap olmuşuz.Onların çocukları V8 arabalarla,denize sıfır cennet manzaralı dairelerinde,bizim topraklarımızda cenneti yaşarken,benim genç kardeşlerim cin,musallat gibi konularla beynini eritiyor.Masallarla ömrünü geçiriyor.Haklılar.Aile hayatı bozuk,ekonomi zayıf,ihtiyaçlar karşılanmıyor vs.vs..Türkiye’de hayat zorlaştı,insanlar bunalımda ama pes etmeyin.Sadece Allah a ve kitaba sarılın ve ÇA BA LA YIN!
Ben bildiğimi okurum,dediğim dedik çaldığım düdük diyen varsa aynen devam etsin.Güvendiği kimse onu dinlesin ya da kendi bildiğini yapsın.Aynı yöntemleri deneyerek farklı sonuç almayı beklemek mantıksızlığın emaresidir.İnsan kendine şans vermeli..Değişmenin ve gelişmenin yollarını araştırmalı ve denemeli.İşte aydınlanma burada başlar.Masallarla bir yere varılmaz.
Nasihat çekecek ulviyette değilim,ısrarla rica ediyorum kendinizi zehirlemeyin zehirletmeyin…

NOT:açılış telaşında 2 ay boyunca foruma giremedim.cevaplayamadığım mesajlar oldu.Hatta cevap yazdıklarımı da farklı kullanıcılara gönderdiğimi düşünüyorum.kimse alınmasın.cevap alamayanlar sorularını tekrar gönderirlerse hata düzelmiş olur.
__________________
''Müspet sonuç vermeyen uğraş,ilim değil uydurmacadır!''
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 30.07.23, 02:34
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 07.08.22
Bulunduğu yer: bir çok yerde
Mesajlar: 4,137
Etiketlendiği Mesaj: 223 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Selamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamun Aleyküm...

Günümüzün gizli vebası ‘’İNANÇ YOZLAŞMASI’’…

2023 yılını yarıladığımız bugünlerde maalesef ki böyle bir konuyu ele almak zorunda kaldım.Özellikle Türk Gençliğinin arasında hızlıca yayılan,insanımızı maddi-manevi çökertip reel hayat çizgisinden saptıran bir inanç tarzı,yok yere nice hayatları felç etmektedir.Cin Çarpması veya Musallat meseleleri…
Esnafın işi kötüdür=nazar değmiştir,kadının kocası aldatmıştır=adama büyü yapılmıştır,genç iş veya eş bulamamıştır=kısmeti bağlanmıştır,kişinin cinsel sıkıntısı vardır=uçkuru bağlanmıştır vs vs…
Ya nazar değer ya büyü yapılır ya da durduk yere musallat kapar? Güler misin Ağlar mısın?
Yahu bu gözünü sevdiğimin cinleri zenginlere,kültür seviyesi yüksek olanlara,gelişmiş toplumlarda yaşayanlara hiç bulaşmıyor;nerede bi garip gureba var onu buluyor Ey akıl sorarım sana! Hırsız,yoksulun evine girer mi?

