Havas Okulu

Havas Okulu (https://www.havasokulu.com/)
-   Zikir (https://www.havasokulu.com/zikir/)
-   -   Cevheretül Kemal Siğası (https://www.havasokulu.com/zikir/1529-cevheretul-kemal-sigasi.html)

HavasHoca 06.04.16 09:33

Cevheretül Kemal Siğası
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Cevheretül Kemal

Sevgili Peygamberimizin Sevgisine Mazhar Olan Salavat

Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme salli ve sellimala aynir rahmetir rabbaniyyeti vel yakutetil mütehakkıkatil haitati bi merkezil fühumi vel meani ve nuril ekvanil mütekevvinetil ademiyyi sahıbil hakkır rabbaniyyil berkıl estaı bi müznil eryahıl maliei li külli mütearridın minel bühuri vel evani ve nurikel lamiıllezi mele'te bihi kevnekel haitı bi emkinetil mekani*Allahümme salli ve sellim ala aynil hakkılleti tetecella minha uruşül hakaikı aynil mearifil akvemi sıratıket tammil eskam* Allahümme salli ve sellim ala tal'atil hakkı bil hakkıl kenzil a'zami ifadatike minke ileyke ihatatin nuril mutalsemi sallellahü aleyhi ve ala alihi ve salaten tüarrifuna biha iyyah

BU SALAVATI FAZİLETİ:

Bu salavatı 1 defa okunması bütün mahlukatın 3 defa okuduğu tesbihe bedeldir.

Bu salavatı bir mecliste 7 defa okunursa o meclise Resulü Ekrem(s.a.v)'in dört halifesinin ruhaniyetleri teşrif buyururlar

Bu salavatı günde 7 defadan fazla okuyan Efendimiz Aleyhisselam'ın özel sevgisine mazhar olur.Veliler ordusuna karışmadan ölmez

Kim yatarken abdesli olarak 7'şer defa okumaya devam ederse ,Resulü Ekrem'i rüyasında görür

Her kim 12 defa okuyup Resulü Ekrem'in ruh-u şeriflerine hediye ederse ,kabrini ziyaret etmiş gibi ruhaniyete nail olur.

(Cevahirul Meani2/261)

HavasHoca 06.04.16 09:33

Cevheretül Kemal

7 KERE OKUNDUĞUNDA RASULULLAH (SALLALLAHU ALEYHI VE SELLEM) VE DÖRT HALİFENİN RUHANİYETİNİN OKUYAN KİŞİNİN YANINDA HAZIR BULUNACAĞI CEVHERETÜL-KEMAL SİĞASI —
LALEGÜL DERGİSİ SAYFA 103 TEKİ CEVHERATUL-KEMAL SİGASI

Bu salavatın fazileti Ahmed i Ticani Hazretleri tarafından şöyle açıklanmıştır:

1.Bu salavatın bir defa okunması bütün mahlukatın üç defa okuduğu tesbihe bedeldir.

2.Bu salavat bir mecliste yedi defa okunursa, o meclise Resulü Ekrem (s.a.v. in ve dört halifesinin ruhaniyetleri teşrif buyuruyorlar.

3.Bu salavatı günde yedi defadan fazla okuyan, Efendimiz Aleyhisselam’ın özel sevgisine mazhar olur.Veliler ordusuna karışmadan ahirete göçmez.

4.Kim yatarken abdestli olarak yedişer defa okumaya devam ederse, Resulü Ekrem(s.a.v.)’i rüyada görür.

5.Her kim on iki defa okuyup Resulü Ekrem’in ruh-u şeriflerine hediye ederse,kabrini ziyaret etmiş gibi sevaba nail olur.

(Cevahirul Meani,2/261) Abdest almanın mümkün olmadığı durumlarda bu duanın yerine Salât-ı fâtıhiyye* okunur: Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin el-fâtihu lemmâ uğliga, ve’l-hâtimu lemmâ sebeka, nâsıru’l-hakkı bi’l-hakkı, ve’l-hâdî ilâ sırâtıke’l-müstakîm ve alâ âlihî hakka kadrihî ve mikdârihi’l-azîm Manası: Allahım! kapalı (müşkil) işleri açan, işleri tamamlayan, hakkı hak ile destekleyen, doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed’e ve âline büyük miktarda, hakkının kudretince salât et.

