Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Abi insanoglu cok merakli sanki diri olanlar ile başettiler,gormek istedikleri ölmüşlerin ruhu görünce ne olacaksa sanki
|
Ben sizinle ayni düşünmediğimi belirtmek istiyorum. Fikrinize bir çatışma gibi düsünmeyin lütfen.
Her insan birbirinden farkli karakter yapi ve ruhlara sahip ayni dunyada yasayan herbirimiz farkli dunyayiz-hayatiz.
Ortak noktamiz şeriat. Yani dini kurallara ve kaidelere emir ve yasaklara bağlıyız. Bu degismez nokta.
.
Biz hepimiz Allah in dilemesine bagliyiz. Allah dilerse olur.
Efendimiz aleyhiselatuvesseam
"Sizden herkes, ihtiyaçlarının tamamını Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkabı bağına varıncaya kadar istesin."
Dedikten sonra ben sadece Allah in olmasini istedigine ve istemedigine şükrederim.
Verir nimettir vermez yine nimettir. Hayirdir.
.
Insanlarin makinelestigi tek tiplestigi Tanri fikrinin sistemlerinin icinden cikarildigi bir dunyayi resmeden kitaplar mevcut. Cesur yeni dunya. Siniflara ayrilan insanlarin sadece kendi siniflarina ait isleri yapmak uzere tek tiplestirilmesini anlatir. Düşünmek sadece belli siniflara sınırlı olarak taninan bir ayricalik.
Fahrenheit kitap okumamalari dusunmemeleri ve duygularindan soyutlanmalari uzerine fikirler cevresinde döner. Yuksek dozda intihar eden kadin kitabin basinda ertesi gün normal uykudan uyanir gibi uyanir. Bilincin uyutulmasi.
.
Merak iyidir. Merak eden arar.
Arayan bulamaz bulanlar arayanlardir.
MEraklari dogru sekilde kanalize etmek lazim. Hadisle ayetle ve hayati ilimle gecen insanlarin ornekleriyle.