Avrupa,Amerika,Güneydoğu Asya,İskandinavlar,Kafkasya yav buralarda böyle şeyler göremezsin.Ama dünyada bütün kaosun merkezi olan ORTADOĞU denilen bir cehennem var ya işte bütün pislik buradan çıkıyor.Neden mi? Yoksulluk,düzensizlik,çatışmalar-savaşlar,huzursuzluk,umutsuzluk burada!Maalesef ki Türkiyemiz de bulunduğu coğrafya sebebiyle payına düşeni alıyor.Hele hele 2000lerden itibaren ülkemiz yolgeçen hanına dönmüş durumda.Irak,Suriye,İran,Lübnan,Afganistan vb ülkelerden kaçak yollarla gelen - ne olduğu belirsiz kişi ve kurumlar ülkemizde kök salıyor.Mehdiler,Peygamberler vs vs..Ülkemiz günden güne bilim ve teknikten uzaklaşarak tarikatler ve vakıflar ülkesine döndürülüyor.Halbuki Ortadoğu bir zamanlar bilimin merkeziydi.Avrupa,kilise baskısıyla karanlık çağı yaşarken bilim, islam coğrafyasında şekilleniyordu.İbnul İzz’den Ebul Vefa’ ya, İbni Sina’dan Biruni’ye,Harezmi’ye kadar tıptan matematiğe,botanikten gökbilimlerine kadar bilim,İslam aleminin elindeydi.Zamanla Avrupa bilimi bizlerden transfer etti,İslam kütüphanelerini yağmaladı bizler hızla cahilliğin karanlığına bürünürken onlar hep aydınlandı.Gerisini tarihçilere bırakıyorum,isteyen Osmanlının çöküş sebeplerinden 2023 Türkiye’sine kadar araştırabilir.
Dönelim asıl konuya.Ülkemiz; siyasi, ekonomik ve toplumsal sıkıntılarla alev alev yanarken insanlarımız bu ateşlerde kavruluyor.
15 yaşında liseli ergen bunalımda,20 yaşında üniversiteli bunalımda,30 yaşında hayatla savaşanlar bunalımda,70 yaşında emekli bunalımda…Durumlar belli…Genel bir sıkıntı var.Yaşlıları geçtik,yahu gençler bitiyor be kardeşim.Ayrıca hayatın genel akışına bir de hesapta olmayan aksilikler eklenince bunun uzun veya kısa vadede ağır psikolojik sonuçları olabiliyor.Kişi burada artık savunmasız ve her türlü etkiye açık hale geliyor..Başlıyor bir çözüm arayışına ama bu çabaların sonucunda bilinçaltına çocukluğundan itibaren kodlanmış yanlış noktalara sığınıyor(kuran kursuna giderdik namaz kılarken karabasan bastı muhabbeti olurdu,üniversiteye giderdik cin çağıralım muhabbeti olurdu,yaşlı insanların köylerdeki cin şeytan hikayeleri olurdu vs. vs.)Soruyu kendi soruyor,cevabı da kendi vermeye çalışıyor.Kısır döngünün nirvanasında…bir müddet sonra kişi kendini bu olumsuz enerjiyle yükleyerek yaşam enerjisini en alt seviyeye indiriyor.
‘’şunun işleri oluyor benimki olmuyor,herkesin istedikleri oldu ben ise bir şey yapamadım,başıma bu da mı gelecekti? Çok bahtsızım! Ne talihsiz bir insanmışım! Bana nazar mı değdi? Acaba bana büyü mü yapıldı? Yoksa yıldızım mı düşük? Belki musallat var’’ kendi kendine yazmaya başladı haydi geçmiş olsun..
Piyasada bu insanlar bir sermaye oluşturdu mu? Evet oluşturdu! Peki Girişimciler nerede? Onlar da hazır sen yeter ki iste
Hacılar ,hocalar, şıhlar ,mürşidler hepsi seni bekliyor.Canlı yayında davet yapanlar,vlog açıp cin çağıranlar,cin resmi çektiğini iddia edip sağda solda paylaşanlar,Aşık edenler,büyü bozanlar,zengin edenler ,şifa verenler,yazanlar çizenler uçanlar kaçanlar ne ararsan var…Yahu onların altında don,başında dam yok! Kendine hayrı yok ki sana ne verebilir?Adam yazıp çizeceği uydurma karşılığında senin vereceğin 3 -5 kuruşla zar zor geçiniyor.( o alınan paralar ateştir.)
Sonuç ne?Hiç bir şey! Yanlış zihniyet sende yanlış fikirler yarattı ve seni yanlış kişi ve olaylara yönlendirdi.Azıcık sağlam bir psikolojin vardı o da gitti.Bir müddet sonra sesler ve görüntüler de başladı sen gerçekten oldun.Harbiden oldun….
Adam korkudan farzları bile yerine getirmiyor.namaz kılamaz,dua edemez kuran okuyamaz niye?Musallat kapar(!) Ya kim öğretiyor kardeşim sana bunları,bu saçma bilgi kirliliği nereden geliyor?Eğer Allah a yaklaşan bir kula şeytan rahatlıkla el atabiliyorsa o inandığın tanrıyı derhal terk et! Çünkü sen Allah diye başka bir şeye inanıyorsun.
Musallat olayı yüz milyonda bir gerçekleşen çok nadir bir olaydır.musallat kapmanın ve fiziki dünyada bunun zararlarını görmenin tek bir şartı vardır.Şeytanla anlaşmak.İmanını şeytana verip ruhunu ona ipotek edersen yapılan büyünün,yazdığın tılsımın,vefkin karşılığını ancak o zaman alabilirsin Allah’ın izniyle.Ve sen artık şeytanın malı olursun.İşte o zaman sana gerçek anlamda tasarruf edebilirler.
‘’ O halde Allah’tan gayrısına güvenenlerin korumasını üzerinden kaldırırız,Onları güvendikleri şeylere havale ederiz.’’
‘’ Şeytan, ancak kendi velilerini korkutur.Eğer Mü'minseniz, onlardan korkmayın, yalnızca Bana karşı gelmekten sakının.’’
Bunun haricinde şeytan ve onun yolunda gidenler sadece kalplerimize fısıldayabilirler.aklımıza hep kötü şeyler getirir(vesvese) bizi günaha,umutsuzluğa teşvik etmeye çalışırlar.ama sorun yine bizde.Çoğunluk olarak kendimizi geliştirmiyoruz.Masallara inanmak hoşumuza gidiyor.Ya bugün milyonlarca kişi Lozan Antlaşmasının gizli maddeleri olduğuna inanıyor.2023 e girince her yerden petrol,gaz,altın fışkıracaktı her yerden başka şeyler fışkırıyor ekonomi bilmez,coğrafya bilmez,litoloji bilmez bilgi yok ama felsefe çok…Neyse konu siyasete kaymasın burası yeri değil.Acı bir örnek vereyim:
Alanya’da yeni bir şube açtım.Haftanın 4 günü artık buradayım.Arabistan,Birleşik Arap Emirliği,Libya gibi ülkelerden gelen yerleşik arap vatandaşlarla(parayla satılan vatandaşlık) görüşüyorum.Alanya yarı Rus yarı Arap memleketi olmuş.Ve burası o kadar pahalı ki asgari ücretliye ve emekliye burada yer yok!Adamları yobaz zannederdim,dine bakış açıları oldukça mantıklı.Hatta bu musallat meselelerini de konuştuk ve adamlara birkaç zırva pdf üzerinden bazı mevzuları gösterdim.A damlar kendi ülkelerindeki dini sapkınlığı,tarikatlar ile hükümetlerin siyasi paslaşmalarını falan filan vs. anlattı.Ve gördüm ki onlar bizlerden daha fazla Türk,biz ise onlardan daha fazla Arap olmuşuz.Onların çocukları V8 arabalarla,denize sıfır cennet manzaralı dairelerinde,bizim topraklarımızda cenneti yaşarken,benim genç kardeşlerim cin,musallat gibi konularla beynini eritiyor.Masallarla ömrünü geçiriyor.Haklılar.Aile hayatı bozuk,ekonomi zayıf,ihtiyaçlar karşılanmıyor vs.vs..Türkiye’de hayat zorlaştı,insanlar bunalımda ama pes etmeyin.Sadece Allah a ve kitaba sarılın ve ÇA BA LA YIN!
Ben bildiğimi okurum,dediğim dedik çaldığım düdük diyen varsa aynen devam etsin.Güvendiği kimse onu dinlesin ya da kendi bildiğini yapsın.Aynı yöntemleri deneyerek farklı sonuç almayı beklemek mantıksızlığın emaresidir.İnsan kendine şans vermeli..Değişmenin ve gelişmenin yollarını araştırmalı ve denemeli.İşte aydınlanma burada başlar.Masallarla bir yere varılmaz.
Nasihat çekecek ulviyette değilim,ısrarla rica ediyorum kendinizi zehirlemeyin zehirletmeyin…