Cevheretu’l-kemâl şu şekilde okunur:

Bismillahirrahmanirrahiym* Allahümme salli ve sellim ala aynir rahmetir rabbaniyyeti vel yakutetil mütehakkıkatil haitati bi merkezil fühumi vel meani ve nuril ekvanil mütekevvinetil ademiyyi sahıbil hakkır rabbaniyyil berkıl estai bi müznil eryahıl malieti li külli mütearridın minel bühuri vel evani ve nurikel lamiıllezi mele’te bihi kevnekel haitı bi emkinetil mekani*

Allahümme salli ve sellim ala aynil hakkılleti tetecella minha uruşül hakaikı aynil mearifil akvemi sıratıket tammil eskam* Allahümme salli ve sellim ala tal’atil hakkı bil hakkıl kenzil a’zami ifadatike minke ileyke ihatatin nuril mutalsemi sallellahü aleyhi ve ala alihi ve salaten tüarrifüna biha iyyah*

Manası: Ey Allah’ım! Nazargahın olan rahmet pınarı,sonsuz kudretinle tahakkuk eden yakut ve inci tanesi, mana ilimlerinin mübarek Zat-ı Ahmediyyesi’nde neşet eden göz kamaştırıcı nur, Yüce Allah’ın ayan beyan apaçık mucizesi,yağmur tanelerini taşıyan rahmet bulutları arasında çakan şimşekler misali, zamanın ve de denizlerin engelleyemediği bütün mekanları kuşatan, kainatı aydınlatan Muhammed Mustafa’ya salat ü selam et,mübarek eyle Allah’ım! Ey Allahım! Marifetlerin tecelligahı ve kaynağı,hakkın hakikatin görünen gözü, hakiki saltanatın onun marifetiyle ancak tecelli ettiği,edeceği marifetlerin menbaı,Sırat-ı Müstakim’de sebat etme sonucu zirveye taht kuran, o en berrak, pak ve temiz ruh u pak-i Muhammed(s.a.v.)’e salat ü selam olsun. Ey Allahım! Hak ve hakikatin apaçık yüzü; senin sonsuz kudret ve celalinle en güzel ahlak-ı hamideye sahip olan, tükenmek bilmeyen hazinenin mümessili,gizli aşikar nur timsali Muhammed Mustafa’ya, al ve ashabına salat ü selam eyle ki, bu selam ile o müstesna insanı tanıyabilelim,onun yolunda yaşıyabilelim. Amin...


Bu salevât ile meşgul olanların gözlerinden perde kaldırılsa Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)i ve dört büyük halifeyi alenen vefat ettikleri zamandaki son sûretleri üzere görür.

Lâkin genel manada Müslümanlar üst üste düştükleri zellelerden dolayı bu müşâhededen mahcubturlar (perdelenmiştirler).

Ahmed et-Ticânî (Kuddise Sirruhû)ya: “Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) bu salâtın okunduğu yedinci kerede teşrif buyurur da, sonra bitene kadar mı durur” diye sorulduğunda, kendisine bu suali yönelten büyük bir âlime: “Vallahi sen hiç ara vermeden hayatın boyunca bu zikre devam etsen, Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) ömrünün müddetinin tümünde senden ayrılmaz” diye yemin billah ederek cevap vermiştir.

Bazıları: “Birbirinden uzak bölgelerde, aynı anda bu salevâtı okuyanların yanında Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) nasıl hazır olur?” diye cahilce bir soru soracak olursa, Ahmed et-Ticânî (Kuddise Sirruh) buna: Bu gibi haller alışılagelen şeyleri delip geçen harikulade mucizeler kabilinden olduğu için bir yerde bulunması, diğer yerde bulunmasına mâni teşkil etmez diye cevap vermiştir.

