Havas Okulu - Tekil Mesaj gösterimi - Namazi terk edenler hakkında varid olan rivayetler.
Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 28.11.20, 00:49
Akuma45 Akuma45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 02.10.19
Bulunduğu yer: Earth
Mesajlar: 56
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Namazi terk edenler hakkında varid olan rivayetler.

Rasulullah sallallahu aleyhi sellem den rivayet olundu ki şöyle buyurduğu rivayet olundu.Çocuklarınıza abdesti ogretin kucuk cocuklariniza guzelcene ogretin 4-5 yasinda cocuklar kendilerini anlamaya basliyorlar.
cocuklariniza abdestin farzlarını sünnetlerini ve hükümlerini ogretin cunku kiyamet gunu onlardan siz mesulsünüz ama ogrettin ilgilendin fakat her dakikada hatırlatacak durumunuz yok ama öğretemediniz zaman kıyamet gününde azabı en şiddetli olan gibidir ondan siddetli azab kimsede olmayacak hanimi cocuklarini cahil bırakanlar namaz abdest ehli sünnet itikadi ogretmenler. namazin islamda nasibi buyuktur. islamdaki en buyuk hisse namaza ayrilmistir. imandan sonra namaz gelir. şirkten sonra en büyük günah namazsızlıktr.
gunumuzde namaz kilanlarin azligi namaz kılmama eylemini insana normal gelmektedir. bu nasil normal gelebilir !!! ibni hazm ben islamda şirkten sonra namazın terkinden daha buyuk bir gunah bilmiyorum demektir. hadisi şeriflerde ise sirk ile mumin arasinda namazin terki vardir diye bahsediliyor.Tembelliginden sebep terkeden kafir demiyoruz ama dogru durust bir mümin olamaz tabi ki ne lüzum var namaz kılmaya namaz kilmadan da olur diye bir kisi gunluk yasamini ve hayatini geçirse o kişinin sonu iyi olmaz namazi inkara kadar gider bu kisinin yasantisi. imanini nasil kurtaracak. o kadar namaz kilan sabah kadar , akşama kadar abdest alan imanini zor kurtarır bu zamanda bir de namazı hiç kılmayanın durumu …

7 yasinda onlara namazi talim edin. kilarlar ise ne guzel kilmazlar ise zorlayin yani kıldırmaya bakin. 10 yasina gelirler ise kilmazlar ise hafif okşayın kalplerini yakin iclerini acitacak muamelede bulunun.
bilin Allah size rahmeti ile muamele etsin. kıyamet günü ilk sorulacak şey namaz. namzini 5 vakit vakti vaktine kilarsa kazaya birakmamaya dikkat edecek. en azından farzlar farzlari yerine getirir ise azaba uğramış kişi sünnetleri de uygulamaya dikkat etmelidir. farzları tamamlar ise azaptan kurtarir. namazi kabul olur diğer amelleri de kabul olur orucu hacci zekati sadakasi hayri hasenesi ilmi ameli vb.

namazi dogru kilmazsa namazi kilsa bile reddedilir. kazaya bırakmayı alışkanlık haline getirirse. namazi tam kılmayanın ameli hari dunya kadar salih ameli hayri hasenesi dullara yetimlere fakirlere butun o milyarlari yedirip icirip cömertlik etse bile , her gun nafile oruc tutsa bile, her sene hacca gitse bile namazi tam kilmazsa kıldıkları da reddedilir Allah diğer amellerine ondan kabul etmez. hardal tanesi kadar bir amelini kabul etmez diyor. o zaman bizim cennete gitme ihtimalimi nasil olacak. ahirette nasil hesap verilecek.
bütün amellerin bu namaza tabii namazi da tam kilmadin mi hardal kadar kabul edilmiyor mizanda sevap gunah tartiya konulduğunda kişinin daglar kadar gunahlari var karsisinda bir salih amel koyacaksin ki tarti dengelensin sag tarafi nasil agir bastıracaksın. diger amellerin namazi dogru kilmadigin icin ya da terk ettigin icin kabul olmuyor.