NOT:açılış telaşında 2 ay boyunca foruma giremedim.cevaplayamadığım mesajlar oldu.Hatta cevap yazdıklarımı da farklı kullanıcılara gönderdiğimi düşünüyorum.kimse alınmasın.cevap alamayanlar sorularını tekrar gönderirlerse hata düzelmiş olur.
okudum yazıyı
uzunca cevaplar vermek isterim ama yoruyor artık adamı kısaca cevaplar verelim ihtilafa düşdüklerini uzunca konuşalım

1-inançç yozlaşması 2023 değil 2050 olsada olabilicek 2100 de de olabilicek 1900 lerde de olan geçmişde de olan bir durum topluluklari çinde bozulmalar her inanç ve fikir akımında olabilir allah dilediğini hidayete erdirir diyip bizim isteğimizle olamyacağını vurgulayalım

2-kardeşim psikoljiyle ilgilenen biriysen piskolojik tedaviler raidkal uygulamalar yani çiçekler ışıklar ve kodlamalar hipnozlarla bile çözülmeye nruhani hatalıklar vardır mümin kul nazara büyüye ve cinlere inanır bu ayetlerle sabit hadislerle öğrenği boldur alıntılamaycam hayır dersen alıntılıycam sadece

o yüzden gülermisin ağlarmısın deme kalp gözün açıksa nazarmı varmış bir bakışda alıver büyümü var 1 kere fatihayı yada ayetel kursiyi okuda bozu ver adamın soylemenede gerek yok ende olsa para almaya hacet yok diyorsun ya? övgü alamyada hacet yok o zaman hallediver kurtar mümin kardeşlerini her görüdğünde hızlıca bir kaç dkda bu kadar kolay ve baitse bu ililm yap görelim sitenin yarısı ndan çoğu musallatlı adminle testler yapın izin al başla temizliğie parasız şekilde seni engeleyen oldumu hiç buna cevap verirsin umarım çünkü bilmediğin deneyimlerinle emin olmadığın bir ilimde boyle kesin iddialar anlatmak oldukça yersiz ve bazı ilim ehline sayhıszlık bence...