“el-Mevâhibu’l-ledûniyye” isimli eserde zikredildiğine göre; büyüklerden birine: “Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) kendisine selam veren herkese iade-i selamda bulunacağını bildiriyor. Peki Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) aynı anda yeryüzünün doğularında ve batılarında kendisine selam okuyan herkese nasıl cevap verebiliyor?” diye sorulduğunda hemen o anda:

“Göğün ortasındaki güneş gibi ki, onun nuru, — Doğularda ve batılardaki tüm beldeleri kaplamaktadır.” beytini inşad ederek cevap vermiştir.

HavasHoca 06.04.16 09:34

Cevheretul Kemal,Çok Değerli Bir Salavat ve Bilgisi

Ticânîler arasında çokça methedilen ve Ahmed Ticânî (ö.1231/1835)’nin ancak
abdestle okunmasını tavsiye ettiği Cevheretü’l-kemâl de bir salavât metnidir.

“Allahümme salli ve sellim alâ ayni’r-rahmeti’r-rabbâniyyeti ve’l-yâkûteti’l
mütehakkıkati’l-hâitati”

şeklinde başlayan Cevheretu’l-kemâl’in günlük dersler içerisinde on iki defa okunması istenmektedir. Ticânîlerin inanışına göre Cevheratu’l-kemâl’in okunması esnasında Hz. Peygamber ve Hulefâ-i Râşidîn mânen hazır bulunur, evrâdın okunmasına iştirak ederler.

Cevheretu’l-kemâl şu şekilde okunur:

Bismillahirrahmanirrahiym* Allahümme salli ve sellim ala aynir rahmetir rabbaniyyeti vel yakutetil mütehakkıkatil haitati bi merkezil fühumi vel meani ve nuril ekvanil mütekevvinetil ademiyyi sahıbil hakkır rabbaniyyil berkıl estai bi müznil eryahıl malieti li külli mütearridın minel bühuri vel evani ve nurikel lamiıllezi mele’te bihi kevnekel haitı bi emkinetil mekani* Allahümme salli ve sellim ala aynil hakkılleti tetecella minha uruşül hakaikı aynil mearifil akvemi sıratıket tammil eskam* Allahümme salli ve sellim ala tal’atil hakkı bil hakkıl kenzil a’zami ifadatike minke ileyke ihatatin nuril mutalsemi sallellahü aleyhi ve ala alihi ve salaten tüarrifüna biha iyyah*

Manası:
Ey Allah’ım! Nazargahın olan rahmet pınarı,sonsuz kudretinle tahakkuk eden yakut ve inci tanesi, mana ilimlerinin mübarek Zat-ı Ahmediyyesi’nde neşet eden göz kamaştırıcı nur, Yüce Allah’ın ayan beyan apaçık mucizesi,yağmur tanelerini taşıyan rahmet bulutları arasında çakan şimşekler misali, zamanın ve de denizlerin engelleyemediği bütün mekanları kuşatan, kainatı aydınlatan Muhammed Mustafa’ya salat ü selam et,mübarek eyle Allah’ım!

Ey Allahım! Marifetlerin tecelligahı ve kaynağı,hakkın hakikatin görünen gözü, hakiki saltanatın onun marifetiyle ancak tecelli ettiği,edeceği marifetlerin menbaı,Sırat-ı Müstakim’de sebat etme sonucu zirveye taht kuran, o en berrak, pak ve temiz ruh u pak-i Muhammed(s.a.v.)’e salat ü selam olsun.

Ey Allahım! Hak ve hakikatin apaçık yüzü; senin sonsuz kudret ve celalinle en güzel ahlak-ı hamideye sahip olan, tükenmek bilmeyen hazinenin mümessili,gizli aşikar nur timsali Muhammed Mustafa’ya, al ve ashabına salat ü selam eyle ki, bu selam ile o müstesna insanı tanıyabilelim,onun yolunda yaşıyabilelim. Amin...

Bu salavatın fazileti Ahmed-i Ticani Hazretleri tarafından şöyle açıklanmıştır:

1.Bu salavatın bir defa okunması bütün mahlukatın üç defa okuduğu tesbihe bedeldir.