5 vakit namaza tam devam %5 anca vardir. bu nasil bir seydir. yüzde 99 musluman yuzde bes on tam kilan yok ne tehlikeye kaldik ya rabbi

Namazi terk edenler hergun 5 kere lanet ediyorlar.Her farz namazin vakti girdigi zaman cikana kadar müsade var ne zaman artik bir abdestlik bir namazlik kurtaracak kadar vakit kalmadıysa artık kilinmayacagi veya kazaya bırakılacağı anlasiliyor. her farz namaz vaktinde namazi terk eden adama Allah u teala kurtlara ve boceklere varincaya kadar lanet edebilen her lanet edici bin tane lanet ediyor. bir namazda bin lanet 5 vakitte 1 gunde bir adam 5.000 lanet alirsa nasil rahmet alir.
bunun sonucunda huzurumuz kacti, cocugum beni dinlemiyor, ekonomim bozuldu, işim rast gitmiyor, esimle anlasamiyorum kavga ediyorum bosanma noktasina geldim hic kimsenin evinde huzur kalmadi ki 5 vakit namaza devam etmedi ise nasil olacak. lanet demek rahmetten kovmak demektir. rahmetten kovulan adamda huzur olur mu?
Sahitlikleri caiz değildir. islama gore bir mahkemede namaz kılmayanın şahitliği kabul edilmez. selam vermek caiz olmaz. ali haydar efendi evladim selam Allahin rahmetidir kolay kolay herkese verilmez. namaz kılmayana sadaka vermek vacip değildir. kendi adina borc vermez, ayni tavanin altinda bulundurmaz. bunlarin hepsi şu an uygulanabilir cinsten değildir. burada sorun şudur yapıyor musun yapmiyor musun yani namazin onemini anlatiyor musun anlamıyor musun namazi hatırlatıyor musun hatirlamiyor musun bunu yapamıyorsan yandin yaparsan o sorumluluk senden cikar.

mümine düşen namazi terk etmekten musluman kardesini annesi babasi kardesi cocuguna aciklamasi gerekir kim buna uyup tövbe edip namaza başlarsa dünya ahireti kazandi. nasihat hic kar etmezse kiyamet gunu Allah ondan hesabini soracak ve pesine düşecektir.

namazi terk edenler dinleri ve imanları yoktur. kamil mümin olamazlar dogru musluman olamazlar bu kafir anlamina gelmiyor. ehli sünnete göre ama ehli sünnetin cumhuruna göre
namazi birakan kisiye duzgun iman da nasip degildir.

namaz kilmadan oruc tutuyor birisi. orucun sevabını alamaz orucu tutmamanin azabından kurtulur. zekat verilirse bu zekat borcundan duser ama sevap alamaz. hacca giderseler hac borcu duser ama haccin ne sabi varsa alamazlar. sahitlikleri muteber olmaz.

namazi terk edenler dunyada da muazzebtirler azaba dusecektirler ahirette de azaba dusecektirler. dunyadaki azaplarina gelince namazsizlar yurek sikintisindan asla kurtulamayacaklar. dert sahibi olacaklar.

bir adam namazi hizli kiliyor usulüne uygun kılmıyorsa rüku ve secde arasındaki hizlilik özellikle imam i azam in hocasi bir adamin namazi bakin hizli pat küt ise diyor coluk cocuga aciyin diyor. evinde ocaginda gecim darligi kesindir diyor. onun için akşemseddin e filanca kisi kizimizi istiyor diye sorduklarinda hele bana adami gosteren adami gordukten sonra hele bana bir müsaade edin dermis namaz da tadili erkan yoksa vermeyin dermis camide 5 vakit ta dili erkan yoksa vermeyin dermis. dunyada yurek sikintisi eksik olmaz fakirligi eksik olmaz. namazsızların basindan musibetler belalar eksik olmaz. ahiretteki azap ates bile zor paklar.