3-bu orta doğuda pislik neden çıkıyor sade demişsin hayır tibet hindistanda güney amerikada japonyada dahi var bu iddia yersizdir gereksizdir doğruluğu yoktur şahsi fikrim yine

4-cehennem var burda diyerek evet vurgulamak istesende yanlış bir kelime bunu en iyi senin bilmen gerek cehennemlemi kıyas ettin orta doğuyu?

5-ehli tarikatan daha iyi bir islam modelimi buldun bu yeni çıkan birşey değil ha halifelerden gelen bir durum ehli sünnet velcemmat gayete iyidir tariaktlar kurtuluş savaşında isyan etmek içinde örgütlenir tarikatlar ülkeyi kurtarmak için kuvayı milliyelirde örgütler her "tarikat" kelimesi değil toplanma örgütlenme olarak yorumla tarikat düşmanlığı yapılmamalı sağlıklı tariaktlara dil uzatmak çok saygısızca ....

6-ya abtı ya bilmin kayması doğudaki bilmin gitmesi falan ne anlatıyorsun ? jeopolitik konum coğrafı keşifler bunları bilmezmisin? allah c.c bu nizamı kurmuş bu kaderi tayin etmiş
ayetler hadisler ortada kişi kendinden başalyıp ilim irfan öğrenip tebliğie başlamalı ve öğütlemeli kendini batıyla kıyaslamak falnda nedir aynen bu saaatlerce konuşulcak bir konuda olsa geçiyorum şimdilik

7-ise umtusuzluk ve karnalığa düşen türk toplumu toplu zihine olan paranormal varlıklara suç buluyor çareyi onlarda arıyor demek zaten tüm tezini yok ediyor türk toplumunnu çok büyük kısmı tc kimlikde müslüman ne kurani bir kere arapça yada türkçe okumamış ne hadisleri vs incelememiş abdfest nedir namaz nedir nasıl kılını alınr desen%5 i dahi bilemez

80 milyonunun 1 milyonu belki temel şeyleri biliyordur bu yüzden toplum zihinine falan girelimde onu bunu bulalımı geç türkiye islam devleti tarihi sebeplerden ötürü toplum şuan hiç alaksı yok bazılarının yıllarc a çabaları sayesinde bu hale getirdiler istediklerini başardılar bu toplumda....

8-katılıyorum bahstıslzık vs diyip büyüe paranormal şekilde çözüm aryanlar için bir büücüler medyumcular girişimci keismi ortaya çıktı oyle ahım şahım diyemem ama ciddi bir kesim var türkiyedede fırsatçılık oldumu eksik yok ülkemde maşallah

9-yani hacı hoca şeyhler derken uslupda bir noksanlık var oda BAZI hacı hocalar şeyhler sözde bu lakpatak i din tüccarları seni dolandırmayı bekliyor desende hakkıyla müminlerin cveballerini almasan keşke...

10-"Sonuç ne?Hiç bir şey! Yanlış zihniyet sende yanlış fikirler yarattı "
-hayır hepsinde hiçbirşey iye birşey yok buda vebal olumlu olmsuz yada nötr sonuçlar gören 2 şahsen ve tanıdıklarım ve az tanıdığım birçok kişi var bu iddian yersiz gereksiz

-yaratmakda allaha mahsustur bunuda düzeltelim

11-psikolji bozulucnamı sadece karatılar gözükürmüş?
ben zahir ive batını kısımlara inanıırm ilk once birisi psikojlik ıkıntıları varsa doktora psikologa yönlendirirm aile danışmanına sıkıntısı ne yse ona göre

sonuç alamamış gayret ettiği halde elinden birşey gelmiyoras işin batini enerji kısmıyla sorunun çözümü için uğraşırım ve bu gayetde güzel etkili ve işe yarar dır ama kesinlik de asla yoktur hiçbirinde allah dilerse sadece olur nasipte varsa yani aracı olamktan fazlası değilim

12-"Adam korkudan farzları bile yerine getirmiyor.namaz kılamaz,dua edemez kuran okuyamaz niye?Musallat kapar(!) Ya kim öğretiyor kardeşim" bu iddanı anlamadım zaten senin fikirlerine ters olmuş yani bu araplarda olmuyor türklerde ne hikmetse oluyor dersin sonrada dini vecibeleri getiremyen müminler musallat kapar ama araplar yada batılılarda kapmaz neden çoçuken zihne yerleşmiş düşünceler tamamen diyemesemde psikoljik etkiyi hiç sayamam ama yine yanlış denebilicek bir iddia zaten bu sayfada olupta bunları bilmemk ilginçmiş..