2.Bu salavat bir mecliste yedi defa okunursa, o meclise Resulü Ekrem (s.a.v.)’in ve dört halifesinin ruhaniyetleri teşrif buyuruyorlar.

3.Bu salavatı günde yedi defadan fazla okuyan, Efendimiz Aleyhisselam’ın özel sevgisine mazhar olur.Veliler ordusuna karışmadan ahirete göçmez.

4.Kim yatarken abdestli olarak yedişer defa okumaya devam ederse, Resulü Ekrem(s.a.v.)’i rüyada görür.

5.Her kim on iki defa okuyup Resulü Ekrem’in ruh-u şeriflerine hediye ederse,kabrini ziyaret etmiş gibi sevaba nail olur.(Cevahirul Meani,2/261)

Abdest almanın mümkün olmadığı durumlarda bu duanın yerine Salât-ı fâtıhiyye* okunur:

Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin el-fâtihu lemmâ uğliga, ve’l-hâtimu lemmâ sebeka, nâsıru’l-hakkı bi’l-hakkı, ve’l-hâdî ilâ sırâtıke’l-müstakîm ve alâ âlihî hakka kadrihî ve mikdârihi’l-azîm

Manası:
Allahım! kapalı (müşkil) işleri açan, işleri tamamlayan, hakkı hak ile destekleyen, doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed’e ve âline büyük miktarda, hakkının kudretince salât et.

Jamil M. Abu’n-Nasr, Ticâniye ve Tekrûr Hareketi, çev.: Kadir Özköse, Ankara 2000, ss. 60, 256.

HavasHoca 06.04.16 09:35

Bu salatın her farz namazının ardından 1 kere okunması önemle tavsiye edilir.
Gece yarısı seccaden üzerinde abdestli olarak kıbleye karşı diz çök 7 defa okuyup duanı yap.Gözlerin kapalı olduğu halde 5 defa daha oku.
Gör bakalım neler olacak.

Bu salavât-ı şerifeyi okumadan önce mutlaka güzel bir abdest alın. Eğer abdest alamayacak durumda iseniz bunun yerine başka bir salavât mesela Salavat-ı Fatih okunabilir. Cevheratül Kemal Sîğası oturarak okunmalıdır ve özelllikle 7. okunuşunda edebe riayet edilmelidir. Çünkü rasülüllah (sallallahü aleyhi vessellem) efendimiz ve dört (4) halifesinin rûhânîyetleri teşrif buyururlar.

Bu salavatı okuyanlar peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi vessellem)’in özel sevgisine mazhar olurlar.

Bu salavâtı okuduktan sonra sonunda bir kere de “adede ma vesiahu ilmullah” yani “Allahın ilminin genişliği kadar” demek çok güzel olur.

(Bu kişi yemin etse ki Resulallah (sav) ile oturdum diye yemininde sadıktır)
Peygamber Efendimiz (sav) ve 4 Halife son halleriyle gelir ve 7. sinden sonra ne dua etsen amin derler kabul olursun. 7'den sonra devam edersen sen bırakmadıkça onlar da seni bırakmazlar. hatta evliyalullah ömrünün sonuna kadar okusa ömrünün sonuna kadar yanından ayrılmazlar, diyor.

Arzu 10.06.16 22:26

Çok çok değerli bilgiler dualar Allah Razı olsun

Ejder 29.09.16 16:37

Allah razı olsun

ejkobejko 15.10.16 01:42

Allah razı olsun çok değerli bir paylaşım.

HavasHoca 20.10.16 02:42

Alıntı:

ejkobejko Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 28712)
Allah razı olsun çok değerli bir paylaşım.

Amin ve ecmain.gül1

HavasHoca 02.01.17 23:29

Sayın üyemiz sizi forumda daha sık ve daha aktif görmek isteriz.Lütfen okuduğunuz her konuya yorum ve mesaj yazarak forumdaki mesaj sayınızı yükseltiniz ve chatteki sohbetlerimize katılınız.Forum hocalarımızın ücretsiz bakım hizmetinden de faydalanınız.

Mihruma 14.02.17 10:12

Allah razı olsun


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

HavasOkulu.Com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147