namazi terk edenlerin islamda nasibi yoktur. salihlerin dualarında nasipleri yoktur. bu kadar kisinin edilen dualarda nasibimiz var muslumanim cunku ama namaza devam etmeyenler bunlarin butun evliyanin yaptigi duadan nasibi yoktur.

namazi terk eden ne kadar dua yapsa bir duasi bile goge cikmaz. kabul makamina cikmaz Allah mekandan münezzehtir.
namazi terk edenin rızkı az olur. namaz terk edenin yüzü kara olur. siyah olur nursuz olur meymenetsiz olur ahirete simsiyah cikar.namazsızların kalbi kara olur kati olur namazsızların elbiseleri üzerinde eskir hic hos görünmezler hic giydiklerinin bereketini göremezler. namazi terk eden Allah'tan gayriye tapan gibidir.
Sarap icen icki icen puta tapan gibidir meşhur hadis. namaz Allahin hakki
bir hanede kac kisi var 5 kişi 10 kişi. 1 kisi kilmiyor öbürleri de ona islamin vazifelerini ogretmiyorlar elinden tutmuyorlarsa vazifeni yapmiyorsan Allah hepsinin riziklarini dar eder ve butun hepsinin ahlaklarını bozuk eder huylarini bozuk eder.

ozursuz namazi uc gun terk ederse ozru mazereti yok bunun mazereti nedir basini saklayamayacak kadar hasta olmak. kadında hayız olmak . baygin olmak veya komada olmak veya delirmek aklını kaybetmek

kim özürsüz 3 gün terk ederse Allah u teala 15 bela ile onu müptela kılar
6 si dünyadadır. 3 u olurken 3 u kabirde 3 kıyamet gününde
dünyada olan 6 şey
1- rızkından bereket kaldirilir. 2-omrunden bereket kaldirilir 3- yuzunden salihlerin simasını goruntusunu ceker alir. 4-salihlerin duasinda nasip olmaz 5-ne kadar hayir yapsada iyilik yapsa da sevap almaz 6- hicbir duasi semaya ulaşmaz.
olurken 1- ac olarak olur 2-susuz olarak olur butun dunyanin irmaklarini bogazina bağlasan susuzlugu ve harareti kalkmaz iblisin olum aninda imani calma su ile 3- zelil olarak olur
kabirde olanlar 1- kabri kıyamet gününe kadar kapkaranlık olacak. 2-kıyamet gününe kadar kabrinde ona azap olacak melek gorovlendirilecek 3-kabri cehennem cukurlarindan bir hufle olacak. kıyamet gününde Allah u teala onu kiyamet ortasinda yuzunun ustune surunduren ve Allahin farzlarini zayedenin cezasi budur diye bagiran bir melek gorevlendirecek. butun herkes seni gorecek o halinle dunyada imajim bozulmasin diye neler yapan insan ahirette bütün bunlara görecek bir namaz kilmadigi için Allah u teala hesabini uzun tutacak 50 bin sene
Allahu teala ona nazar etmeyecek rahmeti ile bakmayacak gunahlarindan tezki etmeyecek arindirmayacak ve ona cok acikli aci veren azaplar reva gorecek.

mirac gecesi cehennemde bir takim kavimler gordum onlarin yuzleri atesten kayalar ile derileri soyuluyordu ya cebrail bunlar kimlerdir ya muhammed bunlar yatsi namazini kilmadan uyuyanlardir

bazi vakitler yazin uzun oldugu gunler yatsi 11 civari saatlere denk gelmektedir yatsiyi 12 den sonra kılmak mekruh olur

peygamberin ardindan kotu kavimler türedi namazi zayi ettiler sehvetlerine uydular keyiflerinin pesine düştüler yakinda cehennemin dibindeki gayya kuyusuna kavusacaklar.

kasten mazeretsiz 1 kere ikindi namazini kilmasak gecmis butun sevaplari silinir.

Kaynak: ahmet mahmut unlu 22.08.2019 sohbeti

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147