13-"Allah a yaklaşan bir kula şeytan rahatlıkla el atabiliyorsa o inandığın tanrıyı"ağzından çıkanlar aklından çıkanla kalpinden çıkan birmi ne dediğini bilirmisin benmi yazdığını anlamakda sıkıntı çekiyorum

ayetlerle örnek mi göstereli mhadislemi allah dilediği kulunu dilediği şekilde imtihan eder tasafuvi inancın varmı senin? gerçekten hani kalp gözü vs nefis bunlardan haberdarsında e nerde bu islam almleri nin kitaplarını okumadınmı abdulkadir geylani imamı gazali üveysi veysel akrani vs vs bunları nkitaplarını okuyan biris bu lafı dermi gerçekten değişik iddialar fazla değişik...

14-"Musallat olayı yüz milyonda bir gerçekleşen çok nadir bir olaydır"bu olayda tamamen yanlış bir bilgi direk reddiye yapalım buna ama desen hani genelikle çok az olur ağır musallat vakaları desen anlardımda musallat nedir tam biliyormusun şüphelendim şuan...

15-"örmenin tek bir şartı vardır.Şeytanla anlaşmak.İmanını şeytana verip ruhunu ona ipotek edersen yapılan büyünün,yazdığın tılsımın,vefkin karşılığını ancak o zaman alabilirsin" e bu idda safsata olmuş

-o zaman peygamber efendimizde ruhunu mu sattı abi ne dersin sen felak nas falan hiç temel bilgilerini unutunu hiddetle yazıyım derken yada allahın ayetlerde kullarını sınaması için türlü yollarla sınama sı vs yani hadisleri daha saymıyorum ehli tasaffuv alimler muhyidini arabiyi abdul akdri ivs hiç anlatmaya gerek yok yani bu dşünce direk tasfauv ve tefsiri bilmeyen birinin yazısı na dönüşmüş sanki daha temel konuları bile iyice araştırmadan yazmış çok öznel fikirlerden ibaret objektif lik kaynaklar vs mantıklı yorumlar çok az olmuş bu yazıda....

16-lozan ve doğal kaynaklar muhabbetinde yorumun genel anlamda hakv eriyorum insan araştırmalı geliştirmeli ufunu açmalı elbette.

17-ya abi kafa var akıl var
-senin 100 metre derinlikde kaç milyon varillik petrolun çıkarsa amerikaya verirsen o şirketleri senden daha rahat toplumunun refahı olabilirmi dünyada yani tarih sanırım hiç haberin yok arapların zenginliği ilimle YAPTIKLARINA inanıyorsan hiç bilgin yok benim gözümde adamlar doğal kaynakları hayvan gibi keyfe keder satıp zenginlik çekiyorlar batıyla aralarıdna zerre sorun yok hata bir ara suud kralı vanayı kapatınca nasıl avrupa yandı kurukları da neyse araları iyi olan lar libyad asruyiede papaz krizinde rusyada ermenistanda azrbeycanda avrupaya ve amerikaya sürekli akfa tutan türkiyeni nekonmisi bir olabilrmi dünya dolar üzerinden donuyor ve dolar ıamerkai altın zart zurt olmadan kafasına göre basabiliyor cidden bu kısım kıyasın çok ama çok yannlış bir bakış açısı......

18-cennet manzaralı falanda demek doğru değil bunuda düzeltelim mübeğla sanatını mümin bu şekilde yapmamalı bence

19-allaha kitapa hadislere ehli sünnete velc emamte sarılalım ve üstümüze düşleni işimizi gücümüzü bu kaidelerden şaşmadan yapalım da %1 den az kesimi olan türkiye yemi nasihat bu? oyleyse hiç ümidimi yok desene alla hbilir tabide en iyisini...

20-bildiğimiokurum ve yeri gelince analtırım başkalarınıkinide okurum yeri gelir dikkat ederim yeri gelir tartışırım

21-e allaha güveniyoruz e insanız insani ilişkilerimiz oluyor dostlar arkadaşlar üdşman nabza göre şerbet vericeğiz insanız çünkü hata müminler kardeştir diyelim allahtan başka dost olmaz iddasını da köşeye koyalım kardeş kardeşine güvenmez fln diyede ? koyalım dostluk ve güven nedfir vs diyed karıştıralım kafaları


22-"beklemek mantıksızlığın emaresidir"yani bu tasffuci düşüncede ne kadar doğr uyanlış tartışılır materyalist olarak objektif düşünürsek doğrudur lakin hayat bu düşüncelerle şçalışınca 1+1=2 gibi olmuyor yüzlerce orneği var

23-insan kendine şans veremz şans allahtan iradesi dışında bilinmeyen bir güce inançı simgeler herşey allahın emri iradesi ve bilen duyan haberdar olan yani esmaı husanyı açınc aşans faktörü diye birşey asla yoktur baht deniilir belki yada başarı oranını artırma çabası fln filan denilebilir

24- "zehirletmeyin "İlaçla zehir arasındaki fark dozdur. Dozu fazla kaçırırsanız ilaç, zehre dönüşür diyelim...

25-fena değil yazı lakin ulviyat ve yeterince çalışmadan yazılmış bir yazı inşallah daha düzün bir yazıda görüşmek üzere
__________________

- Kul ne der Mevla ne der acep
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 30.07.23, 03:08
Üye
 
Üyelik tarihi: 21.06.17
Bulunduğu yer: urfa
Mesajlar: 51
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

ülkemizde büyüye maruz kalmamış insan sayısı belki yüzde yirmidir.iddia ediyorum.ama.ispat edemem.Herkes herkese büyü yapıyor.Ve büyük çoğunluğu akraba akrabaya yapıyor.Bazi.mezarliklarda kuyu vardır.Bi açılsa içinde neler neler çıkar.Belki yozlaşma bu tür durumlari tetkliyor ya da bu tür durumlarin varlığı yozlasmayi tetikliyor.Etki tepki meselesi gibi.Cok.muzdarip olduk bu konuda.Havas vs konulara bu kadar ilginin olmasi ile insanların büyüye maruz kaldıklarına inanması arasında doğrudan bir ilişki var.Neden büyü yaptılar neden yapıyoruz neden yapmaya devam ediyoruz.Konuyu dağıttım iyice.Kusura bakmayın.Olanlara bitenlere karşı çok ofkeliyim.affola.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 30.07.23, 03:31
Selamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 12.02.19
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 381
Etiketlendiği Mesaj: 63 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
okudum yazıyı
uzunca cevaplar vermek isterim ama yoruyor artık adamı kısaca cevaplar verelim ihtilafa düşdüklerini uzunca konuşalım

1-inançç yozlaşması 2023 değil 2050 olsada olabilicek 2100 de de olabilicek 1900 lerde de olan geçmişde de olan bir durum topluluklari çinde bozulmalar her inanç ve fikir akımında olabilir allah dilediğini hidayete erdirir diyip bizim isteğimizle olamyacağını vurgulayalım

2-kardeşim psikoljiyle ilgilenen biriysen piskolojik tedaviler raidkal uygulamalar yani çiçekler ışıklar ve kodlamalar hipnozlarla bile çözülmeye nruhani hatalıklar vardır mümin kul nazara büyüye ve cinlere inanır bu ayetlerle sabit hadislerle öğrenği boldur alıntılamaycam hayır dersen alıntılıycam sadece

o yüzden gülermisin ağlarmısın deme kalp gözün açıksa nazarmı varmış bir bakışda alıver büyümü var 1 kere fatihayı yada ayetel kursiyi okuda bozu ver adamın soylemenede gerek yok ende olsa para almaya hacet yok diyorsun ya? övgü alamyada hacet yok o zaman hallediver kurtar mümin kardeşlerini her görüdğünde hızlıca bir kaç dkda bu kadar kolay ve baitse bu ililm yap görelim sitenin yarısı ndan çoğu musallatlı adminle testler yapın izin al başla temizliğie parasız şekilde seni engeleyen oldumu hiç buna cevap verirsin umarım çünkü bilmediğin deneyimlerinle emin olmadığın bir ilimde boyle kesin iddialar anlatmak oldukça yersiz ve bazı ilim ehline sayhıszlık bence...

3-bu orta doğuda pislik neden çıkıyor sade demişsin hayır tibet hindistanda güney amerikada japonyada dahi var bu iddia yersizdir gereksizdir doğruluğu yoktur şahsi fikrim yine

4-cehennem var burda diyerek evet vurgulamak istesende yanlış bir kelime bunu en iyi senin bilmen gerek cehennemlemi kıyas ettin orta doğuyu?

5-ehli tarikatan daha iyi bir islam modelimi buldun bu yeni çıkan birşey değil ha halifelerden gelen bir durum ehli sünnet velcemmat gayete iyidir tariaktlar kurtuluş savaşında isyan etmek içinde örgütlenir tarikatlar ülkeyi kurtarmak için kuvayı milliyelirde örgütler her "tarikat" kelimesi değil toplanma örgütlenme olarak yorumla tarikat düşmanlığı yapılmamalı sağlıklı tariaktlara dil uzatmak çok saygısızca ....

6-ya abtı ya bilmin kayması doğudaki bilmin gitmesi falan ne anlatıyorsun ? jeopolitik konum coğrafı keşifler bunları bilmezmisin? allah c.c bu nizamı kurmuş bu kaderi tayin etmiş
ayetler hadisler ortada kişi kendinden başalyıp ilim irfan öğrenip tebliğie başlamalı ve öğütlemeli kendini batıyla kıyaslamak falnda nedir aynen bu saaatlerce konuşulcak bir konuda olsa geçiyorum şimdilik

7-ise umtusuzluk ve karnalığa düşen türk toplumu toplu zihine olan paranormal varlıklara suç buluyor çareyi onlarda arıyor demek zaten tüm tezini yok ediyor türk toplumunnu çok büyük kısmı tc kimlikde müslüman ne kurani bir kere arapça yada türkçe okumamış ne hadisleri vs incelememiş abdfest nedir namaz nedir nasıl kılını alınr desen%5 i dahi bilemez

80 milyonunun 1 milyonu belki temel şeyleri biliyordur bu yüzden toplum zihinine falan girelimde onu bunu bulalımı geç türkiye islam devleti tarihi sebeplerden ötürü toplum şuan hiç alaksı yok bazılarının yıllarc a çabaları sayesinde bu hale getirdiler istediklerini başardılar bu toplumda....

8-katılıyorum bahstıslzık vs diyip büyüe paranormal şekilde çözüm aryanlar için bir büücüler medyumcular girişimci keismi ortaya çıktı oyle ahım şahım diyemem ama ciddi bir kesim var türkiyedede fırsatçılık oldumu eksik yok ülkemde maşallah

9-yani hacı hoca şeyhler derken uslupda bir noksanlık var oda BAZI hacı hocalar şeyhler sözde bu lakpatak i din tüccarları seni dolandırmayı bekliyor desende hakkıyla müminlerin cveballerini almasan keşke...

10-"Sonuç ne?Hiç bir şey! Yanlış zihniyet sende yanlış fikirler yarattı "
-hayır hepsinde hiçbirşey iye birşey yok buda vebal olumlu olmsuz yada nötr sonuçlar gören 2 şahsen ve tanıdıklarım ve az tanıdığım birçok kişi var bu iddian yersiz gereksiz

-yaratmakda allaha mahsustur bunuda düzeltelim

11-psikolji bozulucnamı sadece karatılar gözükürmüş?
ben zahir ive batını kısımlara inanıırm ilk once birisi psikojlik ıkıntıları varsa doktora psikologa yönlendirirm aile danışmanına sıkıntısı ne yse ona göre

sonuç alamamış gayret ettiği halde elinden birşey gelmiyoras işin batini enerji kısmıyla sorunun çözümü için uğraşırım ve bu gayetde güzel etkili ve işe yarar dır ama kesinlik de asla yoktur hiçbirinde allah dilerse sadece olur nasipte varsa yani aracı olamktan fazlası değilim

12-"Adam korkudan farzları bile yerine getirmiyor.namaz kılamaz,dua edemez kuran okuyamaz niye?Musallat kapar(!) Ya kim öğretiyor kardeşim" bu iddanı anlamadım zaten senin fikirlerine ters olmuş yani bu araplarda olmuyor türklerde ne hikmetse oluyor dersin sonrada dini vecibeleri getiremyen müminler musallat kapar ama araplar yada batılılarda kapmaz neden çoçuken zihne yerleşmiş düşünceler tamamen diyemesemde psikoljik etkiyi hiç sayamam ama yine yanlış denebilicek bir iddia zaten bu sayfada olupta bunları bilmemk ilginçmiş..

13-"Allah a yaklaşan bir kula şeytan rahatlıkla el atabiliyorsa o inandığın tanrıyı"ağzından çıkanlar aklından çıkanla kalpinden çıkan birmi ne dediğini bilirmisin benmi yazdığını anlamakda sıkıntı çekiyorum

ayetlerle örnek mi göstereli mhadislemi allah dilediği kulunu dilediği şekilde imtihan eder tasafuvi inancın varmı senin? gerçekten hani kalp gözü vs nefis bunlardan haberdarsında e nerde bu islam almleri nin kitaplarını okumadınmı abdulkadir geylani imamı gazali üveysi veysel akrani vs vs bunları nkitaplarını okuyan biris bu lafı dermi gerçekten değişik iddialar fazla değişik...

14-"Musallat olayı yüz milyonda bir gerçekleşen çok nadir bir olaydır"bu olayda tamamen yanlış bir bilgi direk reddiye yapalım buna ama desen hani genelikle çok az olur ağır musallat vakaları desen anlardımda musallat nedir tam biliyormusun şüphelendim şuan...

15-"örmenin tek bir şartı vardır.Şeytanla anlaşmak.İmanını şeytana verip ruhunu ona ipotek edersen yapılan büyünün,yazdığın tılsımın,vefkin karşılığını ancak o zaman alabilirsin" e bu idda safsata olmuş

-o zaman peygamber efendimizde ruhunu mu sattı abi ne dersin sen felak nas falan hiç temel bilgilerini unutunu hiddetle yazıyım derken yada allahın ayetlerde kullarını sınaması için türlü yollarla sınama sı vs yani hadisleri daha saymıyorum ehli tasaffuv alimler muhyidini arabiyi abdul akdri ivs hiç anlatmaya gerek yok yani bu dşünce direk tasfauv ve tefsiri bilmeyen birinin yazısı na dönüşmüş sanki daha temel konuları bile iyice araştırmadan yazmış çok öznel fikirlerden ibaret objektif lik kaynaklar vs mantıklı yorumlar çok az olmuş bu yazıda....

16-lozan ve doğal kaynaklar muhabbetinde yorumun genel anlamda hakv eriyorum insan araştırmalı geliştirmeli ufunu açmalı elbette.

17-ya abi kafa var akıl var
-senin 100 metre derinlikde kaç milyon varillik petrolun çıkarsa amerikaya verirsen o şirketleri senden daha rahat toplumunun refahı olabilirmi dünyada yani tarih sanırım hiç haberin yok arapların zenginliği ilimle YAPTIKLARINA inanıyorsan hiç bilgin yok benim gözümde adamlar doğal kaynakları hayvan gibi keyfe keder satıp zenginlik çekiyorlar batıyla aralarıdna zerre sorun yok hata bir ara suud kralı vanayı kapatınca nasıl avrupa yandı kurukları da neyse araları iyi olan lar libyad asruyiede papaz krizinde rusyada ermenistanda azrbeycanda avrupaya ve amerikaya sürekli akfa tutan türkiyeni nekonmisi bir olabilrmi dünya dolar üzerinden donuyor ve dolar ıamerkai altın zart zurt olmadan kafasına göre basabiliyor cidden bu kısım kıyasın çok ama çok yannlış bir bakış açısı......

18-cennet manzaralı falanda demek doğru değil bunuda düzeltelim mübeğla sanatını mümin bu şekilde yapmamalı bence

19-allaha kitapa hadislere ehli sünnete velc emamte sarılalım ve üstümüze düşleni işimizi gücümüzü bu kaidelerden şaşmadan yapalım da %1 den az kesimi olan türkiye yemi nasihat bu? oyleyse hiç ümidimi yok desene alla hbilir tabide en iyisini...

20-bildiğimiokurum ve yeri gelince analtırım başkalarınıkinide okurum yeri gelir dikkat ederim yeri gelir tartışırım

21-e allaha güveniyoruz e insanız insani ilişkilerimiz oluyor dostlar arkadaşlar üdşman nabza göre şerbet vericeğiz insanız çünkü hata müminler kardeştir diyelim allahtan başka dost olmaz iddasını da köşeye koyalım kardeş kardeşine güvenmez fln diyede ? koyalım dostluk ve güven nedfir vs diyed karıştıralım kafaları


22-"beklemek mantıksızlığın emaresidir"yani bu tasffuci düşüncede ne kadar doğr uyanlış tartışılır materyalist olarak objektif düşünürsek doğrudur lakin hayat bu düşüncelerle şçalışınca 1+1=2 gibi olmuyor yüzlerce orneği var

23-insan kendine şans veremz şans allahtan iradesi dışında bilinmeyen bir güce inançı simgeler herşey allahın emri iradesi ve bilen duyan haberdar olan yani esmaı husanyı açınc aşans faktörü diye birşey asla yoktur baht deniilir belki yada başarı oranını artırma çabası fln filan denilebilir

24- "zehirletmeyin "İlaçla zehir arasındaki fark dozdur. Dozu fazla kaçırırsanız ilaç, zehre dönüşür diyelim...

25-fena değil yazı lakin ulviyat ve yeterince çalışmadan yazılmış bir yazı inşallah daha düzün bir yazıda görüşmek üzere
ben yolu gösteririm denemek isteyen tabelayı takip eder,beğenmeyen ise ilk kavşaktan u dönüşü yapar.tercih kişiye kalmış
__________________
''Müspet sonuç vermeyen uğraş,ilim değil uydurmacadır!''
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 30.07.23, 04:06
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefali
 
Üyelik tarihi: 07.08.22
Bulunduğu yer: bir çok yerde
Mesajlar: 4,137
Etiketlendiği Mesaj: 223 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Selamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben yolu gösteririm denemek isteyen tabelayı takip eder,beğenmeyen ise ilk kavşaktan u dönüşü yapar.tercih kişiye kalmış
evet guzel bir cevap
__________________

- Kul ne der Mevla ne der acep
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Bu mevzular neyin alametidir KARADAYI45 Cin & Şeytan & Melek & Ruh 2 18.09.22 13:46
Cehennem Tasviri-7 / (Sitem) mubertrzon Sizden Gelenler 0 15.12.19 12:59
Sitem Logos Sizden Gelenler 0 30.10.19 22:21
ne sitem eyle , ne de üzül Lil bin Ali Güzel Sözler & aŞka Dair 2 25.10.19 23:10
Engellilerden Siyasi Partilere Sitem SiLence Engelliler Dünyası 1 20.04.17 22:22


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147